Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η σπουδαιότερη μέρα για κάθε Σμυρνιό


Την πρωτομαγιά του 1919, μια είδηση μεταφέρονταν από στόμα σε στόμα:«Έρχονται! Αύριο έρχονται».Το θωρηκτό Λήμνος, βρίσκονταν ήδη στα ανοιχτά του Λιμανιού της Σμύρνης. .Χιλιάδες λαού αγρύπνησε εκείνη την νύχτα εκείνη την νύχτα στην προκυμαία, στην Αγία Φωτεινή, τελέστηκε εσπερινός και οι Σμυρνιοί δοξολογούσαν με την χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα για την λευτεριά που έφτανε….Οι τούρκοι σκύβουν το κεφάλι και.... μουρμουρίζουν.... «κισμέτ ξαναγυρίζουν στον τόπο τους οι γιουνάνηδες….».

 Μάταια κάποιοι δερβίσηδες στις τουρκογειτονιές του μπαχρή μπαμπά φανατίζουν τους ομόφυλους τους, ο μακελάρης νουρεντίν και ο αιμοδιψής νομάρχης ραχμή έχουν εξαφανιστεί, οι νεότουρκοι όμως μοιράζουν όπλα και μαχαίρια σ’όσους στρατολογούν από κοντά και οι Ιταλοί, συμβουλεύουν, καθοδηγούν, εμψυχώνουν όσους θέλουν να προκαλέσουν και όπως γίνονται σ’αυτές τις στιγμές,τα κατάλληλα χέρια, άνοιξαν τις φυλακές και πλήθος κακοποιών ξεχύνεται για να ενισχύσουν τους νεότουρκους. Οι πληροφορίες αυτές φτάνουν στον πλοίαρχο Μαυρουδή που βρίσκεται ήδη στην «Καραντίνα»και κάνει διορθώσεις στο δρομολόγιο της μονάδος που θα αποβιβαζόταν. Καθώς η νύχτα αρχίζει να φεύγει, η νηοπομπή που οι Σμυρνιοί, την είχανε ονομάσει «ΙΕΡΗ ΘΕΩΡΙΑ», πλησιάζει το λιμάνι της μεγαλύτερης Ελληνικής πόλης τότε, τα μεταγωγικά Θεμιστοκλής, Πατρίς, Συρία, Αθηνά, Ατρόμητος, Καλουτάς, Ρεπούλης, Αντιγόνη, Άρης, Ξενία, Ουρανία, Αργολίς, Δελφίν, Έλδα και τα αντιτορπιλικά Σφενδόνη, Λόγχη, Αλκιών και Αίγλη, προσεγγίζουν, πλησιάζουν τα πλοία της λευτεριάς...

Στις 2 Μαϊου 1919 ο ήλιος της λευτεριάς φωτίζει την θάλασσα του Ερμαίου κόλπου, από ψηλά τα Μαστούσια όρη που ο θρύλος λέει ότι ήταν δύο αδέλφια που απολιθώθηκαν και έγιναν κορφές μετά την κατάκτηση της πόλης από τους τούρκους λάμπουν, χαμογελούν, όλη η πόλη λάμπει σήμερα…….7:50 ο σαλπιγκτής του «ΠΑΤΡΙΣ»,σαλπίζει το ελευθερωτήριο και μέσα σε φρενίτιδα ενθουσιασμού, αποβιβάζονατι οι εύζωνοι του 1/38, ο πρώτος τσολιάς σκύβει και φιλά το χώμα της λεύτερης Σμύρνης, αγκαλιές ανοίγουν να υποδεχτούν,δάκρυα,φιλιά,κουνιέται η γή,χτυπούν οι καμπάνες της πόλης χαρμόσυνα, ο λαός φωνάζει «ΕΛΛΑΣ ΑΝΕΣΤΗ» και ο Χρυσόστομος, ο Άγιος Χρυσόστομος της Σμύρνης γονατίζει με λυγμούς μπροστά στην λέσχη των κυνηγών και ευλογεί την σημαία ψέλνοντας «Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου», χιλιάδες λαού ψέλνουν «υπερμάχω στρατηγώ», οι σειρήνες των πλοίων δονούν την ατμόσφαιρα,πλήθος Ελληνικές σημαίες στα χέρια μικρών και μεγάλων,πως ράφτηκαν τόσες σημαίες σε μια νύχτα; Ποτέ δεν είχε σβήσει η ελπίδα! Οι Σμυρνιωτοπούλες ραίνουν με άνθη και ροδόνερο το τάγμα του Τζαβέλλα,οι Σμυρνιοί, στολίζουν με λουλούδια τα όπλα των τσολιάδων και η φωτογραφία του Βενιζέλου παντού στα χέρια όλων.

