Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Αστέρας Πανιώνιος 2-1


Για το χθεσινό παιχνίδι δεν θα ήθελα να γράψω πολλά. Θα πω μόνο ότι η ήττα από τον Αστέρα εκτός έδρας θα μπορούσε να θεωρηθεί και εντός προγράμματος, καθώς αντιμετωπίζαμε μια ποιοτική και έμπειρη ομάδα που έχει όσα σχεδόν λείπουν από τις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας. Ισχυρούς οικονομικά παράγοντες, καλούς παίκτες, καλό προπονητή. Απέναντι λοιπόν σε αυτή την ομάδα, ο Πανιώνιος στάθηκε αρκετά καλά. Το ζήτημα είναι αν θα μπορούσε να σταθεί καλύτερα. Νομίζω πως ναι. Με λίγα λόγια θα ήθελα να τοποθετηθώ για κάποια θέματα με ευκαιρία το χθεσινό παιχνίδι.

Ο κος Ελευθερόπουλος από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα έβαλε κάποιους απλούς κανόνες. Μικρό σχήμα, πειθαρχία, απόλυτος σεβασμός στον προπονητή, παίζει βασικός όποιος είναι καλύτερος στην προπόνηση κ.λ.π. Μου θυμίζει λίγο τον διευθυντή δημοτικού σχολείου. Λογικό αφού έπρεπε να επιβληθεί ως προπονητής σε νεαρά παιδιά αλλά και σε έμπειρους πρώην συμπαίκτες.

Είμαι υπέρ των απλών κανόνων γιατί εφαρμόζονται ευκολότερα αφού συνήθως είναι κατανοητοί. Δέχομαι ότι αυτοί οι απλοί κανόνες μπορεί να λειτούργησαν στο στήσιμο της ομάδας. Δεν ξέρω όμως αν αυτοί οι κανόνες όμως εφαρμόζονται το ίδιο για όλους ή αν τέλος πάντων πρέπει να τροποποιηθούν, δεδομένων των συνθηκών.

Παίκτες όπως ο Ρόκας, ο Σιδεράκης, ο Σάμαρης, ο Όμο, ο Κοντοχρήστος είτε άργησαν πολύ να χρησιμοποιηθούν είτε δεν πήραν καθόλου ευκαιρίες. Δεν ήταν καλοί στην προπόνηση; Δεν σεβάστηκαν τους κανόνες του προπονητή; Πάντως ως παίκτες υπήρχαν (και υπάρχουν) στο ρόστερ και διεκδικούν μισθό, άρα θεωρητικά έχουμε κάθε δικαίωμα να τους χρησιμοποιούμε αγωνιστικά προς όφελος της ομάδας. Κάποιους τους χρησιμοποιήσαμε, κάποιους πάλι όχι. Είναι δυνατόν όμως ποτέ να μην έδειξε κάτι καλό ο Σιδεράκης ή ο Όμο ή ο Κοντοχρήστος, ιδίως όταν οι άμεσοι ανταγωνιστές τους είναι οι Περιστερίδης, Γιαννακόπουλος, Οκόγιε κ.λ.π;; Παίκτες που δεν χρησιμοποιούνται αλλά επιβαρύνον τον προϋπολογισμό αποτελούν μεγάλο βάρος και αποτυχία της διοίκησης στη συγκεκριμένη διαχείριση. Αποτυχία αποτελεί επίσης και να μην δίνεις ευκαιρίες σε παίκτες των οποίων ελπίζεις την μεταγραφή είτε για κέρδος είτε για απαλλαγή από το συμβόλαιο. Συνεπώς ο κανόνας του μικρού ρόστερ μάλλον στην πράξη έχει περισσότερες παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Παράμετροι τόσο οικονομικοί, όσο και αγωνιστικοί, ιδίως όταν οι λύσεις σου περιορίζονται λόγω τραυματισμών, τιμωριών κ.λ.π.

Πλέον μπορούμε να είμαστε σίγουροι για ένα πράγμα. Βάσει προπονητικών πλάνων έχουμε πράγματι ένα πολύ μικρό ρόστερ. Τόσο μικρό που να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από τραυματισμούς και τιμωρίες. Βάσει συμβολαίων έχουμε ένα πολύ μεγάλο ρόστερ. Αυτούς τους παίκτες οφείλουμε να τους πληρώνουμε. Και επειδή προφανώς δεν υπάρχουν τα χρήματα την πληρώνει ολόκληρο το ποδοσφαιρικό τμήμα (με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις φαντάζομαι).

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σκύψει ο πατρικός κος Ελευθερόπουλος (δεν το λέω ειρωνικά) πάνω και από τους υπόλοιπους παίκτες. Να καταλήξει σε ένα μεγαλύτερο ρόστερ που να μπορεί να βγάλει τη χρονιά, επιλέγοντας τους αντικειμενικά καλύτερους και να βρεθεί μια λύση ώστε οι υπόλοιποι να βρουν τον δρόμο τους. Πρέπει επίσης να χαλαρώσει την επιμονή του σε κάποιους παίκτες (π.χ Οκόγιε) και να δώσει ευκαιρίες και σε άλλους, στα πλαίσια του επανακαθορισμού του ρόστερ. Τότε μόνο θα έχουμε πραγματικά χρηστικό και ευέλικτο ρόστερ, τότε θα μπορούμε να περιμένουμε βοήθειες και από άλλους παίκτες που σήμερα παραμένουν στην αφάνεια και μαζί τους στερείται και η ομάδα χρήσιμες υπηρεσίες και βέβαια θα ανταποκριθούμε καλύτερα στα μεγάλα οικονομικά έξοδα. Μέσα σε όλα τα άλλα νομίζω ότι ο κος Ελευθερόπουλος θα έπρεπε να πάρει την απόφαση να στηρίξει λίγο περισσότερο τους επιθετικούς της ομάδας. Ο  Ντούνης και Κολοβός βρίσκονται διαρκώς μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και τους ζητάμε να πετύχουν αυτό που δεν καταφέρνουν ακόμη και έμπειροι επιθετικοί μεγάλης κλάσης. Να κάνουν τη διαφορά όταν και όσο αγωνίζονται. Δύσκολα πράγματα όταν ο επιθετικός δεν έχει νοιώσει γερός στα πόδια του…  Θα μπορούσαμε λοιπόν να είχαμε πάρει κάτι καλύτερο από το χθεσινό παιχνίδι, αν ο κος Ελευθερόπουλος είχε διαχειριστεί πιο ορθολογικά (ίσως και δίκαια) το σύνολο του έμψυχου δυναμικού του διαχρονικά (υπάρχει χρόνος πάντως για να το πράξει). Αν οι αλλαγές  και η αρχική του ενδεκάδα ήταν καλύτερες για την περίσταση. Αν βρίσκαμε λύση στο πρόβλημα του να δεχόμαστε γκολ από τα αποδυτήρια. Θα συμφωνήσω με τον Μάκη Διόγο που έγραψε ότι αυτό ήταν ένα παιχνίδι που χάθηκε από τον κ Ελευθερόπουλο. Όχι τόσο πολύ λόγω των αλλαγών και της ενδεκάδας όσο λόγω των αδυναμιών στη διαχρονική καλή διαχείριση του συνόλου του έμψυχου υλικού. Παράλληλα, θα έλεγα, ότι καλή η επιθετική αντιμετώπιση του παιχνιδιού, δεν είναι ντροπή όμως σε κάποια παιχνίδια να στηνόμαστε και να παίζουμε για την ισοπαλία. Και ο ένας βαθμός χρήσιμος είναι…

