Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Αυτό το λες διαφάνεια;


Κατά κοινή ομολογία η χρονιά που έρχεται θα είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων ετών. Πολλά τα προβλήματα, ελάχιστα τα χρήματα, έλλειψη αδειοδότησης και κατά συνέπεια περιορισμοί στις μεταγραφές. Η διοίκηση με τα νέα διαρκείας ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου. Το είχε κάνει και πέρσι, φαίνεται όμως ότι ο κόσμος δεν στήριξε ιδιαίτερα το project. Συνεπώς άλλο ένα πρόβλημα. Το μεγαλύτερο από όλα.
Η ομάδα με τα τόσα προβλήματα δεν μπορεί να πάει πουθενά χωρίς τον κόσμο. Γιατί ο κόσμος δεν στηρίζει; Γιατί κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει διαφάνεια.

Δεν θα ήθελα να αναφέρω τα παλαιότερα περιστατικά. Θα μείνω στα τρέχοντα τα οποία καταδεικνύουν μια συγκεκριμένη κατάσταση. Εδώ και ένα μήνα έχουμε βαρεθεί να ακούμε για παραιτήσεις και επαναπροσλήψεις. Για απομακρύνσεις προσώπων που επισήμως φεύγουν και ανεπισήμως ακούγεται πως κάνουν κουμάντο. Μέσα σε αυτό το διάστημα αποκτήθηκαν ένα σωρό παίκτες και κανείς δεν έχει καταλάβει με ποιού την εισήγηση αποκτήθηκαν. Ο κος Κουτλίδης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του επιλογή. Ο κος Παναγόπουλος έφυγε άρα λογικά δεν αποδέχεται τις συγκεκριμένες μεταγραφές ως δική του επιλογή. Εγώ δεν τους πήρα, ο Griniaris δεν τους πήρε, οι συγκεκριμένοι παίκτες όμως (που έφυγαν και που ήρθαν) δεν είδαν φως και μπήκαν. Κάποιος τους αγόρασε. Κάποιο πλάνο υπάρχει. Υπάρχει;

Αυτή τη στιγμή η ομάδα τυπικά δεν έχει προπονητή, δεν έχει διευθύνοντα σύμβουλο, δεν έχει οικονομικό διευθυντή, δεν έχει διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος. Πως θα γίνει προετοιμασία; Στον αυτόματο; Ο κόσμος που τα βλέπει όλα αυτά, πως είναι δυνατόν να δείξει εμπιστοσύνη και να στηρίξει την προσπάθεια;

Η γνώμη μου είναι ότι όσοι δήλωσαν παραίτηση καλά θα κάνουν να απομακρυνθούν για τα καλά. Η ομάδα έχει πρόεδρο που μπορεί να αποφασίσει. Ο Πανιώνιος ακόμη και τώρα έχει στελέχη που μπορούν να δώσουν λύσεις. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να παρουσιάσουμε στο κόσμο ένα ξεκάθαρο σχέδιο υποστηριζόμενο από ανθρώπους που αγαπούν και πονούν την ομάδα. Όχι με αλεξιπτωτιστές. Πρέπει να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας και να ζητήσουμε τη συνδρομή κάθε Πανιώνιου που έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει...

Θεωρώ λάθος να συμβαίνουν όλα αυτά και ο κόσμος, στον οποίο ανήκει ο Πανιώνιος να μην συμμετέχει. Να μην συναποφασιζει. Να ενημερώνεται με μισόλογα και tweets. Υπάρχει βλέπεις και το κακό προηγούμενο της Γενικής Συνέλευσης των μπράβων και του πετροπόλεμου. Της συνέλευσης που κανείς δεν κατάλαβε τίποτα για τον ισολογισμό και τον απολογισμό. Τη συνέλευση των καταγγελιών που έπεσαν στο καλάθι των αχρήστων.

Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα απευθυνόμενο στον κόσμο. Τον έχουμε ανάγκη. Απόλυτη ανάγκη, ιδίως όταν το δικό μας κοινό είναι τόσο περιορισμένο... Ας το λάβουμε αυτό υπόψιν και ας μη τον διώχνουμε...

35 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Ο κος Κουτλίδης μίλησε για εγκλήματα εις βάρος της ομάδας.Ποια είναι και ποιός

Griniaris είπε...

