Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Συμβουλή από έναν φίλο

Διάβασα τη συνέντευξη του προέδρου του Πανιωνίου Βασίλη Τσάβαλου. Δεν με εξέπληξαν οι θέσεις του γιατί είναι συνεπείς σε όσα υποστήριζε από την αρχή της χρονιάς. Άλλωστε τις ήξερα διότι είχα την ευκαιρία να τον δω για λίγο την Κυριακή.
Ας μου επιτραπεί να του δώσω μια σύντομη απάντηση. Όχι ως ένας άνθρωπος που του κάνει αντιπολίτευση, όπως ίσως νομίζει, αλλά ως πρώην συνεργάτης που εξακολουθεί όμως να θέλει το καλό του αλλά και το καλό της ομάδας.
Φίλε Βασίλη, σέβομαι που στηρίζεις τον Ελευθερόπουλο. Ηθικά έχεις αυτή την υποχρέωση εφόσον φαντάζομαι ότι εκτιμάς το γεγονός ότι ανέλαβε μια δύσκολη αποστολή, χωρίς ουσιαστικό οικονομικό όφελος.Έχει βέβαια ισχυρό επαγγελματικό κίνητρο, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας. Όπως κι αν έχουν τα πράγματα η ομάδα είναι πάνω απ' όλα και δυστυχώς βρίσκεται σε κίνδυνο. Μη κοιτάς Βασίλη το σύνολο των βαθμών μας. Κοίτα τη διαφορά μας από τον τελευταίο. Δεν είναι μεγάλη. Δες το πρόγραμμα και σκέψου τι θα γίνει αν η ομάδα δεν ανακάμψει στα δύο επόμενα παιχνίδια. Στοχεύεις όπως είπες στην οικονομική ανάκαμψη. Και καλά κάνεις γιατί αυτή την εντολή έχεις λάβει από την Γ.Σ. Σκέφτεσαι όμως που θα βρεθεί ο Πανιώνιος αν πέσει στην Β’ κουβαλώντας χρέη τουλάχιστον 4 εκ ευρώ, όπως πληροφορούμαστε ότι έχει; Δεν υπάρχει δυνατότητα οικονομικής ανάκαμψης χωρίς την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.
Ξέρεις καλά ότι η θέση μου είναι ότι ο προπονητής πρέπει να αλλάξει. Θεωρώ ότι στο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε χρειαζόμαστε κάποιον με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία. Πιστεύω ότι η αλλαγή προπονητή αλλάζει το κλίμα και δίνει νέο κίνητρο στους παίκτες. Όλα αυτά τα έχουμε απόλυτη ανάγκη. Αντιλαμβάνομαι ότι επιλογή του συμβουλίου είναι η στήριξη του προπονητή. Αφού λοιπόν δεν θέλετε να τον αλλάξετε ή απλά δεν θέλετε να του πείτε ότι οι δρόμοι μας ίσως και να πρέπει να χωρίσουν, βοηθήστε τον. Διαθέστε του έναν συνεργάτη με εμπειρία. Η θέση του γενικού αρχηγού είναι διαθέσιμη, οπότε ένα τέτοιο πρόσωπο μπορεί να καθίσει άμεσα στον πάγκο και να δώσει βοήθεια στον άπειρο προπονητή μας. Θα σου πρότεινα τον Εμβολιάδη. Δεν πρέπει να χρονοτριβήσουμε. Το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό είναι μονόδρομος.

80 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Και για να το θέσω και διαφορετικά: όταν εκτιμάς κάποιον και αντιλαμβάνεσαι ότι έχει αδυναμίες δεν τον αφήνεις να τον φάνε τα θηρία. Ιδίως όταν από τα αποτελέσματα της δουλειάς του κινδυνεύεις κι εσύ.

Προτείνω τον Εμβολιάδη γιατί ξέρουμε όλοι ότι έχει ποδοσφαιρικό μάτι πιθανότατα ανώτερο απ' όλων όσων κάθονται αυτή τη στιγμή στον πάγκο. Τυπικά θα είναι γενικός αρχηγός για να μπορέσει κα καθίσει στον πάγκο, ουσιαστικά όμως θα του έχει ανατεθεί ο ρόλος να βοηθήσει τον προπονητή στο κοουτσάρισμα. Ουσιαστικά δηλαδη θα βρίσκεται πάνω και από τον βοηθό.Σκέψου το.

zamis είπε...

Aυτη θα ηταν ταυτοχρονα και μια καλη κινηση προς τη συσπειρωση του κοσμου.

Griniaris είπε...

Συμφωνώ απολύτως αν και μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε ουσιαστικά τον Ελευθερόπουλο σε παραίτηση.Κάποιοι όμως που καίγονται,όπως διαμηνύουν,για το καλό της ομάδας,θα πρέπει να αφήσουν τους εγωισμούς και τα σταριλίκια έξω από το γήπεδο...

br fun_atic είπε...

Η διοίκηση έχει κάθε δικαίωμα να διορίσει γενικό αρχηγό και ο Ελέ, που είναι έξυπνος άνθρωπος, έχει συμφέρον να ακούσει μια καλή συμβουλή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η πρότασή μου είναι έντιμη. Βοηθάς έπρακτα τον συνεργάτη που δηλώνεις ότι στηρίζεις.

