Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Μας έπεσε βαρύ το σουντζουκ λουκουμ


Πάρα πολύ κακή εμφάνιση η χθεσινή και σίγουρα δίκαιη η ήττα. Όχι ότι ο Πανθρακικός έδειξε κάτι ιδιαίτερο ή έχασε τις συγκλονίστηκες ευκαιρίες, αλλά τέλος πάντων στους τυφλούς υπερισχύει ο μονόφθαλμος.

Η ομάδα μας δεν έδειξε τίποτα από αυτά που μας έχει συνηθίσει, δηλαδή κυκλοφορία μπάλας, κατοχή, δυναμισμό, νιάτα. Μια flat ομάδα στην οποία δεν μπορούσε να διακριθεί κανένας από τους κινητήριους μοχλούς της. Ασυννενοησία και πάρα πολλές λάθος μεταβιβάσεις (κυρίως από τον Μπουμαλ).Το σύστημα που η μπάλα γυρνάει στον τερματοφύλακα προκειμένου να γίνει παιχνίδι δεν αποδίδει και γιατί δεν τον έχον αφομοιώσει οι παίκτες και γιατί δεν δείχνουν σιγουριά αλλά και γιατί ο Γιαννακόπουλος κάνει πολλές φορές λάθος μεταβίβαση, με αποτέλεσμα να ξεκινάει ο αντίπαλος πολλές καινούριες επιθέσεις…

 

 Άκουσα ότι η ομάδα πήγε και ήλθε αυθημερόν στην Κομοτηνή. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, ίσως όμως και η κούραση να έπαιξε κάποιο ρόλο. Το θέμα είναι ότι κόντρα σε ένα αντίπαλο με παρόμοιους στόχους και όχι καλύτερη ομάδα θα μπορούσαμε, ΑΝ ήταν λίγο καλύτερη η εικόνα μας, να διεκδικήσουμε ένα βαθμουλάκι. Όπως όμως λέει και ο ρεπόρτερ του brfunatic, μόνο ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είχε επιτυχίες με το «ΑΝ».

Η ομάδα συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα στην άμυνα (το πέναλτι ήταν πραγματικά άσκοπο και η κόκκινη μας γονάτισε), οι παίκτες είναι άπειροι και σίγουρα θα έχουμε σκαμπανεβάσματα μέχρι να εντρυφήσουν στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Μακάρι η ομάδα να σταθεί στα πόδια της και να επανέλθει γρήγορα για το παιχνίδι κυπέλλου αλλά και για το παιχνίδι με την Ξάνθη, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό (παιχνίδι έξι βαθμών).

 

Σήμερα θα είναι μία από τις λίγες φορές που θα ασχοληθώ έστω και λίγο με το μπάσκετ. Από πολλούς θεωρούμαι  ποδοσφαιρικός και πλέον δεν είναι ψέμα. Για την ιστορία όμως θα πω ότι ως παιδί και ως έφηβος παρακολουθούσα και έπαιζα μπάσκετ και όχι ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια όμως έχω απομακρυνθεί από το μπάσκετ γιατί πλέον δεν με γεμίζει ως φίλαθλο (μολονότι είχαμε και καλές ομάδες και επιτυχίες).

Λυπάμαι πολύ που η ομάδα του Πανιωνίου, που αντιπροσωπεύει μια διαφορετική κουλτούρα στο ελληνικό μπάσκετ και ιδίως στην πρώτη κατηγορία, μια ομάδα για την οποία έζησαν και πέθαναν παίκτες και προπονητές που είχαν αγάπη και όραμα, θα αναγκαστεί, κατά πως φαίνεται, να αναζητήσει την τύχη της στα τοπικά πρωταθλήματα και να εξαφανιστεί από τον χάρτη. Για πόσο; Για 100.000 και για 200.000 ευρώ. Κρίμα στα παιδιά που σπάνε τα πόδια τους στις προπονήσεις κρίμα στους προπονητές και στους παράγοντες που κατέβαλαν για χρόνια κόπους και για να είμαστε ειλικρινείς κάποιες φορές και εις βάρος των υπόλοιπων τμημάτων, για να μπορούν να κρατούν ψηλά τα χρώματα της ομάδας. Επειδή κάποιοι, λόγοι, θα προσπαθήσουν να ρίξουν ευθύνες στον ερασιτέχνη θα πω ένα πράγμα. Ο ερασιτέχνης είναι η μάνα του συλλόγου, πρέπει να φροντίζει τα παιδιά της, αλλά κάτι πρέπει να κάνουν και οι πατεράδες…Θεωρώ ότι όποιος θέλει να αποχωρήσει από τον Πανιώνιο καλό είναι να το κάνει αφού θα έχει τακτοποιήσει εκκρεμότητες του, γιατί αν δεν το κάνει δεν μπορεί να ζητάει ευθύνες από τον ερασιτέχνη, που βρίσκεται διαρκώς (χωρίς έμπειρα στελέχη και χρήματα) να πρέπει να αναλαμβάνει επαγγελματικά τμήματα με χρέη. Ταυτόχρονα, όποιος θέλει να ασχοληθεί με επαγγελματικό τμήμα, καλό θα είναι να έχει ρωτήσει πρώτα την τσέπη του… Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω την φράση του Ουίλιαμ Σαιξπηρ: «τέλος καλό όλα καλά»…Αυτό γράφει η ιστορία.

