Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Στο μυαλό του Φανούρη Γουνδουλάκη

Αυτό είναι το δεύτερο κείμενο του φίλου Griniaris που δημοσιεύεται εντός 24ώρου. Κατ' εκείνον είναι ο πλήρης προσδιορισμός της σχέσης του με τον Φανούρη Γουνδουλάκη. Κατ' εμέ είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο Παπανδρεϊκό Mea Culpa. Απολαύστε:


Πολλές φορές έχω κινδυνέψει να παρεξηγηθώ με τα σχόλιά μου για το Φανούρη. Βλέποντας το Φανούρη στο γήπεδο δέκα χρόνια τώρα, δεν μπορώ να πω, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, ότι μου πρόσφερε σημαντικές στιγμές. Σπάνια βάζει τα πόδια του στη φωτιά, απόδειξη και οι ελάχιστες κάρτες που έχει πάρει. Έχει γίνει πια πολύ αργός, ίσως έχει πάρει και κάποια παραπανίσια κιλά. Οι «χαζές» ενέργειες έχουν γίνει πια συντριπτική πλειοψηφία. Να θυμίσω τελευταία σε ματς με τον Ολυμπιακό, δύο φορές πετάει τη μπάλα μπροστά και προσπαθεί να περάσει σε ταχύτητα τον Χολέμπας. Πόσες φορές αλήθεια δεν έχετε αγανακτήσει από αντεπιθέσεις που έχει χαλάσει με λάθος εύκολες πάσες; Πόσες φορές δεν έχετε γελάσει με εύκολα γκολ που έχει χάσει; Ας μη γελιόμαστε, η προσφορά του σαν ποδοσφαιριστής όλα αυτά τα χρόνια είναι μέτρια.
ΟΜΩΣ…
Όλα αυτά ισχύουν για τον ποδοσφαιριστή Φανούρη. Υπάρχει και μια άλλη προσέγγιση την οποία και θεωρώ περισσότερο σημαντική. Αυτό που έχω παρατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι η σκέψη των ενεργειών του είναι σε τεράστιο ποσοστό η σωστή. Βλέπει όλο το γήπεδο, ξέρει ανά πάσα στιγμή που πρέπει να πάει η μπάλα και γιατί. Ξέρει που πρέπει να σταθεί, ποιο χώρο να μαρκάρει, ποιους παίκτες να καθοδηγήσει. Γι αυτό και όταν πιάνουν οι ενέργειές του θυμίζουν τεράστιο παίκτη. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το «φυσικό» κομμάτι του Φανούρη δεν μπορεί να ακολουθήσει το «νοητικό» του. Πιστεύω ότι ελάχιστοι παίκτες με το μυαλό του έχουν περάσει από τον Πανιώνιο. Όσο για το ήθος του, τι να πρωτοπεί κανείς; Άλλωστε φαίνεται όχι μόνο από τη συμπεριφορά του μέσα στο γήπεδο, αλλά και από τις πάντα σοβαρές και μετρημένες δηλώσεις του.
Συμπέρασμα; Για μένα ο Φανούρης είναι ένας εν δυνάμει μεγάλος προπονητής. Θα πρέπει λοιπόν όταν με το καλό σταματήσει να μην χαθεί από τον Πανιώνιο. Να του δοθούν τα εφόδια και οι ευκαιρίες που δίνονται σε άλλους τώρα. Και ναι, αυτόν τον άνθρωπο να τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις.

By Griniaris

56 σχόλια:

antonis είπε...

Συμφωνώ απόλυτα σαν βοηθός προπονητή θα προσφέρει παραπάνω απο οτι προσφέρει σαν παίκτης, θα γλιτώσουμε και τα 180 χιλιάρικα που παίρνει τον χρόνο.

br fun_atic είπε...

Όχι και 180 χιλιάδες. Πολλά έβαλες.

Katrinos είπε...

Είσαι χειρότερος κ απο το Γκέμπελς....μια μεγάλη καριερα στο χώρο της επικοινωνίας κ πολιτικής ξανοίγεται μπροστά σου, απλά προσκυνητών Γκρίν

br fun_atic είπε...

Αν πάντως ήθελε να εργαστεί σε μια τέτοια θέση, μάλλον πρώτος προπονητής θα ήταν...Όχι να τον βάλουμε και βοηθό του Ελέ...

br fun_atic είπε...

