Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Επιτέλους, μπαλίτσα και νίκη


Από τότε που ξεκίνησα να κάνω παρέα με τους συγκεκριμένους υπέροχους τύπους και να διοργανώνουμε τα παγκόσμια, είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε μέλη της διοίκησης του Πανιωνίου, στελέχη, δημοσιογράφους και προπονητές. Όλοι τους πέρασαν από την ενδοσκόπηση των "Παγκόσμιων". Το καλό με αυτή την παρέα είναι ότι όλοι τους είναι άνθρωποι καθαροί, με περιεχόμενο και επειδή προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα με τελείως διαφορετικές παραστάσεις, μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται και να βγάζουν έγκυρα συμπεράσματα για ανθρώπους και καταστάσεις.

 Όταν γνωρίσαμε τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο καταλάβαμε ότι είχαμε να κάνουμε με ένα άνθρωπο που ταιριάζει σε αυτό που θέλουμε να βλέπουμε από τον Πανιώνιο. Δυναμικός και φιλόδοξος, ευθύς και καθαρός, μας κέρδισε. Είχε δώσει και δείγμα αγωνιστικής γραφής, οπότε είχαμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτό που νοιώθαμε ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Δεν ξέρω αν τον βρήκαν σε κοντέινερ ή σε καταφύγιο. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχει όλα τα προσόντα, εάν δουλέψει και αν κατανοήσει ότι για πολλά χρόνια ακόμη θα είναι μαθητευόμενος, άρα αν είναι σεμνός και ταπεινός, να κάνει σημαντική καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνήθως οι άνθρωποι με φιλοδοξίες την πατάνε όταν θεωρήσουν ότι τα ξέρουν όλα ή ότι έφτασαν στο υψηλότερο σημείο. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να ρωτάς για να μάθεις και να ακούς, κρατώντας το ωφέλιμο.

Μετά από πολλούς μήνες, ο Πανιώνιος απέβαλε την εικόνα της συνοικιακής ομάδας, πίεσε, διεκδίκησε, έπαιξε στρωτή μπάλα και πέτυχε μια πολύτιμη νίκη έξι πόντων. Δεν χρειάζονται άλλες αναλύσεις για το παιχνίδι. Αυτό είναι όλο. Αυτή είναι εικόνα της ομάδας του Παναγόπουλου κόντρα σε αυτό που βλέπαμε από τον κο Παντελή.

Πέρα από τον προπονητή, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες για την προσπάθεια που κάνουν, κυρίως όμως τον Αραβίδη γιατί φροντίζει να ξεπερνά τον εαυτό του σε κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι το νόημα του αθλητισμού. Είναι γεγονός ότι εκνευρίστηκα αρκετά με το πέναλτι του Καμπάνταη, δεν θα ήθελα όμως να επεκταθώ γιατί σήμερα είναι μια μέρα χαράς και δεν χωρούν γκρίνιες.

Από εκεί και πέρα: Μπορεί να βρίσκουμε λύσεις στα αγωνιστικά, το οικονομικό - διοικητικό πρόβλημα όμως είναι τεράστιο. Διαβάζουμε ότι μόνο δύο στελέχη συνεχίζουν να ασχολούνται με την διοίκηση. Πάντα δύο ήταν. Απλά άλλαζαν τα πρόσωπα. Αυτού του είδους οι μονοκρατορίες οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. Μια σαθρή εικόνα αδιαφάνειας, αδιαφορίας, έλλειψης εμπιστοσύνης και σκεπτικισμού. Θεωρώ δεδομένο ότι πρέπει να υπάρξει κίνηση μιας ομάδας ανθρώπων, οι οποίοι να απολαμβάνουν της αποδοχής του κόσμου και γύρω τους να συσπειρωθούμε όλοι, αφήνοντας στην άκρη κάθε διαφορά μας, υπέρ του συλλόγου. Δεν αναμένω τον σωτήρα. Αναμένω έναν άνθρωπο που θα μιλήσει καθαρά και σταράτα, θα είναι ανοιχτός στον κόσμο, θα έχει ήθος που θα ταιριάζει στο προφίλ της ομάδας και τότε θα μπορέσω μαζί με κάθε άλλο φίλο να στρατευτώ γύρω του. Έχω κουραστεί από τον Πανιώνιο της κλειστής πόρτας, του στοιχήματος και των μπράβων. Ας είμαστε καθαροί, ας είμαστε ενωμένοι, ας λέμε μια ζεστή καλημέρα και όλα τα άλλα γίνονται.