Αυτή ήταν η Σμύρνη για τον στρατό που κατέβαινε από τα πλοία,μια μεγάλη αγκαλιά και αφού είδαν τον στρατό μας,έτρεξαν στο κοιμητήριο όπου εκτυλισσόντουσαν σκηνές που δεν είχε ξαναδεί ανθρώπινο μάτι. Με στεφάνια όπως στην ανάσταση πήγαν στους κεκοιμημένους προγόνους για ν’αναγγείλουν το μεγάλο γεγονός: «Σήκω Πατέρα ήρθαν…Ήρθαν Ξυπνήστε»Γι’αυτόν τον λαό που παραληρούσε, υπήρχε μόνο η Ελλάδα που έστελνε τα παιδιά της να τους ελευθερώσει, όπως την Μακεδονία, την Κρήτη, τα νησιά και την Ήπειρο, τον ιερό αυτό πόλεμο αργότερα κάποιοι μικρόψυχοι , τον ονόμασαν αποικιακό!!! Και να σκεφτείς ότι σε κάθε πόλη που εμπαινε ο τσολιάς, αυτή την συμπεριφορά του επεφύλασσαν οι μικρασιάτες, όχι από υπολογισμό αλλά γιατί έτσι ένοιωθαν, για τον στρατό μας παντού ανοίχτηκε το καλύτερο δωμάτιο για να τον φιλοξενήσει, παντού του προσέφεραν άδολα πολλές φορές και από το υστέρημα, η Μικρά Ασία, υποδεχόταν τον ελευθερωτή αδελφό από την άλλη πλευρά του Αιγαίου και μετά από λίγο, χιλιάδες παιδιά της ανατολής,πρόθυμα, μπήκαν στις γραμμές αυτού του στρατού για να υπερασπιστούνε την Άγια γη, μεραρχία Κυδωνιών, μεραρχία Σμύρνης, κάθε πόλη και μια μεραρχία και οι άρχοντες ο πλούτος του τόπου άνοιξαν τα κεμέρια τους, να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια, ένα έθνος ενωμένο, μέχρι που η διχόνοια του διχασμού, Βενιζελικοί και Βασιλικοί, μούχλιασαν τον αγέρα, σάπισαν τα μυαλά, σκλήρυναν τα μάτια, αδελφός κατά αδελφού, αλλά τώρα, όλα αυτά, ήσανε μακριά.ΤΩΡΑ ΗΛΘΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΙΑ..Και οι τούρκοι; Το τάγμα Τζαβέλλα, βαδίζοντας κατά τετράδες μπροστά από το διοικητήριο και τις φυλακές,δέχθηκε πυρά στις 10:30, δύο έυζωνοι νεκροί, το πλήθος πανικοβάλλεται, μέσα στην σύγχυση ο Τζαβέλλας δίνει εντολή για την αντιμετώπιση της εχθρικής ενέδρας, γρήγορα η τουρκική μικροαντίσταση που είχε οργανωθεί από Ιταλούς, διαλύεται...
 