Προφανώς το "εσωτερικό αστείο" περί προοδευτικής έχει αρχίσει να γίνεται πολύ σοβαρό.Πέρα απ'όλα τα άλλα,αν θυμάμαι καλά δύο παρωδίες συνέλευσης έγιναν μπουρδέλο στο όνομα της ΠΑΕ.Τελικά ψηφίστηκε ένα κοινό γαμωψηφοδέλτιο για να μπουν άνθρωποι που υποτίθεται ότι είχαν λύσεις.Που είναι τώρα όλοι αυτοί;Τι κρυφές συμφωνίες έχουν γίνει κάτω από το τραπέζι;Τι επιδιώκουν αυτοί που σαν μπούληδες του δημοτικού,παραιτούνται και ξεπαραιτούνται κάθε λίγο και λιγάκι;Εμένα που ως γνωστόν είμαι και χαζός,μου φαίνεται ότι τελικά στρώνεται με ροδοπέταλα ο δρόμος για τον ερχομό του "σωτήρα".Μακάρι να κάνω λάθος...

δημητρης γουδι είπε...

κριμα,κριμα,κριμα
αποτην μια κλαιω που δεν εχω να αγορασω διαρκειας(ανεργων)απο την αλλη.....δεν ξερω κριμα

br fun_atic είπε...

Εδώ κοίτα πως πάμε να αντιμετωπίσουμε το νέο πρωτάθλημα :http://www.sport-fm.gr/article/na-paraitithei-o-epomenos/686492

br fun_atic είπε...

Ας μου εξηγήσει κάποιος που του κόβει . Αφού ο κος Κουτλίδης είχε παραιτηθεί ποιός ο λόγος να παραιτηθεί και ο Παναγόπουλος; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι δεν θα ήθελε να του αποδοθούν ευθύνες για το ρόστερ.

Griniaris είπε...

Το ότι κατέβηκε κάποιος στα αποδυτήρια να παρουσιάσει στους παίκτες αυτόν που επί ενάμισι και βάλε χρόνο τους προπονούσε,μόνο ως δούλεμα μπορώ να το εκλάβω...

amanAM είπε...

οι μεν θεωρούσαν τους δε ανθρώπους του Μπέου, οι δε θεωρούσαν τους μεν ανεπαρκείς και χωρίς σχέδιο και λύσεις. Τώρα μας διοικούν μαζί, δηλαδή ανεπαρκείς άνθρωποι του Μπέου χωρίς σχέδιο και λύσεις.

Κατά την διάρκεια του πετροπόλεμου της ΓΣ μεταξύ ανθρώπων του Μπέου και των Πανθήρων, παμψηφεί πλην μιας ψήφου, εγκρίθηκαν τα πάντα. Κάποιοι απλώς δεν σήκωσαν το χέρι υπέρ, αλλά δεν το σήκωσαν ούτε κατά.

Δεν βλέπω τον λόγο να ασχολούμαι με τα της ΠΑΕ. Δεν βλέπω τον λόγο να ξαναπατήσω καν το πόδι μου στο ποδόσφαιρο.

Τα λοιπά αθλήματα, δεν φαίνεται να ενδιαφέρουν κανέναν, οπότε ούτε εκεί θα αναφερθώ. Αν και δεν έχω αντιληφθεί το πως ξεκίνησε αυτό το "αστείο" με την Προοδευτική, μάλλον την προσβάλλουμε την Προοδευτική εάν την συγκρίνουμε με τον σημερινό Πανιώνιο, έχουμε γίνει πολύ πιο μικροί. Κι αν ακόμα το όνομα της ομάδας μας θυμίζει άλλες εποχές ή κρατάει ακόμα λίγο από την λάμψη του, σύντομα θα καλυφτεί ολοκληρωτικά με περιττώματα και θα χαθεί κι αυτή η λάμψη.

Θα απομείνουμε με την μπόχα.

NK99 είπε...

Δεν μπορώ να πιστέψω brf ότι αυτά που έγραψες δεν τα γνωρίζουν στην ΠΑΕ. Είναι μάλλον αδύνατο να γίνουν αυτά και να εξυπηρετούνται προσωπικά συμφέροντα. Η λύσσα για τον έλεγχο μιας χρεοκοπημένης ΠΑΕ που διαπιστώσαμε στη ΓΣ αποδεικνύει τα συμφέροντα. Οι συνεχείς παραιτήσεις αποδεικνύουν την έλλειψη σχεδίου.