46 σχόλια:

amanAM είπε...

Είδαμε επιτέλους μπάλα.

amanAM είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
br fun_atic είπε...

Μια που είδαμε μπάλα,πήγαινε άνοιξε και το δικο σου μαγαζί γιατί έχει πιασει αράχνες :)

antonis είπε...

Σημαντική νίκη,αλλά θα διαφωνήσω για ποιότητα του παιχνιδίου μας.Στο δεύτερο είχαμε 2 καλές φάσεις το δοκάρι του Κολοβού, και την κεφαλία του Καπάνταη.
Παίζαμε με την χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος μετά τον Άρη η οποία κατέβηκε με την μισή ομάδα λόγω απουσιών,και την κερδίσαμε με την ψυχή στο στόμα έχοντας αριθμιτική υπεροχή,και με γκόλ δώρο απο τον τερματοφύλακα τους.
Οκ έβγαλε πάθος η ομάδα προς το τέλος του παιχνιδιού,υπήρξε ικανοποίηση απο τους φιλάθλους γιατί το ματς είχε σασπένς αλλά ως εκεί,μάλλον υπερβολικό το βρίσκω οτι παίξαμε καλή μπαλίτσα.

br fun_atic είπε...

Συγκριτικά με ο,το βλεπαμε μέχρι σήμερα. Δεν είπα οτι βαλαμε και κολυρια :)

Λοιπον τον παναγοπουλο τον κυνηγάνε τα κοντέινερ.όπως μου είπε καλός φιλος της σελίδας απο κοντέινερ τον πήρε ο κουτλιδης, σε κοντέινερ είναι παλι, καθώς ο κος σκούρας διέθεσε ενα κοντέινερ για αποδυτήρια της ομάδας στη Βάρη. Μουχαχχαχα

Recoba είπε...

Μάλλον είδαμε άλλο ματς.

Μου έκανε πάντως εντύπωση ο πανηγυρισμός του Αραβίδη στο γκολ της νίκης. Έτρεξε στον πάγκο και έδειξε όλους τους παίκτες και τους λοιπόυς συνεργάτες του προπονητή...

br fun_atic είπε...

Κοιτά την κατοχή, τις τελικές και τα εύστοχα σουτ. Τα στατιστικά μας ειναι βελτιωμένα. Σημαντική λεπτομέρεια: κερδιζουμε 2-1 και πιεζουμε για τρίτο. Ο Παντελής στην αντίστοιχη περίπτωση θα είχε βάλει στη σέντρα δυο διμοιρίες ΜΑΤ.

Recoba είπε...

Κοίταξα τα στατιστικά. Στο ΠΓΣΣ-Βέροια http://www.superleaguegreece.net/game/1314137 είχαμε 15-8 τελικές, ενώ στο προηγούμενο εντός έδρας ματς ΠΓΣΣ-Ξάνθη http://www.superleaguegreece.net/game/1314111 είχαμε 12-4.

Παίξαμε μέτρια απέναντι σε μια αδύναμη ομάδα που είχε πολλές απουσίες, κυρίως λόγω του άγχους που είχαμε. Αλλά δεν εστιάζω εκεί τη διαφωνία μου για το ματς, όσο σε αυτό που λες για την ομάδα Παναγοπουλου. Δεν υπήρχε αυτό το πράγμα σήμερα. Ο κοουτς ορθώς δεν πείραξε ούτε ένα παίκτη από τους έντεκα που κατέβασε ο Παντελης την Κυριακή (εκτός από τις 2 απουσίες φυσικα). Μέχρι και οι αλλαγές τον Παντελή θύμισαν!

antonis είπε...

Δεν θέλω να συγκρίνω Παντέλη με Παναγόπουλο,αλλά αν έπρεπε να επιλέξω η να συγκρίνω την απόδοση της ομάδας σήμερα , σε σχέση με το 0-0 με την Ξάνθη,σαφώς και θα επέλεγα την εμφάνιση που έκανε η ομάδα με την Ξάνθη.
Το Αποτέλεσμα και η κατοχή της μπάλας δεν λένε πάντα την αλήθεια,καλά έπαιξε η ομάδα με τη Λειβαδιά αλλά δεν πήραμε αποτέλεσμα, αντιθέτως μετριότατοι εώς κακοί ήμασταν με τον Παναιτωλικό αλλά στο τέλος τσιμπήσαμε τον Βαθμό.

br fun_atic είπε...

