Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 4-2


Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δει κανείς το σημερινό παιχνίδι. Αν το δούμε από την άποψη της στατιστικής, τότε δίκαια χάσαμε αφού ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερες ευκαιρίες, σχεδόν απόλυτη κατοχή της μπάλας και πέτυχε τέσσερα πολύ όμορφα γκολ.

Η στατιστική όμως κάποιες φορές δεν μπορεί να περιγράψει ακριβώς αυτό που βλέπουμε δια ζώσης. Ο ΠΑΟΚ αν και είχε την εδαφική υπεροχή ήταν μάλλον φλύαρος ιδίως στο πρώτο ημίχρονο. Από την άλλη ο Πανιώνιος, αν και είχε σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, βρήκε τον τρόπο να μετουσιώσει σε τέρματα τις ευκαιρίες που είχε και διεκδικούσε ισότιμα τον βαθμό της ισοπαλίας μέχρι το 75. Ισοπαλία με δύο γκολ στην Τούμπα δεν είναι μικρό πράγμα.  Πέρα από την καλή ομάδα του ΠΑΟΚ και τη ζεστή ατμόσφαιρα ο Πανιώνιος είχε να αντιμετωπίσει τη διαιτησία που ξεκάθαρα έπαιζε έδρα. Όσο όμως κι αν υποστηρίζει ένας διαιτητής τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, φαντάζομαι ότι δεν θα θέλει να εκτεθεί με τον τρόπο που εξετέθη ο σημερινός διαιτητής, όταν απέφυγε να αποβάλει τον Κατσουράνη στην ανατροπή του Καμπάνταη. Αυτό ήταν το σημείο κλειδί του σημερινού αγώνα, καθώς ο Πανιώνιος θα μπορούσε να αντέξει στην πίεση 10 παικτών αλλά και επειδή ο Κατσουράνης σκόραρε αλλά και συμμετείχε σε άλλο ένα τέρμα. Από το 75 μέχρι το τέλος δεχθήκαμε άλλα δύο τέρματα τα οποία ήταν περισσότερο προϊόν της κούρασης και της απογοήτευσης.

Με τα αν όμως δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Η ουσία είναι ότι τον βαθμό της ισοπαλίας μάλλον δεν τον είχαμε στο πρόγραμμα, αλλά αν τον είχαμε εξασφαλίσει σήμερα θα είχαμε κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη σωτηρία, συνυπολογίζοντας τα αποτελέσματα των υπόλοιπων συνδιεκδικητών της παραμονής. Θα κρατήσω την καλή παρουσία και τη διάθεση των παικτών, η οποία θα είναι χρήσιμη στα επόμενα παιχνίδια, ιδίως στο εντός έδρας με τον Ατρόμητο και θα επισημάνω ότι για άλλο ένα παιχνίδι δεχθήκαμε τέρμα από αμαρκάριστο αντίπαλο εντός μικρής περιοχής. Τα λάθη και τα φθηνά τέρματα πληρώνονται ακριβά ιδίως σε δύσκολες έδρες όπως την Τούμπα.

18 σχόλια:

romy38 είπε...

Αυτο το πραγμα που γινεται διαχρονικα δεν εχει εξηγηση και να αδικουμαστε και να τιμωρουμαστε στον ιδιο αγωνα,τι να πω.Ποσοι απο εμας στη φαση του πεναλτι δεν σκεφτηκαν οτι ο Κατσουρανης θα σκοραρει?Εγω παντως σιγουρα το σκεφτηκα,αρε μαυρη μοιρα...

br fun_atic είπε...

Μια ανακοίνωση για τη διαιτησία θα ήταν χρήσιμη γιατί ακολουθεί το σημαντικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

zamis είπε...

Οι ανακοινωσεις δεν βοηθανε σε τιποτα,γιατι να πεσουμε επιπεδο?
Αντιθετως,ευχαριστηριο πρεπει να βγαλουμε.
Προς τους καρδιακους φιλους γαυρους του βορρα για αλλο ενα σφαξιμο.

Κατω το ποκ ρε

zamis είπε...

''η Παναγια ηθελε να χασουμε και χασαμε''(Παρις Ανδραλας)
Θες κι ανακοινωσεις.

Griniaris είπε...

