Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αθλοδιακοπές ή ψηφοθηρία;


Την Τετάρτη έγιναν στο κλειστό της Αρτάκης οι γυμναστικές – χορευτικές επιδείξεις των αθλοδιακοπών του διοργανώνει ο Δήμος Ν. Σμύρνης. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν φέτος περισσότερα από 1600 παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία κατέκλυσαν το παρκέ του γηπέδου, με τους γονείς τους να τα παρακολουθούν από τις εξέδρες.
Θέλω να πω ότι ο συγκεκριμένος θεσμός μου αρέσει πολύ. Τον θεωρώ χρήσιμο και ωφέλιμο για τα παιδιά και πολύ εξυπηρετικό για τους γονείς. Έναντι ενός ευτελούς αντιτίμου τα παιδιά ασχολούνται με ένα σωρό αθλήματα επί ένα μήνα, κάνουν παρέες, πηγαίνουν εκδρομές και το κυριότερο ξεκολλούν από τις τηλεοράσεις και τους καναπέδες. Στα θετικά ότι πολλά από τα παιδιά κάνουν μια πρώτη γνωριμία με τους αθλητικούς χώρους του Πανιωνίου και με τα αθλήματα που καλλιεργεί. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να είναι εφικτά χωρίς τη συμβολή του προσωπικού, το οποίο αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από στελέχη και προπονητές του Πανιωνίου. Εκτιμώ αυτά τα παιδιά από τον πρώτο έως τον τελευταίο διότι τους εμπιστεύομαι και τα δικά μου παιδιά και γιατί δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ενώ αμείβονται με λίγα χρήματα και με δόσεις τύπου «Κοτσόβολος».
Έχω όμως και μια βασική διαφωνία. Θεωρώ ότι αυτός ο θεσμός πρέπει να διεξάγεται αποκλειστικά και μόνο από τον Πανιώνιο και όχι από τον Δήμο Ν. Σμύρνης. Στο πρόγραμμα αυτό χρησιμοποιούνται οι δικές μας εγκαταστάσεις, το δικό μας προσωπικό, οι δικοί μας προπονητές και το κυριότερο η δική μας τεχνογνωσία. Είναι άδικο λοιπόν στην πλάτη του Πανιωνίου να κερδίζουν κάποιοι σε πολιτικό και ενδεχομένως σε οικονομικό επίπεδο. Στα τόσα χρόνια πολλοί έστησαν τις πολιτικές τους καριέρες στην πλάτη του Πανιωνίου. Πολλοί, για να εξασφαλίζουν μερικά ακόμη κουκιά φόρεσαν το κυανέρυθρο κασκόλ τους και μετά βέβαια χάθηκαν… Ο Πανιώνιος όμως πέρα από μεγάλος αθλητικός σύλλογος είναι και ένας τεράστιος οργανισμός. Ως τέτοιος, θεωρώ αδιανόητο να δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης  με τον δήμο ή άλλους πολιτικούς φορείς. Μας έχουν, δεν τους έχουμε ανάγκη. Μας ενδιαφέρει το καλό του συλλόγου και όχι το πολιτικό μέλλον του ενός και του άλλου. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί όταν πάψουμε να ακολουθούμε την πολιτική: τα έχουμε καλά με όλους και βέβαια όταν οι προπονητές και τα στελέχη μας δεν είναι παράλληλα προπονητές και στελέχη του Ο.Ν.Α. Πώς να σπάσεις δεσμούς όταν έχεις εξαρτήσεις;
Όποιος θέλει να εξασφαλίσει το πολιτικό του μέλλον να φτιάξει κανένα πάρκο, να φροντίσει για την αποκομιδή των σκουπιδιών, να τοποθετήσει στον δρόμο άλλο ένα κολωνάκι, που είναι και της μόδας…Μακριά όμως από τον Πανιώνιο.
Ο Δήμος Ν. Σμύρνης δεν έχει διστάσει να λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς τα αθλητικά σωματεία της περιοχής με την δημιουργία αθλητικών τμημάτων του ΟΝΑ, τα οποία στερούν αθλητές (και έσοδα) από τα σωματεία. Για τον λόγο αυτό δεν βλέπω τον λόγο να μην λειτουργήσουμε κι εμείς με τον ίδιο τρόπο και να διοργανώσουμε τις αθλοδιακοπές μόνοι μας, με τους δικούς μας ανθρώπους, στις δικές μας εγκαταστάσεις, χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε πολιτικά λογύδρια και προεκλογικούς λόγους σε κάθε αντίστοιχη της Τετάρτης εκδήλωση.
Όχι, το Δ.Σ του Πανιωνίου δεν είχε τα κότσια να σπάσει τους δεσμούς με τον Δήμο. Με ανθρώπους που μας κάθονται στο στομάχι. Με όλους αυτούς που μια ζωή αλίευαν ψήφους από τον Πανιώνιο και ευνοούσαν τον Μίλωνα ή που όταν τους είχανε ανάγκη σφύριζαν αδιάφορα..
Το θέμα τον αθλοδιακοπών ήταν ένας από τους σημαντικότερους λόγους που αποσύρθηκα από τα διοικητικά του Πανιωνίου. Μεταξύ άλλων θεώρησα τουλάχιστον ατυχή την έμπνευση της παραχώρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς να έχει αποφανθεί το Δ.Σ του Πανιωνίου επ’ αυτού. Χωρίς να λάβουμε μια απόφαση για το αν θέλουμε να διοργανώσουμε εμείς και επισήμως αυτό τον θεσμό και τα έσοδα να πάνε στην ομάδα, αντί να περιμένουμε ως άλλη Ψωροκώσταινα την επαιτεία της χρηματικής επιδότησης του Δήμου.
Ο καθένας λοιπόν στο είδος του. Ναι στις αθλοδιακοπές, όχι όμως σε πολιτική εκμετάλλευσή τους και σε δημιουργία σχέσεων εξάρτησης με τον Δήμο.