Όλοι αυτοί Κατρίνε μου έχουν γαλουχηθεί στη μεγάλη σχολή του Ριζοσπάστη και του οδηγητή :)

Πάρε μόνο την πρόσφατη περίπτωση του Άρη Βελουχιώτη και βγάλε συμπέρασμα.

Katrinos είπε...

Σαν ήταν ο Γκρίν κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Σαμαρας θα είχε βάλει τριπλά μέτρα κ θα έβγαινε με 52%.

zamis είπε...

Να σε δω βοηθο προπονητη του Φανουρ και τιποτα αλλο.

zamis είπε...

Να σε δω βοηθο προπονητη του Φανουρ και τιποτα αλλο.

Recoba είπε...

Έβαλε ένα έξυπνο γκολ -2βαθμούς- και ξαφνικά έγινε της μόδας να υμνούμε το Φανούρη, ή έστω να λέμε χαριτωμενιές.

Στο χθεσινό ματς, ο Γουνδουλάκης μου φάνηκε πως έτρεξε 1 χιλιόμετρο λιγότερο από το μέσο όρο του (ο οποίος βέβαια είναι πολύ υψηλός) και γενικά, πέρα από το γκολ, δεν έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Αυτό που κράτησα, όμως, πέρα από τη συνολικά καλή εμφάνιση της ομάδας και την υπερπολύτιμη νίκη μπροστά σε ψιλοάδειες εξέδρες, ήταν η δήλωση του Φανούρη ότι "...είμαστε απλήρωτοι".

Είναι αστείο, λοιπόν, να έχουμε σοβαρές απαιτήσεις από απλήρωτους εργαζόμενους. Αστείο και υποκριτικό, και ντροπιαστικό μαζί. Και καλά λέει ο Διόγος, τα εισιτήρια είναι το μοναδικό έσοδο που μπορεί να μας ξελασπώσει, αλλά ο κόσμος απέχει. 972 ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ χθες, 2.161 μέσος όρος (λόγω γαυροβάζελων και ΠΑΟΚτζήδων αντιπάλων αλλά και το σερί νικών). Ο Πλατανιάς κόβει πολλά περισσότερα...

Πέρα από τα παραπάνω, ο Γουνδουλάκης είναι ο ορισμός της "σημαίας" του Πανιωνίου. Πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα, με προσφορά και ήθος. Και βέβαια παιχνίδι μυαλομένο, με κάθετη πάσα, με τρέξιμο, με φαντασία στο παιχνίδι του. Προσωπικά μου αρέσει πολύ, καταλαβαίνω αυτούς που θέλουν το "κάτι παραπάνω" αλλά δεν αντέχω και δεν δικαιολογώ τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που ακούω καμιά φορά... Καλή και η πρόταση για μελλοντικός προπονητής, ο παίκτης όμως είναι μόλις 29-μισό κι έχει μπροστά του ακόμη αρκετά χρόνια προσφοράς στην ομάδα. Όταν με το καλό περάσουν αυτά τα χρόνια τα ξαναλέμε.

Endys είπε...

@Recoba
"ο παίκτης όμως είναι μόλις 29-μισό κι έχει μπροστά του ακόμη αρκετά χρόνια προσφοράς στην ομάδα"

Για εμένα είναι θεία λόγια, για άλλους μαχαιριά στην καρδιά!!!!

br fun_atic είπε...

Εμένα πάντως ο Φανούρης μου αρέσει. Ακόμη κι όταν δεν είναι καλός μπορεί να κάνει την ενέργεια που ομορφαίνει το ποδοσφαιρικό θέαμα που έχεις δει μέχρι εκείνο το σημείο.

br fun_atic είπε...

Εμένα πάντως ο Φανούρης μου αρέσει. Ακόμη κι όταν δεν είναι καλός μπορεί να κάνει την ενέργεια που ομορφαίνει το ποδοσφαιρικό θέαμα που έχεις δει μέχρι εκείνο το σημείο.

IWN1998 είπε...

Πάντως το θέαμα με τις γεμάτες καφετέριες γύρω από το γήπεδο όπου κάποιοι πλήρωσαν για να δουν τον αγώνα που παιζόταν 500 μέτρα πιο πέρα, ... δεν "παίζεται"...

EndyS είπε...

