Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Λαγοπόδαρα

Δεν είναι τυχαίο που τα πόδια του λαγού θεωρούνται τυχερά...Χρόνια τώρα η ίδια ιστορία...Είναι πολύ δύσκολο να γράψεις πέντε γραμμές ύστερα από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα...
Δεν είχα δει την ομάδα σε άλλο παιχνίδι (φιλικό ή επίσημο). Βέβαια είχα πληροφορηθεί την ανοδική απόδοση της, η οποία  ήταν ιδιαίτερα εμφαντική στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη.
Σήμερα, κόντρα στον Π.Α.Ο είδα μια νεανική και αθλητική ομάδα, η οποία σε αντίθεση με ότι ξέραμε στο παρελθόν δεν μάσησε από το όνομα του αντιπάλου και μπήκε στο γήπεδο με πολύ ξεκάθαρους προσανατολισμούς. Από τη λεωφόρο θα έφευγε με αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει, όμως είχε κλείσει τους διαδρόμους και πατούσε γερά στο γήπεδο. Πίεζε ψηλά, προσπαθούσε να κρατήσει μπάλα και να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο παραχώρησε γήπεδο στον Παναθηναικό, χωρίς να κατορθώσει να δημιουργήσει φάσεις πέρα από το γκολ του Μπουμάλ. Και πάνω που πιστέψαμε ότι θα φύγουμε με ένα μεγάλο τρίποντο, καταφέραμε να δεχτούμε δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά και να χάσουμε βαθμό ή βαθμούς που έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη. Πληρώσαμε την απειρία και τον νεανικό ενθουσιασμό...Πάει, πέρασε και δεν αλλάζει.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση  είναι ότι ο Πανιώνιος κατόρθωσε μέσα σε χρόνο μηδέν να δημιουργήσει μια κανονική ομάδα που μπορεί να σταθεί στην κατηγορία. Δεν είναι καθόλου εύκολο να δώσεις φανέλα βασικού σε αμούστακα παιδιά και να δημιουργήσεις μια ομάδα η οποία να μην είναι με το καλημέρα υποψήφια για υποβιβασμό. Ο φετινός Πανιώνιος έχει ταλέντο, έχει πνευμόνια έχει διάθεση να δημιουργήσει, έχει ενθουσιασμό. Σίγουρα έχει αδυναμίες στο ρόστερ, και κατά βάση στην επίθεση. Δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσεις τον Αραβίδη και τον Ντούνη, οι οποίοι είχαν σημαντικότατο μερίδιο στην επιθετική συγκομιδή της περσινής περιόδου, ιδίως όταν δεν έχεις κατορθώσει να εντάξεις στο ρόστερ ένα παίκτη με καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Η προσθήκη του Κολοβού θα βοηθήσει αλλά και πάλι χρειάζονται μία- δύο κινήσεις για να δέσει το γλυκό...
 Πάνω όμως απ' όλα αυτά και όση δουλειά κι αν έχει γίνει, η ομάδα αυτή εξακολουθεί να είναι άπειρη και να έχει ανάγκη από τη στήριξη όλων μας στις δύσκολες στιγμές που θα έρθουν και λογικά θα είναι πολλές.

Τώρα που είναι ξεκάθαρο ότι γίνεται καλή και σοβαρή δουλειά, έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την ομάδα. Να κρατάμε μικρό καλάθι στις νίκες και να αγκαλιάζουμε την ομάδα στις ήττες. Θα έλεγα ότι θα ήταν εξίσου καλό να σταματήσουν οι πολλές συνεντεύξεις και να βγάλουμε τους παίκτες μας από τους προβολείς της δημοσιότητας, γιατί όντας στην αρχή της μεγάλης προσπάθειας δεν είναι καλό να εκθέσουμε παιδιά μετεφηβικής ηλικίας σε δημοσιότητα που δεν μπορούν να διαχειριστούν. Συνεχίζουμε!

12 σχόλια:

δημητρης γουδι είπε...

αμα συνεχισουν ετσι δεν φοβαμαι τιποτα!!!!!
ναι μαγκες μακρια απο δημοσιοκαφρους

brahami3 είπε...

Συμφωνω απολυτα με την κριτικη σου για το παιχνιδι με τον βαζελακο.εχοντας δει το ματς με τον εργοτελη ημουν σιγουρος οτι δεν χανουμε σημερα.δεν πειραζει ομως.συμφωνω απολυτα οτι στο επομενο ματσακι το ''ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ'' στη θυρα 2 δεν πρεπει να φαινεται απο τον κοσμο οπως γινοταν και πριν καποια χρονια δηλαδη!!!

antonis είπε...

Η ομάδα έχει δυνατότητες και με έχει εντυπωσιάσει ευχάριστα.Ελέω Γιαννακόπουλου δεν πήραμε αυτό που τουλάχιστον(ισοπαλία)αξίζαμε.
Αλαζονική και η εμφάνιση του Κολοβού που δεν μοίραζε την μπάλα,και καθυστερούσε την ανάπτυξη.
Μπράβο στο προπονητή και στα παιδιά και συνεχίζουμε.

