Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Πεντοζάλη με τεσσάρα


Σήμερα περάσαμε ένα πολύ όμορφο ποδοσφαιρικό απόγευμα, που είχε τα πάντα. Πολύ καλή απόδοση από την ομάδα, πολλά γκολ και επιστροφή στις επιτυχίες. Η ομάδα μας ευτύχισε να προηγηθεί νωρίς, χάρη στο κάτι σαν σουτ του Οκόγιε που βρήκε σε αντίπαλο και αναπαύθηκε ήσυχα στα δίχτυα των Κρητικών. Ο Πλατανιάς αναγκάστηκε να ανοιχθεί προκειμένου να ισοφαρίσει, έχασε μερικές σημαντικές ευκαιρίες και δοκάρι (νομίζω ότι η ομάδα των Χανίων δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ σήμερα), όμως δεν είχε λύση κόντρα στους γρήγορους επιθετικούς μας. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί άλλα δύο γκολ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου από τους Ρόκα (εξαιρετική κεφαλιά) και Αραβίδη (πραγματικά πολύ ωραίο γκολ). Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε λίγο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το παιχνίδι έγινε βαρετό. Ο Πλατανιάς δεν διέθετε την ψυχραιμία και την επιθετική ποιότητα για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο και η βραδιά έκλεισε με το πολύ όμορφο γκολ του Ντούνη, ο οποίος μπορεί να μην φάνηκε ιδιαίτερα στο παιχνίδι, όμως μας έδειξε για άλλη μία φορά μετά τα φιλικά του καλοκαιριού, ότι έχει πάρα πολύ καλά τελειώματα φάσεων και δικαιούται να παίρνει ευκαιρίες και σημαντικό χρόνο συμμετοχής.

Μετά και τη σημερινή νίκη, νομίζω ότι μάλλον έχουμε τελειώσει με την υπόθεση "παραμονή". Δεδομένου ότι πέφτουν δύο, θεωρώ δύσκολο το όριο παραμονής να υπερβεί τους 30 βαθμούς, άρα φαινομενικά δύσκολο να μην πάρουμε εννέα βαθμούς στις επόμενες είκοσι αγωνιστικές.  Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα θα μπορεί χωρίς άγχος να παρουσιάσει ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο. Επειδή πολλά από τα παιδιά είναι νεαρής ηλικίας καλό είναι να μην τους γεμίζουμε τα μυαλά με όνειρα ευρώπης (από τώρα). Καλό είναι να αφήσουμε τα πράγματα και την καλή εικόνα της ομάδας να εξελιχθούν ομαλά. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι ο δεύτερος γύρος είναι δυσκολότερος από τον πρώτο και μπορεί να δυσκολέψει κι άλλο, αν κάποιες από τις ομάδες του επιπέδου μας κατορθώσουν να ενισχυθούν μεταγραφικά. Πατώντας και μετρώντας λοιπόν. Καλή εβδομάδα σε όλους και καλή επιτυχία και στην ομάδα μπάσκετ.

18 σχόλια:

dimosthenis είπε...

Θα γράψω ίσως το πρώτο σχόλιο. Έχω την εντύπωση ότι στο πρώτο ημίχρονο το σκορ είναι μαγική εικόνα. Ένα αυτογκόλ από το πουθενά χωρίς ευκαιρία μια στραβοκλωτσιά του Οκόγιε και ένα γκολ σε ένα τερματοφύλακα που προηγούμενες φορές μας έβγαζε την ψυχή να του βάλουμε ένα γκολ. Δεύτερο γκολ σε δεύτερη φάση, και αντίστοιχα τρία χαμένα γκολ από τον Πλατανιά και ένα δοκάρι, τον Πλατανιά που δημιουργούσε ευκαιρίες από το κενό που παρουσιαζόταν στα μέσα δεξιά της επίθεσης του Πλατανιά και στο διάστημα ανάμεσα σε Κούρο και Ροκα που τον τράβαγε στο δεξιό τμήμα της άμυνάς μας ο Αναστασάκος και έδινε την ευκαιρία στον Ουντόζι να ξεδιπλώνει επιθέσεις. ο Πλατανιάς έγινε πιο επικίνσυνος με την παρουσία του τρίτου επιθετικού Μαραγκουδάκη, αλλά ο Θεός του Πανιωνίου ήταν παρών όταν με τον ΠΑΟΚ είχε πάει εκδρομή. Το τρίτο γκολ έδειξε τη δική μας καλή τύχη και την γκίνια του Πλατανιά που ήταν πολύ ευάλωτος κυρίως από το κεντρικό του δίδυμο. Στο δεύτερο ημίχρον ο το παιχνίδι ήταν στα μέτρα μας ελάχιστα κινδυνέψαμε κυρίως από οφσάιντ που δε σημείωνε ο επόπτης. Τελικά οι συνεχείς πάσες Αυλωνίτη -Ρόκα - Γιαννακόπουλου κούρασαν τους παίχτες του Πλατανιά που τελικά παραδόθηκαν όταν άλλαξε τον Αναστασάκο και φυσιολογικά ακολούθησε το ωραίο γκολ του Ντούνη που βαρύνεται με την απώλεια ενός γκολ που τελικά οδηγήθηκε σε λαθεμένη πάσα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ήταν μόνος του. Τελικά η μπάλα είναι Πορν..., άμα σε θέλει κάνεις μαγικά αν όχι κλαίς τη μοίρα σου.Αποτέλεσμα θριαμβευτικό που μπορεί να δώσει φτερά στα πόδια νέων παιδιών, αλλά και να αποπροσανατολίσει. Ελπίζω να συμβεί το πρώτο.Πάντως υπήρξαν στιγμές με τις επινοήσεις του Φανούρη που μοιάζαμε Μπαρτσελόνα, αλλά και άλλες που ψάχναμε τη μπαλα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Τέλος καλό όλα καλά.

