Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ατρόμητος - Πανιώνιος 1-0


Με βάση τη συνολική εικόνα του παιχνιδιού, η ήττα από τον Ατρόμητο ήταν μάλλον αναμενόμενη. Ο Πανιώνιος είχε αρκετές και σημαντικές ελλείψεις, με σημαντικότερη του Μενδρινού, ο οποίος αποδείχθηκε, ξεκάθαρα πλέον, ότι αποτελεί το βαρόμετρο της ομάδας. Αν και κινητικός στο πρώτο ημίχρονο, όπου δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, βρέθηκε πίσω στο σκορ, ύστερα από γκολ του Καραγκούνη, ο οποίος δεν αστόχησε σε τετ α τετ με τον Περιστερίδη  (που στη συγκεκριμένη φάση μάλλον καθυστέρησε να αντιδράσει αφήνοντας χώρο και χρόνο στον παίκτη του Ατρόμητου για να σουτάρει με τις καλύτερες προϋποθέσεις). Με καλά μαρκαρισμένους τους Γουνδουλάκη, Σάμαρη και Οκόγιε, ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε στο ημίχρονο να δημιουργήσει καμία ουσιαστική ευκαιρία και έτσι μάλλον εύκολα η ομάδα του Περιστερίου κράτησε τη νίκη. Χάνοντας το κέντρο ο Πανιώνιος ήταν ακίνδυνος, τόσο γιατί δεν μπορούσε να περάσει μπαλιές στην επίθεση, όπως και επειδή οι επιθετικοί δεν κατόρθωσαν να δημιουργήσουν καταστάσεις έστω και με ατομικές ενέργειες. Ήταν μια κακή εμφάνιση για την ομάδα. Γι' αυτό και δεν θα αναφέρω ονόματα διακριθέντων.

Δεν θα συμφωνήσω με τις ευκαιρίες που παίρνει ο Οκόγιε. Ο παίκτης αυτός μας έχει δείξει μέχρι που φτάνει το ταβάνι της επίδοσής του. Όσο και να επιμείνουμε, μάλλον δεν μπορούμε να δούμε κάτι καλύτερο. Είναι φιλότιμος, μαμούνι, έχει αρκετά καλό σουτ, αλλά μέχρι εκεί. Και όλα αυτά τη στιγμή που παίκτες όπως ο Κοντοχρήστος και ο Ντούνης (που είναι πολύ ικανότεροι παίκτες) χρειάζονται στήριξη και παιχνίδια στα πόδια τους.

 Επίσης για άλλη μία φορά δεν θα συμφωνήσω με τις αλλαγές του κου Ελευθερόπουλου. Θεωρώ ότι δεν βοήθησαν. Στον κο Ελευθερόπουλο, λόγω της πορείας της ομάδας, μπορούμε να πιστώσουμε αρκετά θετικά. Θεωρώ όμως ότι οι αλλαγές που κάνει απλά δεν του βγαίνουν. Θα έλεγα μάλιστα ότι ξενίζουν τον μέσο φίλαθλο.

Ο τραυματισμός του Λαμπρόπουλου αποτελεί μεγάλο πλήγμα. Θεωρώ επιτακτική ανάγκη την ενεργοποίηση του Όμο. Κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να πάρει ευκαιρία και ο Σιδεράκης. Ο Περιστερίδης είναι αξιέπαινος για τη μέχρι σήμερα προσπάθεια, του αξίζουν συγχαρητήρια για την κλήση στην εθνική, αλλά εμένα προσωπικά δεν με έχει πείσει ότι είναι αντικειμενικά ο καλύτερος από τους τερματοφύλακες της ομάδας.

Επόμενο παιχνίδι με τον Πλατανιά, όπου βέβαια είναι επιτακτική η ανάγκη για επιστροφή στις επιτυχίες. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς, καθώς το υπόλοιπο πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου είναι δύσκολο και δεν έχουμε την παραμικρή εγγύηση ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε άλλους βαθμούς, ιδίως αν συνεχίσουμε αντίστοιχες με τη σημερινή παρουσίες κόντρα σε ισχυρούς αντίπαλους.

