Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Για τον αρχηγό


Θέλω να είμαι συνεπής σε όσα πιστεύω. Για τον λόγο αυτό το μόνο που θα γράψω για το σημερινό παιχνίδι είναι ότι κερδίσαμε με 3-0 τον Αστέρα και απ' ότι φαίνεται εξασφαλίσαμε την παραμονή στην κατηγορία. Τα δύσκολα όμως αρχίζουν μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Μια λοιπόν που δεν έχω να γράψω τίποτα άλλο για το σημερινό παιχνίδι, να μου επιτρέψετε να αναφερθώ σε κάποιον γιατί νοιώθω ότι έχω την ηθική υποχρέωση να το κάνω.

 Όταν ήρθε στην ομάδα ο Χρήστος Αραβίδης στραβομουτσούνιασα. Είναι γεγονός ότι δεν τον είχα σε αθλητική εκτίμηση. Έβλεπα τα στατιστικά του και μου γύριζαν τα μάτια. Παράλληλα κουβαλούσε τη φήμη ότι τον έφεραν άνθρωποι που δεν εκτιμούσα. Στη ζωή μου λίγες φορές έχω κάνει λάθος για άνθρωπο. Όσες φορές όμως έκανα, το παραδέχθηκα τόσο δημόσια όσο και στον ίδιο. Για τον Αραβίδη έκανα πολύ μεγάλο λάθος.

 Όσο διάστημα είναι στην ομάδα δουλεύει σαν σκύλος, προσφέρει τα μέγιστα, έχει πετύχει απανωτά ρεκόρ καριέρας και αξίζει  ΑΠΟΛΥΤΑ το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο άνθρωπος αυτός φροντίζει σε κάθε παιχνίδι να ξεπερνάει τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό είναι το νόημα του πρωταθλητισμού. Αυτό είναι το ζητούμενο σε ένα ματς ποδοσφαίρου χωρίς σενάρια και παίκτες ηθοποιούς που λένε και οι Πάνθηρες.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι όμως, ο Χρήστος Αραβίδης, τιμώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού έχει προβεί σε σπουδαίες δηλώσεις με κυριότερη, ότι οι παίκτες χρωστάνε στον Πανιώνιο και όχι το αντίθετο. Ισχύει. Κρίμα όμως που ισχύει και το ανάποδο. Δεν αξίζει στον Πανιώνιο και την ιστορία του να είναι μπαταξής και διαπλεκόμενος.

Ο Αραβίδης έχει σεβαστεί την ομάδα και την ιστορία της περισσότερο από τον καθένα. Δεν ξέρω αν έχει συμφωνήσει με άλλο σύλλογο όπως οι περισσότεροι συμπαίκτες του, χαίρομαι όμως, που, αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο,  δεν το δημοσιοποίησε. Δεν μας πρόσβαλε. Δεν έδωσε την ικανοποίηση στον προέδρο κάποιου άλλου σωματείου να κάνει τη λεζάντα του και να μας πικάρει.

 Μετά από όλα αυτά, θα καταλάβω απόλυτα την απόφασή του να φύγει, γιατί σε μια εποχή άκρατου επαγγελματισμού μάτωσε τη φανέλα όπως έκαναν μόνο ηρωικές μορφές του συλλόγου, αντιλαμβανόμαστε όμως ότι το ποδόσφαιρο είναι το επάγγελμά του. Ας μου επιτρέψει όμως μία συμβουλή: Χρήστο, ελπίζω να μην ανταλλάξεις το περιβραχιόνιο του αργηχού  του ιστορικότερου σωματείου της Ελλάδας με τη φανέλα ενός αναλώσιμου παίκτη της Α.Ε.Κ, διότι όσοι πάτε στην Α.Ε.Κ θα είστε αναλώσιμοι. Δεν σας αξίζει. Ακόμη κι αν το κάνεις όμως θα το σεβαστώ και θα σε χειροκροτήσω.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι υπήρξαν πολλοί παίκτες που έδωσαν και την ψυχή τους για την ομάδα. To brfunatic αναγνωρίζει την προσφορά τους και τους τιμά, τιμώντας τον πρώτο και καλύτερο αυτών (των τελευταίων χρόνων). Τον αρχηγό Χρήστο Αραβίδη.

18 σχόλια:

br fun_atic είπε...

