Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

SURVIVOR


Ο βασικός κανόνας της ζωής είναι η επιβίωση. Βασικοί κανόνες της επιβίωση είναι ότι πρέπει να παίρνεις τα πράγματα όπως είναι κι όχι όπως θα ήθελες να είναι, να έχεις επίγνωση των δυνατοτήτων σου αλλά και των δυνατοτήτων του αντιπάλου.

 Τα πράγματα στον Πανιώνιο όπως είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι: Έχουμε διοίκηση χωρίς οικονομικές δυνατότητες. Αυτό δεν αλλάζει. Έχουμε απλήρωτους παίκτες με ταλέντο που ανά πάσα στιγμή μπορούν να φύγουν. Δεν υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης των παικτών ούτε από της U ομάδες, άρα παίζουμε αποκλειστικά με όσους έχουμε. Η ομάδα πλέον κινδυνεύει. Το κλίμα εντός και εκτός αποδυτηρίων δεν δείχνει καλό, με βασικότερο ότι κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν. Πτώση της ομάδας στην κατηγορία δεν συμφέρει κανέναν (διοίκηση, παίκτες, τυχόν διάδοχη διοικητική κατάσταση).

Λύσεις: Κλείνει η πόρτα των αποδυτηρίων. Οποιαδήποτε είδηση διαρρέει οδηγεί τον υπαίτιο στην εξέδρα.  Δεν αφήνουμε εκτός όσους έχουν υπογράψει αλλού ή όσους ενδέχεται να υπογράψουν  γιατί δεν έχουμε αγωνιστικά τη δυνατότητα. Από το ρόστερ αγωνίζονται όσοι έχουν διάθεση να προσφέρουν στην ομάδα. Σε αντίθετη περίπτωση να τους περιμένει η εξέδρα. Οι μοναδικοί που μιλούν στους παίκτες είναι ο πρόεδρος και ο προπονητής. Μειώνουμε την τιμή του εισιτηρίου στο μισό. Επικεντρωνόμαστε στα επόμενα παιχνίδια για να βγει η χρονιά. Δεν γιουχάρουμε παίκτες πυ φορούν ακόμη τη φανέλα του ιστορικού. Όπου κι αν έχουν υπογράψει, ακόμη μας ανήκουν και πρέπει να πάρουμε το καλύτερο απ' αυτούς. Αν έχουμε τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου και αν υπάρχει διάδοχη κατάσταση ας κινηθεί το συντομότερο δυνατό για να περισωθεί ό,τι γίνεται. Απλοί κανόνες, απλές εξηγήσεις με ένα και μόνο στόχο.

63 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά πολύ σωστό κείμενο...
Λόγια σταράτα και όπως πρέπει.
Να βγεί η χρονιά εδώ που φτάσαμε και βλέπουμε...

dimosthenis είπε...

Ρεαλιστικό κείμενο και προσαρμοσμένο στην σημερινή κατάσταση. Δε φθάνει όμως. Ο φίλαθλος για να βοηθήσει θέλει ξεκάθαρη στάση από τους υπεύθυνους, θέλει να ξέρει που πατάμε και τι προοπτική υπάρχει, διαφορετικά δεν έρχεται στο γήπεδο και δε βοηθάει. Τώρα ο Panos αρχίζει να μιλάει αλλά τα λέει μισά, πάλι τα μασάει.

br fun_atic είπε...

Το πρωταθλημα τελειώνει κι εμείς πέφτουμε. Πιο επείγον δεν υπάρχει. Αυτη τη στιγμη δεν υπάρχει χρονος για προϋποθέσεις και όρους.

Η διοίκηση ομάδας που πέφτει γράφεται με μαύρα γραμματα. Το ίδιο και οι παίκτες.

zamis είπε...

Ελπιζω ο Παναγοπουλος να μην εχει χασει τα αποδυτηρια οριστικα μετα απο αυτα που φερεται να ειπε.
Και καλο θα ηταν να κεντραρουνε σε Αρη και Γιαννενα αφηνοντας γαυρο,φιδια και εθνικοπατριωτικες παρλατες περι αντιστασης στο ποκ και κατακτησης κυπελου.

br fun_atic είπε...

Άνθρωπος που ηταν παρών μου είπε οτι δεν τα είπε έτσι ο Παναγόπουλος.

zouri1 είπε...

λιγα λογια σωστα και καθαρα .Το θεμα ειναι ποιος σε ακουει

Recoba είπε...

Αυτός που έχει πει στους απλήρωτους παίκτες ¨Όποιος θέλει μένει...¨ θα πάει να τους φοβερίσει για ¨εξέδρα¨ και ¨μη διαρροές¨?, να τους εμπνεύσει για ¨Συγκέντρωση στο στόχο¨?