Πριν κρινουμε τον κοσμο που δεν ερχεται στο γηπεδο, ας αναλογιστουμε τι γινεται μεσα σε αυτο.
Το Σαββατο για παραδειγμα μεχρι τι 28' ειχαν ακουσει ηδη αρκετα οι Σαμαρης, Φανουρης, Κουρντι, Περιστεριδης και δεν Θυμαμαι ποιοι αλλοι. Επισης τα ευγενικα σχολια προς τους αντιπαλους του τυπου "να πεθανεις ρε π...τη" "κοψε του τα ποδια" κλπ εδωσαν και πηραν.
Ρωταω τωρα εγω, γιατι ο αλλος να ερθει στο γηπεδο και να ακουει τον κάθε παπαρα-κομπλεξικο-ασχετο-ηλιθιο και πολλα ακομα, αντι να κατσει να το δει από την τηλεοραση.
Το αστειο ειναι οτι οι περισσοτεροι από αυτους τους παπαρες-κομπλεξικους........ , ειναι γονεις!!! Αρκετοι μαλιστα ερχονται με τα παιδια τους!!!! Γιατι μετα απορρουμε που ο Ελληνας εχει γινει αυτος που ειναι, οταν στο πρωτο λαθος του ο γονιος του αντι να τον ενθαρυνει να το διορθωσει και να γινει καλυτερος, του χωνει σφαλιαρες και γαμοσταυριδια. Γιατι δεν μπορω να φανταστω οτι ολοι αυτοι οι ......., στο πρωτο λαθος των παικτων τους βριζουν, αλλα οταν κανουν λαθος τα παιδια τους όχι. Οι ιδιοι βεβαια δεν κανουν ποτε λαθη και βεβαια εχουν την απαιτηση και από τους αλλους το ιδιο.

Γι αδερφια μην ξεχνατε οτι υπαρχει και η αλλη οψη σε κάθε νομισμα.

Griniaris είπε...

Συγγνώμη αλλά δίπλα σε "σημαίες" όπως ο Χάϊτας,ο Λίμα ή ο Μωραϊτέλης δεν μπορώ ούτε να ακουμπήσω απλώς το Γουνδουλάκη.Έλεος...

Kostas είπε...

Αναλογικα κρινοντας ,βαζοντας κατω εποχες, καταστασεις ,συνθηκες ,οντως ο Φανουρης λογιζεται 'σημαια'της συγχρονης ομαδος μας .Και ξερεται την 'σημαια' ,αλλος την βλεπει για κατι δικο του , αντιπροσωπευτικο μιας ιδεας που 'υπηρετει' ,αλλος την 'καιει'.

zamis είπε...

Πηραμε και τον Παντιδο ελευθερο απο τον Ολυμπιακαρη,προερχεται απο ακαδημιες βαζελου.

Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι καθε εξαμηνο θα αλλαζουμε ομαδα προς το χειροτερο αφου α)δεν μπορουμε να καλυψουμε συμβολαια ουτε επιπεδου Ροβα και Ομο,β)οποιοι δανεικοι δειχνουν καλα στοιχεια θα επιστρεφουν στις ομαδες τους και γ)οτι καλο εχεις θα το δινεις μπιρ παρα.

Αν λοιπον δεν ενωθουν ολες οι Πανιωνιες δυναμεις με κοινο οραμα και τα 972 εισιτηρια θα φαινονται σε λιγο πολλα..

br fun_atic είπε...

Πάντως υπάρχει κανάλι ροής από τον Άρη προς τον Πανιώνιο. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μετακίνηση παικτών αλλά και στελεχών.

@zamis

αν τα βάλεις κάτω όσοι ασχολήθηκαν ενεργά με τον Πανιώνιο, μετά από εύλογο διάστημα έφυγαν τρέχοντας και δεν επέστρεψαν ποτέ. Όταν λοιπόν υφίστασαι επί 30-40 χρόνια μια πολύ μεγάλη αιμοραγία σε επίπεδο στελεχών - παραγόντων κ.λ.π (πλην ελάχιστων διαχρονικών περιπτώσεων) τότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να υφίστασαι αιμοραγία και σε επίπεδο φιλάθλων.

zamis είπε...

Σε καθε περιπτωση,ο κοσμος απεχει και τον κατανοω απολυτα.