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ. Ο Πανιώνιος έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τον συγκεκριμένο Παναθηναϊκό. Αρκεί να μην φοβηθεί τη φανέλα. Αρκεί, με την απόδοσή του, να μην επιτρέψει στον όποιο διαιτητή να φοβηθεί εκείνος τη φανέλα του ΠΑΟ. Αν παίξουμε ακομπεξάριστα και ο κόσμος στηρίξει θα κερδίσουμε. Θα αποδείξουμε ότι είμαστε κάτι πολύ περισσότερο από μια ευχάριστη έκπληξη. Αν όχι θα πρέπει να αρκεστούμε στον ρόλο της ομάδας που ως μονόφθαλμη κυριαρχεί στους τυφλούς του φετινού πρωταθλήματος. Από ‘μας εξαρτάται.

38 σχόλια:

John - Singapore είπε...

Περίμενα με αγωνία το σημερινό πόστ. Διακρίνω και εγώ ακαταλαβίστικες για εμάς τους απ'έξω εμμονές του Ελέ. Μήπως θα μπορούσε κανείς να τον πλησιάσει και να μάθει? Δεν ξέρω αν γενικά είναι προσιτός αλλά από ενδιαφέρον και μόνο θα ήθελα να καταλάβω. Εμένα δεν μου άρεσαν πολλά φυντάνια μας εχθές και θα ήθελα να δώ και άλλους αφού έχουμε. Αν κατάλαβα καλά ξεκινήσαμε με την ίδια 11άδα όπως και την προηγούμενη Κυριακή ίσως γιατί "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει"? Οι άπειροι παίκτες μας πλαισιώνονται και με ένα άπειρο τεχνικό και έρχεται και δένει το γλυκό. Ναί, και αυτό το μάτς, όπως και με Ατρόμητο του Μπάγιεβιτς το χάσαμε και στο χορτάρι αλλά και στην σκακιέρα γιατί ο Ελέ ετοίμασε ένα πλάνο για το μάτς από πριν αλλά ανατρέπεται όλο το σχέδιο αφου τρώμε ένα γκολάκι πρίν καν ιδρώσουμε και κατόπιν δεν έχει την ευελιξία να αλλάξει τα δεδομένα. Με έξυπνο ποδόσφαιρο απο την ομάδα του Τσιώλη, δεν απειλεί και πολύ ή ουσιαστικά παρά μόνο εχει κατοχή, κερδίζει κάποιες εντυπώσεις αλλά και φεύγει άδειος τελικά.
Συμφωνώ και για το μάτς με τον βάζελο. Τώρα είναι που τους τσακίζεις και μακάρι να μήν αναστήσουμε πάλι εμείς τους πεθαμένους. Έξτρα κίνητρο και για τους πιτσιρικάδες μας, να κερδίσουν την Κυριακή και να ακυστεί το όνομα τους. Προχωράμε με πίστηκαι ελπίδα, άλλωστε είμαστε Πανιώνιοι...

IWN1998 είπε...

Πάντως για την επιθετική τακτική... Όταν δεχτείς γκολ στο πρώτο λεπτό και ο αντίπαλος δείχνει τη διάθεση να διαχειριστεί το πλεονέκτημά του, τότε τι μπορείς να κάνεις;

br fun_atic είπε...

Εμείς που έχουμε γενικά ειθετική τακτική, πόσα γκολ βάλαμε πριν το 2' σε ομάδες που ήρθαν να παίξουν για το Χ;

Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, μου αρέσει να παίζει δυναμικά η ομάδα, όμως καμιά φορά το καταστροφικό ποδόσφαιρου σε δίνει βαθμούς που μπορεί να αποβούν από χρήσιμοι μέχρι πολύτιμοι.

Σε έδρες όπως του Ατρόμητου και του Αστέρα δεν μου κακόπεφτε ο βαθμός, ούτε θα με πείραζε ιδιαίτερα το κατενάτσιο.

Να μην ξεχνάμε ότι 3 ισοπαλίες ισοδυναμούν με μία νίκη ενώ τρεις ήττες με τίποτα...

zamis είπε...

Να μην δεχεσαι γκολ στο πρωτο τριλεπτο κατ'εξακολουθηση,ισως?

br fun_atic είπε...

Δεν ξέρω αν θα το έλεγα εμμονή, σίγουρα όμως κάποιους τους στηρίζει περισσότερο από άλλους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ο Οκόγιε.

Από την άλλη κάνει περίεργο ροτέισον. Ο Γιανακόπουλος έπαιξε βασικός με το που ο Περιστερίδης κέρδισε τη συμμετοχή στην εθνική!Και ενώ και οι δύο τον τελευταίο καιρό έχουν ασταθή απόδοση, εντούτοις δεν παίρνει ευκαιρίες ο βασικός μέχρι και πέρσι Σιδεράκης. Άντε και θεωρεί σούπερ ταλέντο τον Περιστερίδη. Είναι δυνατόν να θεωρεί με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια καλύτερο ερματοφύλακα τον Γιαννακόπουλο από τον Σιδεράκη; Σε δυο προπονήσεις που τον είδα (και όσο μπορώ να κρίνω) ο Σιδεράκης ήταν πραγματκά καλός και για να είμαι ειλικρινής πυ φάνηκε πιο σταθερός από τους άλλους, συμπεριλαμβανομένου και του Χαλκιά.Επίσης ήταν πολύ πιο δυναμικός στις αντιδράσεις του.

