Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Πανιωνάρα - Πανθρακικός 2-0


Το αποτέλεσμα του σημερινού παιχνιδιού μπορεί να συνοψιστεί με το παλιό σύνθημα "ο αγώνας τώρα συνεχίζεται". Οι βαθμοί της νίκης και  η διάθεση που έδειξαν οι παίκτες μας κάνουν να βλέπουμε με αισιοδοξία το δύσκολο πρόγραμμα. Πήραμε μεγάλη ανάσα, χωρίς όμως να σημαίνει ότι έχουμε καθαρίσει το θέμα της παραμονής. Το διπλό της Βέροιας στην Ξάνθη εξηγεί το γιατί. Διακριτική η παρουσία του κου Σπάθα...

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να δημιουργήσει τις μεγάλες φάσεις. Το ομολογουμένως πολύ ωραίο γκολ του Σάμαρη ανέβασε το ηθικό και την απόδοση της ομάδας, η οποία ευτύχισε να ζευγαρώσει τα τέρματά της με το εξίσου ωραίο γκολ του Καμπάνταη. Ο Πανθρακικός έδειξε καλά στοιχεία (θεωρώ ότι ήταν από τις καλές μικρομεσαίες ομάδες που είδαμε στη Ν. Σμύρνη) και θα μπορούσε να μας έκανε ζημιά σε 2-3 περιπτώσεις. Ευτυχώς για εμάς δεν τα κατάφερε. Λογική η απόφαση του κου Παναγόπουλου να στηριχθεί σε ένα σχήμα από πολλούς έμπειρους παίκτες στο ματς της χρονιάς. Επιτυχημένο το ξεκίνημά του, διότι πέρα από τη νίκη σε ένα σπουδαίο παιχνίδι κατάφερε (ευτύχισε) να μην δεχθεί τέρμα.

Παρά τον καλό καιρό, το φθηνό εισιτήριο, τις εξαιρετικές συνθήκες, τα πανιώνια προσκλητήρια και τις ξαναμμένες παρθένες που ήταν πρόθυμες να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία, το γήπεδο δεν γέμισε. Μάλλον πρέπει να συνηθίσουμε την ιδέα ότι τόσοι είμαστε. Τόσοι στηρίζουμε τον ιστορικό στη Ν. Σμύρνη, ακόμη λιγότεροι πηγαίνουν στα εκτός και ένα κονκλάβιο 30-40 γέρων θα ψηφίζει στις εκλογές του ερασιτέχνη. Πολύ φοβάμαι ότι η δική μας γενιά θα κλειδώσει την πόρτα της Ν. Σμύρνης, εκτός κι αν δώσουμε σημασία στα παιδιά, αν αφήσουμε στην άκρη τους ανούσιους καβγάδες και εργαστούμε για το καλό αυτού του τεράστιου συλλόγου. Μελαγχολική λοιπόν η σημερινή νίκη. Συνεχίζουμε...

41 σχόλια:

dimosthenis είπε...

Να συμπληρώσω το ορθολογικό σχήμα και τις λογικές αλλαγές. Μεγάλη ανάσα, συνεχίζουμε.

br fun_atic είπε...

Το πόνο εξωφρενικό και παράλογο ήταν το άδειο γήπεδο.

antonis είπε...

Mετριότατη εως κακή εμφάνιση, αλλά όπως λέει και ο Κοέλιο, όταν θέλεις κάτι πολύ, συνομωτεί το σύμπαν υπέρ σου.
Οτι μας χρωστούσε η τύχη μας το έδωσε απλόχερα σήμερα,πραγματικό χρυσάφι οι σημερινοί βάθμοί, αλλά μόνο αυτό και τίποτα άλλο.

antonis είπε...

