Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Λύσεις μετά το ροντέο


Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του Πανιωνίου είναι η μαγαλομανία. Μολονότι σε απόλυτο αριθμό μελών έχουμε πέσει σε χαμηλότερο επίπεδο και από τα ενεργά μέλη του συλλόγου απανταχού Μεσοκομιτών η «Αγία Τριάδα», εντούτοις διατηρούμε σε ισχύ ένα καταστατικό το οποίο προβλέπει ως έγκυρο ψηφοδέλτιο αυτό που περιλαμβάνει 23 μέλη!!! Όταν λοιπόν εμφανίζεται δεύτερο ψηφοδέλτιο και ο συνολικός αριθμός των μελών με δικαίωμα ψήφου ανέρχεται στους 100 και κάτι ψιλά, τότε φτάνουμε στο τραγελαφικό αποτέλεσμα οι μισοί να είναι υποψήφιοι και οι μισοί εκλέκτορες…

Όταν δεν έχουμε κάνει ποτέ εκκαθάριση μητρώου, σημαίνει ότι ανεχόμαστε να παραμένουν εγγεγραμμένοι άνθρωποι οι οποίοι στην πραγματικότητα έχουν αποστασιοποιηθεί από τον σύλλογο αλλά είναι πρόθυμοι να αποτελέσουν έναν απρόβλεπτο εκλογικό μηχανισμό, εάν και εφόσον βρεθεί κάποιος να τους καλύψει τις οφειλόμενες συνδρομές ή και κάποιο μεροκάματο. Αυτό είναι ντροπή.

Η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι ενδιαφέρονται για τον Πανιώνιο. Ακόμη λιγότεροι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά, άδολα και που έχουν τις γνώσεις και τον χρόνο να προσφέρουν. Όταν όμως το καταστατικό θέτει ως προϋπόθεση 23μελές ψηφοδέλτιο, τότε αποδεχόμαστε ότι στην πραγματικότητα αυτό θα καταρτιστεί από τη Σάρα, τη Μάρα και το κακό συναπάντημα. Η Σάρα θα καταλάβει γρήγορα ότι δεν έχει τον χρόνο για να ασχοληθεί, η Μάρα ότι είναι αδύνατον να προσφέρει έτσι που λειτουργεί ο σύλλογος, άρα συνήθως (γενικά μιλάω, δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα) πραγματική διοίκηση ασκεί η τρίτη δύναμη.

Ο κόσμος όμως έχει βαρεθεί. Κουράστηκε. Είμαστε ΟΛΟΙ Πανιώνιοι και θέλουμε το καλό του συλλόγου. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τίμιους και καθαρούς ανθρώπους. Αυτό ζήτησαν χθες οι Πάνθηρες. Ακόμη κι αν ο τρόπος τους ήταν άκομψος και αντίθετος με το καταστατικό, το αποτέλεσμα ήταν σωστό. Στον Πανιώνιο των 100 μελών δεν χωρούν δύο ψηφοδέλτια. Δεν μπορούν να γίνουν εκλογές σε τέτοιες συνθήκες. Είναι αδύνατον να ενημερωθεί και να αποφασίσει ο ψηφοφόρος σε συνθήκες ροντέο και μετά από ένα ολόκληρο τριήμερο που οργίαζαν φήμες και μεταφέρονταν από στόμα σε στόμα από παπαγαλάκια. Ο Πανιώνιος πάνω απ’ όλους.

Αφού λοιπόν έγραψα την έκθεση ιδεών μου θα προτείνω και κάποιες λύσεις. Σε περίπτωση που αποδεχόμαστε τη λύση του κοινού ψηφοδελτίου, μπορούμε με έγγραφη συμφωνία των δύο συνδυασμών να ακυρώσουμε τη διαδικασία, η οποία έτσι κι αλλιώς ουσιαστικά δεν ξεκίνησε ποτέ, να αποσυρθούν εγγράφως οι προηγούμενες υποψηφιότητες, να προκηρυχθούν και πάλι εκλογές και να καταρτιστεί νέο ενιαίο ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από πρόσωπα κοινής αποδοχής ή από τους καλύτερους του κάθε ψηφοδελτίου σε ποσοστό 50-50. Θεωρώ ότι αυτή είναι η πιο καλή και έντιμη λύση.

Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία τότε ο ίδιος ο κόσμος μπορεί να δώσει τη λύση. Το καταστατικό δίνει τη δυνατότητα διαγραφής προσώπου ή προσώπων από το ψηφοδέλτιο και αντικατάσταση τους από πρόσωπα του άλλου ψηφοδελτίου. Προϋπόθεση είναι ο Πρόεδρος, το μέλος κ.λ.π που διαγράφεται να αντικαθίσταται από πρόεδρο, μέλος κλπ άλλου συνδυασμού. Έτσι ο μέσος ψηφοφόρος επιβάλλει την ενότητα.

Μερικά χρήσιμα θέματα. Εκλογές δεν έγιναν οπότε την ερχόμενη Τετάρτη θα διεξαχθεί για πρώτη φορά εκλογική διαδικασία.  Αυτό σημαίνει ότι αν δεν υπάρξει εκλογή θα έχουμε και δεύτερη ψηφοφορία κι αν και αυτή καταστεί άγονη, τότε υπάρχει το δικαίωμα προσφυγής στο Πρωτοδικείο για διορισμό διοίκησης.

Με δεδομένο ότι ο ψηφοφόρος έχει δικαίωμα να διαγράψει το πρόσωπο που δεν επιθυμεί και να το αντικαταστήσει από πρόσωπο του άλλου συνδυασμού, εκλεγμένος συνδυασμός (και κατ’ επέκταση πρόεδρος, σύμβουλος κ.λ.π) θεωρείται αυτός που  έλαβε το 50% + 1 ψήφο αυτών που συμμετείχαν στη διαδικασία. Στην επαναληπτική ψηφοφορία παίρνουν μέρος εκείνοι που δεν εκλέχθηκαν την πρώτη φορά. Αν οι συνδυασμοί δεν δώσουν ενωτική λύση, αυτή πρέπει να δοθεί από τον κόσμο. Διαγράψτε αυτούς που δεν θεωρείτε ικανούς, αντικαθιστώντας τους από τους καλύτερους του άλλου ψηφοδελτίου. Έτσι η ψήφος σας αποκτά ουσία και δύναμη χωρίς να περιμένετε από τους άλλους να βάλουν τον εγωισμό τους κάτω από την ιδέα του Πανιωνίου.

Αν και πάλι δεν δοθεί λύση, ας κρίνει το Πρωτοδικείο.

31 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Ο κόσμος δεν θέλει λόγια. Υπάρχει μια ολόκληρη εβδομάδα για να δώσουμε λύσεις και να κάνουμε έργα. Τώρα θα δούμε τις αληθινές προθέσεις όλων. Ποιός ενδιαφέρεται για την ομάδα, ποιός για την καρέκλα και ποιός είναι ο μπροστινός ή ο πίσω του άλλου.

Η διακοπή θα βοηθήσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αν δεν το ξεκαθαρίσουν οι υποψήφιοι, μπορεί να το ξεκαθαρίσει ο κόσμος.

br fun_atic είπε...

Σημαντικό: Μην διαγράψετε ονόματα χωρίς να προσθέσετε άλλα. Όποιον διαγράφετε τον αντικαθιστάτε με πρόσωπο της ίδιας κατηγορίας (πρόεδρος με πρόεδρο, τακτκό μέλος με τακτικό μέλος κ.λ.π). Για να εκλεγεί διοίκηση πρέπει να εκλεγούν όσα μέλη προβλέπει το καταστατικό (23). Αν αυτό δεν συμβεί, τότε οδηγούμαστε σε λύση πρωτοδικείου. Αυτή είναι η τελευταία λύση.

br fun_atic είπε...

Συνειδητοποίησα ότι όταν εξελέγην πρόεδρος του 15μελούς της Ευαγγελικής είχα πάρει περισσότερους ψήφους απ' ότι ως εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του Πανιωνίου. Τραγικό;;;

Griniaris είπε...

Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ουσιαστικά ο "τραμπουκισμός" των πανθήρων οδήγησε στην πιο σωστή λύση.Αν όλοι πράγματι βάλουν το καλό του Πανιωνίου πάνω απ'όλα τότε δεν θα είναι δύσκολο να τα βρουν.Κάθε άλλη περίπτωση οδηγεί σε καχυποψία ένθεν κακείθεν...

NK99 είπε...

Δηλαδή αν υπάρχουν δύο διαφορετικές στρατηγικές για το σύλλογο και εκπροσωπούνται από δύο διαφορετικές ομάδες ανθρώπων που το κακό για τα δύο ψηφοδέλτια? Αλλά αν υπάρχουν που μάλλον δεν υπάρχουν δεν θα το μάθουμε ποτέ....

Το καταστατικό του Πανιωνίου από όσο ξέρω διέπεται από αρχές δημοκρατίας. Όταν κάποιοι με απειλή βίας και ύβρεις χτυπανε το χέρι στο τραπέζι και απαιτούν δεν είναι ζήτημα κομψότητας αλλά ΟΥΣΙΑΣ. Ακόμα και αν έχουν δίκιο.

Αυτός ο Πανιώνιος που είδαμε χθες μπορεί να συσπειρώσει κόσμο? Απλούς νεοσμυρνιώτες?

Ο Πανιώνιος θα αρχίσει να λύνει ένα ένα τα προβλήματα αν καταφέρει να συσπειρώσει τους νεοσμυρνιώτες καταρχήν. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.

br fun_atic είπε...

Κοίτα να δεις πως λειτουργεί το πράγμα. Εμφανίζεται ένας που θέλει να διοικήσει τον Πανιώνιο. Αυτός έχει μαζί του μια ηγετική ομάδα. Αυτοί σπάνια να υπερβαίνουν τα 7-8 άτομα. Που θα βρεις 23; Αντιλαμβάνεσαι...

Όταν εμφανίζονται 46 τότε άστα να πάνε...

Δεν υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι διοίκησης. Ο Πανιώνιος έχει τρομακτικό οικονομικό πρόβλημα. Κανείς δεν μπορεί να προσφέρει μαγικές λύσεις. Άρα συγκεντρώνεις ικανούς και έντιμους ανθρώπους, τους αναθέτεις συγκεκριμένες αρμοδιότητες και εργάζεσαι.Τόσο απλά, αν είμαστε Πανιώνιοι και όχι ΚΑΙ Πανιώνιοι.

Το πρόβλημα δεν είναι μοντέλων διοίκησης αλλά εγωισμών.

Ο Πανιώνιος βουλιάζει. Κάποιοι περίμεναν χθες να μάθουν για τα οικονομικά της ΠΑΕ. Δεν χρειάζονταν πολλές ερωτήσεις και αναλύσεις. Μία και μόνη (με τρία σκέλη). πόσα χρωστάμε στο δημόσιο, πόσα έχουμε διακανονίσει ή εκκρεμούν δικαστικά και μέχρι πότε και σε ποιο ποσοστό έχουμε εκχωρήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα (που είναι και το μοναδικό ουσιαστικό έσοδο). Τέλος.

br fun_atic είπε...

Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε σε κατάσταση ανάγκης. Λίγος κόσμος, κακή ποιότητα, τεράστια οικονομικά προβλήματα και μπροστά μας το φάσμα της διάλυσης. Αυτή η κατάσταση θέλει υπερβάσεις και δραστικές λύσεις. Όχι μκροεγωισμούς και συμφέροντα.

Αν τα πράγματα ήταν αλλιώς ας φτιάχναμε 200 ψηφοδέλτια και ας κρατούσαν οι ελογές 1 χρόνο...

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι τα πάντα λειτουργούν με τον κανόνα του όλα ή τίποτα.δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κοινό ψηφοδέλτιο. Θα ακούσουμε δικαιολογίες προκειμένου να πάμε σε αντιπαράθεση που ο νικητής θα τα πάρει όλα. Ποιά είναι όμως αυτά; Ποιό είναι το καλό του συλλόγου;
Γιατί αν αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε;

NK99 είπε...

