Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση Πανιώνιας Κίνησης

Προκειμένου να διασφαλιστεί η πορεία της Γενικής Συνέλευσης από τον κίνδυνο να βρεθεί ο Πανιώνιος ακυβέρνητος και να κινδυνεύσει το μέλλον του Συλλόγου, η Πανιώνια Κίνηση ήρθε σε συμφωνία με τον συνδυασμό του κ. Μισαηλίδη, ώστε να συσταθεί ενωτικό ψηφοδέλτιο.
Αποκλειστικός στόχος είναι να παραμείνει ο Σύλλογος μακριά από επικίνδυνες καταστάσεις και παρωχημένες πρακτικές του παρελθόντος, να διασφαλιστεί η πορεία εξυγίανσης στον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ που ξεκίνησε εδώ και ενάμιση χρόνο και να στηριχτούν οι άνθρωποι που ανέλαβαν τις ευθύνες της ΠΑΕ με βαρύ προσωπικό και επαγγελματικό κόστος.
Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του

Πανιώνια Κίνηση


Σχόλιο:Κατ' αρχήν είναι κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα χρειαστεί βέβαια να πληροφορηθούμε τους όρους της συμφωνίας, τις βασικές αρχές και δεσμεύσεις της ενωτικής αυτής προσπάθειεας, τους στόχους που θέτει για ΠΑΕ και ερασιτέχνη και ασφαλώς τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν το κοινό ψηφοδέλτιο. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν πρόκειται να συσταθεί κοινό ψηφοδέλτιο 23 ατόμων ή αν το ψηφοδέλτιο να περιέχει περισσότερα άτομα (ουσιαστικά ως ατομικές υποψηφιότητες) με δικαίωμα επιλογής προσώπων από τον ψηφοφόρο.
Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα η ΠΚ θα ασχοληθεί περισσότερο με θέματα ΠΑΕ και η παράταξη Μισαηλίδη με θέματα Ερασιτέχνη.Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει αν υπήρχε διαφορετικός πρόεδρος σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη και αν μπορούσε να δημιουργηθεί ένας επαρκής ελεγκτικός μηχανισμός, καθώς ο Ερασιτέχνης έχει δικαίωμα να ελέγχει την ΠΑΕ.
Εύχομαι επιτυχία στην ενωτική αυτή κίνηση.

20 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε να βρεθεί μια φόρμουλα να μπουν περισσότερα ονόματα στο ψηφοδέλτιο ώστε το μέλος να έχει δικαίωμα επιλογής. Εκτός αυτού αφού μιλάμε για ένα ψηφοδέλτιο δεν θα πρέπει να δωθεί το δικαίωμα ψήφου μόνο στους 221, καθώς ουσιαστικά μιλάμε για εντελώς διαφορετική ψηφοφορία. Με την δημιουργία κοινού ψηφοδελτίου δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ότι συνεχίζεται η ίδια συνεδρίαση...

amanAM είπε...

η Πανιώνια κίνηση δεν ήταν που την ενδιέφερε ο Ερασιτέχνης και όχι η ΠΑΕ? Τώρα προτιμούνε την ΠΑΕ??? Ρε πως αλλάζουν οι καιροί!!!

br fun_atic είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχω θα καταρτιστεί ψηφοδέλτιο 23 ατόμων. Την πρώτη χρονιά την πλειοψηφία του συμβουλίου θα την έχει η ΠΚ και πρόεδρος θα είναι ο Τσάβαλος και τη δεύτερη χρονιά θα αντιστραφεί η συσχετισμός και πρόεδρος θα είναι ο Μισαηλίδης.

Εάν ισχύσει η συμφωνία αυτή νομίζω ότι είναι έντιμη. Φτάνει να δούμε αν θα δουλέψει το συγκεκριμένο σχήμα.

br fun_atic είπε...

