Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Νίκη στα ψηλά βουνά


Είναι βέβαιο ότι τα φιλικά παιχνίδια δεν αποτελούν πλήρη απόδειξη της πορείας μιας ομάδας στο πρωτάθλημα. Σίγουρα όμως αποτελούν ένα καλό εργαλείο για τον προπονητή και τους φιλάθλους προκειμένου να βγάλουν κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Νομίζω ότι το πρώτο δυνατό φιλικό κόντρα στον ΠΑΣ άφησε ικανοποιημένους όλους μας για πολλούς λόγους.

Πρώτα απ’ όλα η νίκη έχει την αξία της ακόμη και σε επίπεδο αλάνας. Πόσω μάλλον όταν αυτή επιτυγχάνεται από μια εντελώς άπειρη και νεανική ομάδα απέναντι σε έναν έμπειρο και σοβαρό αντίπαλο. Το στοιχείο όμως που μετράει πολύ στη δική μου συνείδηση είναι ότι καταφέραμε να κερδίσουμε μια ομάδα με παρόμοιους στόχους με εμάς αλλά με μεγαλύτερη εμπειρία. Χωρίς λοιπόν να πετάμε στα ουράνια, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από το πρώτο σοβαρό δείγμα της δουλειάς του κου Τερεζόπουλου. Εννοείται ότι περιμένουμε με αγωνία και το επόμενο φιλικό κόντρα στον Παναιτωλικό. Είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο κος Τερεζόπουλος θα δώσει πολύ καλό δείγμα δουλειάς, επιμένω όμως ότι θα χρειαστεί και πολύ τύχη. Σίγουρα θα χρειαστεί (προπονητής και ομάδα) μεγάλη στήριξη από όλους μας.

Από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και με δεδομένο ότι δεν έχουμε καθαρόαιμο σέντερ φορ (έχω έναν στο σπίτι αν ενδιαφέρεστε) και επιτελικό χαφ, κρατάω ότι δείχνει να σκοράρει με σχετική άνεση (είναι βέβαια πάρα πολύ νωρίς για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα γι αυτό). Στα αρνητικά είναι οι πολλοί τραυματισμοί και μάλιστα όχι νεαρών παικτών, όπως θα περίμενε κανείς, που δεν έχουν ξανακάνει προετοιμασία επιπέδου πρώτης κατηγορίας, αλλά έμπειρων και αναντικατάστατων παικτών.

Στα μεταγραφικά εξακολουθεί να παίζει πολύ το όνομα του Ιμπαγάσα και κάτι ψήνεται με έναν επιθετικό (καλό όπως ακούω, δεν ξέρω όμως όνομα). Το κόστος μεταγραφής ακούγεται στην πιάτσα ότι ανέρχεται στις 40.000 ευρώ. Δύσκολη επιλογή γιατί μιλάμε για ένα παίκτη που μπορεί να σου κάνει τη διαφορά από το πουθενά, είναι γνωστό όμως ότι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών, ενώ και ο χρόνος συμμετοχής του λογικά θα είναι μικρός ανά παιχνίδι. Αν το ποσό είναι όντως αυτό, εγώ προσωπικά θα έπαιρνα το ρίσκο να τον εντάξω στην ομάδα, δεδομένου ότι θα χρειαστούμε την εμπειρία και την κλάση του σε κάποια καθοριστικά παιχνίδια. Να μην ξεχνάμε ότι φέτος πέφτουν τέσσερις, ενώ αρκετές ομάδες θα παίξουν με νεαρούς παίκτες, άρα το κάτι παραπάνω στο ρόστερ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Βέβαια, η απόκτηση Ιμπαγάσα θα ρίξει κι άλλο νερό στην κουβέντα που γίνεται για τις σχέσεις μας με τον Ολυμπιακό, με αρνητική επίπτωση στους φιλάθλους και κατά συνέπεια στην πώληση των διαρκείας. Επειδή όμως μιλάμε για ελληνικό ποδόσφαιρο και δη πανιώνιο, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος…Θα τον δούμε σύντομα και βλέπουμε…

