Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ξεκίνημα


Τη Δευτέρα 30/6 και αν δεν κάνω λάθος στις 18:00 θα γίνει η πρώτη προπόνηση της ομάδας για την αγωνιστική σεζόν 2014-2015. Το τεχνικό επιτελείο έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υπάρχει πληρότητα σε όλες τις γραμμές, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών.

Αυτή η χρονιά θα είναι περίεργη. Η φουρνιά των νέων παικτών που θα κληθούν να υπερασπίσουν την ιωνική ασπίδα είναι πολύ καλή. Καλύτερη από την περίφημη γενιά των μωρών του Ελέ. Η βασική τους διαφορά είναι ότι οι νέοι μας παίκτες είναι πράγματι μωρά ενώ ο κος Ελευθερόπουλος είχε την τύχη, ανάμεσα σε αρκετούς ταλαντούχους νεαρούς παίκτες να έχει και αξιόλογους έμπειρους και μάλιστα σε κάθε γραμμή. Μολονότι ο Δημήτρης Τερζόπουλος είναι ανάμεσα στους καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους στην κατηγορία προπονητές, σίγουρα θα χρειαστεί την τύχη που είχε και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος και ο κος Παντέλης.

Σίγουρα δεν είναι μόνος ο Πανιώνιος που αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, από την άλλη πλευρά σε ένα πρωτάθλημα από το οποίο θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες σίγουρα θα ευνοηθούν αυτές οι οποίες θα βρίσκονται σε κάπως καλύτερη κατάσταση και θα μπορέσουν να ενισχυθούν κατά τρόπο ουσιαστικό. Τέλος, η ομάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον ίδιο της τον εαυτό, δηλαδή την κόπωση ή ακόμη και την αδιαφορία των φιλάθλων, οι οποίοι για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα αρκεστούν στον στόχο παραμονής και μάλιστα σε ένα ομιχλώδες διοικητικό και οικονομικό τοπίο.

Να μην ξεχνάμε κάτι βασικό. Η ομάδα φέρεται να έχει συμφωνήσει με αρκετούς νέους και φιλόδοξους παίκτες από χαμηλότερες κατηγορίες. Φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα. Όμως αν δεν υπαχθούμε σε κάποια ευνοϊκή ρύθμιση ή αν η υπαγωγή γίνει αργότερα από την 31/7/2014 όταν και λήγει η προθεσμία υποβολή των νέων συμβολαίων τότε η ομάδα που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή που θα κληθεί να συμμετάσχει στο όποιο πρωτάθλημα.

Η αβεβαιότητα είναι μεγάλη, όπως και η κόπωση του κόσμου. Όπως κι αν έχει η κατάσταση, οφείλουμε τη Δευτέρα να στηρίξουμε το νέο ξεκίνημα αλά και τους ανθρώπους που αυτή τη δεδομένη στιγμή ρισκάρουν χρήματα και την προσωπική ή επαγγελματική τους φήμη, προκειμένου να μπορέσει ο Πανιώνιος να σταθεί στα πόδια του.

2 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Ανακοινώθηκε οτι η πρωτη ειναι στις 18:30

John - Singapore είπε...

Το ίντερνετ αναφέρει οτι ήταν 500 οπαδοί στην χθεσινή πρώτη! Αν ισχύει τότε εκπλήσομαι ευχάριστα! Να σκεφτεί κανείς οτι σε κάποιους αγώνες δεν είχαμε 500 άτομα και να πηγαίνουν τόσοι για προπόνηση? Μωρέ μπράβο...