Επειδή δεν ήθελα να πιστέψω το συγκεκριμένο δημοσίευμα, έψαξα λιγάκι και νομίζω ότι πληροφορήθηκα σωστά το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Για να αναλύσουμε όμως και το συγκεκριμένο θέμα: Είναι λογικό να υπάρχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ΠΑΕ εκ μέρους της ΠΚ διότι μέλη της απαρτίζουν την διοίκηση πρωτοδικείου και κάποιοι έχουν υποστεί δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών. Δεν είναι παράλογο να θέλουν να απεμπλακούν ομαλά, οπότε νομίζω ότι είναι σωστό και δίκαιο να θέτουν τέτοιο όρο.

amanAM είπε...

άρα... σύμφωνα με όσα εγώ έχω καταλάβει και θεωρώντας δεδομένα όσα αναλύεις για την συμφωνία, η Πανιώνια κίνηση θα διοικήσει για έναν χρόνο με την έγκριση της πλευράς Μισαηλίδη, παρόλο που σύμφωνα με αυτήν την πλευρά ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν ήδη και δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα τον χρόνο αυτό, ενώ αμέσως μετά θα διοικήσει η πλευρά Μισαηλίδη, με την οποίαν τώρα ενοχλείται η Π.Κ. που υποστηρίζεται από τον Μπέο, αλλά μετά από 1 χρόνο η υποστήριξη αυτή δεν ενοχλεί και τόσο πολύ.

Καλά τα κατάλαβα?

amanAM είπε...

Εγώ εάν ήθελα να κονομήσω, θα συμμαχούσα και με τον διάολο. Εάν όμως ήθελα να πράξω το σωστό, δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ ούτε με τον διάολο, ούτε με ανίκανους. Ακόμα χειρότερα, δεν θα άφηνα τους ανίκανους για ένα χρόνο να κάνουν κουμάντο, για να αναλάβω εγώ αμέσως μετά (που θα συμμαχούσα με τον διάολο), ούτε θα παρέδιδα μετά από έναν χρόνο στους συμμάχους του διαόλου την ομάδα μου.

amanAM είπε...

Κάποιος μου είχε πει, πριν λίγες μέρες, πως οι πρώην και οι νυν φίλοι του Μπέου, είναι και στις 2 παρατάξεις, και θα τα βρουν τελικά.

Εκ του αποτελέσματος, μοιάζει να δικαιώθηκε ο γνωστός μου.

Griniaris είπε...

Εγώ πάντως πρώτη φορά βλέπω εκλογές όπου πρώτα ανακοινώνεται το αποτέλεσμα και μετά γίνεται η ψηφοφορία.Αληθεύει ότι τα ψηφοδέλτια θα δοθούν ήδη σταυρωμένα;

NK99 είπε...

Το απλό μέλος πάντως δεν έχει ακούσει ακόμα τον κ. Μισαηλίδη και τα σχέδια του για τον Πανιώνιο. Οι της Π.Κ. τα άκουσαν? Συμφώνησαν?

Θα έβαζα στοίχημα πως ούτε στην επόμενη ΓΣ θα πληροφορηθούμε κάτι άλλωστε φαίνεται ότι το μέλλον του συλλόγου, οι στρατηγικές που θε επιλεγούν είναι λεπτομέρειες και σημασία έχουν οι καρέκλες. Νομίζω άλλωστε από το μοίρασμα που προέκυψε αυτές αφορούσε η διαπραγμάτευση και όχι ο Πανιώνιος μπροστά σε μία νέα εποχή για τον αθλητισμό.

Το γεγονός ότι δεν έχει ειπωθεί ακόμα μία συγγνώμη για την προηγούμενη ντροπιαστική για το σύλλογο ΓΣ δείχνει την ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ για τον ΑΠΛΟ κόσμο του
Πανιωνίου.

Ας μείνουν οι οργανωμένοι μόνο στο σύλλογο και όσοι αντέχουν κάθε χρόνο να πανηγυρίζουν σωτηρίες.


amanAM είπε...