Mετριότατη εως κακή εμφάνιση, αλλά όπως λέει και ο Κοέλιο, όταν θέλεις κάτι πολύ, συνομωτεί το σύμπαν υπέρ σου.
Οτι μας χρωστούσε η τύχη μας το έδωσε απλόχερα σήμερα,πραγματικό χρυσάφι οι σημερινοί βάθμοί, αλλά μόνο αυτό και τίποτα άλλο.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Πας στο γήπεδο σήμερα, συγκρατημένα αισιόδοξος, υπέροχη μέρα, φθηνό εισιτήριο και ελπίζεις πως θα έχει πολύν κόσμο. Δεν βλέπεις κόσμο και ξενερώνεις, αρχίζεις και απογοητεύεσαι μέσα σου, σκέφτεσαι... με τί ψυχή να παίξουν αυτά τα παιδιά χωρίς πολύ κόσμο σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Αρχίζει το παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά σε πιάνει σύγκρυο καθώς βλέπεις να μήν παίζει καλά η ομάδα, να χάνουν τη μπάλα αβίαστα, κλπ, και σκέφτεσαι...πού πάμε γαμώτο... πώς θα νικήσουμε έτσι σήμερα... σκέφτεσαι και τα επόμενα παιχνίδια και σε πιάνει κατάθλιψη. Και ξαφνικά έρχεται η γκολάρα τού Σάμαρη και αναδύεσαι από τα Τάρταρα στη Γή. Και πριν συνέλθεις, έρχεται και η άλλη γκολάρα τού ...Τόρες-Καπάνταη και πετάς στα ουράνια! Μάλιστα. Γι αυτό είμαι Πανιώνιος!!!

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Εντάξει...ΚΑΙ γι αυτό. :)

Θεμιστοκλής είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Αντώνη.
Σημαντικότατη νίκη. Δε μπορώ όμως να μην παρατηρήσω, ότι η σημερινή ομάδα ποιοτικά είναι πολύ κατώτερη από αυτή που βλέπαμε μόλις λίγους μήνες πριν, με Σπυρόπουλο, Κούρο, Λαμπρόπουλο, Ρόβα.
Όσο θυμάμαι να βλέπω τον Πανιώνιο, αυτό συμβαίνει, δεκαετίες τώρα. Όποτε πάει να δημιουργηθεί κάτι καλό, εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού.
Οπότε, έχω πάψει να απορώ για την εικόνα στις εξέδρες. Μεγάλη συζήτηση, αλλά μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Τελικά παίρνουμε αυτό που ζητάμε και αυτό που μας αξίζει. Για να προκύψει κάτι πραγματικά καλύτερο και με διάρκεια, χρειάζεται αλλαγή πορείας και πιθανότατα πέρασμα από επώδυνους δρόμους.
Τέλος πάντων, δεν είναι ώρα για γκρίνια. Μάλλον θα τη βγάλουμε και φέτος καθαρή και συνεχίζουμε με την ελπίδα κάποτε να δούμε τον Πανιώνιο όπως τον ονειρευόμαστε...

IWN1998 είπε...

@Ακραιφνή. Η γλαφυρότητα της περιγραφής με συνεπήρε και εξέφρασε πλήρως και τα όσα ένοιωσα και εγω κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το Σπυρόπουλο τον χάσαμε και τέλειωσε. Ο Κούρος μπορεί να επανέλθει. Και ο Λαμπρόπουλος θα επανέλθει του χρόνου. Και μακάρι να είναι σιδερένιο το παιδί. Δεν χάθηκαν όλα. Προς το παρόν ας χαιρόμαστε τον Κολοβό όσο μένει στην ομάδα μας και τα όσα κάνει κατά διαστήματα ο Φανούρης, που αν το σώμα ακολουθούσε το μυαλό, δεν θα έπαιζε Ελλάδα.

br fun_atic είπε...

Αυτό που μου αρέσει είναι ότι κάθε φορά που είναι άδειο το γήπεδο λέμε: "δεν είμαστε τόσοι". Ωραία λοιπόν, πόσοι είμαστε; Που είναι κρυμμένοι οι Πανιώνιοι και δεν έρχονται; Ποιός τους εμποδίζει;

Το ταβάνι το είδαμε. 3.000 διαρκείας και ένα sold out παιχνίδι, στο οποίο κανείς δεν εγγυάται ότι είχαν έρθει όλοι οι γαυροβάζελοι της περιοχής (ο καθένας για δικό του λόγο).

