Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Πανιωνάρα - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0


Διαχρονικά, οι σωτηρίες του Πανιωνίου περνούσαν από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σήμερα απλά επιβεβαιώσαμε τον κανόνα και με τη νίκη επί του ΠΑΣ κάναμε ένα τεράστιο άλμα προς τη σωτηρία.

Το φθηνό εισιτήριο και η κρισιμότητα του αγώνα έφερε κόσμο στο γήπεδο. Οι παίκτες από το πρώτο λεπτό έδειξαν ότι ήξεραν τι ήθελαν και ο κος Τερεζόπουλος ότι ήταν αποφασισμένος να συνδυάσει την πρώτη του παρουσία στον πάγκο με νίκη και καλή εμφάνιση.

Μολονότι ο ΠΑΣ πατούσε πολύ καλά στο γήπεδο και έδειχνε απειλητικός, κυρίως με τον πολύ καλό Ιλιτς, ήταν ο Πανιώνιος αυτός που κατάφερε να προηγηθεί με το εξαιρετικό φάουλ του Κολοβού. Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, ο ΠΑΣ έδειχνε... κατανόηση στην ανάγκη μας για τη νίκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα των Ιωαννίνων μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να κάνει κάτι καλύτερο. Ενίσχυσε μάλιστα το οπλοστάσιό της με τον Λίλα. Το πανέμορφο γκολ του Ντούνη έκοψε κάθε διάθεση της ομάδας του ΠΑΣ για κάτι καλύτερο και στο υπόλοιπο διάστημα είδαμε παιχνίδι κατοχής προκειμένου να περάσει η ώρα και να έρθει η λήξη.

Το θετικό ήταν ότι μετά από καιρό είδαμε καλή απόδοση και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Σήμερα διακρίθηκε μια σειρά παικτών όπως ο Κούρος, ο Μητρόπουλος, ο Παντίδος, ο Κολοβός, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Σταυροθανασόπουλο ο οποίος στον χρόνο που αγωνίστηκε προσέφερε πολλά. Τεράστια νίκη λοιπόν και η εβδομάδα αρχίζει όμορφα.

 

Δυο  τελευταία λόγια: Επειδή μάλλον δεν θα βρεθεί άλλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κο Παναγόπουλο για την προσπάθεια και για όσα προσέφερε. Ήταν άτυχος επειδή παρέλαβε την ομάδα σε μια φάση διοικητικοί και οικονομικού χάους αλλά και συνεχόμενων σημαντικών παιχνιδιών, τα οποία το ρόστερ των 20 παικτών δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει με ροτέισον. Αποτέλεσμα η κούραση και οι ήττες.

 

Από εκεί και πέρα: όσοι ανέλαβαν την τύχη του Πανιωνίου αποφάσισαν την απομάκρυνσή του με έναν εξαιρετικά άκομψο τρόπο. Πρώτη επιλογή ο κος Αναστόπουλος. Πάντα θεωρούσα τον Αναστόπουλο μια καλή λύση για τον Πανιώνιο γιατί έχει δείξει καλά δείγματα δουλειάς και βέβαια διαθέτει μεγάλη εμπειρία. Αν όμως ήταν στο χέρι μου θα επέλεγα να παραμείνει ο κος Τερεζόπουλος στον πάγκο για πολλούς λόγους. Οι κυριότεροι είναι: Ο Δημήτρης Τερεζόπουλος είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και αυτό το διαπίστωσαν όλοι σήμερα. Γνωρίζει την ομάδα αφού αποτελείται από δικά του παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, σε αντίθεση με τον κο Αναστόπουλο. Ένας τρίτος βασικός λόγος είναι ότι ο Αναστόπουλος έχει μεγάλες αντιπάθειες στην ομάδα, γεγονός που είναι ό,τι χειρότερο σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια να συσπειρωθεί ο κόσμος.

Όποιος κι αν αναλάβει θα χρειαστεί να δουλέψει πολύ και να έχει μεγάλη τύχη και αντοχή. Καλή βδομάδα αδέλφια.

13 σχόλια:

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2014/02/blog-post_4317.html

br fun_atic είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=yuIjm2AQeFI

από 13:38

Costix είπε...

Τι εννοει ο ποιητης ??? Ξεκινησε η Πανιωνια επανασταση ???

dimosthenis είπε...

