Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο πάτος είναι κοντά...


Το Κορωπί ήταν το τελευταίο πεδίο μάχης ανάμεσα στην διοίκηση του Πανιωνίου και τον Κωνσταντίνο Τσακίρη. Πως φτάσαμε ως εδώ;

Το προπονητικό ήταν το μεγαλύτερο έργο που φτιάχτηκε ποτέ για τον Πανιώνιο και ίσως το μεγαλύτερο που θα φτιαχτεί ποτέ. Ικανοποιούσε το πάγιο αίτημα της ομάδας για εξεύρεση κατάλληλου χώρου που θα μπορούσε να υποστηρίξει επιστημονικού επιπέδου ανάπτυξη των ακαδημιών και της πρώτης ομάδας. 

Η έναρξη της λειτουργίας του συνοδεύτηκε με την πρόσληψη του κου Μαλντέρα, ο οποίος είχε αναλάβει να οργανώσει τις ακαδημίες σε ευρωπαϊκά πρότυπα, γεγονός που θα καθιστούσε τον Πανιώνιο αγωνιστικά και οικονομικά αυτάρκη. Ο ρόλος και το έργο του κου Μαλντέρα είναι αμφιλεγόμενος. Πολλοί τον θεωρούν αποτυχημένο και του αποδίδουν ευθύνη για την καθυστέρηση παραγωγής νέων ταλέντων. Το θέμα είναι ότι όταν ο Πανιώνιος των υποδομών μπήκε σε σωστό δρόμο (τουλάχιστον στο σκέλος που έχει να κάνει την ΠΑΕ και τις ομάδες από την u17 και πάνω) μας προέκυψε η περίοδος Κιντή.

Ο κος Κιντής εξήγγειλε τη δημιουργία μιας χαμηλού κόστους ομάδας, αποτελούμενης από νεαρούς παίκτες. Βέβαια η ομάδα που δημιούργησε κάθε άλλο παρά χαμηλού κόστους ήταν και βέβαια στηρίζονταν σε παίκτες που δεν προέρχονταν από τις ακαδημίες μας. Άρα φτάσαμε στον τραγέλαφο να υποβαθμίζει η ίδια η ΠΑΕ τις υποδομές της. Όταν πέρασε η λαίλαπα Κιντή και ξεκίνησαν να λειτουργούν οι u ομάδες όπως πρέπει, είδαμε τις πρώτες επιτυχίες σε κάθε επίπεδο. Επιστέγασμα των επιτυχιών αυτών ήταν η κλήση πολλών νεαρών παικτών μας στις μικρές εθνικές ομάδες (πρώτη φορά σε τέτοια έκταση), οι αγωνιστικές επιτυχίες σε επίπεδο u ομάδων και τα οκτώ επαγγελματικά συμβόλαια σε ταλαντούχους παίκτες που προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα. Αν σκεφτεί κανείς ότι όλα αυτά έγιναν μέσα σε πέντε χρόνια, στα μισά των οποίων όμως το προπονητικό δεν λειτουργούσε όπως έπρεπε (Μαλντέρα – Κιντής), καταλαβαίνουμε το μέγεθος της επιτυχίας.

Έχουμε αναλύσει εκτενώς και επί χρόνια τους λόγους αποχώρησης του κου Τσακίρη από την ομάδα. Καλώς ή κακώς, από δικά του λάθη ή από λάθη άλλων (δεν έχει σημασία) έφτασε στο σημείο να θελήσει να αποχωρήσει από την ομάδα. Στο σημείο αυτό κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει την πρότασή του για το πλειοψηφικό πακέτο, παρέχοντας τη δυνατότητα να ελέγξει πλήρως τα οικονομικά της ΠΑΕ, έχοντας όμως την υποχρέωση να καταβάλει το ποσό των μόλις 5.000 ευρώ στον ερασιτέχνη. Όσοι ήταν Πανιώνιοι και είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν την ΠΑΕ είχαν την ευκαιρία να δώσουν τα πέντε χιλιάρικα, να ελέγξουν τα οικονομικά και να αγοράσουν την ομάδα. Δεν το έκανε κανείς. Και δεν είναι περίεργο, γιατί μιλάμε για την αρχή της κρίσης, όταν ένας – ένας όλοι οι οικονομικά ισχυροί αποσύρθηκαν από τον αθλητισμό. Θα συνυπολογίσουμε ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε μολονότι η οικονομική κατάσταση τότε (της χώρας και του Πανιωνίου) ήταν σαφέστατα καλύτερη.

 Η ουσία είναι ότι ο μοναδικός που ενδιαφέρθηκε σοβαρά για την ομάδα ήταν ο Ψωμιάδης. Ο Τσακίρης ήθελε να φύγει, δεν είχε άλλη εναλλακτική εκείνη τη δεδομένη στιγμή και κάπου μέσα του θεωρούσε ότι η ομάδα ίσως είχε ελπίδα να σταθεί με έναν παράγοντα επιπέδου Ψωμιάδη σε ένα πρωτάθλημα που θα διεξάγονταν ανάμεσα σε παράγοντες τέτοιου είδους. Όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει σε στοιχεία της εποχής για να δει ποιοι ήταν πρόεδροι ομάδων εκείνη τη δεδομένη στιγμή και θα καταλάβει που πήγαινε το πράγμα. Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν πολλές και δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πρόσωπο του Μάκη Ψωμιάδη. Αυτές εκφράστηκαν είτε δυναμικά (διαμαρτυρίες – συλλαλητήρια) είτε με παροχή συμβουλών από ανθρώπους που εκτιμούσαν τον πρώην μεγαλομέτοχο. Ήταν άδικο για την ομάδα, για τον κόσμο, για την ιστορία, αλλά και για τον ίδιο τον κ Τσακίρη, να τον διαδεχθεί και να αναλάβει τις τύχες της ομάδας κάποιος με την ιστορία του Μάκη Ψωμιάδη.

