Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Τω Grin

Με λένε Ζωή και είμαι ...

 

4 σχόλια:

br fun_atic είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=G1vl1v01Ui4

Endys είπε...

Λίγα λόγια για το παιχνίδι.

Το σύστημα που ξεκινήσαμε ήταν το 4-1-4-1. Αριστερά στην άμυνα ο Κοντοχρήστος, δεξιά ο Κούρντι και στο κέντρο οι Τόσκας και Αυλωνίτης. Κόφτης ο Αδράλας, μπροστά του οι Σάμαρης-Φανούρης, δεξιά ο Ντούνης, αριστερά ο Αραβίδης και μοναδικός προωθημένος ο Καπάνταης.

Σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια είχαμε δύο αλλαγές. Ο Κοντοχρήστος (αναγκαστική) στην θέση του Ρόκα και ο Φανούρης στην θέση του Μενδρινού.
Ο Ελέ χειροκροτήθηκε από την πλειοψηφία του κόσμου στις θύρες 4-6 (για την 7 δεν έχω άποψη) τόσο κατά την είσοδό του στην αρχή, όσο και στην ανάπαυλα.

Η ομάδα ξεκίνησε με σαφή διάθεση να πάρει το παιχνίδι. Πάθος και διάθεση να πάνε πρώτοι στην μπάλα, αφού μέχρι και ο Φανούρης μάρκαρε συστηματικά σε όλον τον αγώνα.
Παράλληλα μπήκε μυαλωμένα, σεβόμενη όσο πρέπει τον αντίπαλο, έψαξε το γκολ αλλά με υπομονή και όχι "χωρίς αύριο".
Κάναμε και δεχτήκαμε ευκαιρίες, με κορυφαίες την παρά λίγο προβολή του Αραβίδη και ένα τετ α τετ του Λεβαδιακού που πρόλαβε ο Περιστερίδης.
Αντικαταστάθηκε πολύ νωρίς ο Αδράλας (6') με τον Παναγιωτούδη λόγω τραυματισμού.
Μόλις βάλαμε το γκολ οπισθοχωρήσαμε ελαφρώς, αλλά σε καμμία περίπτωση ταμπούρι όπως με την Βέροια. Δυστυχώς δεχτήκαμε την ισοφάριση λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, από αντεπίθεση. Για μία ακόμη φορά η άμυνα έκανε λάθη με μεγαλύτερο του Κούρντι ο οποίος χάνει τον αντίπαλο σε μία εύκολη σχετικά φάση, αφού η μόνη επιλογή που είχε ο επιτιθέμενος, ήταν η παράλληλη μπαλιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λειβαδιά μπήκε με σαφή στόχο να πιέσει και να πάρει το παιχνίδι. Σταθήκαμε πολύ καλά και δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα στο πρώτο μισό, με πολύ δουλειά και τρέξιμο στο κέντρο.
Η ομάδα είχε καλά πατήματα, ο Φανούρης σαφώς ανεβασμένος μοίραζε παιχνίδι και ξαφνικά σταμάτησε η μουρμούρα στην κερκίδα που με το πρώτο λάθος έβριζαν τους παίκτες.

Αφού γλυτώσαμε σίγουρο γκολ, στο 78' νομίζω, αφού σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ ο παίκτης της Λειβαδιάς αντί να πλασάρει έψαξε ανεπιτυχώς την πάσα, στην επόμενη φάση σκοράραμε. Ένα εύκολο φαινομενικά φάουλ του Σάμαρη στα χέρια του τερματοφύλακα, η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και ο Φανούρης που ήταν ο μοναδικός από τους 22 παίκτες που ακολούθησε την φάση, λες και τον έσπρωχνε η Παναγιά μεγάλη η χάρη της, την έσπρωξε στα δύχτια. Είναι γνωστό άλλωστε ότι "ο Θεός συγχωρεί, ο Φανούρης όχι".

Μέχρι το τέλος δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα, αντίθετα θα μπορούσε ο Μενδρινός, που είχε περάσει αλλαγή νωρίτερα στην θέση του Ντούνη, να τελειώσει το παιχνίδι, όμως το πλασέ του πάνω από τον τερματοφύλακα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Τέλος καλό λοιπόν όλα καλά αφού ανασάναμε, μπράβο στον Ελέ και στους παίκτες για την σημαντική νίκη.

