Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ - Ο ΦΑΝΟΥΡΗΣ

Περίμενα με ανυπομονησία την τοποθέτηση του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος για το θέμα της αποδέσμευσης του Φανούρη Γουνδουλάκη. Ο ίδιος είχε δεσμευτεί ότι θα τοποθετούνταν δημοσίως σήμερα για το θέμα αυτό. Δυστυχώς μέχρι αυτή την ώρα δεν έχω βρει κάποια δήλωσή του, οπότε θα γράψω πέντε πράγματα για το θέμα, σύμφωνα με τις δικές μου πληροφορίες.

Ο Φανούρης είναι στον Πανιώνιο τα τελευταία δέκα χρόνια. Δεν μπορώ να θυμηθώ ποδοσφαιριστή που να έχει παραμείνει τόσα χρόνια στην ομάδα και μάλιστα στην πιο παραγωγική του δεκαετία.
Συνήθως, οι σημαντικοί άνθρωποι σε κάθε επάγγελμα, δεν τυγχάνουν καθολικής αποδοχής. Το ίδιο και ο Φανούρης, που είχε φανατικούς φίλους και φανατικούς "εχθρούς". Ας μου επιτραπεί να πω ότι προσωπικά τον συμπαθώ πολύ και ως παίκτη και ως άνθρωπο, παρ' όλο που δεν τον έχω συναναστραφεί. Ο Φανούρης λοιπόν υπήρξε όχι μόνο παίκτης και αρχηγός αλλά επί της ουσίας στρατιώτης, ταγμένος στους στόχους και τις αξίες της ομάδας. Μολονότι πολλοί αμφιβάλουν για την ποδοσφαιρική του αξία, μπορούν, ακόμη κι αυτοί, να αναγνωρίσουν ότι υπήρξαν πολλές χρονιές σε αυτή την πανιώνια δεκαετία που ο Φανούρης με την απόδοσή του βοήθησε καταλυτικά την ομάδα. Άλλοτε με συνολικά καλή απόδοση, άλλοτε με κρίσιμα γκολ και άλλοτε με λιγότερο προβεβλημμένη αλλά σίγουρα σημαντική δουλειά στον χώρο του κέντρου. Υπήρξαν βέβαια και κακές στιγμές, όπως μπορεί να συμβούν στον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Ανάμεσα σ' αυτά, μας έχει χαρίσει στιγμές όπου θαυμάσαμε την ποδοσφαιρική του ευφυΐα, είτε τα πόδια του μπόρεσαν να ακολουθήσουν το μυαλό είτε όχι. Αν ψάξετε λίγο στο youtube θα θυμηθείτε κάποια απίστευτα γκολ που έχει πετύχει... Φάσεις και τέρματα που θα λείψουν από τα κυριακάτικα απογεύματά μας. Η ουσία είναι ότι τα τελευταία δέκα χρόνια ο Φανούρης είναι η σημαία της ομάδας. Δίκαια. Ενώ σε άλλους παίκτες δεν συγχωρούμε την αλλαγή ποδοσφαιρικής ομάδας, στον Φανούρη δεν συγχωρούμε την πίστη στη δική μας φανέλα...Δυστυχώς τόσο μικρόψυχοι είμαστε...

Ως σημαία λοιπόν, τιμήθηκε από την ομάδα με άλλο ένα σημαντικό συμβόλαιο, το οποίο είναι γεγονός ότι κληρονόμησε η Πανιώνια Κίνηση την εποχή των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων. Πράγματι, στις μέρες μας και στην οικονομική θέση που βρίσκεται ο Πανιώνιος ένα συμβόλαιο της τάξης των 170.000 ευρώ μπορεί να είναι πολυτέλεια. Το θέμα όμως του Φανούρη πιστεύω ότι δεν είναι οικονομικό αλλά κυρίως ηθικό.

Θεωρώ ότι ο Πανιώνιος όφειλε να καλέσει τον παίκτη - σημαία του και να του κάνει έστω μια πρόταση. Όσο μικρή κι αν ήταν. Δεν την έκανε. Όφειλε έστω, να του εξηγήσει ότι δεν βρίσκεται πλέον στα αγωνιστικά πλάνα της ομάδας, εξηγώντας του παράλληλα πως βρέθηκε εκτός, αφού ο προπονητής της ομάδας κος Παναγόπουλος, τον χρησιμοποίησε σε όλα τα παιχνίδια στα οποία είχε την ευθύνη της ομάδας ως πρώτος προπονητής. Αντικειμενικά η φετινή χρονιά ήταν από τις πλέον γεμάτες και ουσιαστικές του Γουνδουλάκη. Απ' ότι μαθαίνω ούτε αυτό έγινε. Οφείλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την πολυετή προσφορά του με μια δήλωση του κώλου (έστω). Αυτό κι αν δεν έγινε... Όταν δεν γίνεται τίποτα απ' όλα αυτά, τότε μιλάμε για άδειασμα. Όταν λοιπόν το άδειασμα γίνεται εις βάρος της σημαίας, τότε τα πράγματα είναι πραγματικά άσχημα και καταδεικνύουν την ποιότητα των ανθρώπων που χειρίστηκαν το θέμα με αυτό τον συγκεκριμένο τρόπο.