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2013/01/blog-post_7320.html?m=1

Μου αρέσει που έχουμε πάρει αμυντικούς παντός τύπου αλλά όχι επιθετικό... Είναι δυνατόν να μην μπορεί να βρεθεί ένα καλό σέντερ φορ από μικρή κατηγορία;

br fun_atic είπε...

Ο Τσαμουρλίδης ευχαριστεί με δήλωση του τους οπαδούς επειδή τον αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή.Ποιός είναι ρε παιδιά ο Τσαμουρλίδης και πως τον αναγνωρίσατε για να τον αγκαλιάσετε; :)

br fun_atic είπε...

Τσαμουρλίδης,Ποζίδης,Ασλανίδης και άντε μετά να πεις ανέκδοτο για Ποντίους.

Ron Barceló είπε...

http://www.aek365.com/a-246286/aekara-mia-zwh.htm

Το πρόβλημα κατά τ'άλλα ήταν ο Τάτος και οι υπόλοιποι δανεικοί του γαύρου..

υγ: Ο Παντίδος είναι πραγματικά πολύ καλός παίχτης και θα βοηθήσει άμεσα.
Σωστή κίνηση. Άντε να δούμε και κανα φορ..

Ron Barceló είπε...

Δανεικός, με οψιόν αγοράς λέει??!!
Ρε, πάτε καλά ρε, το Ντάνι Άλβες νομίζετε ότι πήρατε?

Άντε, ζητήστε τώρα και το Φουρτάδο για να γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Panionara είπε...

Παίρνεις δανεικό χωρίς οψιον αγορας= φτιάχνεις παίκτες για τους άλλους

Παίρνεις δανεικό με οψιον = είσαι κορόιδο που σου φόρτωσαν το παλτό

Δεν σας πιάνει κανείς πουθενά!

αφού ξέρετε τοσο καλα τα κόλπα γιατί δεν ασχολείστε με τα διοικητικά;

Ron Barceló είπε...

Την άποψη σου δε μας λες όμως, Panionara.
Σε βρίσκει λοιπόν σύμφωνο ο συγκεκριμένος δανεισμός;

br fun_atic είπε...

Θα ήθελα πάντως να ξέρω ονόματα προσώπων που ήξεραν καλά τα κόλπα και ασχολήθηκαν με τα διοικητικά του Πανιωνίου.Προσωπικά, τα τελευταία 15 χρόνια δεν μπορώ να σκεφτώ περισσότερους από 2-3.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με δανεισμούς με option αγοράς υπό την προϋπόθεση ότι στις ακαδημίες δεν έχουμε αντίστοιχο παίκτη.Συνήθως βέβαια όλο και κάποιον έχουμε...

tor_is_dead είπε...

Ο Σταυροθανασόπουλος δε θα μπορούσε να παίζει ενα δεκαπενταλεπτάκι στη θέση του Καμπάνταη? Ξαναδόθηκε δανεικός νομίζω. Ο Μπούζας αν θυμάμαι σωστά, πριν 2 χρόνια ήταν πρώτος σκόρερ στην Κ κατηγορία. Σιγα σιγά κιαυτος πρέπει να μπει γιατί (αν υπάρχει) του χρόνου, λογικά ούτε Καμπάνταη δε θα μπορούμε να στηρίξουμε. Όπως και Ανδράλα που πρόσφερε ελάχιστα, και θα μπορούσε άνετα να βρει μια ομάδα στη β εθνική.


Ο Φανούρης πάντα ακροβατεί μεταξύ ταλαιπωρίας και ψυχεδέλιας. Όσο και να σε ταλαιπωρεί, όταν έρχεται η στιγμή της ψυχεδέλιας ρεφάρει την ταλαιπωρία, και μένεις πάντα με την ευχάριστη γεύση και ενα ηλίθιο χαμόγελο. Και πάντα με την ατάκα: "Α ρε Φανουρη".

Συμφωνω στο φουλ με το γκρινιαρη οτι μαλλον το σωμα δεν ακολουθεί το μυαλό του. Μάλλον ποτέ δεν το ακολούθησε επαρκώς.

Είναι ο μόνος που ξέρει τον Λίνεν, μαζί με τον Αραβίδη που όμως έκανε και το διαλειμματάκι του.
Άρα αν και, κατ'εμέ είναι αμαρτία να μένει πάγκο Μενδρινός ή Ζάμαρης αντί για Φανούρη, λογικά θα τον δούμε και στο ΟΑΚΑ απ'την αρχη..

tor_is_dead είπε...