20 σχόλια:

δημητρης γουδι είπε...

οντως ο κοουτς δεν μπορουσε να τα πει καλυτερα(ακριβως μετα την ληξη στο συνδρομητικο καναλι)δεν πειραζει ΠΡΕΠΕΙ να παρουμε την ξανθη πραγμα καθολου ευκολο.
τωρα ημερα πενθους για τον μπασκετικο ιστορικο ομαδα που μας χαρισε κυπελλακι ,που εμπαινε σφηνα σε ολα τα γνωστα κ πλουσιοτερα σωματεια απο εμας,που εβγαλε τον καλυτερο ολοκληρωμενο παικτη ,ομαδα που επαιξε ο BOBAN να παει στα αζητητα.ΚΡΙΜΑ
λιανε ωραιος πανιωναρας εισαι κ εσυ.
ευχομαι ολοι αυτοι που γλεντανε πανω στο ιστορικοτερο σωματειο της ελλαδας να τα βρουνε μπροστα τους.
για να μην πω τπτ χειροτερο

antonis είπε...

Αυτό το έργο με κάποιον που ματώνει οικονομικά και στο τέλος οδηγεί τον σύλλογο στη Καταστροφή κάπου το έχω ξαναδεί?

ραζιελ79 είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=sVUrd47qxD0 ,https://www.youtube.com/watch?v=vj5GAPn4ACM .Με συγχωρειται σημερα για την φρασεολογια μου ,αλλα μπασταρδοι να σας νεκροφιλησουν οσοι φτασατε στο σημειο μηδεν αυτην την υπεροχη ομαδα που διδαασκει αθλητισμο,ηθος και προσφερε θεαμα απλοχερα τοσα χρονια.Κλαιω..........

br fun_atic είπε...

Ο φάκελος της ομάδας ουσιαστικά έπρεπε να έχει τρία στοιχεία: Μια εγγυητική 100.000 ευρώ, το μπάτζετ υπογεγραμμένο από ορκωτό λογιστή και το διοικητικό συμβούλιο.

Απλά - απλούστατα για όποιον θέλει να διοικήσει ομάδα και όχι στραγαλατζίδικο.

Έχουμε πάρει δύο φορές παρατάσεις και στο διάστημα αυτό δεν έχει εμφανιστεί τίποτα. Παράλληλα ούτε ο Μαργιέτης (και οι συν αυτώ... ο εξής ένας δηλαδη) δείχνει να έχει την οικονομική δυνατότητα να αναλάβει), ούτε ο Λιανός φροντίζει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τον οποιονδήποτε τρόπο (έστω να ελέγξει τον συνομιλητή του και να βγάλει ένα συμπέρασμα για το αν μπορεί οικονομικά να σταθεί), τότε δεν μας φταίει καμία επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού.

Υπήρχε ένα ίκανό χρονικό διάστημα για να τακτοποιήσουμε κάθε θέμα.

Ευθύνες λοιπόν έχουν όλοι, πλην του ερασιτπεχνη, τον οποίο κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν...Και λίγη ντροπή δεν βλάπτει.

vyruss είπε...

Πω πω @ραζιελ79 το 2ο βιντεάκι που πόσταρες με τον Τέρνερ, στο 6:10, δεν έχω δει πιο "μες στη μάπα σου" καλάθι στην ιστορία του μπάσκετ.

Εδώ: http://youtu.be/vj5GAPn4ACM?t=6m10s

Στενοχωριέμαι αφάνταστα, μέσα στο κλειστό της Αρτάκης ήμουν κάθε μέρα στις χρυσές εποχές του Φάνη, του Μπόμπαν, του PJ Brown, μια υπερδύναμη του μπάσκετ που έγραψε ιστορία χωρίς τα φράγκα των άλλων.

vyruss είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
vyruss είπε...

Ο Λιανός καταθέτει φάκελο για τον Πανιώνιο"

http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panionios/o_lianos_katathetei_fakelo_gia_ton_paniwnio.3044712.html

Για να δούμε...

Endys1 είπε...