Στα εξτρέμ ο μόνος που έχει σίγουρη τη θέση είναι ο Οκόγιε. Για να είμαι δίκαιος όμως, είναι παίκτης που πήρε ευκαιρίες και από τον Μάντζιο. Από την άλλη δεν έχει καταλήξει σε σταθερές θέσεις στα άκρα. Περίεργο, δεδομένου ότι τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιεί ως σέτερ φορ των Αραβίδη, άρα έχει μεγαύτερη δυνατόττα επιλογών στα πλάγια.

br fun_atic είπε...

Υπάρχει και ένα άλλο στατιστικό στοιχείο. Μέχρι τώρα έχουμε σημειώσει 14 γκολ και έχουμε δεχθεί 12. Ατό αποδεικνέι ότι παίζουμε ανοιχτό ποδόσφαιρο (κάπως έτσι έπαιζε και ο Λίνεν). Από αυτά τα 14 γκολ όπως 3 ή 4 ήταν αυτογκολ. Σαφέστατα μας έδωσαν βαθμούς, όμως ίσως κάτι έχουν να μας πουν για την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Αν σ' αυτό προσθέσει κανείς ότι έχουν σκοράρει πολλοί παίκτες και από τους επιθετικούς απλά ξεχωρίζει ελαφρά ο Αραβίδης, τότε ίσως θα μπορούσαμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι χρειάζονται να γίνουν ενέργειες εκ μέρους του προπονητή στην επιθετική γραμμή, όπως καλύτερη επιλογή παικτών, στήριξη άλλων κ.λ.π.

Είναι ωραίος ο επιθετικός πλουραλισμός, αρκεί τελικά να σκοράρουν οι επιθετικοί...

br fun_atic είπε...

Ψάχναμε για κεντρικό αμυντικό. Και η λύση ήταν να παίξει ο Ρόβας, που ουσιαστικά δνε έχει παίξει στη ζωή του.Δεν λέω, δεν τα πήγε άσχημα, αλλά γιατί δεν ενεργοποιήθηκε για παράδειγμα ο Όμο; Την έχει ξαναπαίξει τη θέση. Ίσως όχι με τόσο μεγάλη επιτυχία, αλλά τέλος πάντων δεν την έπαιζε για πρώτη φορά. Εναλλακτικά θα μπορούσε να παίξει χαφ και να βρεθεί μια άλλη λύση στην άμυνα.

Και μια που είπα Όμο. Μέχρι τώρα ξέραμε για τον Νιγηριανό ότι τρέχει, μαρκάρει, πασάρει και γενικά βγάζει τη βρώμικη δουλειά στο κέντρο.Τη δουλειά του στο κέντρο την κάνει καλά κι όμως δεν είναι ούτε καν στην αποστολή. Σε παιχνίδι όπως αυτό με τον Αστέρα δεν χρειάζεσαι ένα τέτοιο παίκτη;Αν ειχαμε τους επιθετικούς φαρμάκι μπορεί και να μην τν χρειαζόμασταν. Μπορεί να καθηλώναμε την αντίπαλη ομάδα στα καρέ της, οπότε να μην χρειάζεσαι κάποιον να κάνει το μαντρόσκυλο στο κέντρο...Ε, τέτοια επίθεση δεν έχουμε...



Τι περισότερο κάνει ο Οκόγιε (άλλη η θέση αλλά μιλάω γενικά) που έχει τόσο μεγάλη στήριξη;Θέλω να πω ότι επιθετικά είναι ανύπαρκτος, αμυντικά μετριότατος, πάσα καλή δεν έχει, δείχνει να υστερεί ακόμη και σε τεχνική αλλά τρέχει σαν τον Βέγγο. Ε και; Πόσο μας προσθέτει αυτό στην ομάδα;

antonis είπε...

Καλή η κριτική αλλά να είναι εποικοδομητική και χρήσιμη, π χ από πού προκύπτει ότι ο Σιδεράκης είναι καλός Τερματοφύλακας? Τον είδαμε πέρσι και έχουμε άποψη.
Ένας μέτριος τερματοφύλακας που παίρνοντας παιχνίδια βελτιώθηκε αλλά σε καμία περίπτωση δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Νόμιζε ότι θα είχε σίγουρη τη θέση, επέδειξε αλαζονεία και ήρθε με παραπάνω κιλά, και ορθός ο Ελέ προτίμησε να δώσει ευκαιρίες στου εξίσου μέτριους Γιαννακόπουλο και Περιστερίδη οι οποίοι δεν υστερούν σε κάτι από τον Σιδεράκη.

Για το Σάμαρη είχα και εγώ τις ενστάσεις μου, αλλά όταν μπήκε βασικός δικαιώθηκε ο Ελέ που δεν τον έβαζε, στάσιμος ποδοσφαιρικά χωρίς καμία εξέλιξη , οι λέξεις πάθος, τσαμπουκάς , τσαγανό, δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο του Σάμαρη , είναι πιο ράθυμος ακόμα και από τον Φανούρη (αθάνατο Δημόσιο).

Όσο για τον Οκόγιε όντος είναι ψιλοάμπαλος, θυμίζει Κοντοέ στα καλύτερα του, αλλά προσωπικά παρατήρησα ότι όταν έγινε αλλαγή στα μέσα του Β ημιχρόνου με τον Παοκ η ομάδα έπεσε από δύναμη και ταχύτητα. Ο Οκογιε δεν με ενθουσιάζει αλλά γεμίζει χώρους και δίνει ταχύτητα στην ομάδα, δεν είναι παράλογη ποδοσφαιρικά η χρησιμοποίηση του, αφού δεν υπάρχει ανάλογος παίκτης με την ταχύτητα του και τα πνευμόνια του.

Για το ΟΜΟ θα συμφωνήσω με το Ελε, όταν είσαι Ξένος πρέπει να κάνεις την διαφορά, ο βασιλιάς της γκέλας είναι ένας συμπαθητικά μέτριος παίκτης και τίποτα παραπάνω (όπως άλλωστε και ο Οκόγιε) , ίσως όμως μετα τον τραυματισμό του Λαμπρόπουλου θα έπρεπε να του δοθούν κάποιες ευκαιρίες.

Η μόνη μου ένσταση είναι για τον Κούρντι , και αυτό γιατί είχε ελπιδοφόρες εμφανίσεις στο παρελθόν, κατι που δεν είχε ο Κοντοχρήστος.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι πάντα στεκόμουνα κριτικά απέναντι στη διοίκηση και στους παίκτες, και δυστυχώς πάντα δικαιωνόμουνα, στην περίπτωση του Ελέ όμως κατάπια την γλώσσα μου, και έκανα τουμπεκί για αυτά που έσυρα σε αυτόν και την Διοίκηση.

antonis είπε...