Αυτό που ξέρω είναι ότι από την ομάδα απουσίαζε ο άρρωστος(;;;) Μενδρινός,γεγονός που προσωπικά δεν το κατάλαβα στην ανάπτυξη. Επίσης δεν είδα αυτό το ασύνδετο σχήμα του Παντέλη που από την άμυνα η μπάλα έπεφτε σε μια τρύπα στον χωροχρόνο και κάποιες φορές εμφανίζονταν,άγνωστο πως στην επίθεση .

dimosthenis είπε...

Αν με ρωτούσαν το καλοκαίρι ποιον προτιμάς Παναγόπουλο ή Παντελή η απάντηση θα ήταν συντριπτική υπέρ του Παναγόπουλου. Αν με ρωτούσες σήμερα αυτή που είδαμε ήταν η ομάδα του Παντελή ή του Παναγόπουλου θα απαντούσα του Παντελή με το κοκκαλάκι της νυχτερίδας του Παναγόπουλου. Στο πρώτο γκολ η μπάλα πήγαινε άουτ και το μπακ το έκανε αυτογκόλ. Στο δεύτερο μια εύκολη ψιλοκρεμαστή σέντρα (η χαρά του γκόλκηπα) μετατράπηκε σε πασούλα στον Αραβίδη.
Απέναντί μας είχαμε μια ομάδα μικρών δυνατοτήτων που την αντιμετωπίσαμε στην αρχή σα Μπάρτσα. Η ομάδα μπήκε φοβισμένη με πεσμένη ψυχολογία και ευτύχησε να μη δεχθεί γκολ και να πετύχει ένα με πολύ καλό συνδυασμό αλλά και μπόλικη τύχη. Εκεί φάνηκε πόσο πολύ μας έλειψε το γκολ στα προηγούμενα τέσσαρα παιχνίδια και πόσο είχε επηρεαστεί η ψυχολογία των παικτών εξαιτίας αυτής της αδυναμίας. Η ομάδα έδειξε να πατάει καλύτερα να δημιουργεί φάσεις να αλλάζει γρήγορα την μπάλα μετά το γκολ και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο φάουλ του Κολοβού, αν ο Καντιμοίρης δεν πεταγόταν στο γάμα του. Αντί να βάλουμε δεύτερο γκολ ισοφαριστήκαμε με ένα ακόμα βλακώδες πέναλτι.
Αυτή η ισοφάριση μας πήγε πάλι πίσω και πέρασε αρκετή ώρα μέχρι να συνέλθουμε. Στην ουσία αμφιβάλλω ότι θα βάζαμε γκολ, αν δεν αποβαλλόταν ο Σισοκό που κυριαρχούσε στο ψηλό παιχνίδι και στις δύο περιοχές.
Τέλος καλό όχι όμως και όλα αγωνιστικά καλά. Ο Παναγόπουλος έχει πολλή δουλειά να κάνει για να καταστήσει την ομάδα αποτελεσματική επιθετικά. Μας λείπει το εύκολο γκολ και η κινητικότητα των παιχτών μας μέσα στη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων. Ελπίζω ο νέος προπονητής να βρεί λύσεις και ο Πανιώνιος με την καινούρια χρονιά να βρεί διοικητικές και οικονομικές λύσεις. 'Ολοι να βοηθήσουμε σ' αυτό.

Ron Barceló είπε...

Μπορει καποιος να μου εξηγησει τις προχω ασυναρτητες μπηχτες του κυρ Λαζαρου? Κοντεινερς, ξεθωριασμενα τατου κ Κορυδαλλος.Πιο χασιμο κ απο το Γιωργο Μινο. Κατα ταλλα, διαφωνω με ολους οσους ειδαν κατι ενθαρρυντικο σημερα. Αγχος πολυ, φλυαρια κ τεραστιο προβλημα σε δημιουργια φασεων.Μπρος γκρεμος κ πισω ρεμα.20 βαθμοι ειναι τεραστια συγκομιδη, βασει εμφανισεων.Περισσοτερο κερδιζουν τα ματς η ψυχολογια παιχτων-μαχητων που αρνουνται να παραδωθουν, παρα το οποιο πλανο ή συστημα.Αν αληθευει τωρα οτι ο Αρχηγος αλλαζει φανελα το Γεναρη, τοτε ζοριζει ακομα παραπανω το πραμα..Καλα κουραγια

zamis είπε...