br fun_atic είπε...

Ετσι! Ετσι! Καλά κάνεις και γράφεις για τα μαγικά του Φανούρη για να τα ακούνε μερικοί μερικοί εδώ πέρα.

EndyS είπε...

Χαιρομαι που ο Δημοσθενης διατηρωντας την παραδοση του μπλογκ, προσπαθει να κρατησει χαμηλα τους τονους μετα από μια ανετη νικη, τονιζοντας τις αδυναμιες μας και την τυχη.
Από την αλλη θα ηταν αδικο να λεμε οτι οτι εγινε εχθες η' εως σημερα ειναι από τυχη. Σιγουρα η θεα' αυτη ειναι με το μερος μας σε ολο το πρωταθλημα, οπως και το χαμηλο επιπεδο των ομαδων, ομως θα αδικουσαμε τον Ελε και τους παικτες αν λεγαμε οτι βρεθηκαν εδω με λογω τυχης.
(Δημοσθενη παιρνω αφορμη από το σχολιο σου, χωρις να λεω οτι υποστηριζεις τα παραπανω)

Στα χθεσινα τωρα μου αρεσαν:
Ο μαγος Φανουρης. Απλα υποκλινομαι. Τα λογια ειναι περιτα μπροστα στο μαγαλειο και δεν ειρωνευομαι. Αν ηταν αλανθαστος κι εκανε αυτα που εκανε, μαλλον θα τον βλεπαμε τις Τεταρτες τα βραδια από την τηλεοραση και όχι τα ΣΚ στη Ν. Σμυρνη.
Ο Ροκας ως στοπερ. Δεν ηταν τελειος, ομως με τρεις μονο προπονησεις ηταν φανταστικος.
Ο συγκλονιστικος Αραβιδης. Τρεχει μαρκαρει σκοραρει δινει και την ψυχη του. Αν ηταν και λιγο πιο γρηγορος στις μεταβιβασεις του εχθες, θα ηταν τελεια.
Οι τρεις παραπανω ηταν οι καλυτεροι εχθες, χωρις να υστερησε καποιος.

Από και περα μου αρεσαν επισης:
Τα δυο μπακ μας, που ειναι η αποκαλυψη της χρονιας (ο Κουρος θα πρεπει να δουλεψει περισσοτερο το επιθετικο κομματι)
Ο Σαμαρης που παιρνοντας περισσοτερα παιχνιδια στα ποδια του, βρισκει την φορμα του. Επισης γινεται πιο ομαδικος.
Ο Ροβας που κανει ένα πολυ μεστο πρωταθλημα
Ο Οκογιε (σορυ Γκρινιαρη) που βελτιωνεται συνεχως. Εχει ταχυτητα, που την χρειαζομαστε, εχει αντιληψη του παιχνιδιου και σουταρει. Αν δουλεψει την τεχνικη του θα μπορει να σταθει στην Α'
Ο Αυλωνιτης που ηταν γρηγορος και αποτελεσματικος στις επεμβασεις του και απεφυγε το λαθος.
Ο Κολοβος που στο μικρο διαστημα που αγωνιστηκε κι ενω το σκορ ηταν 4-0, επαιξε για την ομαδα και όχι για τον εαυτο του. Δεν μπορω να γνωριζω αν αυτο ετυχε η' αλλαξε νοοτροπια η' οφειλεται στο οτι επαιξε από τα δεξια. Ισως να μην βολευεται από τ' αριστερα να συνεργαζεται με το αναποδο ποδι.