Σε κάθε περίπτωση όμως επειδή η ομάδα θα πέσει φέτος (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) δύο κατηγορίες το ζήτημα είναι το μετά. Αν θα βρεθεί δηλαδή κάποιος σοβαρός άνθρωπος να ξαναφτιάξει την ΠΑΕ διότι οι πανιώνιοι που κυριαρχούν όπως αποδείχθηκε στη ΓΣ αφενός δεν είναι σε θέση να χτίσουν κάτι, αφετέρου είναι ικανότατοι στο να καταπνίξουν ή μάλλον να καταστείλουν οποιαδήποτε φωνή λογικής.

br fun_atic είπε...

Αν η ομάδα πέσει, αυτός που θα έχει κάνει την σούπερ επιχειρηματική κίνηση θα είναι ο κος Τσακίρης ο οποίος θα έχει καταφέρει να πουλήσει ένα ακριβό περιουσιακό στοιχείο πριν να απαξιωθεί η αξία του.

zamis είπε...

Griniari ζω να σε δω να πατας χορταρι μαζι με Αχιλλεα

Unknown είπε...

κι ερχεται που λετε ο υποδικος, αναλμβανει και ριχνει την ομαδα στην Γ, και μετα χωρις χρεη Α και καποιο κοροιδο θα αγορασει

ΨΟΦΟ

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ είναι ο Θέμαρος. Δίπλα στον Προοδευτική, φαινόμαστε τεράστιο μέγεθος… Επειδή είναι μικρή αυτή…

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Επίσης, ακούγονται νέα ονόματα… Μπάμπης Τεννές, Νικ Παπαβασιλείου, Γιάννης Τοπαλίδης....

Griniaris είπε...

Ποιός Νίκος είναι ο νέος μας προπονητής;

zamis είπε...

Aλιαγας

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Ο Παντέλης ήταν στον Πανιώνιο υπηρεσιακός το 2005-2006 όταν είχε φέρει ο Αχιλλέας ένα (ανέκδοτο προπονητή), Τσέχο Τσάπλαρ, που άντεξε μόλις… 2 αγωνιστικές.
Κάθισε 2-3 ματς ο κυρ Νίκος και μετά ήρθε ο δοκιμασμένος Μπουμπένκο... Τι εποχές!

zamis είπε...

Aντε και με Παντελη Παντελιδη οταν βγαινει η ομαδα.

br fun_atic είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/o-padelis-ston-paniwnio/686795

Από την ίδια φουρνιά θα μπορούσαμε να επιλέξουμε τον Μπάμπη Σαιπά ο οποίος μπορεί να επιδείξει επιτυχίες έστω και σε παιδικά πρωταθλήματα...

Μπορούμε να μάθουμε ποιος επέλεξε τον νέο προπονητή. Τα κριτήρια ας μην τα μάθουμε καλύτερα.

br fun_atic είπε...

http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=19097&catid=5

Είναι βέβαιο ότι δεν μας κάνει πλάκα ο Φερεντίνος;

stam είπε...

Ηρθε λέει στην ομάδα της καρδιάς του...
Αν θυμάμαι καλα ήταν μπλεγμενος και στην υπόθεση με τα στημένα με Τσακογιαννη κλπ.
Τεφαρικι...

br fun_atic είπε...

Όπως με ενημέρωσε ο δαιμόνιος ρεπόρτερ του μπλογκ, Antunix, ο νέος προπονητής ήξερε κάποια από τα μεταγραφικά μας αποκτήματα από την περίοδο που προπονούσε την Καλλιθέα.Διαβολική σύμπτωση;;; Η μήπως όχι;

δημητρης γουδι είπε...

οτι κ να πω εγω (σαν νιουφης στα σχολια)ειναι λιγο.εσεις της περιοχης τα ξερετε μαλλον καλυτερα.παντως κριμα
ακομα κλαιω που δεν εχω αγορασει το διαρκειας μου

Costix είπε...

Πληρης απογοητευση !!!!

Ειπαμε αρχικα δοξα τω Θεω, να περασουμε επιτελους μια ευχαριστη χρονια, με φρεσκια ομαδα, με νεαρα παιδια με ορεξη για δουλεια και Παναγοπουλο προπονητη που ειναι ενα με την ομαδα και τους εμπνεει και πινουνε ολοι νερο στο ονομα του και να τρελαθουμε ολοι.

Χανουμε-κερδιζουμε να χτυπαμε ολα τα παιχνιδια και να βλεπουμε τους νεαρους να παιζουνε καλη μπαλα. Πανιωνιες καταστασεις δηλαδη και να γουσταρουμε ολοι.