Είναι προφανές ότι υπάρχει σαφής αλλοίωση αποτελέσματος.Κρίμα γιατί μετά το 2-2 όλοι φάνηκε να πιστεύουν σε κάτι καλύτερο,ακόμη κι ο προπονητής.Μόνη μου "ένσταση" το ότι η άμυνα ξεκίναγε πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα ο παοκ να έχει εύκολο σουτ και επικίνδυνες σέντρες...

zamis είπε...

Δυστυχως οι Μενδρινος και Ντουνης δεν πηγαν καλα,βαλε και την κουραση,ηταν πλεον και Κατσουρανης στα χαφ και παπαλα το κεντρο μετα το 70'.
Για την ποιοτητα που εχουμε τα πηγαμε πολυ καλα.

NK99 είπε...

Εδώ που τα λέμε απέναντι στο πορτοφόλι του Ιβαν και το πέναλτι πολύ ήταν. Κανονικά ο Πανιωνιος πρέπει να συγχαρεί αυτόν τον διαιτητή. Άλλος θα έδινε κίτρινη για θέατρο ο Καπάνταης θα χτυπιόταν και εύκολα θα έβλεπε κόκκινη.

Νομίζω ότι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου εκτιμούν και βάζουν πάνω από όλα τα γεμάτα πορτοφόλια και με τη βοήθεια της παναγιάς στο τέλος όλα τα παιχνίδια θα λήγουν με το αποτέλεσμα που πρέπει.

br fun_atic είπε...

Αν και τα δύο γκολ ήρθαν μετά τις αλλαγές, δεν μπορώ να πω ότι ήταν λάθος ή σε κακή χρονική στιγμή. Εννοείται πως δεν πιστεύω ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες έκαναν κάτι χειρότερο από αυτούς που αντικατέστησαν. Τα πράγματα ήταν απλά: το κλειδί ήταν η παραμονή του Κατσουράνη, ο οποίος σκοράρει και το γκολ της 1/1000 και από εκεί και πέρα οι παίκτες μας δεν είχαν ούτε τον χρόνο ούτε τα ψυχικά αποθέματα για κάτι καλύτερο.

Νομίζω ότι είναι δίκαιο να επιβραβεύσουμε τους παίκτες για την καλή παρουσία σε μια δύσκολη έδρα, ιδίως όμως τον Γιαννακόπουλο ο οποίος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πιάνει καλή απόδοση.

br fun_atic είπε...

Και ερχόμαστε στο επόμενο παιχνίδι: Ατρόμητος.
Έχει καλό υλικό και σίγουρα μεγαλύτερο βάθος. Διαθέτει μία από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος και μια απλά ικανοποιητική επίθεση (23/16 τα τέρματα). Δεν έχει πετύχει πολλές νίκες εκτός (μόλις τρεις) έχει βρει όμως τον τρόπο να μαζεύει μαθμούς (8 ισοπαλίες), ενώ έχει μόλις μία ήττα. Σημαντικό ότι τις περισσότερες ισοπαλίες τις έχει πετύχει εκτός έδρας. Μακάρι να είμαστε η ομάδα που θα τον υποχρεώσει στη δεύτερη ήττα, θεωρώ όμως ότι και η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα.
Η νίκη βέβαια μας εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή και δεν μετατρέπει σε παιχνίδι της χρονιάς του ματσάκι με την Ξάνθη, την οποία καλό είναι να μην αντιμετωπίζει κανείς τις τελευταίες αγωνιστικές για λόγους που όλοι μας μπορούμε να φανταστούμε...

Η διαφορά του Ατρόμητου από εμάς είναι οι ισοπαλίες. Έχει πετύχει 10 νίκες (έναντι 9 εμείς), με τη διαφορά όμως ότι έχει 11 ισοπαλίες (!!!) και μόλις 3 ήττες, σε αντίθεση με εμάς που για κάποιο λόγο σνομπάραμε τον βαθμό της ισοπαλίας (μία έχουμε όλη κι όλη) ενώ έχουμε υποστεί 14(!!!) ήττες.

Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο από τα λάθη του Ελευθερόπουλου. Με 3-4 επιπλέον ισοπαλίες (που πραγματικά μπορούσαμε να είχαμε πετύχει) σήμερα θα είχαμε ξεμπερδέψει με την παραμονή...

br fun_atic είπε...

Μια σωστή κίνηση έστω και με σημαντική καθυστέρηση
http://www.panionianea.gr/2013/03/blog-post_5243.html

EndyS είπε...

