Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Μπράβο Ανδρέα!!!


Η μεταγραφή του Ανδρέα Σάμαρη στην Μπενφίκα επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά τη μαγική δύναμη του Πανιωνίου να μετατρέπει ταλεντάκια του ελληνικού ποδοσφαίρου σε εξαιρετικά επιτυχημένους επαγγελματίες. Οι παίκτες που περνούν την είσοδο της Χρυσοστόμου Σμύρνης πασπαλίζονται με την μαγική χρυσόσκονη που θα τους οδηγήσει, εφόσον εργαστούν σκληρά, στην επαγγελματική επιτυχία. Τα παραδείγματα είναι αμέτρητα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Ανδρέας Σάμαρης. Ένα σοβαρό, διαβασμένο και ποιοτικό παιδί, άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε η ομάδα μας και ανέβασε την χρηματιστηριακή του αξία από τις 60.000 ευρώ (που τον αποκτήσαμε) στα 10.000.000 που δαπάνησε η Πορτογαλική ομάδα για να τον αποκτήσει, με ρήτρα αποδέσμευσης 45.000.000 ευρώ!!! Μιλάμε για τον ίδιο παίκτη που βραδέως ανερχόμενος προπονητής τον κρατούσε στον πάγκο, για λόγους που πραγματικά προκαλούν το γέλιο...

Η μεταγραφή του Σάμαρη θα μπορούσε να αποτελεί λόγο χαράς στη Ν. Σμύρνη. Με το ποσοστό μεταπώλησης 20% που είχαμε επιτύχει, σήμερα θα βάζαμε στα ταμεία μας κοντά στα 2.000.000 ευρώ και πρακτικά θα λύναμε το οικονομικό μας πρόβλημα. Η εξαργύρωση της ρήτρας αυτής (και αν δεν κάνω λάθος και του Κολοβού) για 400.000, τη στιγμή που ήταν γνωστό στην ποδοσφαιρική πιάτσα ότι ο Ολυμπιακός είχε απορρίψει από τον χειμώνα πρόταση 6.000.000 ευρώ, αποτελεί οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, το οποίο πρέπει να διερευνηθεί και μάλιστα σε συνδυασμό με την αποδέσμευση παικτών που δεσμεύονταν από συμβόλαια.

Ο Πανιώνιος φίλοι μου δεν γίνεται παράρτημα όταν παίρνει ένα παίκτη δανεικό. Γίνεται υποχείριο όταν δεν εξασφαλίζει την αυτοτέλειά του μέσω της οικονομικής του ανεξαρτησίας. Αν λοιπόν έχουμε όρεξη για λαϊκά δικαστήρια, καλό θα ήταν να μην τα κάνουμε για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας αλλά για γεγονότα που προκάλεσαν τεράστια οικονομική ζημία στον σύλλογο, με συνέπεια τον περιορισμό της ανεξαρτησίας του.

Ναι, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θεωρήσεις ότι ο Πανιώνιος δεν είναι μαγαζί γωνία. Από την άλλη όμως υπάρχει και ένας σημαντικότατος λόγος για να τον θεωρήσεις το πιο γωνιακό μαγαζί στην Ελλάδα. Το κέρδος που μπορεί να βγάλει κάποιος από την σωστή διαχείριση της ομάδας και την μεταπώληση παικτών του υπό συνθήκες διαφάνειας...Αυτό ας μην το ξεχνάει όποιος θέλει να επενδύσει (εντός ή εκτός εισαγωγικών) στο ελληνικό κατακαημένο ποδόσφαιρο...

Καλημέρα σε όλους και καλό πρωτάθλημα!

9 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Μπακαλίστικα: 350.000 τον δώσαμε + 200.000 από την εξαργύρωση της ρήτρας- 60.000 που δαπανήσαμε για να τον αγοράσουμε - μισθούς. Είναι ζήτημα αν βγάλαμε συνολικά 300.000 ευρώ όταν θα μπορούσαμε ΧΑΛΑΡΑ να έχουμε 1.500.000 ευρώ καθαρά στα ταμεία...

zouri1 είπε...