Ο Σταυροθανασόπουλος δε θα μπορούσε να παίζει ενα δεκαπενταλεπτάκι στη θέση του Καμπάνταη? Ξαναδόθηκε δανεικός νομίζω. Ο Μπούζας αν θυμάμαι σωστά, πριν 2 χρόνια ήταν πρώτος σκόρερ στην Κ κατηγορία. Σιγα σιγά κιαυτος πρέπει να μπει γιατί (αν υπάρχει) του χρόνου, λογικά ούτε Καμπάνταη δε θα μπορούμε να στηρίξουμε. Όπως και Ανδράλα που πρόσφερε ελάχιστα, και θα μπορούσε άνετα να βρει μια ομάδα στη β εθνική.


Ο Φανούρης πάντα ακροβατεί μεταξύ ταλαιπωρίας και ψυχεδέλιας. Όσο και να σε ταλαιπωρεί, όταν έρχεται η στιγμή της ψυχεδέλιας ρεφάρει την ταλαιπωρία, και μένεις πάντα με την ευχάριστη γεύση και ενα ηλίθιο χαμόγελο. Και πάντα με την ατάκα: "Α ρε Φανουρη".

Συμφωνω στο φουλ με το γκρινιαρη οτι μαλλον το σωμα δεν ακολουθεί το μυαλό του. Μάλλον ποτέ δεν το ακολούθησε επαρκώς.

Είναι ο μόνος που ξέρει τον Λίνεν, μαζί με τον Αραβίδη που όμως έκανε και το διαλειμματάκι του.
Άρα αν και, κατ'εμέ είναι αμαρτία να μένει πάγκο Μενδρινός ή Ζάμαρης αντί για Φανούρη, λογικά θα τον δούμε και στο ΟΑΚΑ απ'την αρχη..

br fun_atic είπε...

Είναι εντυπωσιακή πάντως η έλλειψη μέτρου στους οπαδούς. Όσο κέρδιζε η ομάδα (με όποιο τρόπο) γράφονταν ύμνοι για τον Ελέ. Κι αν τολμούσες να διατυπώσεις ενστάσεις στην έλεγαν κιόλας.

Μόλις άρχισαν οι ήττες, τα χειροκροτήματα στήριξης τα ακολούθησαν οι ύβρεις, οι καφέδες, τα πηγαδάκια, οι κορνέδες και τα λαϊκά δικαστήρια.

Με το που ξανακέρδισε η ομάδα (με τον τρόπο που κέρδισε)ξανά ο Ελέ μπήκε στα εικονίσματα.

Ποιά είναι η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι ο Ελέ πήρε ένα επαγγελματικό ρίσκο, χωρίς άμεσο οικονομικό αντάλλαγμα. Το ρίσκο που πήρε δεν ήταν μεγάλο. Αν τα κατάφερνε θα ήταν αποκλειστικά δικό του έργο και θα έκανε το μπαμ, αν δεν τα κατάφερνε θα ευθύνονταν οι άπειροι παίκτες, η κακή οικονομική κατάσταση της ομάδας κ.λ.π