Εγω παντως ειδα τον Κολοβο να τρεχει και να ντριμπλαρει,τον Κολοβο να χανει την μπαλα,τον Κολοβο να χτυπαει φαουλ κλπ.
Ομαδα δεν ειδα..

zamis είπε...

Μπαλα δεν ειδα ειναι το σωστο...ομαδα μαχητικη οπως ειπαν και οι αλλοι φιλοι, ναι

br fun_atic είπε...

Όταν λεμε ότι είδαμε ή δεν είδαμε μπαλίτσα, να συννενοηθούμε τι εννοούμε.

Ξέρουμε καλά από τα φιλικά του καλοκαιριού ότι η ομάδα δεν έβγαζε αυτοματισμούς με τίποτα. Σωστά; Δεν μπορώ λοιπόν να περιμένω να τους βγάλει στι ντεμπούτο του Παναγό.

Ξέραμε όλοι ότι ο κος Παντελής έστεινε την ομάδα ταμπούρι. Σωστά; Σήμερα θεωρώ ότι δεν το είδαμε αυτό, ακόμη κι όταν περάσαμε μπροστά με 2-1.

Ξέραμε ότι η ομάδα δεν επιχειρούσε σουτ με τίποτα. Αν δείτε τα στατιστικά θα διαπιστώσετε ότι και σε αυτό τον τομέα υπήρξε βελτίωση. Μικρή αλλά υπήρξε.

Ξέραμε ότι στην έδρα μας δεν στραγγαλίζαμε τον αντίπαλο, αποτέλεσμα οι πολλοί χαμένοι βαθμοί. Σήμερα κερδίσαμε.

Αυτό είναι μια βελτιωμένη εικόνα. Ένα καλό δείγμα. Μακάρι να βελτιωθούμε κι άλλο.

Εγώ δεν έγραψα ποτέ ότι αποδώσαμε εκπληκτικά ή ότι είδαμε μπαλάρα. Αλλά από την κοτόσουπα περάσαμε σε κάτι κατά τη γνώμη μου καλύτερο.

br fun_atic είπε...

Από εκεί και πέρα και για να λέμε αλήθειες. Από την αρχή της σεζόν, κάθε φορά που πήγαινα στο γήπεδο άκουγα τις μουρμούρες των δίπλα σε κάθε στραβή φάση. Το έστησε ο παίκτης; Το έστησε η διοίκηση; Το έστησε ο προπονητής; Ακόμη κι αν ποτέ δεν υπήρξε τίποτα τέτοιο, υπήρχε διάχυτη καχυποψία.

Όσο καλός και φιλότιμος κι αν ήταν ο Παντελής, πόσο μπορούσε να αντέξει στον πάγκο σε αυτό το κλίμα; Ναι προσπάθησε, σύμφωνοι πήρε πολλούς βαθμούς, αλλά έπιασε νωρίς ταβάνι, δεδομένης μάλιστα και της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας (ανεξαρτήτως βαθμολογικής συγκομιδής).

Νομίζω ότι η αλλαγή προπονητή θα βοηθήσει. Αρκεί να μην χάσουμε παίκτες τον Γενάρη, πράγμα που για την ώρα δείχνει εξαιρετικά δύσκολο.


br fun_atic είπε...

Η πρόσληψη Παναγόπουλου μου θυμίζει αντίστοιχες προσλήψεις του Άκη Μάντζιου (τον οποίο έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση). Όταν έρχονταν ο Άκης, ίσως γιατί ήξερε πρόσωποα και πράγματα, έβλεπες ότι το έφερνε γρήγορα σε λογαριασμό και είχε επιτυχίες ιδίως στα πρώτα παιχνίδια. Δεν λέω ότι σε έκανε Μπάρτσα με τη μία, είχε όμως τον τρόπο του.

dimosthenis είπε...