Πιθανότατα να υπάρχουν κι άλλοι στον Πανιώνιο. Σκέφτηκα τον Εμβολιάδη διότι είναι πρόσωπο που δεν θα μπορούσε να πυροδοτήσει ενδεχόμενο εγωισμό του προπονητή. Άλλωστε ο Εμβολιάδης είναι απίστευτα ευγενικός και διακριτικός άνθρωπος.

Bertheway είπε...

Γενικός αρχηγός στη θέση του Σπύρου Μίχου ανέλαβε ο Αντώνης Μανίκας.Ο Μανίκας μπαίνει στα αποδυτήρια και εκείνος κάθεται στον πάγκο.Επίσης στον πάγκο κάθεται και ο Νόνι Λίμα.Το θέμα είναι ο Ελέ ακούει αυτά που του λένε ή είναι σταθερός στις απόψεις του???

br fun_atic είπε...

Είχα μείνει με την εντύπωση ότι η θέση του γενικού αρχηγού θα έμενε κενή.

Όσο περισσότεροι με εμπειρία στον πάγκο, τόσο καλύτερα. Από εκεί και πέρα είναι θέμα εξυπνάδας του προπονητή να ακούσει μια καλή συμβουλή ή να κάνει ότι του έρθει στο κεφάλι

br fun_atic είπε...

@bertheway

που βρήκες ότι ο Μανίκας είναι ο γενικός αρχηγός; Στο ίντερνετ δεν εμφανίζεται πουθενά τέτοια είδηση.

Bertheway είπε...

Πάνω σε συζήτηση με κάποιον που δουλεύει στην ΠΑΕ.Νομίζω ότι τον είδα και στον πάγκο με τον ΟΦΗ.

stam είπε...

Πολυ λογική η πρόταση του admin αλλα το βλέπω πολυ δύσκολο ο τύπος με το μπλαζε υφακι που έχουμε στον πάγκο να το δεχτεί.
Ο Ελε έχει τελειώσει απο τον Πανιωνιο κ νομίζω το έχει καταλάβει κ ο ιδιος. Δεν βλέπω με ποιο τροπο μπορεί να γυρίσει το κλίμα κ μέσα στην ομάδα κ στον κόσμο που έχει διχαστει. Μακάρι να πεφτω έξω αλλα το σαββατιατικο παιχνίδι πρέπει να είναι το τελευταίο όριο. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός απο νίκη πρέπει να σημάνει αλλαγές. Και αυτο όχι στη βάση αντιπαθειας η συμπάθειας στον Ελε αλλα στη λογική ότι οποιος κ να έρθει μονο καλύτερα μπορει να παει.

br fun_atic είπε...

Αν ισχύει αυτό που έγραψε ο Bertheway περί ανάληψης καθηκόντων γενικού αρχηγού από τον Μανίκα, φτάνουμε στο ίδιο αποτέλεσμα. Αρκεί ο προπονητής να έχει ευήκοα ότα και να μην περιμένει από τον κύριο Μανίκα να βρισκεται στον πάγκο ως διακοσμητικό στοιχείο ή για να μπουκάρει στο γήπεδο και να τη λέει στον τέταρτο...Γι αυτή τη δουλειά έχουμε πολλούς και πολύ πιο κατάλληλους...

General Tanz είπε...

Το να φυγει τωρα ο Ελε,ειναι κατα την γνωμη μου μια παρα-παρα πολυ δυσκολη αποφαση.
Δεν εξαρταται μονο απο εμας αλλα ειναι και τα αποτελεσματα των αλλων και θεωρω οτι εχει ακομα πολυ ψωμι το θεμα του υποβιβασμου και θα γινουν πολλα!
Μαλλον θα περιμενα και το ματς του Σαββατου, που κατι μου λεει οτι ειναι ασσος κολωνα!!

amanAM είπε...

Εγώ θα ήθελα να δω τον Γκουαρντιόλα στον πάγκο της ομάδας μας, ή έστω τον Μουρίνιο (προτιμάω τον πρώτο γιατί ο δεύτερος μου είναι αντιπαθής), για να δω πόσα απίδια χωράει ο σάκος. Τι σόι προπονητές είναι αυτοί, και τι θα μπορούσαν να κάνουν αυτοί με αυτό το ρόστερ που είναι και απλήρωτο από πάνω...

Το πρόβλημα μας δεν νομίζω ότι είναι ο Ελευθερόπουλος. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά αυτό πιστεύω εγώ.

Όχι ότι δεν έχει κάνει λάθη, αλλά έχει κάνει και σωστά, αλλιώς δεν θα είχε μαζέψει ούτε τους βαθμούς που μάζεψε.

amanAM είπε...

Σε κάθε περίπτωση, και άσχετα την γνώμη του καθένα για το εάν ο Ελευθερόπουλος είναι ικανός και εάν αξίζει της εμπιστοσύνης μας, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τον βρίζει και να του πετάει καφέδες.

amanAM είπε...

Θεωρώ πάντως πως όντως υπάρχουν Πανιώνιοι που μπορούν να βοηθήσουν τον άπειρο προπονητή μας, και κάθε τέτοια βοήθεια θα έπρεπε να επιδιώκεται και να είναι αποδεκτή.

IWN1998 είπε...