15 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Μου κάνει εντύπωση που μέχρι σήμερα η ομάδα δεν στήθηκε ποτέ για το Χ. Από το να μην πάρεις τίποτα, είναι καλό να πάρεις έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας. Τόσοι και τόσοι έχουν παίξει καταστρεπτικό ποδόσφαιρο απέναντί μας, και κατάφεραν μάλιστα να αποσπάσουν βαθμούς. Δεν είναι ντροπή να το κάνουμε κι εμείς κάποια στιγμή. Η ευκαιρία ήταν σήμερα, που παίζαμε κόντρα σε μια έμπειρη και ποιοτική ομάδα και έναν εμπειρότατο προπονητή, έχοντας μάλιστα αρκετές και σημαντικές ελλείψεις.

John - Singapore είπε...

Άσχημη εμφάνιση και δίκαιο αποτέλεσμα. Δέν αξίζαμε ούτε βαθμό σήμερα. Ο Μπάγεβιτς κέρδισε τον Ελέ και όντας διαβασμένος πήρε το κέντρο και έκανε παιχνίδι. Διάθεση απο κάποιους υπήρχε αλλά δέν ήξεραν τον τρόπο και επικράτησε θολούρα. Και αυτή η ήττα "σφαλιάρα" ήταν όπως και στην Λειβαδειά αλλά αυτή τη φορά πρός τον άπειρο Ελέ που έχασε κατα κράτος και στην προετοιμασία του αγώνα αλλά και στην διάρκεια μια και ο Ατρόμητος το κράτησε πολύ άνετα το μάτς. Κρίμα για τον Λαμπρόπουλο που έπαθε μεγάλη ζημιά και θα λείψει. Χειρότεροι όλων κατ' εμέ ο Σάμαρης που μια σωστή μεταβίβαση δέν μπόρεσε να κάνει όπως και ο Φανούρης. Τα κεφάλια μέσα και δουλειά γιατί με τον Πλατανιά πρέπει να παίξουν μπάλα και να κερδίσουν.

br fun_atic είπε...

Σε πολλές περιπτώσεις οι πάσες του Σάμαρη δεν ήταν καλές, βέβαια σε κάποιες άλλες οι πάσες του ήταν καλές αλλά οι συμπαίκτες του κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου. Στην περίπτωση αυτή βέβαια και πάλι εκτίθεται αυτός που δίνει την πάσα, άνευ λόγου βέβαια.

Κάποιες φορές ο Σάμαρης επιχειρεί δύσκολα σουτ. Για παράδειγμα αυτό που προσπάθησε να πιάσει πάνω στην κίνηση σήμερα. Υπερβολή κατά τη γνώμη μου διότι είχε τον χώρο και τον χρόνο να στοπάρει και να κάνει ένα λιγότερο φαντεζι σουτ.

Τεράστιο το πρόβλημα που έχουμε στο σέντερ φορ. Πιθανολογώ ότι η αφλογιστία επηρεάζει ψυχολογικά τον Διαμαντάκο, ίσως όμως να είναι τελικά λιγότερο έτοιμος για την κατηγορία, απ' όσο μας έδωσε να καταλάβουμε στα φιλικά. Συμπέρασμα: χρειαζόμαστε χθες σέντερ φορ.

Πλέον θα έχουμε θέματα και στο κέντρο της άμυνας. Το πείραμα Ανδράλα δεν πείθει (εμένα τουλάχιστον).

Ron Barceló είπε...

OXI ΑΛΛΟ ΣΑΜΑΡΗ.

tor_is_dead είπε...

