Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Σμυρναϊκό ντέρμπι, με τον σωστό νικητή.


Θεωρητικά, όταν έχεις κερδίσει ένα παιχνίδι κόντρα σε έναν από τους βασικότερους αντιπάλους για την παραμονή και μάλιστα με ανατροπή, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για κριτική. Ή μήπως όχι;

Όπως πολύ σωστά είπε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα Δημήτρης Κολοβός, ο Πανιώνιος με τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα εξαργύρωσε την εκτός έδρας νίκη κόντρα στον ΠΑΣ. Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι ο Απόλλωνας έχει μια αξιοπρεπέστατη ομάδα, στάθηκε καλά και η εν γένει παρουσία του με έκανε να σκέφτομαι πόσο τσάμπα χάσαμε βαθμούς από τον Άρη. Τέλος πάντων.

Οι συντοπίτες μας ξεκίνησαν καλά τον αγώνα, πίεσαν και κατόρθωσαν να προηγηθούν με την κλασική φάση με την οποία δέχεται γκολ ο Πανιώνιος τα τελευταία χρόνια. Ο κεντρικός αμυντικός χάνει τον επιθετικό, σηκώνεται ανενόχλητος και σκοράρει.

Ο Πανιώνιος εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει τα γνωστά οργανωτικά προβλήματα, ίσως όμως αυτή τη φορά να ήταν κάπως μειωμένα, δεδομένου ότι ο Μενδρινός έδειχνε κεφάτος και δέχονταν βοήθεια από τον Ντούνη και αργότερα τον Γιάννου (μάλλον αυτό το παιδί δένει κάπως καλύτερα την ομάδα - ίσως θα έπρεπε να ξεκινάει στο βασικό σχήμα). Αυτό όμως δεν απέτρεπε τους επιθετικούς να αναγκάζονται να γυρίζουν συχνά πίσω για να κατεβάζουν μπάλα. Το άλλο παράδοξο ήταν πως η ομάδα σε ένα παιχνίδι που καίγονταν για τους βαθμούς, κόντρα μάλιστα σε έναν βατό αντίπαλο, ξεκίνησε χωρίς κλασικό σέντερ φορ (όπως σωστά επισημαίνει ο καλός φίλος Ζούρι). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ελάχιστες σέντρες του πρώτου ημιχρόνου να μην βρίσκουν παραλήπτη στην αντίπαλη περιοχή. Επειδή παρακολουθούσα το παιχνίδι από τηλεόραση, με εκλεκτή παρέα τον αρχιερέα της γεύσης (και όχι μόνο) Κωστή Τσαλπατούρο, δεν κατάλαβα τον ρόλο του Αραβίδη στο πρώτο ημίχρονο. Τον έβλεπα να παίζει αρκετά στα πλάγια, ενώ όμως η ομάδα διέθετε άλλα εξτρέμ. Τέλος πάντων. Επιγραμματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι αφήσαμε ανεκμετάλλευτο ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη χρονιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μπήκε με όρεξη και πείσμα σε αντίθεση με τον Απόλλωνα, που έκατσε άνευ λόγου, και ευτύχισε να πετύχει δύο τέρματα με τον μεγάλο Δημήτρη Κολοβό (χρόνια πολλά Δημήτρη). Έτσι πετύχαμε μια σπουδαία νίκη με τεράστια βαθμολογική σημασία.

 

Τρία θεματάκια: 1. Δημήτρης Κολοβός. Πρόκειται για μεγάλο παίκτη. Δεν χωράει αμφιβολία. Το παιδί αυτό όμως νιώθει τεράστιο βάρος. Πρέπει να βοηθήσει την ομάδα και πρέπει να αποδείξει στον  Ολυμπιακό ότι έκανε καλά που επένδυσε επάνω του. Αυτό κάποιες φορές τον οδηγεί σε κατάχρηση της μπάλας. Δημήτρη, δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα και σε κανέναν. Είσαι καλός παίκτης, κάνε το παιχνίδι σου και κοίτα να ευχαριστηθείς το άθλημα και τους τελευταίους μήνες σου στον Πανιώνιο. Αν είσαι χαλαρός και ήρεμος μπορείς και να μας βοηθήσεις (όπως προχθές) και να βοηθηθείς. Θεωρώ ότι το διάστημα που ο προπονητής μας τον κράτησε στον πάγκο του έκανε καλό, από την άποψη ότι τον αποφόρτισε.