Έτσι περιγράφει τη σπουδαία αυτή ημέρα για όλους εμάς τους Μικρασιάτες ο άγνωστός μου συγγραφέας. Όλοι μας ξέρουμε την τραγική κατάληξη αυτής της ιστορίας, όπως επίσης ξέρουμε ότι ο καρπός της Ιωνικής γης, ο Πανιώνιος, είναι ζωντανός ακόμη και σήμερα. Σε άλλη ακτή, με τα ίδια όμως χρώματα. Είναι ο ίδιος όμως;

Για κάποιους ο Πανιώνιος εξακολουθεί να είναι ιδεολογία. Τρόπος ζωής. Για άλλους είναι άλλο ένα πιόνι στη βρόμικη σκακιέρα του ανυπόληπτου ελληνικού αθλητισμού. Από εμάς εξαρτάται, από τον κάθε ένα απλό φίλαθλο, τι είδους Πανιώνιο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Ας ψάξει ο καθένας στην καρδιά, στην ψυχή και στην τσέπη του και ας αποφασίσει. Η ελεύθερη Σμύρνη της 2/5/1919 βρίσκεται στη γωνία Χρυσοστόμου Σμύρνης και Αγίου Ανδρέου.

 

Καλή μέρα και καλό Πάσχα σε όλους.

 

υ.γ

Ο ερασιτέχνης Πανιώνιος πρόκειται να διεξάγει μια ποδοσφαιρική εκδήλωση για παιδιά σχολείων και νεαρούς αθλητές. Για την κάλυψη των εξόδων χρειάζονται περίπου 500 ευρώ. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει ως χορηγός ας επικοινωνήσει μαζί μου ή με τον ταμία του συλλόγου κο Πετρόπουλο.

46 σχόλια:

dimosthenis είπε...

Τι κείμενο ήταν αυτό!!! Με συγκίνησες βαθειά

dimosthenis είπε...

Καλή ανάσταση σε κάθε Πανιώνια ψυχή

Griniaris είπε...

Μας συγκίνησες πάλι, ρε μπαγάσα.Να είσαι πάντα καλά.Δυστυχώς χρειάζεται που και που να μας θυμίζει κάποιος τι σημαίνει ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ...

br fun_atic είπε...

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών ο Πανιώνιος πέρασε από πολλά χέρια. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι λίγοι, οι καλοί, οι ρομαντικοί, οι ανιδιοτελείς κατασπαράχτηκαν απ' αυτούς που μπήκαν για να κλέψουν, να κερδίσουν, να υποδουλώσουν την ίδια την ιδέα της ελεύθερης, της ζωντανής Σμύρνης.

Δεν μου αρέσει ο Πανιώνιος του στοιχήματος,της βίας, των μπράβων και των συμφωνιών κάτω από το τραπέζι. Αγαπώ τον Πανιώνιο των ακαδημιών, της προσπάθειας, του μόχθου. Τον Πανιώνιο του αθλητισμού. Τον δικών μας αθλητών. Τον Πανιώνιο που η κάθε νίκη των πιτσιρικάδων είναι 100% δίκαια και άξια. Τον Πανιώνιο της Σμύρνης. Τον Πανιώνιο των διαφορετικών σε στάση και φιλοσοφία ζωής ανθρώπων.



John S. είπε...

Ευχαριστούμε

John - Singapore είπε...

Πολύ συγκινητικό...speechless.
Προτείνεται - Milton, Giles (2008). Paradise Lost: Smyrna 1922: The Destruction of Islam's City of Tolerance

br fun_atic είπε...

Πριν από μήνες είχε ανακοινωθεί η έναρξη λειτουργίας Ακαδημιών του Πανιωνίου στην Κεφαλλονιά.Επισκέφθηκα τον χώρο,στον οποίο υπάρχει ένας παιδότοπος,ένα γηπεδάκι 5χ5 και γραφεία ακαδημιών του ΠΑΟ...
Τα συμπεράσματα δικά σας...

br fun_atic είπε...

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=18782&catid=5

br fun_atic είπε...

Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά.

Στα πλαίσια των εορτασμών για την πρωτομαγιά, διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία το παιχνίδι βρες τα καρφιά...

Από το πρωί δεκάδες συμπολίτες μας ψάχνουν να βρουν καρφιά σε μια καταπράσινη έκταση 15 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης μας.