 Το deal δεν προχώρησε όχι γιατί ο κος Τσακίρης πείστηκε από τις διαμαρτυρίες, αλλά γιατί πιστεύω ότι μάλλον είχε πληροφόρηση για το θέμα με το κύκλωμα των στημένων αγώνων και επειδή ο κος Βεντούρης του πρόσφερε τη δίοδο διαφυγής (για τους δικούς του λόγους), με την ανάληψη του πλειοψηφικού πακέτου από τον Ερασιτέχνη. Η συμφωνία, απ’ όσο ξέρω, προέβλεπε ότι ο κος Τσακίρης θα άφηνε στην ομάδα ένα σημαντικότατο ποσό το οποίο θα κάλυπτε την αποπληρωμή όλων των υποχρεώσεων της ομάδας, μέχρι και την στιγμή της αποχώρησής του. Τις υποχρεώσεις πέραν του σημείου αυτού τις αναλάμβανε η νέα διοίκηση. Δίκαιο. Δυστυχώς, τα χρήματα αυτά όμως δεν πήγαν στην κάλυψη των υποχρεώσεων που άφηνε ο κος Τσακίρης μέχρι εκείνη τη στιγμή, αλλά σε ακριβές μεταγραφές προπονητών και παικτών. Αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση Τσάβαλου ανέλαβε τελικά μόνο υποχρεώσεις από δύο διοικήσεις και τραγικά μειωμένα έσοδα. Από τις απαιτήσεις αυτές δύο είναι οι εξαιρετικά επείγουσες. Αυτές προς το δημόσιο (φόροι, Φ.Π.Α, ασφαλιστικά ταμεία) και οι απαιτήσεις προς παίκτες που κατόπιν ένδικων μέσων μπορούν να οδηγήσουν σε αφαίρεση βαθμών, άρα σε υποβιβασμό και οικονομική καταστροφή.

Η διοίκηση Τσάβαλου προσπάθησε να μειώσει τα έξοδα και χρησιμοποίησε παίκτες και από τις υποδομές (άρα αγωνιστικά έκανε την απόλυτα σωστή κίνηση). Παράλληλα βρέθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να πρέπει να αποπληρώνει μεγάλες απαιτήσεις από το παρελθόν, ενώ δεν είχε τις οικονομικές δυνάμεις να πληρώνει τις τρέχουσες απαιτήσεις. Το σημείο αυτό είναι κομβικό. Όταν δεν έχεις πληρώσει τις παλαιές απαιτήσεις του δημοσίου, δεν μπορείς να πληρώσεις τις τρέχουσες, άρα τα μέλη της παρούσας διοίκησης, ουσιαστικά έχαναν την προστασία που τους παρείχε ο διορισμός τους από το πρωτοδικείο και βρίσκονταν πάντα αντιμέτωποι με την φυλακή και την κατάσχεση ατομικών περιουσιακών τους στοιχείων. Μολονότι σχετικά γρήγορα κατάλαβαν την κατάσταση, δεν έκαναν το αυτονόητο, δηλαδή να προσπαθήσουν να συνεργαστούν με τον Τσακίρη ή να βρουν τρόπο , σκεπτόμενοι πονηρά, να τον εμπλέξουν στο πρόβλημα, αλλά άνοιξαν μέτωπο. Εκείνοι τον καλούσαν να πληρώσει κάθε απαίτηση που είχε δημιουργηθεί ή διακανονισθεί από δικές του διοικήσεις (και «έσκαγαν» μετά την αποχώρησή του από την ομάδα και μολονότι τα χρήματα που άφησε δεν είχαν χρησιμοποιηθεί για τον συμφωνηθέντα σκοπό), εκείνος επικαλούνταν τη συμφωνία με τον Βεντούρη και το χάσμα βάθαινε. Για να είμαστε τίμιοι, να πούμε ότι καμία διοίκηση, καμία διαχείριση στην Ελλάδα δεν πληρώνει άμεσ και τοις μετρητοίς. Είναι λογικό να διακανονίζει οφειλές και να τις μεταφέρει στο μέλλον (και η νυν διοίκηση το κάνει). Όταν κάποιος αποκτά μια επιχείρηση, θέτει κάποιους όρους. Σίγουρα μαζί με την επιχείρηση αποκτά το ενεργητικό και το παθητικό της. Από τη στιγμή που ο κος Τσακίρης έδωσε την ΠΑΕ, δεν ήταν υποχρεωμένος να καλύψει τις υποχρεώσεις μέχρι εκείνη τη στιγμή. Τυπικά αυτές ανήκουν σ' αυτόν που αποκτά την επιχείρηση ως σύνολο ενεργητικό και παθητικό). Παρ' όλα αυτά άφησε χρήματα. Αν λοιπόν κάποιοι θεωρούν ότι έχει ευθύνη για τις οφειλές μετά από το σημείο της αποχώρησής του, τότε μάλλον αναγνωρίζουν ευθύνη της σημερινής διοίκησης για οφειλές της μετά από τυχούσα πώληση της Π.Α.Ε σε κάποιο επιχειρηματία. Αυτό δεν στέκει σε καμία περίπτωση.

Είναι δεδομένο ότι τα 450.000 ευρώ που δίναμε τον χρόνο για το προπονητικό ήταν λίγα σε σχέση με αυτά που έδιναν άλλες ομάδες, ήταν επίσης λίγα σε σχέση με αυτά που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε από την πώληση παικτών, εφόσον λειτουργούσε σωστά το προπονητικό, ήταν πολλά όμως σε σχέση με τις τρέχουσες οικονομικές μας δυνάμεις και σε σχέση με την βασική επιλογή της ΠΑΕ να συνεχίσει τις σχέσεις που είχαν αναπτυχθεί από την διοίκηση Βεντούρη με τον Ολυμπιακό, που είχαν σαν αποτέλεσμα την αποψίλωση του ρόστερ μας και μάλιστα σε χαμηλή τιμή. 