                            2. Απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης οπαδών Απόλλωνα. Αυτό πάλι δεν το κατάλαβε κανείς. Δηλαδή πέρσι δώσαμε εισιτήρια στους οπαδούς του Ατρομήτου, που ήρθαν και τα έκαναν όλα μπάχαλο αλλά δεν επιτράπηκε η οργανωμένη μετακίνηση Απολλωνιστών; Η διοίκηση του Πανιωνίου έπρεπε να βρει λύση στο συγκεκριμένο θέμα, η οποία ασφαλώς και δεν ήταν το δικαίωμα μεμονωμένης παρακολούθησης του αγώνα. Αν ήταν στο χέρι μου θα έβαζα όσους περισσότερους Απολλωνιστές μπορούσα στα πλαίσια μιας Σμυρναϊκής ποδοσφαιρικής γιορτής. Θα το έκανα για τον παππού μου, ο οποίος στη Σμύρνη ήταν Απολλωνιστής, κόντρα στον μικρό αδελφό του που ήταν Πανιώνιος. Πολύ κρίμα αυτό που έγινε...

                           3. Παρέλαση Παντέλη. Αυτό πια δεν θα το πίστευα ποτέ. Εξηγούμαι. Ο κος Παντέλης είναι εργατικός, είναι Πανιώνιος και ειλικρινά θεωρώ ότι κάνει ότι καλύτερο μπορεί, στα πλαίσια μάλιστα των δυσκολιών που αντιμετωπίζει (διοικητικών και οικονομικών). Ως προς αυτό είναι πραγματικά αξιέπαινος. Από εκεί και πέρα, γνώμη μου είναι, ότι πιθανότατα η ομάδα να έπρεπε να είχε  επενδύσει σε κάποιον καλύτερο προπονητή. Ασφαλώς και αντιλαμβάνομαι ότι το υλικό μας είναι φτωχότερο από πέρσι, θεωρώ όμως ότι ένας καλύτερος προπονητής θα μπορούσε να το διαχειριστεί καλύτερα. Ως παράδειγμα μπορώ να θέσω την αλλαγή σκυτάλης από τον Στόρε στον Παράσχο. Και τότε, για τα δεδομένα της κατηγορίας εκείνης της εποχής, το υλικό μας ήταν προβληματικό (βέβαια διαθέταμε και κάποιους εξαιρετικούς παίκτες), ο Παράσχος όμως κατόρθωσε να το διαχειριστεί και να το στήσει πολύ καλύτερα, αλλάζοντας την εικόνα της ομάδας μέσα σε δύο με τρεις  αγωνιστικές. Με βάση αυτό, θεωρώ, και με δεδομένο ότι δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις σε πάγια προβλήματα που έχουμε και ενδεχομένως να αξιοποιήσουμε με καλύτερο τρόπο το ρόστερ (ο Μαρουκάκης είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση), ότι ο κος Παντέλης θέλει αλλά ενδεχομένως δεν μπορεί να αναπτύξει άλλο την ομάδα. Όσο κερδίζουμε βαθμούς (είναι γεγονός ότι ο κόουτς έχει το κοκκαλάκι της νυχτερίδας - χρόνια πολλά κιόλας) το πρόβλημα κρύβεται. Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος του δρόμου; Ας το ελπίσουμε. Η ουσία είναι ότι έκανε παρέλαση και έχει πετύχει μια αξιοπρεπή συγκομιδή βαθμών (η οποία βέβαια χαλαρά θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη).