Όλες αυτές τις ημέρες κάποιοι προετοίμαζαν το κλίμα της αποχώρησης του Φανούρη. Τα ίδια παπαγαλάκια που εμφανίζονται στον πανιώνιο διαδικτυακό και μη ουρανό πριν από κάθε σημαντική απόφαση. Πριν από κάθε απόφαση με δημόσιο αντίκτυπο... Η ομάδα λέει δεν άντεχε το συμβόλαιο του Φανούρη. Σε απόλυτα νούμερα ναι... Αλήθεια όμως, πόσα χρήματα έχει εισπράξει ο Φανούρης από το συμβόλαιό του; Πότε θα εισπράξει τα υπόλοιπα; Γιατί τελικά στον Πανιώνιο δεν έχει σημασία πόσα λεφτά γράφει το συμβόλαια αλλά πόσα χρήματα εισπράττεις. Πόσα λοιπόν εισέπραξε ο καλός στρατιώτης Φανούρης, που σε κάθε συνέντευξη δήλωνε ότι οι παίκτες εργάζονται σκληρά για τους στόχους και την ιστορία του Πανιωνίου ενώ ήταν απλήρωτοι; Τελικά τι είναι πολυτέλεια; Ένα συμβόλαιο στον Φανούρη ή το οποιοδήποτε συμβόλαιο στον Οκόγιε, σε Τσαμουρλίδιδες και λοιπούς που δεν έχουμε καταλάβει τον λόγο που βρίσκονται στην ομάδα;

Με δεδομένο ότι απ' όσο ξέρουμε δεν θα πάρουμε την αδειοδότηση, με ποιό τρόπο θα καλύψουμε το κενό των Γουνδουλάκη, Σάμαρη, Μενδρινού (;) , Ρόκα (και άλλων έμπειρων που ενδέχεται να αποχωρήσουν); Ή μήπως δεν έγινε καν πρόταση στον Φανούρη (που πιστεύω ότι θα αποδέχονταν το οποιοδήποτε ποσό) για να μπορούμε να διαθέσουμε (λογιστικά έστω) τα χρήματα αυτά σε άλλη ανανέωση (λιγότερο στρατευμένη);

Η μέχρι στιγμής αντιμετώπιση του θέματος ήταν κακή. Ελπίζω ότι υπάρχουν τα περιθώρια να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη. Και πρέπει να αποκατασταθεί.


Υπάρχει και ένα θέμα το οποίο πέρασε λίγο ξώφαλτσα, λόγω Φανούρη. Υπήρξαν τεράστιες ανακατατάξεις στο τεχνικό επιτελείο. Ο κος Μανίκας, από βοηθός προπονητή βρέθηκε στις Ακαδημίες. Ο Νόνι Λίμα από συνεργάτης του κου Παναγόπουλου βρέθηκε σκάουτερ. Τη θέση του κου Μανίκα θα καταλάβει λέει κάποιος παίκτης της Προοδευτικής (έκπληξη ε!!!) που θα κρεμάσει το καλοκαίρι τα παπούτσια του, ενώ τη θέση του γενικού αρχηγού θα καταλάβει ο Πάρης Ανδράλας, εάν και εφόσον κρεμάσει τα δικά του. Αν κατάλαβα καλά λοιπόν, ενώ είχαμε μια πολύ έμπειρη ομάδα γύρω από τον κο Παναγόπουλο, τη διαλύουμε (με ευθύνη και πρόταση ποιού άραγε;) για να τοποθετήσουμε στις θέσεις τους ανθρώπους με μηδενική εμπειρία.  Προσωπικά, θεωρώ λάθος αυτές τις κινήσεις γιατί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν δώσει δείγματα γραφής, βέβαια κάποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη των συγκεκριμένων επιλογών. Θα σας πω ένα πράγμα. Φέτος η χρονιά θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πιθανότατα πιο δύσκολη από κάθε άλλη. Οι ομάδες που ανεβαίνουν είναι καλές, έχουν χρήματα και μπορούν να κάνουν μεταγραφές. Οι αδύναμοι κρίκοι στην κατηγορία θα είναι λίγοι. Με δεδομένο ότι φέτος δεν θα έχουμε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμοί με τους ποιοτικούς πιτσιρικάδες (μας μάθανε) και ίσως να μην έχουμε την περσινή εύνοια της τύχης, είναι αυτοκτονία να χάνουμε έμπειρους παίκτες ή στελέχη του τεχνικού επιτελείου. Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι τις στομφώδεις δηλώσεις και ας εργαστούν για το καλό της ομάδας...

47 σχόλια:

antonis είπε...

Αμειβόταν δυσανάλογα σε σχέση με την προσφορά του,ενα συμπαθητικό 8άρι με καλή κάθετη και τίποτα παραπάνω.
Κρυβόταν επι μονίμου βάσεως, δεν μάτωνε την φανέλα, και δεν έβαζε τα πόδια του στη φωτιά.
Για τους 40 και άνω Πανιώνιους που έχουν δεί Μπαρζόφ,Οουεν,Λίμα, Σαμπουτζή,Πάντις,Παρόντι, ο Φανούρης ήταν ο ορισμός της δημοσιουπαλληλικής νοοτροπίας.
Τούς Πάνθηρες τους καταλαβαίνω να αποθεώνουν τον ΦΑΝΟΥΡΗ,έχουν και το ακαταλόγηστο λόγω ηλικίας,αλλά και το προηγούμενο,που αποθεώναν τον ψυχεδελικό τον άμπαλο τον ΚΟΝΤΟΕ, λές και ήταν ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΚΑΡΛΟΣ.

Endys είπε...

Είχα ακούσει από επίσημα χείλη ότι θα του γίνει πρόταση για μείωση.
Αν όντως ισχύει η πληροφόριση που έχεις, τότε είναι απλά τραγικό!!!
Δυστυχώς πληρώνουμε την παραμονή της ομάδος στην μεγάλη κατηγορία, με το να την μικραίνουμε συνέχεια και τελικά θα γίνουμε Προοδευτική.

Η Α' Εθνική δεν είναι αυτοσκοπός ας καταλάβουν κάποιοι. Οι 1500 που πηγαίνουν στο γήπεδο, θα συνεχίσουν να πηγαίνουν και αν παίζει η ομάδα στην Γ' Εθνική. Το θέμα είναι να σεβόμαστε αυτούς που το αξίζουν και να πρεσβεύουμε την "Πανιώνια Ιδέα".

br fun_atic είπε...