Η νυν διοίκηση, αντί να εξηγήσει στον κόσμο την κατάσταση, αντί να διατηρήσει όρους διαφάνειας και να συναποφασίσει με τον κόσμο για βασικές επιλογές της ομάδας (διότι όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, ο Πανιώνιος τυπικά ανήκει ιδιοκτησιακά στον κόσμο του και όχι στην κάθε εκλεγόμενη διοίκηση) αντί να προσπαθήσει να ενώσει κάθε πανιώνια δύναμη, προσπάθησε εκ του σύνεγγυς και χωρίς να έχει τις οικονομικές δυνάμεις να τρέξει την ομάδα, ανοίγοντας μέτωπο με τον μοναδικό άνθρωπο που αντικειμενικά μπορούσε να τη βοηθήσει. Η νυν διοίκηση έκανε άλλο ένα τραγικό διοικητικό σφάλμα. Πιεζόμενη από τις οφειλές, άφησε ελεύθερους όλους τους αξιόλογους παίκτες μας, γλύτωσε από το συμβόλαιό τους, χωρίς όμως να κατορθώσει να βάλει στα ταμεία της Π.Α.Ε ούτε ένα ευρώ από πώληση.Αδιέξοδο.

Από τη στιγμή που ο κος Τσακίρης είχε αποχωρήσει από την ΠΑΕ ύστερα από την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου, το μόνο μέσω πίεσής του από την ΠΑΕ ήταν το προπονητικό. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η νέα διοίκηση, βρέθηκαν κάποια στελέχη της που ζήτησαν από τον Τσακίρη να τους παραδώσει τη διαχείριση του προπονητικού, αίτημα που φάνταζε τρελό εκείνη τη δεδομένη στιγμή, αφού ουσιαστικά του ζητούσαν να διαχειρίζονται εκείνοι  ένα δικό του περιουσιακό στοιχείο.

 Πάνω στο προπονητικό λοιπόν στήθηκε όπως προανέφερα η τελευταία φάση του πολέμου. Οι κόντρες οδηγούν στην άρνηση του κου Τσακίρη να παραχωρήσει το προπονητικό για την προετοιμασία της ομάδας πέρσι το καλοκαίρι. Αυτό είναι κομβικό σημείο και λάθος του κου Τσακίρη. Ύστερα από διαρκείς διαμάχες και αφού η νυν διοίκηση είχε απειλήσει ότι θα αποχωρήσει από το προπονητικό, άρα επί της ουσίας απειλούσε τον Τσακίρη ότι θα αναγκάζονταν να αποπληρώνει από μόνος του τα χρήματα που δανείστηκε προκειμένου να κατασκευαστεί το έργο και με δεδομένο ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε άλλος ενδιαφερόμενος για τον προπονητικό, ο κος Τσακίρης μείωσε το τίμημα χρήσης του χώρου και παρέδωσε την διαχείριση στην διοίκηση της ΠΑΕ. Ακριβώς όμως επειδή η συμφωνία αυτή ήταν ουσιαστικά προϊόν εκβιασμού (θεμιτού ή αθέμιτου - ο καθένας το κρίνει αλλιώς), ο κος Τσακίρης απάντησε όταν βρέθηκε η ευκαιρία με την πώληση του προπονητικού στον Παναθηναϊκό.
Επί της ουσίας τι έγινε; Διασπασθήκαμε και τελικά χάσαμε. Για την απώλεια του προπονητικού φταίνε και οι δύο που τραβούσαν το σκοινί εις βάρος των πραγματικών συμφερόντων της ομάδας. Ο Πανιώνιος χωρίς το προπονητικό δεν έχει σοβαρή αγωνιστική προοπτική. Αν σε αυτό προσθέσεις τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει καταλαβαίνεις ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ακολουθήσει τον δρόμο της Α.Ε.Κ με τη διαφορά ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο αν τότε θα καταφέρει να συσπειρώσει τον κόσμο και οικονομικές δυνάμεις γύρω από ένα συγκεκριμένο πλάνο αναδόμησης. Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε φτάσει στην αρχή του τέλους…

49 σχόλια:

emp είπε...

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ.ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ; ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΤΣΑΚ Κ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ.ΚΑΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΜΕΜΠΕΡΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ Η ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΣΑΚΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΚΡΙΜΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΔΙΚΑ

br fun_atic είπε...

Για να έχουμε ένα μέτρο σε αυτά που λέμε, το μουσείο είναι μια τζαμαρία με ράφια, το μέμπερς πέντε βαμμένοι τοίχοι, ενώ το προπονητικό είναι ένα έργο κόστους 10-18 εκ ευρώ (έχω ακούσει διάφορα σενάρια για το κόστος).Φαντάζομαι ότι δεν έχουμε την αξίωση από κάποιον με τον οποίο είμαστε αντικειμενικά σε κόντρα να μας χαρίσει ένα περιουσιακού του στοιχείο τέτοιας αξίας... Θεωρητικά μπορούσαμε να του προτείνουμε να το αγοράσουμε ή να αναλάβουμε το κόστος αποπληρωμής, δεδομένου ότι φτιάχτηκε με χρηματοδότηση.

emp είπε...

Μεσω πανιωνιου ομως εγινε αυτο χωρις τον πανιωνιο δεν θα το εφτιαχνε .χρησιμοποιηθηκε το ονομα μας και τωρα πωλειται .οταν λεγαμε οτι το απηλιον ανηκει σ αυτον κ καποια στιγμη θα μας την εκανε .ο τυπος το γηπεδο ηθελε αυτο φανηκε δεν του κατσε κ εκδικειτε κ καλα.ας το αφηνε να δινουμε ενοικιο για εκατο χρονια. για την ομαδα για την ιστορια για τα παιδια που ψαχνονται τηλεφωνικα που θα προπονουνται κ δεν γνωριζουν.εβαλε μια πετρα κ αυτος κ τωρα την σηκωσε κ αφησε και λακκουβα κριμα.

br fun_atic είπε...

