Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Δημήτρης Τερεζόπουλος


Λίγο πολύ όλοι περιμέναμε τη λύση της συνεργασίας με τον Νίκο Αναστόπουλο. Η ομάδα, δυστυχώς, δεν μπορούσε να αντέξει το συμβόλαιό του ( το οποίο απ’ όσο γνωρίζω ήταν ιδιαίτερα λογικό). Ο Αλενατόρε είναι από τους προπονητές που από παλιά είχα στο μυαλό μου ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν στην ομάδα και για τον λόγο αυτό είδα με καλό μάτι την πρόσληψή του (ανεξάρτητα από το αν πίστευα ότι ο Παναγόπουλος είχε και μπορούσε να δώσει πράγματα). Στο διάστημα που έμεινε στην ομάδα δεν είδαμε κάτι σπουδαίο σε επίπεδο απόδοσης, σίγουρα όμως πέτυχε νίκες σε παιχνίδια κλειδιά για την παραμονή με κυριότερο το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Πιθανολογώ ότι λόγω εμπειρίας  έδωσε σιγουριά στους παίκτες, ενώ λέγεται ότι κράτησε καλά και τα αποδυτήρια. Συνολικά λοιπόν, στο διάστημα που έμεινε, προσέφερε και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Ο Αναστόπουλος, αν και έμπειρος προπονητής, δεν ξέρω κατά πόσο έχει την ικανότητα ή την υπομονή να αναδείξει νέους παίκτες. Δυσκολεύομαι να θυμηθώ παίκτη που να έχει αναδείξει, γεγονός που ίσως και να οφείλετε στο ότι δύσκολα στεριώνει σε ομάδα για μεγάλο διάστημα. Γενικά όμως εκτιμώ ότι έχει την τάση να στηρίζεται σε έμπειρους παίκτες.

Ο Πανιώνιος όμως της επόμενης σεζόν θα είναι μια εντελώς νέα και σε μεγάλο βαθμό άπειρη ομάδα ( τι ‘χες Γιάννη τι ‘χα πάντα), η οποία θα απαρτίζεται κυρίως από παίκτες της Κ20 και ίσως 1-2 έμπειρους, εάν και εφόσον κατορθώσουμε να πάρουμε μια προσωρινή φορολογική ενημερότητα. Τον ρόλο αυτό μπορεί να τον παίξει άνετα ο Δημήτρης Τερεζόπουλος.

Ο Τερεζόπουλος δεν είναι ένας τυχαίος προπονητής. Έχει επιδείξει σημαντικές επιτυχίες στις ομάδες υποδομών που ανέλαβε. Για έξι ολόκληρα χρόνια ήταν προπονητής σε τμήματα του ερασιτέχνη. Έχει πάρει δύο πρωταθλήματα ΕΠΣΑ με τους εφήβους, ενώ θα μπορούσε να συνεχίσει την καλή δουλειά αν δεν προσλαμβάναμε την ομάδα των Ιταλών προπονητών, που τελικά δεν γνωρίζω, παρά το βαρύ βιογραφικό τους, τι υπηρεσίες προσέφεραν στην ομάδα. Ο Τερεζόπουλος προσελήφθη άμεσα από τον Ολυμπιακό, στον οποίο έμεινε συνολικά τέσσερα χρόνια, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα Κ17. Από το καλοκαίρι και κατόπιν εισήγησης του Έβανς Παυλόπουλου, εργάζεται και πάλι στον Πανιώνιο και συγκεκριμένα στην Κ20 ομάδα, με την οποία κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Απ’ όσο γνωρίζω είναι κάτοχος του UEFA PRO, που σημαίνει ότι έχει και τα τυπικά προσόντα να ηγηθεί της ομάδας.

Φέτος, ανέλαβε την ευθύνη της πρώτης ομάδας σε ένα μόλις παιχνίδι. Στο εντός με τον ΠΑΣ. Όχι μόνο πέτυχε τη νίκη (βασικότατη) αλλά η ομάδα παρουσίασε και πάρα πολύ καλή απόδοση. Τώρα πλέον που έχω δει κάποιες φορές την Κ20 ομάδα, αντιλαμβάνομαι ότι ο Τερεζόπουλος κατάφερε έστω και σε αυτό το παιχνίδι να περάσει στους παίκτες κάποια από τα στοιχεία του παιχνιδιού των μικρών κα συγκεκριμένα το συνεχές γύρισμα της μπάλας και την υπομονή στην επίθεση.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Τερεζόπουλος είναι ένας πολύ καλός και σοβαρός προπονητής. Για να πετύχει θα χρειαστεί να δουλέψει πολύ, να του βγουν όλοι οι πιτσιρικάδες και να κατορθώσει η ομάδα να αποκτήσει και 2-3 παίκτες με εμπειρίες στην κατηγορία. Σίγουρα θα χρειαστεί και τύχη, την οποία είχαν αρκετοί από τους προκατόχους του που βρέθηκαν σε παρόμοια κατάσταση.

Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία (αν και δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως)!

30 σχόλια:

antonis είπε...

Καλώς η κακώς μια ομάδα για να υπάρχει και να υφίσταται πρέπει να έχει κάποια σημεία αναφοράς , είτε αυτά λέγονται τίτλοι, είτε κόσμος, είναι ονόματα ποδοσφαιριστών , είτε καλό η τουλάχιστον γνωστό όνομα προπονητή.
Φαίνεται παράξενο αλλά το μοναδικό γνωστό όνομα που είχε μείνει στην ομάδα ήταν αυτό του ΑΝΑΣΤΌΠΟΥΛΟΥ .
Ο ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ θα αναλάβει, αν αναλάβει, μια ομάδα ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ και ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ από τον ΤΣΑΚΙΡΗ και τα ΠΑΝΙΩΝΙΑ ΧΕΡΙΑ.
Θα είχε κάποιες μικρές πιθανότητες να πετύχει αν ο σύλλογος είχε την συμπαράσταση του κόσμου του.
Τα ΠΑΝΙΩΝΙΑ ΧΕΡΙΑ(που δεν είναι ανώνυμα) φρόντισαν όμως να διώξουν και τελευταίους απομείναντες , η περσινή ομάδα δυσφήμισε και το ελληνικό πρωτάθλημα και την Ιστορία του συλλόγου έχοντας τους μισούς παίκτες κλεισμένους σε άλλες ομάδες από τον Δεκέμβριο.
Μεγάλο το κακό και αυτό θα φανεί όταν θα παίζουμε με 500 το πολύ φιλάθλους στην έδρα μας .
Δυστυχώς στη περσινή χρόνια μπήκαν πολύ γερά οι βάσεις για το επερχόμενο ποδοσφαιρικό θάνατο του Συλλόγου.
Έχει ανοιχτεί ο λάκκος και καλείται ο Τερζόπουλος να βάλει την Ταφόπλακα, χωρίς καμιά αμφιβολία
θα πρόκειται περί θαύματος αν τα φετινά πιτσιρίκια μαζί με τον όποιο προπονητή, κρατήσουν τον σύλλογο στην Κατηγορία.

br fun_atic είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
br fun_atic είπε...

Γιατί στην τέχνη και στο Πανιώνιο Ίντερνετ δεν υπάρχει παρθενογένεση.
http://www.panionianea.gr/2014/05/blog-post_2545.html?m=1

Οταν λέμε νεαρός εννοούμε κατά το τραγούδι του Ζαμπέτα ο "πενηντάρης".

:)

br fun_atic είπε...

Εδώ λέμε πιτσιρίκο τον griniaris.Τι λέμε τώρα

IWN1998 είπε...

Δεν είναι και κανένας γέρος ο griniaris...

br fun_atic είπε...

Γέρος; Χθες τον είδα να κάνει παρκουρ στην πλατεία.

zamis είπε...

Ναι ρε συ,κραταγε κι ενα κοκορετσι στο χερι

br fun_atic είπε...

Αλλά ξέρεις γιατί τα λέει αυτά ο Ιωνάς :)

br fun_atic είπε...

Και δεν μας λες κύριε...όταν ελεγες ότι σε ενα ολοκληρο σχολειο ησουν ο μόνος Πανιώνιος, μήπως ξεχνουσες κάποιον?

John - Singapore είπε...

Ο μόνος Πανιώνιος σε ένα σχολείο της Αθήνας... Εμείς είμαστε 2 Πανιώνιοι σε μια εταιρεία της Σιγκαπούρης!!!

br fun_atic είπε...

Σε λίγο καιρό μόνο έτσι θα βρίσκεις Πανιώνιους. Δύο στη Σιγκαπούρη, έναν στα νησιά του Πάσχα, πέντε στην Οκλαχόμα και 3 στον διεθνή διαστημικο σταθμό. Γιατί έτσι οπως βαδίζουμε, ο πανιώνιος φίλαθλος στη Ν.Σμύρνη και στο γήπδο θα είναι είδος υπό εξαφάνιση.Κάτι σαν τη φώκια μονάχους - μονάχους (ωραίο όνομα για σύνδεσμο φιλάθλων).

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Σάββατο πρωί παίζει στη Ν. Σμύρνη η Κ-20.

10.05.14
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
(ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ.) 11:00 πμ

br fun_atic είπε...