Το πόσοι είμαστε μπορείς να το κρίνεις σε παιχνίδια σαν το χθεσινό. Πόσοι μπορεί να ήταν οι Θράκες της Ν.Σμύρνης;30-40; Ε λοιπόν οι υπόλοιποι ήταν Πανιώνιοι. Ακόμη λοιπόν κι αν υπήρχαν κάπου αλλού κρυμμένοι ή έστω την είχαν αράξει στις ταβέρνες της Λεωφόρου χοληστερίνης (να πάμε καμιά μέρα) μάλλον δεν συγκινήθηκαν από την κρισιμότητα του παιχνιδιού. Οπότε...

zamis είπε...

Σωστα ολα αυτα,νομιζω ομως οτι υπαρχει κοσμος ο οποιος εχει αηδιασει απο το ποδοσφαιρο συνολικα.Και προφανως η Πανιωνια ρητορικη περι διαφορετικοτητας δεν τον πειθει ουτε στο ελαχιστο.

Αν δεν υπαρξει σοβαρος επενδυτης που θα στελεχωσει ταυτοχρονα την εταιρια,ετσι θα φυτοζωουμε.
Και επειδη δεν προβλεπεται κατι τετοιο,η παε θα συνεχισει να τρεχει με αυτον τον ομιχλωδη τροπο.
Ρομαντικοι αθωοι που κανουν οτι μπορουν υπαρχουν και θα υπαρχουν αλλα αυτο φυσικα δεν ειναι αρκετο.
Ισως ομως και να ειναι επιθυμητο απο καποιους οι οποιοι ειναι αντιθετοι στη λογικη του σοβαρου επενδυτη ειτε απο αποψη ειτε απο βολεμα.

Costix είπε...

Μετρια εμφανιση αλλα ΚΑΘΑΡΗ νικη, εξαιρετικα τα γκολ και του Σαμαρη (ηγετης εχθες) και του Καπανταη. Σιγουρα μας βοηθησε και η τυχη, αλλα το θελανε οι παιχτες πραγματικα το τριποντο και το πειρανε. Μπραβο στο παιδια !!! Ορθολογιστικο το στησιμο της ομαδας (οπως και οι αλλαγες) αυτη τη φορα. Με τετοια νοοτροπια κοιταμε στα ματια και τον ΠΑΟΚ και οπου βγει.

br fun_atic είπε...

Δυστυχώς θα έχουμε πολλές απουσίες

NK99 είπε...

Έγραψα ένα σχόλιο σχετικά με την προσέλευση του κόσμου στο χθεσινό παιχνίδι το οποίο είδα αναρτημένο και μετά εξηφανίσθη. Ίσως καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος άλλαξε. Για να τον προσεγγίσεις πρέπει να υπάρξει μία νέα στρατηγική για τον σύλλογο. Διαφορετικά ο Πανιώνιος θα εξαφανιστεί και μαζί του θα εξαφανιστεί και η ιστορική του διαδρομή. Στις μνήμες θα μείνει αυτό που υπάρχει τώρα.

Κουράστηκα να το γράφω ότι ο Πανιώνιος την μετά Τσακίρη εποχή έχει πάρει λάθος δρόμο. Η εμμονή για παραμονή στο πιο άθλιο πρωτάθλημα και τα μέσα που χρησιμοποιούνται για αυτη θα τον εξαερώσει.

Άνθρωποι που έβλεπαν τουλάχιστον 10 παιχνίδια τη σαιζόν, που πήγαιναν ακόμα και στα εκτός δεν πατάνε. Το εύκολο είναι να τους βρίζει η διοίκηση και ο Κουλοχέρης της, το δύσκολο είναι να προβληματιστεί γιατί συμβαίνει αυτό.

br fun_atic είπε...

Είχες αναρτήσει εδώ σχόλιο και εξαφανίστηκε;;;

Αν ναι θέλω να ξέρεις ότι δεν διέγραψα απολύτως τίποτα

NK99 είπε...

Αν πίστευα ότι το είχες διαγράψει δεν θα επανερχόμουν.

John - Singapore είπε...