Το ματς τελείωσε όταν τραυματίστηκε ο Λαμπρόπουλος.Η ομάδα αισθανόταν πολύ πιό ευάλωτη και το 0 στην άμυνα εύθραυστο.Ο Ανδράλας επικίνδυνος σε 'ολες τις φάσεις που μπλεκόταν.Με τις αλλαγές τί να πω? Ήμαρτονέλεος. Αλλάζεις Ρόβα Ρόκα.Αχρείαστο. Το πρόβλημα δεν ηταν ο Ρόβας. Σπατάλη. Η αλλη αλλαγή Διαμαντάκος, σωστά, αλλά βγάζεις Κολοβό ο οποίος ηταν ο μόνος που θα μπορούσε με μιά μπούκα να απειλήσει.Τραβάς στα πλάγια τον Αραβίδη, που αποδεδειγμένα μόνο ως β επιθετικός είναι χρήσιμος. Γενικά όλα λάθος.
Εμένα μου φάνηκε σαν αποδοχή της εύκολης ήττας τη στιγμή που με ένα γκολάκι βρισκόμασταν με ένα βαθμό.

Και όντως. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΜΑΡΗ

tor_is_dead είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stam είπε...

Γιατι υπάρχει ο Ανδραλας κεντρικός αμυντικός; Μόνο στο μυαλό του Ελε. Κ ποιον να βάλει θα μου πεις. Καλα αυτός ο Ομο τι έγκλημα έχει κάνει κ δεν μπορεί να πάρει μια ευκαιρία; Λες κ έχουμε πολυτέλεια πολλών λύσεων σε θέσεις κ πρόσωπα.
Αμ αυτός ο Περιστεριδης! Πάλι πήγε να φάει γκολ ενώ έχει βγει εκτός φάσης τελείως κ σώθηκε απο το δοκάρι.
Γινόμαστε λίγο πολυ προβλέψιμο σαν ομάδα κ αρχίζουν κ κάνουν μπαμ οι αδυναμίες μας οπότε εύκολα μας μπλοκάρουν.
Μήπως θέλει λίγο ανακατεμα η τράπουλα;

zouri1 είπε...

Ο Ντουσαν επαιξε σωστα την ομαδα μας.Η ομαδα ηταν και λιγο ατυχη στο γκολ,οποτε θεωρω λογικο να χασουμε απο τον Ατρομητο.Νομιζω ομως οτι και μονο που ζηταμε να κερδισουμε τον Ατρομη εκτος,δειχνει οτι πιστευουμε στην ομαδα,που θεωρω οτι στεκομαστε πολυ καλα για μεσα στην 6αδα.Οκογιες ,φωναζω απο περισυ να φτγει επειγοντως απο την ομαδα,οσο για τον Ελε,θεωρω κια το ξαναλεω αλλη μια φορα,δεν εχει πετρυχει καμμια αλλαγη

br fun_atic είπε...

Που βέβαια αν γυρίσει ο Όμο και παίξει κεντρικός αμυντικός άνετα μπορεί να τα θαλασσώσει,δεδομένου ότι κατ' επανάληψη έχει αποδειχθεί ότι δεν την έχει τη θέση (ο βασιλιάς της γκέλας). Ίσως όμως, αν έπαιζε αμυντικό χαφ, να μπορούσε να γίνει κάποια εσωτερική αλλαγή... Δεν ξέρω αν στα πλαίσια αυτά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ο Κούρντι, που αποδεδειγμένα είναι καλός παίκτης.

Με λίγα λόγια έχουμε θέμα...

Και κάτι άλλο. Ο κος Ελευθερόπουλος έχει πει πολλές φορές ότι χρησιμοποιεί αυτούς που είναι καλύτεροι στην προπόνηση, που ακολουθούν τις εντολές του κ.λ.π. Η πραγματικότητα βεβαια λέει ότι χρησιμοποιεί συγκεκριμένους 13-14 παίκτες. Ή λοιπόν αυτοί οι 14 είναι όντως οι καλύτεροι ή έχει παγιώσει άποψη για συγκεκριμένους παίκτες και γι αυτό δυσκολεύεται να δώσει ευκαιρίες σε άλλους. Σε αυτό μπορεί να παίζει ρόλο και το ποδοσφαιρικό ρητό που λέει: "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει".