Φίλε Αντώνη δεν έχουν όλοι οι + 40 την ίδια άποψη. Σε κάθε περίπτωση και επειδή μιλάμε για τον αρχηγό της ομάδας,η αποπομπή του με τον τρόπο που βλέπουμε δημιουργεί ηθικό ζήτημα.

http://m.youtube.com/watch?v=KDStmDbQ2IE

Endys είπε...

@ Antonis

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνίσω.

Δεν είναι μόνο η κάθετη πάσα, που από μόνη της θα ήταν λόγος να τον θέλει η κάθε ομάδα στο ρόστερ της, αφού σπανίζει.
"Διαβάζει" το γήπεδο και τον αγώνα όσο λίγοι, έχει καταπληκτική μεταβίβαση και δεν είναι "κωλόπαιδο".
Συμφωνώ ότι δεν μαρκάρει και δεν τρώει σίδερα όπως ο Αδράλας για παράδειγμα, αλλά για εμένα δεν είναι τόσο σημαντικό αφού όταν η ομάδα ήταν στην άμυνα, κάλυπτε τους χώρους.

br fun_atic είπε...

Από όσο ξέρω το μόνο ραντεβού που υπήρξε ήταν για τον διακανονισμό των διακανονισθεισών και μη οφειλών :)

Endys είπε...

Αν ισχύει, είναι απαράδεκτο κι εξοργιστικό!!!!!!!!!!

Υπάρχει κάποιος κύριος εκεί στην ΠΑΕ που να μην είναι "μυρωδιάς" και να τοποθετηθεί? ή το μόνο που γνωρίζουν είναι το άδειασμα?

antonis είπε...

Endys,

Το θέμα με τον Φανούρη είναι οτι δεν βελτιώθηκε, ενα Flat πράγμα επι 10 χρόνια,και νομίζω οτι μόνο τυχαίο δεν ήταν, που συνήθως ήταν αλλαγή και οχι Βασικός,κατι παραπάνω θα ήξεραν οι προπονητές του απο εμάς.
Τα 170 και τα 240 τα προηγούμενα χρόνια ήταν δυσανάλογα σε σχέση με την προσφορά του. Το Ισοζύγιο ήταν σε βάρος του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.

br fun_atic είπε...

Ακόμη κι αν αυτά ήταν δυσανάλογα,θεωρείς ότι σήμερα δεν θα μπορούσε να του γίνει καμία προσφορά; Κι αν είναι το μέτριο 8αρι (αν είναι 8αρι) που λες,μπορείς να μου πεις ποιό καλύτερο 8αρι έχουμε ή θα αποκτήσουμε;

Σε παρακαλώ,πριν να απαντήσεις,να λαβεισ υπόψιν ότι το Απήλιον κατά πωσ φαίνεται πωλείται εντός ολίγου,άρα χώρος δημιουργίας και ανάδειξης ταλέντων τέλος...

antonis είπε...

Br,
To θέμα με το Απήλιο είναι πιο σοβαρό(αν ισχύει) σε σχέση με αυτό του Γουνδουλάκη.
Απλά θα πέσουν οριστικά και αμετάκλητα οι μάσκες για τον Τσακίρη που υποτίθεται οτι μάτωσε για το καλό του συλλόγου.
Οσο για την προσφορά,αν δίνεις σε κάποιο 170 και θέλεις να κατέβεις στα 50, απο ευγένια και μόνο δεν του κάνεις πρόταση,γιατι μπορεί να θεωρηθεί προσβλητική προς τον παίκτη η τόση μεγάλη μείωση.
Τέλος ο Κολοβός και ο Ντούνης άνετα μπορεί να καλύψουν το Κενό του Φανούρη αν Πλαισιωθούν και απο ανάλογες μεταγραφές,με τα λεφτά που γλιτώσουμε απο το συμβόλαιο του.

br fun_atic είπε...

Αν είσαι τόσο ευγενής κάνεις την πρόταση,επισημαίνοντας ότι αυτή δεν ανταποκρίνεται στην ιστορία και στη 10χρονη προσφορά του Φανούρη,αλλά στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση. Με λίγα λόγια κάνεις τη δήλωση του κώλου,που έγραψα.

Δηλαδή ο Τσακ τι άλλο πρέπει να κάνει; Παρέδωσε τη διοίκηση του προπονητικού,μείωσε το ενοίκιο,με το οποίο καλύπτονται οι δόσεις της χρηματοδότησης κι από ότι ακούω θα διαθέσει στον Πανιώνιο το 10% της πώλησης.Αλήθεια,αυτοί που ανέλαβαν τη διαχείριση του προπονητικού , τι ακριβώς έκαναν για να το αναπτύξουν;

Η ουσία είναι ότι αν χαθεί το προπονητικό ο Πανιώνιος θα γυρίσει πολλά χρόνια πίσω.

br fun_atic είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/ta-brikan-gia-apilion/678318

zamis είπε...

Mπορει να γυρισει χρονια πισω αλλα θαναι παντελονατος ναουμε

NK99 είπε...

Η παραμονή του Πανιωνίου στη SL ισοδυναμεί με αυτοκτονία του συλλόγου. Σίγουρα εξυπηρετεί κάποιους και για αυτό δεν λέγεται η αλήθεια ότι δηλαδή το πράγμα δεν βγαίνει. Δεν είναι τυχαίο που η ΓΣ έγινε μπάχαλο μόλις η συζήτηση ήρθε στην επόμενη μέρα.

Έχει πλάκα να συζητάμε για την αξία του Φανούρη όταν στην ομάδα υπάρχουν ο Ανδράλας με τον Κουλοχέρη. Η συζήτηση για το πόσο καλός παίκτης είναι ο Φανούρης έχει εξαντληθεί χρόνια τώρα και αυτό που προέχει κατά τη γνώμη μου είναι να απαιτήσουμε από τη διοίκηση να πεί την αλήθεια.