Εχθές μου φαίνεται παίξαμε όσο μπορούσαμε και κρατήσαμε και το αποτέλεσμα χωρίς να φάμε και γκόλ. Την χρειαζόμασταν την νίκη και την πήραμε. Τον ΠΑΟΚ δεν νομίζω να τον χτυπήσουμε μια και πάμε αποδεκατισμενοι. Κοιτάζω την βαθμολογία και βλέπω 7 ομάδες από κάτω μας εκ των οποίων τρεις ή δυο θα πέσουν. Από τους 21 βαθμούς που μένουν νομίζω ότι 4-6 θα είναι αρκετοί και μπορούμε να τους πάρουμε αυτούς τους βαθμούς σε καποια απο τα τρία εντός και ίσως και σε ένα εκτός. Πραγματικά νομίζω ότι θέλει προσπάθεια για να πέσουμε και τάσεις αυτοκτονικές.

br fun_atic είπε...

ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα John; Αυτούς τους 4-6 βαθμούς που σωστά αναφέρεις ότι τους χρειαζόμαστε, θα μπορούσαμε να τους είχαμε, αρκεί σε κάποια παιχνίδια να είχαμε κάνει πιο ορθολογιστική διαχείριση και είχαμε παίξει συνετά για το Χ. Αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά λεωφορείο και 3 ζώνες άμυνας...
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η τακτική αυτή του Ελευθερόπουλου (που είναι κατανοητό ότι την απέκτησε σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, αρέσει στον κόσμο κ.λ.π) είναι καλή όταν έχεις και τους παίκτες να την υποστηρίξουν κι αν θέλεις και όταν ολόκληρο το ποδοσφαιρικό κατεστημένο υπάρχει και λειτουργεί για σένα.

Ο φουκαράς όμως ο Πανιώνιος όταν δεν είναι καλός δεν θα το πάρει το καλό αποτέλεσμα. Γιατί; Για τους λόγους που βλέπουμε χρόνια. Οπότε μαζεύεις με χαρά και τους βαθμούς της ισοπαλίας. Το παιχνίδι που μας έχει στοιχίσει ακριβότερα είναι με διαφορά το διπλό της Κέρκυρας...

antonis είπε...

BR,
Όταν παίζεις επιθετικά όπως με τον ΕΛΕ, υπάρχουν και περιπτώσεις που θα την πατήσεις χωρίς να πάρεις ούτε το Χ , αλλά μην ξεγελιόμαστε και μεταξύ μας, αν είχαμε αμυντικούς προσανατολισμούς το πιο πιθανό να είχαμε αποχαιρετίσει την Κατηγορία.
Μεγαλύτερο παράδειγμα από αυτό της ΚΕΡΚΥΡΑΣ του ΜΑΝΤΖΙΟΥ δεν ΥΠΑΡΧΕΙ, ήρθε με αμυντικούς προσανατολισμούς στη ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ για το Χ και τέλος έφυγε με ένα τεράστιο 2 , αλλά στο βάθος του τούνελ την περίμενε η Β εθνική, γιατί είναι πιο εύκολο να καταστρέφεις από το να δημιουργείς, αλλά στο τέλος την πατάς.
Μεταξύ μας , κάπως έτσι σα την Κέρκυρα θα παίζουμε από εδώ και πέρα. Η αρχή έγινε με τον Πανθρακικό και ήμασταν τυχεροί, και το πιο πιθανό είναι να σωθούμε, γιατί είχαμε προλάβει να πάρουμε πόντους παίζοντας επιθετικά και όχι αμυντικά .
Το χθεσινό παιχνίδι πρέπει να το αναλύσουμε σε βάθος για να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα, γιατί αν μάθουμε να παίζουμε το ΗΡΩΙΚΟ ποδόσφαιρο της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ πέφτοντας ομαδικός για καθυστερήσεις, και παίρνοντας κόκκινες κάρτες, ενώ προηγούμασταν με 2-0, τότε μας περιμένουν μεγάλα δεινά.

br fun_atic είπε...