Προσωπικά δεν έχω αντιληφθεί διαρροές αποδυτηρίων, αλλά ανακοινώσεις στα ίσια των ποδοσφαιριστών που αφού πουν κάτι, καταλήγουν στο ότι ¨Θα αγωνιστούμε ως το τέλος της χρονιάς για την ομάδα¨.

Το να παίζουν μόνο ¨Οσοι έχουν διάθεση να προσφερουν¨ δεν γίνεται. Εκτός του οτι είναι υποκειμενικό το να πεις ¨ο τάδε δεν έχει διάθεση¨ ή ¨ο τάδε είχε μια κακιά μέρα¨, (όπως λες κιόλας Br Fun) λόγω του ελάχιστου ρόστερ, το να αφήσεις εκτός βασικό παίκτη (επιπέδου Αυλωνίτη, Λαμπρόπουλου, Κούρου, Κούρντι, Αραβίδη, Κολοβού) δεν θα βοηθήσει.

Και το μισό εισιτήριο δεν βοηθά, τουλάχιστον όχι όταν κάνει κρύο ή βρέχει, ή είναι ...Σάββατο με ανοικτά τα μαγαζιά, ή Δευτέρα.

Να πω ακόμη, ότι το να μην βρίζουν μεμονωμένοι μερικούς παίκτες μας είναι άκρως ουτοπικό. Μερικοί τη βρίσκουν με αυτό. Οτι πρέπει να τους απομονώσουμε και να μην φωνάζουμε και συνθήματα εν χορώ, ok... Εγώ το προσπαθώ.

Εν κατακλείδι, αν και συμφωνώ με το πνεύμα των λύσεων της ανάρτησης! (Ως προς την ηρεμία και τη συγκέντρωση στο να βγει η χρονιά...), είμαι υπέρ του να ¨Πιάσουμε τους παίκτες στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ¨, αν γίνεται... Αν δεν γίνεται χαιρετίσματα. Οι παίκτες που έχουν υπογράψει αλλού ή απλά ειναι απλήρωτοι δεν έχουν να χάσουν πολλά σε σχέση με την ομάδα και εμάς τους οπαδούς που εάν πέσει η Πανιωνάρα διαλύεται. Και μπορούν χαλαρά να μας σώσουν. Αν τους πληρώναμε, αν είχαμε εναλλακτικές στον πάγκο θα ήταν αλλιώς...

. είπε...

Δέν μού αρέσει καθόλου η φράση "είδες πού στά 'λεγα;". Όμως πέρυσι τρείς φορές έγραψα, γιατί φαινόταν τό πράγμα, νά αφήσουν τούς εγωισμούς οι Πάνθηρες, νά κατεβάσουν τό κεφάλι καί νά πάνε νά ζητήσουν από τόν Τσακίρη νά σώσει τήν ομάδα. Είναι ίσως η μόνη λύση, γιατί δέν πάμε γιά υποβιβασμό, αλλά γιά πλήρη διάλυση.
Καημό τό έχω, μιά αγωνιστική πού παίζουμε στήν έδρα μας νά μήν μάς καλέσουν σέ απολογία. Λές καί μάς περισσεύουν λεπτά γιά πέταμα.

br fun_atic είπε...

Διαβάζουμε πολλά απο πολλους. Ωρα να αποδείξει ο καθένας όσα υποστηριζει.

br fun_atic είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=17304&subid=2&pubid=129631385

Griniaris είπε...

Λυπάμαι αλλά εμένα αυτό το συνοθύλευμα που είδα την Κυριακή (παίκτες,προπονητής,διοίκηση) δεν με νοιάζει πέσει δεν πέσει,διαλυθεί ή όχι...Δεν με ενδιαφέρει αν θα βγάλω τη χρονιά της ξεφτίλας...Φώναξα,έβρισα κι έκλαψα να διώξω τον Ψωμιάδη για να φέρω τι;Πιστόλια,στησίματα,μεταγραφές κάτω από το τραπέζι...Όποιος θέλει να βοηθήσει ας το κάνει τώρα...Εγώ είμαι Πανιώνιος και βαρέθηκα να φιλάω την κατουρημένη ποδιά του Βαγγέλη μήπως και σώσω την κατηγορία...Ο Πανιώνιος είναι σαν το φοίνικα, δεν πεθαίνει. Φοβάμαι όμως ότι για να ξαναγεννηθεί πρέπει να τον αφήσουμε να καεί πρώτα...

Θεμιστοκλής είπε...

Συμφωνώ με το Γκρινάρη. Η κατάσταση είναι αυτή και προς το παρόν δεν αλλάζει, εντάξει. Γι αυτό και δε σπεύδω να κατηγορήσω κανένα, δε ξέρω αν είναι εφικτό κάτι καλύτερο.
Πάντως, να καμαρώνω και να χειροκροτώ τους μελλοντικούς παίκτες της αεκ, πλέον δεν τον αντέχω. Κι αυτή είναι μια μόνο παράμετρος της κατάντιας.
Ας πέσει λοιπόν η ομάδα, κάποτε θα επανέλθει με καλύτερους όρους.
Είναι αρρωστημένη αυτή η κατάσταση...