Θεωρώ ότι έβγαλε καλά στοιχεία από αρκετούς παίκτες, τα πήγε καλά σε επίπεδο προετοιμασίας παρουσιάζοντας ένα δεμένο σύνολο και έδωσε ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα στην ομάδα. Το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας όμως παραμένει αμετάβλητο κόντρα στον οποιονδήποτε αντίπαλο, η ομάδα είναι μονοδιάστατη άρα πλέον προβλέψιμη, ανέχτηκε την παραγκώνιση συγκεκριμένων χρήσιμων παικτών (κάποιους φαίνεται ότι τους απομάκρυνε ο ίδιος)ενώ δεν δείχνει να μαθαίνει από τα λάθη του και να βελτιώνεται και ο ίδιος προπονητικά. Από άποψη τακτικής και κοουτσαρίσματος δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, όπως δεν μου αρέσει που στις ήττες αφήνει μέσω των δηλώσεών του κάπως εκτεθειμένους τους παίκτες, από τη στιγμή που στις νίκες όλοι οι παίκτες του αποδίδουν δημόσια σημαντικό μερίδιο ευθύνης.. Βέβαια, κακά τα ψέματα, όλα κρίνονται από το value for money και από τη στιγμή που ο προπονητής είναι χαμηλά αμειβόμενος είναι δεδομένο ότι του "συγχωρούνται" από τη διοίκηση και από μερίδα του κόσμου οι όποιες ανεπάρκειες. Αυτό μπορώ να το καταλάβω, καθώς σε προσωπικό επίπεδο νομίζω ότι ήμουν αυστηρός με όλους τους καλά αμειβόμενους προπονητές (πλην του Λίνεν), ακριβώς επειδή περίμενα το κάτι παραπάνω. Δεν έχω κάποιο προσωπικό θέμα με τον Ελέ. Απλά, επειδή έχω βαρεθεί την αγιοποίησή του, θεωρώ ότι στη θέση του θα τα είχαν πάει καλά και άλλοι αντίστοιχοι low badget προπονητές διότι η ποδοσφαιρική συγκυρία ήταν τέτοια που ο πανιώνιος ευτύχισε να έχει στην αρχή της περιόδου ένα καλό μείγμα έμπειρων παικτών και κάποιους πολύ ταλαντούχους νεαρούς οι οποίοι προυπήρχαν στην ομάδα και είχαν πάρει ευκαιρίες από πέρσι. Με λίγα λόγια θεωρώ ότι ο Πανιώνιος κυρίως στηρίζεται σε κάποιες καλές περσινές επιλογές και στο καλό σκάουτιγκ των περασμένων ετών και όχι στις προπονητικές ικανότητες του συμπαθούς κατά τα λοιπά Ελευθερόπουλου.

br fun_atic είπε...

Ο Τσαμουρλίδης δηλώνει ψυχή και σάρκα δεμένος με τον Πανιώνιο... Ρε συ φίλε, αυτά δεν πιάνουν στη Ν.Σμύρνη.

Αφιερωμένο: http://www.youtube.com/watch?v=g7lLCWMI1pk

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2013/01/blog-post_29.html

Έτσι!'Ετσι!!!

Τιμήθηκε και ο Αχιλλέας από τους παλαίμαχους...Θα ήθελα να ήξερα το σκεπτικό τους...

zamis είπε...

Ολοι Πανιωνιοι δεν ειμαστε...?

br fun_atic είπε...

Ασφαλώς. Δες μόνο τις φώτο από την εκδήλωση και θα καταλάβεις...

Unknown είπε...

ρε BR
το θεμα ηταν ο φανουρης
μετα εγινε ο ασχημοτουρκος που πηραμε.
κι εσυ παλι με τον ελε ασχολεισαι.
τι κολλημα ειναι αυτο?

zamis είπε...

Kαισαρης στο σεντρα για Φαμπρι

''Οσο λοιπόν κι αν είναι αντιπαθητικό το αμυντικό ποδόσφαιρο, για ομάδες που έχουνε προβλήματα σαν τον Παναθηναϊκό είναι μονόδρομος. Ποιος όμως να υποστηρίξει τον φουκαρά τον Φαμπρί, που ανεξάρτητα από τις όποιες ικανότητές του έπεσε στην κέντα που ακούει στο όνομα Παναθηναϊκός. Οποιος βρει να έχουν υπάρξει σε ομάδα χειρότερες συνθήκες, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Ούτε Δώνη όμως τον λένε τον άνθρωπο ούτε Λεμονή ούτε Νιόπλια για να τον έχουνε οι δημοσιογράφοι στα όπα-όπα.''

br fun_atic είπε...

@ κοντός

Δεν έχεις και άδικο...

zamis είπε...

Και Αραβιδης με θλαση!
Μαλλον το κακο ματι φταιει παλι.

br fun_atic είπε...

Και όχι τίποτα άλλο,πήραμε μόνο αμυντικούς στις μεταγραφές...

Katrinos είπε...

Δεν μπορώ τις επαναλήψεις , τα είπαμε πήραμε αμυντικούς γιατι οι επιθετικοί δεν χωράνε να προπονηθούν όλοι μαζί στο Απήλιον . Ασε που μάλλον η μεταγραφή Ντρογκμπα στη Γάλατα είναι μούφα κ με δανεισμό θα καταλήξει σε εμάς . Κ κσ´τι μου βρωμάει κ στη μεταγραφή του Μπαλοτελι, μπας κ ο Σύλβιο θέλει να στηρίξει Σαμαρα κ μας το στείλει για κανά εξάμηνο .