Καλή η κριτική αλλά να είναι εποικοδομητική και χρήσιμη, π χ από πού προκύπτει ότι ο Σιδεράκης είναι καλός Τερματοφύλακας? Τον είδαμε πέρσι και έχουμε άποψη.
Ένας μέτριος τερματοφύλακας που παίρνοντας παιχνίδια βελτιώθηκε αλλά σε καμία περίπτωση δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Νόμιζε ότι θα είχε σίγουρη τη θέση, επέδειξε αλαζονεία και ήρθε με παραπάνω κιλά, και ορθός ο Ελέ προτίμησε να δώσει ευκαιρίες στου εξίσου μέτριους Γιαννακόπουλο και Περιστερίδη οι οποίοι δεν υστερούν σε κάτι από τον Σιδεράκη.

Για το Σάμαρη είχα και εγώ τις ενστάσεις μου, αλλά όταν μπήκε βασικός δικαιώθηκε ο Ελέ που δεν τον έβαζε, στάσιμος ποδοσφαιρικά χωρίς καμία εξέλιξη , οι λέξεις πάθος, τσαμπουκάς , τσαγανό, δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο του Σάμαρη , είναι πιο ράθυμος ακόμα και από τον Φανούρη (αθάνατο Δημόσιο).

Όσο για τον Οκόγιε όντος είναι ψιλοάμπαλος, θυμίζει Κοντοέ στα καλύτερα του, αλλά προσωπικά παρατήρησα ότι όταν έγινε αλλαγή στα μέσα του Β ημιχρόνου με τον Παοκ η ομάδα έπεσε από δύναμη και ταχύτητα. Ο Οκογιε δεν με ενθουσιάζει αλλά γεμίζει χώρους και δίνει ταχύτητα στην ομάδα, δεν είναι παράλογη ποδοσφαιρικά η χρησιμοποίηση του, αφού δεν υπάρχει ανάλογος παίκτης με την ταχύτητα του και τα πνευμόνια του.

Για το ΟΜΟ θα συμφωνήσω με το Ελε, όταν είσαι Ξένος πρέπει να κάνεις την διαφορά, ο βασιλιάς της γκέλας είναι ένας συμπαθητικά μέτριος παίκτης και τίποτα παραπάνω (όπως άλλωστε και ο Οκόγιε) , ίσως όμως μετα τον τραυματισμό του Λαμπρόπουλου θα έπρεπε να του δοθούν κάποιες ευκαιρίες.

Η μόνη μου ένσταση είναι για τον Κούρντι , και αυτό γιατί είχε ελπιδοφόρες εμφανίσεις στο παρελθόν, κατι που δεν είχε ο Κοντοχρήστος.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι πάντα στεκόμουνα κριτικά απέναντι στη διοίκηση και στους παίκτες, και δυστυχώς πάντα δικαιωνόμουνα, στην περίπτωση του Ελέ όμως κατάπια την γλώσσα μου, και έκανα τουμπεκί για αυτά που έσυρα σε αυτόν και την Διοίκηση.

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
amanAM είπε...

όταν ο ίδιος ο προπονητής θεωρεί ότι ένα παιχνίδι είναι χαμένο πριν καν παιχτεί, και πως οι παίκτες προκειμένου να μην απογοητευτούν, καλύτερα να θεωρούν ότι ο Αστέρας είναι υπερομάδα που πάλι καλά που χάσαμε με 2-1 κι όχι με 5-0 ας πούμε, τι να περιμένουμε???

IWN1998 είπε...

Καλό είναι να παίρνουμε υπ' όψη όλες τις παραμέτρους. Ο Σιδεράκης είχε πάρει εμπειρίες πέρυσι και θα μπορούσε να παίξει φέτος. Εντάξει ήρθε υπέρβαρος και αντί να τον πάρει στην προετοιμασία και να τον τρελάνει στην γυμναστική, τον άφησε στη Νέα Σμύρνη στον καύσωνα ... να κάνει σάουνα.
Και το ροτέισον με Γιαννακόπουλο και Περιστερίδη, όντως είναι περίεργο κάπως.
Και ο Όμο είναι ο βασιλιάς της γκέλας σαν σέντερ μπακ που ήθελε να τον κάνει ο Φερέρα αλλά σαν αμυντικός χαφ, μπορεί να καλύψει το διάστημα που του βγαίνει έξω η γλώσσα του Ρόβα και βάζει ο Ελέ τον συνταξιούχο Ανδράλα. Και τώρα που δεν έχει Ανδράλα;
Η ομάδα δουλεύει και είναι όλοι αξιέπαινοι αλλά κάποια πράγματα φαίνονται να περιορίζουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί το ρόστερ στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.
Και όταν δεν μπορείς να κάνεις μεταγραφές και ανανεώσεις και λες ποιον να κρατήσεις το Δεκέμβρη από αυτούς που λήγουν τα συμβόλαιά τους, δεν είναι δυνατόν να μην χρησιμοποιείς ότι μπορείς πιο πολύ από το ρόστερ σου.
Εμένα μου φαίνεται και περίεργο το ότι δεν ξεκινάει ο Κολοβός. Ιδίως τώρα που δεν έχεις παίκτη να κρατάει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι σαν το Μενδρινό. Και ανασταλτικά ο Κολοβός δεν είναι χειρότερος από το Ντούνη.

amanAM είπε...

Εγώ θαυμάζω την Σέλτικ, που έπαιξε με την Μπαρτσελόνα για να κάνει ότι μπορεί, το πάλεψε και τους νίκησε, ρισκάροντας να πιστέψουν οι παίκτες της ότι... αξίζανε κάτι τέτοιο!!!

IWN1998 είπε...

Η αλήθεια είναι όπως διάβασα τώρα ότι για τον Κολοβό που δεν ξεκίνησε ίσως έπαιζε ρόλο η ίωση που είχες νωρίς την προηγούμενη βδομάδα. Είναι αυτό που έγραφα. Δεν ξέρουμε όλες τις παραμέτρους των ζητημάτων. Οπότε την κριτική μας ας την κάνουμε υπό μορφή ερωτηματικών και όχι παγιωμένων απόψεων...
Αναρωτιόμουνα σε προηγούμενα ματς, γιατί έβγαζε στο 65 με 70 τον Μενδρινό. Και ο Μενδρινός είχε πρόβλημα. Μακάρι να επανέλθει με ΠΑΟ.

br fun_atic είπε...

Αγαπητέ Αντώνη, να μου επιτρέψεις να θεμελιώσω τη διαφωνία μου.

