Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Νίκη παραμονής και over


Ένα απόλυτα βαρετό πρώτο ημίχρονο κατέληξε σε ένα ενδιαφέρον και χορταστικό δεύτερο. Ωραία ατμόσφαιρα, πολλά γκολ και η παραμονή δείχνει πλέον πολύ κοντά.

Όταν δώσαμε τον Κολοβό, πουλήσαμε το μαργαριτάρι της ομάδας. Όταν χάσαμε όλη την υπόλοιπη ομάδα, χάσαμε τα ασημικά. Με την κατάσχεση του πούλμαν χάσαμε και τα χρυσά δόντια της γιαγιάς...

Ο σημερινός Πανιώνιος δείχνει και είναι μίζερος. Λούμπεν θα έλεγα...Όμως, εξακολουθεί να διαθέτει 15 στρέμματα γηπέδου εντός οικιστικού ιστού, χιλιάδες αθλητές και τμήματα υποδομών που με σωστή δουλειά, σε δύο χρόνια θα μπορούν να τροφοδοτούν και πάλι την ομάδα με σπουδαίους παίκτες. Σε αυτά θα προσθέσουμε τα έμπειρά μάτια που ψωνίζουν από τα ψηλά ράφια των μικρών κατηγοριών.

Επειδή οι ιδεολόγοι και τα πανιώνια χέρια μας τελείωσαν, καλό είναι να τα λάβει όλα αυτά υπόψιν κάθε υποψήφιος επενδυτής. Κάποιος που να θέλει να κερδίσει οικονομικά από το ποδόσφαιρο. Ας λάβει υπόψιν ότι ο Ατρόμητος που δεν διαθέτει ούτε τη μισή προίκα του Πανιωνίου χτυπά το χρυσορυχείο του CL με παίκτες που ο ακριβότερος έχει συμβόλαιο 170.000 ευρώ.Εμείς, με τη σωστή δουλειά δεν θα χρειάζεται να αγοράζουμε, γεγονός που σημαίνει φοβερή υπεραξία.

Όποιος δεν ψωνίσει από τον σημερινό Πανιώνιο του οικονομικού και ηθικού Limit down θα χάσει μια τεράστια οικονομική ευκαιρία και μια απίστευτη δυνατότητα προβολής, αφού με την εμπλοκή του θα θεωρηθεί άμεσα ευεργέτης, τραβώντας πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Αν δεν συμβούν όλα αυτά θα μας πάρει πολλά χρόνια για να βρούμε τον εαυτό μας, αλλά τελικά θα τα καταφέρουμε, γιατί οι ιδέες δεν πεθαίνουν.

16 σχόλια:

EndyS είπε...

Θα συνεχίσω να το γράφω κι ας γίνομαι κουραστικος.
Η μόνη σωτηρία της ομάδας είναι το γηπεδο. Αν θέλει η "κίνηση σωτηριας" η οποιαδήποτε άλλη κίνηση να βοηθήσει, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να πείσει τον Δήμο να βγει και να πει "ανοίξαμε και σας περιμένουμε"
Με άλλα λόγια να επιτρέψει να υλοποιηθεί το πλάνο του Τσακιρη για το γήπεδο και να δώσει το κίνητρο της εμπορικής χρήσης στον οποιο υποψήφιο επενδυτή.

dimosthenis είπε...

Για μια ακόμα φορά αισθάνομαι ικανοποιημένος που είμαι μέλος αυτού του ξεχωριστού πανιώνιου μπλοκ. BR εστίασες με απόλυτη ακρίβεια σ' αυτό που ένιωσε χθες κάθε σκεπτόμενος Πανιώνιος φίλαθλος. Είδαμε μια ομάδα ζωντανή, υγιή, γεμάτη νιάτα, φρεσκάδα και πάθος να μετουσιώνει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργούσε, απέναντι σε μια ομάδα λεγεωνάριων. Από τη μια μεριά ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και το θέαμα και από την άλλη μεριά προβληματισμός για το μέλλον, αφού όλος ο κορμός της ομάδας θα μετοικήσει χωρίς κανένα οικονομικό κέρδος στην Κούλα.
Και φυσικά αναλογίστηκα. Πέρσι τολμήσαμε και κατεβάσαμε μια εντελώς νεανική ομάδα από ελληνόπουλα. Αναδείξαμε νέα ταλέντα, κάποιους από αυτούς πουλήσαμε και φέτος συνεχίσαμε στο ίδιο μοτίβο. Καταφέραμε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές και διοικητικές συγκυρίες να κρατηθούμε στην κατηγορία πέρσι κάτι ανάλογο προβλέπεται και φέτος. Εδώ υπάρχουν σίγουρα κάποιοι αφανείς ήρωες που με σωστή δουλειά τροφοδοτούν όχι μόνο τον Πανιώνιο αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο με αθλητές χρυσάφι. Τους πρέπει δόξα και τιμή. Αλλά και κάποιος παράγοντας με όραμα για να τους αξιοποιήσει. Απορώ που δεν έχει βρεθεί ακόμα κανείς. Μήπως κάποιοι φρόντιζαν μέχρι τώρα να μην εμφανιστεί;
Θα κάνω δυο αναφορές ακόμα. Μια στον αγαπημένο Αντώνη Μανίκα. Οι χθεσινές δηλώσεις του στην TV εξέφραζαν κάθε Πανιώνια ψυχή και είναι μεγάλη τύχη και τιμή που υπάρχει στην ομάδα. Να είναι καλά και τον ευχαριστούμε.
Η δεύτερη αναφορά είναι στο Νίκο Αναστόπουλο. Η δουλειά του στην επιθετική λειτουργία της ομάδας φάνηκε κυρίως στη φάση του δεύτερου γκολ. Ήταν φανερό πως η άσκηση δουλεύτηκε στην προπόνηση. Άνοιγμα από τον χαφ στο εξτρέμ και από κει πάσα προς τα πίσω στο επερχόμενο χαφ που έμπαινε στην περιοχή και κατευθείαν τελείωμα στη γωνία. Επίσης η διαρκής παρουσία του Κολοβού μέσα στη μεγάλη περιοχή έδωσε την ευκαιρία σκοραρίσματος για τρίτο και τέταρτο γκολ. Συγχαρητήρια κόουτς.

br fun_atic είπε...