Κατ' αρχάς θεωρώ ότι ο Λιανός δεν έχει ευθύνη, ή τέλος πάντων έχει ελάχιστη.
Η εγγυητική είναι υποχρέωση αυτού που ΘΑ τρέξει την ομάδα και όχι αυτού που την αφήνει.
Από τα δημοσιεύματα φαίνεται ότι οι υποχρεώσεις είναι τακτοποιημένες (εκτός αυτών που δεν ήταν του Λιανού, τύπου Ζορόφσκι) και ο παίκτης έχει δηλώσει ότι φεύγει από τα μέσα της προηγούμενης περιόδου!!!!
Τι άλλο να κάνει δηλαδή για είναι κύριος?
Αν ισχύουν τα παραπάνω, πιο κύριος δεν γίνεται.

Endys1 είπε...

Επίσης θα ήθελα να ήξερα που ήταν όταν παίζαμε Ευρωπαϊκά παιχνίδια με 500 άτομα, όλοι αυτοί που τώρα κάνουν ανάθεμα.

Ακόμα και στο πρωτάθλημα δεν γέμιζε και πάντα το γήπεδο!!!
Αλλά ήμαστε γνήσιοι Έλληνες. Αμέτοχοι και όταν έρθει η ώρα της κριτικής παρόντες και συμμέτοχοι!!!

Μας έχω βαρεθεί.......

br fun_atic είπε...

Νομίω ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο κος Λιανός έμειν για πολλά χρόνια στην ομάδα, έδωσε χρήματα και την κράτησε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Νομίζω ότι ως άνθρωπος, φίλαθλος και επιχειρηματίας είχε καθε δικαίωμα να αποφασίσει να φύγει. Άλλωστε είναι αντιληπτό ότι είναι αδύνατον να μπορέσει να σπάσει το δίδυμο Ολυμπιακού και ΠΑΟ καθώς το μπάτζετ, οι ευκαιρίες και οι διασυνδέσεις που έχουν είναι τεράστιες. Συνεπώς η μόνη επιλογή ήταν να μένει να δίνει χρήματα και να καταλήγει στα ίδια.

Μέχρι εδώ καλά. Θεωρώ όμως ότι ακριβώς εειδή είχε δημιουργήσει μια πολύ καλή φήμη, έπρεπε να διασφαλίσει την ομαλή αποχώρησή του. Ή θα έδινε τις μετοχές σε κάποιον που αποδεδειγμέα είχε την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί ή έπρεπε, εφόσον ήθελε να αποχωρήσει, να παραχωρούσε τις μετοχές σε ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, προκειμένου να τρέξουν την ομάδα μέχρι να βρεθεί διαχειριστής. Ενοείται ότι τα έξοδα θα βάρυναν εκείνους.

Διαπιστώνω ότι υπήρξε τρομακτκή ολιγορία και προχειρότητα η οποία μας έφτασε σε αυτό το σημείο. Τώρα τρέχουμε όλοι και δεν προλαβαίνουμε...

Θεωρώ ότι έγιαν δύο μεγάλα σφάλματα. 1. ο Κος Λιανός θα έπρεπε να έχει ελέγξει πολύ αλά τα οκονομικά στοιχεία του κου Μαργέτη πριν προχωρήσει στο ό,τιδήποτε και να δώσει από τν αρχή μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν θα του έδνε ή όχι τις μετοχές. Επιπλέον θα έπρεπε να είχε υπογραφεί κάποιο προσύμφωνο όπου θα έμπαιναν κάποιες δεσμευτικές προθεσίες για τα διαδικαστικά, όπως για την προσκόμιση της εγγυητικής επιστολής. Φαίνεται ότι τα πάντα ήταν στο προφορικό...

Αν είχε δοθεί μια ξεκάθαρη προθεσμία, θα είχε όλο τον χρόνο ο κος Λιανός και οι συνεργάτες τυ να καταθέσουν φάκελο, χρησιμοποιώντας ενδεχομένος την εγγυητική επιστολή που υπήρχε. Με λίγα λόγια όφειλαν να προσκομίσουν μόνο τα ονόματα των μελών της διοίκησης και το μπάτζετ (το οοίο θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά χαμηλό για παν ενδεχόμενο).

Ούτε αυτό έγινε...

Και αφού δεν έγινε τίποτα απ' όλα αυτά, ψάχνουμε να δούμε ποιος έφταιξε περισσότερο για ό,τι συνέβει.
Το τραγικό της υπόθεσς είναι ότι κάποιοι ρίχνουν ευθύνες στον ερασιτέχνη, που είναι ο μόνος αμέτοχος...

dimosthenis είπε...

Χωρίς να ξέρω καλά τα πράγματα του μπασκετικού Πανιώνιου θεωρώ ότι το παρακάτω άρθρο αποδίδει ικανοποιητικά την υπάρχουσα πραγματικότητα
http://www.contra.gr/Columns/Comment/dimitris-karidas/panionios/o-paratypos-kai-adikos-ypovivasmos-toy-paniwnioy.3045143.html

Endys1 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Endys1 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Endys1 είπε...