για οποιον ενδιαφέρεται για την περιγραφή του αγώνα:

http://www.panionianea.gr/2014/03/blog-post_6360.html

Unknown είπε...

Εχω να δω φασεις Πανιωνιου πανω από μηνα από αντιδραση.Το μονο που κανω είναι ειλικρινα να κονομαω από τους ηθοποιούς...Ο ασσος στη Βεροια θα είναι πανω από 1.15?

dimosthenis είπε...

Επειδή υπάρχουν παιδιά σαν τον ΑΡΑΒΙΔΗ και επειδή σήμερα όλη η ομάδα ήταν σοβαρή, και ο Αναστόπουλος την έστησε καταπληκτικά απέναντι σε μια ομάδα με μπαλαδόρους πιστεύω ότι δεν πρέπει να κάνω καμιά άλλη σκέψη για το μέλλον αλλά να αρκεστώ στο να ξαναθυμάμαι τις φάσεις των γκολ και την θαυμάσια αγωνιστική κατάσταση των παικτών ακόμα και του Θέμη (εκπληκτικό τάκλιν προς το τέλος του αγώνα). Μπράβο απλήρωτοι αγωνιστές. Πρέπει να κάνουμε το παν τα παιδιά αυτά να πάρουν τα λεφτά που τους χρωστάμε.

Recoba είπε...

Και του χρόνου Superleague. Είναι οριστικό. Περαστικά σε όσους δεν το χάρηκαν. Μπράβο στα παιδιά. MVP ο Γιάννου με τον Αστέρα. Απο κοντά κι ο αρχηγός. Παρεμπιπτόντως, κερδίσαμε και τις 4 ομάδες των play offs στην έδρα μας φέτος.

Όσον αφορά στον Αραβίδη, συμφωνώ σε όλα με τον οικοδεσπότη, εκτός από την αναφορά στο τέλος για ¨Καλυτερο αρχηγό των τελευταίων χρονων¨. Το θεωρώ άδικο για το Γουνδουλάκη. Βέβαια, σύγκριση ¨Καλυτερου αρχηγού¨ αντικειμενικά δεν μπορεί να γίνει, κι ούτε έχει νόημα να γίνει...

Συνέντευξη Αραβίδη: http://www.panionianea.gr/2014/03/blog-post_7809.html ,
με πολλά κιλά Πανιωνιοφροσύνης...
¨... μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θέλω να πετύχω όσα περισσότερα γκολ μπορώ όχι για προσωπικούς λόγους αλλά για να βοηθήσω την ομάδα μου. Ο Πανιώνιος είναι η ομάδα που κρατάω απ' όλη μου την καριέρα πιο ψηλά και θα την κρατάω μια ζωή¨,
και με δήλωση ότι δεν έχει κλείσει πουθενά ακόμη...
¨...θα τιμήσω το συμβόλαιο μου και μετά θα δούμε τι θα κάνω. Δεν έχω αποφασίσει ακόμỨ.

Μακάρι να βρεθεί μια λύση διοικητική -οικονομική και να παραμείνει ο αρχηγός.

br fun_atic είπε...

Δεν έγραψα ότι είναι ο καλύτερος αρχηγός.

Griniaris είπε...

Εγώ πάντως χάρηκα τα γκολ όσο ο Αραβίδης κι ο Ντούνης...Ίσως ο καθένας μας για διαφορετικούς λόγους αλλά δεν έχει και τόση σημασία...

br fun_atic είπε...

Αυτή η αντίδραση ειναι απολύτως εκτιμητέα.

zamis είπε...

Μεγαλη χαρα τα γκολ,οντως.

Νικόλας είπε...

Αντιλαμβάνομαι τα συναισθήματα όλων .........είμαι και εγώ ένας απο αυτούς που δε μπορω πλέον να πάω στο γήπεδο (και που για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν πάτησα στο ναό ολόκληρη τη χρονιά!)
Όμως χθες (γνωρίζοντας τις συζητήσεις του ακλόνητου άσσου ) όταν μπήκε το δεύτερο γκολ βούρκωσα παραγκωνιζοντας τη λογική και βάζοντας μπροστά όλα αυτά που με κάνουν να νοιωθω περηφανος που είμαι Πανιώνιος !!

zamis είπε...