Δεν υπάρει λόγος να ψάχνουμε φωτισμένους παράγοντες.

Επενδυτή θέλουμε. Επενδυτής σημαίνει κέρδος. ΟΚ,αν το θέλει, μπορεί να το καταφέρει.

Αυτό που λέει ο Endyς είναι το σπουδαιότερο. Και εδώ κολλάνε και τα άρθρα του πτωχευτικού κώδικα. Χωρίς οικονομικό πλάνο και έσοδα δεν υπάρχει θέμα 106. Αν όμως ο Πανιώνιος είναι προίκα εμπορικών χρήσεων το πράγμα άλλαζε...

br fun_atic είπε...

Πριν από μερικά χρόνια ο Κιντής ανέλαβε, όπως δήλωνε, να ανεβάσει επίπεδο τον Πανιώνιο. Θεωρούσε σίγουρη την τρίτη θέση και πίστευε ότι μπορούσαμε να πάμε παραπάνω.

Για τον α-β λόγο, εκείνη την εποιχή βρέθηκε χρηματοδότης να υποστηρίξει το πλάνο εκείνο ( το οποίο μεταξύ μας ήταν παρανοικό), δεδομένου μάλιστα ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα στηρίζονταν σε ακριβές και ποιοτικότερες μεταγραφές.

Σήμερα που όλες οι ομάδες είναι χάλια, που με ελάχιστα χρήματα βγάζεις την ομάδα cl και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ έχουμε την τεχνογνωσία να παρουσιάσουμε μια επιτυχημένη ομάδα πιτσιρικάδων, δεν βρίσκουμε χρηματοδότη...

Τι να πω ρε παιδιά...

Και το αστείο της χρονιάς: Στην αρμάδα του Κιντή, ανάμεσα στους πωλητές cd/dvd υπήρχε ο Βαζ Τε, ο οποίος απέδειξε και ότι μπορούσε να κάνει πράγματα και θαύματα και να τον πουλήσουμε χρυσάφι...

John - Singapore είπε...

Υπάρχει καμιά πληροφορία για τον οικονομικό έλεγχο ρε παιδιά? Πότε θα ολοκληρωθεί επιτέλους? Έτσι ενημερωτικά ρωτάω γιατί όλα τα άλλα τα έχω λύσει στο μυαλό μου...

br fun_atic είπε...

Κάθε βδομάδα ακούω οτι ι οικονομικός έλεγχος τελειώνει και τελικά παίρνει καινούρια παράταση. Ειλικρινά δεν μπορω να καταλάβω τον λόγο που έχει καθυστερήσει τόσο πολύ.

NK99 είπε...

Νομίζω ότι η σωστή ερώτηση είναι πότε θα δημοσιοποιηθεί ο έλεγχος...

Unknown είπε...

Ασσο αυριο να κονομησει το συμπαν από την ανεξαρτητη αρμαδα μας,απο 1.60 την Τριτη 1.40 Σαββατο πρωι και εχει και πιο κατω...

Unknown είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/xwris-isologismo-paniwnios-kai-platanias/757647

δημητρης γουδι είπε...

τεταρτη ή πεμπτη παιζουμε;;

br fun_atic είπε...

Τεταρτη

br fun_atic είπε...

Αναμένουμε όλοι την απόφαση για την τύχη της ομάδας.
Ήξερα ότι δεν έχουν δημοσιευτεί ισολογισμοί, δεν γνώριζα όμως ότι η συγκεκριμένη παράλειψη μπορούσα να επιφέρει τον υποβιβασμό της ομάδας...

δημητρης γουδι είπε...

προλαβαινουμε να πεσουμε κ χωρις τον ισολογισμο......δυστυχως.
ρε αναστο καθεσαι που καθεσαι πισω σε ολο το β' ημιχρονιο παρε ενα τηλ ρε τον νικο τον παντελη να βοηθησει κ αυτος.
μακαρι με την τριπολη να εχει λιγο κοσμο παραπανω γιατι δεν μας βλεπω καλα :((((

dimosthenis είπε...

Σήμερα δικαιώνεται το σάιτ που επέμενε ότι το πρόβλημα της ομάδας δεν ήταν ο προπονητής. Ο Αναστόπουλος έκανε το ίδιο λάθος που έκανε με την Καλλονή. Δεν ενίσχυσε την ομάδα που πιεζόταν, δεν ξύπνησε τους παίχτες του εγκαίρως, άφησε τον Κούρντι να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, ώσπου φάγαμε το γκολ και ευτυχώς γλυτώσαμε ένα ακόμη. Στο τέλος πιέσαμε αλλά λίγο η τύχη που μας γύρισε την πλάτη, λίγο η μέτρια απόδοση του Κολοβού πετάξαμε δυο ακόμη βαθμούς. Ελάχιστος κόσμος και αυτός απογοητευμένος. Μακάρι με τον Αστέρα να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί.

Ron Barceló είπε...

Πότε θα τελειώσει το μαρτύριο...

Δυσκολεύομαι να θυμηθώ πιο ψυχοφθόρα χρονιά.

zamis είπε...

Χαιρομαι που(επιτελους)οι Πανθηρες ξυπνησαν και βγαζουν και πανω με νοημα