41 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Το κείμενο αυτό το αφιερώνω σε ένα πρόσωπο που μαζί με άλλους μου έμαθαν γράμματα, κυρίως όμως μου έδωσαν αρχές και ιδανικά.

br fun_atic είπε...

Δεν είναι τυχαίο που δεν κάνω καμία αναφορά στον Μίλωνα, μολονότι χρησιμοποιούνται και δικές του εγκαταστάσεις. Ο λόγος είναι απλός. Σύλλογος που χαλάει αθλητική εγκατάσταση για να δημιουργήσει παιδότοπο, για μένα δεν υπάρχει. Τέλος.

Αυτός είναι ο λόγος που είχα αντιδράσει έντονα στην απόφαση στελεχών της διοίκησης του Πανιωνίου να μετατρέψουν σε παιδότοπο το μικρό γηπεδάκι του ποδοσφαίρου.

Βέβαια, τελικά το πήρε το μπάσκετ στα πρώτυπα : Amstel, γιατί έτσι σας αρέσει...

br fun_atic είπε...

Χθες είχαμε και την πρώτη παρέμβαση του κου Κουτλίδη μετά την διαφαινόμενη επαναπρόσληψή του. Λέει απευθυνόμενος μέσω Fb προφανώς σε κάποιον υφιστάμενό του: "Κατέβα απ' το καλάμι γιατί θα σε κατεβάσω εγώ και πίστεψέ με δεν θα σου αρέσει. Μην ξεχνάς που ήσουν πριν από λίγο καιρό. Ταπεινά και να κοιτάς λίγο πίσω. Δεν ξέρεις πόσο εύκολο είναι να ξαναβρεθείς εκεί. Γειά σου.

Δεν ξέρω για ποιόν το γράφει αλλά έχει δίκιο. Έχει ο καιρός γυρίσματα και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να βρεθεί όταν αλλάζει ο καιρός...

Ωραίο κλίμα όμως επικρατεί στην ομάδα. Το σωστό να λέγεται.

Μια που απ' ότι φαίνεται λοιπόν ανέλαβε και πάλι τα καθήκοντά του και επισήμως, θα μπορούσαμε να μάθουμε το όνομα αυτού που πρότεινε τους παίκτες που απέκτησε ο Πανιώνιος; Έτσι για να του δώσουμε τα συγχαρητήρια εάν "βγουν"...

amanAM είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιο για τον παιδότοπο. Συμφωνώ επίσης με την χρησιμότητα και την σπουδαιότητα των αθλοδιακοπών.

Θα διαφωνήσω όμως στο εξής: Ο Δήμος της Ν.Σμύρνης, είναι μια φωτεινή εξαίρεση σε μια κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους άλλους όμορους Δήμους.

Ο Δήμος προσφέρει μαζικό αθλητισμό στους δημότες, με γυμναστήρια, προγράμματα, κλπ. Επίσης με τις αθλοδιακοπές κάνουν σπουδαίο έργο. Από εμένα, θα θερμά μου συγχαρητήρια στον Δήμο, κι ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ο Δήμος χρόνια τώρα είναι αρωγός στον Πανιώνιο. Μακάρι και άλλοι Δήμοι να κρατούσαν ανοιχτούς τόσους χώρους άθλησης και τα κολυμβητήρια σε λειτουργία.

br fun_atic είπε...