Καλές οι μεταγραφικές φήμες, όμως ακόμη δεν έχουμε νέα για την υπαγωγή της ομάδας σε κάποιο ευεργετικό άρθρο. Υποτίθεται ότι θα έχουμε νέα στις επόμενες ημέρες. Αυτό που δυσκολεύομαι να καταλάβω, γιατί είναι γεγονός ότι δεν έχω καταφέρει να συλλέξω τις απαραίτητες πληροφορίες, είναι με ποιο τρόπο θα καταφέρουμε να πάρουμε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα…Από Πέμπτη τα σπουδαία…

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μια μικρή παρατήρηση για το μπάσκετ. Κάθε απόφαση του κου Λιανού θα είναι σεβαστή. Στα δικά μου μάτια φαντάζει βέβαια ανεξήγητη η διάθεση αποχώρησης του, δεδομένης μάλιστα της προοπτικής κατασκευής του νέου γηπέδου (προσωπικά θα ήθελα να δοθούν τα χρήματα αυτά σε έργα υποδομής στο γήπεδο του ερασιτέχνη και όχι στην κατασκευή ενός πολυτελούς και ίσως εξεζητημένου γηπέδου μπάσκετ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία), αλλά τέλος πάντων σεβαστή. Νομίζω όμως ότι ο κος Λιανός θα έπρεπε να είχε ξεκαθαρίσει πλήρως τη θέση του προκειμένου να υπάρξει ο χρόνος να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση (έχω πληροφορηθεί για μια κίνηση που γίνεται από φίλους της ομάδας) προκειμένου να μην προκαλείται τόσο άγχος και πίεση σε παίκτες και φιλάθλους.
Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι τη λύση ΔΕΝ μπορεί να τη δώσει ο ερασιτέχνης, αφού ήδη σηκώνει τον σταυρό της ΠΑΕ και φυσικά δεν μπορεί να αναλάβει άλλη μία ανώνυμη εταιρεία. Πέρα όμως από το καθαρά πρακτικό πρόβλημα, θεωρώ ότι ο ρόλος του ερασιτέχνη είναι και πρέπει να είναι διαφορετικός από την διοίκηση επαγγελματικών τμημάτων. Είναι η διαπεδαγώγηση των παιδιών μας και η εξασφάλιση άρτιων συνθηκών άθλησης. Δυστυχώς όμως η ανάληψη ευθυνών πέρα των ορίων του ερασιτεχνικού αθλητισμού δημιουργεί προβλήματα τόσο στον ερασιτέχνη, όσο και στα παιδιά μας.

5 σχόλια:

EndyS είπε...

Η αλήθεια είναι ότι με εξέπληξε ευχάριστα το αποτέλεσμα.
Από την άλλη δεν υπάρχει πρωτάθλημα φιλικών, όπως άλλωστε λίγο πολύ το αναφέρει το κείμενο σου, οπότε κρατάμε μικρό καλάθι.
Στο παρελθόν έχουμε δει πολλές φορές ομάδες που "πετάνε" στα φιλικά να πατώνουν στο πρωτάθλημα και το αντίθετο.

br fun_atic είπε...

Με ανακοίνωση της ΠΑΕ πληροφορηθήκαμε την εξασφάλιση ενημεροτήτων,άρα και την επικύρωση των μεταγραφών. Πραγματικά καλά νέα. Παρακολουθούμε τη συνέχεια.

dimosthenis είπε...

Τελικά υπαχθήκαμε στο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα;

dimosthenis είπε...

Πάντως μετά από πολύ καιρό υπάρχουν πράγματι καλά νέα. Μακάρι και στο μπάσκετ.

dimosthenis είπε...

Τελικά διαβάζω ότι η υπόθεση για υπαγωγή στο άρθρο θα εκδικαστεί στις 2/9 από τακτικό δικαστήριο.