@ BR FUN
Δεν συμφωνώ και συνεχίζω να είμαι με το Λιανό. Για αποφυγη παρεξηγήσεων δεν επιμένω επειδή είναι κολητός μου ή συγγενής μου, αλλά επειδή θα πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί.

Όταν έχεις ένα μαγαζί και θέλεις να σταματήσεις την ενασχόληση μαζί του, έχεις δύο επιλογές: α) βρίσκεις αγοραστή και το πουλάς ή β) απλά το κλείνεις.
Ο Λιανός ήταν ξεκάθαρος εδώ και πολύ καιρό ότι αν δεν βρεθεί κάποιος να ασχοληθεί, θα συμβεί το δεύτερο.

Το ότι δεν τον πίστεψαν ή σαν γνήσιοι Έλληνες προσπαθούν κάποιοι στο και πέντε, δεν δίνει ευθύνες στο Λιανό.

Δεν μπορείς να του ζητάς να βάλει λεφτά για φέτος (αφού δεν βρέθηκε κανείς) αν δεν γνωρίζεις ότι τα έχει και θέλει να τα βάλει.

Επομένως δεν θα μπορούσε να γίνει η μετάβαση που περιγράφεις εφόσον εντός του χρονοδιαγράμματος που υπήρχε, δεν βρέθηκε ή για την ακρίβεια δεν ανέλαβε κάποιος ενδιαφερόμενος

br fun_atic είπε...

θα ΄ταν ξεκάθαρος αν, ελέγχοντας τον ενδιαφερόμενο αγοραστή και βρίσκοντας ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, δήλωνε ότι το κλείνει το μαγαζί.

Εδώ προσπαθεί ο ένας να ρίξει το μπαλάκι της ευθύνης στον άλλο για το κλείσιμο του μαγαζιού.

Ξεχνάτε ένα πράγμα. Αν η ομάδα μείνει στην κατηγορία, δεν θα έχουμε χρήματα,οπότε είναι πολύ πιθανός ο υποβιβασμός αγωνιστικά.

Σημαντική λεπτομέρεια. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο κλειστο κάποιοι παίκτες και ένας προπονητής, τους οποίους δεν ξέρουμε ποιος ακριβός έχει φέρει και με ποιους όρους. Θεωρώ αίθανο να υπάρχει έστω και ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα σε αυτούς και κάποιον τρίτο. Πάντως ο Λιανός δεν τους έχει φέρει (ούτε ο ερασιτέχνης έχει κάποια ευθύνη βέβαια) και αυτοί αν δεν συμφωνήσουν θα φύγουν.

takis είπε...

στο μεταξυ σε αλλα νεα ο κριστιανο εεε σορρυ κολοβος, αρνηθηκε σε 3 περιπτωσεις να δωσει διπλα του σε συμπαικτη για να βαλει γκολ σε κενη εστια που θα μας εβαζε μπροστα στο σκορ........

EndyS είπε...

Έχω ξαναγράψει ότι ο Κολοβος σε γενικές γραμμές δεν είναι ομαδικος.
Θεωρώ όμως ότι το Σάββατο ήταν αισθητά βελτιωμένος σε αυτόν τον τομέα. Προσωπικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την συμπεριφορά του σε αυτό το κομμάτι και αν συνεχίσει μόνο κέρδος θα έχουν τόσο αυτός, όσο και η ομαδα.

Αυτός που δείχνει να μην έχει γιατρειά σε αυτόν τον τομεα, είναι ο Μπουμαλ.
Η αίσθηση που παίρνω είναι ότι ο Τερεζοπουλος το έχει καταλάβει και δουλεύει προς αυτήν την κατάσταση. Σε αυτήν την περίπτωση λίγος πάγκος όχι απλά θα βοηθούσε, αλλά ενδεχομένως θα έλυνε το πρόβλημα.

takis είπε...

ομαδικος εξω απ την περιοχη? προφανως και θα ναι. εδω μιλαμε ομως για 3 περιπτωσεις, υπαρχουν και στα στιγμιοτυπα καθεται και πλασαρει (ενω δεν εχει και κανα τελειωμα τρομερο) ενω ειναι διπλα του παικτης ελευθερος με κενη εστια. για μενα ηταν απαραδεκτος

Endys1 είπε...

Έχεις δίκιο. Την φάση του 3΄δεν την είχα δει γιατί μπηκα στο γήπεδο στο 5'. Στην φάση στο δεύτερο δεν είχα προσέξει ότι δίπλα του ήταν ο έτερος παρτάκιας Μπουμάλ.

Κρίμα γιατί θα ήταν δύο εύκολα γκολ και είναι κάτι που θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να δει σοβαρά ο Τερεζό.

EndyS είπε...

Για τον Λιανο τα είπαμε: Πιο κύριος δεν γίνεται!!!