Η χρονιά πέρσι ξεκίνησε με βασικό τερματοφύλακα τον Ελέ, αναπληρωματικό τον Μιχαηλίδη και θεωρητικά τρίτο τον Σιδεράκη. Ο Ελέ δεν μπόρεσε να βοηθήσει λόγω τραυματισμών, ο Μισαηλίδης εκόβε κλήσεις και έμεινε ο Σιδεράκης, ο οποίος αφού έπαιξε μερικά παιχνίδια βρήκε τα πατήματά του και έδειχνε καλά στοιχεία.

Μάθαμε ότι δεν ξεκίνησε την προετοιμασία λόγω βάρους. Κανείς απ' όσους τον είδαν δεν μου είπε κάτι τέτοιο. Ας μην το αμφισβητήσω διότι δεν του έκαναν και λιπομέτρηση. Αν τα πράγματα είχαν έτσι, θα έπρεπε, όπως σωστά λέει ο Ίωνας να τον πάρει στην προετοιμασία. Δεν τον πήρε. Από την άλλη άρχισαν κάτι περιεργες διαρροές, σύμφωνα με τις οποίες ο Σιδεράκης δεν έχασε την προετοιμασία επειδή ήταν υπέρβαρος, αλλά για συγκεκριμένο και πολύ σοβαρό εξωαγωνιστικό λόγο. Αν αυτός ισχύει, πράγματι δεν είχε θέση στην ομάδα. Παράλληλα όμως θα ήταν ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ να λυθεί το συμβόλαιό του. Δεν έγινε, οπότε υποθέτω ότι μάλλον δεν ίσχυε.
Ρωτάω λοιπόν κάτι απλό. Ο Σιδεράκης είχε για τα δεδομένα της σεζόν αλμυρούτσικο συμβόλαιο. Το ίδιο κι ο Όμο. Το ίδιο και ο Κοντοχρήστος. Μήπως οι λόγοι που δεν παίζουν είναι ας πούμε οικονομικοί;Ο Οκόγιε που έμαθα ότι προχώρησε σε μείωση του συμβολαίου του, παίζει...

Αντιλαμβάνομαι το οικονομικό πρόβλημα. Ίσως η διοίκηση να προσπαθεί να μειώσει το μπάτζετ. Μπορεί να το πετύχει. Από την άλλη όμως χάνει κάθε πιθανότητα να πουλήσει παίκτες όπως ο Σιδεράκης και ο Όμο, ενώ βέβαια εννοείται ότι οι απαιτήσεις που έχουν εις βάρος μας τρέχουν και προφανώς θα εξακολουθήσουν να τρέχουν.

Σύγκριση Οκόγιε Όμο είναι αδύνατον να κάνω.

Αναρωτιέμαι όμως όταν πήρε ευκαιρίες ο Αραβίδης, ο Διαμαντάκος και 1-2 άλλοι, γιατί δεν μας έκανε ο Σταυροθανασόπουλος...

Γιατί, αν δεν μας κάνει ο Σιδεράκης, δεν μπορεί να πάρει ευκαιρίες ο Ανέστης που είναι και περιουσιακό μας στοιχείο.

Οι νίκες και η καλή παρουσία της ομάδας έβαλαν κάποια θέματα κάτω από το χαλί. Σήμερα που έχουμε ανάγκη και από τον τελευταίο διαθέσιμο παίκτη είναι κρίμα να τα αφήνουμε εκεί. Άλλωστε έχουμε τη βαθμολογική πολυτέλεια για να ασχοληθούμε.



IWN1998 είπε...

Ασχέτως νικών ή ηττών πρέπει να λέμε τη γνώμη μας καλόπιστα και πάντοτε υπό τη συνθήκη της πιθανόν μη πλήρους γνώσης των παραμέτρων των ζητημάτων. Βέβαια σε κάποια πράγματα το ότι υπάρχουν ράδιο αρβύλες και είναι και έτσι και γιουβέτσι, αυτό δεν βγάζει την απαιτούμενη αξιοπιστία. Ας μην μείνουμε στο μέρος της ενδοσκόπησης και της εσωστρέφειας -που συνήθως βλάπτει- αλλά ας θεωρήσουμε αυτή την ανταλλαγή απόψεων σαν αποτέλεσμα της διάθεσης αρκετών φιλάθλων της ομάδας μας,να δουν την προσπάθεια. που έχει γίνει ως τώρα, να ενισχύεται με όλη τη δυναμική, που έχουμε στη διάθεσή μας.

zamis είπε...

Δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον να μην ξεκιναει σε καθε παιχνιδι ο Κολοβος,ο μακραν ποιοτικοτερος επιθετικος σου.Ουτε για ποσο ακομα θα αποθεωνουμε τον Φανουρη να κρυβεται.

br fun_atic είπε...

Θα μπορούσε άραγε να παίξει ο Σάμαρης στη θέση του Φανούρη;

dimosthenis είπε...

Η συνήθης πρακτική μετά από ήττες είναι ότι αυτοί που δεν παίζουν είναι οι καλύτεροι. Κάποιοι ακόμη και δεν αναφέρομαι στον BR περιμένουν τον Ελευθερόπουλο στη γωνία, ακόμα και οι δηλώσεις του τον καθιστούν ένοχο. Εγώ θέλω να ρωτήσω:
- πότε η ομάδα από την εποχή Λίνεν και μετά έπαιξε καλύτερη μπάλα; Πέρσι πρόπερσι ή πριν τρία χρόνια;
Πότε χρησιμοποιήθηκαν τόσοι πολλοί νέοι παίχτες και απέδωσαν;
Πότε παίχτες παλιοί αναστήθηκαν ομαδικά; (Φανούρης, Αραβίδης, Ρόβας)
Πότε η ομάδα παλεύει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος ακόμα και όταν δέχεται γκόλ στα πρώτα λεπτά σε εκτός έδρας αγώνες;
Δηλαδή αν έπαιζε ο Ομο που δεν ήθελε να μείνει στον Πανιώνιο θα είχαμε άλλη εικόνα. Μήπως είναι ο παιχταράς και δεν το είχαμε καταλάβει;Μήπως ο Σιδεράκης δεν έπνιξε πέρσι γκολάκια και ξαφνικά έγινε ο πορτιέρο που θα είναι πρώτος;
Θα συμφωνήσω ότι Ντούνης και Κολοβός είναι ποιοτικότεροι παίχτες από τον Οκόγιε. Όμως το πρώτο γκολ του Αστέρα το δημιούργησε ο αριστερός χαφ του. Ποιος έπρεπε να ντουμπλάρει το Σπυρόπουλο στα αμυντικά του καθήκοντα και δεν το έκανε ποιος έπαιζε δεξιός μεσοεπιθετικός;
Έχει άδικο ο Ελευθερόπουλος ότι αν δεχόμασταν και τρίτο τέρμα κινδυνεύαμε να διασυρθούμε; Δεν το δεχθήκαμε βάλαμε εμείς ένα. Θα το βάζαμε αν δεν παίζαμε επιθετικά;
Θα συμφωνήσω με τον Αντώνη ότι ο μόνος που δικαιούται να ζητάει να παίξει είναι ο Κούρντι που πέρσι ήταν βασικός και δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στην ομάδα, ούτε είναι ακριβός.
Συμπερασματικά ο Ελευθερόπουλος έχει κάνει τις επιλογές του, οι περισσότερες του έχουν βγεί, η ομάδα παλεύει έχει ηθικό και παίζει και ωραία μπαλίτσα ώρες - ώρες. Αν είναι να παίζουμε όπως έπαιξε με μας η Κέρκυρα αντιποδόσφαιρο με καθυστερήσεις προτιμώ αυτό που παίζουμε και ας χάνουμε που και που.