Θα επικροτήσω την άποψή σου για τον Άκη, τον οποίο άκουσα χθες στο ραδιόφωνο κατεβαίνοντας για το γήπεδο να μιλάει με σαφήνεια, ταπεινότητα και ρεαλισμό για την ομάδα του, τον Πανθρακα που τον έφτασε στους 21 βαθμούς, αλλά και τις επιλογές του σε παίχτες (Κάσες) και τα σχέδιά του για ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών. Καμάρωνα γιατί και ο Άκης είναι δημιούργημα του Πανιώνιου κλίματος και της νοοτροπίας εκείνης που κυριαρχεί στην ομάδα μας και βασίζεται στην ανάπτυξη του φυτώριου εκείνου που παράγει ταλέντα, που δυστυχώς εκμεταλλεύονται άλλοι σήμερα αλλά παράλληλα επανδρώνουν τις εθνικές ομάδες. Εύχομαι και ο Παναγόπουλος να παραμείνει στο ίδιο κλίμα και να προσφέρει στην ομάδα.
Διαβάζω ότι το Γενάρη μπορεί να χαθούν βασικοί μας παίχτες (Αραβίδης, Μενδρινός, Αυλωνίτης). Ήδη διαβάζω ότι ο Μενδρινός έκανε προσφυγή να μείνει ελεύθερος. Προς Θεού να μη χαθεί με τίποτα ο αρχηγός. Είναι η ψυχή και το σύμβολο αυτής της ομάδας. Πρότυπο ήθους, ανθρωπιάς και αγωνιστικότητας. Εκφράζει όλες τις Πανιώνιες αξίες και είναι εγγύηση για την ομαλότητα και το οικογενειακό κλίμα. Επειδή υπήρχε το δικό του όνομα στο λογαριασμό κατέθεσα τον οβολό μου. Επαναλαμβάνω να μη χαθεί με τίποτα. Στον αντίποδα για μένα ο Μενδρινός, χρήσιμος μεν όχι αναντικατάστατος ιδίως φέτος, αν δεν μπορούμε να τον πληρώσουμε ας κάνει ότι καταλαβαίνει. Ποτέ δεν είχα την προσδοκία ότι μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων της ομάδας που απαιτούν αυταπάρνηση και θυσίες διαρκείας. Τον Αυλωνίτη θα ήθελα να παραμείνει, αν όχι να είχαμε κάποιο οικονομικό όφελος, αλλά το κοράκι ΑΕΚ καραδοκεί.

zamis είπε...

Iσως ο λογος επιστροφης Παναγοπουλου ειναι η διαχειρηση μιας αλλης ομαδας..περαν της αποκαταστασης του ιστορικου λαθους βεβαιως βεβαιως που λεει και ο Antunix..)

br fun_atic είπε...

Αυτό περίπου λέει και ο Κουτλίδης από το fb. Αναφέρεται σε λευκή πετσέτα εκ μέρους της ομάδας και σε ανάθεση του πάγκου στον Παναγό, προκειμένου να διαχειριστεί μια νέα ομάδα πιτσιρικάδων.Σε αυτά βέβαια προσθέτει ότι το παιδί (βλέπε Παναγό) δεν κάνει και τα γνωστά.

zamis είπε...

Οπως τον συμφερει τον καθενα..

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Η… «ίωση» του Μενδρινού επιδεινώθηκε και εξελίχθη σε… προσφυγή. Φιλιά στο σπίτι, μελαχρινό αγόρι.

zamis είπε...

Μενδρινος επελεχθη εναντι Φανουρη απο τον κοουτς παντως..

br fun_atic είπε...

Συμπτωματικά κατατέθηκε η προσφυγή μετα την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας απο τον Πανάγο; Επι Παντελή δεν του χρωστουσαμς; Βέβαια μπορεί να παιζει και κάποιο ρολο το ενδιαφέρον του Πλατάνια.

zamis είπε...

Xαρηκανε με τον Φανουρη κι ειπανε να το ντουμπλαρουνε με τον Μενδρινο..

IWN1998 είπε...