θα συμφωνήσω με τον Αντώνη. Το πρόβλημα είναι το πληγωμένο και ελλειπές ρόστερ αλλά είναι φανερό από τη συνέντευξη του Προέδρου ότι δεν θέλουν να το δεχτούν ή ίσως χειρότερα ακόμα, είναι αναγκασμένοι να το δεχτούν.
Βέβαια κάθε τι έχει και το όριό του και ακόμα και για ψυχολογικούς λόγους δεν μπορεί να μένει κάποιος σε ένα πάγκο μετά από σωρεία ηττών.
H Sentragoal έγραφε σήμερα για εθισμό του Πανιωνίου στην ήττα.
Μακάρι να τα ανατρέψουμε όλα. Πάντως θα ήθελα αντί του κου Τσάβαλου, να κάνει δηλώσεις ο κος Κουτλίδης, που μίλαγε αρκετά πρόσφατα για ενίσχυση του ρόστερ.

Unknown είπε...

Mπλα-μπλα-μπλα.Φροντιστε να βρεθει στις μερες που απομενουν ενας υποφερτος τερματοφυλακας.

zamis είπε...

θα παιξει ο Ελε τερμα μην ανησυχεις

br fun_atic είπε...

Υποφερτό τερματοφύλακα χειμώνα δεν θυμάμαι να βρήκαμε ακόμη κι όταν πληρώναμε

br fun_atic είπε...

Έχουμε και τον Μανίκα και ασφαλώς τον Κουρκουβέλα. Βοήθειες στην ενδεκάδα μπορεί να δώσει και ο Σαιπάς,που είναι σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ φυσική κατάσταση.Χοπ χοπ παιδάκι!!!( εσωτερικό αστείο των υποδομών).

antonis είπε...

Toν Μουρίνιο να φέρουμε, φώς δεν πρόκειται να δούμε όταν όταν το ρόστερ απαρτίζεται από Γουνδουλάκηδες και Περιστερίδιδες .
Είναι Κρίμα τα συσσωρευμένα λάθη του Πολυδιαφημισμένου Τσακίρη , αλλά και των γαυρόδουλων Βεντούρη και Τσολακάκη να τα πληρώσει ο Ελευθερόπουλος.
Η ποδοσφαιρική μου εκτίμηση είναι ότι με Ελέ στο πάγκο κατά 90% είμαστε σωσμένοι , αν τον αλλάξουμε με αυτό το ρόστερ της πλάκας θα κινδυνεύσουμε άμεσα.
Είναι ποδοσφαιρικά αδιανόητο να μην συνειδητοποιούμε ότι αυτή τη δεδομένη στιγμή το ρόστερ μας , μαζί με αυτό της Κέρκυρας είναι τα Χειρότερα της Κατηγορίας.
Ότι δίνεις παίρνεις σε αυτή την ζωή , του Ελέ του δώσαμε λίγα και μας ανταπέδωσε όχι πολλά αλλά σίγουρα κάτι παραπάνω από αυτό που του προσφέραμε.
Σε κάθε περίπτωση το ισοζύγιο είναι θετικό, και στη τελική να μην είμαστε αχάριστοι , όχι στη πυρά ο ΕΛΕ και στο απυρόβλητο ο ΤΣΑΚΙΡΗΣ ο ΦΑΝΟΥΡΗΣ , Ο ΒΕΝΤΟΥΡΗΣ και οι ΝΥΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ .
Με όλο το σεβάσμο προς το blog και σε σένα προσωπικά (χωρίς να σε ξέρω) η αλλαγή προπονητή θα μας βάλει σε άμεσο κίνδυνο.

IWN1998 είπε...

Σίγουρα ή μόνη μας πια διασύνδεση με τον ρυθμιστικό παράγοντα του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι είναι ο Ελέ. Είναι και αυτό κάτι ίσως.

Πάντως σίγουρα είναι αδικία να τα φορτώσουμε όλα στον Ελέ. Οι ευθύνες είναι σε μεγαλό βαθμό ατομικά και χρονικά κατανεμημένες.

IWN1998 είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10584&subid=2&pubid=129273729

Και ο Τάτος στον Άρη. Η παραρτηματοποίηση άλλαξε μέρος...

Πέρα από αυτά ... όλοι ενισχύονται και εμείς εφησυχάζουμε σε απόσταση όχι ακόμα αναπνοής αλλά σίγουρα όχι ασφαλείας πια.

Ούτε το Σταυροθανασόπουλο δεν φέρνουμε πίσω. Ούτε με τον Όμο, που παραμένει σε μπλόκο δεν μπορούμε να τα βρούμε. Κατά τα άλλα μουρμουρίζουμε εμείς κατά Τσάβαλο. Ο προπονητής μπορεί να βγει να πει στον κόσμο τι εναλλακτικές του δίνει αυτό το ρόστερ και τι αλλαγές του επιτρέπει να κάνει;

br fun_atic είπε...

Φίλε Αντώνη ,άνθρωπος της Κέρκυρας μου έχει πει ότι παρακαλούσε να έχει το ρόστερ μας( όπως αυτό υπήρχε κατά την έναρξη της σεζόν). Μαζί με Όμο,Σιδεράκη κλπ.

zamis είπε...