John S. είπε...

Συμφωνώ με τον Δημοσθένη. Ο προπονητής μίας ομάδας είναι ο θερμότερος οπαδός της.
Αυτός ξέρει τι γίνεται μέσα στην ομάδα και έχει και την ευθύνη.

Ας χαρούμε την ομάδα μας που παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο και ας αφήσουμε την κριτική.

Ron Barceló είπε...

[1]Ο Αστέρας έχει ίσως την ποιοτικότερη μεσο-επιθετική γραμμή μαζί με το γαύρο στην Ελλάδα.
[2]Ήταν σαφώς ανώτερη ομάδα και στο χορτάρι και αυτό απεικονίστηκε από το σκορ του 1ου ημιχρόνου.
[3]Τηρουμένων των απουσιών, το γεγονός ότι σταθήκαμε στα πόδια μας και το παλέψαμε [έστω και με καθυστέρηση] για την ανατροπή, είναι το μεγαλύτερο κέρδος από το ματς.
[4]Ο Κολοβός δεν ξεκινάει γιατί ο Βαγγέλας τον θέλει one piece και οι δικοί μας δε θέλουν να ρισκάρουν πιθανό νέο τραυματισμό του ακριβότερου περιουσιακού τους στοιχείου.
[5]Το μαγείρεμα στα Χανιά ήταν πολύ "ύποπτο"..
Προβλέπω η ομάδα να χρειαστεί κάτι παραπάνω από...καλή εμφάνιση για να πάρει αποτέλεσματα με τον πράσινο θίασο.

Ron Barceló είπε...

Χαρμα ιδέσθαι το γκολ από το πουλέν.
Κρίμα να δοθεί κοψοχρονιά αυτή η παιχτάρα..
Πόσο μάλλον Ελλάδα.

br fun_atic είπε...

Αγαπητέ Δημοσθένη.
Αυτό είναι το ρόστερ του Πανιωνίου: http://www.panionios.gr/default.asp?pid=25&la=1

Αποτελείται από 35 (!!!) παίκτες. Μεγαλύτερο ρόστερ είχαμε μόνο τις εποχές των παχιών αγελάδων.

Κάνω μια απλή ερώτηση. Ακόμη κι αν όλοι αμοίβονταν με 1.000 μηνιαίως, θα έπρεπε να καταβάλουμε 35.000 ευρώ τον μήνα δηλαδή κάπου 280.000 ευρώ τον χρόνο (αυθαίρετα υπολογίζω τη σεζόν με μόλις 8 μήνες για να δούμε το minimum)άνευ ουσιαστικού λόγου; Αυτά τα λεφτά σαφέστατα και δεν περισσεύουν, πόσω μάλλον όταν εννοείται πως υπάρχουν μεγαλύτερα συμβόλαια.
Προχωράω τη σκέψη μου λίγο παραπάνω: Οι περισσότεροι από τους παίκτες που είχαν θέματα με την ομάδα από το καλοκαίρι ήταν (καλόπιστα θα σου πω συμπτωματικά) από αυτούς με τα υψηλά συμβόλαια.

Με βάση αυτό έχω κάθε δικαίωμα να σκέπτομαι (πονηρά αν θέλεις) ότι μπορεί και να τέθηκε ως όρος για τη συμμετοχή τους η μείωση των αποδοχών. Όσοι δέχτηκαν παίζουν, όσοι δεν δέχτηκαν εξαφανίστηκαν.

Θα μπορούσα, δεδομένης της ανάγκης, να δεχτώ ακόμη κι αυτή την πρακτική, όμως από τη στιγμή που μαθαίνουμε ότι έχει επιτευχθεί οικονομικός συμβιβασμός με το απήλιον και τα άμεσα έξοδα της ομάδας μειώθηκαν ΔΡΑΣΤΙΚΑ, υπάρχιε η δυνατότητα να δούμε πλέον τους αίκτες του ρόστερ μας καθαρά ως αγωνιστικές μονάδες και λιγότερο ως μεγάλα ή μικρά συμβόλαια.

br fun_atic είπε...

Αν ο Σάμαρης, ο Ρόκας και 2-3 άλλοι παίκτες εξακολουθούσαν μέχρι και σήμερα να βρίσκονται έξω από τα πλάνα, ποιά θα ήταν η κατάσταση της ομάδας, δεδομένων των τραυματισμών;

Ποιά μπορεί να είναι η κατάσταση αύριο αν δεν φροντίσεις να βγάλεις από το ψυγείο 2-3 παίκτες που σου είναι απόλυτα χρήσιμοι;

Γιατί θεωρείς ότι μπορείς για παράδειγμα να πουλήσεις τον Όμο και τον Σιδεράκη και να απαλλαγείς από τα συμβόλαιά τους, όταν δεν έχουν κάνει προετοιμασία και δεν έχουν παίξει ούτε ένα λεπτό; Ποιά ομάδα θα τους πάρει; Στο ίδιο διάστημα εξακολουθείς να τους πληρώνεις και ταυτόχρονα τους χάνεις και ως αγωνιστικές μονάδες.

Η κριτική μου ίσως να είναι κάπως άδικη σε ένα πράγμα. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, δεν αποκλείω να μην είναι (αποκλειστική) επιλογή του Ελευθερόπουλου ο καταρτισούς του ρόστερ που χρησιμοποιείται. Ίσως γι αυτό έχει πει σε τουλάχιστον δύο συνεντεύξεις ότι πρέπει τώρα που τέλος πάντων έχουμε ξεφύγει κάπως από τα δύσκολα να κοιτάξουμε στο ρόστερ και να κάνουμε τροποποιήσεις. Αν εννοούσε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν και παίκτες που παραμένουν στον πάγκο, πιθανότατα για οικονομικούς λόγους, τότε του βγάζω το καπέλο.

br fun_atic είπε...