Θεμιστοκλής είπε...

Συμφωνώ με το Γκρινάρη. Η κατάσταση είναι αυτή και προς το παρόν δεν αλλάζει, εντάξει. Γι αυτό και δε σπεύδω να κατηγορήσω κανένα, δε ξέρω αν είναι εφικτό κάτι καλύτερο.
Πάντως, να καμαρώνω και να χειροκροτώ τους μελλοντικούς παίκτες της αεκ, πλέον δεν τον αντέχω. Κι αυτή είναι μια μόνο παράμετρος της κατάντιας.
Ας πέσει λοιπόν η ομάδα, κάποτε θα επανέλθει με καλύτερους όρους.
Είναι αρρωστημένη αυτή η κατάσταση...

NK99 είπε...

Η εικόνα στις εξέδρες είναι τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για το τι θέλει ή μάλλον για το τι δεν θέλει ο κόσμος του Πανιωνίου.

Μας φίμωσαν στη ΓΣ όπου κυριάρχησε η διαμάχη ανάμεσα σε ότι χειρότερο διαθέτει ο σύλλογος σε οπαδούς. Κανένας προβληματισμός για το που πάμε και τι κάνουμε και ας ήταν γνωστό ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ το μέγεθος του προβλήματος με την εφορία.

Τώρα ο κάθε άθλιος αμόρφωτος οπαδός που παριστάνει τον δημοσιογράφο όπως αυτός του sentragoal αναρωτιέται αν θα είναι ο Πανιώνιος παράρτημα του ΟΣΦΠ ή της ΑΕΚ.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ για να παίζουν κάποιοι βρωμιάρηδες στοίχημα και να κάνουν εξυπηρετήσεις στους πλούσιους προέδρους της SL.

Ας γίνουμε χίλιες φορές καλύτερα Πανελλήνιος.

Ron Barceló είπε...

Τον Αραβίδη γιατί δεν τον ανακοινώνει άραγε η κότα?
Είναι και αυτό στα.."πλαίσια" του deal?

IWN1998 είπε...

Ίσως του χρόνου η ΑΕΚ θα παίζει με τους δικους μας και εμείς με τους δικούς της...
Γκρινιάρη δεν ξέρω αν πρέπει να ονειρεύεσαι αναγέννηση ... ή αλλαγή της κατουρημένης ποδιάς...

Argy αν ήσουν στην ηλικία του Αραβίδη θα πήγαινες άραγε να παίξεις Football League στην ΑΕΚ για να σε πετάξει την επόμενη χρονιά που θα ανέβει όπως θα κάνει τώρα με τους παίκτες που θα την ανεβάσουν από την Γ κατηγορία; Γιατί η ΑΕΚ απλά ψάχνει φθηνά λεμόνια για να τα πετάξει σαν στημένες λεμονόκουπες αμέσως μετά. Να μου πεις θα πληρωθεί εκεί στα σίγουρα. Μπορεί λοιπόν να είναι και όπως τα λες και να τα έχουν συμφωνήσει η της ΑΕΚ με τους νυν δικούς μας (ή με τους επόμενους πιθανότατα...).

IWN1998 είπε...

Αν μπορεί ο κος Τσάβαλος να προσφέρει μια υπηρεσία τούτη την ώρα στο σύλλογο, είναι να πάει ο ίδιος στα αποδυτήρια αντί για τον κο Γκλεζάκο. Ο τελευταίος έχει πει πολλά και αντιφατικά και χρειάζεται η ατμόσφαιρα αποφόρτιση η οποία δεν γίνεται εύκολα με την παρουσία του και ιδίως με τα όσα λέει. Και όπως έγραψε ένας φίλος το μόνο που μας μένει είναι το φιλότιμο των παικτών και το ότι έστω μπορεί μεν να τους οφείλει λεφτά ο Πανιώνιος αλλά όλοι αναδείχτηκαν μέσα από τον Πανιώνιο και έστω φεύγοντας να φύγουν με ψήλα το κεφάλι.

Εδώ και καιρό βλέποντας την κατάσταση και καταλαβαίνοντας ότι στο στραβοπάτημα το εύκολο θύμα θα είναι οι παίκτες (ξεμείναμε βλέπεις και από τον Παντελή), προσπάθησα να τονίσω ότι για τη διάλυση τη διοικητική και τα αδιέξοδα που έχουν φέρει το χάος, καμιά ευθύνη δεν έχουν αυτά τα παιδιά. Φαίνεται σιγά-σιγά αυτό να γίνεται πεποίθηση νομίζω πια γενικότερη. Αυτό είναι κάπως παρήγορο.