Οσο οι Πανθηρες βριζουν τον Μαρινακη, μην περιμενετε καλες διαιτησιες.

Την Κυριακη ισως να ηταν καλυτερα τα πραγματα αν εφευγε ο Κατσουρανης από το παιχνιδι, ισως και όχι. Με υποθεσεις δεν μπορεις να βγαζεις συμπερασματα.
Το σιγουρο ειναι οτι δεν διακιουμασταν κατι άλλο από την εμφανιση μας, αφου Κολοβος και Αραβιδης δεν επαιξαν καλα, με αποτελεσμα να μην παιζουμε αντεπιθεσεις, αλλα μονο ταμπουρι πισω.

Η αμυνα στα τρια από τα τεσσερα γκολ, απλα τραγικη.

br fun_atic είπε...

Συμφωνώ ότι έπρεπε να βγάλουμε ανακοίνωση για τη διαιτησία, θεωρώ όμως ότι η διατύπωση έίναι ψιλοτραγική. "Κύριοι της διαιτησίας", "απαιτούμε σεβασμό στη φανέλα μας"...Έτσι γράφονταν οι ανακοινώσεις μια φορά κι ένα καιρό...

dimosthenis είπε...

Δυο μέρες μετά τον αγώνα τα πράγματα ξεκαθάρισαν αρκετά.Κοντράραμε τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα σχεδόν για 80 λεπτά, φανήκαμε ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην επίθεση και ιδιαίτερα ευάλωτοι στην αμυντική μας προσπάθεια. Δεχθήκαμε 4 γκολ όλα πολύ ωραία αλλά τα δυο αρκετά τυχερά, αφού πήγαν στο Γ της εστίας
Δεν είδα τον αγώνα, άρα δεν έχω ολοκληρωμένη εικόνα για απόδοση παικτών, παρά μόνο φάσεις που τις παρατήρησα αρκετές φορές.
Διαβάζω ότι ο Γιαννακόπουλος είχε καλή απόδοση και είναι κρίμα για την ψυχολογία του παιδιού το ότι δέχτηκε 4 γκολ, στα οποία ομολογουμένως δεν έχει ευθύνη.
Στο πρώτο η μπάλα απομακρύνεται από την εστία μας και κανείς δεν την ακολουθεί άμεσα παρά μόνο όταν βλέπει τον Κάτσε να σουτάρει, οπότε δεν προλαβαίνει και η πόρνη καταλήγει στο παραθυράκι του τερματοφύλακα που βρίσκεται αρκετά έξω από την εστία του (δεν ξέρω και αν ήταν στη γραμμή του τέρματος αν θα προλάβαινε να αποκρούσει). Το δεύτερο γκολ είναι η επιτομή της κακής αμυντικής λειτουργίας. Αφήνεται ο παίκτης από το κέντρο (Φωτάκης;) αμαρκάριστος να κάνει με την άνεσή του μπαλιά στο αριστερό άκρο, όπου δεύτερος παίκτης αμαρκάριστος κάνει με τη μια το γέμισμα στον τρίτο αμαρκάριστο παίκτη που βγαίνει πρώτος στην μπάλα και σκοράρει. Η κλασική αργή αντίδραση του κεντρου της άμυνάς μας εξαιτίας της οποίας δεχόμαστε ένα ακόμη γκολ. Πενήντα φορές στην προπόνηση να μάθουν κύριε Παναγόπουλε οι κεντρικοί αμυντικοί να παίρνουν θέση πρώτοι στην άμυνά μας σε μπαλιές από τα πλάγια. Να μη ξαναδεχθούμε τέτοιο γκολ. (Να επισημάνω εδώ την κλάση Φωτάκη-Ρομπέν-Σαλπιγγίδη και τις κινήσεις τους στο γκολ και να μάθουν και οι δικοί μας επιθετικοί αυτές τις κινήσεις για την επόμενη Δευτέρα).
Το τρίτο γκολ εκτός από την κλάση του Κατσουράνη η Παναγιά κατά Αδράλα κατέβηκε και ευλόγησε την Τούμπα, (μήπως ο Ιβάν έφερε καμιά ρώσικη εικόνα και έκανε κανα τάμα;) Ο παίχτης που βρέθηκε πάλι αμαρκάριστος στο πρώτο δοκάρι πήγε να πηδήξει για να περάσει η μπαλα, η πόρνη κτύπησε στο πόδι του κάτι σαν απόκρουση και στρώθηκε στον Κατσουράνη που με μαγικό εναέριο σουτ την έστειλε στο Γάμα της εστίας μας. Η τύχη μας μούτζωσε και σ'αυτό το γκολ όπως και στο πρώτο. Εκεί καταρεύσαμε και άν είχε κανα εικοσάλεπτο ακόμα θα τρώγαμε και άλλα γκολ.
Να θυμίσσω ακόμα τη κίνηση Φανούρη που άδειασε την αριστερή πτέρυγα του ΠΑΟΚ στο πρώτο γκολ, το άψογο πλασέ του Ανδράλα (να συνεχίσει την προσπάθεια) και το κερδισμένο πέναλτι του Καμπάνταη που με αργά και δυσκίνητα σέντερμπακ για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα συμβάλλει αποφασιστικά στο γκολ (να συνεχίσει κι αυτός). Χαιρετίζω ακόμα την επανεμφάνιση του Κούρου (δεν ξέρω για την απόδοσή του, αν κάποιος έχει κάτι να πει ευχαρίστως θα το ακούσω). Η παρουσία του πάντως προσφέρει ποιότητα στο αριστερό μας άκρο.
Το ματς με τον Ατρόμητο καθοριστικό. Θέλει υπομονή και θέληση για νίκη και κυρίως να μη φάμε πάλι φθηνό γκολ πρώτοι. Παίζουν πολύ κλειστά και κυνηγούν την αντεπίθεση και τα στημένα. Να μη τους δώσουμε ευκαιρίες. Η ομάδα με τους έμπειρους παίκτες δίνει μια καλύτερη εικόνα είναι αποτελεσματική και χρειαζόμαστε λίγο και την τύχη που είχαμε με Λεβαδειακό και με Θράκη και δεν είχαμε καθόλου στην Τούμπα.
ΥΓ η ανακοίνωση επιβεβλημένη, γιατί ο Ατρόμητος έχει καλύτερες προσβάσεις στα όργανα μήπως και μας παίξουν στα ίσα. Έχω βαρεθεί τις διαιτησίες τύπου Σπάθα που για να πάρεις αμφισβητούμενο φάουλ πρέπει να ματώσεις, ενώ οι αντίπαλοι σε κάθε μαρκάρισμα κερδίζουν στημένα.

