Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Χαλλλλαρά


Αυτό ήταν όλο. Ένα χαλαρό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο χαλαρούς αντίπαλους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κυλήσει γρήγορα και όμορφα ένα ανοιξιάτικο βραδάκι, να δούμε έξι γκολ και να φύγουμε ευχαριστημένοι από το γήπεδο. Τελευταίο παιχνίδι του Σάμαρη, ίσως και αρκετών άλλων παικτών και παραίτηση των κ. Κουτλίδη και Σουφλέρη. Από σήμερα ξεκινάει (ή πρέπει να ξεκινήσει) να δημιουργείται ο Πανιώνιος της νέας σεζόν. Νέα πρόσωπα, νέα διοίκηση, ίδια τεράστια προβλήματα.
Αν σώνει και καλά πρέπει να πούμε κάτι για το συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο βάσει ευκαιριών ήταν δίκαιο να κερδίσει η Ξάνθη, θα έπρεπε να σταθούμε στην κάκιστη απόδοση της άμυνας, την συνολικά κακή αμυντική παρουσία και τις όχι και τόσο επιτυχημένες αλλαγές που μπορεί και να έπαιξαν τον ρόλο τους.
Πολύ ωραία όλα τα γκολ που πετύχαμε, ειδική μνεία όμως θα ήθελα να κάνω στο γκολ του Κολοβού (το οποίο πέτυχε ύστερα από μαγικό τακουνάκι του Φανούρη – γι αυτό τον αγαπώ αυτόν τον παίκτη…για τα λίγα και μαγικά). Είμαι σίγουρος ότι ο πατέρας σου το χάρηκε. Να είσαι καλά και να τον θυμάσαι.
Επί προσωπικού θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα Μενδρινό. Ο Μενδρινός χάρισε την φανέλα του στον γιό μου. Είναι ένα απίστευτα μεγάλο δώρο στα μάτια ενός πιτσιρίκου, ο οποίος ξεροσταλιάζει πίσω από το τέρμα για να δει από κοντά παίκτες που θαυμάζει. Για να κλέψει κάτι από την τέχνη τους. Τον ευχαριστώ και πάλι, όπως θα ευχαριστήσω και τον μαντράχαλο που του την πήρε μέσα από τα χέρια. Μπορεί ο μικρός να απογοητεύτηκε όσο δεν φαντάζεσαι φίλε, του έδωσες όμως ένα μάθημα ζωής. Να πολεμάει για τα πράγματα που θεωρεί σημαντικά.
Ανάμεσα στα άλλα διάβασα σε κάποιο αθλητικό site την επιθυμία του κ. Παναγόπουλου να συνεχίσει και τη νέα χρονιά ως πρώτος προπονητής στην ομάδα. Η επιθυμία του είναι απόλυτα κατανοητή και ίσως και δίκαιη. Εξηγούμαι: Επί των ημερών του ο Πανιώνιος παρουσίασε αρκετά καλό αγωνιστικό πρόσωπο και μάλιστα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε παιχνιδιού, στοιχείο που σε καμία περίπτωση δεν βλέπαμε επί Ελευθερόπουλου. Η ομάδα επιτέλους έπαιξε και για το αποτέλεσμα, υπήρξε πολύ καλύτερη αξιοποίηση του έμψυχου υλικού, και πολύ καλύτερο κοουτσάρισμα. Συγκέντρωσε αρκετούς βαθμούς και έσωσε την παρτίδα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο γράφονται όλοι αυτοί οι ύμνοι για τον Ελέ, προσωπική μου εικόνα όμως είναι ότι ο εξίσου άπειρος και χωρίς τις περίφημες διεθνείς παραστάσεις Παναγόπουλος τα πήγε πολύ καλύτερα. Στα θετικά του πιστώνω την συνεργασία με τον Μανίκα, ο οποίος αποτελεί κεφάλαιο για την ομάδα και πιθανολογώ ότι κρύβεται κι εκείνος πίσω από την καλή αγωνιστική εικόνα. Στα συν του Παναγόπουλου ότι πήρε από τους παίκτες το καλύτερο, ενώ βρισκόμασταν σε βαθμολογική κρίση. Συνοψίζοντας λοιπόν θα έλεγα ότι άφησε καλές εντυπώσεις, αν θα έπρεπε όμως να επιλέξω εγώ τον νέο προπονητή της ομάδας ίσως να διάλεγα κάποιον με μεγαλύτερη εμπειρία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα τον είχα ως σοβαρή εναλλακτική λύση.

22 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Ο λόγος που θα ήθελα κάποιον πιο έμπειρο προπονητή είναι επειδή η δουλειά του πρώτου είναι αρκετά σύνθετη. Είναι υπεύθυνος για την επιλογή και σε κάποιο βαθμό αποδέσμευση παικτών, για την αναδειξη παιδιών από τις υποδομές, για την προετοιμασία και για την επιλογή επιμέρους αλλά πολύ σημαντκών συνεργατών. Θεωρώ λοιπόν πως κάποιος πιο έμπειρος μπορεί όλα αυτά να τα κάνει με μεγαλύτερη άνεση.
Αντιλαμβάνομαι ότι έμπειρος προπονητής μπορεί να σημαίνει οικονομικό άνοιγμα από την άλλη ίσως πρέπει τελικά να επενδύσουμε σε προπονητή που να μπορεί να αναδείξει παίκτης.