Το Απήλιον φτάχτηκε με χρηματοδότηση. Αν δεν κάνω λάθος το δάνειο ήταν 10 ετές. Οπότε έπρεπε να εξοφληθεί σε 10 χρόνια. Συνεπώς το σενάριο της μίσθωσης των 100 ετών δεν παίζει ούτε γι αυτόν, ούτε για πολλούς άλλους λόγους.

Πάμε παρακάτω: Για μένα ήταν λάθος του Τσακίρη που το έδωσε. Του ανήκει, ήταν περιουσία του, είχε κάθε δικαίωμα, από την άλλη, εγώ προσωπικά, θα ήθελα από έναν άνθρωπο που αντικειμενικά έδωσε δεκάδες εκατομμύρια για τον πανιώνιο, να μείνει μια υποδομή στην ομάδα με το δικό του όνομα. Εύκολο να το λέω βέβαια γιατί μιλάω για ξένη τσέπη.

Από εκεί και πέρα όμως την κόντρα γύρω από το προπονητικό δεν την ξεκίνησε ο Τσακίρης, ούτε ήταν αυτός που έφερε με αποκλειστική δική του ευθύνη τα πράγματα στο απροχώρητο. Σε ένα καβγά φταίνε πάντα και οι δύο.

Ας μας πει λοιπόν η νν διοίκηση που θα στεγάσει τόσο κόσμο, τις ακαδημίες και την πρώτη ομάδα, αφού επί χρόνια διατυμπάνιζε ότι δεν το χρειάζεται το Κορωπί.

Ξέρεις τι καταλαβαίνω; Ότι από προσωπικές κόντρες καβγάδες και ηλίθιους χειρισμούς έχασε η ομάδα και μόνο...

dimosthenis είπε...

Οι κακές ειδήσεις για τον Πανιώνιο δεν έχουν τέλος. Και όλες συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τον Τσακίρη.
Όταν ο Τσακίρης ανέλαβε τον Πανιώνιο από τον Μπέο, (τον οποίο ομαδικά στην τελευταία περίοδο έβριζε η εξέδρα), οι παλιοί πανιώνιοι τρίβαμε τα μάτια μας. Βρέθηκε ένας άνθρωπος που βάζει πραγματικό ζεστό χρήμα, πληρώνει στην ώρα του και έχει όραμα για την ομάδα. Φτιάχνει πραγματικά και όχι στα λόγια όπως ο Μπέος προπονητικό κέντρο, το οργανώνει σε ευρωπαικά πρότυπα και διαρκώς το εξοπλίζει, έργο κόσμημα. Θέλει να φτιάξει με δικά του λεφτά και το γήπεδο με εμπορικες χρήσεις για να αφήνει στην ομάδα έσοδα, αλλά εκεί συναντά την αντίδραση των "επαγγελματιών" της τοπικής αυτοδιοίκησης που τορπιλίζουν την προσπάθεια. Δεν ξέρω αν να θα πω ευτυχώς, γιατί αν είχε αφήσει και κει χρέη που έπρεπε να πληρώνονται σήμερα, όπως στο Κορωπί θα πουλούσαμε και αυτό το γήπεδο ίσως στον τίγρη για την ΑΕΚ.
Ακολουθούν δυο χρόνια θαύμα βγαίνουμε Ευρώπη παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο χαιρόμαστε να πηγαίνουμε στο γήπεδο και μετά αρχίζει η κατάρρευση, που ξεκινάει απο επιλογές Τσακίρη με αποκορύφωση την περίοδο Κιντή. Καμιά προσπάθεια για ανάπτυξη. Χρέη παντού, αδιαφάνεια, ποδοσφαιριστές άχρηστοι υψηλά συμβόλαια, που ακόμα πληρώνουμε. Ο Τσακίρης φεύγει και αφήνει πίσω του κάποια χρήματα που η διοίκηση Βεντούρη Τσολακάκη τα εξαφανίζει αδιαφανώς σε προπονητές και παίχτες αμφίβολης αξίας.
Ο Βεντούρης αποπέμπεται και αναλαμβάνει η διοίκηση Τσάβαλου που δεν έχει ούτε χαρτομάντηλο να κλάψει. Στηρίζεται στο Απήλιο που αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε ομάδα που θέλει να έχει μέλλον αλλά αντί να βρεί ένα μόντους βιβέντι με τον Τσακίρη στο θέμα αυτό έρχεται όπως διαβάζω σε σύγκρουση μαζί του. Παρόλα αυτά διαμορφωνεται ένα σχέδιο λειτουργίας της ομάδας βασισμένο σε νέα παιδιά με την επικουρία 5-6 έμπειρων παικτών και σε ένα νέο φιλόδοξο προπονητή. Το σχέδιο από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι σε γενικές γραμμές πέτυχε, όχι μόνο γιατί οι νέοι παίχτες έδειξαν πτυχές του ταλέντου τους αλλά κυρίως γιατί υπήρχαν οι παλιοί παίχτες ο Ρόβας και ο Μενδρινός στον πρώτο γύρο, ο Σάμαρης στο δεύτερο και οι Γουνδουλάκης Αραβίδης σ' όλο το πρωτάθλημα.

dimosthenis είπε...