Με αναμεικτα συναισθηματα με αφησαν:
Ο Γιαννακοπουλος που ειχε μια πολυ καλη επεμβαση σε τετ α τετ, καλες εξοδους και οπου χρειαστηκε ηταν εκει. Από την αλλη κανει ένα αστειο λαθος που από τυχη δεν μας κοστισε, σε καποιες φασεις ειχε λαθος θεση και δεν μιλαγε στην αμυνα.
Η αμυνα που ως συνολο δεν ενεπνεε εμπιστοσυνη. Δεν εχουμε δεχτει γκολ καθαρα από τυχη και κάθε σοβαρη επιθεση του Πλατανια, ειδικα στο πρωτο, "μυριζε γκολ
Ο Ντουνης που σκοραρε με μια ομορφη ενεργεια και ένα ομορφο τελειωμα. Επισης παταει περιοχη και αυτο ειναι καλο (μηπως να τον δοκιμαζε ο Ελε ως επιθετικο).
Από την αλλη κινηθηκε στα ρηχα αφου δεν ειχε συνεργασιες από την πλευρα του, ουτε ατομικες ενεργειες εκανε οπως αλλες φορες και οποτε βρεθηκε σε καλη θεση, εκτος της φασης του γκολ, ειχε κακες πασες.

Δεν ξερω γιατι αλλα νιωθω οτι την αλλη βδομαδα θα τα παμε καλα κοντρα στην κακη παραδοση που εχουμε.

Unknown είπε...

Το πρωτο γκολ δεν ειναι καθολου σταβοκλωτσια, αλλα καθετη πασα του Οκογιε προς τον Αραβιδη, που την προλαβαινει ο αμυντικος και τελικα κρεμαει τον Κηπουρο. Η ολη φαση ξεκιναει απο τον Γιανακοπουλο ομως, με την εξυπνη χερια-πασα προς τον Οκογιε, που τον βγαζει στην αντεπιθεση μετα τη σεντρα σχεδον μονον του, μετα το κορνερ του Πλατανια. Η ομαδα βελτιωνεται παιχνιδι με παιχνιδι και μπορει να κοιταξει στα ματια ολους τους αντιπαλους στην κατηγορια. Μπραβο στα παιδια και στο προπονητικο τιμ.
υ.γ. μην με μαλωσετε, αλλα ομολογω οτι εχω αρχισει να αισθανομαι λυπη για τα αεκακια. σημερα παιζουν ντερμπυ με την βεροια !!!!

Katrinos είπε...

@ Costis, η Βέροια είναι σοβαρή ομάδα δεν είναι αεκ, τα μόνα σοβαρά ντέρμπυ που θα παίξουν τα αεκάκια είναι του χρόνου , με Καλλονή , Παναχαική, Θρασύβουλο (αν φυσικά δεν ανέβουν..)

Τα περι κωλοφαρδίας στο πρώτο γκολ είναι σχετικά διότι εαν πέρναγε η μπαλλιά του Εμμάνουελ τότε ο Αραβίδης θα ήταν μόνος προ της εστίας

Η ομάδα εκτός των θετικών αποτελεσμάτων βγάζει ενα καταπληκτικό πρόσωπο που διαβάζοντας και σχόλια χαχόλων στα διάφορα ιντερνατικά αρχίζει και γίνεται ευρέως αποδεκτό. Ακόμα και αεκτζήδες κ παναθηναικοί μας βγάζουν το καπέλο. Αυτό για μένα είναι το σημαντικότερο όλων. Μπράβο και στον Ελέ όχι τόσο για τα αποτελέσματα αλλά κυρίως για τη διαχείριση τους στις δηλώσεις του.

Παναγ. Μιχαηλάρης είπε...

Παιδιά, μην τα βλέπετε ανάποδα τα πράγματα. Η ομάδα παίζει μπάλλα, οι παίκτες αλλάζουν τη μπάλλα, δεν κάνουν πολλά λάθη στις πάσες, βλέπουν κενό χώρο. Τρίβω τα μάτια μου ώρες-ώρες. Ζούμε ωραίες στιγμές και κάτι μου λέει ότι θα έχουμε και συνέχεια,
Ένας πολύ παλιός Πανιώνιος-από το 1970,
που είδε και πέρασε πολλά.
Διαβάσατε τις ωραίες δηλώσεις του Ελέ?

br fun_atic είπε...