Endys είπε...

Η κριτική των παικτών:

Περιστερίδης
Για μια ακόμα φορά δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Λάθος μςταβιβάσεις και ασταθής σε κάποιες περιπτώσεις.
Δεν μπορείς να του χρεώσεις το γκολ, έκανε μία πολύ καλή επέμβαση σε τετ α τετ στο πρώτο και έκλεισε πολύ καλά την εστία του στην κρίσιμη φάση του 78'
Κούρντι
Ελαφρώς βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, πήρε περισσότερες προσπάθειες επιθετικά και ήταν πιο αποτελεσματικός αμυντικά και στις μεταβιβάσεις του.
Χρεώνεται ευθύνη στο γκολ αφού έπρεπε να είχε καλύψει τον χώρο κι εξακολουθεί να προσπαθεί να πάρει την κατοχή όταν μαρκάρει, αντί να διώξει. Σήμερα δεν μας κόστισε αλλά την περασμένη εβδομάδα το φάγαμε.
Κοντοχρήστος
Πολύ αγχωμένος και με μεγάλη πίεση, αφού από την πλευρά του έπαιζε ο Ακόστα. Στο πρώτο στάθηκε ικανοποιητικά αμυντικά, με μόνη εξαίρεση ότι άφηνε την πλευρά του κι έπαιζε πιο μέσα ακολουθώντας τα κοψίματα του Ακόστα, αλλά υποθέτω ότι θα ακολουθούσε οδηγίες. Δεν είναι πάντως τυχαίο ότι την μεγαλύτερη πίεση (και το γκολ) την δεχτήκαμε από τ' αριστερά. Επίσης είχε πολλές λάθος πάσες.
Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε περισσότερη αυτοπεποίθηση κι ανέβασε την απόδοσή του αμυντικά, αλλά είχε και κάποιες καλές ενέργειες επιθετικά.
Τόσκας-Αυλωνίτης
Καλό παιχνίδι και από τους δύο. Έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα, καλοί στο ψηλό παιχνίδι και στις μεταβιβάσεις. Το γκολ το δεχτήκαμε από αντεπίθεση οπότε δεν έχουν ευθύνη. Αντιθέτως έχουν ευθύνη για την φάση του 78' και για κάποια "τουρλουμπούκια" έξω από την περιοχή, αφού δεν έδιωχναν την μπάλα.
Σε γενικές γραμμές όμως έκαναν καλό παιχνίδι.
Παναγιωτούδης
Πολύ καλός για αυτά που περιμένεις από ένα νέο παιδί. Μπήκε με τσαμπουκά χωρίς άγχος, ζήτησε και πήρε μπάλες χωρίς να κρύβεται, στην πλειοψηφία τους οι πάσες του ήταν σωστές και είχε δύο πολύ καλά σουτ.
Από την άλλη θα μπορούσε καλύτερα ανασταλτικά και έπαιξε αρκετές φορές οριζόντιο ποδόσφαιρο.

Endys είπε...

Η κριτική των παικτών (συνέχεια)