Είναι κάτι σαν το Ξανθιώτικο κυνήγι θησαυρού.Μπράβο Σταύρο!!! (Τζουλάκη)

br fun_atic είπε...

άμα ο άνθρωπος είναι φίρμα :

http://www.panionianea.gr/2013/05/blog-post_8.html

Endys είπε...

Όλη η Ελλάδα γελάει με τον γαύρο.

Έχουν τα παπαρια κάποιοι να κάνουν ένα πρωτάθλημα χωρίς τον γαύρο και να αφήσουν επο και σούπερ λίγδα να χαρίζει κύπελλα εκεί που γουστάρουν?

Μπααα. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!!!

Έχω ξενερώσει τόσο με τον τελικό, που δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να παρακολουθώ Ελληνικό ποδόσφαιρο

br fun_atic είπε...

Καταπληκτικό παγκόσμιο.Τέτοιεσ διοργανώσεις μόνο ο costix και μόνο στη φυσική έδρα!!! Ευχαριστούμε πολύ.

Griniaris είπε...

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Costix για το καταπληκτικό παγκόσμιο...
Ευχαριστούμε την ομάδα που το πλαισίωσε...
Ευχαριστούμε τον προπονητή για την τεράστια υπομονή του...

Και τέλος ευχαριστούμε αυτούς που δεν έκαναν τον κόπο να έρθουν αν και μερικών τα σπίτια είναι δίπλα...

zamis είπε...

Μπραβο Θεμη!

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Εξαιρετικό παγκόσμιο. Ευχαριστούμε Costix για την διοργάνωση και φιλοξενία.
Μπράβο Costix..
Μπράβο Θέμαρε..
Μπράβο Zamis..

zamis είπε...

Μπραβο και σε σενα Antunix.
Συναντησες κανα γνωστο μας στην παραλιακη μετα?

Endys είπε...

Φανταστική φιλοξενία Costix, ευχαριστούμε πολύ !!!
Επίσης ευχαριστούμε τα παιδιά σου που μας ανέχτηκαν μέχρι τόσο αργά.

br fun_atic είπε...

Καλό το Ίντερνετ αλλά καλύτερη η προσωπική επαφή διότι λύνει παρεξηγήσεις. Το βασικό όμως είναι ότι μέσω της προσωπικής επαφής δίνεις στον άλλο να καταλάβει τις προθέσεις σου.Όλοι εμείς δεν είμαστε κρυμμένοι στον οριζώνα και γαζώνουμε την ομάδα.Θέλουμε να βοηθήσουμε.Μπορεί να έχουμε δίκιο ή άδικο.Είναι κέρδος για την ομάδα να ωφεληθεί από τη σωστή σκέψη ή πρόταση.

Costix είπε...

Εγω ευχαριστω για την παρεα και την υπεροχη βραδυα. Αυτο δεν ηταν Παγκοσμιο, ηταν ΓΑΛΑΞΙΑΚΟ.

Παναγο - γουσταρουμε, εισαι ενας απο μας. Προχωρα γερα !!!

Γιωργο - δεν χρειαζοτανε, παντως ευχαριστω πολυ. Και ιδιαιτερα για την φανελα.

br fun_atic είπε...

Γαλαξιακό δεν θα πει τίποτα. Όπως με ενημέρωσε ο ρεπόρτερ μας Antunix μας έκανε θέμα ο τρελός του χωριού στο χθεσινό φύλλο της sporday.Οφείλω να πω ότι δεν είχε ακριβείς πληροφορίες για το πρόσωπό μας :)

Griniaris είπε...

Καλά και δεν αναρτήσατε το άρθρο;

br fun_atic είπε...

Δες fb

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2013/05/blog-post_16.html


το ρεπορτάζ του δαιμόνιου ρεπόρτερ το έχουμε συζητήσει σε παγκόσμια προ μηνός... Περσινά ξυνά σταφύλια.