οι καρέκλες είναι το θέμα τους. Τίποτα άλλο.

br fun_atic είπε...

Το ήδη κακό καταστατικό το έχουμε κάνει λάστιχο.

Διακόπτεται μια γενική συνέλευση προ της ψηφοφορίας, για να μας προκύψει η συνέχειά της με ένα νεο ψηφοδέλτιο.

Αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί μια απλή διακοπή και συνέχιση της ίδιας γενικής συνέλευσης. Δεν μπορεί να θεωρείται ίδια η Γ.Σ όταν έχουν αλλάξει τα ψηφοδέλτια.

Με τον τρόπο που έγινε η διαδικασία θεωρώ ότι δεν είμαστε τυπικοί, αλλά τέλος πάντων εφόσον το θέμα τεθεί στη Γ.Σ και εγκριθεί (και εφόσον δεν βρεθεί κάποιος να προσβάλει δικαστικά όλα αυτά εντός 6μήνου) πάει κι έρχεται.

Το ερώτημά μου είναι όμως απλό. Αν για παράδειγμα η Γ.Σ δεν δεχθεί (για κάποιο λόγο) την κατάρτιση κοινού ψηφοελτίου τι θα γίνει θα πάμε σε νέα διακοπή ή θα γίνει επιτόπου η ψοφοφορία ανάμεσα στα δύο ψηφοδέλτια, με τον κίνδυνο μία από τις παρατάξεις να μην έχει καλέσει τους ψηφοφόρους της; Τι θα γίνει αν απλά διακοπεί και πάλι για κάποιο λόγο η Γ.Σ; Θα μπορεί να επαναληφθεί μετά από άλλη μία βδομάδα και μάλιστα με νέες αλλαγές;

Δεν λέω ότι σώνει και καλά έτσι θα γίνουν τα πράγματα. Λέω όμως ότι όταν τραβάς από τα μαλλιά ένα καταστατικό υπάρχει περίπτωση να δεις πολλά. Γι αυτό επιμένω ότι θα έπρεπε να υπήρχε υπάρξει ακύρωση των εκλογών, προκήρυξη νέων, κατάρτιση κοινού ψηφοδελτίου (αυτό που τέλος πάντων συμφωνησαν οι παρατάξεις - όχι νέα άτομα) και δικαίωμα ψήφου πέραν των 221.

Σε κάθε περίπτωση όσοι θεμελίωσαν εκλογικό δικαίωμα θα πρέπει να είναι εκεί.

br fun_atic είπε...

@AMANAM

Οι διενέξεις, οι αντιπαραθέσεις και οι εκλογικές διαδικασίες είναι για τους ρομαντικούς. Άνθρωποι που θέλουν να προστατεύσουν τα δικά τους συμφέροντα φροντίζουν να μπορούν να το κάνουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, παρατάξεις και εκλογικά αποτελέσματα.

Δέχομαι ότι ο καθένας ατομικά μπορεί να συμπαθεί ή να αντιπαθεί τον Μπέο. Δικαίωμά του. Θεωρώ όμως μάλλον χαζή τη δημιουργία Μπεικής παράταξης, η οποία διατυμπανίζει κι όλας την υποστήριξή του σ' αυτή, όταν αυτό θα έπρεπε να είναι επτασφράγιστο μυστικό για 5.000.000 λόγους.Ή πολύ αφελείς είναι ή δεν έχουν έτσι τα πράγματα.

Εφόσον δεχθήκαμε ότι έστω και χαζά θα μπορούσε να υπάρξει μπεική παράταξη ας δεχθούμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει αντιμπεική παράταξη. Αυτό βέβαια προυποθέτει ότι στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο δεν θα υπήρχε ούτε μισός πρώην ή νυν φίλος του Αχιλλέα και ότι δικοί του άνθρωποι δεν θα είχαν ευννοηθεί με οποιονδήποτε τρόπο...