Ρε παιδιά δεν είναι λογικό να πιστεύουμε ότι με δυο προπονήσεις και με το ίδιο σύστημα και σχήμα παίξαμε τη μπαλάρα ή τη μπαλίτσα. Και με ποιους απέναντι. Την αποδεκατισμένη Βέροια που έμεινε και με δέκα για να χάσει. Νομίζω ότι η κριτική είναι κάπως υπερβολική. Ο Παναγόπουλος μπορεί να είναι καλό παιδί και άξιο παλληκάρι και να βλέπει γήπεδο και να έχει ποδοσφαιρική οξυδέρκεια αλλά μην ωραιοποιούμε καταστάσεις.
Απλά αναρωτιέμαι τι θα γράφαμε αν ο Καντιμοίρης δεν έκανε τη γκάφα του και δεν κερδιζόταν το παιχνίδι. Αναρωτιέμαι μήπως τότε η ομάδα θα ήταν του Παντελή και μήπως διαπιστώναμε ότι είναι δύσκολα οι αλλαγές εν μια νυκτί.

Το καλό είναι ότι πήραμε τους βαθνούς και δεν τους πήρε η Βέροια και αναπτερώθηκε και το ηθικό κάπως για τη συνέχεια.

Τώρα θα πάμε να συναντήσουμε το Φανούρη στην Κρήτη. Και με τον Κωνσταντίνο στον πάγκο. Αν περάσουμε από εκεί τότε θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα γιατί και πάλι οι βαθμοί που θα πάρουμε απέναντι από ανταγωνιστή θα μετράνε διπλοί.

br fun_atic είπε...

Εφόσον αναφέρεσαι σε πρόθεση της Βέροιας να χάσει το παιχνίδι προκειμένου να πάρει βαθμούς ο Πανιώνιος,πιστεύεις οτι μπορούμε να πάρουμε βαθμούς στον Πλατανιά;

br fun_atic είπε...

Κάθε φορά που κερδίζαμε μετά από αλλαγή προπονητή όλο και κάποιο θετικό βρίσκαμε.Επστω και για την ψυχολογία.Σήμερα,παραδόξως, δεν βρίσκουμε κανένα θετικό,αλλά αναγουμε την επιτυχία στην τύχη ή ακόμη και στον Παντέλη,του οποίου δείγμα δουλειάς είχαμε δει.

zamis είπε...

Προσωπικα,οσο κι αν ακουγεται απολυτο και αφοριστικο,δεν πιστευω σε κανενα σχεδον καθαρο αποτελεσμα..

Panos είπε...

Ρε Δημήτρη, έτσι ούτε διάθεση να δεις μπάλα απομένει, ούτε καν η χαρά που δίνει (έδινε) το γηπεδακι.
Αν αποδεχτουμε αυτήν την αντίληψη είναι σαν να δεχόμαστε ότι νίκησαν οριστικά αυτοί και οι πρακτικές τους

Ηλεκτρολόγοι Μηχ. ΕΜΠ 1981-1986 είπε...

Δεν αναφέρθηκα σε πρόθεση της Βέροιας να δώσει το παιχνίδι. Απλά αναρωτήθηκα αν ο άμοιρος και πολύ καλός ως τότε Καντιμοίρης δεν έκανε ένα μοιραίο λάθος και ερχόταν ισόπαλο το αποτέλεσμα, θα είχαμε τότε την ίδια αποτίμηση σχετικό με τον αγώνα; Αυτό έγραψα. Θεωρώ ότι ο Παναγόπουλος έχει ποδοσφαιρική οξυδέρκεια και σαν κοουτσάρισμα τα καταφέρνει και το έχει δείξει. Απλά θέλησα να σχολιάσω ότι είναι καθ' υπερβολή να λέμε ότι παίξαμε μπάλα με τη Βέροια και πριν δεν παίζαμε. Αυτά και καλό Σαββατοκύριακο με την ελπίδα για ότι καλύτερο για τον Πανιώνιο (...και στο μπάσκετ που έχει σημαντικό αγώνα).

zouri1 είπε...

Νομιζω οτι με την έλευση του Παναγο ακομα και οι φίλαθλοι αλλάξανε ψυχολογια

zouri1 είπε...

Και αύριο διπλό στον πλατανια

br fun_atic είπε...

Ειναι γεγονός πάντως οτι όταν ο ίδιος ο προπονητης που επιλέχθηκε και στηρίχθηκε απο τη διοίκηση την καταγγέλει για πρόθεση στησίματος (αλλά εκείνος βράχος) τοτε πράγματι δεν εχεις και ιδιαίτερη όρεξη για μπαλιτσα...

amanAM είπε...

Εγώ είδα μια τεράστια διαφορά: Οι παίκτες προσπαθούσαν άλλοτε αποτυχημένα (στην αρχή του παιχνιδιού) κι άλλοτε επιτυχημένα, να προωθήσουν την μπάλα μπροστά και να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Ανάλογα με την ποιότητα τους, και το αποτέλεσμα.