Η ουσία βέβαια είναι ότι αν δεσμεύεις τη μελλοντικά έσοδα (που είναι και αβέβαια) για τις φετινές απαιτήσεις, τότε είναι πάρα πολύ δύσκολο να βγάλεις οικονομικά την επόμενη χρονιά...

Ένα άλλο θέμα που πέρασε στο ντούκου ήταν η ανακοίνωση περί καταβολής 1,6 εκ ευρώ για παλιές απαιτήσεις...Ρε παιδιά πόσα ήταν όλα όλα τα έσοδα φέτος για να μπορέσετε να πληρώσετε 1,6 εκ ευρώ;;;

Αν το έχετε καταφέρει (που μου φαίνεται δύσκολο) σημαίνει ότι πρακτικά κάνατε στάση πληρωμών φέτος και μεταφέρατε σχεδόν το΄σύνολο των φετινών απαιτήσεων του χρόνου, άρα αντίο ζωή...

aplakathenas είπε...

ΠΡΩΤΟΝ : Το ρεπορτάζ δεν είναι τίποτα άλλο από όσα και όποτε θέλει να βγάλει προς τα έξω η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ σχετικά με τα τεκταινόμενα στην ομάδα. Αυτό βέβαια δεν είναι έτσι γενικά κατακριτέο( στην λογική : τα εν οίκω μη εν δήμω ) αλλά βεβαίως αυτό δεν το τηρούμε μόνο όποτε και αν μας συμφέρει στην επικοινωνιακή ( πλάκα κάνω έτσι) μας τακτική…

Αν θυμάμαι καλά είχανε πει ότι θα γίνουν κάποιες πληρωμές ( εννοείται πάντα έναντι πολύ παλαιών οφειλών) αμέσως μετά την λήξη του πρωταθλήματος σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Μοιράστηκαν δηλαδή σε όλους κάποια χρήματα δεν θυμάμαι τώρα αλλά δεν έχει τόση σημασία το ποσό για λεφτά που οφείλονταν εδώ και πολλούς μήνες σε παίκτες . Αυτό το μεγάλο διάστημα των οφειλών το γνωρίζουν πολλοί Πανιώνιοι που μιλάνε με ποδοσφαιριστές και η αγανάκτηση τους είχε βεβαίως ξεχειλίσει και δεν παίρνει αμφισβήτηση .

Η απάντηση , για όσους ακόμα πιστεύουν ότι ενδιαφέρεται να απαντήσει ή ΕΣΤΩ ΑΚΟΥΕΙ κανείς , είναι η πολύ απλά καραμέλα που λένε τους τελευταίους μήνες. Δηλαδή όποιος ,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ πάντα , αμφισβητεί ή έστω απορεί για τις ανακοινώσεις της διοίκησης για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ , μπορεί να ανέβει στα γραφεία να ενημερωθεί ο ίδιος για όλα .
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ αν δεν καταλάβει τίποτα από όσα στοιχεία του δείξουνε περί των λογιστικών , αφού ούτε γνώσεις ορκωτού λογιστή έχει ( πόσοι τέτοιοι χρειαζόντανε για αυτή την ΠΑΕ για να μάθουμε την μία και μοναδική αλήθεια άραγε???) , ούτε εννοείται την διάθεση να καταπιεί αμάσητο ότι και καλά του δείξουν οι ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

Τελικά δηλαδή , όποιοι Κύριοι έχουν τέτοιου είδους ΑΠΟΡΙΕΣ είναι δεδομένο ότι είναι κακοπροαίρετοι και σίγουρα ΟΧΙ ΥΓΙΕΙΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ ,’όπως έχει δηλώσει ξεκάθαρα ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ , σε άλλες περιπτώσεις αμφισβητιών , Κ. ΤΣΑΒΑΛΟΣ .

Όσο για το αντίο ζωή , , αυτά λέγανε κάποιοι και φέτος στην αρχή της σεζόν αλλά -εμείς τα καταφέραμε πάλι μια χαρά…- .

ΑΝΤΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟ ΑΠΟΡΙΕΣ και ΡΗΤΟΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΑΦΕΙΣ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΣ .


ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ???

br fun_atic είπε...

Πάντα υπήρχε η ίδια παρεξήγηση. Συγκεκριμένα: Η κάθε διοίκηση αναλαμβάνει έχοντας ένα πλάνο, ή τυλάχιστον έτσι νομίζει, ή τέλος πάντων το όποιο πλάνο αλλάζει με την πάροδο του χρόνου γιατί απλά τα νούμερα δεν βγαίνουν και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Παρ'όλα αυτά κάθε διοίκηση θεωρεί πως το σχέδιό της, το οποίο συνήθως δεν ανακοινώνει (εξαίρεση Τσακίρης) αποτελεί την μόνη (;) καλύτερη (;) λύση γύρω από την οποία ο κόσμος του Πανιωνίου πρέπει να συστρατευθεί, για να αποδείξει, μεταύ άλλων, και τα Πανιώνια αισθήματα.

Όπως προείπα η λύση αυτή δεν ανακοινώνεται, αλλά επιμέρους αποφάσεις διαρρέονται στα στέκια ή στον στρατευμένο τύπο (υπήρχε και υπάρχει). Όλοι μας πρέπει να διατηρούμε μια κάποιου είδους ομερτά, για χάρη του Πανιωνίου...

Αυτό μπορεί να γίνει στα στέκια του καφέ, στον στρατευμένο τύπο, ή στις τηλεφωνικές ενημερώσεις του τύπου αλλά όχι στα μπλογκ.

Μπλογκ σημαίνει έκφραση άποψης. Της δικής σου άποψης, όχι της επίσημης. Άρα a priori η ομερτά αποκλείεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι καθένας μπορεί να ασκεί το δικαίωμά του την άποψη εις βάρος συνανθρώπων ή του συλλόγου. Νομίζω ότι όλα τα μπλογκ έχουμε αποδείξει ότι εκφράζουμε κόσμια απόψεις και το κυριότερο προσφέρουμε λύσεις δίπλα στην κριτική. Αν είναι σωστή και χρήσιμη τότε ο σύλλογος ή όποιος την ακούει μπορεί να κερδίσει κάτι.

John - Singapore είπε...

Κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος καταλαβαίνω να μην γίνεται κριτική σε παίκτες, προπονητές και Διοίκηση. Είναι και αυτή μια άποψη. Τώρα όμως?
Τώρα νομίζω είναι η ώρα να γκρινιάζουμε, να φωνάζουμε και κυρίως να κάνουμε εποικοδομητική κριτική. Τώρα θα έπρεπε να βλέπουμε 25 αναρτήσεις τη μέρα, με ιδέες, προτάσεις, σκέψεις και απόψεις.
Είναι η ώρα για να δούμε τα λάθη όλων, παικτών, προπονητών και διοίκησης, να τα αξιολογήσουμε, να βγάλουμε συμπεράσματα, να κάνουμε σχέδια και όνειρα, να ακούσουμε όλους και τα πάντα, να τα σκεφτούμε, να αποφασίσουμε και να προετοιμαστούμε για την πρώτη αγωνιστική. Από εκεί και πέρα, στήριξη στο πλάνο που εκπονήσαμε και πίστη στο σχεδιασμό. Τώρα είναι που όλοι χρειάζονται πλήρη και διαρκή ενημέρωση με τα τεκταινόμενα και καλά θα είναι να υπάρχουν τεκταινόμενα και να μην χαθεί αυτός ο χρόνος μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Ας συνοψίσουμε τις κριτικές και τις προτάσεις μας και ας τις δημοσιοποιήσουμε προς διαβούλευση. ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΤΩΡΑ

br fun_atic είπε...

Το θέμα είναι ότι ζητάς να κάνουμε κριτική τώρα,ενώ δεν έχει κάνει διαφανεί το πλάνο της επόμενης χρονιάς και ενώ δεν υπάρχει η οποιαδήποτε αξιόπιστη είδηση ή ενημέρωση για τα οικονομικά. Πάνω σε τι να κάνουμε κριτική τώρα;

John - Singapore είπε...