Το χρεος πηγε τωρα στα 6.5,οι κακοι εφυγαν,οι καλοι εμειναν και ο Βασιλακης ο Καιλας,φτωχοι πλην τιμιος θα ειναι περηφανος στη σουπερλιγδ.
Περαστικα.

zamis είπε...

υ.γ.
Νικολα,επειδη το σχολιο μου επεται του δικου σου,μην παρεξηγησεις,σεβομαι και καταλαβαινω απολυτα πως ενιωσες.
Στους περηφανους και αγνους που μας δουλευουνε παει.
1000 ατομα σε παιχνιδι που παιζεται η κατηγορια δεν τους λεει τιποτα.

NK99 είπε...

Ο γαύρος πρόεδρος μίλησε και αφού ανέφερε ότι το χρέος έπεσε σε μία εβδομάδα όχι 2 ευρώ αλλά 2 εκ ευρώ μετά αποφάσισε για λογαριασμό όλων των μελών του συλλόγου ότι δεν πρέπει να ξεφτιλίζομαστε στην γ αφού άνετα μπορούμε να ξεφτιλιζόμαστε στο πανηγύρι της ομάδας της οποίας είναι οπαδός ως φυτώριο και ενεργό συστατικό ενός πρωταθλήματος οι αγώνες του οποίου στο στοίχημα είναι 1.15.

Τα πανιώνια χέρια είναι ποιο προβλέψιμα και από τα αποτελέσματα της ομάδας. Ο κ. Σκούρας ονειρεύεται έναν Πανιώνιο που θα αποτελεί φυτώριο ομάδων. Είπε ότι είμαστε ευλογημένοι διότι μέσα σε δύο χρόνια ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΕ ΟΜΑΔΑ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ.

Η δική μου άποψη είναι ότι ο Πανιώνιος είναι ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ διότι έχει 100 πανιώνια χέρια που δεν τον αφήνουν να γίνει μεγάλος. Τον θέλουν μικρό γιατί μόνο σε ένα μικρό σύλλογο μπορεί να έχουν ρόλο.

IWN1998 είπε...

Το σχόλιο του NK99 δεν μπορεί να μην βρει τις ψυχές μας να συμφωνούν μετά τα όσα έχει υποστεί αυτός ο σύλλογος.
Από την άλλη, δυστυχώς αυτοί που μπορούσαν να κάνουν τον Πανιώνιο μεγάλο έφυγαν και τώρα δεν είναι μόνον μικρός αλλά και στο χείλος της καταστροφής. Αναζητείται ο δρόμος της αναδημιουργίας ανάλογα με το τι κατάσταση θα βρούμε τελικά πως υπάρχει.
Ο Σκούρας είπε κάτι απλό μεταξύ άλλων. Πως αν έχεις δόσεις 20000 αντι 200000 μηνιαίως, πολλοί μπορούν να ενδιαφερθούν για αυτή την ομάδα. Ίσως δεν είναι ανάγκη να μείνουμε έρμαια για πάντα. Δυστυχώς δεν βλέπω στον χώρο του ποδοσφαίρου εν γένει ανθρώπους με ρομαντικά και ιδεαλιστικά κίνητρα. Το αντίθετο μάλλον και σε εποχές δύσκολες. Συνεπώς ας είμαστε ρεαλιστές και ας ευχηθούμε το καλύτερο εφικτό μέσα σε όσο το δυνατόν πιο τίμια πλαίσια.

