Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Πανιωνάρα - Αργεντίνοι Αρκάδες 2-1

Λίγο πριν κατηφορίσω για το γήπεδο διάβαζα τους προβληματισμούς καλών φίλων που επέλεξαν, ο καθένας για τους δικούς τους λόγους, να απέχουν φέτος. Είναι γεγονός ότι επηρεάστηκα κάπως από τα λόγια τους, πίστευα και πιστεύω όμως ότι ο καθένας πρέπει να διεκδικεί τις αλλαγές με την παρουσία του και όχι με την αποχή του. Τουλάχιστον για όσο αυτό είναι εφικτό και έχει το κουράγιο.
Αν και πήγαινα λοιπόν στο γήπεδο με κάπως πιο πεσμένη διάθεση, σε σχέση με άλλες φορές που θα έβλεπα για πρώτη φορά την ομάδα, τα ξέχασα όλα όταν είδα καλούς φίλους, κόσμο στα εκδοτήρια και άρχισα να απολαμβάνω τη λιακαδίτσα και τη μυρωδιά του χορταριού.
Το πρώτο σοκ βέβαια το πέρασα όταν είδα την 18αδα. Ο όρος κοντή ομάδα δεν αποδίδει την πραγματικότητα. Χαριτολογώντας θα πω ότι η επτάχρονη κόρη μου είναι ψηλότερη από αρκετούς παίκτες μας...
Έχοντας μια κάποια εμπειρία πλέον από ομάδες του Τερεζόπουλου, δεν είδα κάτι περισσότερο ή λιγότερο. Κυκλοφορία της μπάλας, προσπάθεια για παιχνίδι κατοχής και αρκετοί αυτοματισμοί. Αυτά ήταν τα καλά νέα. Τα κακά νέα είναι τα σημαντικά προβλήματα στην άμυνα και η επιπολαιότητα αρκετών παικτών με προεξέχοντες τους  Μπουμαλ, Γιαννακόπουλο και Κολοβό. Πάρα πολλές λάθος μεταβιβάσεις, παιδαριώδη λάθη στην άμυνα (που μας στοίχισαν ένα γκολ), ατομισμός και κάτι αντίστοιχο με την σκουληκότρυπα της φυσικής στον άξονα, δηλαδή η δυνατότητα να μεταφέρεται σε χρόνο μηδέν η μπάλα από το κέντρο στην καρδιά της άμυνάς μας.  
Απέναντι στον κακό εαυτό μας, ως άλλος Ιανός, προβάλουμε ένα δεύτερο πρόσωπο μιας ομάδας γεμάτο ταλέντο. Οποιοσδήποτε τρίτος έχει δει τον Πανιώνιο στα τελευταία δύο παιχνίδια δεν μπορεί να πιστέψει ότι η ομάδα μας απαρτίζεται από παίκτες με παραστάσεις πρωταθλήματος Κ-20 και χαμηλότερων κατηγοριών οι οποίοι βρίσκονται μαζί ελάχιστο διάστημα. Ίσως όμως να διέκρινε το άγχος κάποιων παικτών, που γνωρίζουν καλά το μαγικό ραβδί που έχει η ομάδα και μετατρέπει παντελώς άγνωστους παίκτες σε άμεσα εμπορεύσιμους και διεκδίκησιμους παίκτες. Υπερβολή που καμιά φορά οδηγεί σε ατομισμό και εν τέλει σε αναποτελεσματικότητα... Όταν όμως είσαι αναποτελεσματικός, βλάπτεις εν τέλει και τον εαυτό σου και την ομάδα. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο άγχος το έχει ο Κολοβός. Αγαπητέ Δημητρη, δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα και σε κανέναν. Ούτε όμως η μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό σε μετέτρεψε μέσα σε τρεις μήνες σε παίκτη από άλλο πλανήτη (σε Πίρλο που είπε καλός φίλος). Αν δουλέψεις σκληρά, έστω και σε επίπεδο Πανιωνίου, αν ξαναγίνεις ταπεινός στο παιχνίδι σου, θα μπορέσεις να βοηθήσεις και την ομάδα και τον εαυτό σου, ώστε να φτάσεις εκεί που αξίζεις. Αλλιώς κινδυνεύεις να γίνεις ο νέος Βλαχοδήμος...
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα όλων αυτών; Η ομάδα κατάφερε να κερδίσει έναν σπουδαίο αντίπαλο, πετυχαίνοντας δύο εξαιρετικά τέρματα, δεν κατάφερε να πετύχει τουλάχιστον δύο ακόμη (και δεν μιλάμε για απλές ευκαιρίες, αλλά για γκολ που απλά δεν χάνονται), θα μπορούσε όμως άνετα να χάσει βαθμό ή βαθμούς λόγω των λαθών, της επιπολαιότητας και την ψυχολογικής κατάρρευσης σε δύσκολα σημεία του παιχνιδίου, ιδίως μετά από την επίτευξη του τέρματος του Αστέρα.
Κρατάμε λοιπόν την καλή εμφάνιση και κυρίως τους βαθμούς της νίκης και δεν ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα είναι άπειρη (όσο κι αν το καλύπτει), στερείται παικτών με εμπειρίες και παραστάσεις και για την ώρα διαθέτει ένα ρόστερ που δείχνει τσίμα τσίμα. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αρκεί οι παίκτες να δουλέψουν σκληρά, να έχουν υγεία και λίγη τύχη.
Επειδή με πληροφόρησαν για την κακή οικονομική κατάσταση αρκετών παικτών, πιστεύω ότι πρέπει να γίνει και πάλι μια προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσής τους από όλους μας. Χρήστο, μπορείς;