Σήμερα διαβλέπω μια προσπάθεια συνέχισης του σχεδίου αλλά χωρίς την παρουσία 3-4 από τους παλιούς έμπειρους παίχτες. Οι λόγοι ασφαλώς πρώτιστα είναι οικονομικοί αλλά ανιχνεύω και μια χροιά προσωπικών αδιαφανών επιδιώξεων στους χειρισμούς των θεμάτων Γουνδουλάκη Μανίκα και την επιλογή νέων συνεργατών.
Όμως κάθε σχέδιο βασίζεται πάντοτε στις υποδομές και για μας φέτος χάνεται η βασική υποδομή, το Απήλιο. Τι σχέδιο λοιπόν να κάνω χωρίς προπονητικό κέντρο; Αντε πάλι τσιγγάνοι από τον άγιο Κοσμά στο Ελληνικό και από κει στο Ζηρίνειο και σε όλη την Αττική, για να βρούμε γήπεδο να προπονηθούμε. Τι να συζητήσω για ομάδες υποδομών;
Είναι λοιπόν φανερό ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα και θα αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον συνδέονται μ' αυτόν το διχασμένο άνθρωπο που μας ανέβασε στον ουρανό και τώρα μας στέλνει στα τάρταρα με τις αποφάσεις του. Τόσο το οικονομικό πρόβλημα που μας ταλανισε τα δυο τρία τελευταία χρόνια όσο και το πρόβλημα των υποδομών που θα μας ταλανίσει από δω και στο εξής δυστυχώς συνδέονται με τον Τσακίρη. Όσο πιο γρήγορα αποσυνδεθούμε από τις αποφάσεις αυτού του μοιραίου ανθρώπου και βασιστούμε στις όποιες δυνάμεις έχει η ομάδα τόσο πιο γρήγορα θα καθορίσουμε το μέλλον μας, το οποίο δυστυχώς μοιάζει μ' αυτό της χώρας, μαύρο.
Ας αποφασίσουμε επιτέλους ποιοι είμασε, τι δυνατότητες έχουμε και που μπορούμε να πάμε. Ίσως μια αυτοκριτική να είναι χρήσιμη για τις αποφάσεις που θα παρθούν.
ΥΓ Μη θεωρηθεί ότι τα βάζω με τον Τσακίρη που πούλησε το Απήλιο στους βάζελους. Η συμπεριφορά του μπορεί να συγκριθεί με τη συμπεριφορά Βαρδινογιάννη αιώνιου προέδρου του ΠΑΟ προς την πρώην ομάδα του που την έδιωξε κακήν κακώς από την Παιανία. Αυτοί όμως βρήκαν λύση στο προπονητικό του Πανιώνιου εμείς τι λύση θα βρούμε; Και αυτοί χρωστάνε στους πάντες.
Θα τα πάρεις τα λεφτά Κων/νε; Την ίδια ερώτηση είχα κάνει και στον Κοντοέ όταν πήγε στην ΑΕΚ. Είδαμε τι πήρε και κείνος, τον πού....

Katrinos είπε...

Τα πράγματα είναι απλά. Η ομάδα μικραίνει και θα συνεχίσει να μικραίνει. Ναι είμαστε ιδέα (καλά τώρα.....)ναι σε όλα τα ωραία και ρομαντικά αλλά η αλήθεια είναι σκληρή. Η πορεία προς τη διάλυση συνεχίζεται. Δεν μας φταίει που ο Τσακίρης έκανε οτι ήθελε με τη περιουσία του. Στο κάτω κάτω με δεδομένη τη χρήση που κάναμε το προπονητικό κέντρο ήταν μια πολυτέλεια (δεν θα ήταν εαν τα παραγόμενα ταλέντα πουλιόντουσαν στη σωστή τιμή - και δεν είναι τυχαίες οι λέξεις που χρησιμοποιώ)

Μη περιμένετε λύσεις τύπυ ΑΕΚ, διότι πίω απο την ΑΕΚ υπάρχει πλέον πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια με όλες τις προεκτάσεις, κάποια στιγμή θα επανέλθει. Εμείς δεν είμαστε σε αυτή τη κατηγορία δεν υπάρχει περιθώριο τέτοιας στήριξης - ούτε καν αναλογικής ως προς τα μεγέθη. Όσο για το κόσμο , εγώ θα ρώταγα ποιό κόσμο ακριβώς κοιτάξτε πόσα εισητήρια είχαμε φέτος και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

emp είπε...

Σωστα αλλα για μενα εκδικηθηκε τον συλλογο .Ειναι σαν να φταιει ολη η γερμανια επειδη η μερκελ περναει τα δικα της.Βαρεθηκα να ειμαι υπερασπιστης του ενος η του αλλου ποιος εχει δικιο και ποιος αδικο η ιστορια εγραψε και εγραψε σκληρα και εγω προσωπικα εχω στεναχωρηθει με μερικους φιλαθλους και γι αυτο κοβω το γηπεδο αλλα κακο στην ομαδα που αγαπω δεν θα κανω.

IWN1998 είπε...

Δεν ξέρω αν τα λεφτά που άφησε ο Τσακίρης και αν δεν διασπαθίζονταν από τις διοικήσεις Βεντούρη-Τσολακάκη, θα έφθαναν για να καλύψουν τις εκκρεμότητες των δικών του διοικήσεων, πχ θέμα Μπονόβα, Χίκα, Μαγκντι κλπ

Το ότι δεν ισχύουν για μας και την κατηφόρα μας οι προϋποθέσεις ΑΕκ είναι πολύ σωστό και στην καλύτερη περίπτωση πρέπει να θεωρούμε σενάρια Απόλλωνα, που χρειάστηκε κάποια 12-13 χρόνια για να επανέλθει.

Το ότι πούλησε ο Τσακίρης το Απήλιο είναι αναφαίρετο δικαίωμά του αλλά όπως έγραψα και χθες, ας κάνει κάτι να μην λέγεται πια Απήλιο και να βλέπουμε τις ταμπέλες να τις βγάζουν φωτογραφία ... στολισμένες με κασκόλ του ΠΑΟ. Το όνομα δεν του ανήκει τουλάχιστον ηθικά.
Τώρα πόσο καταστροφή είναι θα κριθεί και από το τι χειρισμούς μπορούμε να κάνουμε. Κάποια λεφτά θα μπουν στο ταμείο, που αν δεν έμπαιναν, δεν θα μπορούσαμε καθόλου να κινηθούμε, έστω και αν όπως λέγεται αυτά θα πάνε για να πληρωθεί εφορία ή ΙΚΑ κλπ. Ελπίζω βέβαια να μην μείνει και αυτό μια υπόσχεση και μόνο.