Πολύ εύστοχη η παρατήρηση ότι ο ΠΑΣ αποτελεί την απαρχή της σωτηρίας μας. Είναι γεγονός πως οι ηπειρώτες ήρθαν για να παίξουν μπάλα, ήταν μια καθαρή ομάδα χωρίς σκοπιμότητες. Σ' αυτό συνεπικουρούσε και η βαθμολογική τους συγκομιδή. Έτσι είδαμε ένα ενδιαφέρον ματς. Η δική μας η ομάδα είχε την τύχη να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, που ανέβασε την ψυχολογία των νεαρών παικτών. Η ομάδα που είδαμε ήταν αναμφισβήτητα η ομάδα Παναγόπουλου και πολύ καλά έκανε ο Ντούνης και το έθιξε στην συνέντευξή του. Ασφαλώς ήταν τελείως άκομψη η απομάκρυνσή του όπως ήταν και η απομάκρυνση Παντελή. Δυστυχώς το τακτ λείπει από παλιούς και νέους παράγοντες της διοίκησης. Βέβαια τέτοια ώρα τέτοια λόγια.
Η έλευση Αναστόπουλου με προβληματίζει κυρίως γιατί υπάρχει μια μερίδα που τον αντιπαθεί. Είναι όμως η πρώτη φορά τα τελευταία δυο χρόνια που η ομάδα θα αποκτήσει έμπειρο προπονητή Α εθνικής, κάτι που στο παρελθόν το θεωρούσαμε απαραίτητο, επειδή αποτελείται κυρίως από νέους ποδοσφαιριστές χωρίς ανάλογες εμπειρίες. Μακάρι ο μουστάκιας να πατήσει πάνω στα επιτεύγματα Παντελή και Παναγόπουλου και να διορθώσει τυχόν αβλεψίες τους, ώστε η ομάδα να αποκτήσει χαρακτήρα και διάρκεια κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα
Η ομάδα χθες ήταν πολύ καλά στημένη και όλοι οι παίχτες που χρησιμοποιήθηκαν δικαιολόγησαν τη συμμετοχή τους, πλην ίσως Καμπάνταη. Μου έκανε εντύπωση η σταθερότητα του Παντίδου, που ήταν αλάνθαστος. Ο Λαμπρόπουλος μαθαίνει τη θέση, ώστε να μπορεί να κατεβάζει την μπάλα κάτι απαραίτητο για τα ματς έδρας, ενώ είναι εξαιρετικός στις προσωπικές μονομαχίες. Το άλλο μας μπακ ο Κούρος είναι πολύ ποιοτικός και συμμετείχε και στα δυο γκολ (κερδισμένο φάουλ στο πρώτο, εξαιρετική πάσα στον Ντούνη στο δεύτερο). Πολύ ενθαρρυντικό το ότι σκόραραν τα δυο μεγάλα μας ταλέντα οι Κολοβός και Ντούνης που σε κάθε ματς θα πρέπει να είναι τα αστέρια της ομάδας, γιατί είναι ιδιαίτερα ποιοτικοί.
Συμπερασματικά ήταν ένα εξαιρετικά ευχάριστο απόγευμα και μετά από πολύ καιρό το γήπεδο είχε κόσμο.

br fun_atic είπε...

Τώρα που λες κόσμο: το λαγωνικό του μπλογκ με ενημέρωσε ότι τα εισιτήρια στις εφημερίδες φαίνονται . 1108 και οι εισπράξεις 9.865 ευρω!!!
Κάτι δεν μας λέτε παλικάρια...

1108 δεν ήμασταν με τίποτα χθες. Να ήταν τόσοι πολλοί οι τζαμπατζήδες; Οι προσκλήσεις; Οι βίζιτες; Να πουλήσαμε τόσα διαρκείας; Να έγινε τυπογραφικό λάθος;;; Ό,τι κι αν έγινε όποιος είχε μάτια χθες είδε πόσος κόσμος υπήρχε στο γήπεδο. Κατά τη γνώμη μου ο κόσμος πρέπει να υπερέβαινε τις 4.000. Πρέπει να σκεφτώ πολύ για να θυμηθώ από πότε είχα να δω τόσο κόσμο στο γήπεδο...

IWN1998 είπε...