Ότι και να γίνει, η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Τούτη την ώρα δεν ξέρω τι μας συμφέρει πια, να πέσουμε και να ξεκινήσει ο Πανιώνιος από την αρχή ή να σωθούμε.
Αν η νέα αρχή θα είναι και αυτή σαθρή τότε τι να λέμε...

Costix είπε...

Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα !!!

Ron Barceló είπε...

Πάμε γερά σήμερα against all odds.

Και μάμα το χοντρέλα ΠΑΝΙΩΝΙΕ!

br fun_atic είπε...

Στου br το σπίτι δεν μιλάνε για χοντρούς :)

zamis είπε...

Το ξερω οτι καφριζω αλλα μετα τους εντονους πανηγυρισμους του ειδικα στο πρωτο δικο του γκολ αλλα και στο δευτερο δεν μπορεσα να κρατηθω.
Αντε γ...σου Σαμαρη

br fun_atic είπε...

Στο σημειο αυτο αξίζει να θυμηθούμε την ποιοτητα του Τζιμπούρ.

Unknown είπε...

Σε αυτά που ειπωθηκαν παραπανω προσυπογραφω και εγω προσθετοντας πως με την φετινη στερηση του χρονου στη β η στη γ η στη γδ καθαροι θα εχουμε 3000 κοσμο

Unknown είπε...

ΚΩΛΟΓΑΒΡΟΙ αγοραστε και αυτόν τον τερμα εμαθα ηταν καλούτσικος.Δεν πειραζει στο άλλο θα βαλουμε καρεκλα

br fun_atic είπε...

Ποτε ειχαμε 3000 στα δύσκολα;

Unknown είπε...

Την δευτερη φορα στη β είχαμε 2500, βαλε και την καβλα από την στερηση,ετσι και απεγκλωβιστούμε θα με θυμηθείς,παντως ας γινει κατανοητο ότι ο πολυς κοσμος αυτό θελει.Περηφανοι και στην ω εθνικη

Unknown είπε...

ρε συ κατσε να σου βαλω δυο γρηγορα γιατι ειναι και ο προπονητης του αντιπαλου σημερα στο τηγανι

στις 12/2 ολοι στη συνελευση μπας και παρουμε απαντησεις.

Unknown είπε...

Bazaar Φεβρουαριου-Μαρτιου(και οσο παει)της παε Πανιώνιος.Εκτιθενται στελεχη διοικησης,προπονητικο τημ,ποδοσφαιριστες,φροντιστες,φυσικοθεραπευτες,ισως φίλαθλοι και ακομη ακομη επιπλα γραφειου,καρεκλες,σφουγγαριστρες,ξεσκονοπανα κλπ κλπ.Προσκαλουνται ολοι οι παλιοι(οσφπ) και νεοι(κουλα)πελατες μας να προσελθουν ταχιστα,τιμες σσσσοκ.Οι προσφορες ισχυουν μεχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

IWN1998 είπε...

Η ΓΣ (έκτακτη...) αναβλήθηκε για τις 19-2.

br fun_atic είπε...

Αααααβίαστα

Unknown είπε...

Και για να προλάβω μερικους φιλους που ισως πουν ότι δεν είναι ωρα για ειρωνιες,να πω ότι ετσι ισως μονο εκτονωθεί ο θυμος,η αγανακτηση,η απελπισια.Και θυμιζω Πανιώνιος στην Α,Πανιωναρα σε όλα τα αλλα γραμματα.Γιατι Πανιώνιος δεν είναι μονο το καμπ νου,το ολυμπικο,το φριουλι,το μποναλ,το αρβαλαρδ,το φαρουμ,το βαλκεακοσκικλπ,αλλα και το Εακ Ρεθυμνου(30-9-92 ΣΕ ΞΕΡΟ πρωτος αγωνας στη β),τα Γιαννιτσα, η Πτολεμαιδα , η Αρτα,ο Βυρωνας(με χιονι για οσους θυμούνται και το μητσαρα να τρεχει με το φανελακι)κλπ κλπ

dimosthenis είπε...

