Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Μπακλαβάς Ιωαννίνων


Νίκη με μεγάλη βαθμολογική σημασία πέτυχε ο Πανιώνιος στην φιλόξενη, τα τελευταία χρόνια, έδρα του ΠΑΣ. Το γκολ του Μάρκου Ντούνη έδωσε στην ομάδα μας τους τρείς βαθμούς που είχε μεγάλη ανάγκη, ιδίως μετά την εντός έδρας ήττα από τον Άρη.

Καμιά φορά, με τη χαρά την νίκης, ιδίως όταν αυτή είναι εκτός έδρας, ξεχνάμε τα υπαρκτά προβλήματα. Μπορεί οι παίκτες μας χθες να ήταν δυναμικοί και ορεξάτοι, μπορεί να τα πήγαν καλά στην αμυντική της λειτουργία της ομάδας, όμως και πάλι δεν δείξαμε τίποτα ιδιαίτερο στην οργάνωση του παιχνιδιού. Με δεδομένο ότι ο ΠΑΣ ήταν κλεισμένος καλά και μάλλον ακίνδυνος, το πιθανότερο ήταν ότι το παιχνίδι θα έμενε στο μηδέν (ίσως να ήταν και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα), αν δεν πετύχαινε ο Ντούνης το γκολ, εκμεταλλευόμενος όμως μια ευτυχή συγκυρία. Αν εξαιρέσει κανείς τη φάση του Μαρουκάκη, σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι δεν δείξαμε κάτι ιδιαίτερο, όπως βέβαια έχει συμβεί σχεδόν σε όλα τα μέχρι σήμερα παιχνίδια. Είναι γεγονός ότι σε ένα κρίσιμο παιχνίδι εκτός έδρας δεν μπορείς να περιμένεις πολλές φάσεις εκ μέρους μας. Εδώ όμως μιλάμε για τρεις το πολύ...Το πρόβλημα αυτό είναι εντονότερο στην έδρα μας, όταν έχουμε ακριβώς την ίδια απόδοση και παρουσία κόντρα σε αντιπάλους όπως που είναι εκείνοι ταμπουρωμένοι. Με λίγα λόγια παίζουμε σχεδόν πάντα ταμπούρι κι αυτό στηριγμένο σε ατομικές ενέργειες, πετυχαίνουμε με σχετική ευκολία ένα γκολ και από εκεί και πέρα εξαρτάται από τον αντίπαλο η τελική έκβαση του αποτελέσματος... Δεν είναι ό,τι καλύτερο...Τέλος πάντων, αυτά είναι πράγματα που έχουμε πει πολλές φορές κι τελικά δεν γίνεται τίποτα. Ο κος Παντελής μάλιστα αποδίδει τη νίκη στη δύναμη και στην όρεξη των παικτών... Θεωρώ ότι ποτέ δεν ήταν εκεί το πρόβλημα. Οι παίκτες έχουν αποδείξει (οι περισσότεροι) ότι τα δίνουν όλα για την ομάδα κόντρα στα οικονομικά προβλήματα και σε άλλους περίεργους παράγοντες...

Όπως είπα η νίκη κόντρα στον ΠΑΣ είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Θα ήταν ακόμη περισσότερο αν είχαμε κερδίσει και τον Άρη. Αυτό πέρασε. Οφείλουμε πλέον να κερδίσουμε στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, το οποίο πραγματικά είναι έξι πόντων.

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μνεία σε τρεις παίκτες: Γιαννακόπουλος, Αραβίδης και Μαρουκάκης. Ομολογώ ότι τους δύο πρώτους δεν τους πίστευα καθόλου. Αποδεικνύουν όμως ότι με θέληση και σκληρή δουλειά μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και παράλληλα να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία ανάδειξης που δίνει ο Πανιώνιος σε κάθε παίκτη της ενδεκάδας του. Πολλά συγχαρητήρια! Μαρουκάκης: δεν ξέρω αν τον φωνάζουν μπετατζή, εμένα προσωπικά μ' αρέσει. Θεωρώ ότι είναι παίκτης που πρέπει να πάρει ευκαιρίες. Το απέδειξε χθες.  Μπήκε για λίγο και είχε δοκάρι (παραλίγο να σκοράρει). Αυτή είναι η δουλειά του επιθετικού. Να σκοράρει, χωρίς να πρέπει να μας απασχολεί ο τρόπος.