Βεβαιως και το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το θεμα ροστερ.
Αλλα ταυτοχρονα το πλεονεκτημα του α'γυρου ηταν και παλι το ροστερ μιγματος νεων και εμπειρων τους οποιους βρηκε στην ομαδα ο Ελευθεροπουλος και με τους οποιους θα μπορουσε ναχε συνεχισει την δουλεια ο φτηνος και Πανιωνιος Μαντζιος.
Σιγουρα κανεις δεν ζηταει το αιμα του Ελε σαν Ιφιγενεια.
Απο την αλλη,δεν αντεχεται να αντιμετωπιζεται σαν ιερη αγελαδα απο την αρχη της σεζον με τα μωρα του,την ψυχολογια του και τις πρωτοποριακες του ιδεες.
Και σιγουρα δεν ειμαστε λωτοφαγοι.

br fun_atic είπε...

Ετσι κι αλλιώς για το τέλος των μεταγραφών έχουμε λίγες μέρες ακόμα.Θα δούμε λοιπόν αν ο κος Κουτλίδης ενίσχυσε τελικά την ομάδα ή όχι. Εγώ δεν φορτώνει κάθε πρόβλημα στον Ελέ.Ο καθένας έχει την ευθύνη του όμως.

zamis είπε...

To να επιλεγεις καποιον για προπονητη που δεν ειναι προπονητης επειδη ειναι τζαμπα ειναι το μεγαλυτερο λαθος.
Ειδικα οταν κατα ομολογια σου το διοικητικο στελεχιακο δυναμικο δεν ειναι επαγγελματικο.

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2013/01/blog-post_6203.html?m=1

Ευχέλαια

br fun_atic είπε...

Ανακοίνωση των Πανθήρων.Με τρώει η γλώσσα μου... Ας το καλύτερα.Περαστικά στον φίλο Πανιώνιο και πολλά μπράβο σε όσους βοήθησαν.

br fun_atic είπε...

Πολύ καλός νέος προπονητής,τον οποίο δεν κατάλαβα ποτέ γιατί διώξαμε.Ενδιαφέρον βιογραφικό,χωρίς να θέλω να πω περισσότερα.
http://www.acadimies.gr/site/article.php?aid=5328&cid=30

br fun_atic είπε...

Το καλό με τον Ελέ είναι ότι μετά την πρόσληψή του η επιλογή Τερεζόπουλου σε αντίστοιχη θέση δεν θα έμοιαζε ριψοκίνδυνη.Απ´ όσο ξέρω είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος και το μαρτυρούν τα τρία ορωταθλήματά του τα τελευταία χρόνια.

EndyS είπε...

BR ειναι από τις σπανιες φορες που διαφωνω μαζι σου. Δεν ειμαι υπερ της αλλαγης του προπονητη και πιστευω οτι η χρονια θα πρεπει να τελειωσει με Ελε. Σιγουρα ομως θα πρεπει να βελτιωσει θεαματικα το κουτσαρισμα του (στην Κρητη ηταν η δευτερη φορα στο πρωταθλημα που ζητησε σε παικτες να αλλαξουν πλευρες) ειτε μονος του ειτε μεσω βοηθου.
Το κακο με τον Ελε δειχνει να ειναι ο εγωισμος του. Οσο καλος ειναι ο εγωισμος για να παρακεινει τοσο κακος ειναι για να σε βελτιωνει, αφου δεν σε αφηνει να δεις τα λαθη σου. Και δυστυχως αν πρωτα δεν παραδεχτεις και δεν καταλαβεις το λαθος σου, δεν μπορεις να το διορθωσεις.

Σε κάθε περιπτωση ομως τα θετικα ειναι περισσοτερα από τα αρνητικα και η θεση μου ειναι να μεινει.

EndyS είπε...

Επισης κατι για τον Φανουρη.

Ειναι δικαιωμα του καθενος να συμπαθει η' όχι καποιον παικτη. Ειναι απαραδεκτο ομως να γραφει η' να λεει οτι ενας παικτης ειναι πληγη και φταιει για τα δεινα της ομαδας.
Η μονη περιπτωση για να στηριχτει κατι τετοιο 8α ηταν αν ο παικτης εκανε κλικες και δημιουργουσε προβλημα στα αποδυτηρια η' αν ειχε καποιον κολλητο κι επαιζε χωρις να αξιζει.
Ο Φανουρης δεν ειναι τιποτα από τα δυο. Ειναι υποδειγμα ηθους και παιζει στην ομαδα με κάθε προπονητη που εχει. Ειναι σιγουρο οτι ολοι αυτοι κατι θα ξερουν (για να μην παρεξηγηθω, όχι απλα δεν ειναι φιλος μου αλλα ουτε καν του εχω μιλησει ποτε)

Επισης οταν προ διετιας ειχε την ευκαιρια να παει σε αλλη ομαδα και να πληρωνεται κανονικα, επελεξε να μεινει εδω γνωριζοντας οτι θα ειναι απληρωτος και να στηριξει την ομαδα. Το λιγοτερο που του αξιζει ειναι λιγος σεβασμος.