Για άλλη μία φορά παίξαμε με λίγο κόσμο.Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα δεδομένης της βαθμολογικής θέσης της ομάδας.Μήπως ο λόγος είναι τελικά οικονομικός; Μπορεί το εισιτήριο να είναι όντως φθηνό να μην ξεχνάμε όμως ότι φέτος ποδόσφαιρο και μπάσκετ παίζουν εντός έδρας μαζί. Οταν τα οικονομικά είναι δύσκολα δεν είναι εύκολο να πληρώσεις δύο εισιτήρια σε δύο μέρες.Μήπως θα μπορούσε να βγει ένα είδος κοινού εισιτηρίου και για τα δύο αθλήματα με περαιτέρω έκπτωση; Οι οικονομικές συνθήκες είναι ακραίες.Να μην το ξεχνάμε.

br fun_atic είπε...

Ο Πλατανιάς πάντως δεν μου άρεσε και για ένα άλλο λόγο. Είναι ομάδα μοντέλου προ κρίσης.Πολλοί ξένοι και μάλιστα αμφίβολης αξίας.Κρίμα να παρουσιάζει αυτό το προφίλ η εκπρόσωπος των Χανίων ιδίως όταν οι άλλες ομάδες του νησιού ( ΟΦΗ και Εργοτέλης) είτε από επιλογή είτε από ανάγκη στηρίζουν τους έλληνες παίκτες. Πολλοί από τους δικούς μας παίκτες παίζουν μαζί από τα εφηβικά χρόνια ενώ οι παίκτες του Πλατανιά έδωσαν ραντεβού απ´ολα τα μέρη της γης στα Χανιά προκειμένου να παίξουν μπάλα.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

ε

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Εκθαμβωτική η Πανιωνάρα χθες! Ο Φανούρης τρέλλανε κόσμο. Ρόβας, Αραβίδης, Οκόγιε...απλά συγκλονιστικοί! Ο Σάμαρης θετικότατος (επιτέλους μάρκαρε κιόλας), πρέπει να ήταν η καλύτερη φετεινή του εμφάνιση. Γενικά ήταν όλοι πάρα πολύ καλοί, δέν υστέρησε κανείς. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι τα παιδιά, και δέν φοβόμαστε τίποτα!

Κρίμα που το μπάσκετ μάς στενοχώρησε αυτή τη βδομάδα...

vyruss είπε...

Εμένα δε μ'αρέσουν οι ομάδες που βρίσκεται ένας πλούσιος τυρέμπορας μια χρονιά, και τις ανεβάζει στην Α' εθνική και μαζεύουν εκεί 5-6 φιλάθλους. Πλατανιάς, Εργοτέλης, Αστέρας Τρίπολης και Λάρισα ανήκουν από Β' και κάτω.

Griniaris είπε...

Έχετε χάρη πού είμαι χωρίς υπολογιστή και δεν μπορώ να γράψω καλά από το τηλέφωνο. Μπράβο πάντως σε όλους. Μακάρι το άστρο του Ελε να μη μας αφήσει....

dimosthenis είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/594097
Δεν ήθελα να το γράψω για να μη χαλάσω το κλίμα της μεγάλης νίκης της ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά στα δυο παιχνίδια μπασκετ της ομάδας μας που μετέδωσε η Έρτ ήταν φανερή η έλλειψη προγραμματισμού της ομάδας τόσο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Τεράστια κενά στην άμυνα τέτοια που η αντίπαλη ομάδα να φαντάζει ομαδάρα, Τόσο οι Πολωνοί όσο και το Ρέθυμνο πέρασαν μια ήσυχη βραδιά. Παίχτες που μάρκαραν με τα μάτια και στην επίθεση ατομικές ενέργειες και ελάχιστη αξιοποίηση του ρόστερ. Κρίμα τα λεφτά που ρίχνει ο Λιανός για μια πλειάδα ξένων παιχτών που όλοι μαζί δεν αποδίδουν όσο ένας ξένος παίχτης των αντιπάλων. Όλους αυτούς κάποιος τους διάλεξε και τους προπονούσε. Και να πεις ότι ακολουθούμε το δρόμο του ποδοσφαίρου με δικά μας νέα παιδιά να πω ας κάνω υπομονή. Αυτοί όλοι πληρώνονται κανονικά και αποδίδουν σαν παιδική χαρά. Ας ελπίσουμε σε κάτι καλύτερο και υγιέστερο.

br fun_atic είπε...

