Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Πάμε γι' άλλα


Δύσκολο παιχνίδι, σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα και με ενδεκάδα  με πολλές βασικές ελλείψεις. Αυτά ήταν τα δεδομένα που είχαμε πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, οπότε φαντάζομαι κάπου μας περνούσε από το μυαλό το ενδεχόμενο να μην φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα από το Ο.Α.Κ.Α. Άλλωστε και η Α.Ε.Κ κάθε άλλο παρά αδιάφορη θα ήταν, καθώς η νίκη θα της έδινε πολύ μεγάλη βαθμολογική ανάσα, ανεβάζοντάς την στο μέσο περίπου του βαθμολογικού πίνακα. Δυστυχώς για άλλη μία φορά φέτος ο Πανιώνιος ουσιαστικά σπατάλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο. Ο ρόμβος της Α.Ε.Κ και η πίεσή της ψηλά μας αποδιοργάνωσε σε τέτοιο βαθμό που δυσκολευόμασταν να αλλάξουμε δυο πάσες ή ακόμη χειρότερα να περάσουμε με αξιώσεις τη γραμμή του κέντρου. Σαράντα πέντε λεπτά χωρίς ουσιαστική ευκαιρία, χωρίς αυτοσυγκέντρωση, χωρίς ιδιαίτερη διάθεση (σε αντίθεση με όσα πίστευε ο κος Παναγόπουλος πριν από το παιχνίδι). Στο διάστημα αυτό η Α.Ε.Κ πατούσε απλά καλύτερα, πίεζε, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες και κατάφερε να προηγηθεί με απευθείας εκτέλεση φάουλ, δώρο του διαιτητή. Η θέση του φάουλ ήταν εξαιρετική, η εκτέλεση πλασεδάκι σε άκρως προβλέψιμο σημείο, με τον Περιστερίδη, ο οποίος κατά τη γνώμη μου βρίσκονταν εκτός θέσης, να δέχεται ένα μάλλον φτηνό γκολ.

Ο Πανιώνιος ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο (σε αυτό βοήθησε και η επιλογή του Λίνεν να τραβήξει σταδιακά την ομάδα του προς τα πίσω αφήνοντας γήπεδο), έχασε ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του Καμπάνταη. Εξαιρετική ευκαιρία σε ένα κρίσιμη χρονικό σημείο το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει ολόκληρη την εξέλιξη του παιχνιδιού. Η Α.Ε.Κ δεν κατόρθωσε να διπλασιάσει τα τέρματά της, χάνοντας πέναλτι το οποίο άνευ λόγου παραχώρησε ο Περιστερίδης (εξιλεώθηκε για το σφάλμα με την απόκρουση), κατάφερε όμως να πάρει μια μάλλον εύκολη και πιθανότατα δίκαιη νίκη.

Ο καλός και πλήρης Πανιώνιος θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το σημερινό παιχνίδι. Ακόμη και σε μια Α.Ε.Κ η οποία είναι σαφέστατα βελτιωμένη σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Ο σημερινός όμως ήταν περιορισμένων δυνατοτήτων, άρα μάλλον ακίνδυνος.

13 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Η λέσχη φίλων πανιωνιου έκοψε την πίτα της.Το φλουρί έπεσε στο κομμάτι του πρώην γενικού αρχηγού της ομάδας κυρίου Μιχου.

br fun_atic είπε...

Καλά,καλά.Στο κομμάτι του κ. Λιανού ήταν το φλουρί.

Griniaris είπε...

Για τον ρόμβο της ΑΕΚ: "Είχαμε δουλέψει να... σπάσουμε τον ρόμβο της ΑΕΚ.... Είτε με αλλαγή παιχνιδιού από τον άξονα, είτε με διαγώνιο παιχνίδι. Πέσαμε στην παγίδα της ΑΕΚ, από εκεί που φόρτωνε την πλευρά να κινούμαστε κι εμείς. Μέχρι που ο κ. Λίνεν άλλαξε το σύστημα, εμείς είπαμε να περάσει η μπάλα από τον άξονα".