Για το σχέδιο της, της πιθανότητες επιτυχίας του και πόσο πρέπει να ταπεινωθεί ο σύλλογος για να παραμείνει στη SL.

Το παραμύθι ότι μόνο εμείς ασχολούμαστε και δεν δίνουμε λογαριασμό τελείωσε όταν εμφανίστηκε και άλλη παράταξη έτοιμη να θυσιαστεί για το καλό του συλλόγου. Ας βρούνε άλλο παραμύθι τώρα.

Griniaris είπε...

Το γέλιο είναι ότι η είδηση της πώλησης του Απηλίου ήρθε την ίδια μέρα της δημιουργίας ιστοσελίδας επαναδραστηριοποίησης του Τσακίρη στον Πανιώνιο...
Ας μη γελιόμαστε,το Απήλιον για τον Πανιώνιο ήταν πια ότι μια βίλα στη Μύκονο για έναν άνεργο.Εμένα πιο πολύ με απασχολεί ότι ο Πανιώνιος διοικητικά,κυριολεκτικά αποσυντίθεται.Όταν υποψήφιοι για γενικός αρχηγός είναι κάποιος της Προοδευτικής ή ο Ανδράλας,δε νομίζω ότι Πανιώνιος θα υπάρχει για πολύ ακόμη...
Κοροϊδεύουμε την αεκ αλλά αυτοί σε δύο χρόνια θα είναι πάλι δυνατοί κι εμείς μάλλον θα λεγόμαστε Προοδευτική-Ολυμπιακός Β' ΠΑΕ...

ΥΓ.Για τον Φανούρη έχω γράψει τη γνώμη μου.Έτσι κι αλλιώς πάντως του άξιζε καλύτερη συμπεριφορά...

John - Singapore είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
John - Singapore είπε...

Τα χτυπήματα είναι πολλά και μπαίνουμε σε πολύ χαλεπούς καιρούς. Η προσφορά ανθρώπων που ανάλογα με τις μικρές ή μεγάλες τους δυνατότητες προσέφεραν στον Πανιώνιο, απαξιώνεται. Χάνουμε την ανθρωπιά μας σαν ομάδα και το αίσθημα της οικογένειας που πολλοί παίκτες ανέφεραν στο παρελθόν ώς πρότερημα της ομάδας έναντι άλλων. Παίκτες που προσπάθησαν φιλότιμα, ούτε που καλλούνται για συζήτηση. Ο μεγαλομέτοχος πουλάει τις εγκαταστάσεις στο Απήλιοv και αναμένεται μαρασμός των φυτωρίων που αποτελούσαν και αυτά μιά κάποια λύση ή προοπτική. Στεναχώρια και λύπη καθώς και απίστευτη αδυναμία αντίδρασης καθώς δέν υπάρχει ούτε ένας ηγέτης να δώσει όραμα και ελπίδα. Παρ'όλα αυτά μόνο Πανιώνιος πάντα πιστός πάντα αισιόδοξος. Καλή μας τύχη.

Recoba είπε...

Θα μιλήσω προσωπικά. Ο Πανιώνιος ξεκίνησε για μένα ως έρωτας και κατέληξε ως μία ανιδιοτελής μεγάλη ΑΓΑΠΗ. Στη σχέση μου αυτή, δεν μετράνε σχεδόν καθόλου οι τίτλοι, οι σπουδαίες νίκες, οι πορείες στην Ευρώπη. Μετράει όμως το ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ. Ο Γουνδουλάκης, ως ο παίκτης ΣΗΜΑΙΑ και ΨΥΧΗ της ομάδας με κάλυπτε απόλυτα συναισθηματικά. Εξέπεμπε τον Πανιώνιο της ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, της ΜΑΚΡΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, της ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ, της ΟΜΟΡΦΙΑΣ του ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, του FAIR PLAY. Η πρόωρη αποχώρησή του, λοιπόν, με λυπεί ιδιαίτερα. Ποιός, άραγε, μπορεί να τον αντικαταστήσει? Μήπως κανένας 20-χρονος νεαρός απ'τις ακαδημίες? Μήπως κανένας γυρολόγος?

Πολύ καλούς ξένους παίκτες: Ρεκόμπα, Εστογιανόφ, Πάντιτς, Ντρόμπνυ, Μπαρζόφ, Τζιμπούρ μπορείς να αγοράσεις. Σαπουντζή (γνωστός αρειανός), Μανιάτη, Μάκο και άλλους πολύ καλούς Έλληνες παίκτες μπορείς να βρεις. ΣΗΜΑΙΑ και ΨΥΧΗ ΔΕΝ βρίσκεις και ΔΕΝ αγοράζεις Με Τίποτα.

Τώρα τι? Είδα δηλώσεις του Ρόβα στον ΠΣΑΤ, που έλεγε ότι τα τελευταία 3 χρόνια (ΟΦΗ, Πανιώνιος και δεν ξέρω πού αλλού) μόνο στον Απόλλωνα τον πληρώσανε! Ο ξεπεσμός της ομάδας ξεκινάει, λοιπόν, από το οικονομικό πρόβλημα, φαίνεται όμως ότι δεν σταματά εκεί...

ΚΡΙΜΑ

zamis είπε...

Μαζικος αθλητισμος στο αλσος τωρα

zamis είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10535&subid=2&pubid=129396292

Ποιος εκανε αραγε καλυτερο πρωταθλημα,ο Μενδρινος η ο Φανουρης?
Ας μας πει επιτελους ο κ.Κουτλιδης αν εγινε προταση μειωσης στον Φανουρη.
Επισης πρεπει- και ως Πανιωνιος που ειναι-να τοποθετηθει και ο προπονητης.
Και να μας εξηγησουν και την ολοκληρωτικη Κορυδαλλιωτικη στελεχωση.

br fun_atic είπε...