Ron Barceló είπε...

Όταν στο 85' προηγείσαι με 0-1, ρίχνεις μπετό πίσω και κρατάς το σκορ με νύχια και με δόντια.
Δε νοείται να συνεχίσεις να πιέζεις ψηλά.

Η ομαδούλα με τα πράσινα ήταν για απλά για γέλια και ούτε οι ίδιοι περιμένανε τέτοια εξέλιξη.

Το μόνο που με χαροποίησε είναι οτι επιτέλους η ομάδα παίζει μπαλίτσα (με το όποιο κόστος) ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Θεμιστοκλής είπε...

Πέρα πάντως από την πίκρα για την εξέλιξη και το γεγονός ότι το αποτέλεσμα έπρεπε να κρατηθεί οπωσδήποτε, δεν αισθάνομαι αδικημένος από το αποτέλεσμα, καθώς η ομάδα ήταν πολύ καλή στο πρώτο μέρος, αλλά δεν υπήρχε στο γήπεδο σε ολόκληρο το β΄ημίχρονο.

br fun_atic είπε...

Μιλάμε για δύο φάσεις σε πέντε λεπτά, όπου η μπάλα, κατά διαβολικό τρόπο έδειξε πόσο πόρνη είναι. Οκ έγινε.

Θέλετε να πούμε ότι έκανε λάθος ο Τερεζόπουλος που δεν γύρισε την ομάδα λεωφορείο; Οκ ας το δεχτούμε, αν και πρακτικά δεν υπήρε το χρονικό περιθώριο.

Θέλετε να δεχτούμε ότι τα παιδιά πέταγαν στα ουράνια που έβαλαν γκολ στο 85 στη Λεωφόρο. Ας το δεχτούμε κι αυτό.

Το ότι η ομάδα είναι εντελώς άπειρη το ξέρουμε. Προσωπικά δεν ίστευα ποτέ ότι θα έβρισκε τα πατήματά της πριν τα Χριστούγεννα. Μπορεί λοιπόν να χάσαμε έναν εύκολο βαθμό ή βαθμούς (ΠΟΥ ΤΟΥς ΈΧΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΜΕΓΆΛΗ ΑΝΓΆΚΗ), όμως με χαροποιεί το γεγονός ότι η ομάδα έχει ταυτότητα και συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο.

Αυτό που πρέπει να δουλέψει η ομάδα, παράλληλα με όλα τα άλλα είναι την σκοπιμότητα. Η συγκεκριμένη ομάδα και ως κ20 έπαιζε πάντα ανοιχτά, επιθετικά και έπιγε τον αντίπαλο. Στο πρωτάθλημα Κ20 όμως δεν υπάρχει συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Υπάρχει η κατάκτηση του πρωταθλήματος και ουσιαστικά τίποτα άλλο. Εδώ τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και πρέπει ν καλή αγωνιστική παρουσία να επιβραβεύεται από βαθμούς που θα εξυπηρετήσουν τους αγωνιστικούς μας στόχους.

Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα λάθη.

Θεμιστοκλής είπε...

Ρε παιδιά, είναι η δέκατη φορά που βλέπω τη φάση απ' το πρωί και με παραξενεύει που δεν έχω ακούσει τίποτα.
Βγάλτε με απ' την απορία, δεν είναι οφσάιντ το πρώτο γκολ του βάζελου;

Panos είπε...

Η ομάδα του υπαρκτού κλαψομουνισμού μας έχει βάλει γκολ οφσάιντ, γκολ ανύπαρκτα, με πέναλτι έξω από την περιοχή, έχει διαλύσει όλην την ομάδα για να πάρει έναν παίκτη, έχει στήσει μέχρι και τα δοκάρια...
ΑΛΛΑ μόλις της δώσουν ένα ανάποδο φάουλ κλαίει ολοήμερα στα κανάλια.

Απαντήθηκε τώρα η ερώτηση Θεμιστοκλή;

EndyS είπε...

http://www.gazzetta.gr/football/article/648427/telos-o-sialmas-apo-ton-platania

Δεν τον έχω παρακολουθήσει τελευταία, αλλά αν δεν υπάρχουν δραματικές αλλαγές (τραυματισμοί κλπ) δείχνει καλή περίπτωση

brfunatic είπε...

Την περιπτωση Σιαλμα την παρακολουθούμε καθόλου;

brfunatic είπε...

Την ίδια σκέψη κάναμε endys!!!

τρελοπανιωνιος είπε...

ερωτηση, για το ο Χολεβας δεν εχει παρει νουμερο ? υπαρχει στην ομαδα ? Με Σιαλμα και Μπαλαφα πιστευω ότι θα εχουμε ολοκληρωσει με τον καλυτερο τροπο το ροστερ της ομαδας... Θελουμε όμως τον επιθετικο και ο Σιαλμας πιστευω πως μπορει να βγει μια νεα περιπτωση Αραβιδη και την ομαδα γνωριζει και σε σωστη ηλικια είναι ώστε να δωσει ολα αυτά που εχει να δωσει...