Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Διοικητικές ανακατατάξεις ή αλλαγή στρατηγικής;

Διάβασα σήμερα αυτή την είδηση  (http://www.sport-fm.gr/article/anazitoun-meli/738913), για την οποία θέλω να τοποθετηθώ, αλλά και να υποβάλω μερικά ερωτήματα.

Ας ξεκινήσουμε από αυτά: Γίνεται προσπάθεια για δημιουργία νέου διοικητικού σχήματος ή υπήρξαν παραιτήσεις για τις οποίες δεν ενημερωθήκαμε; Αυτό περί λήξης της διάρκειας της διοίκησης πρωτοδικείου δεν το καταλαβαίνω, καθώς ήξερα ότι το καλοκαίρι θα υποβάλλονταν η νέα αίτηση. Είχε τόσο σύντομη διάρκεια ισχύς η απόφαση ή η αίτηση απορρίφθηκε; Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα. Είτε δεν υπάρχει δυνατότητα για δημιουργία διοίκησης πρωτοδικείου για λόγο που δεν ξέρουμε (άρα όποιος μπει στο συμβούλιο διατρέχει μεγαλύτερους κινδύνους), είτε κατόπιν πιθανής απόρριψης, γίνεται προσπάθεια για δημιουργία νέου διοικητικού σχήματος μέσω απόφασης του πρωτοδικείου.

Δεν έχω αναφερθεί ποτέ στους λόγους που με ανάγκασαν να παραιτηθώ από το Δ.Σ του Πανιωνίου. Είναι γεγονός ότι διαφωνούσα σε αρκετά πράγματα με τον τρόπο που χειρίζονταν από την αρχή η ΠΚ (για την ακρίβεια η ηγετική της ομάδα) κάποια θέματα. Ένα από αυτά ήταν οι επιλογές που έκανε σε επίπεδο Π.Α.Ε.

Πίστευα και πιστεύω ότι είναι αδύνατο μια κίνηση απλών ανθρώπων, χωρίς οικονομική ισχύ η οποία στηρίζει την εξουσία της στις ψήφους των μισών ψηφοφόρων του ερασιτέχνη (100 άτομα), να προσπαθήσει να λύσει αποκλειστικά με δικές της δυνάμεις τα προβλήματα της Π.Α.Ε ή του Πανιωνίου γενικότερα. Δεν είχαμε ούτε τα στελέχη, ούτε τα χρήματα. Κατά τη γνώμη μου, στρατηγική επιλογή της Π.Κ θα έπρεπε να είναι να φέρει προ των ευθυνών τους όλους, να δεχθεί βοήθεια από όλους και να μην προσπαθήσει να δώσει λύσεις αποκλειστικά και μόνο από δικά της στελέχη ή εξωπανιώνια πρόσωπα. Σε απλά ελληνικά, ήμουν υπέρ της συνεργασίας με κάθε έναν που ήθελε να προσφέρει, αφήνοντας έξω μόνο πρόσωπα που είχαν βλάψει τον Πανιώνιο με πράξεις ή παραλείψεις τους.

Ήμουν υπέρ της συνεργασίας με τον κο Αρκουμάνη (μάλιστα είχα προσφερθεί να αποσύρω την υποψηφιότητά μου από το ψηφοδέλτιο προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για ενωτικό), ήμουν υπέρ της συμμετοχής του Γιώργου Ζερβακάκου στο ψηφοδέλτιο δεδομένου ότι είναι ικανό στέλεχος, έμπειρος στα οικονομικά και με σταθερές σχέσεις εμπιστοσύνη με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη και τον Ηλία Λιανό, οι οποίοι έπρεπε να βρεθεί τρόπος να συμμετέχουν σε ένα νέου τύπου διοικητικό σχήμα, που προσομοίαζε με εταιρεία λαϊκής βάσης. Ήμουν υπέρ με τη συνεργασία με κάθε σύνδεσμο φιλάθλων, συμπεριλαμβανομένης της Λέσχης, καθώς, όποια οικονομικά προβλήματα κι αν έχεις με κάποιον δεν πρέπει να τον κρατάς εκτός Πανιώνιας οικογένειας, αλλά να προσπαθείς, εντός αυτής, να λύσεις ακόμη κι αυτά.

Υπήρχαν και πράγματα στα οποία ήμουν κατά. Είμαι και ήμουν κατά της διατήρησης σχέσεων με συγκεκριμένα πολιτικά στελέχη της περιοχής μας, τα οποία θεωρώ ότι αντλούν πολιτικά οφέλη, χωρία να προσφέρουν τίποτα στον Πανιώνιο. Επί τη ουσίας θεωρώ ότι ο Πανιώνιος δεν πρέπει να συναλλάσσεται με τον Δήμο, εκτός κι αν από τη συναλλαγή αυτή ωφελείται η ομάδα (πράγμα που σπάνια συμβαίνει). Επίσης θεωρούσα αυτονόητο ότι δεν έπρεπε να υπάρχει οιαδήποτε σχέση του Πανιωνίου με παλαιό διοικητικό παράγοντα, προκάτοχο του Τσακίρη, για ευνόητους λόγους. Γι αυτό και ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός με πρόσωπα τα οποία είχαν σχέσεις (έστω και κατά το παρελθόν) μαζί του.