Να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Προπονητικό σημαίνει προοπτική για τον Πανιώνιο.
Είναι γεγονός ότι τα χρήματα που έδινε ο Πανιώνιος για το προπονητικό δεν ήταν πολλά για τις οικονομικές του δυνατότητες αλλά για τον τρόπο που χρησιμοποιούσε τον χώρο.Σε απόλυτα νούμερα αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ λίγα σε σχέση με όσα πληρώνει μια οποιαδήποτε άλλη ΠΑΕ για παρόμοια ή χειρότερα προπονητικά κέντρα.Οι άλλοι όμως φροντίζουν να παράγουν έργο σε τέτοιες εγκαταστάσεις.

Αν ο Πανιώνιος λειτουργούσε οργανωμένα΄, παρήγαγε, αναδείκνυε και πουλούσε παίκτες στην σωστή τιμή, τότε ακόμη και τα 450.000 ευρώ τον χρόνο ήταν λίγα.

Δυστυχώς όμως επιλέξαμε να πουλήσουμε ή είμαστε διατεθειμένοι να πουλήσουμε παίκτες που αναδείξαμε στο προπονητικό φθηνά και μάλιστα σε ελληνικές ομάδες. Με αυτό το πλάνο είναι αδύνατον να βγάλεις κέρδος από τις Ακαδημίες (το σύνολο βέβαια του οικοδομήματος είναι εντελώς εντελώς ανοργάνωτο, με αποτέλεσμα από τον ερασιτέχνη - δηλαδή παιδιά 15 ετών - να φθάνουν ελάχιστα στην ΠΑΕ).

Κάποιοι πούλησαν το σενάριο ότι ο Τσακίρης κονομούσε από το προπονητικό. Λάθος, διότι στην πραγματικότητα τα χρήματα που λάμβανε ήταν λίγα για την αξία του έργου και επειδή πήγαιναν για την αποπληρωμή του δανείου που είχε ληφθεί για την δημιουργία του.

Οι ίδιοι είχαν διακαή πόθο να διοικήσουν το προπονητικό... Ο Τσακίρης όχι μόνο το δέχθηκε αλλά συμφώνησε να παίρνει ένα πολύ μικρό ποσό αλλά να έχουν οι διαχειριστές την υποχρέωση κάλυψης των εξόδων.Κατά πως φαίνεται δεν τα κατάφεραν...

Εμείς οι ίδιοι μειώσαμε την αξία του προπονητικού. Εμείς οι ίδιοι το χρησιμοποιήσαμε λάθος. Όταν λοιπόν εμείς απαξιώνουμε το μεγαλύτερο έργο που φτιάχτηκε ποτέ για να βοηθήσει τον Πανιώνιο, δεν μπορούμε να κατηγορούμε τον Τσακίρη που το πούλησε, ιδίως όταν, απ' ότι μαθαίνω, θα μας δώσει και το 10% του τιμήματος (ενώ δεν έχει υποχρέωση).

Η ουσία είναι ότι ο Πανιώνιος, μετά την πώληση του προπονητικού πάει δεκαετίες πίσω. Μετά από αυτή την κατάσταση, μετά την αποψίλωση του έμψυχου δυναμικού και με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωίζουμε, σίγουρα θα βρεθούμε με το όπλο στο κεφάλι.

Η Α.Ε.Κ έπεσε αλλά θα ανέβει σύντομα με τον τίγρη. Εμείς δεν έχουμε τέτοιες προοπτικές... Να γιατί φίλε ΝΚ99 δεν είναι δυνατή η εθελούσια πτώση και πτώχευση της ομάδας...

br fun_atic είπε...

Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Ο κος Παναγόπουλος, ως πρώτος, εμπιστεύονταν τον Φανούρη περισσότερο από τον Μενδρινό. Παρ' όλα αυτά ο Φανούρης που έκανε ένα πολύ γεμάτο και καλό πρωτάθλημα φέτος, είναι εκτός πλάνων, όχι όμως ο Μενδρινός που ήταν πολύ καλός στον πρώτο γύρο αλλά στον δεύτερο χάθηκε.

Ντρεπόμαστε λέει να κάνουμε χαμηλή πρόταση στον Φανούρη, δίνουμε όμως 45.000 ευρώ στον Μενδρινό, ο οποίος λογικά θα είναι από τους καλύτερα αμοιβομενους παίκτες. Στον Μενδρινό που τέλος πάντων έχει παίξει και στον Ολυμπιακό δεν ντρεπόμαστε να προτείνουμε 45.000 ευρώ, αλλά ντρεπόμαστε στον Φανούρη; Πιστεύω ότι η διαφορά είναι πως ο Φανούρης όποιο ποσό κι αν του δίναμε θα το δέχονταν.

Άρα έχεις ένα παίκτη που τον χρησιμοποιείς πολύ, που είναι η σημαία που σε έχει διευκολύνει απίστευτα με την καταβολή των χρημάτων του και δεν του κάνεις πρόταση επειδή δεν θέλεις να τον θίξεις με την μείωση...Αυτά είναι να τα λέμε σε μικρά παιδάκια.

br fun_atic είπε...

Και βέβαια είναι άδικο να μετατραπεί η συζήτηση σε σύγκριση Φανούρη - Μενδρινού καθώς είναι και οι δύο καλοί παίκτες και βοήθησαν όσο μπορούσαν. Απλά όμως τα στατιστικά στοιχεία και των δύο που έχω στη διάθεσή μου δείχνουν ξεκάθαρα την πληρέστερη χρονιά του Φανούρη, η οποία δεν δικαιολογεί την αποπομπή του από την ομάδα, επειδή δήθεν δεν βρίσκεται στα αγωνιστικά πλάνα. Μια χαρά τα εξυπηρέτησε τα πλάνα αυτά όλη τη χρονιά...

John - Singapore είπε...