Ο Δήμος πληρώνει τον λογαριασμό του φυσικού αερίου; Αν όχι, τότε μάλλον εμείς κρατάμε ανοιχτούς τους χώρους...

amanAM είπε...

... και πάνω απόλα, οι προπονητές (του Πανιωνίου και μη), κάτι θα πάρουν από τον Δήμο. Εάν το διοργάνωνε ο Πανιώνιος, τι θα παίρνανε πέραν του μακρύτερου των τριών?

amanAM είπε...

Απότι ξέρω ναι, ο Δήμος τον πληρώνει. Ο Πανιώνιος πληρώνει μόνο για την μικρή πισίνα.

br fun_atic είπε...

Μια που ο Δήμος είναι τόσο large να πληρώσει και τα έξοδα επισκευής των τμημάτων του γηπέδου που παρουσιάζουν προβλήματα. Δημοτικό δεν είναι το γήπεδο;

br fun_atic είπε...

Ας μην είχε αθλητικά τμήματα τα οποία λειτουργούν ανταγωνιστικά, ας μας έδινε τις διαδρομές του και ας πληρώναμε εμείς τα έξοδα.

Σε κάθε περίπτωση, τι ακριβώς κερδίζουμε οικονομικά από την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στον δήμο για τις αθλοδιακοπές; Προσωπικά με ενδιαφέρουν τα έσοδα του Πανιωνίου και όχι το κοινωνικό προφίλ του δήμου.
Θα ήθελα επίσης να ξέρω αν οι αθλοδιακοπές διοργανώνονται από τον ίδιο τον δήμο ή σε συνεργασίε με ιδιωτική εταιρεία.Και στο σημείο αυτό σου κλείνω το μάτι.

br fun_atic είπε...

Από τον Δήμο ξέρεις πόσα και πότε θα εισπράξουν; Στο λέω γιατί οι γονείς και σε αυτή την περίπτωση έχουν προκαταβάλει τη συμμετοχή των παιδιών τους...

Panos είπε...

Χαίρομαι που μαθαίνω ότι ο λογαριασμός του Φυσικού Αερίου της πισίνας μας πληρώνεται από τον Δήμο.
Καλό είναι λοιπόν να ενημερώσουμε και τον Ταμία του Συλλόγου που βρήκε ένα φέσι 90.000€ απλήρωτους λογαριασμούς από τους προηγούμενους και έχει κάνει ρύθμιση για να τον εξοφλήσει.



amanAM είπε...

Απότι έχουν πει οι προπονητές, πληρώνονται κάθε χρόνο κανονικά. Και στον Πανιώνιο πληρώνουμε προκαταβολικά, αλλά οι προπονητές έχουν πληρωθεί μέχρι και το Δεκέμβρη, όσον αφορά το πόλο τουλάχιστον.

Δεν ξέρω τι κομπίνες κάνει ο Δήμος, ούτε εάν έχουν ιδεώδη ή κάνουν απλή ψηφοθηρία. Κομπίνες φαντάζομαι πως κάνουν όλοι οι πέριξ Δήμοι, και ψηφοθηρία, αλλά τις πισίνες τις έχουν κλειστές, και τα προγράμματα για τους δημότες έχουν περικοπεί, που έτσι κι αλλιώς ήταν πολύ πιο κάτω από αυτά που προσφέρει ο Δήμος Ν Σμύρνης. Χαλάλι του λοιπόν η ψηφοθηρία, κάτι προσφέρουν και το αξίζουν να πάρουν και μια ψήφο παραπάνω, από τους ομοίους τους που δεν κάνουν το ίδιο.

amanAM είπε...

Ρε συ Πάνο, το φυσικό αέριο στο κολυμβητήριο της Αρτάκης, το πληρώνει ο Πανιώνιος?

Panos είπε...

Για τις Αθλοδιακοπές μιλούσαμε και τη χρήση των εγκαταστάσεων του Πανιωνίου από τον Δήμο. Πότε συζητήθηκε κάτι για το Αρτάκης;

br fun_atic είπε...

Ρε συ Αντώνη, γιατί νομίζεις ότι φωνάζω; Γιατί δεν θέλω να έχει την παραμικρή σχέση ο Πανιώνιος με τον Δήμο;

Ξέρεις όμως τι τους χρειάζεται; Να κατέβει στις δημοτικές εκλογές Πανιώνιο ψηφοδέλτιο.

amanAM είπε...