Προσωπικα πιστευω οτι ξερει πολυ μπαλα και θα μπορουσε να κανει μεγαλη καριερα αλλα εχει δυο μεγαλα μειονεκτηματα: α) δεν ειναι κωλοπαδο (με την καλη ενοια του εγωισμου) και δειχνει αγχωδης και απροσεκτος.
Γνωριζει ομως καλυτερα από τον καθενα να απλωνει το παιχνιδι, εχει αισθηση του γηπεδου και στην ημερα του υπεροχη τελικη πασα. Δεν ειμαι σιγουρος αλλα εχω την αισθηση οτι σε περισσοτερα από τα μισα γκολ φετος, εχει συμμετοχη.

Κλεινοντας θα χρησιμοποιησω ένα αρχαιο ρητο που αν δεν κανω λαθος το ειχε πει ο Θαλης ο Μηλησιος: "δυσκολον τον εαυτον γνωναι, ευκολον τω αλλω υποτιθεσται". Σε μεταφραση: "ειναι δυσκολο να κρινεις (να γνωριζεις) τον εαυτο σου, ειναι ομως ευκολο να κρινεις (να υποθετεις για) τους αλλους".
Ας ξεκινησουμε λοιπον εμεις οι φιλαθλοι από τους εαυτους μας και να μην κακολογουμε παικτες που προσφερουν, απλα και μονο γιατι δεν μας αρεσει το παιχνιδι τους και μετα ας κρινουμε διοικησεις προπονητες κλπ.

br fun_atic είπε...

Χαίρομαι που διαφωνούμε γιατί χωρίς διαφωνία δεν υπάρχει συζήτηση.

zamis είπε...

Ο Φανουρης ειναι φετιχ και δε θελω πολλα πολλα..αρκει να μην ξεκιναει:))

br fun_atic είπε...

Σύμφωνα με τον Γ. Βασιλείου του sportdog, ο Πανιώνιος στα τελευταία 7 παιχνίδια δέχεται κατά μέσο όρο 2,14 τέρματα/ παιχνίδι ενώ πετυχαίνει 0,4/παιχνίδι Γίνεται αντιληπτό ότι το ποσοστό αυτό είναι τραγικό.

zamis είπε...

Ισως υπαρχει κι ενα καλο στον τραυματισμο Κουρου και στην απωλεια Σπυροπουλου λογω των χειρισμων του κ.Κουτλιδη.
Υπαρχει(?)το ενδεχομενο να καταλαβει επιτελους ο Ελευθεροπουλος οτι δεν υπαρχει ενας μονο τροπος παιχνιδιου και οτι παντα πρεπει να προσαρμοζεις το συστημα στο ροστερ που εχεις και οχι το αντιθετο.

IWN1998 είπε...

Αυτό το ποσοστό διαμορφώθηκε κυρίως από ένα ματς, αυτό στην Ξάνθη, με την τεσσάρα.

zamis είπε...

Kαι θα δοθει ευχομαι και η ευκαιρια στον Κοντοχρηστο να παιξει,διοτι κ.Ελε και ο Σαμαρης παιζοντας βρισκει σιγα σιγα ρυθμο οπως θακανε κι ο Κολοβος αν δεν ηταν αναπληρωματικος του συμπαθους Οκογιε.

zamis είπε...

Nαι,το μονο ματς που κατα δηλωση βοηθου προπονητη δεν παιξαμε καλα.

br fun_atic είπε...

Ακόμη κι αν αφαιρέσουμε και τα 4 γκολ που δεχθήκαμε στην Ξάνθη, ο Μ/Ο είναι 1,57 γκολ παθητικό ανά παιχνίδι.Το ενεργητικό εξακολουθεί να είναι ο,4 οπότε το θέμα παραμένει...

IWN1998 είπε...

Ε με έναν σέντερ φορ τραυματία παίζουμε, που δεν φημίζεται και για την αποτελεσματικότητά του και περιμένουμε το φιλότιμο Αραβίδη άντε και τον Ντούνη να σκοράρουν.
Αλλά το κύριο πρόβλημα είναι ότι τρώμε το γκολ εύκολα και μετά τρέχουμε να αντισταθμίσουμε την κατάσταση χωρίς ψυχραιμία. Όλα ξεκινάνε από τη διαλυμένη άμυνα.

br fun_atic είπε...

Εκεί λοιπόν είναι το θέμα. Η άμυνα διαλύθηκε και προσωπικά δεν βλέπω προσπάθειες για να βελτιωθεί η γενικότερη αμυντική απόδοση της ομάδας . Δεν ανακατεύτηκε καθόλου η τράπουλα ευρύτερα στην άμυνα, επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη και βέβαια υπάρχει και η περίπτωση Σπυρόπουλου στη μέση. Σε αυτή την κατάσταση ανάγκης για την άμυνα μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση στην περίπτωση Όμο. Έστω ότι ο Νιγηριανός ήθελε να φύγει, είναι ποτέ δυνατόν να μην θέλει να παίξει;Τώρα βέβαια δεν είμαι βέαιος αν ειναι σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση για να προσφέρει.

Τα περί κακής επιθετικής απόδοσης τα λέμε από την αρχή της σεζόν. Βέβαια τότε όλοι μας έλεγαν για τους βαθμούς, τις νίκες κ.λ.π. Τότε βέβαια αν βάζαμε ένα, δύσκολα τρώγαμε. Αν τρώγαμε δύο δύσκολα κερδίζαμε...