Πρώτον,ποια παγίδα; Προφανώς και η αεκ φόρτωνε εκεί που κυκλοφορούσαμε τη μπάλα.Που θα πήγαιναν, από την άλλη;
Και δεύτερον,αφού θέλαμε να παίξουμε από τον άξονα,γιατί ο καλύτερος παίκτης που διαθέτουμε σε αυτόν τον τομέα είχε τοποθετηθεί έξω αριστερά,που έλεγαν και παλιά;
Αλήθεια πως αισθάνεσαι που παρ'ότι τερματοφύλακας έχεις δημιουργήσει το χειρότερο δίδυμο τερματοφυλάκων που είχε ποτέ ο Πανιώνιος;

stam είπε...

Ημουνα μέσα. Δυστυχώς ακόμα και οι αεκτζήδες γελάγανε με τον Περιστερίδη. Κάποιος μάλιστα πέταξε ότι είναι ο χειρότερος του πρωταθλήματος. Πιθανώς. Καλή η απόκρουση στο πέναλτι αλλά τα λάθη του βγάζουν μάτια.
Η άμυνα μας σε τρικυμία ειδικά ο Τόσκας δεν μπορούσε να καθαρίσει ούτε εύκολες φάσεις.
Κατά τα άλλα οι γνωστοί αεκτζήδες με το γνωστό τους κόμπλεξ για τον πανιώνιο κ την κλάψα τους για τη διαιτησία.

br fun_atic είπε...

Πήγαμε να κάνουμε το κόλπο γκροσο με τα τρία δεκαρια( παραλίγο καρέ του 10) αλλά ατυχησαμε.

br fun_atic είπε...

http://www.pamesports.gr/228529/pano-twn-aektshdwn-kata-mpeoy

Ο φίλος μας Zamis βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Κωνσταντινούπολη αναζητώντας τις ρίζες της ΑΕΚ. Τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσει να ανακαλύψει την ιστορική έδρα του συμπαθούς προσφυγικού σωματείου. Θα μας στείλει φωτογραφίες από το προσκυνηματικού χαρακτήρα οδοιπορικού του.stay tuned!!!

Katrinos είπε...

Τι σημαίνει ακριβώς το οτι οι πολλοί παίκτες παίζαμε για πρώτη φορά σε μεγάλο γήπεδο; μέχρι τώρα σε 5Χ5 έπαιζαν ;;

br fun_atic είπε...

Εμειναν ελεύθεροι από τον Πανκολλιριακό.

zouri1 είπε...

η ομαδα μας νομιζω οτι δεν ηξερε που πατουσε,οπως συνηθιζει τελευταια.Ετσι θα συνεχισουμε.Κακο ποδοσφαιρο που μονο με μεγαλη τυχη θα παιρνουμε κανενα βαθμο.Ολες οι ομαδες εχουν βελτιωθει εκτος απο εμας.Συμφωνω με τον Γκρινιαρη,οι τερματοφυλακες μας αντι να βελτιωθουν χειροτερευουν.Αυτο απο μονο του δειχνει την δουλεια που γινεται.Σιγουρα δεν ειμαι προπονητης,αλλα εκανε μια αλλαγη στο 85.Τι να κανει μετα?

br fun_atic είπε...

Έτσι και πετύχω τον σουβλατζή που πουλούσε τα διπλόπιτα στον Σιδεράκη θα τον @&€&@@

br fun_atic είπε...

Η κριτική των παικτών από τα πανιώνια νέα.http://www.panionianea.gr/2013/02/blog-post_7418.html?m=1

Καλά τέτοια αυστηρή κριτική δεν έκανε ούτε η Σάσα Ντάριο στο " Να η ευκαιρία".

Griniaris είπε...

Τεράστιο χτύπημα στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος.Η σούπερ λίγκα κράτησε και το πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να μη μας πιστώσει το βαθμό που πήραμε στο δεύτερο το οποίο κρατάμε εμείς...Αλήτες...

Katrinos είπε...

Και δεν μας έδωσε στα τρία κόρνερ μπενάλντι