Αναβολή της ΓΣ για μια βδομάδα χωρίς να ανακοινωθεί ο λόγος.Πιθανές αιτίες:
- Για να μπορεί ο BR να παρίσταται (είχε δηλώσει αδυναμία)
-Για να μπορέσει η παρούσα "διοίκηση να εξωραϊσει την εικόνα της (ήδη έχουμε ανακοίνωση παλιών στελεχών με ιστορικά στοιχεία)
- Να ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος και να φορτωθεί η οικονομική δυσπραγία όλη στην παλιά διοίκηση
- Να μεσολαβήσουν κάποιες αγωνιστικές μήπως και τα αποτελέσματα κατευνάσουν την οργή των φιλάθλων (μακάρι να συμβεί)
- Να επέλθει με την πάροδο του χρόνου ηρεμία σε αποδυτήρια και οπαδούς και να μην οξυνθούν τα πνεύματα περαιτέρω
- Να βολιδοσκοπηθούν κάποιοι επώνυμοι πανιώνιοι μήπως και υπάρξει κάποια βοήθεια (μακάρι)
- Να πιουν το πικρό ποτήρι της απομάκρυνσης όσο το δυνατόν πιο αργά
- Να προλάβουν να περαιώσουν κάποιες συμφωνίες για μεταγραφές
Προσθέστε και τις δικές σας ενδεχόμενες αιτίες

br fun_atic είπε...

http://www.panionianea.gr/2014/02/blog-post_6.html

Επειδή δεν έχω περάσει από αριστερές οργανώσεις, μπορεί κάποιος ειδικός να μου το μεταφράσει σε απλά ελληνικά;

Γιατί η αλληλεγγύη του κόσμου ζητείται τώρα, ενώ κανείς δεν του έδινε λογαριασμό για τις προηγούμενες επιλογές;

br fun_atic είπε...

"Το καλοκαίρι του 2011, ενώνοντας τις δυνάμεις μας ως φίλοι και οπαδοί του Πανιωνίου, μέσα από Συνδέσμους, συλλογικότητες, παρέες, δημιουργήσαμε την Πανιώνια Κίνηση...

ξεχνάμε και δύο που ήρθαν από τη Λάρισα με το τρένο :)

br fun_atic είπε...

@dimosthenis

φαντάζεσαι να χάσεις από τον Άρη και στο καπάκι να κάνεις Γ.Σ;

br fun_atic είπε...

αυτό που με εντυπωσιάζει είναι που περιμένουμε σώνει και καλά τον οικονομικό έλεγχο και δεν ανακοινώνει η διοίκηση από τώρα συγκεκριμένα πάγματα, αφού είναι δεδομένο οτι γνωρίζει καλύτερα από όλους την οικονομική κατάσταση. Τι είναι δηλαδή το πόρισμα, Kinder έκπληξη

dimosthenis είπε...

@Br
Δε θέλω να μπω καθόλου στο σενάριο ήττας από τον Άρη ιδίως μετά το β ημίχρονο με το Θρύλο στο Καραϊσκάκη, όπου φτιάξαμε τρεις τουλάχιστον κλασικές ευκαιρίες απέναντι στην καλύτερη ομάδα στην έδρα της. Αν χάσουμε από αυτό τον κουτσό και ατάλαντο Άρη τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ας κερδίσουμε και γω θα το πιστώσω και στον Τσάβαλο!

IWN1998 είπε...

Εδώ που τα λέμε ανακοίνωσε κάποια την προηγούμενη βδομάδα... Περιμένουν τον έλεγχο γιατί δεν πέιθουν τον κόσμο αυτά που οι ίδιοι ανακοινώνουν και θεωρούν ότι ο έλεγχος που γίνεται με πρωτοβουλία Τσακίρη θα πείσει για την αντικειμενικότητα των στοιχείων. Εμένα προσωπικά με απασχολεί ότι ζητάμε τώρα αλληλεγγύη και αναρωτιέμαι πόσο προωθήθηκε όλα τούτα τα χρόνια. Και πόσο προσπαθήσαμε να ενεργοποιήσουμε όλες τις Πανιώνιες δυνάμεις ή τις πείσαμε ότι αν ενεργοποιηθούν δεν θα πάει στράφι το ότι συνεισφέρουν. Όχι ότι θα πετύχει ντε και καλά αλλά ότι υπάρχει κοινός στόχος και όλα θα χρησιμοποιηθούν γι' αυτόν.

ΥΓ: Για τα του Άρη. Μην ξεχνάτε ότι ο Άρης κατάφερε και έκανε ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. Εμείς ΔΙΑΡΡΟΕΣ και ΔΙΧΟΝΟΙΕΣ.

br fun_atic είπε...

Η αλληλεγγύη παντός δεν επιτυγχάνεται με εκθέσεις ιδεών. Προϋποθέτει εμπιστοσύνη...

zamis είπε...

Kαλο θα ηταν να μας εξηγησουν οι φιλοι της Πανιωνιας Κινησης ποια ειναι κατα τη γνωμη τους η αιτια που δεν εγινε η ''πολυποθητη συσπειρωση που ζητησαν''οπως επισης και τα απανωτα αρνητικα ρεκορ προσελευσης στο γηπεδο.
Εκτος εαν θεωρουν επαρκη λογο την οικονομικη δυσπραγια,οπως γραφουν αμεσως παρακατω.
Και εχω και αλλη μια απορια.Ποιοι ειναι οι οικονομικοι παραγοντες που ειναι αποντες(ενω θα οφειλαν να ειναι παροντες,υποθετω).
Ο Τσακιρης,ο Λιανος,καποιος/οι αλλοι,ποιοι?

br fun_atic είπε...