Άν όντως ο Τσακ δώσει 800 χιλιάρικα και "γλιτωσουμε" και τα 170 απο τον Φανούρη τότε σε μια εβδομάδα "βγάλαμε" σκάρτα μύριο! Με το μύριο αναμένω να φτάξουμε ομαδάρα αφου παίρνεις 6-7 καλούς παίκτες με αυτά τα λεφτά.
Τέτοια θα ακούσουμε φοβάμαι... Το μπουζούκι είναι όργανο, ο μπάτσος είναι όργανο αρα ο μπάτσος είναι μπουζούκι...
Μου άρεσε και με εκφράζει η ανάρτηση του Recoba. Ωραίος!

IWN1998 είπε...

Να δω ποιανού αποχωρούντος τη θέση θα πρωτοκαλύψουν ο Κολοβός και ο Ντούνης. Και πότε θα ξαναβγάλουμε Κολοβούς και Ντούνηδες.

IWN1998 είπε...

Μια ερώτηση προς πλέον ειδικούς.
Η νέα μίσθωση του Απηλίου έγινε το Νοέμβριο του 2012. Υπάρχει σύμφωνα με το νόμο μίσθωση που λήγει τόσο γρήγορα; Εδώ για κατοικίες που νοικιάζεις η μίσθωση είναι κατά το νόμο τριετής...

br fun_atic είπε...

Για να σας δώσω μια εικόνα. Απ' ότι ακούω στην αγορά, το συμβόλαιο του Φανούρη ηταν 170.000 ευρώ (δεν ξέρω αν είναι με ή χωρίς την εφορία).

Τα 110.000 μαθαίνω ότι του τα χρωστάμε ενώ από τα υπόλοιπα 60.000 κάποια τα έχει εισπράξει και κάποια έχουν ήδη διακανονισθεί. Επειδή δεν μιλάμε για άλλο παίκτη αλλά για τον φανούρη, πιστεύει κανείς ότι θα μας πήγαινε δικαστικώς ή θα έκανε προσφυγή για τα χρήματά του;;; Άρα να μην λέμε ότι γλυτώσαμε 170.000 ευρώ, γιατί αυτά τα χρήματα δεν τα δίναμε...

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Δηλαδή τί είναι περισσότερο ντροπή; Η μικρή προσφορά που θα έκαναν στο Φανούρη ή ο τρόπος απομάκρυνσής του;
Αυτό το "κονκλάβιο" που λαμβάνει τις αποφάσεις εν κρυπτώ και παραβύστω, συμπεριφέρεται τόσο αλαζονικά που εξοργίζει.
Αλήθεια, πρακτικά από τις συνεδριάσεις τού Δ.Σ κρατούνται; Μπορεί να δει το βιβλίο Πρακτικών κάποιος που ενδιαφέρεται;

zamis είπε...

Ειναι αστειο να κατηγορειται ο Τσακ για τα χαλια μας.ΕΛΕΟΣ..

br fun_atic είπε...

Έχουμε γίνει όλοι xl με τα χρήματα και την περιουσία του άλλου. Ντροπή λέει που πουλάει ο Τσακίρης το Απήλιον. Αυτοί που το λένε, έχουν αγοράσει εισιτήριο; Έρχονται στα παιχνίδια; Έχουν αγοράσει μια μπλούζα από την μπουτίκ;Μήπως είμαστε large μόνο στην τσέπη του άλλου;

Που ήταν όλοι αυτοί όταν ο Τσακίρης παρέδιδε την διαχείριση της περιουσίας του σε τρίτους;Αλήθεια, πως την διαχειρίστηκαν;

Τώρα θυμήθηκαν ότι ήταν βάζελος μέχρι τα 18 του; Γιατί όταν έτρεχαν στα αεροδρόμια και στις πρώτες προπονήσεις άλλα έλεγαν...

Όλα έχουν και ένα όριο.

Θα ΄θελα πολύ να κανει πίσω ο Τσακίρης.Από την άλλη κανείς δεν μπορεί να του κάνει κουμάντο για την περιουσία του...

Όσοι κόπτονται για τους εργαζόμενους στο Απήλιον, ας κοιτάξουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ, στον ερασιτέχνη, τους προπονητές και τους παίκτες...

br fun_atic είπε...

Ο κος Τσιλαλίδης δίνει κάποιες ενδιαφέρουσες εκδοχές στα θέματα που συζητάμε. Να μην ξεχνάμε ότι ήταν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος

http://www.sport-fm.gr/article/o-tsakiris-itan-megali-eukairia-gia-ton-paniwnio/678345

br fun_atic είπε...

Θα τοποθετηθεί λέει τον...Σεπτέμβριο.

Αργότερα και από την τοποθέτηση για τον Φανούρη...

http://www.panionianea.gr/2013/05/panionianeagr_29.html

General Tanz είπε...

ΜΗΔΕΝΙ ΔΙΚΗΝ ΔΙΚΑΣΗΣ, ΠΡΙΝ ΑΜΦΟΙΝ ΜΥΘΟΝ ΑΚΟΥΣΗΣ.

Θα περιμενω τον Σεπτεμβριο, ετσι και αλλιως ο χρονος περναει παρα πολυ γρηγορα με ολα αυτα που γινονται στον Πανιωνιο! Το λιγοτερο δε που με απασχολει ειναι το θεμα Γουνδουλακη.Ηθικα σιγουρα εγινε λαθος χειρισμος και φυσικα του αξιξε καλυτερο τελος , αγωνιστικα οπως εγραψε και καποιος φιλος παραπανω ειναι μαλλον προς οφελος μας.Αποψη μου.

IWN1998 είπε...

Να περιμένουμε πόσες φορές θα τραυματιστεί ο Μενδρινός αν τελικά κλείσει σε μας. Όλο το δεύτερο γύρο ήταν "χαμένος". Για το Γουνδουλάκη, να δούμε τι θα βρουν προς αντικατάσταση.
Γήπεδο για τις ακαδημίες, έχουμε αν δεν κάνει λάθος νοικιασμένο στον Άγιο Κοσμά για τους μικρούς με Εμβολιάδη κλπ. Δεν ισχύει αυτό πια;

zamis είπε...