Εδώ υπάρχει μια παρεξήγηση.Δεν εννοώ οτι πρέπει να παίζουμε κατενάτσιο.Και οι ομάδες του Παράσχου παίζουν επιθετικά κατορθώνουν όμως να είναι αποτελεσματικές αμυντικά.Ο Λίνεν παίζει επιθετικά αλλά έχει συνήθως τον τρόπο να παίζει και για το αποτέλεσμα.Ο Ελέ μου θύμιζε τον πιτσιρικά που αγοράζει Gti.Κάποια στιγμή χάνει την αίσθηση της ταχύτητας και υπέρ τιμά τις οδηγικές του ικανότητες αλλά και του αυτοκινήτου.
2ο:είδες να κάνω παράπονα για την ενδεκάδα και τις αλλαγές του Παναγόπουλου; Νομίζω ότι διαχειρίστηκε καλά το υλικό.

br fun_atic είπε...

Οι αμυντικοί προσανατολισμοι της Κέρκυρας οφείλονταν στο κάκιστη υλικό της.Θα σου θυμίσω όμως οτι όσο αναπαύονται ο Ελέ στον πάγκο, Ο Μάντζιος έκανε τρεις αλλαγές και φόρτωσε την επίθεση.Εδώ που τα λέμε του πήρε την ταυτότητα. Θεωρώ οτι απο άποψη τακτικής οι περισσότεροι από τους καλούς προπονητές της κατηγορίας τα πήγαν καλύτερα από τον Ελέ χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν είχε καλά στοιχεία ή ότι δεν δούλεψε. Οσο εργατικός κι αν είσαι όμως είναι δύσκολο να τα βάλεις με κάποιο πεπειραμένο.Εκεί πρέπει να ζητήσεις βόηθεια απο κάποιον με εμπειρία.Ζητούσε βοήθεια ο Ελέ απο τον Μανίκα; Διαδίδεται πως όχι.Λάθος του...

antonis είπε...

Oί αλλαγές του ΠΑΝΑΓΌΠΟΥΛΟΥ όντος ήταν σωστές, ενδεχομένος λόγω των περιστάσεων και το στήσιμο της ομάδος να ήταν σωστό.
Αυτό που με τρομάζει είναι η αλλαγή φιλοσοφίας απο επιθετική σε αμυντική.
Επι ΕΛΕ παίζαμε αν όχι ελκυστικό τουλάχιστον υποφερτό ποδόσφαιρο,χθές λόγω της αναγκαιότητας και της κρισιμότητας δεν συνειδητοποιήσαμε πόσο άσχημα παίξαμε.
Ουσιαστικά μια ευκαιρία είχαμε στο τέλος με τον Αραβίδη, και 2 όμορφα αλλά τυχερά Γκόλ.
Με 3 φάσεις βάλαμε 2 Γκόλ,δεν νομίζω να ξανασταθούμε τόσο τυχεροί όπως χθές.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Δε βαριέστε...ας το δούμε κι αυτό. Έχουμε δει πολλά φέτος με τον Πανιώνιο. Από Μπαρτσελόνα μέχρι Προοδευτική...
Μπορεί να αποδράσουμε με κάνα διπλό από την Τούμπα χωρίς να το καταλάβει κανένας!

br fun_atic είπε...

Η επιθετική λογική του Ελέ παίρνει κουβέντα αφού όσο ήμασταν πλήρεις η επίθεση δεν ήταν η καλυτερή μας γραμμή. Αν εξαιρέσεις τον Αραβίδη που όντως έχει ξεπεράσει τον εαυτό του οι υπόλοιποι επιθετικοί δεν έχουν πετύχει τα πολλά γκολ.Ο Πανιώνιος του πρώτου γύρου έκανε τη διαφορά γιατί το σύνολό του Ηπταν καλύτερο από τα μαύρα χάλια των άλλων,γιατί υπήρχε ένας βασικός κορμός και οι παίκτες μας γνωρίζονταν, γιατί είχαμε την ευτυχία να έχουμε δύο εξαιρετικά πλάγια μπακ ένα πολύ καλό σέντερ μπακ και τον Ρόβα στα καλύπτεται του ( και όλοι αυτοί μπάλωναν το πρόβλημα του τέρματος,είχαμε εξαιρετικό πρόγραμμα και πολύ τύχη + ουδέτερη διαιτησία.Σε όλο αυτό θεωρώ ότι ο Ελέ βοήθησε στην προετοιμασία και στην ψυχολογία.

dimosthenis είπε...