13 σχόλια:

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2013/10/blog-post_6024.html

Αυτό λέω κι εγώ. Είναι δυνατόν;

zouri1 είπε...

Για τους απολλωνιστες που ηταν αξιοπρεπέστατοι βρέθηκε λύση να ειναι στην 7 και πολυ σωστά .ο απολλων δεν μου άρεσε ,πεφτανε συνεχώς κατω και προκαλούσαν .για τον προπονητή συνεχίζω να ειμαι αρνητικός .Επισης δεν καταλαβαίνω γιατι επιμένει στον Καλτσά

EndyS είπε...

Αυτο το "χαλαρα μπορει να ηταν μεγαλυτερη" για την συγκομιδη βαθμων παιρνει πολυ κουβεντα. Προσωπικα πιστευω οτι 1-2 βαθμοι ακομα θα ηταν το απολυτο, επομενως κατ' εμε δεν ισχυει.

Σχετικα με τον αγωνα, αν το δευτερο ημιχρονο γινει το εφαλτηριο για να παιζει η ομαδα συμφωνα με την κατηγορια της, θα ειμαι πολυ χαρουμενος. Αν ηταν μια αναλαμπη, που πολυ το φοβαμαι, τοτε θα ισχυει το "τι ειχες Γιαννη, τι ειχα παντα"

br fun_atic είπε...

Αν τοποθετήθηκαν ζητώ συγνώμη γιατί δεν το ήξερα.
Δεν ξέρω αν οι 1-2 βαθμοί ήταν το απόλυτο. Αυτό που ξέρω είναι οτι απο τον Αρη δεν έπρεπε να χάσουμε.

br fun_atic είπε...

Πρόκριση στους 16 του κυπέλλου. Αποσπάσαμε ισοπαλία από τον Απόλλωνα 1926.

EndyS είπε...

Δυστυχως οι φοβοι μου για αναλαμπη στο δευτερο ημιχρονο με τον Απολλωνα, σε ένα βαθμο, επιβεβαιωθηκαν.
Δεν θεωρω τις αρκετες αλλαγες ως αλοθι, γιατι αν μια ομαδα εχει δουλεψει ένα επιθετικο πλανο αναπτυξης, τοτε ακομα και οι αναπληρωματικοι θα προσπαθησουν να το ακολουθησουν. Από τις ανταποκρισεις σημερα προκυπτει το απολυτο μηδεν επιθετικα.
Την Κυριακη θα φανει αν ισχυουν τελικα τα παραπανω η' οχι

EndyS είπε...

Μπορει να πιστευω οτι ο κοουτς Σφαιροπουλος ειναι ενας από τους κορυφαιους προπονητες στην Ελλαδα, ομως για το οτι δεν τα καταφεραμε στο μπασκετ σημερα, θεωρω οτι ειναι ο αποκλειστικος υπευθυνος.

Δεν μπορει να παιζουν το 15 και το 42 φορτωμενοι με φαουλ από το πρωτο ημιχρονο και να μην κανει τιποτα. Η αμυνα κοουυς μπορει να ξεκιναει από την επιθεση.
Μας εκτελεσε το 42 (και με τα επιθετικα ριμπαουντ που πηρε και επαιζε από το πρωτο ημιχρονο με 4 φαουλ!!!! Δεν ειδαμε ουτε μια φορα να τον ποσταρει καποιος που θα ηταν ειτε καλαθι ειτε φαουλ κι εξω.

Μετα εκαψε τους Μακολουμ, Μιλμπουρν, Λαγκφορντ και Αθανασουλα. Χωρις ανασες οι παικτες πως να βαλουν δυνατα το κορμι για μπλοκ αουτ μπροστα από τα κτηνη. Εβλεπες τον κακομοιρο τον Αθανασουλα και τον λυποσουν!!!!

Τελος παντων ελπιζω οπως λεει για τους παικτες του να μαθει από τα λαθη του και την επομενη φορα να ειναι καλυτερος.

br fun_atic είπε...