EndyS είπε...

BR τον αδικεις αρκετα τον Ελε. Ο προπονητης ειναι ενας δυσκολος ρολος και σιγουρα όχι μονοδιαστατος.
Πρεπει να εχει γνωσεις για το παιχνιδι τις τακτικες κλπ. Πρεπει να εχει γνωση για τον αθλητισμο και τους αθλητες. Πρεπει να διαβαζει τους αντιπαλους και να καταστρωνει πλανα που να μπορει να στηριξει η ομαδα του. Να κανει τους παικτες του να πιστευουν στο πλανο και στις δυνατοτητες τους. Επισης να πιστευουν οτι δεν αδικουνται και να κραταει τα αποδυτηρια και αρκετα αλλα.

Αν θελουμε λοιπον να κρινουμε εναν προπονητη, εν προκειμενω τον Ελε, δεν ειναι σωστο να λεμε απλα οτι ειναι απειρος, δεν κοουτσαρει καλα, δεν βελτιωνεται και τελικα δεν κανει.
Μην εισαι σιγουρος οτι ο Παρασχος για παραδειγμα, που τον σεβομαι και τον πιστευω, 8α κρατουσε τα αποδυτηρια. Μην ξεχνας οτι δεν ειναι μεσα σε αυτα μονο αμουστακα παιδια, αλλα και μεγαλοι που εχουν ιστορια και παιζουν απληρωτοι. Μην εισαι σιγουρος οτι οι παικτες θα πηγαιναν με ορεξη για να σκιστουν στην προπονηση αν δεν ειχαν οραμα και κινητρο.
Μπορει η ομαδα να δειχνει μονοδιαστατη αλλα μην τρελαθουμε, η ομαδα παιζει στρωτο ποδοσφαιρο και εχει πλανο. Επισης το ποδοσφαιρο δεν ειναι μπασκετ να εφαρμοζεις 10 κομπινες σε 5'. Η μιση υφηλιος παιζει οπως κι εμεις, από τα πλαγια. Ακομα και μεγαλες ομαδες του εξωτερικου δεν μπορουν να παιξουν από τον αξονα, αφου δεν εχουν εναν καλο πασαδορο για να περασει μια καθετη μπαλια (Φανουρη θεε).

Από την αλλη σιγουρα εχει σημαντικη αδυναμια στο κουτσαρισμα και δυστυχως δεν παραδεχεται τα λαθη του.
Πιστευω ομως οτι ειναι καλος για τις συνθηκες που επικρατουν και καλως μενει εκει που ειναι.

EndyS είπε...

Αν κατι με στεναχωρει με τον Ελε, ειναι οτι μου θυμιζει την παρακμη του Ιστορικου. Οπως μου εκατσε στον λαιμο ο δανεισμος του Διαμαντακου, αφου ενιωσα σαν το τσικο του γαυρου, ετσι δεν μου αρεσει να εχει ο Ιστορικος εναν προπονητη που δεν ειχε ουτε λεπτο εμπειριας, εστω και ως βοηθος.
Από την αλλη οπως εγραψα και παραπανω, για τις συνθηκες που επικρατουν ειναι καλη επιλογη. Αν αυριο ερχοταν ενας τρελος κι εβαζε 10 μυρια, και εφτιαχνε μια ΠΑΕ που θα λειτουργουσε σε αλλα προτυπα (εφοσον θα ειχε τα χρηματα) σιγουρα θα ηθελα αλλον κοουτς. Ετσι οπως ειναι ομως τα πραγματα στεκεται μια χαρα. Και που ξερεις μπορει να παραδεχτει καποια στιγμη τα λαθη του, να αρχιζει να μαθαινει από αυτα, να παιρνει εμπειρια και αν ποτε η ομαδα βρει την οικονομικη υγεια, να εχει γινει ενας κανονικος και καλος προπονητης.

br fun_atic είπε...

Δηλαδή που ακριβώς διαφωνούμε; Πάνω κάτω τα ίδια είπες με άλλα λόγια :)

Δεν παραδέχθηκα ότι τελικά το value for money έχει βαρύνουσα σημασία στη διοίκηση και σε μερίδα οπαδών;

zamis είπε...