Φανούρης / El Mago
Ξεκίνησε με πολύ διάθεση και τα έκανε όλα. Έτρεξε, μάρκαρε, πάσαρε, σκόραρε. Στο πρώτο ημίχρονο είχε κάποιες λάθος μεταβιβάσεις, πιο πολύ για να δώσει το έναυσμα στην εξέδρα για φωνές ώστε να "φτιαχτει".
Στην πορεία ανέβασε την απόδοσή του, εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος πασέρ που έχουμε και έβαλε το νικητήριο γκολ.
Επίσης είχε και τρία κοψίματα!!! που πρέπει να είναι ρεκόρ καριέρας σε ένα παιχνίδι!!!
Σάμαρης
Στο πρώτο ημίχρονο είχε λάθη στις πάσες του αλλά και σαφή διάθεση να δημιουργήσει (τι πρέπει να γίνει για να καταλάβουν οι ανεγκέφαλοι τις κερκίδας ότι οι παίκτες είναι φυσιολογικό να κάνουν λάθη αφού πέρνουν προσπάθειες? ειδικά όταν δεν είναι Τετάρτη βράδυ αλλά Σαββάτο απόγευμα)
Είχε καλές ατομικές προσπάθειες και το γκολ στο πρώτο, αρκετά τρεξίματα σε όλο το παιχνίδι και αρκετές συνεργασίες.
Από τους κορυφαίους.
Αραβίδης
RESPECT
έδωσε ότι είχε. Έτρεξε, μάρκαρε καλύπτοντας αρκετά τον Κοντοχρήστο, κράτησε μπάλα, κέρδισε φάουλ, έκανε φάσεις.
Έδωσε πολύ ενέργεια στην ομάδα και κράτησε παίκτες πάνω του.
Ντούνης
Προσπάθησε, αλλά δεν του πήγε το παιχνίδι. Βοήθησε αμυντικά και είχε κάποιες καλές ενέργειες, με κορυφαία την σέντρα που δεν πρόλαβε την προβολή ο Αραβίδης, αλλά μέχρι εκεί. Σωστά αντικαταστάθηκε από τον Μενδρινό. Κρίμα γιατί παίζοντας με ψηλό και βαρύτερο αντίπαλο, περίμενα περισσότερα. Δυστυχώς ο αντίπαλος του πήρε τον αέρα και δεν έπαιξε με μυαλό.
Μενδρινός
Δεν φάνηκε ιδιαίτερα αφού έπαιξε δεξιά στην θέση του Ντούνη, αλλά η ομάδα έβγαινε μπροστά από τα αριστερά.
Είχε την μεγάλη ευκαιρία στο 87' να τελειώσει το παιχνίδι, το καλό όμως τελείωμα έφυγε άουτ.
Πιστεύω ότι μετά το γκολ θα έπρεπε να αλλάξει θέση με τον Φανούρη για να κρατήσουμε λίγο μπάλα στο κέντρο.
Καπάνταης
Δεν απείλησε ιδιαίτερα, αφού το παιχνίδι δεν τον βοήθησε, όμως έτρεξε πάρα πολύ, μάρκαρε, κέρδισε μάχες στο κέντρο, έδωσε ανάσες στην ομάδα. Σωστά αντικαταστάθηκε στο τέλος αφού είχε κουραστεί.
Θα ήθελα να είχε εκμεταλευτεί κάποιους διαδρόμους που υπήρχαν στην αντίπαλη άμυνα και να είχε κάνει ευκαιρίες.
Αδράλας-Καρτσαμπάς
Έπαιξαν λίγο και δεν μπορούν να κριθούν
Ελευθερόπουλος
Προετοίμασε και έστησε πολύ καλά την ομάδα απέναντι σε μία πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, παρά τις απουσίες.
Πιστώνεται την ψυχραιμή αντίδραση της ομάδας στην πίεση του αντιπάλου αλλά και τη νοοτροπία νικητή που έβγαλε.
Η χρησιμοποίηση του Παναγιωτούδη του βγήκε (θα μπορούσε να βάλει τον Μενδρινό), η αλλαγή του Ντούνη σωστή (αν και πιστεύω ότι έπρεπε να γίνει λίγο νωρίτερα κι επίσης ο Μενδρινός θα έπρεπε να παίξει στον άξονα και να πάει ο Φανούρης δεξιά), αλλά δεν μου άρεσε η είσοδος του Καρτσαμπα στην θέση του Καπάνταη, αφού γύρισε την ομάδα πίσω σε 5-4-1 με τον Αραβίδη στην κορυφή. Δικαιώθηκε όμως από το αποτέλεσμα.
Συνεχίζω να πιστεύω ότι θα πρέπει να δοκιμάσει τον Ντούνη στην κορυφή. Είναι ευέλικτος με καλά τελειώματα κι αν κάποιος δουλέψει μαζί του την κίνηση, ίσως να έχουμε το φορ της επόμενης πενταετίας.

Ελπίζω να έκανα αντικειμενική κριτική και να μην αδίκησα κανένα. Αν τελικά αυτό συνέβη, ας με συγχωρήσει αφού δεν έγινε εκούσια.