Αν λοιπόν γίνονταν όλα αυτά (που δεν γίνονται) οι συγκεκριμένοι, αν ο Μπέος είναι με κάποιο τρόπο στα πράγματα και μπορούσενα βοηθήσει σε κάποια φάση τον Πανιώνιο θα ζητούσαν τη βοήθειά του;Κάτι μου λέει πως ναι... Εδώ ενόψει των συγκεκριμένων εκλογών μόνο γλωσσοφιλα δεν είδαμε ανάμεσα σε ορκισμένους εχθρούς (καλά...ας τους πούμε άσπονδους φίλους)

Τον Αχιλλέα Μπέο δεν τον έχω ζήσει. Δεν μου έχει κάνει τίποτα και είναι βέβαιο ότι δεν με γνωρίζει, άρα δεν έχω κάποιο προσωπικό θέμα μαζί του. Δεν θα τον ήθελα πρόεδρο του Πανιωνίου ή εμπλεκόμενο με αυτόν για ένα λόγο. Θεωρώ ότι μετά από την εποχή Τσακίρη και την προεδρία Τσάβαλου, που με όλα τα στραβά τους κατέβαλαν προσπάθειες για να πάνε τα πράγματα διαφορετικά σε σχέση με το υπόλοιπο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα ήταν τρομερή οπισθοδρόμηση η επαναφορά των πραγμάτων σε πρακτικές που θεωρώ ότι έχουμε ξεπεράσει.

alterego είπε...

Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα προς αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως να δηλώσω προκαταβολικά ότι για μένα κάθε Πανιώνια άποψη που διατυπώνεται με ευπρέπεια και την ανάλογη επιχειρηματολογία είναι απόλυτα σεβαστή.
Όπως επίσης δεν θα παρεξηγήσω ούτε θα παρεξηγηθώ με οποιονδήποτε Πανιώνιο που τυχαίνει να έχει διαφορετική γνώμη από εμένα.
Μου δημιουργούνται όμως ωρισμένες απορίες τις οποίες θα ήθελα καταχρώμενος της υπομονής και του χρόνου σας να μοιραστώ μαζί σας.
Πως είναι δυνατόν να συγκεντρώνονται 6-7 άτομα και να αποφασίζουν πριν από εμάς γιά εμάς;
Ποιός τους έχει εξουσιοδοτήσει να μοιράζουν την καρέκλα της εξουσίας ερήμην τών μελών του συλλόγου;
Τι σημαίνει φέτος εγώ και του χρόνου εσύ;
Τι είναι η τιμητική προεδρία του ιστορικότερου συλλόγου της χώρας, μονά-ζυγά, μονά σήμερα και ζυγά αύριο, σήμερα κυκλοφορώ εγώ και αύριο εσύ;
Γιατί προσβάλουν με το βαναυσότερο τρόπο την νοημοσύνη όλων ημών με την καραμέλα του ενωτικού ψηφοδελτίου;
Ποιοί ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες που τους οδήγησαν στην υιοθέτηση του ενωτικού ψηφοδελτίου;
Οι κοινές αρχές και πεποιθήσεις, οι κοινοί στόχοι, οι ταυτόσημοι τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων, ο κοινός κώδικας συμπεριφοράς ή ύπαρξη κάποιας ανεξήγητης αλλά άγνωστης σε όλους εμάς μεταξύ τους χημείας που ανακάλυψαν την τελευταία στιγμή;
Ποιός τους έδωσε το δικαίωμα να επιδίδονται σαν κοινοί πλιατσικολόγοι σε ακατανόμαστη λαφυραγωγία του είδους εσύ θα πάρεις την ΠΑΕ και εγώ τον Ερασιτέχνη;
Θα μας πουν τελικά ποιά είναι η συγκολλητική ουσία και ο συνεκτικός κρίκος αυτής της τελευταίας στιγμής συμφωνίας;
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ουδείς θα φιλοτιμηθεί να μας ενημερώσει και να μας διαφωτίσει.
Και αυτό γιατί θεωρούν τον αγαπημένο μας Πανιώνιο τσιφλίκι τους.
Άλλωστε τα τελευταία γεγονότα κατέδειξαν ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τους κατά τον Καβάφη βαρβάρους καθόσον οι βάρβαροι μπήκαν ήδη μέσα.
Το λυπηρό όμως είναι ότι ο σύλλογος έχει πέσει τόσο χαμηλά που όπως λέει και ο ποιητής δεν θα ξέρει τι να κάνει χωρίς τους βαρβάρους.
Υ.Γ. Αφιερώνεται σε Βασίλη Τσάβαλο και Άρη Μισαηλίδη, κοινούς γνωστούς και φίλους από την μακρυνή αλλά όφορφη και γεμάτη ωραίες αναμνήσεις δεκαετία του 60.