20 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Πάλι άλλο παιχνίδι έβλεπα...

Αναλυτικά τα όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Παντελής:

«Πετύχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη, που έχει διπλό αντίκτυπο, αφενός τους βαθμούς με μια ομάδα που είχε το απόλυτο ως τώρα στην έδρα της και αφετέρου ψυχολογικό όφελος γιατί είμαστε νεαρή και άπειρη ομάδα. Ισοφαρίσαμε την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής. Τα παιδιά έβγαλαν πάθος, ψυχή και χαρακτήρα. Μας βοήθησε σίγουρα το γεγονός ότι πετύχαμε το γκολ και μεταφέραμε το άγχος στα Γιάννινα. Θα μπορούσαμε να τελειώσουμε γρήγορα το παιχνίδι όταν ο ΠΑΣ ανοίχτηκε. Σε μία κόντρα επίθεση μπορούσαμε το 0-2. Εν τέλει είναι σημαντική η νίκη, αλλά πρέπει να δώσουμε συνέχεια στο αποτέλεσμα και δεν πρέπει να χάνουμε στην έδρα μας.

Από αύριο προετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς. Συγχαρητήρια στον ΠΑΣ και του εύχομαι καλή συνέχεια».

br fun_atic είπε...

Να πούμε βέβαια ότι κάποιο ρόλο στο απόλυτο του ΠΑΣ έπαιζαν και οι Τσάβες, ΝτεΒινσέντι, τους οποίους ευτυχώς στερήθηκε χθες...

br fun_atic είπε...

Επόμενη αγωνιστική στις 27.10 (17:15 - το χάνω...θα κερδίσουμε). Εννοείται ότι δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη.

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Κάπου πήγα, κάποιον είδα, κάτι μου είπε να σας πω για… μαυρόγατες.
Φυσάει ο Μπάτης. Φιλιά

zamis είπε...

Μπραβο Θεμη

Costix είπε...

@brfun
Θα το δουμε παρεουλα στο χωριο ??

Costix είπε...

πες μου οτι θα κατεβεις κατω !!!!

br fun_atic είπε...

Θα κατέβω. Θα έχω πετονιές, θα έχω καλάμια, θα έχω πλαστικά δολώματα...

Ένα προβληματάκι είναι ότι θα κατέβω με παρέα... Θα πάρω όμως υπηρεσιακό και πιστεύω ότι θα καταφέρω να έρθω.

Costix είπε...

παμε και για ενα ψαρεματακι ??? αν καταφερω τον Ινδιανο, γιατι αυτος παει για μεγαλα ψαρια !!!

Costix είπε...

Χρηστος Αραβιδης στο FB:
"Ίσως,λέω ίσως,τα γεγονότα δεν είναι πάντα η σωστή ερμηνεία της αλήθειας.....καλό βράδυ και κυρίως καλό χειμώνα...#13"

τι να εννοει ο ποιητης αραγε ????

br fun_atic είπε...

Αυτό που ξέρω είναι ότι οτάν τα πράγματα πάνε καλά δεν υπάρχουν χρησμοί και μισόλογα.

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2013/10/blog-post_3052.html?m=1

Δεν ήξερα αν ο Γιάννης ήθελε να δημοσιοποιηθεί και γι αυτό δεν το έγραψα. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να συλλυπηθώ τον ίδιο και την οικογένειά του και δημοσίως. Ο Γιάννης είναι από τους καλύτερους φίλους που έκανα στον Πανιώνιο ,τον εκτιμώ πολύ και θαυμάζω τη δουλειά του .

zamis είπε...