Για το ποιός πληρώνει το φυσικό αέριο στο Αρτάκης είπαμε, και είπα στον Άκη ότι το πληρώνει ο Δήμος, και ότι ο Πανιώνιος (και μπράβο του στις δύσκολες περιόδους που περνάμε) πληρώνει το αέριο της μικρής πισίνας.

Άλλοι Δήμοι, απλώς τα έκλεισαν τα κολυμβητήρια, και είτε δεν κάνουν προγράμματα για τους δημότες (όπως η Ν Σμύρνη) είτε τα κατάργησαν.

amanAM είπε...

Δεν έχω κανέναν λόγο να γλείψω τον Δήμο, απλώς έχω διαπιστώσει πως σε σχέση με άλλους Δήμους, ο Δήμος της Ν Σμύρνης είναι κοντά στους δημότες ως προς τον αθλητισμό τουλάχιστον.

br fun_atic είπε...

1600 παιδιά Χ 50 ευρώ έκαστο (κατά μέσο όρο) μας κάνει 80.000 ευρώ. Ζεστά και μετρητά. Δεν μας κάνουν χάρη...

Αυτά τα λεφτά θα τα ήθελα για τον Πανιώνιο, χωρίς να κάθεται να κάνει, όπως λέει ο Πάνος, διακανονισμούς ο ταμείας για το φυσικό αέριο. Και το κυριότερο χωρίς να κάθομαι να ακούω προεκλογικές ομιλίες σε μια εκδήλωση που έγινε για να χαρούν τα παιδάκια.

br fun_atic είπε...

Οι δημότες της Ν.Σμύρνης έχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις αθλητισμού. Είναι ο Πανιώνιος, είναι ο παιδότοπος του Μίλωνα, είναι οι ΣΑΦΑΝΣ (που είναι σοβαροί άνθρωποι) και κάποια ικρότερα αθλητικά σωματεία κ.λ.π

Το μόνο που κάνει ο δήμος, ενεργοποιώντας αθλητικά τμήματα έναντι ευτελούς μηνιαίας συνδρομής ( και ελλειπούς κατά τη γνώμη μου προπόνησης) είναι κατά τη γνώμη μου αθέμιτος ανταγωνισμός.

amanAM είπε...

Ο Άλιμος για 2 εβδομάδες, χρεώνει 120 ευρώ το παιδί, κι όχι 50 για 5 εβδομάδες +εκδρομές κάθε εβδομάδα.

Και στον Άλιμο υπάρχουν ανάλογοι σύλλογοι. Ο ΝΟΤΚ δεν έχει κολυμβητήριο να αθληθούν τα παιδιά.

Στην Γλυφάδα το δημοτικό κολυμβητήριο είναι κλειστό τον χειμώνα. Σε όλη την Ελλάδα, κλείνουν το ένα κολυμβητήριο μετά το άλλο.

br fun_atic είπε...

Μην μένεις μόνο στις πισίνες.Άλλωστε ο Αλιμος δεν έχει Πανιώνιο και αντίστοιχες εγκαταστάσεις

amanAM είπε...

Μα και το κλειστό του μπάσκετ, και το βόλεϊ δίπλα στην πισίνα στην Αρτάκης, του Δήμου είναι τα γήπεδα, όχι του Πανιωνίου. Ο Πανιώνιος φιλοξενείται εκεί, και σαν αντάλλαγμα δίνει τις δικές του εγκαταστάσεις στον Δήμο για τις αθλοδιακοπές.

Κάπως έτσι, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες πτυχές.

amanAM είπε...

Στον Άλιμο, υπάρχει το ΑΛΜΑ, υπάρχουν τα γήπεδα των Τραχώνων, το κλειστό πιο πέρα, κλπ. Άλλωστε ο γιός μου, έτσι ξεκίνησε το πόλο στον ΝΟΤΚ. Από αθλοδιακοπές του Δήμου 4 χρόνια πριν.

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2013/07/blog-post_8361.html?m=1

Ανέφερε όπλα τα ονόματα που κάνουν τζιζ

John - Singapore είπε...

Ναι αλλά για δες τι όνομα ΔΕΝ ανέφερε καν...!

EndyS είπε...

Παραιτηθηκε για δευτερη φορα ο Παναγοπουλος και μαλλον τωρα ειναι αμετακλητη. Να δω που θα βρουμε προπονητη "μαριονετα" μεσα στο Σαββατοκυριακο για να ξεκινησει η προετοιμασια. Βεβαια θα μπορουσε να κανει ο κος Κουτλιδης το ονειρο του πραγματικοτητα και εκτος από τις μεταγραφες που κανει να καθεται και στον παγκο.

Griniaris είπε...