Θέλω να καταλήξω ότι όλα αυτά δεν προέκυψαν χθες αλλά είναι γνωστά εδώ και καιρό. Ίσως γι αυτό το λόγο ο κος Κουτλίδης είχε μιλήσει για αγωνιστική ενδυνάμωση, την οποία βέβαια και δεν έχουμε δει ακόμα...

amanAM είπε...

θα ήθελα να παίζει ο Τσάβι στην θέση του Φανούρη, να περνάει κάθετες μπαλιές, αλλά να μην υπάρχει ένας Μέσσι ή ένας Άλβες να τρέξουν να την μαζέψουν την μπάλα, να δούμε σε πόσο καιρό ο Τσάβι θα μοιάζει με Φανούρη.

Δεν λέω ότι ο Φανούρης είναι εφάμιλλος του Τσάβι, αλλά... ούτε είναι για τα μπάζα. Κάτι αξίζει κι αυτός, και πάνω απόλα είναι πραγματικά καλό παιδί και αγαπάει την ομάδα μας, όσα κι αν του έχουνε σούρει κατά καιρούς.

Unknown είπε...

τι γινεται με τους τραυματισμους ?

ακομα ο δαρας υποδυεται τον γιατρο μας?

br fun_atic είπε...

Ο κάθε παίκτης έχει το δικαίωμα να επιλέγει όποιο γιατρό θέλει.

http://m.novasports.gr/News/Details/270826

Η ιστορία γίνεται όλο και πιο περίεργη.

Ο Σπανός πάντως έχει βαλθεί να μας αποψιλώσει.Εκεί θέλεις έναν ιδιοκτήτη με λεφτά να του δώσει να καταλάβει.

Recoba είπε...

br fun_atic ο υπολογισμός του μέσου όρου γκολ που δεχόμαστε τα 7 τελευταία ματς, όπως τον παρουσιάζεις από "τον κ. Βασιλείου του sportdog", είναι λάθος! Έχουμε πετύχει 6 γκολ στους τελευταίους 7 αγώνες, μ.ο. 0.86 γκολ/αγώνα (και όχι 0.4).

Συνολικά έχουμε 20 γκολ ενεργητικό και 25 παθητικό (μ.ο. επίθεσης 1.11 γκολ/ματς, άμυνας 1.39 γκολ/ματς). Έχουμε την 4η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος! (μαζί με τον ΟΦΗ) και τη 2η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Δυο παρατηρήσεις λοιπόν:
α) Γενικά το sportdog το θεωρώ κάπως "αντι-Πανιώνιο" site, που με κάθε ευκαιρία στάζει χολή... Πρέπει να διαβάζουμε με μεγάλη επιφύλαξη ό,τι αρλούμπα γράφει.
β) Οι αριθμοί λένε ότι στην επίθεση καλά τα πάμε, αν και ως γνωστόν το μοναδικό καθαρόαιμο σέντερφορ που έχουμε δεν βλέπει εύκολα τα δίχτυα. Το πρόβλημα της ομάδας βρίσκεται περισσότερο στην άμυνα, όπου το να τρώμε γελοία γκολ είχε καταστεί κανόνας. Μάλιστα, η εκ νέου απουσία του Κούρου με προβληματίζει και για τη συνέχεια...

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Το σκέφτομαι έτσι, το σκέφτομαι αλλιώς, και δέν μπορώ να δω πώς θα καλυτέρευε την κατάστασή μας η αλλαγή προπονητή τώρα. Νομίζω τελικά πως είναι καλύτερα όπως στρώσαμε να κοιμηθούμε ως προς αυτό το θέμα.
Με ανησυχεί πολύ που βλέπω όλες τις ομάδες να ενισχύονται και εμάς να αποδυναμωνόμαστε με τραυματισμούς και μή χρησιμοποίηση παικτών που κανείς, πλην διοικήσεως, δέν ξέρει τον λόγο. Κατά τη γνώμη μου, η διοίκηση επιδεικνύει μια μακαριότητα ως προς τα αγωνιστικά θέματα, πάρα πάρα πολύ ανησυχητική.
Όλοι το Σάββατο στο γήπεδο αδέλφια...κι ο Θεός βοηθός.

br fun_atic είπε...

φίλε recoba,

Ακόμη κι αν ο μ/ο δεν είναι 0,4 αλλά 0,8 αυτό σημαίνει ότι δεν πετυχαίνουμε ένα ολόκληρο γκολ ανά παιχνίδι κατά μέσο όρο.Ως γνωστόν κανένας δεν κατόρθωσε να κερδίσει χωρίς να σκοράρει. Όπως και να έχει όμως ακόμη κι αν ο μέσος όρος μας ήταν κάτω από το 1 τέρμα, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάποιες ισοπαλίες. Αν το είχαμε κάνει, ίσως και να μην διατύπωνα παράπονα κατά του κου Ελευθερόπουλου. Ούτε εμπαθής είμαι ούτε έχω κάτι με τον άνθρωπο(επιπλέον τομν καφέ μου τον πίνω όλο και μάλιστα στο σπίτι μου).

amanAM είπε...

Όποιος έχει δει τον Τσάβαλο τον τελευταίο καιρό, μοιάζει 10 χρόνια πιο γερασμένος... Μόνο μακαριότητα δεν φαίνεται να έχει αυτός ο άνθρωπος.