Υ.Γ

Ο κος Μανταλος έκανε ό,τι μπορούσε, δυστυχώς οι παίκτες μας δεν του έκαναν το χατίρι...

19 σχόλια:

EndyS είπε...

Συμφωνώ σε όλα όσα αναφέρεις αλλά θα ήθελα να προσθέσω το εξής: η ομάδα είχε δουλέψει αρκετά στα στημένα. Δεν θα έλεγα ότι έχουμε φτάσει σε καλό επίπεδο, όμως υπάρχει σημαντική βελτίωση. Αν συνεχιστεί η βελτίωση, τότε θα έχει λυθεί ένα σημαντικό πρόβλημα.

Το επόμενο με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθει ο Τερεζοπουλος, είναι η ομαδικοτητα, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις. Θεωρώ ότι Μπουμαλ-Κολοβος ήταν απαράδεκτα στομιστες σήμερα. Θα έβαζα και τον Μητροπουλο σε αυτήν την κατηγορία, αλλά θεωρώ ότι ήταν στο όριο σήμερα, όπως επίσης είναι καλό να γίνονται σουτ.

br fun_atic είπε...

Φάγαμε και σήμερα γκολ απο κεφαλιά στην περιοχή,άλλο που δεν μέτρησε( κακώς ενδεχομένως).

br fun_atic είπε...

Όμορφες παρουσίες στη Ν.Σμύρνη

http://www.sportdog.gr/hot-dog/gynaikes/article/250939/omorfies-sti-nea-smyrni-foto

br fun_atic είπε...

Λιγότερο όμορφες παρουσίες στη Ν.Σμύρνη:

http://www.panionianea.gr/2014/09/blog-post_77.html

:)

dimosthenis είπε...

Ως συνέχεια στους προβληματισμούς σου να ενώσω και γω τη δική μου χθεσινή εμπειρία από την προσπάθειά μου να δω τον αγώνα της ομάδας μας.
Ξεκίνησα από την Πεντέλη που μένω με αγωνία και ένα φόβο για το τι θα δω μετά από το κάζο της λεωφόρου και μάλιστα απέναντι σε μια καλή κατά τεκμήριο ομάδα όπως ο Αστέρας.
Έφθασα στο γήπεδο στις 3,30 από τη Λεόντιο που είχα παρκαρει μετά από διαδρομή 45 λεπτών. Όπως πάντα από περσι τα ταμεία στη θυρα 7-8 ήταν κλειστά και έπρεπε να διανύσω την απόσταση μέχρι τον άγιο Ανδρέα. Φθάνοντας εκεί διαπίστωσα το χάος. Δυο ταμεία ανοιχτά 300 άτομα να αλληλοσπρώχνονται μπροστά στα ταμεία καμιά συγκεκριμένη ουρά, καμια τάξη, καμιά οργάνωση. Διανύω την έβδομη δεκαετία της ζωης μου και δεν είμαι πια σε θέση να ανεχθώ να μου συμπεριφέρονται σαν τσουβάλι, όταν μάλιστα είμαι ο πελάτης που θα δώσω τα ώραια χρήματά μου για ένα θέαμα που δεν ξέρω αν θα ανταποκριθεί ως ποιότητα στο ποσό των χρημάτων που θα διαθέσω.
Κατόπιν αυτού εγώ και αρκετοί σαν εμένα αποχωρήσαμε άπρακτοι χωρίς να δούμε τον αγώνα. Κατά την αποχώρησή μου ρώτησα τον κ. Μπούκη που ήταν στις θύρε 5-6 αν μας θέλουν στο γήπεδο και τι κάνουν για αυτό. Η πρώτη απάντησή του ήταν έρχεστε αργά όλοι μαζί, μετά μου είπε πως μας θέλει και πως την επόμενη φορά θα ανοίξουν και τα ταμεία της θύρας 7.
Σύμπερασμα: Δεν ξέρω αν θα υπάρξει επόμενη φορά. Όταν η σημερινή διοίκηση δίνει απεγνωσμένο αγώνα να καλύψει χρέη να πάρει ενημερώσεις και να λύσει προβλήματα, δεν είναι να δυνατόν να επιτρέψει να χάνονται έσοδα για την ομάδα και φίλαθλοι, γιατί δεν μπορεί να κάνει το στοιχειώδες, να πουλήσει εισιτήρια γρήγορα και σε πολλά σημεία του γηπέδου. Δεν μπορεί να κάνει τους φιλάθλους πελάτες της η διοίκηση του Πανιωνίου να φεύγουν από το γήπεδο με τα λεφτά στα χέρια, γιατί δεν είναι σε θέση να βάλει σε μια τάξη τις ουρές και να φτιάξει δυο ακόμη ταμεία. Είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ!.
Εχθές βρέθηκα και γω και πολλοί σαν εμένα σε αδιέξοδο. Ξόδεψα χρόνο και χρήμα και δεν είδα τον αγώνα, γιατί είμαστε κοντόφθαλμοι και αδιάφοροι. Αυτό που έγινε εχθές έγινε και στον αγώνα με τον Εργοτέλη, όπως μου είπαν φίλοι συμπανιώνιοι. Αν δεν μπορούν να γίνουν τα απλά και διώχνεις τον κόσμο με τον τρόπο σου πώς θα γίνουν τα δύσκολα;
Ουφφφ...έβγαλα ένα κομμάτι από τη φούρκα μου. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