Θα δίναμε στο Απήλιο 6000 το μήνα, Με αυτά μπορεί να νοικιαστεί γήπεδο στον Άγιο Κοσμά για αποκλειστική χρήση, αν δεν κάνω λάθος.
Ναι είμαστε σε κρίση και ότι συμβαίνει μας πηγαίνει πιο κάτω. Αλλά το χειρότερο ότι ακόμα και στην κρίση δεν ομονοούμε και συνεχίζουμε τα περί Τσακίρη, Μπέου κλπ.
Δεν είμαστε πολλοί αλλά έστω αυτοί που είμαστε, αν είμαστε ένα και βάλουμε κάποιους στόχους, ίσως να τους πετύχουμε...Αν είμαστε όπως τώρα...
Και το χειρότερο είναι πως οι μόνοι που φαίνονται να κινούνται για τον Πανιώνιο είναι αυτοί οι χωρίς Πανιώνιο background. Και δυστυχώς αυτοί αδυνατούν να δώσουν μια πνοή στον Πανιώνιο Κόσμο και παρουσιάζονται μέσα από ένα πέπλο αδιαφάνειας.
Ναι το μέλλον είναι σκοτεινότατο και ιδίως αν συνεχίζουμε να είμαστε Πανιωνάρες και όχι Πανιώνιοι και αν η διοίκηση και οι κινήσεις της μένουν αποξενωμένες από τον κόσμο και δεν προσπαθούν να τον κάνουν συμμέτοχό της και αρωγό της. Ναι. το λίγο αυτόν κόσμο. Λίγος μεν αλλά αν ήταν κοντά στην ομάδα ενεργά, θα ήταν καλύτερα απ' ότι σήμερα.
Όσο αφορά τις προετοιμασίες της ομάδας και των ακαδημιών, εδώ που τα λέμε, δεν ξέρω κατά πόσο σε λίγο καιρό θα μπορούσαμε να συντηρούμε το Απήλιο. Κάποιες σχέσεις της ομάδας μπορούμε να τις μελετήσουμε και να τις εκμεταλλευτούμε ει δυνατόν.
Πχ το χειμώνα η ομάδα πήγε με τον Ελέ στο Σοφικό που έχει πολύ καλά γήπεδα και έκανε προετοιμασία για το Β Γύρο.
Πρέπει να πελάμε τις δυσχερείς περιστάσεις και όχι να παρελθοντολογούμε. Κάποιοι δυστυχώς είναι παρελθόν για τον Πανιώνιο.

br fun_atic είπε...

Χάσαμε και τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος ( για δεύτερη φορά). Να του ευχηθούμε υγεία και επιτυχίες στο επόμενο επαγγελματικό του βήμα.
http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=19052&catid=5

Griniaris είπε...

Κατ'αποκλειστικές πληροφορίες θα αντικατασταθεί με παλαίμαχο ball boy του γηπέδου της Προοδευτικής...

NK99 είπε...

Αν απαλλαγεί ο Πανιώνιος από τα χρέη θα βρεθούν επιχειρηματίες που θα ενδιαφερθούν διότι ο Πανιώνιος όπως και να το κάνουμε ακόμα μετράει σαν όνομα (δεν είναι σίγουρο με τη συνεχιζόμενη κατάντια ότι το όνομα θα συνεχίσει να μετράει). Στο χέρι του ερασιτέχνη είναι να τη δώσει στον κατάλληλο άνθρωπο και να ξεκινήσει μία πορεία από την αρχή. Εδώ χωριά βρίσκουν κάποιον και παίζουν sl. O Πανιώνιος δεν θα βρεί?

Αν πιθανή πτώχευση εχει κάποιες επιπτώσεις στα σημερινά μέλη της διοίκησης ας δώσουμε ότι έσοδα υπάρχουν στο δημόσιο και να τελειώσει η ιστορία με την στρατιά τυχάρπαστους που εκμεταλλεύτηκαν ορισμένους αφελείς και ορισμένους όχι καλύτερους του Ψωμιάδη παράγοντες του Πανιωνίου.

Ακόμα και να μείνουμε για λίγο καιρό στην αφανεια ΚΑΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ.....ΝΑ ΞΕΘΟΛΩΣΟΥΜΕ διότι η προσφατη ΓΣ ανέδειξε τη βαρεια αρρώστια στου συλλόγου ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.

br fun_atic είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/koutlidis-an-eixa-dikio-tha-fanei-sto-telos/678707

Εχει αρχίσει ήδη στο Ίντερνετ προσπάθεια συλλογής υπογραφών για πιεστεί η διοίκηση να επαναπροσλάβει τον τέος τεχνικό διευθυντή. Μπορώ με inbox να δώσω τη διεύθυνση σε όποιον ενδιαφέρεται.

http://m.youtube.com/watch?v=Lru5gJHgIwc

vyruss είπε...

Κρατώ αυτό που είπε ο ΝΚ99. Τι στο διάολο, τα κωλοχώρια βρίσκουν λεφτάδες επενδυτές. Μήπως φταίει ο κύκλος με τους αιώνιους "Πανιωνάρες" που αποθαρρύνει οποιονδήποτε επενδυτή να μπλέξει με τα πιτουρα;

vyruss είπε...

Κρατώ αυτό που είπε ο ΝΚ99. Τι στο διάολο, τα κωλοχώρια βρίσκουν λεφτάδες επενδυτές. Μήπως φταίει ο κύκλος με τους αιώνιους "Πανιωνάρες" που αποθαρρύνει οποιονδήποτε επενδυτή να μπλέξει με τα πιτουρα;

Ron Barceló είπε...

Δε σου κάνω τον Αγιο, αχχχχ αμάρτησα

Θεμιστοκλής είπε...