Από εκεί και πέρα. Σαφέστατα και δεν έχω πρόβλημα με την αγωνοιστική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, ούτε βέβαια με τα αποτελέσματα.

Κάνω όμως μια σκέψη. Γιατί ο Πανιώνιος έχει κάνει αυτή την πορεία φέτος; Σε τι διαφέρει από άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα;

Είμαστε τυχεροί (ή έξυπνοι) σε ένα πράγμα. Όταν είχαμε τη δυνατότητα, αποκτήσαμε μερικούς έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες, όπως ο Μενδρινός, ο Ρόκας, ο Ρόβας και φτιάξαμε μια ραχοκοκαλιά που ήταν απαραίτητη για να στηρίξει τους νεαρούς παίκτες της ομάδας. Παράλληλα είχαμε την τύχη να μας βγουν τα δύο μπακ (καταλυτική σημασία). Εκεί λοιπόν διαφέρει για παράδειγμα ο Πανιώνιος από την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν έχει παίκτες με εμπειρία που να μπορούν να στηρίξουν τους πιτσιρικάδες.

Τη στιγμή λοιπόν που βλέπω παίκτες με αξία να βρίσκονται είτε στον πάγκο είτε εκτός αποστολής, νομίζω ότι δικαιολογημένα ζητάω την ενσωμάτωσή τους, πιστεύοντας ότι ατοί μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να πάει ακόμη καλύτερα.

br fun_atic είπε...

Πριν την απόκτηση των έμπειρων παικτών ο Μάντζιος από ανάγκη είχε παρατάξει σε τρία παιχνίδια καθαρά νεανική ομάδα. Θα θυμάσαι ότι η παρουσία τους ήταν φιλότιμη, επί της ουσίας όμως δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε ούτε ομάδα κατώτερης κατηγορίας. Αυτό λοιπόν αποδεικνύει ότι όσο ταλέντο και διάθεση κι αν έχον οι πιτσιρικάδες, χρειάζονται το έμπειρο στήριγμα, το οποίο στον Πανιώνιο υπάρχει.

Ίσως, αν είχαμε κρατήσει έναν εκ των Ντιμπαλά (τον προτιμούσα) ή Κούτσι αντί των Καμπάνταη και Διαμαντάκου, σήμερα να βλέπαμε ακόμη καλύτερα πράγματα.

dimosthenis είπε...

Φίλε BR
Μπήκα στο σάιτ που δίνεις και μελέτησα το ρόστερ της ομάδας. Από τους 36 δεν έχουν αγωνιστεί οι 15. Από αυτούς πέρσι ήταν βασικοί τρεις. Οι Σιδεράκης, Όμο και Κούρντι, Ένας ή δυο από ότι θυμάμαι αγωνίστηκαν σε κάποια παιχνίδια πχ Ξάνθη, όταν έλειπαν 10 παίχτες για διάφορους λόγους. Οι υπόλοιποι για μένα είναι παντελώς άγνωστοι, αφού δεν τους έχω δει να αγωνίζονται σε κανένα επίσημο αγώνα. Για αυτούς έχω την εντύπωση ότι δεν πληρώνονται όχι χιλιάρικο αλλά ούτε τα οδοιπορικά μέχρι το Απήλιο.
Ειλικρινά θα πω ότι ο Σιδεράκης δε μου λείπει, ούτε ο τσαμπουκάς και η εριστικότητα που έδειξε σε κάποια ματς. Τα παιδιά που αγωνίζονται έχουν πλουσιότερα προσόντα, χαμηλότερη ηλικία, άρα και πιθανότερα καλύτερη εξέλιξη και κυρίως είναι χαμηλών τόνων, προσγειωμένα και μέσα στο πνεύμα της ομάδας.
Ο Όμο όταν χρειαζόμασταν την εμπειρία του στα πρώτα ματς, την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια και παρά τη βοήθεια που πρόσφερε πέρσι κυρίως στο ματς της χρονιάς με την Ξάνθη αποφάσισε ότι δε θέλει να βοηθήσει στην προσπάθεια οικονομικής ανασυγκρότησης της ομάδας. Εμείς τι έπρεπε να κάνουμε; να το επιβραβεύσουμε; Όλοι οι υπόλοιποι παραγκωνισμένοι παλιοί Σάμαρης, Ρόκας σιγά σιγά ενσωματώθηκαν στην ομάδα, μόνο αυτός έχει μείνει απέξω. Γιατί άραγε; Ο Ελευθερόπουλος που κατά πληροφορίες τσακώθηκε με το Ρόκα συμφιλιώθηκε μαζί του και τον επιβράβευσε και φραστικά μετά το ματς με τον Πλατανιά δείχνοντας μια μεγαθυμία. Γιατί κρατάει αυτή τη στάση με τον Όμο; είναι εντολή της διοίκησης; Προτιμάει να αφήνει ένα χρήσιμο εργαλείο σε αχρηστία, ενώ τον πληρώνουμε ή δεν τον θεωρει χρήσιμο εργαλείο από την όλη συμπεριφορά του; Βλέποντας την όλη νοοτροπία του προπονητή μας τείνω να πιστέψω το δεύτερο.
Ο μόνος που δικαιούται να έχει παράπονα ότι δεν έτυχε ανάλογης μεταχείρισης με πέρσι είναι ο Κούρντι, που αποτελούσε βασικό συντελεστή της περσινής ομάδας σε θέση πλάγιου μπακ. Αυτές οι θέσεις είναι καπαρωμένες με τους καλύτερους σε διάρκεια απόδοσης ποδοσφαιριστές μας. Όμως κάποια λεπτά συμμετοχής στο κέντρο μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει.
Έρχομαι στο Σταυροθανασόπουλο που συχνά αναφέρεις κυρίως βλέποντας τις λύσεις στην κορυφή της επίθεσης (Καμπανταης, Διαμαντάκος). Από αυτά που παρακολουθώ είναι αναπληρωματικός ακόμα και στο Θρασύβουλο. Προχθές μπήκε αγωνίστηκε 21 λεπτά και βγήκε τραυματίας. Πέρσι τη μισή σεζόν ήταν πάλι τραυματίας. Μπορείς να στηρίζεσαι σε ένα ποδοσφαιριστή που σ' αυτή την ηλικία έχει τόσους τραυματισμούς;
Και μια ερώτηση ο Σαμαρόπουλος είναι και αυτός τραυματίας;