Μαζικος αθλητισμος και στον Αγιο Κοσμα λοιπον.

IWN1998 είπε...

Σε 10 χρόνια, 10.5 εκατομμύρια... Εντάξει, σε εποχές κρίσης δεν το λες και δόσεις Κωτσόβολου...
Αλήθεια πως μια εταιρία (γιατί το αγοράζει η ΠΑΕ ΠΑΟ) που χρωστάει τόσα χρήματα, μπορεί να κάνει μια τέτοια αγορά;
Γιατί άραγε τότε δεν πληρώνει όσα οφείλει;
Για να ξέρουμε, ο Αλαφούζος αναφέρει χρέος 28 εκατομμύρια και άλλες πηγές πάνω από 45 εκατομμύρια...
Προ καιρού, αναφέρθηκε ότι μόνον στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ χρωστάει 1.5 εκατομμύριο.
Πως είναι θέση μια ΠΑΕ με αυτά τα χρέη να προχωράει σε συμφωνία αγοράς 10.5 εκατομμυρίων;

Griniaris είπε...

Αυτό που διάβασα εγώ είναι ότι το Απήλιον αγοράστηκε με προσωπικά χρήματα του Αλαφούζου.Ίσως στο κάτω κάτω ο Τσακίρης απλά εξυπηρετεί την ανάγκη του παο σε προπονητικό αλλιώς, όπως γράφουν τα ρεπορτάζ, θα είχε πρόβλημα στην έφεση που έκανε για αδειοδότηση.Πρόβλημά τους...
Το δικό μου πρόβλημα είναι ότι χάσαμε το Απήλιον,η ομάδα ούτε που διαννοήθηκε να κάνει έφεση για αδειοδότηση και Πανιώνιοι παραγκωνίζονται προς χάρην της απαλλοτρίωσης...
Ελπίζω του χρόνου και αν θελήσουμε εισιτήρια για τους αγώνες,να μην χρειάζεται να πάρουμε το τρένο.Τα θερμά μου συγχαρητήρια που κρατήσατε τον Πανιώνιο ψηλά...

Και δυστυχώς όλα αυτά δεν αποτελούν πισωγύρισμα αλλά τεράστια άλματα προς το μέλλον...

John - Singapore είπε...

Σιγά μην το αγοράσει ως ΠΑΕ. Σαν ιδιώτης θα το πάρει και θα το νοικιάσει στην ΠΑΕ με ¨ευνοϊκούς¨ όρους...

IWN1998 είπε...

Το Απήλιο αγοράζεται επ' ονόματι της ΠΑΕ ΠΑΟ. Τα λεφτά άρα πρέπει να τα βάλει ο κος Αλαφούζος στην ΠΑΕ ΠΑΟ και από εκεί να πληρωθεί η αγορά.

IWN1998 είπε...

Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε για την αγορά του «Απήλιον» μ' ένα ποσό της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα διαθέσει άλλα 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τα 50 στρέμματα που επίσης ανήκουν στον Τσακίρη και τα οποία με την σειρά τους θα παραχωρηθούν για την επέκταση των εγκαταστάσεων!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά τα 10,5 εκατομμύρια ευρώ θα αποπληρωθούν σε 10 χρόνια, ενώ σήμερα, το αργότερο αύριο (30/5) θα έχουν ετοιμαστεί τα συμβόλαια και θα «πέσουν» οι υπογραφές ανάμεσα στις δύο πλευρές...


Διαψεύδει για Γιαννιώτα, Ρομπέρ ο Παναθηναϊκός
Σιγουριά για την άδεια
Ερχεται ο Μόρας, περιμένουν Καραγκούνη
«Οι μετοχές τζάμπα, η Παιανία όχι»
Στην... έξοδο της Παιανίας ο Παναθηναϊκός!
Κτήμα Καρελλά κι Απήλιον αντί για Παιανία
Το μεσημέρι η διοικούσα επιτροπή «άναψε» το πράσινο φως για την ολοκλήρωση τοου deal και πλέον οι δικηγόροι αναλαμβάνουν δράση για να τελειώσουν την συμφωνία. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται στον Παναθηναϊκό οι εγκαταστάσεις θα ανήκουν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι όχι στον Αλαφούζο, όπως συμβαίνει με την περίπτωση του προπονητικού κέντρου της Παιανίας που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.

IWN1998 είπε...

Sorry για τις τσόντες από κάτω ... από δημοσίευμα της Sentragoal.

IWN1998 είπε...

"...Για τους γνωρίζοντες πρόκειται για τα... επιτρεπόμενα έξοδα (το λεγόμενο θεμιτό άνοιγμα) από την UEFA που αφαιρούνται από τον υπολογισμό του break even στον κανονισμό του financial fair play ακριβώς γιατί κρίνονται ως έργα ποδοσφαιρικής υποδομής και όχι εντυπωσιασμού."

Επιτρέπει σε παράγοντα να βάλει τόσα λεφτά για την ομάδα του, αν πρόκειται για έργα υποδομής...
Το ζητούμενο είναι αν μια ομάδα που χρωστάει στο Ελληνικό Δημόσιο 1.5 εκατομμύριο μόνον για το ΟΑΚΑ, ασχέτως ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ και κουραφέξαλα, μπορεί να δίνει έστω και μέσω του αρχιπαράγοντά της, πάνω από 1 εκατομμύριο το χρόνο για αγορά έστω και υποδομής. Μήπως το ΟΑΚΑ θα πρέπει να κάνει κατάσχεση της πρώτης δόσης του Απήλιου, φερ' ειπείν;
Κατα τ' άλλα ψάχνουμε να βγάλουμε λεφτά από τη φορολογική δήλωση του τόκου των μικρομεσαίων καταθετών.