Όμως με τον Παντελη οι παίκτες δεν είχαν την ίδια τάση να επιτεθούν, να έχουν κατοχή, κλπ.

Τυχαίο?
Θα δείξει...

Με τον Άρη με 10, και χάσαμε... Με την Ξάνθη πήραμε το χι, γιατί τους ακύρωσε γκολ στο 90 με ανύπαρκτο οφσάιντ.

br fun_atic είπε...

Πες τα ρε συ Αντώνη!!!

zamis είπε...

Πανο,δε μιλαω για εμας μονο,μιλαω για ενα δηλητηριασμενο πρωταθλημα συνολικα και ειμαι σιγουρος οτι εχεις δει κι εσυ πραγματα σε διαφορα παιχνιδια που ενταξει,τι να λεμε.
Κατα τ'αλλα,it's only rock;n'roll που λεει ο γκουρου και δεκα φιλοι,αυτο μενει.

EndyS είπε...

Γιατι το αυριανο το βλεπω διπλο από εδω εως τη Κρητη?
Η αισιοδοξια λογω της αλλαγης προπονητη? Εμπνευση? Τα ματια του οπαδου?
Θα δειξει.

br fun_atic είπε...

Σκούρα τα πράγματα..http://www.sport-fm.gr/article/fimes-gia-aulwniti-koda-se-pele/740459

Αν γίνουν όλα αυτά και προχωρήσει και η προσφυγή Μενδρινου,τοτε οι βαθμοί του πρώτου γύρου δεν φτάνουν.

dimosthenis είπε...

Αν η περίπτωση Αυλωνίτη είναι όπως περιγράφεται στο: http://www.sport-fm.gr/article/erxodai-eruthroleukes-allages/740644. τότε μάλλον είναι το μικρότερο κακό και ίσως μπει και κανα φράγκο στην ομάδα.
Θα ξαναγυρίσω στο σχόλιο του zamis 20 Δεκεμβρίου 2013 - 3:19 μ.μ. ότι προτιμήθηκε ο Μενδρινός έναντι του Φανούρη.
Ο Μενδρινός που τον πήραμε από τα αζήτητα της Παναχαϊκής του Κούγια μετά την περιπέτεια με τα στοιχήματα, τον αποκαταστήσαμε, τον επιλέξαμε για να στηρίξει την ομάδα έναντι ενός θησαυρού όπως ο Φανούρης και αυτός στην πρώτη δυσκολία την έκανε με τρόπο αήθη με το παραμικρό σφύριγμα του κέρδους. Να το ξέρει όμως η κατάρα της άρνησης του Πανιώνιου θα τον ακολουθεί από δω και πέρα. Οι Σμυρνιές μάγισσες θα τον καταδιώκουν.

zamis είπε...

Δημοσθενη,πιστευω οτι η επιλογη Μενδρινου εναντι Φανουρη,εγινε απο τον Παναγο με καθαρα ποδοσφαιρικα κριτηρια και αυτο ειναι και σεβαστο και δικαιωμα του.Μπορω να σου πω οτι ισως κι εγω στη θεση του το ιδιο να εκανα.
Να ομως που εκ του αποτελεσματος δεν δικαιωνεται.Και κυριως δεν δικαιωνεται ως επιλογη-και διοικητικη- επειδη καμια φορα η σημειολογικη βαρυτητα ειναι μεγαλυτερη της αυστηρα ποδοσφαιρικης.
Βεβαια δεν ξερουμε αν κι ο Φανουρης ο ιδιος μπορουσε να αντεξει κι αλλο..
Παντως γεγονος ειναι οτι αν δεν εχεις ηγετικες μορφες-διοικητικα,προπονητικα,ποδοσφαιρικα-δεν πας πουθενα.

EndyS είπε...

Θα ελεγα να μην αφοριζουμε αν δεν εχουμε ολη την εικονα.
Δεν γνωριζουμε αν εχει παρει χρηματα και ποσα ολα αυτα τα χρονια και τι ειχε συμφωνησει.
Δεν γνωριζουμε αν φευγοντας διεκδικησει χρηματα και ποσα.
Δεν γνωριζουμε αν η κινηση αυτη "βολευει" τη διοικηση.
Αν θελουμε να ειμαστε δικαιοι, θα πρεπει να παρουμε υπευθυνες απαντησεις (εδω γελαμε δυνατα) πρωτα για τα παραπανω και μετα να παμε στον Μητροπολιτη, σε μαγισσες, σε ιεριες του βουντου στη Α'ι'τη και οπου αλλου θελουμε.