br fun_atic είπε...

Απ'όσο γνωρίζω έπεσε το σύστημα των εισιτηρίων με αποτέλεσμα για αρκετή ώρα να τα κόβουν χειρόγραφα. Αυτός πιστεύω ότι ήταν ο λόγος της καθυστέρησης.

Πρέπει να σου πω ότι την ώρα που έβγαλα το εισιτήριό μου (γύρω στις 15:25) υπήρχε μια ουρά 10-15 ατόμων που όμως προχωρούσε γρήγορα.

brahami3 είπε...

Συγνωμη καλοι μου φιλοι αλλα να φροντιζετε να πηγαινετε λιγο νωριτερα στο γηπεδο αν θελετε να μπαινετε ανετα μεσα.Ειναι αδιανοητο να πηγαινουν ολοι παρα τεταρτο και παρα 20 στα εκδοτηρια και να περιμενουν να μπουν μεσα ακριβως.Θα επρεπε τοτε να υπηρχαν 40 εκδοτηρια ανοιχτα.Απλη λογικη θελει.Ημαρτον πλεον με την γκρινια.

dimosthenis είπε...

Δε θέλουμε 40 εκδοτήρια 4 μας είναι αρκετά, αλλά να υπάρχουν. Ας βγει και κάποιος από τη διοίκηση να ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία που γίνεται για δεύτερο συνεχή αγώνα στο γήπεδό μας και να διορθώσει το πρόβλημα. Είμαστε που είμαστε λίγοι μη μας διώχνετε. Ερχόμαστε από του διαόλου τη μάνα δε θα τρώμε και όλη την ημερα για να πάμε στο γήπεδο πληρώνοντας.

tg3 είπε...

Δίκιο έχουν όλοι οι φίλοι συν-Πανιώνιοι που ταλαιπωρούνται επειδή η διοίκηση δεν άνοίγει και τα υπόλοιπα εκδοτήρια αλλά οταν πάω στο γήπεδο παρα τέταρτο να περιμένω και το ανάλογο μποτιλιάρισμα...Το άκουσα και απο άλλους πολλούς οι οποίοι ήρθαν παρα δέκα και παρα πέντε , ρε παιδιά ήμαρτον , ελάτε 45 λεπτά νωρίτερα να πάρετε το εισητήριο σας άνετα , το καφεδάκι σας και να κάτσετε και εκέι που θέλετε...Ελπίζω στο επόμενο εντός και μετά τη νίκη μας στον Πανθρακικό , το γήπεδο να είναι γεμάτο μισή ώρα πριν αρχίσει...

EndyS είπε...

Η ιστορία με τα εισιτήρια είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και όποιος είναι υπεύθυνος θα πρέπει να ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ!!!!!
Με τον Εργοτέλη ήμουν 45' (χωρίς καμία υπερβολή) πριν τον αγώνα με μία ουρά 10 ατόμων μπροστά μου και μπήκα στο γήπεδο 5΄πριν αρχίσει ο αγώνας!!!! Ο λόγος:δεν δούλευε το σύστημα και τελικά μπήκα με χειρόγραφο.
Εχθές ήρθα την ώρα που ξεκίνησε ο αγώνας έχοντας μπροστά μου 15 άτομα. Μπήκα στο 35΄.