IWN1998 είπε...

...Και κάτι τελευταίο. Οφείλει ο κος Τσακίρης να το μετονομάσει πριν το πουλήσει. Η ονομασία Απήλιο ανήκει στην Ιστορία του Πανιωνίου.
Ας μην βλέπουμε τουλάχιστον τίτλους σαν τους σημερινούς. "Απήλιον, το νέο σπίτι του ΠΑΟ".

br fun_atic είπε...

Καλό είναι να θυ όμαστε τις καταστάσεις ακριβώς όπως έχουν κι όχι όπως βολεύει...

Πολλοί φίλοι και συνπανιώνιοι που ανεβάζουν διάφορες αναρτήσεις στο fb σχετικά με το προπονητικό, μήπως θυμούνται πόσες φορές η παρούσα διοίκηση απείλησε ότι θα φύγει;
Για να το κάνει, προφανώς και δεν είχε σε μεγάλη εκτίμηση τις παρεχόμενες υπηρεσίες, αφού προφανώς πίστευε ότι θα μπορούσε να βρει αλλού αντίστοιχες και φθηνότερες.

Μπορούμε λοιπόν τώρα που το προπονητικό δείχνει να αποτελεί παρελθόν να δούμε τι ακριβώς είχε στο μυαλό της η διοίκηση; Ποιό είναι το plan b της ιστορίας;

Μπορούμε να μάθουμε έστω αν ως ομάδα υπήρξαμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας έναντι του ιδιοκτήτη του προπονητικού και των υπαλλήλων που εργάζονταν εκεί; Αυτό το λέω για όσους χύνουν δάκρυα λύπης για τους ανθρώπους που θα χάσουν τη δουλειά τους.

Η αλήθεια είναι ότι με στεναχωρεί το θέμα της πώλησης. Από την άλλη καταλαβαίνω ότι γύρω από το προπονητικό δύο πλευρές τραβάνε ένα σκοινί εδώ και δύο χρόνια, το οποίο κάποια στιγμή θα έσπαγε...

br fun_atic είπε...

Ένας καλός φίλος, ο οποίος γνωρίζει τις τιμές της ποδοσφαιρικής αγοράς μου είπε ότι ο Φανούρης διαχρονικά υπήρξε (αν και σημαία) από τους παίκτες που δεν επιβάρυναν οικονομικά τον σύλλογο.

Συμβόλαιο 170.000 ευρώ είχε ο Φανούρης τα τελευταία δύο χρόνια (ψάξε βρες τι εισέπραξε βέβαια). Τα προηγούμενα συμβόλαιά του ήταν της τάξης των 120.000 και 40.000 ευρώ ετησίως. Τα χρήματα αυτά τα έπαιρνε όταν οι παρακάτω παίκτες λάμβαναν: Delura 300.000, Majstorovic 180.000,Lourenco 160.000, Latka 320.000, Jonsson 150.000,Diawara 140.000, recoba 800.000, estoyanoff 450.000, Χούτος 220.000, Κukec 180.000, Μπάρκογλου 160.000, Λανγκαμπ 180.000, Κοιλιάρας 160.000,Μπάλαμπαν 360.000,Μπουβάλ 160.000, Ριέρα 220.000, Smoje 120.000, Risgard 180.000, Varault 160.000. Τα συμβόλαια του Μανιάτη ήταν στις 320.000 ευρώ και του Μάκου στις 220.000 ευρώ.
Τα νούμερα αυτά είναι κατά προσέγγιση και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Αν ισχύουν όμως καταλαβαίνουμε ότι ο Φανούρης, ακόμη και την περίοδο των παχιών αγελάδων ήταν από τους λιγότερο καλά αμοιβόμενους παίκτες.
Να μην του βάζουμε την ταμπέλα του δημόσιου υπαλλήλου όμως όταν άλλοι ήρθαν, έκαναν γερή μπάζα και έφυγαν...

zouri1 είπε...

Ο φανουρης δικαιουταν μια καλυτερη συμπεριφορα.Το προπονητικο team ως προς το αγωνιστικο και η διοικηση ως προς το οικονομικο ,ξερουν τι πρεπει να κανουν.Η ομαδα ειναι βυθισμενη οικονομικα και με τα ψεματα προσπαθουμε να το παιξουμε ομαδα.Κανεις δεν την βοηθαει .Ο τσακιρης εκανε το απηλιο για εναν αλλο Πανιωνιο.Αυτος τωρα δεν υπαρχει ,οπως δεν υπαρχει και κατι αξιολογο στο Ελληνικο ποδοσφαιρο.Του ηρθε κουτι η αναγκη του βαζελου και ξεφορτωθηκε ενα μεγαλο βαριδι που σε λιγο δεν θα μπορουσε ουτε το γκαζον να κουρεψει.Η ομαδα πρεπει να βρει γηπεδο συμφωνα με τα δεδομενα της.Οι παικτες ηξερα οτι δεν ειχαν λεφτα για βενζινες.Ο Περιστεριδης ηταν να παιρνει 900 Ε ,που δεν τα επαιρνε,πως θα πηγαινε στο Κορωπι ?Αυτο ισχυει για ολους .

Θεμιστοκλής είπε...

Ελπίζω τουλάχιστον ν' ακουστεί η επισήμανση του Ίωνα, ότι το Απήλιο πρέπει να μετονομαστεί πριν πουληθεί.
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση...

Ron Barceló είπε...

Μια ο Φανούρης, τώρα το ζελο-Απήλιο.
Το ένα χτύπημα μετά το άλλο. ΓΤΠ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε πως γίνεται προσπάθεια να πλαισιωθεί ο Παναγόπουλος και με τους Ζαίμι-Τάτση.

Ρε καθήστε καλαααα