Νομίζω ότι ο κ Λιανός έχει αποδείξει ότι τα λάθη του προγραμματισμού τα διορθώνει πάντα γρήγορα και με τον καλύτερο τρόπο.

Να πούμε όμως ότι με την ομάδα να έχει κάνει σερί 5-0 και να αγωνίζεται στην ευρώπη, ο κόσμος ήταν μάλλον λίγος στα τελευταία δύο παιχνίδια. Κι αυτό δεν το λέω μονο για εσάς, αλλά και για 'μένα που δεν πήγα.

John - Singapore είπε...

Πολύ ευχάριστη η τεσσάρα! Ανεβάζει το ηθικό και δίνει ελπίδα για την συνέχεια. Οι πιτσιρικάδες του Ελέ έχουν πετύχει και ένα ακόμα δεδομένο που μας έλειπε για αρκετά χρόνια. Πλέον, όλοι οι αντίπαλοι μας υπολογίζουν, μας σέβονται ίσως και περισσότερο απο ότι μας αξίζει καμμιά φορά και μας φοβούνται. Είναι σημαντικο να είναι προδιαθετιμένοι οι αντίπαλοι και να λένε "Ωχ έρχεται ο Πανιώνιος που έχει πάρει τόσα διπλά και χτυπάει όλα τα ματς στα ισα". Για παράδειγμα, ο Αστέρας την άλλη εβδομάδα θα έχει πιο πολύ άγχος μήν χάσει το ματς παρά να μας κερδίσει. Άν δεν κερδίσει κιόλας σήμερα? Θα είναι σε μαύρα πανιά.
Ωραία μας έκατσε και η νίκη του βάζελου για να έχουμε τον Μπάοκ σε απόσταση βολής και ποτέ δεν ξέρεις. Άς έρθει και ο σημερινός αγώνας ένα ωραίο Χ και προχωράμε...
Μπράβο στην ομαδα και στο προπονητικό τίμ, και μπράβο και για την στάση τους απέναντι στο Λαμπρόπουλο. Μου άρεσαν και πάλι οι δηλώσεις του Ελέ, μεστές και ώριμες.

br fun_atic είπε...

Πείτε με παράξενο αλλά διαφωνώ κάθετα με τέτοιου είδους δηλώσεις.
Όσο καλά κι αν πηγαίνει η ομάδα δεν είναι σωστό να πρεσάρουμε τους παίκτες και τον κόσμο με όνειρα για ευρώπη και cl. Όσο καλά ήρθαν τα πράγματα άλλο τόσο άσχημα μπορεί να εξελιχθούν.Μπάλα είναι...

Ο στόχος της ομάδας ήταν και είναι η παραμονή. Αν δεν κάνω λάθος στόχος ευρώπης δεν μπορεί να υπάρξει όσο δεν έχουν τακτοποιηθεί ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και δόσεις παλαιότερων οφειλών.

Να μην ξεχνάμε ότι στόχος της διοίκησης πρωτοδικείου είναι (ή θα έπρεπε να εξακολουθεί να είναι) η οικονομική εξυγείανση της ομάδας. Σαφέστατα και θα μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα στο οικονομικό με τα χρήματα από την έξοδο στην ευρώπη, αυτό όμως προυποθέτει ότι θα είχαμε χρήματα για τις προηγούμενες οφειλές.

Χαμηλά το κεφάλι λοιπόν και στόχος το επόμενο παιχνίδι και μόνο.

Επίσης μου είναι πλέον πάρα πολύ κουραστικό το καθημερινό μπαράζ δηλώσεων και το λιβάνισμα του ενός προς τον άλλο. Έλεος ρε παιδιά. Οκ το κλίμα είναι καλό, η ομάδα είναι οικογένεια αλλά έχει γίνει πιά κουραστικό το όλο θέμα.

http://www.sportdog.gr/article/138286/na-kseroyn-oti-tha-matosoyn-gia-na-mas-bgaloyn-apo-tin-pentada

zamis είπε...

Μαλλον δεν εισαι πατριωτης αρκετα,σε βλεπω να μην παιρνεις πιστοποιητικο φρονηματων αν συνεχισεις ετσι

br fun_atic είπε...

Ρε γμτ και δεν έχω πολλά ένσημα σε τυροπιτά, ταβλομαχίες στο μέμπερς και εκτός έδρας μπας για βγάλω μειωμένη...