Εδω υπαρχουν μπολικοι που λατρευουν Μπεο στον κ.Ελε θα κολλησουμε?

br fun_atic είπε...

Διαβάζω για ενδιαφέρον αγοράς του Πανιωνίου από τον κ. Μπεθάνη (ιδιοκτήτη της Κορίνθου).

Εδώ θα βρείτε μια συνέντευτξή του που σε αχνές γραμμές αναφέρει κάποια στοιχεία για τον νεαρό επιχειρηματία.

http://www.bizjournals.com/boston/stories/2008/05/26/story18.html?page=all

Θα προσπαθήσω να μάθω περισσότερες πληροφορίες. Έχω αρκετούς φίλους στην Βοστώνη που σίγουρα θα με βοηθήσουν, αν βέβαια τον γνωρίζουν.

br fun_atic είπε...

Ο υποψήφιος επενδυτής ζήτησε από τους εκπροσώπους της ομάδας να μεταβούν στη Βοστώνη προκειμένου να συζητήσουν τα της μεταβίβασης. Καλέ μου άνθρωπε, εάν είχαμε λεφτά για αεροπορικά εισιτήρια μέχρι την Βοστώνη θα πανηγυρίζαμε.Μή σου πω ότι θα κάναμε άλλη μία μεταγραφή

Ο μόνος τρόπος που βλέπω να πηγαίνει κάποιος είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βουγιουκλάκη που ήθελε να πάει στην Αυστραλία και είχε φτιάξει 5-6.000 κεφτέδες για το ταξίδι...

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Η μεγαλοφυϊα του Γκρινιάρη συναντά τη μεγαλοφυϊα τού Φανούρη! Μεγάλες στιγμές ζούμε.

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2013/01/blog-post_31.html?m=1

Λυπάμαι πολύ για την τοποθέτηση αυτή.Είναι απαράδεκτο να εξωραίζονται μπορεί αυτό τον τρόπο επεισόδια είσαι βάρος παίκτη της ομάδας και να δικαιολογείται η μεταγραφή του έναντι ποσού που κάλυψε τα έξοδα απόκτησής του.

br fun_atic είπε...

Μαζέψτε τον λίγο...Εκτίθεται ανεπανόρθωτα...http://www.panionianea.gr/2013/01/blog-post_351.html?m=1

zamis είπε...

Το ταινιακι Σπυροπουλος τελειωσε λοιπον με ενα ευφυεστατο twist πλοκης απο τον απαραμιλλο σεναριογραφο-υς του.
Επειδη-ως θεατης και για οσο ακομα-δεν εχω καιρο για νευρα θα το ριξω στα γελια.
Καληνυχτα.

Bertheway είπε...

Πολύ βολικό το κυνηγητό των Πανθήρων στον Σπυρόπουλο. "Αναγκαστήκαμε" να το δώσουμε τώρα το παιδί για να μην αντιμετωπίσουμε ξανά τέτοια προβλήματα.Μήπως Πάνθηρες και Παναγόπουλος κάνουν κουμάντο στην ομάδα?

br fun_atic είπε...

Στο ένα κυνηγητό εισπράξαμε 50.000.Άρα έπρεπε Ν τον κυνηγήσουν 5-6 φορές παραπάνω για να ξελασπώσουμε.

br fun_atic είπε...

Γκάφα ολκης με Ρόκα.Βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ καθώς το ιατρικό επιτελείο δεν είχε δηλώσει ότι του είχε χορηγηθεί κορτιζόνη για πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη μέση.Κατα πάσα πιθανότητα θα τον στερηθούμε μέχρι το τέλος της χρονιάς.Η είδηση από το contra.

amanAM είπε...

Ξεφτίλα με τον Ρόκα, ξεφτίλα με τον Σπυρόπουλο, κάποιοι ηλίθιοι απευθύνονται σε ηλίθιους, χρησιμοποιούν ηλίθιους και λαμβάνουν υπηρεσίες από ηλίθιους.

br fun_atic είπε...

Θα ήταν καλό ο κος Δαρας αντί δηλώσεων που πιθανότατα αποπροσανατολίζουν τον κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του.Ας δει παρόμοιες αντίστοιχες περιπτώσεις και το δεδικασμένο που υπάρχει http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=14473&subid=2&pubid=1757315

br fun_atic είπε...

Αυτά είναι πραγματικά πολύ καλά νέα.Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία
http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=18940&catid=5