Το θέμα βέβαια είναι ότι κάποιοι σημαντικοί παίκτες μας δεν έχουν χρησιμοποιηθεί καθόλου εδώ και μήνες και δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να ενταχθούν γρήγορα σε ένα συμπαγές σύνολο.
Με λίγα λόγια, ο Σιδεράκης θα μπορούσε να ενταχθεί ευκολότερα από τον Όμο. Σε κάθε περίπτωση και οι δύο δικαιούνται ευκαιρίες και θεωρώ ότι πλέον η παρουσία τους είναι επιβεβλημένη.

Endys είπε...

Αφού φτάσαμε ως εδώ με τον Περιστερίδη, ίσως είναι καλύτερα να συνεχίσουμε μαζί του. Κι εμένα μου δημιουργεί άγχος και δεν πιστεύω ότι είναι καλύτερος, σήμερα, από τον Σιδεράκη, όμως είναι εξελίξιμος και μετά την κλήση του στην Εθνική, δημιουργεί υπεραξία.

Ο Σάμαρης χρειάζεται παιχνίδια για να βρει ρυθμό. Ξέρει μπάλα και χρειάζεται λίγο χρόνο. Αν δείξει ο προπονητής ότι τον εμπιστεύεται θα ανέβει κατακόρυφα.

Κεντρικός αμυντικός μπορεί νομίζω και ο Ρόκας.

Τέλος ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι ο Κολοβός έχει προσωπική κόντρα με τον Κούρο και αυτό δεν είναι καθόλου καλό. ΜΙΑ ΠΑΣΑ ρε γαμώτο δεν λέει να του περάσει όταν ο τελευταίος ανεβαίνει.

br fun_atic είπε...

Ο Περιστερίδης είναι σίγουρα καλύτερος από τον Σιδεράκη στο ξεκίνημά του. Βέβαια από τότε βελτιώθηκε πολύ και να μην ξεχνάμε ότι ήταν βασικός τερματοφύλακας όταν η ομάδα διέθετε και τον Ελε (για λίγο) και τον Μιχαηλίδη.

Κι εκείνος μπορεί να δημιουργήσει υπεραξία, λαμβάνοντας υπόψιν ότι είναι μεγαλύτερος σε ηλικία (γεγονός σημαντικό για τον τερματοφύλακα).

Αναγνωρίζω βέβαια ότι πράγματι ο Περιστερίδης έχει ταλέντο και είναι πραγματικά εξελίξιμος.

br fun_atic είπε...

Λύθηκε η συνεργασία με τον Μιλοβάνοβιτς.

http://www.panionianea.gr/2012/11/blog-post_9354.html

να δούμε βέβαια και τους οικονομικους όρους της συμφωνίας. Ελπίζω να μην πρέπει να του πληρώσουμε τη μάνα του και τον πατέρα του.

br fun_atic είπε...

Στο συγκεκριμένο κείμενο υπάρχει μια αναφορά στο οικονομικό. Επειδή βέβαια το κείμενο στο συγεκριμένο σημείο είναι εντελώς ασύντακτο, είναι δύσκολο να καταλάβουμε όσα μας χάρισε και πόσα του χρωστάμε.

Όσα όμως κι αν του χρωσάμ, θα είναι ένας από τους πλέον ακριβοπληρωμένους παίκτες, καθώς κανένα ποσό δεν ανταποκρίνεται στην αγωνιστική του παρουσία.

http://www.sport-fm.gr/article/592878

tor_is_dead είπε...

Το γνωστό και ως :"πέρασε και δεν ακούμπησε"

br fun_atic είπε...

http://www.sportena.com/2012/11/i-axia-ton-ellinikon-pae-i-akrivoteri-pechtes-tous/

Ενδιαφέρον;;;