Εγώ προσωπικά τον λυπάμαι. Πρέπει να έχει σκάσει από το άγχος και τα προβλήματα.

Griniaris είπε...

Εντάξει,μην ανησυχεί κανείς.Άλλωστε η νίκη με το Λεβαδειακό θα σπρώξει όπως πάντα όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλί.Κι όποιος κατάλαβε,κατάλαβε...

Panos είπε...

Εγώ που δεν κατάλαβα, θα μπορούσα να έχω μια διευκρίνηση;

Griniaris είπε...

Διευκρινήσεις την Κυριακή.Άλλωστε κι εγώ δεν καταλαβαίνω πολλά πράγματα κι έχω ζητήσει πολλές φορές μια εξήγηση, που ποτέ όμως δεν πήρα...

br fun_atic είπε...

Ελα ρε τον έθαψες τον άνθρωπο.Άκου δέκα χρόνια μεγαλύτερος.Πάντως είχα φωτοσοπιάσει κάποτε μια φωτογραφία του.Ειχα σβήσει ρυτίδες,σακούλες κλπ,είχα προχωρήσει σε λεύκανση δοντιών,αποκατάσταση χρώματος μαλλιών και το κυριότερο του είχα φορέσει κουστούμι. Ήθελα να την ανεβάζω αλλά δεν το έκανα.Φοβήθηκα μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.Ενώ τον φουκαρά τον Τσακίρη και τους δικούς του τους είχα τσακίσει.Φερέρα,Κιντής κλπ είχαν βρει μπελά.Είναι γεγονός ότι η συνολική κατάσταση που ζούμε έχει επηρεάσει την funatic πλευρά του μπλόγκ

br fun_atic είπε...

Δεν είχα δει ότι ανακοινώθηκε επίσημα.
http://m.contra.gr/article/2073077/anakoinwse-spuropoulo-o-panathinaikos.html

Griniaris είπε...

http://www.panionianea.gr/2013/01/blog-post_6744.html

Εντάξει κύριοι πάπες,το καταλάβαμε.Φταίνε οι παίκτες.Άλλωστε οι θητείες σας στις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου και η πολυετής πείρα σας,δεν αφήνουν καμμία αμφιβολία...

Βάγγος είπε...

Μετά τον καρτσαμπά κλείνουμε και τον Ασλανίδη.

zamis είπε...

Πρωτη φορα βλεπω βοηθο προπονητη να μιλαει περισσοτερο απο τον ιδιο τον προπονητη.

br fun_atic είπε...

@zamis
είδες σε τι μπελάδες μας βάζει η νόβα;

Αύριο δεν θα καταφέρω να έρθω στο παιχνίδι ούτε θα έχω τη δυνατότητα να το παρακολουθήσω. Προκειμένου να μην μείνει το μπλογκ χωρίς σχόλιο, αναλαμβάνει κάποιος να γράψει ένα κείμενο, προκειμένου να γίνει συζήτηση;

Παρακαλώ ειδοποιήστε με.

NK99 είπε...

Διαβάζω τα σχόλια και θυμάμαι τον Λίνεν που έδινε συνέντευξη τύπου και εξηγούσε τις σκέψεις του για τα παιχνίδια, για τους παίκτες και το πρωτάθλημα κάτι που εγώ προσωπικά το έβρισκα εξαιρετικό.

Φυσικά ανήκει στη μειοψηφία. Οι περισσότεροι προπονητές με τις φοβερές, υψηλού επιπέδου επιστημονικές απαξιούν να εξηγήσουν στον αμόρφωτο φίλαθλο κάτι για το παιχνίδι της ομάδας του.

Είναι σαν επιστήμονας της ΝΑΣΑ να μας εξηγεί τα μαθηματικά που χρειάζονται για να εκτοξεύσουν ένα διαστημόπλοιο.

Ευτυχώς που επί Φερέρα υπήρχε ο Καρπετόπουλος να μας αναλύει τις εξισώσεις του συστήματος του Πανιωνίου.

stam είπε...

Αυτός ο Ασλανιδης που πήραμε σε 2-3 παιχνίδια που τον είδα φέτος δεν τη βρίσκει το παλικάρι με την καμία. Στη Ν Σμύρνη αν θυμάμαι καλα τον είχε αλλάξει αρον αρον ο Κατσαβακης γιατι τον είχανε κάνει χωνι εκεί στα δεξιά.
Κατα τ´αλλα ενισχύεται η ομάδα! Ετσι για να πούμε ότι κάποιον πήραμε.

stam είπε...

Αυτός ο Ασλανιδης που πήραμε σε 2-3 παιχνίδια που τον είδα φέτος δεν τη βρίσκει το παλικάρι με την καμία. Στη Ν Σμύρνη αν θυμάμαι καλα τον είχε αλλάξει αρον αρον ο Κατσαβακης γιατι τον είχανε κάνει χωνι εκεί στα δεξιά.
Κατα τ´αλλα ενισχύεται η ομάδα! Ετσι για να πούμε ότι κάποιον πήραμε.

stam είπε...