Τι εννοείς,που θα βρούμε προπονητή;
Υπάρχει άνθρωπος,τέλεια καταρτισμένος,μεγαλωμένος στον Πανιώνιο,άριστος γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας,πολύ κοντά στην ομάδα ώστε να γνωρίζει τους παίκτες και με χαμηλή αμοιβή...ΕΓΩ.

Costix είπε...

Μεγαλη απωλεια. Καιρο ειχα να δω προπονητη στην ομαδα με τοσο κοφτερο ματι και να λεει τα πραγματα με το ονομα τους. Καθολου τυχαιο οτι ειχε εμπνευσει τους περισσοτερους παιχτες. Ας ελπισουμε οτι θα τα βρει με την διοικηση και θα επανελθει, γιατι δυσκολα καποιος αλλος να μπει στο πνευμα της συγκεκριμενης ομαδας τη συγκεκριμενη στιγμη. Ο Παναγο εχει φαει ψωμι και αλατι με τα παιδια.

br fun_atic είπε...

Αν εκείνος ήταν ο αποδέκτης του μηνύματος του κου Κουτλίδη καλά έκανε και έφυγε.Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα.

Αν ο κος Μανίκας κάνει την προετοιμασία της ομάδας πρέπει να μείνει.

Κάποια στιγμή ο Βασίλης ο Τσάβαλος πρέπει να επαναξιολογήσει τα υψηλόβαθμα στελέχη ... Νομίζω οτι αυτή η ιστορία παρατράβηξε.

br fun_atic είπε...

Χρειαζόμαστε κανονικό προπονητή,κανονικά στελέχη,κανονικό ΔΣ. Δυστυχώς απλά κάποιοι ζουν το όνειρό τους...

John - Singapore είπε...

@Griniari έχεις το απαραίτητο διπλώμα της UEFA? Άντε να τελειώνουμε με τα πήγαινε - έλα.

EndyS είπε...

Ειμαστε ολοι τυφλοι.
Ποιος προπονητης ειναι νεος (... καλα μπορει και να μικροδειχνει) διαθεσιμος, εχει περασει από το τεραστιο σχολειο του Κορυδαλλου και μπορει να εμπνευσει τους παικτες λες και πολεμουν στο "Σουλι"?

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/?m=1

Βροχή!!!

Griniaris είπε...

@John
Δεν χρειάζεται...Μήπως το ειχε ο Ελε;

@Endys
Ο Πάσαρης...

Φαντάζομαι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες γνωστές παραιτήσεις...

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Ακούγονται ονόματα τύπου Νικοπολίδη και Αλεξανδρή…
Μαζί θα έρθουν και οι κορνέδες!!

EndyS είπε...

Αν υπηρχε στοιχημα για τον επομενο προπονητη θα πονταρα στο διδυμο Σουλη-Σουφλερη τα λεφτα μου.

EndyS είπε...

Λυπαμαι αλλα χτυπησε ο δαιμων του τυπογραφειου.

"Σουλης-Κουτλιδης" ειναι το διδυμο, αν και ο τελευταιος δηλωνει στην Sportday οτι δεν εχει καμια σχεση πλεον με την ΠΑΕ!!!
Τελικα οι προηγουμενες παραιτησεις ισχυουν η' όχι?

Αν εκει στην ΠΑΕ μαζευουν υποψηφιοτητες για προεδρο 15μελους, δηλωνω παρων!!! Εχω προ'υ'πηρεσια και σε άλλο λυκειο.

br fun_atic είπε...

Ιδιωτικό Λύκειο Χαβαλέ;

Μεταξύ μας η πιο σημαντική παραίτηση είναι του διευθύνοντος συμβούλου. Να δούμε ποιός θα υπογράφει τώρα.

EndyS είπε...

Στην κατασταση που βρισκομαστε μπορουμε να παρακαλεσουμε το Νικο τον τυροπιτα, μαζι με τα δικα του τιμολογια να καταχωρει και τις υποχρεωσεις της ΠΑΕ. Η Πανιωνια διαφορετικοτητα σε ολο της το μεγαλειο, αφου θα ειναι η μοναδικη Ανωνυμη Εταιρια θυγατρικη τυροπιταδικου.

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2013/07/blog-post_3675.html?m=1

Περονόσπορος.Endys φώναξε τον Νίκο...

Griniaris είπε...

Πρέπει να κλείσει ο κύκλος των παραιτήσεων για να αρχίσουν οι ανακλήσεις ή μπορεί να γίνει και κάποια εμβόλιμα;Έχει προβλέψει το νομικό τμήμα ή το ψηφίσαμε στην τελευταία ΓΣ και δεν το θυμάμαι;