Θεωρώ ότι στο επόμενο εντός αν υπέρχει λίγο φιλότιμο θα ισχύσει ένα απο τα παρακάτω:
α) το σύστημα θα δουλεύει γιατί θα έχει πάρει ο διάολος τη μάνα και τον πατέρα του άχρηστου που έχει στήσει ένα σύστημα που δεν δουλεύει
β) θα δουλεύει σύστημα άλλης εταιρίας
γ) το σύστημα πάλι δεν θα δουλεύει και θα παραιτηθεί όποιος είναι υπεύθυνος

Unknown είπε...

η απειρια φαινεται περισσοτερο στην αμυνα απ οτι στην επιθεση

παντως η ομαδα παρουσιαζεται βελτιωμενη απο παιχνιδι σε παιχνιδι και προσπαθει να παιζει σωστο ποδοσφαιρο κι οχι ταμτουρι

δημητρης γουδι είπε...

η ομαδα για εμενα με λιγο τυχη κ χωρις τραυματισμους θα γινεται καλυτερη μερα με την μερα.αρκει βεβαια τα παληκαρια να δουν κ κανενα ευρουλακι.
αυτο το συστημα που εχουνε για τα εισιτηρια ειναι για κλωτσιες....τοσο απλα.σιγουρα παντως χρειαζεται κ αλλο εκδοτηριο.για εμας τους εξω απο τα ορια της ν.σμυρνης νομιζω οτι δεν χρειαζεται να ερχομαι απο τις 2 για ενα ματσακι που ξεκιναει στις4.ειχα κ τον μικρο μαζι μου δλδ ελεος καντε κατι.

brfunatic είπε...

Ειναι τσιμα τσιμα το ρόστερ...Μακάρι να μην έχουμε τραυματισμούς και τιμωρίες.

zamis είπε...

Το συστημα πεφτει γιατι υπαρχει διοικητικο masterplan ωστε να παρουμε ολοι διαρκειας

Panos είπε...

Το σύστημα πέφτει γιατι η εργολαβία της εταιρείας που έφτιαξε το σύστημα των εισιτηριών (μέσω ΓΓΑ και ΕΠΟ) έχει λήξει και δεν τους πληρώνουν την επέκταση.
Δεν είναι επιλογή της ΠΑΕ το σύστημα διαχείρισης εισιτηρίων, ούτε η έκδοση Καρτας Φιλάθλου.

Το αν και πόσα εκδοτήρια θα ανοίξουν είναι όντως επιλογή του Πανιωνίου

Griniaris είπε...

"Γιατί είμαι Πανιώνιος" Νο 15...Γιατί πάντα θα έχω ένα λόγο να γκρινιάζω...

Η ομάδα πάει όσο καλύτερα θα μπορούσε παίζοντας και ελκυστικό ποδόσφαιρο, ο προπονητής τη διαχειρίζεται σχεδόν άριστα, η διοίκηση φαίνεται να δίνει λύσεις...Κι εμείς βρήκαμε να γκρινιάζουμε για τα εκδοτήρια, ίσως όχι άδικα...

Ναι ρε μάγκες, γι αυτό είμαι Πανιώνιος...

brfunatic είπε...

Ναι, αλλά ο Δημοσθένης, δεν βρήκε εισιτήριο, ώστε να δει την ομάδα να πηγαινει όσο καλυτερα θα μπορούσε, τον προπονητη να διαχειρίζεται σχεδόν τέλεια την ομάδα και τη διοίκηση να δίνει λύσεις... Όλα αυτά τα είδε απο την αθλητική Κυριακή, αφού έφαγε δυο ώρες κίνηση και μια ωρα στήσιμο στην ουρά :)

Griniaris είπε...

Μα δε διαφώνησα.Απλά επεσήμανα ότι η ίδια κατάσταση ήταν και πέρυσι αλλά κανείς δεν είχε τη διάθεση να γκρινιάξει γι αυτό το θέμα.Άλλωστε κι εγώ πήγα στις 10.30 και ήταν κλειστά αν και κανονικά άνοιγαν στις 10.00.

Και μην ξεχνάς ότι η όλη κατάσταση ίσως φανεί χρήσιμη στο μέλλον.Σήμερα ο Δημοσθένης,αύριο κάποιος άλλος...

Ron Barceló είπε...

http://www.campion.gr/2014/09/o-antonis-sapountzis-sto-campion.gr.html

Μωρη παιχτουρα..
Αν και αρειανος, την τιμησε τη φανελα.