BRF, νομίζω ότι για τα εισιτήρια υπάρχει ένας συλλογισμός που μπορεί να γίνει αλλά άσε το τώρα δεν νομίζω ότι χρειάζεται. Πάντως το συμπέρασμα είναι ότι στην ανάγκη ο κόσμος μαζεύτηκε και αυτό είναι και απάντηση σε όσους, εκτός αλλά και εντός Πανιωνίου, θεωρούν ότι ο Πανιώνιος είναι "Πλατανιάς".

Griniaris είπε...

Εμένα που δεν με ενδιαφέρει και τόσο ο αγώνας αφού έχω πειστεί πια κι ας κάνω και λάθος ότι η σωτηρία μας δεν έχει να κάνει με αγωνιστικά θέματα,μπορεί κάποιος να μου λύσει μια απορία;
Ο Μαύρος μετά την εμφάνιση στους παλαίμαχους, αληθεύει ότι εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο με την ομάδα,κι αν ναι,ως τι;

Griniaris είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
EndyS είπε...

Εμένα πάντως τα Γιάννενα μου φάνηκαν ψιλοαδιαφορα. Ίσως να ήταν λίγο ματιασμενα.

Αγωνιστικά, θα συμφωνήσω με τον οικοδεσπότη και με τα περισσότερα από τα γραφόμενα παραπάνω. Θα διαφωνήσω με το σχόλιο του Δημοσθένη για τον Καπανταη.
Ο Λεωνίδας πάλεψε πάρα πολύ, μαρκαρε σαν σκύλος, κάλυψε τις προωθήσεις των μέσων και γενικά είχε μια πολύ καλή παρουσία. Απλά όταν ήταν στο παιχνίδι η ομάδα δημιουργικά ήταν ανυπαρκτη.

Τέλος απογοητευτηκα από την απόδοση του Αμιρη. Εγώ ήμουν αυτός που έλεγα ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στο κέντρο, αλλά εχθές δεν το δικαιολογησε.

zouri1 είπε...

και εγω να πω ενα ευχαριστω στον Παναγο .Χθες η ομαδα επαιξε καλα και αν παρατηρησατε ηταν χωρις τους ντεφορμε ( κατα την γνωμη μου )Αραβιδη και Κουλοχερη .Με τον Καμπανταη ας μην το παλευουμε αλλο και καλυτερα να δωσουμε χρονο στον μικρο .Οσο για τον Αναστο θεωρω οτι ειναι καλη επιλογη και η ομαδα να του δοθει ενα λευκο για ενα διαστημα μινιμουμ 3 χρονων .Οσο για την Πανιωνια κινηση ευχομαι να πετυχουν ,αλλα θα θελα να ακουσω και 2 σοβαρα κατ εμε θεματα.!) αν θα πληρωθουν και ποτε οι παικτες και δευτερον αν θα κρατησει τους παικτες στο τελος της σαιζον.Παντως χθες ηρθε πολυ κοσμος και ηταν ολοι υπερ της νεας καταστασης /

Ron Barceló είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=RS0s_eoJyAA

br fun_atic είπε...

σ' έχω καταλάβει...παίζεις με τον καημό μας :)

br fun_atic είπε...

Ο κος Σκούρας ξεκίνησε από εκεί που είχε αφήσει τα πράγματα.

Ιστορική αναδρομή: για όσους δεν θυμούνται ο κος Σκούρας είχε προσπαθήσει πριν από λίγο καιρό να συνδράμει την ομάδα μέσω της ίδιας ένωσης φιλάθλων πανιωνίου. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε να συγκεντρώνεται ένα ποσό μηνιαίως (5-10.000) και να χορηγείται ως βοήθεια στην ομάδα. Η ομάδα αυτή δήλωσε ότι σταματάει να ασχολείται, επειδή δεν ενημερώθηκε για την αλλαγή προπονητή (Παντλής - Παναγόπουλος).

Σήμερα λοιπόν, πάνω κάτω η ίδια ομάδα επανέρχεται θέτοντας δύο προυποθέσεις. Προπονητή και δικηγόρο (για υπαγωγή στο 99) της εμπιστοσύνης της.

Ενώ λοιπόν όλοι περίμεναν διοικητική αλλαγή, ο κος Σκούρας δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για διοικητική θέση. Σε απλά ελληνικά έχουμε μια σκιώδη διοίκηση με πιθανότερο λόγο την αδυναμία συγκρότησης νέας διοίκησης πρωτοδικείου εγκαίρως.