Ο ΝΚ99 είναι 100% σωστός στις επισημάνσεις του.
Εδώ δίπλα, η Καλλονή, ένα χωριό 1.500 κατοίκων, είναι στην Α΄Εθνική. Βρέθηκε κάποιος που την πήρε από τη β΄τοπική Λέσβου και μέσα σε πέντε- έξι χρόνια την ανέβασε. Χωρίς γήπεδο, χωρίς ιστορία, χωρίς κόσμο. Κι απ' ότι βλέπω ήρθαν για να μείνουν, βλέπω να ετοιμάζουν μεταγραφικές κινήσεις.
Αυτό μπορεί να γίνει σε μια ομάδα όταν δεν υπάρχει η θηλιά των χρεών. Σε μια ομάδα βουτηγμένη στα χρέη, που πιθανόν να μη μπορεί να εξακριβώσει και το μέγεθός τους, τι να αποτολμήσει κάποιος επενδυτής;
Πρώτα λοιπόν πρέπει να φροντίσει κανείς ν΄ απαλλαγεί από τα χρέη, με όποιο κόστος, ακόμα και υποβιβασμούς και μετά να κάνει όνειρα.
Βέβαια, ακόμα και υγιής οικονομικά να είσαι, χρειάζονται καθαρή σκέψη και σωστές ενέργειες. Η περίοδος Τσακίρη απέδειξε πως δεν αρκούν τα λεφτά και οι αγνές προθέσεις για να δημιουργήσεις κάτι καλό που θα διαρκέσει...

IWN1998 είπε...

Ο στόχος ήταν να ξεχρεώσουμε σε τρία χρόνια. Από την περυσινή χρήση μειώθηκε ή αυξήθηκε το άνοιγμα; Οφείλεται μια απάντηση σε αυτό και πρέπει να γίνει μια νέα στάθμιση των πραγμάτων, αν μπορεί να τελεσφορήσει η προσπάθεια ή όχι. Αν πχ οι διακανονισμοί με παίκτες κλπ είναι ένα ποσό που υπερβαίνει δραματικά τα όποια έσοδα, τότε τι συζητάμε.
Επίσης σημαντικό είναι το ερώτημα αν τα λεγόμενα "Πανιώνια χέρια" θέλουν να βρεθεί επενδυτής. Δεν λέω ότι με τα χρέη είναι εύκολο κάτι τέτοιο αλλά και η αλήθεια είναι ότι πολλοί δεν πείθουν και πολύ για κάτι τέτοιο.

br fun_atic είπε...

Δεν μποούσα να καταλάβω γιατί ο Τσακίρης είπε ότι θα τοποθετηθεί τον Σεπτέμβριο. Ίσως αυτό να έχει να κάνει με τα χρήματα που θα εισπράξει η ΠΑΕ από την πώληση του προπονητικού. Αν μιλάμε για ένα ποσό γύρω στο εκατομμύριο, τότε τα χρήματα αυτά βοηθούν πάρα πολύ στο θέμα με τα χρέη προς το δημόσιο. Εξοφλείς ένα μεγάλο μέρος και διακανονίζεις το υπόλοιπο. Αν βρεις και ένα φθηνό χώρο να προπονείται η ομάδα και οι υποδομές τότε κάτι πάει κι έρχεται.

Αν όμως αυτά τα χρήματα καλύψουν άλλες απαιτήσεις (παίκτες, προσωπικό, μεταγραφές) τότε δύσκολα θα βρεθεί άκρη.

Αυτό μόνο μπορώ να σκεφτώ.

Katrinos είπε...

ΝΚ99
Θεωρητικά έχεις δίκιο στις επισημάνσεις σου για το κάθε χωριό. ΟΜΩΣ, πρέπει να περνάει απο το μυαλό μας μήπως και δεν είναι τόση τυχαία αυτή η ξαφνική ανάπτυξη τους. Εξυπνα παιδιά είστε καταλαβαίνετε νομίζω.....

NK99 είπε...

Το να αναζητάμε ένα Τσακίρη όταν ακόμα και ο ίδιος ο Τσακίρης έπαψε να είναι αυτό που άρχικά γνωρίσαμε είναι ουτοπικο.

Πιο ρεαλιστικό μοιάζει ένας επιχειρηματίας που θα θέλει να κάνει το κομμάτι του ρίχνοντας κάποια χρήματα στον Πανιώνιο της Γ Εθνικής για να τον ανεβάσει. Εκείνος θα κερδίσει κάποια δημοσιότητα τηρώντας ορισμένες αρχές μία εκ τον οποίων είναι το έσοδα = εξοδα και εμείς θα έχουμε τον Πανιώνιο στη SL χωρίς χρέη. Κάποτε μπορεί αν πάρουμε και ένα κύπελο.

Αν δεν μας αρέσουν οι παραγοντες που κινούνται στο χώρο και ο ίδιος ο χώρος της sl ας μην έχουμε για μερικά χρόνια to ποδόσφαιρο σε επαγγελματική κατηγορία. Ο Πανιώνιος δεν θα πεθάνει όσο υπάρχουν Πανιώνιοι και είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή θα βρεθούν οι άνθρωποι με όραμα για να τον ξαναχτίσουν διότι πολλοί από αυτούς που σήμερα διεκδικούν θέσεις και ρόλους θα εξαφανιστούν μην βρίσκοντας κάποιο ενδιαφέρον στον Πανιώνιο της Α Αθηνών.

Ron Barceló είπε...

http://www.gazzetta.gr/article/511321/telos-o-panagopoylos

Προο Προο Προο
Αλε Αλε Αλε

Griniaris είπε...

Επειδή έτυχε να γνωρίσω τον Παναγόπουλο και να μιλήσουμε αρκετά στο τραπέζι της ομάδας,αντιλαμβάνομαι πλήρως τους λόγους παραίτησης.Έτσι κι αλλιώς απορούσα για πόσο ακόμη θα καθόταν.
Μπράβο Κωνσταντίνε...

romy38 είπε...

Και η Πανιωνια καταρα του μηνα goes to Tsak

romy38 είπε...