Βλέποντας χθες από τα τερέν του τένις του Μίλωνα την εικόνα του γηπέδου, σε πραγματικά ετοιμόρροπη κατάσταση στην τέως παιδική κερκίδα και με τον προβολέα με τις κεραίες της κινητής πάνω του να φαίνεται σάπιος και να λες ποτε θα πέσει, ας αναλογισούν όλοι αυτοί οι παράγοντες της Νέας Σμύρνης που σαμποτάρισαν το σχέδιο Τσακίρη για το νέο γήπεδο, τι έγκλημα έκαναν όχι για τον Πανιώνιο αλλά και για την πόλη της Νέας Σμύρνης. Πολλά Πανιώνια χέρια ήταν και είναι και χέρια που προμοτάρανε και από θέσεις αρχής ακόμα την αντίδραση για το γήπεδο και φαντάζομαι ότι πολλοί θα είναι και υποψήφιοι στις Δημοτικές εκλογές.
Εδώ έχει δίκιο ο NK99 λοιπόν. Ο Πανιώνιος είναι ένα κοινωνικό γίγνεσθαι και σαν τέτοιο έχει ανάγκη από πλάνο πάνω από ατομικά συμφέροντα. Και επειδή θέλουμε κάποιος να ασχοληθεί να βάζει τα λεφτά του, ε πως να το κάνουμε, αυτό το πλάνο πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε ο άνθρωπος να μην βγαίνει χαμένος. Άλλο να είναι ο Πανιώνιος επένδυση για αυτόν που βάζει τα λεφτά του και άλλο να είναι όχημα κάποιων που δεν βάζουν τα λεφτά τους και επιβιβάζονται στο όχημα για λόγους ιδίων συμφερόντων. Για να μην αδικούμε όμως κανένα, θα πρέπει να δεχτούμε ότι κατά καιρούς υπήρξαν άνθρωποι που δεν έβαλαν λεφτά αλλά έβαλαν προσωπική προσπάθεια και ρίσκα. Σίγουρα δεν μπορούμε όλους να τους τσουβαλιάσουμε στο ίδιο σακί.

Προσωπικά πιστεύω ότι το ζητούμενο τώρα είναι τι νέα αρχή μπορούμε να κάνουμε και να ευχηθούμε να είναι αυτή σε βάσεις που θα μπορέσουν να σταθούν στο μέλλον.

Αν θεωρούμε de facto πως αυτή η αρχή θα είναι με ένα σύλλογο δέσμιο και υποχείριο για πάντα, πιθανότατα κινούμαστε σε ένα υπαρκτό μεν αλλά πεσιμιστικό σενάριο. Προσωπικά θα ήθελα να πάρουμε τις όποιες δυνατές βοήθειες χωρίς μη ηθικά ανταλλάγματα και να τις χρησιμοποιήσουμε για ένα καθαρό και τίμιο μέλλον του συλλόγου χωρίς υπερβολές, με λογική και σύνεση.

dimosthenis είπε...