br fun_atic είπε...

Γι αυτό έχω καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

zamis είπε...

Παρακολουθουμε αναυδοι..

br fun_atic είπε...

Εμαθα από πρόσωπο που εκτιμώ ιδιαίτερα τη σύνθεση του ψηφοδελτίου την οποία θεωρώ πολύ καλή.
Το ενιαίο ψηφοδέλτιο θα τεθεί στην κρίση της ΓΣ και θα προχωρήσει η διαδικασία ψηφοφορίας. Έχω να πω ότι κατά την άποψης μου η διαδικασία θα μπορούσε να προχωρήσει έτσι υπό την προυπόθεση ότι ξανείσ δεν θα ήθελε να δημιουργήσει δικαστική εμπλοκή.Η λυση που επέχθηκε ειναι πρακτική,νομίζω όμως ότι νομικά δεν είναι πλήρως αδιάβλητη,παράγοντας που Υα έπρεπε να ληφθεί υπόψη,ιδίως τη στιγμή που κάνεις δεν επιθυμεί ανώμαλες καταστάσεις και πρόσφυγες στη δικαιοσύνη.Θα πω μόνο ότι ακόμη και ένα μέλος να θέλει να προσβάλει τη διαδικασία ( στο μυαλό μου επέρχονται πολλά ονόματα) μπορεί να το κάνει και να δημιουργήσει μπάχαλο.

EndyS είπε...

Αδερφια με εχετε μπερδεψει κι εκ των προτερων δηλωνω οτι με αυτα που γραφω παρακατω δεν επιτιθεμαι σε κανεναν.

Δεν γνωριζω προσωπα και καταστασεις και παντα ειμαι καλοπροαιρετος με τους αλλους. Βλεπω λοιπον δυο ανθρωπους να θελουν να παρουν την καυτη πατατα στα χερια τους που λεγεται ΠΑΕ. Κατεβηκαν δυο σχηματα και για το καλο της ομαδας (αυτο δεν το καταλαβαινω, αφου η κάθε κυβερνηση χρειαζεται ισχυρη αλλα καλοπροαιρετη αντιπολιτευση) το κανουν ένα.
Δεν καταλαβαινω γιατι προκυπτουν αποριες του τυπου "ποιοι ειναι αυτοι και γιατι κλπ". Ειναι αυτοι που δηλωσαν παροντες και οποιος αλλος θελησει ας δηλωσει κι αυτος.
Επισης ειναι λογικο για εμενα να δημιουργησουν μια οργανωτικη δομη και να μοιρασουν ρολους. Ειναι από τις βασικες αρχες της διοικησης επιχειρησεων. Δεν βλεπω γιατι αυτο συνιστα λαφυρολαγνεια η' δεν ξερω κι εγω τι άλλο γραφεται.

Αν καποιος γνωριζει κατι, ας το καταθεσει με στοιχεια και να ξεμπροστιασει αυτους που πρεπει. Διαφορετικα υποψιες και μισολογα που οδηγουν σε υπονοιες χωρις εστω αποχρωσες ενδειξεις, δεν βοηθουν ουτε την ομαδα, ουτε κανεναν.

amanAM είπε...