Για τον κο Παναγόπουλο έχω καλή εικόνα από το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας επί των ημερών του, δνε μπορώ όμως να ξέρω αν έχει την εμπειρία να ανταποκριθεί σε όλα αυτά τα βάρη που έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό μιας ομάδας που λογικά και την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει με τα ίδια (ή και μεγαλύτερα) προβλήματα και άγχη.

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Μπράβο Θέμαρε!

br fun_atic είπε...

Μπράβο Μάκη!!!

Costix είπε...

Ποοοοοοσο δικιο ειχες μεγαλε brfun, οταν ελεγες οτι δεν ηθελες να κριθει η σωτηρια στο προτελευταιο παιχνιδι με την Ξανθη. Που να ηξερες βεβαια οτι θα αυτοκτονουσαν τα κοτοπουλα....

br fun_atic είπε...

Σε αυτές τις τελευτάιες αγωνιστικές είδαν οι τυφλοί και μίλησαν οι μουγγοί. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ήταν ο,τι χειρότερο να περιμένεις χάρες από την γνωστή για τα θαύματα Ξάνθη, η οποία έχει βέβαια πολύ αξιόλογη ομάδα.

dimosthenis είπε...

Πραγματικά απολαύσαμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, ανοιχτό κυρίως από τη μεριά μας με πολύ ωραίες φάσεις πολλά γκολ και άπειρες ευκαιρίες κυρίως από την πλευρά της Ξάνθης, όταν η μπάλα πήγαινε στο Μαρσελίνιο στον οποίο δώσαμε άφθονο χώρο με τις αργές επιστροφές του Κούρντι και την εκνευριστική βραδύτητα των δυο κεντρικών αμυντικών. Δείξαμε γιατί έχουμε μια από τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος με τους μέσους να μη μαρκάρουν όταν πρέπει κάνοντας και κανένα φάουλ σκοπιμότητας, τους κεντρικούς αμυντικούς να χάνουν όλες τις μονομαχίες κυρίως ο Κουλουχέρης και τον Κούρντι να διακρίνεται περισσότερο επιθετικά αμελώντας πλήρως τα αμυντικά καθήκοντα (τσαφ στο πρώτο γκολ, φάουλ από τη μεριά του στο δεύτερο, πέναλτι από τη μεριά του στο τρίτο). Αντίθετα επιθετικά παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο με τη διαρκή κινητικότητα του Χρήστου Αραβίδη (η καλύτερη φετινή μεταγραφή) το ταλέντο των Κολοβού-Ντούνη και τις εμπνεύσεις του Φανούρη. Ο Σάμαρης λιγότερο καλός από προηγούμενα παιχνίδια στον τελευταίο(;) αγώνα με τη φανέλα του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.
Ευτυχώς που είχαμε καθαρίσει την παραμονή, γιατί θα σπάγανε καρδιές, αν χρειαζόμασταν το βαθμό. Τα τρία γκολ στη Ξάνθη δείχνουν την ικανότητα της ομάδας στο σκοράρισμα (4η επίθεση του πρωταθλήματος).
Συμπερασματικά φύγαμε χαρούμενοι και συνάμα προβληματισμένοι για το τι μέλει γενέσθαι με την καινούρια χρονιά.

Griniaris είπε...

Όντως φύγαμε χαρούμενοι.Οι δε φίλαθλοι της θύρας 4 απόλαυσαν μετά το τρίτο μας γκολ,ιδιαίτερα δύσκολες γυμναστικές ασκήσεις από ειδικά εκπαιδευμένο ντουέτο,που περιελάμβαναν τριπλές τούμπες στον αέρα κτλ.
Μπράβο Θέμηηηηη...

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Τέτοια αρμονία, χάρη και ευλυγισία σε ασκήσεις με υψηλό βαθμός δυσκολίας, σπάνια συναντάς σε αθλητικά γίγνεσθαι…

Katrinos είπε...

Και τώρα αγαπούλες μου τι κάνουμε ? διότι βλέπω πέριξ της διοικήσεως κ διαχείρισης να τη κάνουν με ελαφρά (βλέπε πρόσφατες παραιτήσεις) , παίκτες που μάλλον στη πρώην ευκαιρία θα φύγουν με εξαίρεση αυτούς που η χοντρή χερουκλα του Βαγγέλα θα τσιμπήσει , χρέη προς παίκτες που προφανώς είναι αδύνατο να ξεπληρωθουν, άλλα χρέη που ακούγεται ότι έχουν μετακυλισθεί στα επόμενα χρόνια και θα τα βρούμε μπροστά μας, Ελλειψη εγγυητικής, Ισολογισμός για αγρίμια (εάν υπάρχει και ισολογισμός).

Λυπάμαι που το γράφω , αλλά το μέλλον φαντάζει εξαιρετικά δυσοίωνο......

zamis είπε...