Και αφού γνωρίζουν την οικονομική κατασταση των ελλήνων, γιατί δεν μειώνουν το εισιτήριο;

Recoba είπε...

Ακολουθεί μια απόπειρα (ελεύθερης) μετάφρασης της τελευταίας ανακοίνωσης.

Μέρος Α: Ιστορική Αναδρομή
Από το καλοκαίρι του 2011 κάνουμε κουμάντο σε ερασιτέχνη και ΠΑΕ. Είχαμε ωραίες βασικές αρχές, σαν αυτές που αμολάνε οι τοπικοί άρχοντες προεκλογικά. Ξέρουμε πως θέλαμε χρόνο και βοήθεια για να τα καταφέρουμε. Η διοικητική μας πορεία επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά από τη Γενική Συνέλευση του Απριλίου του 2012. Κάνουμε την αυτοκριτική μας λέγοντας ότι δεν έγιναν όλα όπως τα θέλαμε. Εμείς, όμως, ποτέ δεν ήμασταν ούτε θα γίνουμε παράγοντες (σ.σ. που τα καταφέρνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και επωφελούνται και προσωπικά). Ό,τι κάνουμε το κάνουμε λόγω της αγάπης μας προς το Σύλλογο και μόνο. Καταφέραμε, παρότι τελικά δεν υπήρχε βοήθεια από πουθενά, να κρατήσουμε όρθιο το σύλλογο. Θυμίζουμε ότι εάν δεν ήμασταν εμείς θα εξαφανιζόταν ο Σύλλογος με την παραχώρησή του στον Ψωμιάδη ή σε άλλους παλαιούς αποτυχημένους παράγοντες.

Μέρος Β: Το Σήμερα – Η Κρίσιμη Καμπή
ΤΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ είναι δύσκολα τα πράγματα. Καταρχάς δεν βοηθάει κανείς «λεφτάς». Μετά, το Δημόσιο δεν μας χαρίζει τα χρέη, δεν μας επιδοτεί, και κρατικές επιχειρήσεις δεν μας δίνουν διαφημίσεις όπως παλιά. Ιδιωτικοί χορηγοί ούτε ζήτημα, ενώ ο κόσμος έχει εξαθλιωθεί και δεν μπορεί να βοηθήσει οικονομικά. Για όλα φταίει η Τρόικα και η γνωστή παλιοκατάσταση που (σ.σ. εδώ υποβόσκει μήνυμα ελπίδας και ανατροπής, μια αχτίδα φωτός) δεν μπορεί να συνεχιστεί... Μ΄αυτά και μ’αυτά μας έφυγαν οι παίκτες και χάσαμε και τις ρυθμίσεις της Εφορίας. Σε λίγο, με τον Οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ θα ξέρουμε όλοι τι έγινε τα τελευταία 3 χρόνια. Τότε θα αποδειχθεί η τεράστια προσπάθεια που κάναμε, ο άθλος που καταφέραμε. Κι όλα αυτά, μέσα σε κλίμα συκοφαντιών και ύβρεων από μερικούς! Ας είναι. Εμείς αντέχουμε, και συνεχίζουμε τη ΜΟΝΟΔΡΟΜΗ πορεία μας προς τη σωτηρία. Για να πετύχει πρέπει ΟΛΟΙ, επιτέλους, να ‘ρθουν να μας βοηθήσουν, αφήνοντας κατά μέρος τα προσωπικά τους οφέλη, την άνεση του καναπέ τους, τη ζέστη του παπλώματός τους. Να σταθούν ενεργά αλληλέγγυοι στο Σύλλογο και στη Διοίκησή μας. Σας περιμένουμε...

br fun_atic είπε...

Εχεις περάσει απο τον Ρήγα;

br fun_atic είπε...

Όλα αυτά ειναι ωραία. Γινεται προσπαθεια, συγκρατήθηκε το έλλειμμα κι αν τέλος πάντων φταίει κάτι ειναι η Μέρκελ, το μνημόνιο, ο Σαμαράς και οι Πανιώνιοι που δεν ικανοποιούνται με τίποτα.
Αυτή την προσπαθεια δεν θα έπρεπε να την νοιωθουννοι παίκτες; Γιατί όσοι δεν έφυγαν ( δηλαδή όσοι δεν
ειχαν προτασηναπο την οποιαδήποτε ομάδα) δηλώνουν διαρκώς οτι έχουν μείνει μόνοι. Αυτό πως εξηγείται;

Recoba είπε...

Η 2η ανακοίνωση βγήκε! http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=19257&catid=5 5 μύρια το χρέος.