όλη αυτή η φάρσα, πέραν της δικαστικής οδού, μπορεί να σταματήσει και με έναν άλλον τρόπο: Να ψηφίσουμε λευκό περισσότεροι από τους μισούς.

Καλώ όσους έλεγαν πως ο Τσάβαλος και η παράταξη του έκαναν μεν κάποια σωστά, αλλά είναι ανίκανος να διοικήσει από δω και πέρα, να ψηφίσουν λευκό.

Καλώ επίσης όσους έλεγαν ουστ Μπέο, καθώς και ουστ στους πισινούς του, να ψηφίσουν επίσης λευκό.

Εγώ είμαι υπέρ της συνεργασίας, είμαι υπέρ του να ενωθούν οι Πανιώνιες δυνάμεις, είμαι κατά σε ανίερες συμμαχίες, είμαι κατά στο να βρίζουν οι μεν τους δε και μετά... να μην τα βρίσκουν αλλά να μοιράζουν την πίτα για να πάρει ο καθένας το κομμάτι του, μιας και δεν μπορεί κανένας να την φάει ολόκληρη.

Είμαι πραγματικά περίεργος για την στάση των Πανθήρων. Είναι δυνατόν να τους αρέσει αυτή η κατάσταση?

br fun_atic είπε...

Είναι λίγοι Αντώνη αυτοί που επιθυμούν να μπλεχτούν με τα διοικητικά,οπότε είναι λογικό να βλέπεις συχνά τα ίδια άτομα.Πληροφορούμαι ότι η πλευρά Μισαηλίδη θα βάλει στο ψηφοδέλτιο εφόρους τμημάτων,γεγονός ενδιαφέρον διότι ίσως με αυτό τον τρόπο αμβλινθούν οι ανισότητες ανάμεσα στα τμήματα.Από την άλλη οι ίδιοι έφοροι θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν μια σφιχτή οικονομική πολιτική χωρίς να έχουν τη δυνατότητα για ανέξοδη κριτική.Δεν ξέρω το σύνολο του ψηφοδελτίου.Αυτό που έμαθα,μέσες άκρες,δείχνει καλό,βέβαια στο σχήμα αυτό θα αναγκαστούν να συνυπάρξουν άνθρωποι με διαφορές από παλιά.

NK99 είπε...

Ο σύλλογος βρίσκεται προ αδιεξόδου. Για να υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι πρόθυμοι να διοικήσουν πρέπει ο σύλλογος να ανοίξει στον κόσμο κάτι που αποδεδειγμένα δεν επιθυμούν οι από μέσα. Τους κακοφάνηκε μάλιστα και η μεγάλη παρουσία μελών στη ΓΣ και για αυτό φρόντισαν με τη στάση τους να μην επαναληφθεί το θλιβερό φαινόμενο της συμμετοχής διότι ο Πανιώνιος είναι κατάδικός τους και δεν θα τους τον πάρει κανένας. Την περασμένη Τετάρτη ένας είχε το όνομα και πολλοί τη χάρη.

Καλή η σωστή οικονομική διαχείριση και το νοικοκυριό που προσπαθούν οι νυν. Τους το πιστώνω αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται έτσι διότι το πρόβλημα είναι ότι ο Πανιώνιος ΧΑΝΕΙ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ και αντί να γίνει προσπάθεια να συγκρατηθεί το φαινόμενο σπρώχνουμε ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ.

Το μόνο που κραταει τον Πανιώνιο αυτή τη στιγμή είναι η ονομασία του, η ιστορία του που ξεθωριάζουν και το γήπεδο του το οποίο κάποια στιγμή θα γκρεμιστεί για να γίνει πάρκο.

Αυτά τα ζητήματα δυστυχώς δεν απασχολούν αυτούς που θα κληθούν σήμερα να συνεργαστούν βλέποντας με μισό μάτι ο ένας τον άλλο.

Παρεπιπτόντως τι ώρα είναι το σημερινό?