Θα συμφωνήσω πλήρως με τον zamis, αν δεν υπάρξει σοβαρός επενδυτής που να εκπονήσει ένα σχέδιο τέτοιο ώστε η ομάδα να αποπνέει υγεία και να μην τρώει τα σωθικά της για να υπάρξει και την επόμενη μέρα, δε νομίζω ότι θα ταρακουνήσει κανένα πανιώνιο να πάει στο γήπεδο.
Έφτασα στο γήπεδο με βαριά καρδιά για μια ενδεχόμενη νέα πίκρα και έφυγα πετώντας ανάλαφρος. Πολλοί όμως φίλοι της ομάδας δεν αντέχουν τόσα χρόνια αυτή την πίκρα και σιγά σιγά αραιώνουν την παρουσία τους και εξαφανίζονται. Και ξέρω αρκετούς τέτοιους.
Η μελαγχολία μου για την οικονομική και διοικητική παρακμή της ΠΑΕ μεγαλώνει παρακολουθώντας την πορεία της ομάδας μπάσκετ. Εκεί υγεία, νοικοκυροσύνη, αρχοντιά, θέαμα. Παίχτες με ταλέντο πληρωμένοι, προπονητής άξιος ίσως ο καλύτερος έλληνας και μια διοίκηση στιβαρή, σοβαρή με αρχές και προσωπικότητα. Χαίρεσαι να πηγαίνεις στο γήπεδο και να απολαμβάνεις την οργανωμένη προσπάθεια. Από την άλλη η εικόνα της ΠΑΕ θλιβερή, χωρίς προσανατολισμούς, χωρίς όνειρο, παίχτες απλήρωτοι αναζητούν στέγη ακόμα και στη Β εθνική, προπονητής που δε στηρίζεται από τη διοίκηση, χρέη παντού, σκοτεινιά και αβεβαιότητα. Οι βαθμοί που συγκεντρώσαμε είναι πολλοί με αυτά τα δεδομένα, αλλά και να σωθούμε πάλι του χρόνου χωρίς επενδυτή θα πελαγοδρομούμε για να καταλήξουμε στα βράχια.
Κοντολογής
-"Ηλία", θεέ, πάρε και την ΠΑΕ. Όπου Ηλίας κάθε σοβαρός επενδυτής

John - Singapore είπε...

Καταλαβαίνω την διαχείρηση αποτελέσματος λόγω έλλειψης καλού επιθετικού υλικού. Αλλά όπως είχα ξαναγράψει αυτή η φιλοσοφία δεν χτίζει νεανικές ομάδες. Θα μου πεις τώρα θα χτίσουμε? λίγο πριν το τέλος και ενώ κινδυνευεις? Προσωπικά θα απαντουσα ναι τώρα, τώρα που είναι δύσκολο και τώρα που το αποτέλεσμα της προσπάθειας μένει ανεξίτηλο. Η κατάσταση είναι make or break. Παίζω μπάλα και πάω να βάλω γκολ ακόμα και στο 91'. Αν το βάλω, γαλουχώ πρωταθλητές, αν το φάω έχασα και με τρωει η μαρμάγκα. Το να κυνηγάμε το γκολ δεν σημαίνει ότι θα ειμαστε χώνα πίσω και όση αξία έχει ένα τέρμα έχει και μια απόκρουση για μένα. Αλλά δεν παθαινω τρεις κραμπες σε 2 λεπτά και δεν ξαπλώνω σφαδαζωντας ενώ 2 λεπτά πριν και 2 αργότερα κάνω κούρσα υπέρ προσπάθειας 60 μέτρων... Δεν με πειράζει να χάσω προσπαθώντας να κερδίσω. Με ενοχλεί να κερδίσω προσπαθώντας να μην χάσω όμως. Και στον αθλητισμό, ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια και την αναταμοιβει με ένα χειροκρότημα. Την υπεκφυγή την περιμένει στην γωνία και αν δεν σου κάτσει το αποτέλεσμα απομακρύνεται και ξενερωνει. Ισως γιατί στη εξωγηπεδικη ζωή τους κάποιοι αναγκάζονται να λυγίζουν για να μην σπάσουν ενώ στον αθλητισμό θέλουν να εφαρμόσουν άλλα στάνταρ. Ακόμα ακόμα και η οδηγία κρατάμε το μηδέν και τους πετάμε ένα γκολ αρκεί δεν με χαλάει αν όντως το ψάχνουμε το γκολ και δεν πετάμε την μπάλα στις κερκίδες. Αν καρφωσουμε ένα στον ΠΑΟΚ και κάτσουμε πίσω, τότε στατιστικά μάλλον θα φάμε μάλλον 2-3. Αν βάλουμε ένα και μετά κάθε φορά που θα ορμαει ο ΠΑΟΚ εμείς είμαστε φωτιά στην αντεπίθεση, τότε σφίγγουν οι κ... Και πολλαπλάσιαζεις τις πιθανότητες νίκης με γεωμετρική πρόοδο. Anyway, ούτε προπονητής της ομάδας είμαι ούτε παράγοντας απλώς φίλαθλος της Πανιωναρας. Πάμε γερά ιστορικέ!