Με Θεμη δεν φοβομαστε τιποτα

br fun_atic είπε...

Και πάνω που κάποιοι έριχναν κάτι μούτζες ΝΑ, πεντάλφες,βασιλικές που λένε,ξέσπασαν σε παλαμάκια και πανηγυρισμούς.

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Κυβίστηση βλ. Λεξικό Τριανταφυλλίδη, λήμμα: "κωλοτούμπα")

“Η κυβίστηση (κοινώς αποκαλούμενη και κωλοτούμπα) είναι άσκηση γυμναστικής, αλλά και είδος ακροβατικού. Κατά την κωλοτούμπα ο δρών στηρίζεται αρχικά με το κεφάλι και τα χέρια στο έδαφος σε πρόσθια θέση και στη συνέχεια δίνει ώθηση ώστε το κάτω μέρος του σώματος, να περάσει πάνω από το κεφάλι -το οποίο πάντα βρίσκεται σε επαφή με το έδαφος- και να καταλήξει στο έδαφος σε ύπτια θέση”.

br fun_atic είπε...

το νέο Δ.Σ του ερασιτέχνη: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΣΑΒΑΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΛΙΑΡΟΜΜΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ: ΠΑΥΛΟΥ – ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ: ΚΟΖΟΜΠΟΛΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΕΡΓΩΝ & ΓΗΠΕΔΟΥ: ΚΑΠΩΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΜΕΛΗ: ΑΒΡΑΝΤΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΟΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: ΒΟΥΖΟΥΝΕΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΖΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ"

Σε απλά ελληνικά, πρόεδρος ο Βασίλης Τσάβαλος και ισχυρότατη παρουσία του ψηφοδελτίου Μισαηλίδη στις λοιπές θέσεις του ¨προεδρείου".Αν δεν κάνω λάθος πήρε όλες σχεδόν τις "θέσεις".

br fun_atic είπε...

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/panionios/h-pae-pshfizei-soyflerh-kai-koytlidh.2214073.html

Είμαι της λογικής ότι η παραίτηση είναι παραίτηση... Την κάνεις ή δεν την κάνεις.

br fun_atic είπε...

http://www.sportdog.gr/article/165173/mporei-na-sothei-akoma-ki-timorithei

NK99 είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/zitaei-500-000-eurw-apo-paniwnio/669999

Πολλά λεφτά είχαμε τότε....

NK99 είπε...

Περιμένω με αγωνία να μάθω τις απαιτήσεις του Δανού που πρέπει να ήταν πιο αργός και από το μέσο φίλαθλο του Πανιωνίου. Δυστυχώς δεν έπαιξε αρκετά για να ανακαλύψουμε και άλλες πτυχές του ταλέντου του. Σε αυτόν τον παίκτη καταλήξαμε μετά την τεράστια επιτυχία των ταξιδιών σε Ασία και Αφρική.

Panos είπε...

"Ο/Η NK99 είπε...
http://www.sport-fm.gr/article/zitaei-500-000-eurw-apo-paniwnio/669999

Πολλά λεφτά είχαμε τότε...."

Τώρα όμως έρχεται ο λογαριασμός. Και διαλύει κάθε πιθανότητα εξυγίανσης.
Αυτό που έγινε από τον Κιντή δεν ήταν, απλώς, άθλια διοίκηση και κακοδιαχείριση. Ήταν σχέδιο διάλυσης του Πανιωνίου. Συμβόλαια 500.000 (και απλήρωτα) στον κάθε τυχάρπαστο Δανό, Γάλλο, Νοτιοαφρικάνο δείχνει μίσος απέναντι στην ομάδα. Η τωρινή διοίκηση κάνει λάθος που πληρώνει κάθε λαμόγιο που εμφανίζεται και ζητάει ότι του είχε τάξει ο απίθανος τύπος που έκανε τον πρόεδρο. Σε μια κόλλα χαρτί και εκεί που πρέπει...

NK99 είπε...

Δηλαδή η διοίκηση που ακολούθησε τον Κιντή έκανε κάτι διαφορετικό από τον Κιντή ?
Επομένως όχι μόνο ο Κιντής στην κόλλα χαρτί...

Panos είπε...

Η διοίκηση που ακολούθησε τον Κιντή έκανε συμβόλαιο 700.000 στον ...Λεμονή!!!!
Αυτό που λέω είναι ότι κάθε προσπάθεια να εξυγιανθεί η ΠΑΕ προσκρούει διαρκώς σε τοίχο οφειλών, προσφυγών, φορολογικών 'ακροβασιών' και αδιαφορίας.

br fun_atic είπε...

Μιλάμε για 500.000 συμβόλαιο ή για διπλασιασμό οφειλής από την uefa?

br fun_atic είπε...

Τσιριμόνιες:http://www.panionianea.gr/2013/04/blog-post_8105.html?m=1

Μιλάμε για απόφαση του ΔΣ της ΠΑΕ, δηλαδή για τη διοίκηση Πρωτοδικείου ; Αν ναι υπήρχε περίπτωση να αποδεχθεί τις παραιτήσεις;