Προχθές που έγραφα είπα να μείνω στη χαρά της μέρας και να μην ασχοληθώ με τα διοικητικά και οικονομικά.
Μεσολάβησαν δυο μέρες. Είδα στην ΤV τον Αραβίδη, διάβασα τη συνέντευξη Δάρα και διαβάζω στα διάφορα μπλοκ τις αντιδράσεις των φίλων της ομάδας και ειλικρινά δεν ξέρω τι να υποθέσω.
Προχθες ο Βr αφιέρωσε ύμνο στον Αραβίδη. Παράλληλα την Τετάρτη οι πάνθηρες με το πανώ τους τον είπαν "ηθοποιό". Τι είναι επιτέλους ο άνθρωπος αυτός που ξεπερνάει τον εαυτό του ή ένας αριβίστας που αλλάζει ρόλους; Εγώ με την εμπειρία εφτά σχεδόν δεκαετιών ζωής λέω ότι πράγματι είναι ηθο-ποιός ποιεί ήθος για κάθε ένα πραγματικό φίλαθλο σ' αυτή τη δόλια χώρα. Τέτοιο τίμιο και στοχαστικό βλέμμα δεν συναντά κανείς συχνά σε ποδοσφαιριστές. Λόγια μετρημένα συμπεριφορά που μας κάνει να ντρεπόμαστε για λόγια και κινήσεις που προέρχονται από πανιώνια χείλια και χέρια και τον έχουν θίξει.
Έρχομαι τώρα στα διοικητικά με αφορμή τη συνέντευξη Δάρα. Τι λέει ο άνθρωπος:
- Είναι ξεφτίλα να πέσει ο Πανιώνιος στη γ' εθνική, ενώ μπορεί να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια αγωνιστικά με ελληνόπουλα
- Το χρέος περίπου 6,5 εκατομμύρια αν μπούμε σε κάποιο άρθρο είναι διαχειρίσιμο
- αυτοί που έφτιαξαν το χρέος έχουν παραγκωνιστεί
- η πόρτα για Τσακίρη είναι ανοιχτή ακόμα κι αν χρειαστεί να πάρει πίσω κάποια που τον χρεώσαν
- αν η ομάδα μπει σε άρθρο θα βρεθούν πολλοί μνηστήρες
- από τους παίχτες κανείς δεν έχει αποχωρήσει προς το παρόν
- Τον πρώτο λόγο για προπονητής έχει ο Αναστόπουλος
- Είναι αισιόδοξος για το μέλλον.
Εγώ αυτά διαβάζω και πάνω σ' αυτά θα τον κρίνω, κατά πρώτον αν είναι σωστά και κατά δεύτερον αν θα υλοποιηθούν.
Όταν η κριτική εντοπίζεται σ' αυτά ποια είναι σωστά και ποια λάθος είναι χρήσιμη. Όταν όμως διαβάζω "ο γαύρος πρόεδρος" τότε καταλαβαίνω ότι ό,τι λέει ο "γαύρος" θα είναι λάθος, γιατί δεν είναι πανιώνιος και οι γαύροι θέλουν το κακό μας, ακόμα κι αν δουλεύουν για μας χωρίς να πληρώνονται ακόμα κι αν βάζουν λεφτά από την τσέπη τους. Τώρα αν το χρέος είναι 8,5 ή 6,5 κοντός ψαλμός. Τώρα αν οι παίχτες μας πήραν μεταγραφή σε ομάδα Γ εθνικής ας αναλογιστούμε ποιος τους έστειλε εκεί χωρίς να πάρει φράγκο. Αν πάλι δεν αρέσει το πλάνο να χρησιμοποιείς παίχτες από το φυτώριο οου πρότεινε ένα άλλο πλάνο. Αν δεν αρέσει ο Σκούρας ο Δάρας ή ο όποιος άλλος ιδού πεδίο δόξης λαμπρό ας εμφανιστεί ο οποιοσδήποτε με το οικονομικό και διοικητικό του πλάνο και ας ασχοληθεί με τα του Πανιωνίου. Ποιος τον εμποδίζει; Αυτούς που εμφανίστηκαν έβαλαν κάποια χρήματα, αφιέρωσαν χρόνο από τη ζωή τους για την ομάδα εγώ τους βγάζω το καπέλο.
Περιττό να πω ότι δεν ξέρω κανέναν τους προσωπικά, για πρώτη φορά είδα το Σκούρα σε φωτογραφία με το πούρο του. Αυτά για να διαλύσω κάθε υποψία ότι ενέχομαι στις διαδικασίες. Είμαι και γω ένας από τους πολλούς που πονάνε την ομάδα και από την ομάδα.

NK99 είπε...

Το αν το χρέος παίζει στο στόμα όχι ενός απλού φιλάθλου αλλά στου κ. Δάρα πρόεδρου της ΠΑΕ Πανιώνιος κατά 2 εκ αυτό μάλλον δεν είναι ασήμαντη λεπτομέρεια....

Πράγματι αντιμετωπίζω με τεράστια καχυποψία οποιονδήποτε που χωρίς την απαραίτητη οικονομική επιφάνεια και το επίσης απαραίτητο πλάνο αναλαμβάνει να διοικήσει την ΠΑΕ. Γιατί η καχυποψία? Εμπειρία δεκαετιών...

Γνωρίζω έναν που έχει αποδεδειγμένα βάλει χρήματα στον Πανιώνιο. Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει χρέος σίγουρα δεν οφείλεται στην ανιδιοτέλεια όλων όσων έχουν ασχοληθεί με τον Πανιώνιο.

Όλοι δηλώνουν ότι αγαπάνε τον Πανιώνιο. Το θέμα είναι πως τον αγαπάνε. Ως μεγάλο σύλλογο ή ως ιπποφορβείο του εκάστοτε ισχυρού? Οι δηλώσεις του κ. Σκούρα που παρουσιάσε τον πόνο μας ως ευλογία κάτι δείχνουν....

Τέλος, δεν μας λένε ποιοι έκαναν κακό στον Πανιώνιο για να καταλάβουμε που πάει το πράγμα?



EndyS είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Ιωνα και τον Δημοσθένη.

δημητρης γουδι είπε...

κ μην ξεχνιομαστε ακομα δεν σωθηκαμε ΟΥΤΕ αγωνιστικα

zamis είπε...



''Με ιδιαίτερη ικανοποίηση έγινε γνωστό από τους ανθρώπους του Πανιωνίου το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου που διενεργήθηκ''

gazetta