Οσα χιλια δικια να εχεις,λειτουργεις σαν κακομαθημενο κωλοπαιδο

romy38 είπε...

Αποψη μου,δεν θελω να μαλωσω με κανεναν,μας μαμησε

br fun_atic είπε...

Για τον Παναγόπουλο:

Εκτιμώ πολύ την ιντερνετική του παρουσία. Ήταν εξαιρετική.

Τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι υπόλοιποι φίλοι είδαμε θετικά την προσπάθεια που έκανε ως πρώτος, για τον λόγο αυτό νομίζω ότι δεν διάβασε κάποιο αρνητικό σχόλιο.

Κλείνοντας θα πω ότι εκτιμώ τους ανθρώπους που κάνουν πράξη τα λόγια τους. Τόσο ο κος Παναγόπουλος όσο και ο Μπίτσι θα καταλάβουν τι εννοώ. Καλή συνέχεια στο επόμενο βήμα.

Λύσεις: Οι λύσεις που προτείνω είναι διευθυντής ο Παυλόπουλος και πρώτος προπονητής κάποιος με εμπειρία ή από τους "μικρούς" ο Δημήτρης Τερεζόπουλος που έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής στις μικρές ομάδες. Πολλοί γνώστες του ποδοσφαίρου μιλούν για προπονητικό ταλέντο.

Στις υποδομές θα πρότεινα την αναβάθμιση του κου Σαιπά, που είναι πραγματικά ένας εξαιρετικός προπονητής.Τον εκτιμώ απεριόριστα.



br fun_atic είπε...

@romy

γιατί να μαλώσεις;

παίξαμε κι εμείς πολύ με τη φωτιά πάντως...

br fun_atic είπε...

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/panionios/h-paraithsh-gklezakoy-kai-to-adeio-ds.2276625.html

κι άλλη παραίτηση.

zouri1 είπε...

καληνυχτα.δεν ξερουμε και την αληθεια τι ακριβως παιζει .Κριμα.Εχω πληρη απογοητευτει

romy38 είπε...

Πανιωνιος δεν ειναι ουτε ο Κουτλιδης,ουτε ο Γκλεζακος,ουτε ο Βεντουρης,ουτε ο Τσολακακης,ουτε ο Μπεος,ειμαστε οι χιλιαδες ανωνυμοι ρε τσακιρη που σε πιστεψαμε και για μια ακομη φορα μας εκανες μπουρδελο

zouri1 είπε...

Πίστευα οτι ο Παναγο θα το πάλευε μεχρι τέλος.Αφου αηδιασε και αυτός τότε τετελεσται

zouri1 είπε...

Πίστευα οτι ο Παναγο θα το πάλευε μεχρι τέλος.Αφου αηδιασε και αυτός τότε τετελεσται

emp είπε...

Ας αναλαβουνε τωρα οι αλλοι που βριζανε ευκαιρια ειναι αντε βρε παιδια να σας δουμε και εσας πηγαιντε να παρετε κ μισθο 2.900.ετσι δεν λεγατε ; βλακεια κανατε που μπηκατε να σωσετε την ομαδα .Αχαριστια ενα χρονο.Φυγετε ολοι κσι ελατε εσεις που κραζατε

zamis είπε...

Ευχης εργο να μπει ο Εβανς μπροστα

br fun_atic είπε...

Ο μισθός δηλαδή δεν έπαιζε;

NK99 είπε...

http://fimotro.blogspot.gr/2013/06/2_3.html

Σχετικό με το θέμα της ανάρτησης

br fun_atic είπε...

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=19056&catid=5

Συνάντηση μεταξύ μελών... Να υποθέτω ότι ήταν 1-2;

br fun_atic είπε...

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=19058&catid=5

Το έκανε τακτικά και ο Βεντούρης( μάλιστα εκείνου δεν αποδέχονταν τις παραιτήσεις του το ΔΣ- μουχαχα), ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάτι τέτοιο.

Επειδή το αστείο παρατράβηξε κανένας πρόεδρος και κανένα συμβούλιο δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν σε παραμονή αν δεν το θέλει ο ίδιος.

br fun_atic είπε...

http://www.panionioschess.blogspot.gr/

Το σκάκι του Πανιωνίου πήρε το κύπελλο Αττικής κόντρα στην Α.Ε.Κ και συνεχίζει ακάθεκτο για τον πανελλήνιο τίτλο. Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές και στον έφορο του τμήματος κο Γ. Χαντάντ.

br fun_atic είπε...

Λογική κίνηση,που καταδεικνύει το μπάχαλο που επικρατούσε προ ημερών :http://www.sport-fm.gr/article/epistrofi-manika-ston-paniwnio/680468

zamis είπε...

Κι υστερα σου λενε οτι οι κορυδαλλοι χανονται τα τελευταια χρονια.Παραμυθια..

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

@ Ζamis,
φιλιά στο σπίτι... :)

zamis είπε...

Αυξανεσθαι και πληθυνεσθαι.
Μπραβο Αntunix!

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2013/06/ta-eipe-me-okoge-o-soufleris.html?m=1

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι οτι θα μείνει ο Οκόγιε;;;

Οποιος το έγραψε,έχει πηγαία κωμική φλέβα.

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Δάκρυσαν και οι πέτρες στο "αντίο" του Πάρη Ανδράλα...

br fun_atic είπε...

Η Προο να ναι καλά και θα τον βρούμε τον δρόμο μας.

John - Singapore είπε...

Εμετική η αντίδραση των Πανθηρων για τον Γιανκοβιτς. Ντροπή και αίσχος. Ειναι παντελώς ηλίθιος ο τύπος που το σκέφτηκε και ΖΩΑ όσοι συμφώνησαν να το δημοσιοποιήσουν σαν επίσημη θέση. Τσαντίστηκα και σιχάθηκα.

zamis είπε...

καλοφαγωτη κι η γκοργκοντζόλα απο την Νice