Δυστυχώς η Πανιώνια Κίνηση διάλεξε διαφορετικό δρόμο. Α) Η διοίκηση της Π.Α.Ε ανατέθηκε επί τους ουσίας στα στελέχη τα οποία εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον, τα οποία με τη σειρά τους έφεραν άλλα στελέχη, που πρακτικά δεν μπορούσε να ελέγξει κανείς. Με λίγα λόγια α κλειδιά της Π.Α.Ε πέρασαν σε χέρια λίγων και όχι στον έλεγχο όλων. Β) έκλεισε τις πόρτες σε όλους, προσπαθώντας να λύσει από μόνη της τεράστια προβλήματα τόσο σε ερασιτέχνη όσο και Π.Α.Ε. Αυτό σημαίνει ότι είτε έχασε ισχυρούς συμμάχους, είτε τελικά τους αποδέσμευσε (προς ευχαρίστησή τους) από το πρόβλημα. Όπως και να το δεις ήταν λάθος. Γ) Κλείνοντας τις πόρτες και δεδομένου ότι τα συλλογικά όργανα δεν λειτουργούσαν ικανοποιητικά (προσωπική μου γνώμη – το λέω ευγενικά…), ανατέθηκαν υπερεξουσίες σε λίγα στελέχη, γεγονός που είναι απολύτως ασύμβατο με μια διοίκηση λαϊκής βάσης.
Αποτέλεσμα: τεράστια φθορά προσώπων, ενώ δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν τελικά δόθηκαν λύσεις ή όχι. Σε αυτή την κατάσταση θα συμπεριλάβουμε πρακτικές κάποιων, τις οποίες δεν είχαν διανοηθεί παλιά στελέχη με τεράστιες διασυνδέσεις στη νύχτα…Ωραίος Πανιώνιος…Αυτά είναι ιστορία. Ας δούμε το παρόν…


Αν ψάχνετε σοβαρούς και νορμάλ ανθρώπους για να εργαστούν για την ομάδα, κάνετε άψογα, έστω και καθυστερημένα. Αν ψάχνετε τέταρτο για πρέφα, τότε η συντριβή είναι προ των πυλών. Τα προβλήματα του πανιωνίου (ερασιτέχνη και Π.Α.Ε) είναι τόσο μεγάλα, ώστε να απαιτείται σύμπνοια και σίγουρα χρειάζεται η δραστηριοποίηση ανθρώπων με κύρος, προκειμένου να πειστεί ο κόσμος να συμμετάσχει και να μην βλέπουμε κάθε βδομάδα αρνητικά ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων. Δεν έχει νόημα να βάζετε σε κίνδυνο την προσωπική σας ελευθερία και την περιουσία σας, όταν ο κόσμος απλά δεν συμμετέχει. Αν βρείτε τον λόγο που η προσπάθεια δεν αγγίζει τον κόσμο, τότε ίσως και να έχετε βρει τη λύση στο πρόβλημα της ομάδας…
Φιλικά
BRF

10 σχόλια:

zamis είπε...

Η Πανιωνια Κινηση αλλιως ξεκινησε κι αλλιως συνεχισε και κατεληξε,τα γραφεις αναλυτικα,μην επαλαμβανω.
Για οποιαδηποτε καλεσμα συμπνοιας και στμμετοχης που να πειθει,προαπαιτειται αυτοκριτικη.

br fun_atic είπε...

Προσωπικά μου φτάνει η κίνηση ακόμη και χωρίς αυτοκριτική

zamis είπε...

Ας τη δουμε λοιπον.

zamis είπε...

http://www.gazzetta.gr/football/article/568956/filoxenoymenos-sto-sofiko-korinthias

στο απροχωρητο

zamis είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=17064&subid=2&pubid=129583971

Costix είπε...

http://www.panionianea.gr/2013/12/blog-post_5650.html

το πηρατε χαμπαρι ???

Προσωπικα γουσταρω Παναγο με τα χιλια - ξερει κανεις τι συνεβη ???

zamis είπε...

http://www.panionianea.gr/2013/12/blog-post_4485.html

βαλτε τον Μητσαρα λεμε

John - Singapore είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10770&subid=2&pubid=129584959

Κατευθείαν να κατατεθούν στο λογαριασμό των παικτών... και άν περισσέψει τίποτα ασ βουλώσουν καμιά τρύπα...

Recoba είπε...

Απλά ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ η αλλαγή προπονητή.

Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει/απαντήσει:
α) Γιατί έφυγε ο Παναγόπουλος?
β) Γιατί έφυγε ο Παντελής?
γ) Γιατί ξανάρχεται ο Παναγόπουλος?

Το τελευταίο, η πρόσληψη δηλαδή πολύ σύντομα ενός προπονητή που είχε απολυθεί και η απόλυση του υπάρχοντος χωρίς να υπάρχουν αγωνιστικοί λόγοι, είναι και το πλέον ακατανόητο.

Εκτός εάν χρεώνονται στον Παντελή οι "μεταγραφές" που δεν βοήθησαν (αστεία πράγματα).

br fun_atic είπε...

Και μόνο το τελευταίο αρνητικο σερί του είναι αρετό για την απόλυση.


Ο κος Παντελής διατυπώνει κάποιες μομφές κατά της διοίκησης και του προέδρου συγκεκριμένα. Ξεχνάει να αναφερθεί στην στήριξη που του είχε επιφυλαχθεί όλο αυτό το διάστημα.

Προσωπικά θεωρώ σωστή την κίνηση αυτή και από βαθμολογικής - αγωνιστικής άποψης και από ψυχολογικής.Καλός, χρυσός, άγιος ο κος Παντελής, δεν θεωρώ όμως ότι θα μας λείψει κιόλας.


Ελπίζω ο κος Παναγόπουλος να ανακατέψει την τράπουλα.Στα θετικά κρατάω τη διάθση πολλών φίλων μου να επιστρέψουν στο γηπεδο. Αυτό κάτι λέει.