Κριτική στα πεπραγμένα όχι στα μελλούμενα. Να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας για το πριν και μετά βλέπουμε το μετά.

br fun_atic είπε...

Θέλετε όχι αυτό αλλά το άλλο ΣΚ να επανασυσταθεί η ομάδα όνειρο Internistas Ιώδιο; Πόσοι μαζευόμαστε; Μιλάμε για δύο αγώνες με αντίτιμο 5 ευρώ το άτομο/ παιχνίδι και τα έσοδα θα δοθούν στις ακαδημίες ποδοσφαίρου για να αγοραστούν μπάλες...Δεχόμαστε και εισφορές σε χρήμα απ' όσους θέλουν να βοηθήσουν αλλά δεν παίζουν ποδόσφαιρο.

Griniaris είπε...

Καταλαβαίνω ότι λόγω εποχής οι παντόφλες έχουν αντικατασταθεί με τσόκαρα τα οποία όσο να είναι πονάνε περισσότερο.Αλλά ούτε μια απάντηση,μια δικαιολογία τέλος πάντων;Έχω να πάω Μύκονο,το κότερο αυτό το ΣΚ είναι ελεύθερο,αλλάζω πλακάκια στην πισίνα,πέστε κάτι...
Καλοκαίριασε ρεεεεε,βγάλτε επιτέλους τις ρόμπες...

zamis είπε...

Αν μου δωσετε φανελα Προο ερχομαι

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...


Μπράβο Zamis……

Καλορίζικη!

http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/28bdf24f012482a864dcbb237c5f9bd0_XL.jpg

Griniaris είπε...

Άντε ξεκουβαλάτε...Dream team μας λέγανε και την καταντήσατε cream team...

br fun_atic είπε...

Κούκλος βγήκες στα επίκαιρα Zamis

br fun_atic είπε...

Ο νέος βοηθός του Παναγό είναι παίκτης της Προο που θα κρεμάσει τα παπούτσια του.Καποιοι δεν μπορούν να ξεχάσουν τις μεγάλες αγάπες τουσ.Απορρώ που δεν τις αναλαμβάνουν κιόλας.Ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.

zamis είπε...

Κουκλες ολες..

υ.γ.1 Antunix δεν τα προλαβαινουμε τα μπραβο πια

υ.γ.2 μηπως να παρουμε τον Κλεανθη Γριβα για βοηθο γενικου αρχηγου?

υ.γ.3 Μπραβο Παρη1

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Μπράβο Γρίβα!

br fun_atic είπε...

Αν δεν υπήρχε η Προοδευτική,ειλικρινά δεν ξέρω τι θα είχαμε κάνει ως σύλλογος.

br fun_atic είπε...

Επιληφθείτε με Ραγκουέλ:http://m.youtube.com/watch?v=V6NKF3_JUHs

Griniaris είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=129392474

Τον φάγατε και ησυχάσατε...

zamis είπε...

Παλι με χρονια με καιρους παλι δικος μας θαναι.

goodbye and hello captain.

zamis είπε...

Παλι με χρονια με καιρους παλι δικος μας θαναι.

goodbye and hello captain.

Endys είπε...

Ελπίζω αυτό που γράφεται στο σάιτ του sportfm, ότι δηλαδή δεν του έγινε καν πρόταση για μείωση και έφυγε γιατί απλά δεν ήταν στα πλάνα, να είναι ανακρίβειες.
Γιατί αν όντως ισχύει δεν είναι απλά απαράδεκτο, είναι εγκληματικό!!!

Costix είπε...

για το φανουρη δυστυχως αναμενομενο, αφου τα 170 χιλιαρικα τον χρονο ειναι πλεον παρα πολλα λεφτα...

br fun_atic είπε...

μη προτρέχετε

Endys είπε...

Blogger Ο/Η br fun_atic είπε...

μη προτρέχετε

27 Μαΐου 2013 - 2:20 μ.μ.

???????????