Χθες πήγα στο γήπεδο και είδα το ελευταίο 20λεπτο του φιλικού με τον Λεβαδειακό. Είχαν ήδη μπει τα γκολ, και το παιχνίδι είχε μάλλον χαλαρώσει. Καθόμουν λοιπόν αι χάζευα το υπόλοιπο παιχνίδι και άκουγα τα σχόλια των διπλανών. Πρώτα απ' όλα έχω να σας μεταφέρω ότι οι περισσότεροι ήταν ευχαριστημένοι από αυτό που είχνα δει, πράγμα οπωσδήποτε θετικό. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το σχόλιο του διπλανού μου που έλεγε σε προπονητή του Πανιωνίου. Κοίτα τι έχει κάνει ο Τερεζόουλος: τους δείχνει πέντε απλά πράγματα και αυτά βγαίνουν στο χορτάρι.
Έχει αόλυτο δίκιο. Αυτό είχαμε δει και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Δυο απλά πράγματα έκαναν παραπάνω οι παίκτες (υπομονή και γύρισμα της μπάλας) και κατάφεραν δύο πράγματα: και να πάρουν το αποτέλεσμα και να παρουσιάσουν ένα σύνλο αρκετα διαφοροποιημένο, ιδίως σε σχέση με την εικόνα που παρουσίασαν επί μουστάκια.

Για τον Τερεζόπουλο να κρατήσυμε δύο πράματα. Είναι ίσως ο μοναδικός προπονητής τα τελευταία χρόνια που απολαμβάνει μεγάλης αποδοχής κατά την πρόσληψή του. Αν καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε ενημερότητα για να ανεβάσουμε παίκτες και αν ενισχυθούμε και με μερικούς καλούς και φθηνούς έμπειρους θα τα πάμε καλά. Θα χρειαστεί και λίγη τύχη, η οποία σχεδόν πάντα συνοδεύει τους εργατικούς ανθρώπους.

tg3 είπε...

Απο όσα γνωρίζω δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφαλιστικής ενημερώτητας του Πανιωνίου εφόσον οι δόσεις προς το ΙΚΑ (Καλλιθέας στην προκειμένη περίπτωση) πληρώνονται κανονικότατα...εκτός κι αν παίζει ρόλο και κάτι άλλο , πχ εφορία...???

John - Singapore είπε...

Έχουμε κανένα νέο απο τα Διοικητικά? Θα μπούμε στο άρθρο? Οι "σωτήρες" κάνουν κάτι χειροπιαστό ή όλοι είναι στο "περίμενε"...

br fun_atic είπε...

φορολογική ενημερότητα.Υποτίθεται ότι έχουμε χάσει τον διακανονισμό, άρα λογικό μου φαίνεται να μην είναι εύκολο να μην μπορούμε να πάρουμε φορολογική ενημερότητα.

Φαντάζομαι ότι ο μόνος τρόπος για φορολογική είναι να γίνει κάποιο νομικό τρικ που να σχετίζεται με την αίτηση υπαγωγής στο 106.
Δεν μπορώ να ξέρω αν μπορεί να υπάρχει κάποιου είδους εξυπηρέτηση εκ μέρους του δημοσίου

br fun_atic είπε...

Αυτό που μπορώ να καταλάβω John είναι ότι ο Τσακίρης εξακολουθεί να κατέχει το 23% των μετοχών και να διατηρεί αξιώσεις άνω των 2 εκ ευρώ.

Φαντάζομαι ότι η οποιαδήποτε επιτροπή σωτηρίας πρέπει να έχει τουλάχιστον την ανοχή του. Ο λόγος; Όσο τσαμπουκαλής κι αν είναι αυτός που αναλαμβάνει, χρειάζεται οπωσδήποτε τη συγκατάθεση του Τσακίρη για την υπαγωγή στο 106. Διαφορετικά πρέπει να άρει την ευθύνη πτώσης της ομάδας στην Γ'.

Αν έχεις ατά στο μυαλό σου, μπορείς να αναλύσεις την Πανιώνια καθημερινότητα και υπό ένα διαφορετικό πρίσμα.

Unknown είπε...

Έπρεπε να έχει γίνει από καιρό..πόσο πιο κακός μπορεί να είναι ο Τερεζόπουλος από όλους αυτούς που κάνανε παρέλαση στον πάγκο κατά καιρούς ? Αισιοδοξία λοιπόν...

br fun_atic είπε...

Πιστεύω ότι ειναι απο τους καλύτερους των τελευταιων ετων.Βέβαια αυτό πρεπει να το αποδείξουν και τα αποτελεσματα σε ενα άθλημα οπου η μπάλα ειναι πόρνη και το πρωτάθλημα το μαγαζί της...

IWN1998 είπε...