Endys είπε...

Είδατε το σφαγείο που πέρασε σήμερα η Γιουνάιτεντ?
Τι να λέμε μετά εμείς για τη διαιτησία.

antonis είπε...

Κανονικά αντί για θέατρο των ονείρων το γήπεδο της Γιουνάιτεντ έπρεπε να λέγετε σφαγείο των ομάδων.Τους άξιζε 100% αυτο που πάθανε χθές, για να μάθουν πόσο πονάει όταν απο ΘΥΤΗΣ γίνεσαι ΘΥΜΑ.
Οσο για εμάς,καλό είναι να ξεχάσουμε την διαιτήσια απο τον ΠΑΟΚ και να επικεντροθούμε στο παιχνίδι με τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ.

EndyS είπε...

@Αντωνης
Μαλλον παρακολουθεις την Γιουναιτεντ περιστασιακα και θα εχεις στο μυαλο σου καποιες περιπτωσεις που πραγματικα ευνοηθηκε.
Επειδη ομως εγω την παρακολουθω συστηματικα και στο Αγγλικο πρωταθλημα μπορω να σου πω οτι περισσοτερο την παιζουν κοντρα (ειδικοτερα σε κατι εκτος εδρα με μικρομεσαιες ομαδες) παρα υπερ.
Επισης στην Ευρωπη δεν θυμαμαι να εχει παρει παιχνιδια από σφυριγματα τα τελευταια χρονια.

br fun_atic είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=PXIzZ7J-tFU&sns=fb

Το Harlem shake από τους Πάνθηρες. Υπάρχουν φήμες ότι αντίστοιχη χορογραφία ετοιμάζουν από κοινού Λέσχη και Ίωνες...

zamis είπε...

Bingo o alterego ice ice baby και εποχη παγετωνων.
Θα κρατησει κι αλλο και θα χειροτερεψει λεω εγω.
Οι ιδεολογιες και ιδεοληψιες πεθαναν επισημως,μηπως οι Πανιωνιοι να το καταλαβουν και να γινουν ολοι φιλοι?

ο αφελης