Ουσιαστικά το μόνο που μπορεί να διαβάσει κανείς για το χθεσινό παιχνίδι κυπέλλου είναι ότι ο Πανιώνιος προκρίθηκε στους 16.

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του προπονητή: http://www.panionianea.gr/2013/10/blog-post_6819.html

Είναι δυνατόν να δίνεις ευκαιρία σε παίκτες και αυτοί να το βλέπουν ως αγγαρεία; Κάπου αλλού είναι το πρόβλημα...

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2013/10/blog-post_9645.html

Για δεύτερη φορά διαβάζουμε για επικείμενη ΓΣ. αυτό που δεν έχουμε μαθει είναι τα ονόματα εκείνων που αντικατέστησαν τα στελέχη που παραιτήθηκαν.

John - Singapore είπε...

Οι παίκτες είναι απλήρωτοι... φοβάμαι μήν δούμε κανα μάτς σαν αυτό με τον Άρη πάλι...

EndyS είπε...

Ελπιζω εκει στην ΠΑΕ να μην εχουν το μυαλο τους μονο στην καθημερινοτητα και στα θεματα αμεσης προτεραιοτητας, αλλα να βλεπουν και λιγο πιο μακρια.
Διαβαζα καπου οτι το συμβολαιο του Αυλωνιτη ληγει το καλοκαιρι και εχει μπει στο ματι καποιων ομαδων. Προσωπικα τον θεωρω από τους καλυτερους παικτες της ομαδας και το σημαντικοτερο, με σταθερη βελτιωση. Καταλαβαινω τις δυσκολιες των αρμοδιων αφου το οικονομικο ειναι θηλια στο λαιμο, από την αλλη αν οι καλοι μας παικτες μεινουν ελευθεροι ενας-ενας, τοτε δυσκολα θα ανπληρωθουν από νεα παιδια και το μοιραιο θα ειναι αναποφευκτο.

EndyS είπε...

Η ομαδα μου θυμιζει λιγο την χωρα πριν από το μνημονιο. Ελπιζω να μην χρεωκοπησουμε και βρεθουμε στην Γ' χωρις σωβρακο.
Αν ειναι ας πτωχευσουμε μονοι μας, Ας πουλησουμε οτι μπορουμε τον Δεκεμβρη, να φτιαξουμε μια μαγια και ας υποβιβαστουμε μετα. Αλλα με γεματες τσεπες.

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Όταν δέχεσαι δύο γκολ σε πέντε λεπτά, και χάνεις ένα δικό σου παιχνίδι, τότε δεν χρειάζονται και πολλές αναλύσεις. Είναι γνωστό ότι η νεανική ομάδα μας, έχει πολλές μεταπτώσεις στην απόδοση της. Πολλά λάθη στο κέντρο, ως συνήθως, παρόλο που οι αντίπαλοι έπαιξαν ανοικτό ποδόσφαιρο. Αντί να πάρουμε τα πάνω μας μετά το 1-2 (και τη φάση του Κούρου για το 1-3) ήρθε το μπλακάουτ και σε αυτό συνέβαλε και ο πάγκος. Αυτή τη φορά, σε σχέση με τον Απόλλωνα, το κοουτσάρισμα του Παντελή ήταν κακό.
Λάθος επιλογή η αλλαγή του Γιάννου, ο οποίος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης και ίσως σε ένα τέτοιο ματς, που είχε χώρους να ήταν περισσότερο χρήσιμος ο Κολοβός. Η άμυνα πιάστηκε πάλι στον ύπνο, και πάλι ο Γιαννακόπουλος στάθηκε στο ύψος με 2-3 καλές επεμβάσεις. Δυστυχώς μια ακόμη φορά ο Πανιώνιος, συνέχισε την… νεκρανάσταση όπως με τον Άρη. Η Καλλονή μετρούσε 5 (!) σερί ήττες, και σίγουρα μια τέτοιες νίκες, με άμεσους ανταγωνιστές δίνουν κάτι παραπάνω από ένα τρίποντο.