Είναι σαν το ξεπούλημα που γινεται σημερα στην χωρα μας .Για να πετύχεις θελεις ισχυρή διοίκηση

EndyS είπε...

Τι θα γίνει, θα κρατήσει πολύ αυτή η καλοκαιρινή ραστώνη?
Σπουδαία νίκη με ωραία μπάλα και δεν υπάρχει ανάρτηση για να σχολιάσουμε?

Και καλά ο οικοδεσπότης, θα του έπεσε βαριά η προβατίνα που έφαγε το βράδυ γιορτάζοντας την επιτυχία. Ο ανταποκριτής δεν μπήκε στον κόπο να γράψει κάτι?

EndyS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
br fun_atic είπε...

Προβατίνα δεν τρώω.Γάλακτος μόνο. Δεν είδα το παιχνίδι.Μόνο στιγμιότυπα. Από τα λίγα που είδα και απ´ όσα μου μετέφεραν λογικά πρέπει να είδατε καλή μπαλίτσα παλιόπαιδα.

EndyS είπε...

Είδαμε απρόσμενα καλή μπαλίτσα!! Πολύ πίεση, πρώτοι στην μπάλα, καλή κυκλοφορία, πολύ κίνηση χωρίς την μπάλα και ανάπτυξη από παντού (δεξιά, αριστερά, κεντρο). Απίστευτη η εικόνα της ομάδας επιθετικά, θα πρέπει να γυρίσω πολλά χρόνια πίσω για να θυμηθώ ανάλογες εμφανισεις.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα στημένα, όπως είχα γράψει μετά τον αγώνα με τον Πλατάνια. Φωνάζει από μακριά ότι χρειαζόμαστε δουλειά σε αυτόν τον τομεα.
Ένα σημείο που προβλημάτισε, είναι η άμυνα όταν δεχόμαστε πίεση. Εχθές δεν φάνηκε αφού πολλές προσπάθειες των αντιπάλων σταματούσαν στο κέντρο και από το πάθος των παικτών. Όταν όμως τα παιχνίδια δεν σου πάνε όπως το χθεσινό και δεχτείς πίεση, η άμυνα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιαννακοπουλος εχθές έκανε τόσες αποκρουσεις.

EndyS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
EndyS είπε...

http://www.panionianea.gr/2014/08/trwne-apo-mas-kai-menei-kai-magia.html

Ένα από τα πιο καλά κείμενα που έχουν δημοσιευθεί

EndyS είπε...

http://www.panionianea.gr/2014/08/den-tairiazei-sthn-omada-to-antipodosfairo.html

"Τι είναι αυτά που λέει το παληκάρι" σκέφτηκε ο Παντελής. "Είναι επικίνδυνο το παιδί γιατί δεν ξέρει που του παν τα τέσσερα. Εγώ αγοράκι μου την έσωσα την ομάδα πέρυσι κι ας μην αλλάζαμε πάνω από τέσσερις πάσες στην κατεβασιά. Εσύ μετα φρουφρού και τα αρώματα θα πας άπατος!!!!
Ρε πάρτο χαμπάρι, αν δεν τρώει η ομάδα σίδερα πίσω και δεν φέυγει γρήγορα η μπάλα από τα καρέ, δεν την βγάζεις την κατηγορία. Αλλά μικρός είσαι ακόμα και θα μάθεις"

Κι ύστερα γύρισε πλευρό προσπαθώντας να κοιμηθει. "Δεν πρέπει να ξαναφάω μελιτζάνες ιμάμ το βράδυ" σκέφτηκε.

ΥΓ. Το παραπάνω κείμενο μάλλον αδικεί την προσφορά του κόουτς πέρυσι, αλλά δυστυχώς έτσι είναι η σάτιρα