Από ´κει και πέρα, οποίος μπορεί ας μεταφράσει τη φραση-ζουμί: παραλάβαμε μια ΠΑΕ με μηδενικό ταμείο, χωρίς λογιστική αποτύπωση και με απαιτήσεις που αν δεν αντιμετωπίζονταν άμεσα, θα δημιουργούσαν χρέος μεγαλύτερο από 12.000.000€. Αυτή τη στιγμή το χρέος ανέρχεται στα 5.000.000€, από τα οποία τα 2.950.000€ αφορούν χρέος προς το Δημόσιο (1.850.000) συν τις προσαυξήσεις (1.100.000) και οφείλεται, αποκλειστικά, σε παράλειψη της περασμένης διοίκησης

Εκτός από τη δυναμική της λογιστικής αποτύπωσης, δεν κατάλαβα το εξής: Στην προηγούμενη διοίκηση οφείλεται α) όλο το χρέος?, β) όλο το χρέος προς το Δημόσιο? ή γ) οι προσαυξήσεις προς το Δημόσιο?

Panos είπε...

Recoba είπε...
Η 2η ανακοίνωση βγήκε! http://www.panionios.gr/default.asp?pid=55&la=1&artid=19257&catid=5 5 μύρια το χρέος.

Από ´κει και πέρα, οποίος μπορεί ας μεταφράσει τη φραση-ζουμί: παραλάβαμε μια ΠΑΕ με μηδενικό ταμείο, χωρίς λογιστική αποτύπωση και με απαιτήσεις που αν δεν αντιμετωπίζονταν άμεσα, θα δημιουργούσαν χρέος μεγαλύτερο από 12.000.000€. Αυτή τη στιγμή το χρέος ανέρχεται στα 5.000.000€, από τα οποία τα 2.950.000€ αφορούν χρέος προς το Δημόσιο (1.850.000) συν τις προσαυξήσεις (1.100.000) και οφείλεται, αποκλειστικά, σε παράλειψη της περασμένης διοίκησης

Εκτός από τη δυναμική της λογιστικής αποτύπωσης, δεν κατάλαβα το εξής: Στην προηγούμενη διοίκηση οφείλεται α) όλο το χρέος?, β) όλο το χρέος προς το Δημόσιο? ή γ) οι προσαυξήσεις προς το Δημόσιο?



All of the above

υγ. Δεν νομίζω ότι η αυτή η φράση είναι το μόνο ζουμί

Katrinos είπε...

Πάντως τα νούμερα δεν δένουν με τίποτα ...

zamis είπε...

Brf σε κοπιαρω απο το τεέυταιο σχολιο σου στην προηγουμενη αναρτηση γιατι εψαχνα εκεινη τη συνεντευξη Τσαβαλου και θυμηθηκα οτι κατι ειχες γραψει

''Να συ θυμήσω μόνο ότι πριν από 1-2 χρόνια, ο Βασίλης που ΄΄ηξερε τα οκονομικά στοιχεία καλύτερα απ' όλους, μιλούσε για απόσβεση του χρέους και μικρό κέρδος...''

Μιλουσε λοιπον για βιωσιμοτητα σε εκεινη τη φαση,αντιθετα με τωρα.Τι αλλαξε στο μεταξυ?

br fun_atic είπε...

Λείπουν και κάτι ψιλά ... Οι διαφημισεις στις φανέλες κλπ.

zamis είπε...

Θελω να πω παντως οτι ειναι προς τιμην του Πανου οτι δημοσιως προσπαθει να αντιμετωπισει δυσκολες ερωτησεις.
Σε καθε περιπτωση,τουλαχιστον εδω γινεται πολυ πιο γονιμος διαλογος απο οποιαδηποτε Γ.Σ.

zamis είπε...

Kαι στο μαγαζι του Ιωνα,να συμπληρωσω:)

br fun_atic είπε...

Ξερεις ποιο ειναι το πρόβλημα; Μια ομάδα είναι η διοίκηση, οι αθλητές και ο κόσμος. Όταν η διοίκηση καταφέρει να χασει και τον κόσμο και τους αθλητές ειναι αδυνατον να σταθεί. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, εκτος απο τον Πάνο, δεν ξέρω κανέναν που να διατυπώνει δημόσια μια κάποια θετική άποψη για τη διοίκηση. Ουτε καν άνθρωποι πους εχουν περάσει απο διοικητικές θέσεις της ΠΚ.

Unknown είπε...

@br
αυτο συμβαινει γιατι ο πανος ηταν παντα αξιοπρεπης.
ποτε θα βγει το πορισμα ξερει κανεις? γιατι κινδυνευουμε μεχρι τις 19/2 να εχουν μεινει μονο τα δοκαρια στην ομαδα

br fun_atic είπε...