Αυτή η ΓΣ απέδειξε και κάτι άλλο. Ο απλός κόσμος δεν είναι σε θέση να επηρεάσει καταστάσεις.

BRF εσύ έκανες το σωστό όταν μας πήρες από το χεράκι κάποιο απόγευμα και μας έγραψες στον ερασιτέχνη αλλά και τι έγινε που γραφτήκαμε εκτός από ότι δώσαμε ένα μικρό ποσό στο σύλλογο?

Αν εγώ χθες άνοιγα το στόμα μου να πω κάτι με μαθηματική βεβαιότητα το λιγότερο θα με έβριζαν χυδαία και όχι μόνο οι πάνθηρες.

Που να τολμήσεις να ρωτήσεις αν η ερώτηση δεν αρέσει στον κύριο με το κόκκινο πουκάμισο και το μουστάκι που μάλλον είναι αυτός που έβριζε τον Τσακίρη.

Αυτός ο Πανιώνιος θα καταλήξει λογικά με 300 οπαδούς που θα πλακώνονται μεταξύ τους. Κάποια στιγμή θα έρθει το τέλος και αφού πεθάνουν μαζί του και τα παράσιτα υπάρχει περίπτωση να αναβιώσει από κάποιους σκεπτόμενους ανθρώπους με όραμα.

br fun_atic είπε...

Λογικό δεν είναι να γίνονται όλα αυτά όταν δεν υπάρχουν θεσμοί και διαφάνεια; Να μην σε προβληματίζουν τα επεισόδια.Να σε προβληματίζει ο λόγος που δεν δημιουργούμε θεσμούς.

br fun_atic είπε...

Αν κάποιος πάει αύριο το πρωί και καλύψει συνδρομές ανενεργών μελών και τους πείσει να τον ψηφίσουν,αποκτά ή όχι ολόκληρο τον Πανιώνιο σχεδόν τσάμπα; Τι να λέμε από εκεί και πέρα;

alterego είπε...

Είμαι πολλά χρόνια Πανιώνιος από το 1961(δυστυχώς είμαι πιά πολύ μεγάλος)
Είμαι μέλος του ερασιτέχνη και πληρώνω ανελλιπώς, όπως και ο μακαρίτης ο πατέρας μου, την συνδρομή μου.
Αγοράζω κάθε χρόνο διαρκείας και από τα ακριβά (ευτυχώς έχω την οικονομική δυνατότητα)για ενίσχυση του συλλόγου.
Παρακολουθώ σχεδόν όλα τα εντός έδρας παιχνίδια και ελαχιστότατα εκτός έδρας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Στη ζωή μου έχω κάνει αρκετά πράγματα, σαν σημαντικότερους όμως σταθμούς θεωρώ ότι ήμουν μαθητής της Ευαγγελικής και αθλητής του Πανιωνίου.
Η γυναίκα μου μετά από 30 χρόνια γάμου έχει αποδεχτεί ότι έχει μία μόνη αντίζηλο, τον Πανιώνιο.
Παρ' όλα αυτά στην χθεσινή γενική συνέλευση δεν μπόρεσα να αρθρώσω λέξη.
Τι να πω, σε ποιούς να απευθυνθώ, πως να διανοηθώ και να τολμήσω να μιλήσω εγώ;
Ποιός είμαι εγώ και ο κάθε ένας σαν και εμένα;
Ο χώρος και το βήμα ανήκει πραξικοπηματικά σε μία ομάδα νεαρών κυρίων, οι οποίοι σημειωτέον δεν είναι μέλη, και οι οποίοι φωνασκούντες, υβρίζοντες και προπηλακίζοντες επιβάλουν ετσιθελικά τη γνώμη τους.
Ανήκει επίσης σε γνωστό ευτραφή κύριο, ο οποίος παραδόξως συμμετέχει διαχρονικά σε όλες τις διοικήσεις, που καθυβρίζει ασύστολα εκλεκτά και καταξιωμένα άτομα της Νεοσμυρνιότικης κοινωνίας.
Το χθεσινό θέαμα δεν με εξόργισε, δεν με θύμωσε αλλά με λύπησε.
Γυρίζοντας στο σπίτι μου οδηγώντας βούρκωσα.
Λέω να μην ξαναπατήσω το πόδι μου στο Πανιώνιο.
Να τον χαρίσω στους νεαρούς φωνασκούντες και προπηλακιζοντες κυρίους, καθώς και στον υβριζοντα ευτραφή κύριο.
Άλλωστε αυτός ο Πανιώνιος δεν έχει καμία σχέση με τον Πανιώνιο που όλοι εμείς γαλουχηθήκαμε.
Τι να κάνουμε, πολλές φορές στη ζωη συμβαίνει οι ιδέες να ξεθωριάζουν και τα όνειρα να σβήνουν.
Δε βαρυέσαι τουλάχιστον ζήσαμε ωραίες εποχές με ωραίους Πανιώνιους ανθρώπους.
Γειά σας και ότι καλύτερο για τον Πανιώνιο.
Υ.Γ. Θα τον παρακολουθώ εκ του μακρόθεν.