Αυτός ο Ασλανιδης που πήραμε σε 2-3 παιχνίδια που τον είδα φέτος δεν τη βρίσκει το παλικάρι με την καμία. Στη Ν Σμύρνη αν θυμάμαι καλα τον είχε αλλάξει αρον αρον ο Κατσαβακης γιατι τον είχανε κάνει χωνι εκεί στα δεξιά.
Κατα τ´αλλα ενισχύεται η ομάδα! Ετσι για να πούμε ότι κάποιον πήραμε.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Amanam, 10 χρόνια πιό γερασμένος από πότε; από τότε που ανέλαβε; απ' τον περασμένο μήνα; Δεν καταλαβαίνω πώς τον είδες έτσι. Εγώ, όποτε τον έχω δει τελευταία, ίδιος φαίνεται. Εκτός κι αν επειδή τους τελευταίους μήνες έχεις γίνει και πολύ "γκόμενος", βλέπεις όλους τους άλλους που μένουν ίδιοι ως γερασμένους και προβληματισμένους, σκεπτικούς κ.λ.π. Τί λες; :) :)

Ron Barceló είπε...

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σκάει νέα μετα-γραφική βόμβα.
Μετά τον Ασλανίδη, υπογράφει και ο Φραγκολιάς, ο οποίος αναμένεται να δώσει σημαντικές λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα.

Griniaris είπε...

@Br,

κύριε,κύριε,κύριε...να γράψω εγώ κύριε; Ε,καλέ μου ψηλέ και αδύνατε κυριούλη;

br fun_atic είπε...

@grin
Οκ...Με το μαλακό όμως. :)

@ ακραιφνής
Παίζει κάτι που δεν καταλάβαμε;

@ Argy
Μπορούμε επίσης να πάρουμε τους: Μαμαντού,Μιχάλη Καλπάκη και προπονητή τον Μπαρανέσκου.

Ron Barceló είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=129277279

Και Γανωτή έχουμε.
Καλά όλα αυτά, φορ δεν ακούω όμως.
Εκτός και αν προβλέπεται να μετατοπιστεί ο Φανούρης φουνταριστός, οπότε πραγματοποιηθεί το όνειρο πολλών από εμάς, τους αγνούς φαν του γητευτή.

Ron Barceló είπε...

http://www.dailymotion.com/video/xs9ogg_yyyyyyyy-yyyyyyyyy-yyyy-fab-5_sport#.UQLDNmc458E

Ναι, μωρή Πανιωνάρα..

Griniaris είπε...

Argy έγραψες...

Για Φανούρη φουνταριστό συμφωνώ απολύτως.Το Φάληρο είναι κοντά...

Br,φίμωτρο στην ενημέρωση δεν μπαίνει...

br fun_atic είπε...

http://www.pamesports.gr/209469/parelthon-apo-ton-paniwnio-o-omo

Αρα το πρόβλημα είχε και σημαντική οικονομική βάση...

@ grin
Πριν από κάθε πρόταση μέτρα μέχρι το 10.

br fun_atic είπε...

Ο Ασλανίδης είναι αυτός στο βίντεο;;;;

br fun_atic είπε...

Ευτυχώς που έχουμε και βαριά φανέλα.ου-ου

Griniaris είπε...

Αααααα,το θες για την Τρίτη το κείμενο...οκ...

br fun_atic είπε...

Να δούμε και από που θα μου το στείλεις.Πάντα υπάρχει θέμα με το mail σου.Μήπως να το κάνεις online από το γήπεδο όπως ο φίλος από τους Πανιωνάρες;

br fun_atic είπε...

Μπαράζ ανακοινώσεων απόκτησης παικτών και υπογραφής επαγγελματικών συμβολαίων. Ποιοί είναι όλοι αυτοί και κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν ( άμεσα) ένας θεός ξέρει.

Griniaris είπε...

Μέχρι και mail άλλαξα γι αυτό το λόγο.Για σένα και μόνο...

br fun_atic είπε...

Και μια εντελώς διαφορετική ιστορία

http://www.panionianea.gr/2013/01/blog-post_25.html?m=1

Τεράστιε Grin!!! Τον είδατε τον σωστό επαγγελματία;

amanAM είπε...

@ΑΚΡΑΙΦΝΉ

Αντικειμενικά είναι 10 χρόνια πιο γερασμένος, από ότι ήταν το 2002. Μην σου πω και 11 χρόνια!!!


Υποκειμενικά, έτσι μου φάνηκε τις τελευταίες φορές που τον πέτυχα να περιδιαβαίνει αριστερά δεξιά σαν την άδικη κατάρα. Μπορεί να είναι και ιδέα μου, τι να πω, εσύ σαν γυναίκα βλέπεις καλύτερα.

amanAM είπε...

μήπως να αλλάζαμε φανέλες? Αν αυτές είναι βαριές, θα μπορούσε αυτό να είναι η αιτία που οι παίκτες σέρνονται στα τελευταία λεπτά. Λογικό, εάν κουβαλάνε περισσότερο βάρος σε όλο το παιχνίδι...

Αυτό εξηγεί επίσης το υποτιθέμενο πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά του Σιδεράκη. Αν δεν κάνω λάθος ήταν κρυουλιάρης, και φορούσε 2 φανέλες. Μήπως τον ζύγισαν με τα ρούχα?

br fun_atic είπε...

Ότι θα παίρναμε παίκτη από το fab5 δεν το περίμενα ποτέ.