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Ο Dimosthenis με κάλυψε. Θέλω να προσθέσω μόνο πως ο Αστέρας ήταν η καλύτερη ομάδα που έχουμε παίξει και αν ήμασταν λίγο τυχεροί μπορεί και να μή χάναμε. Το 1ο γκολ στο 42ο΄΄ ήταν ο απόλυτος αιφνιδιασμός και το 2ο ήταν μιά ασύλληπτη γκολάρα παγκοσμίου κλάσεως, τί να λέμε! Δεν είχα δει καθόλου Αστέρα και δέν είχα ιδέα πόσο καλή ομάδα είναι. Αυτός ο Ράγιος... ήταν ο βασιλιάς τού γηπέδου. Παρ' όλα αυτά, τα παιδιά μας το πάλεψαν, συνήλθαν και διεκδίκησαν την ισοφάριση. Δηλαδή τί περισσότερο περιμέναμε;

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Εντάξει, να περιμένουμε ίσως να μην ξαναφάμε γκολ στο πρώτο 2λεπτο. Να κάνουμε και κάνα φάουλ νωρίς νωρίς, πριν κινδυνέψει η περιοχή μας. Θα τη βρούμε την άκρη!

br fun_atic είπε...

Δεν νομίζω ότι υπάρχει επαγγελματικό συμβόλαιο χωρίς απολαβές. Απ' όσο γνωρίζω, οι απολαβές ενός επαγγελματία αθλητή αποτελούνται από δύο σκέλη: τον βασικό μισθό (αυτόν που πάνω κάτω ισχύει για κάθε εργαζόμενο) και το λεγόμενο πριμ μεταγραφής. Αν όλοι αυτοί δεν είχαν οικονομικές απολαβές, τότε πιθανότατα δεν θα μιλούσαμε για απλήρωτους παίκτες.

Καλόπιστα έβαλα ένα συμβολικό ποσό για να κάνω τον υπολογισμό, δεδομένου ότι συνήθως ο μισθός του αθλητή είναι γύρω στα 700 ευρώ.

Οι παίκτες στη λίστα δεν είναι άγνωστοι. Πολλούς από αυτούς τους έχουμε δει σε μικρές ομάδες όπως επίσης και σε φιλικούς αγώνες.

Να μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη για τον Όμο, δυστυχώς δεν μπορώ να αναφερθώ συγκεκριμένα.

Δεν θυμάμαι σε ποια ακριβώς παιχνίδια ήταν εριστικός ο Σιδεράκης. Αντίθετα θυμάμαι αρκετά καλά του παιχνίδια (μόλις πήρε την κρυάδα της αρχής) και βέβαια τα δύο πέναλτι που έπιασε στο ματς με τον Βάζελο...

Χαίρομαι που αναφέρεσαι στον Κούρντι γιατί είναι ένας παίκτης που πραγματικά εκτιμώ και που ουδέποτε έραψα φέτος ότι θα έπρεπε να αγωνιστεί. Δεν το έγραψα γιατί θεωρώ ότι οι Κούρος και Σπυρόπουλος κάνουν καταπληκτική δουλειά και είναι αδιανόητο να χάσουν τη θέση τους...

Επειδή λοιπόν πιστεύω ακράδαντα στο ρητό που λέει ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, γι αυτό ζητάω επίμονα να πάρουν ευκαιρίες παίκτες αξίας που μπορούν να βοηθήσουν...

Νομίζω ότι σε προηγούμενο post ξεκαθάρισα ότι ίσως σφάλλω στην κριτική μου ως προς τον Ελέ, διότι δεν μπορώ να ξέρω αν καθορίζει ο ίδιος το ρόστερ που χρησιμοποιείται ή η διοίκηση.

zouri1 είπε...

Ο κουρντι νομιζω οτι αναγκαστικα επαιξε μπακ,μεσος ειναι η θεση του.για αυτον και εγω αναρωτιεμαι τι τρεχει.για τον σιδερακη αν θυμαστε σας ειχα γραψει απο τον πρΩτο αγωνα οτι εχει καποια θεματα.μπορει να ειναι ηδη εκτος ομαδας αφου ουσιαστικα ειναι 4.ξεχναμε οτι ο αστερας ειναι η καλυτερη στην εδρα της.νομιζω οτι πηγαμε μια χαρα.θα κανουμε και καποιες ηττες.το μονο πιυ με φοβιζει και ας μην το λεμε δημοσια,ειναι μηπως δεν επιδειξουν συγκεντρωμενοι σε καποια παιχνιδια

br fun_atic είπε...

Σαφέστατα και παίξαμε καλά ( στο δεύτερο ημίχρονο). Από εκεί και πέρα,συνυπολογίζοντας το πρόβλημα για μεταγραφές,επιμένω ότι πρέπει να βρούμε λύσεις από το ίδιο μας το ρόστερ,χωρίς στεγανά

Costix είπε...

Παμε για νικη με τον Βαζελο τωρα !!!
Γερα μωρε Πανιωναρα !!!
Την Κυριακη να μην λειψει κανεις απο το γηπεδο !!!

Ron Barceló είπε...

ξεφτίλα ολκής.

dimosthenis είπε...

Ήττα από το Φωστήρα με 1-0. Πολύ δυσάρεστη ήττα παρά το γεγονός ότι η ομάδα παρατάχθηκε χωρίς κανένα ποδοσφαιριστή από αυτούς που ξεκίνησαν το ματς της Τρίπολης. Δεν είναι ανεκτό να μην μπορείς να βάλεις ένα γκολ σε μια ομάδα που είναι δυο κατηγορίες παρακάτω, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιριστές όπως οι Μενδρινός, Καμπάνταης, Κολοβός, Σάμαρης και Ντούνης που λίγο ή πολύ απειλούν την αντίπαλη εστία. Ελπίζω να μην επηρεάσει αυτή η εικόνα την εικόνα της ομάδας την Κυριακή.
ΥΓ Τελικά αν δεν παίζει ο Φανούρης νίκη δεν παίρνουμε (για να μπω στο μάτι μερικών)

br fun_atic είπε...

Δεν είναι σπουδαίο.Είναι κύπελλο,παίξαμε με πολλές αλλαγές και αυτό είναι όλο. Θεωρώ σωστή την κίνηση του Ελέ να ξεκουράσειι την ομάδα.Συγχαρητήρια στα παιδιά του Θρίαμβου που έπιασαν την ευκαιρία από τα μαλλιά.

amanAM είπε...

Χάσαμε κι από τον Θρίαμβο?

Panionara είπε...

Θρίαμβος του Φωστήρα στον Ταύρο