dimosthenis είπε...

Ελπίζω ο φίλος alterego (όπως και πολλοί άλλοι απο μας) αφού ξεπεράσει αυτό το σοκ που υπέστη να αποστασιοποιηθεί από αυτό που τον πίκρανε και να ξαναβρει αυτό το μαγικό κλίμα που επικράτησε στις εξέδρες αλλά και στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου τις τελευταίες Δευτέρες με Ατρόμητο και Αστέρα. Μια ομάδα με υγεία μίγμα νεαρών ταλαντούχων και φιλότιμων έμπειρων που παλεύουν και μας κάνουν υπερήφανους με έναν προπονητή με αρχές και αξίες. Δεν χαρίζουμε αυτόν τον Πσνιώνιο στους φωνασκούντες. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει Πανιώνιος. Δεν είναι όλα στραβά.

br fun_atic είπε...

@ alterego

Εδώ πρέπει να έχουμε δύο συμμαθητές σου.
Σε στεναχωρουν οι νεαροί που φωνάζουν και όχι οι συνομήλικοί σου που δεν μπορούν να συνεργαστούν για το καλό της ομάδας και που καταδικάζουν τον σύλλογο στην ανυποληψία επιλέγοντας να μη δημιουργούν κανόνες και θεσμούς;

Panos είπε...

αν αναφέρεσαι σε μένα ως 'συμμαθητή' του φίλου alterego, το 1961 ήμουν -1
;)

Απόφοιτος ποιάς χρονιάς φίλε;;

br fun_atic είπε...

Έχουμε κι άλλους πιτσιρίκάδες εδώ

br fun_atic είπε...

Εσένα,τον Panionara ,τον Grin και άλλους πολλούς!!!

Griniaris είπε...

Πσσστ...Πιτσιρίκος είναι ένας...Αυτοί έχουν προλάβει Καρανικόλα και Μαντζάρα.Εγώ μόνο κάτι θρυλικές ιστορίες έχω ακούσει γι αυτούς...

br fun_atic είπε...

Κάποιοι ανάμεσά σας έχουν προλάβει παράδοση της Καρανικόλα στη...Σμύρνη!!!

br fun_atic είπε...

@ grin
Το ένθεν κακείθεν ήταν όλα τα λεφτά.Στην επόμενη ΓΣ πάρε τον λόγο και χρησιμοποίησε τέτοιες εκφράσεις να δούμε τι θα γίνει...

Panos είπε...

Νιώσατε κι εσείς το πνεύμα του Κανελλόπουλου να υπεριπταται της αιθούσης, με το 'κακείθεν', ε;

Griniaris είπε...

Άλλος θρύλος κι αυτός...Νομίζω το χρησιμοποίησε ο Panos αν θυμάμαι καλά...Βουβαμάρα...

br fun_atic είπε...

Ξεκαθάρισε τη θέση του;
http://www.panionianea.gr/2013/04/blog-post_6729.html

Ο πρώτος δημοσιογραφικός κανόνας είναι η διασταύρωση της πληροφορίας.Αλλιως μπορεί και να μιλάμε για κιτρινισμό.

br fun_atic είπε...