Και αντ΄ αυτου διωχνουμε Παναγοπουλο, που ειναι δικο μας παιδι και πανθηρουκλα και με χειροπιαστα αποτελεσματα. Και λεω διωχνουμε, γιατι δεν νομιζω να παραιτηθηκε, μαλλον τον παραιτησανε. Εξ αλλου, αν διαβασατε τις ανακοινωσεις μιλανε για λυση συμβολαιου κοινη συνεναιση. Αρα ??

Οι δε ''βοηθοι'' του παρεμειναν και παραμενουν και αυτη την στιγμη προπονουν την ομαδα στην Ναουσσα, μιλαω για τους μεχρι τον Ιουνιο ποδοσφαιριστες της Προο (βοηθο και προπονητη τερματοφυλακων). Αρα μαλλον οχι ατομα της επιλογης του Παναγοπουλου αλλα ποιου ????

Και το κερασακι στην τουρτα ειναι ο Παντελης προπονητης. Εδεσε το γλυκο τωρα !!! Δουλευομαστε ???

Δυστυχως μαλλον εμεις οι κοινοι θνητοι λογαριαζαμε χωρις τον ξενοδοχο.

Μας δουλευουν για τα καλα και εμεις κοιμωμαστε τον υπνο του δικαιου.

Εδω γινεται αργο και συστηματικο Πανιωνιο ξεγυμνωμα, μια αποΠανιωνοποιηση και εμεις καθομαστε και κοιταμε.

Το πραμα βρωμαει. It stinks.

Τα Πανθηρια τι κανουνε ???
Δεν βλεπουν τι γινεται ??? Και πως το ανεχονται ?? Ρε φιλε Νικητα, δεν πηρατε ακομα χαμπαρι τι παει να γινει, να αντιδρασετε οπως μας εχετε συνηθισει ???

Ο Κωνσταντινος ο Τσακιρης δεν βλεπει τι παει να γινει ???
Οτι γλυτωσαμε να το λουστουμε τωρα ??? Εσυ βρε Κωνσταντινε, δεν μπορει, τον πονας τον Πανιωνιο ακομα. Θα αντεξεις να το δεις αυτο που παει να συντελεστει ???

Φιλε Πανο, πες μας τι συμβαινει ????

Γιατι δεν αντιδραει η διοικηση ??
Σας κρατανε καποιοι απο πουθενα ???
Βγεστε και πεστε την αληθεια.

Καταλαβαινουμε τις δυσκολιες αλλα εσεις δεν καταλαβαινετε τι παει να γινει ???

Παμε τον αμνο προς σφαγη ??? Ετσι απλα ???

Δεν μπορει, καποια στιγμη θα καταλαβει ο κοσμος και θα ξεσηκωθει. Θα ξαναβγει στους δρομους και να δουμε τοτε τι θα γινει !!!

Κυριοι του ΔΣ, μην συντελειτε στο εγκλημα. Καντε κατι !!! Εχετε ιστορικη ευθυνη.

Κουιζ Νο1 - Ποιος ειναι ο ξενοδοχος ???

Κουιζ Νο2 - Ποιος εκανε και κανει τις μεταγραφες ???

Κουιζ Νο3 - Ποτε θα ξυπνησουν οι υγιεις Πανιωνιες δυναμεις και θα καθαρισουνε την ομαδα απο τη κοπρο του Αυγεια ???

Η Σμυρνη ειναι ομαδα ιστορικη,
και οποιος δεν το ξερει να παει ... απο κει που ηρθε.

Επαγρυπνουμε !!!

zamis είπε...

Ωραιος Costix.

alterego είπε...

Εμείς από τα γραφεία μας έχουμε τις συνηθισμένες απορίες για τα τεκτενόμενα στην αγαπημένη μας ομάδα.
Μερικοί όμως που κυκλοφορούν περισσότερο μαθαίνουν και λεπτομέρειες. Ενας τέτοιος διαχρονικός φίλος μου σφύριξε για τις συχνότατες παρουσίες του Παντέλη στο καφέ μπινέ.
Και ο νοών νοήτω. Το ίδιο πρόσωπο μου είπε να προσγειωθούμε γιατί η ομάδα διοικείται από την κλίκα του καφέ μπινέ.

br fun_atic είπε...

Γι αυτό κατά καιρούς γράφω για ώρωες των καφενέδων, με αποτέλεσμα να παρεξηγούνται τελικά αυτοί που δεν λειτουργούν μ' αυτό τον τρόπο...