EndyS είπε...

Η αληθεια ειναι οτι κι εμενα με ενοχλησε η εικονα των καθυστερησεων. Δικαιολογω τους παικτες ομως, λογω των πολλων αγωνων χωρις νικη. Ελπιζω να μην γινει συνηθεια.

Επισης θα συμφωνησω με τους υπολοιπους οτι δεν παιξαμε καλα, ομως ψαχνοντας να θυμηθω καποιο παιχνιδι που παιξαμε καλη μπαλα, δεν μπορεσα. Αν καποιος μπορει να με βοηθησει, ας το κανει.
Ακομα και στην ανετη επικρατηση με τον Πλατανια, δεν θυμαμαι να ειχαμε ιδιαιτερα καλη αποδοση. Απλα ημασταν παραγωγικοι.

Να διευκρινησω οτι καλη μπαλα δεν ειναι για μενα η φλυαρη υπεροχη στο κεντρο, τις περισσοτερες φορες επειδη ο αντιπαλος σου δινει χωρο, το οριζοντιο ποδοσφαιρο και σεντρες από τα πλαγια.

Επομενως προσωπικα πιστευω οτι δεν εχουμε παιξει καλη μπαλα εφετος, εχουμε ομως προσπαθησει να το κανουμε και σε μερικες στιγμες μεσα στους αγωνες τα καταφεραμε.
Η διαφορα της Κυριακης ηταν οτι δεν προσπαθησαμε να παιξουμε ωραια, που και να προσπαθουσαμε μαλλον δεν θα τα κατφερναμε, αλλα να παρουμε τους βαθμους.
Δεν με ικανοποιει ως φιλοσοφια ομαδος, ομως εδω που ειμαστε ηταν η καλυτερη επιλογη.

EndyS είπε...

Και να μην ξεχασω.

Επιτελους ένα καλο παιχνιδι από τον Αμιρη, ο οποιος ηταν από τους κορυφαιους. Ελπιζω να συνεχισει την δουλεια και να τον εμπιστευτουν περισσοτερο γιατι θεωρω πως εχει μελλον.

br fun_atic είπε...

Ο Αμίρης είναι η χαρακτηριστική περίπτωση παίκτη που αν είχε πάρει ευκαιρίες θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση σήμερα.Να πούμε ότι το παιδί δεν είναι μπακ άρα πραγματικά θα μπορούσε να είχε πάρει παοχνίδια.Δεύτερη περίπτωση ο Κολοβός.

Με δεδομένο ότι δεν είχαμε πάρει αδειοδότηση και τα χρέη μας τρέχουν,θεωρώ ότι η χρονιά δεν σήκωνε ρίσκα στον αγωνιστικό χώρο.Υποβιβασμός μας μπορεί να σημαίνει ολική καταστροφή καθώς η οικονομική μας κατάσταση δεν απέχει από της ΑΕΚ( όχι σε απόλυτα νούμερα).

zamis είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=129308876

αντε και με φωτο του Δωνη τωρα

br fun_atic είπε...