Ασφαλώς και ειναι προς τιμή του. Κανει το ίδιο που έκανε ο Τζο ο Μιχαηλίδης για τη διοίκηση Βεντούρη. Εκείνος μάλιστα στάθηκε απέναντι σε φιλους.
Εσω όμως το θέμα μας δεν ειναι να υπεραασπισει κάποιος μια διοίκηση, αλλά τι ειναι καλύτερο για την ομάδα.

Unknown είπε...

οι λυσεις που βλεπω ειναι οι εξης

1. λιανος, τσακιρης η και οι δυο μαζι. Η τελοσπαντων καποιοι πανιωνιοι που εχουν τη δυνατοτητα

2. οπως συμβαινει στις περισσοτερες ΠΑΕ να βρεθει καποιος που θελει να ξεπλενει χρημα μεσω ποδοσφαιρου

3. Η προταση Λιαροματη. σε αυτη θα συμμετεχω κι εγω. οποτε ψαχνουμε αλλους 999.

ειδαλλως για να συνεχιστει η σημερινη κατασταση πρεπει κατα καποιο τροπο να ρυθμιστουν τα χρεη προς το δημοσιο που κι αυτο οπως τα προηγουμενα ειναι απο δυσκολο ως απιθανο

br fun_atic είπε...

Η πρόταση Λιαροματη αν εφαρμοστεί σε πανελλήνια έκταση θα πετύχουμε αναπτυξη... Μη σου πω οτι θα δανειζουμε τους Γερμανους.

10.000.000 Χ 100 Χ 12

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Br, Ιδιαίτερη προσοχή σε επαγγελματίες αριστερούς που εξειδικεύονται σε διαχείριση αντίδρασης…

EndyS είπε...

Θα πρότεινα να αφήσουμε έξω την πολιτική. Το γράφω με αφορμή το σχόλιο του Αντουνιξξ αλλά το έχει ξεκινήσει ο οικοδεσπότης.
Ο Πανιώνιος είναι πάνω από ολους!!!

Επίσης δεν βλέπω καμία πρόταση να περιλαμβάνει το γηπεδικο που προσωπικά το βλέπω σαν τη μόνη πραγματική λυση.
Αυτό σημαίνει ειτε ότι δεν ισχύει αυτό που γράφω ως λυση, είτε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστει.

Μπορεί κάποιος να σχολιάσει?

zamis είπε...

Antunix εισαι τεραστιος

Katrinos είπε...

Αφού οι περισσότεροι μεσα απο την Κίνηση έλεγαν οχι στο μαλλ του Τσακίρη , πως να πάρουν θέση ;

br fun_atic είπε...

Στο επόμενο post θα δείτε ότι η πολιτική (δυστυχώς) είναι το ζητούμενο στον Πανιώνιο.

zamis είπε...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10532&subid=2&pubid=129633462

ο σεβασμος κεαταει φαινεται για ενα παιχνιδι..κριμα και τον εκτιμουσα.

IWN1998 είπε...

Η πρόταση Λιαρομμάτη αν εφαρμοστεί πανελληνίως χρειάζεται 900 Ευρώ τον χρόνο από τον κάθενα Έλληνα πολίτη για να αποπληρώνουμε το ετήσιο ποσό του χρέους που είναι 9 δις... Για την εφαρμογή της σε Πανελλήνια κλίμακα κάνει μια συντονισμένη και φιλότιμη προσπάθεια ο κος Στουρνάρας.
Αναζητείται ο Πανιώνιος "Στουρνάρας" και οι Πανιώνιοι για την εφαρμογή της πρότασης σε Πανιώνια κλίμακα.
Με 1250 Πανιώνιους χρειάζονται περίπου 100 Ευρώ το μήνα για 2 χρόνια, 1200 το χρόνο, 2400 συνολικά. Αν κάποιοι "ισχυροί" βοηθήσουν λίγο πιο δραστικά (πχ η κίνηση Σκούρα έλεγε ότι μόνη της θα έβαζε 20-30 χιλιάρικα το μήνα) τότε μιλάμε για μικρότερο ποσό.

Προσωπικά δεν μου περισσεύουν πια αλλά στο κατά δύναμη θα συμμετείχα στην πρόταση Λιαρομμάτη.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός ίσως από τη διάλυση.

Ίσως θα μπορούσε να γίνει και η προσπάθεια του άρθρου 99 αλλά και αυτό για να γίνει θα πρέπει να δείξει η ΠΑΕ ότι κάπως μπορεί να γίνει βιώσιμη και να αποπληρώσει το χρέος ...και να συμφωνήσει και το Δημόσιο τουλάχιατον. Σε άλλες περιπτώσεις που είχαν και τα "μέσα" δεν έγινε αποδεκτή η υπαγωγή τους στο άρθρο ακόμα και όταν συμφώνησε το Δημόσιο σε μια τουλάχιστον περίπτωση που θυμάμαι (αυτή με τα "μέσα"...).