Θερμα συλληπητηρια.

Griniaris είπε...

Και τα δικά μου θερμά συλλυπητήρια στο Γιάννη...

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2013/10/11.html

χμμμ. Φρεσκάδα. Έχουμε και λέμε: τον Κολοβό τον είχε διώξει από την προπόνηση της Παρασκευής, όπως διαβάσαμε, οπότε του έκανε τσαλιμάκια, το Λεωνίδας είχε τις αμυγδαλές του και η άλλη αλλαγή στο χώρο της μεσαίας γραμμής είναι πιθανότατα ο Παντίδος που λογικά επιστρέφει...

Ερώτηση: ενδεκάδα που κερδίζει, αλλάζει; Νομίζω ότι βασικός χρειάζεται να ξεκινήσει μόνο ο Παντίδος. Όσο για τον Λεωνίδα με τις αμυγδαλές, δεν θα ήταν κακή ιδέα να έβλεπε για λίγο καιρό τον Μαρουκάκη στη θέση του...

EndyS είπε...

Δεν εχω δει τον Μαρουκακη και δεν εχω αποψη.
Θεωρω οτι ο Αραβιδης ειναι η καλυτερη επιλογη στην κορυφη και με Κολοβο, Λασνικ και Ντουνη στα φτερα, δεν θα φανει η απουσια του στα ακρα.

Βεβαια για να ειναι οψιμος ο προβληματισμος για το ποιος θα παιξει στην κορυφη, θα πρεπει να λυθει ένα τοοοοοοοοσο μικρο προβληματακι. Το να βρεθει ενας τροπος να τροφοδοτηθει το φορ.
Ειναι μια πολυ μικρη λεπτομερεια που δυστυχως παιζει το ρολο της.

EndyS είπε...

Και να μην ξεχναμε τον σιγουρο τροπο του ματιασματος. Αν ματιασεις τον αντιπαλο τοτε τακτικες και κουραφεξαλα πανε περιπατο.

Μετα από το ματιασμα των παικτων μας στον αγωνα με τον Αρη, φαινεται πως η διοικηση ασχοληθηκε σοβαρα με το θεμα και βρηκε το καταλληλο ατομο να ματιασει τους παικτες των Ιωαννινων. Αν μπορει να βρει και καποιον να ματιασει τους παικτες του Απολλωνα, δυσκολο αφου ειναι Ιαχωβαδες (-:, τοτε εχουμε το τριποντο στο τσεπακι!!!!

br fun_atic είπε...

Λόγω τριημέρου και έλλειψης pc θα κάνω ανάρτηση την Τρίτη. Επιγραμματικά μπορω να πω οτι η σημερινή ηταν η πλεον ικανοποιητική εμφάνιση της ομάδας, η οποία κατάφερε για πρωτη φορά να περιορίσει ( όχι όμως να εξαλείψει) τα πάγια δημιουργικά της προβλήματα. Πολλά συγχαρητήρια στον Δημητρη Κολοβό, τον όποιο λυπουμαστε ήδη που θα χάσουμε σε ,λιγους μηνες.

zouri1 είπε...

λογω του οτι απουσιαζει ο οικοδεσποτης και ο γκρινιαρης δεν τηρησε την παραδοση να γραψει αυτος ,απλα να τονισω εγω οτι ξεκινησαμε τον αγωνα χωρις κλασσικο σεντερ φορ ,απεναντι στη χειροτερη ομαδα του πρωταθληματος .Μετα μη αναρωτοεστε τιποτα .Καλη λευτερια ,θα τα πουμε στα γουναραδικα ΄)

zouri1 είπε...

γιορταζε και ο Κολοβος .Ευτυχως που θα φυγει το παιδι ,μπας και δει το χρωμα του χρηματος