Για την υπαγωγή στα άρθρα, δημιουργεί πρόβλημα η προσφυγή Λάσνικ. Πόσα του χρωστάνε; Οι της επιτροπής είχαν πει ότι για κάποια τρέχοντα θα αναλάμβαναν να τα αντιμετωπίσουν οικονομικά. Με οποιαδήποτε προσφυγή σε εκκρεμότητα, δεν έχουμε δυνατότητα υπαγωγής.

Miltos@Chios είπε...

...εκτός απο Σιγκαπουρη,Tuscon ειμαστε και δυο στην Χιο και τεσσερεις στην Μυτιληνη...

br fun_atic είπε...

Με δεδομένο ότι ο Τσάβαλος έχει παραιτηθεί, μπορείτε να μου πείτε ποιος υπογράφει;

Griniaris είπε...

Αντί να κάνετε πικρόχολα σχόλια,δεν κανονίζετε τίποτα καλύτερα; Ζηλιάρηδες...

br fun_atic είπε...

Σε συνέντευξή του, ο Καλίν Ιβάνωφ μας ενημέρωσε ότι θέλει πολύ να καθιερωθεί στον Πανιώνιο αν και το συμβόλαιό του έχει λήξει και έχει ήδη δεχτεί προτάσεις από άλλες ομάδες...

Ελπίζω να μην γίνει κανένα αστείο και να τους χάνουμε πριν καν παίξουν στην πρώτη ομάδα. Βέβαια, μετά την περίπτωση Ανέστη, όλα τα ενδεχόμενα δείχνουν πιθανά...

br fun_atic είπε...

Κε Καράβολα είχα σκοπό να σας απαντήσω, αλλά εδώ και καιρό το βρίσκω από ανούσιο έως βαρετό.

NK99 είπε...

Δεν έχω διαβάσει το υφιστάμενο καταστατικό ούτε το προτεινόμενο διότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα του συλλόγου αλλά τα πρόσωπα που θαυμάσαμε στην τελευταία ΓΣ.

Σε κάθε περίπτωση όμως κάποιος άνθρωπος ασχολήθηκε δαπανώντας προωπικό χρόνο για να φτιάξει κάτι για τον Πανιώνιο. Επομένως το πρόσωπο και το κείμενο αξίζουν το σεβασμό ακόμα και αν κάποιος δεν συμφωνει με το κείμενο και δεν συμπαθεί το πρόσωπο.

Δεν έχω διάθεση να παρέμβω σε διαμάχες που δεν με αφορούν αλλά κάποια στιγμή επειδή το πρόβλημα όπως έγραψα παραπάνω έχει ονοματεπώνυμα αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω το σεβασμό μου σε όποιους έχουν προσπαθήσει ανιδιοτελως για το σύλλογο και στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνω όλους όσους πλακώθηκαν στη τελευταία ΓΣ...

Panos είπε...

@ΝΚ99
Το εν ισχύ Καταστατικό του Ερασιτέχνη είναι εδώ:
http://www.panionios.gr/files/KATASTATIKO.pdf

Ο οικοδεσπότης του blog παρέδωσε μια πρόταση για ένα σύγχρονο και λειτουργικό Καταστατικό, που πρέπει να συζητηθεί από όσους είναι Μέλη του Συλλόγου και όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον του.

Νομίζω ότι μόνο ο διάλογος μπορεί να δώσει προοπτική

br fun_atic είπε...

Το καταστατικό που παρέδωσα είναι αποτέλεσμα εργασίας τριών μηνών . Είναι η δική μου πρόταση για τον Πανιώνιο και σαφέστατα δεν αποτελεί θέσφατο.Ο κος Μισαηλίδης προς τιμή του δέχτηκε να παρουσιάσει στο ΔΣ ένα καταστατικό εντελώς διαφορετικό από το παλιό ,αβολο για πολλούς.επίσης προς τιμή του δέχθηκε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου να αποφασίσει ο κόσμος για τον νόμο του συλλόγου.Εννοείται οτι δέχομαι οποιαδήποτε κριτική και παρατήρηση απ´ οποιονδήποτε το έχει μελετήσει .Όποιος κάνει κριτική χωρίς να το έχει διαβάσει νομίζω ότι εκτίθεται. Καλό θα ηταν να παρουσιάσω το καταστατικό για να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους επέλεξα ορισμένες λύσεις . Σε κάθε περίπτωση είναι υπερήφανος για το έργο που μου ανέθεσε ο σύλλογος . Ηταν τιμή μου.

br fun_atic είπε...

Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα, ιδιαίτερες ευχές όμως στον καλό μας φίλο Κωστή Τσαλπατούρο!

Τις ευχές μας και στον Κωνσταντίνο Τσακίρη!

zamis είπε...

Χρονια πολλα κι απο εμενα