Το ερωτηματικό μπήκε κατά λάθος.

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2013/04/blog-post_8223.html
Τι να εχει γίνει με τις διεκδικήσεις από ομο, μπόσκο,κούκετς,Κουμο κ.λ.π;

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2013/04/blog-post_7.html?m=1

NK99 είπε...

Κάποιοι έχουν τόσο μεγάλη λαχτάρα να θυσιαστούν για τον Πανιώνιο που δεν διστάζουν να παρανομήσουν για να πετύχουν τη θυσία.

polykos είπε...

Κάποιοι έχουν μεγάλη λαχτάρα να ξεκοιλιάσουν τον Πανιώνιο επανερχόμενοι, που το νόμιμο δικαίωμα τους πριν καν το εκφράσουν, στήνουν προσχηματική διαδικασία μέσω δικηγορου και πετάνε λάσπη.
ΝΚ99 τη λάσπη παρτην και χτίσε την επόμενη μέρα του συλλόγου. Το κρίμα πραγματικά στο λαιμό σου.
Πετρόπουλος Κώστας

Panos είπε...

O φίλος ΝΚ έβλεπε τσατσους του Ολυμπιακού οταν η ομάδα πάλευε ολομόναχη. Και τώρα δυσκολεύεται να διακρίνει τον συντονιστή ολης αυτής της φαρσας παρα το μεγεθος του. Επιλεκτική τυφλοτης ή υποκρισία;

NK99 είπε...

Ζητάω συγγνώμη αν με το σχόλιο μου υιοθέτησα κάτι που δεν είναι ακριβές.

Εγώ δεν ξέρω αν πίσω από τον Μισαηλίδη είναι ο Μπέος. Τη φάτσα του την είδα για πρωτη φορά την Τετάρτη. Επομένως πολύ περισσότερο δυσκολεύομαι να διακρίνω ποιος είναι πίσω από αυτόν.

Ήρθα στη ΓΣ να ενημερωθώ. Μονό για αυτό. Δεν με ήξερε κανείς δεν ήξερα κανένα. Αντί να ενημερωθώ είδα τραμπούκους να χυδαιολογούν και να καθυβρίζουν. Το χειρότερο είναι ότι αυτό γινόταν με την ανοχή της νυν διοίκησης.

Εσεις έχετε το θάρρος να απολογηθείτε για αυτό? Ή το χάλι της ΓΣ είναι και αυτό μια λάσπη?

Αντί να ξεμπροστιάσετε τον Μπέο με επιχειρήματα τον κάνατε ήρωα και συμπαθή. Δηλαδή καταφέρατε το ακατόρθωτο.

Όσο για τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί με τον ΟΣΦΠ από την εποχή του διαχρονικού όπου πληρώναμε και φόρο υποτέλειας δυστυχώς για το σύλλογο δεν τις έβλεπα μόνο εγώ. Αν δεν υπήρχαν τότε έχετε αδικήσει κατάφωρα τον εαυτό σας και το όποιο έργο σας και θυμίζω ότι είμαι από αυτούς που χαιρέτησαν με ενθουσιασμό την ανάληψη της διοίκησης από την Πανιώνια Κίνηση και επίσης θέλω πολύ να πιστέψω ότι πράγματι δεν υπήρχαν.

br fun_atic είπε...

Να κάνω μια αφελή ερώτηση; Αν ο Μπέος ήθελε ομάδα,γιατί αυτή έπρεπε να είναι ο Πανιώνιος και όχι ο Βόλος;Και αν τέλος πάντων ήθελε τον Πανιώνιο γιατί έπρεπε να το προβάλλει;

br fun_atic είπε...

Με λίγα λόγια ένας υπόδικος που έχει στερηθεί τη φίλαθλη ιδιότητα κι αν έπρεπε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο έπρεπε να το κάνει από καταφύγιο,καταστρέφει ο ίδιος την κάλυψη που κατά πολλούς του πρόσφερε ο Μισαηλίδης.Δεν είναι πολύ πιο έξυπνος ο Μπέος απ´ αυτό;