Είναι αλήθεια. Εμπιστευτήκατε λάθος ανθρώπους. Δεν έχει σημασία αν τα έλεγα ή όχι. Σημασία έχει να το καταλάβετε ακόμη και τώρα...Αν δεν το καταλαβαίνετε (μολονότι τα σημάδια πλέον είναι πάρα πολλά) ή κάνετε ότι δεν το καταλαβαίνετε γίνεστε συνυπεύθυνοι...

br fun_atic είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/padelis-meta-apo-20-xronia-stin-prwti-katigoria/686936

Αλίμονο.Ο Πανιώνιος έχει βοηθήσει κόσμο και κοσμάκι.

Μου αρέσει πάντως κου οι Πανιωνάρας ξύνιζαν στο άκουσμα του Κατσαβάκη,του Παράσχου και αντίστοιχων προπονητών, έχουν λουστεί άλλους κι άλλους χωρίς να βγάζουν κουβέντα.

EndyS είπε...

O Costix τα ειπε ολα.

Τωρα υπαρχουν τα μεγαλα διλληματα που απασχολουν το κάθε υγιως σκεπτομενο Πανιωνιο:
Να μην ασχοληθω άλλο γιατι ξενερωσα (γι αλλη μια φορα). Ετσι ομως θα μεινουν αυτοι που κανουν οτι γουσταρουν και θα ξεσαλωνουν. Μηπως αυτο Θελουν τελικα?

Να θεωρησω οτι απλα ειναι μεγαλο το φορτιο και δεν μπορουν να το σηκωσουν? Εκεινο το σχημα με τον Μιχαηλιδη που θα ηταν η διαδοχη κατασταση για να τα καταφερει ακομα καλυτερα, που ειναι? Τι κανει?

Να μεινω και να παλευω με τους ανεμομυλους για να λεω στον εαυτο μου οτι εκανα το χρεος μου?

Πραγματικα ειμαι μπερδεμενος.

br fun_atic είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι. Κατά καιρούς έχουμε επιλέξει ως συνεργάτες ανθρώπους που είχαν σημαντικές εμπλοκές με την δικαιοσύνη. Όλοι αυτοί είναι (ή δηλώνουν ότι είναι) αυτό που λέμε γνώστες της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας.

Αφού λοιπόν δεν έχουμε πρόβλημα να συνεργαζόμαστε με πρώην κατηγορούμενους για σημαντικά αδικήματα, γιατί αποκλείουμε τον Αχιλλέα; Για τις παλιές του υποθέσεις έχει αθωωθεί και μέχρι να καταδικαστεί αμετάκλητα γι αυτά που κατηγορείται τώρα διατηρεί το τεκμήριο της αθωώτητας.

Τουλάχιστον ο Μπέος ξέρει και από μπάλα και από την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Βέβαια καλού κακού ας έχουμε στο μυαλό την παροιμία που λέει ότι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες...

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Έρχονται οι επενδυτές...
http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=294668&Sport=1&Team=16705&Competition=1713&Round=290561&Country=82&utm_source=dlvr.it&utm_medium=Facebook.com%2FNovasports.gr&utm_content=import_rss_HomepageNews&utm_campaign=novasports.gr_newsfeed

br fun_atic είπε...

Πάρ´του και τα σώβρακα Βαγγέλη.Δείξτου τον ισολογισμό ( αν τον βρεις), τα οικονομικά δεδομένα,το στελεχειακό δυναμικό ( παραιτημένο και μη),το ρόστερ και τον προπονητή και αφησέ τον κάγκελο...

EndyS είπε...

Ευτυχως που η ημερα ειναι μονη (11/7) και ο Σουφλερης δεν ειναι παραιτημενος, οποτε μπορει να κανει τις συζητησεις. Αν ηταν ζυγη (οπως η 8/7) θα ειχε παραιτηθει και τοτε ποιος θα συζητουσε. Αγιο ειχαμε!!!!!

br fun_atic είπε...

Φαντάσου τώρα να τους πείσει ο Βαγγέλης και να μην έχουμε διευθύνοντα σύμβουλο να υπογράψει!!!

Griniaris είπε...

Ωραίο πρόγραμμα...Καλά σαράντα...

EndyS είπε...

Γιατι εχει ποσταρει το αρθρο για την Πανιωνια αξιοπρεπεια ο Διογος στα Πανιωνια Νεα? Οι διαπραγματυσεις που ειναι σε εξελιξη, γινονται με λαμογια?