Και βεβαια να δουμε και ποσες φορες εμεινε στο παγκο η' εγινε αλλαγη ο πιο ποιοτικος παικτης που ειχαμε τα τελευταια χρονια.
Και τα γραφω εγω που ειμαι δηλωμενος Φανουρικος, εννοειται οτι μεταξυ Φανουρη και Μενδρινου προτιμω τον μαγο και ευκολα θα κατεβαινα στην Κρητη, αν ειχα παρεα, για να τον δω (δεν ειναι κακη ιδεα, οποιος ψηνεται το κανονιζουμε)
Από την αλλα ομως θα πρεπει να ειμαστε δικαιοι.

dimosthenis είπε...

Φαντάζομαι ότι τη θέση της διοίκησης για το θέμα την εκφράζει το άρθρο στα πανιώνια νέα:http://www.panionianea.gr/2013/12/blog-post_2061.html που μιλάει για έντονη δυσαρέσκεια. Και για να μη μασάω τα λόγια μου πιστεύω πως η όλη προϊστορία του Μενδρινού με προϊδεάζει για το χαρακτήρα του, κάτι που δεν το έλαβε κανένας υπόψη όταν έκανε την επιλογή Φανούρης ή Μενδρινός. Ο άνθρωπος τα θέλει όλα και τα λεφτά και να παραμείνει ελεύθερος. Η ποιότητα του ανθρώπου που λέγαμε. Βάλτε δίπλα του το Φανούρη όπως φέρθηκε στα 10 χρόνια στην ομάδα και καντε την οποια σύγκριση. Ανοίκειο και ανόσιο.
Ο zamis έθεσε πολύ σωστά το θέμα. Οι μάγισσες για μένα παραμένουν.

EndyS είπε...

Δεν ειμαι φιλος του Μενδρινου, δεν τον γνωριζω καν, και ουτε θελω να γινω ο δικηγορος του. Από την αλλη δεν θα πρεπει να χασουμε το μετρο.

Στην λογικη αυτη δεν βλεπω ποια ειναι η κακη ποιοτητα ενος εργαζομενου που ειναι απληρωτος και ζηταει τα δεδουλευμενα. Θεωρω οτι ολοι οσοι γραφουμε εδω περα, αλλα και το 99,9% των υπολοιπων, θα εκαναν ακριβως το ιδιο.

Θα θεωρουσα κακη την ποιοτητα καποιου που θα διεκδικουσε τα χρηματα του υπολοιπου συμβολαιου από μια ομαδα που δεν εχει μαντηλι να κλαψει.

dimosthenis είπε...

Εμένα με ενοχλούν οι συγκυρίες. Αλλαγή προπονητή, φυγή παραγόντων, αλλα και προσπάθεια να εξευρεθούν 70000 για να πληρωθούν έστω έναντι κάποια χρωστούμενα. Αν είσαι καθαρός πας στη διοίκηση και λες δε μου φτάνουν αυτά που μου δίνετε θέλω τόσο διαφορετικά κάνω προσφυγή γιατί έχω μια καλή προσφορά από Πλατανιά. Σταράτες κουβέντες. Εκεί και η διοίκηση λέει, μπορώ τόσα, διαφορετικά πάρε ένα τμήμα από αυτά που σου χρωστάω και τράβα όπου θες. Αν χωρίς καμιά επαφή κάνω προσφυγή και ζητώ όλα τα χρωστούμενα και την ελευθερία μου, όταν τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας δε θα πάρουν τίποτα για να πληρωθείς εσύ, τότε δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ανήκεις σε ομάδα ειδικών συνθηκών. Αυτό είναι που με ενοχλεί. Μακάρι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Το ελπίζω αλλά δεν το πιστεύω.

EndyS είπε...

Τελικα το Κυριακατικο το εβλεπα διπλο από τον ενθουσιασμο μου και όχι από εμπνευση.
Δεν ειδα το παιχνιδι, αλλα από αυτα που καταλαβα παιξαμε μια από τα ιδια.