Πόσο τα βαριέμαι αυτά τα ρεπορτάζ δεν λέγεται...

Έτσι και κάνουμε νίκη στο καπάκι, έχουμε να διαβάσουμε πάλι...

Πάντως αυτό το: " δεν κοιταζόμασταν στα μάτια" κάτι λέει...

zamis είπε...

για κοιτα με στα ματια λοιπον και θυμησου

EndyS είπε...

@ Zamis
Το ασμα λεει: για κοιταμε στα ματια λοιπον και ξηγησου......

@BR
Ας παρουμε εμεις τους τρεις βαθμους (καποιος να μας μαζεψει) και ας γραφουν οτι θελουν!!!!

zamis είπε...

Σωστος EndyS,με θολωσε το eye of the tiger..

br fun_atic είπε...

Εννοείται!!!

br fun_atic είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/659667

Δύσκολο το παιχνίδι και σημαντικές οι ελλείψεις. Δεν ξέρω αν θα παίξει και ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Στα θετικά η επιστροφή του Κούρου.

alterego είπε...

Αν και με δυσκολία πιστεύω πως τελικά θα σωθούμε

EndyS είπε...

Τι εγινε? Πολυ ησυχια επεσε. Εφυγε ο Ελε και δεν υπαρχει λογος να γκρινιαξουμε?
Να τον ξαναφερουμε πισω!!!

EndyS είπε...

Ελπιζω αυριο να παιξει ο Κουρος και να βγαλει ανετα τον αγωνα.
Αν επιστρεψει απελευθερωνει τον Ροκα και να παιξει αμυντικο χαφ και αυτοματα αποκτουμε περισσοτερη ποιοτητα στο κεντρο.
Επισης περιμενω να δω ποτε ο Μενδρινος 8α ξεκινησει ως αμυντικο χαφ. Εχει παιξει με επιτυχια την 8εση στο παρελθον, μπορει να μαρκαρει και δειχνει ωριμοτητα και αυτοσυγκεντρωση στο παιχνιδι του. Ισως αυριο που δεν υπαρχουν πολλες απαιτησεις από το παιχνιδι και με την απουσια του Σαμαρη, να ηταν μια καλη ευκαιρια να παιξει εκει.

alterego είπε...

Συμφωνώ απόλυτα για την παράξενη ησυχία που επικρατεί σε όλα τα μέτωπα.
Ελπίζω να μην επαληθευθεί το "νηνεμία, ηρεμία πριν την καταιγίδα".
Πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουν κουραστεί και έχουν ξενερώσει.
Υπάρχει δυστυχώς κλίμα κατήφειας και απογοήτευσης.
Και αυτό ίσχύει όχι μόνο από εμας τους παροικούντες και παρεπιδημούντες στην Νέα Σμύρνη και Ελλάδα.
Το διαπιστώνω και στην σχεδόν καθημερινή μου ιντερνετική και τηλεφωνική επικοινωνία και με παιδικούς φίλους/λες, ακραιφνείς Πανιώνιους/ες, που ζουν στο εξωτερικό, από την Ιταλία μέχρι την μακρινή Καλιφόρνια.
Ας ελπίσουμε ότι η σωτηρία και η αλλαγή κάποιων πραγμάτων προς το σοβαρότερο και υγιέστερο θα μας δώσει νέα δυναμική.
Αυτά τα ολίγα σε μία αξιόλογη Πανιώνια ιστοσελίδα, με εκτίμηση στους Πανιώνιους θαμώνες της και ιδιαίτερα στον διαχειριστή της που είχα την χαρά και την τιμή να τον γνωρίσω προσωπικά πριν από λίγους μήνες.

br fun_atic είπε...

Είναι γεγονός όμως ότι δεν έχει και ιδιαίτερες ειδήσεις αυτό το διάστημα. Η καλή είδηση της ημέρας ότι νίκησε το πόλο.

John - Singapore είπε...

Επίσης το ότι 3 ομάδες από κάτω μας έχασαν και δεν μας φτάνουν ό,τι και να κάνουμε με τον ΠΑΟΚ...