Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Μετά τη σωτηρία τι;


Με πολύ μεγάλη ανακούφιση πληροφορηθήκαμε όλοι μας χθες την απόφαση της Ε.Ε.Α, σύμφωνα με την οποία έγινε δεκτός ο φάκελος του Πανιωνίου και η ομάδα μας απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στην πρώτη κατηγορία. Η δήλωση του κυρίου Λιανού που ακολούθησε, ότι αυτή ήταν η τελευταία του πράξη ως μεγαλομέτοχος της Κ.Α.Ε μας προσγείωσε.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πιθανότατα κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο. Δεν αποκλείω καθόλου να υπάρξει δικαστική συνέχιση της υπόθεσης καθώς Καβάλα και Ιωνικός έχουν έννομο συμφέρον να κυνηγήσουν την υπόθεση. Ιδίως η ομάδα της Καβάλας που αντιλαμβανόμενη το μεγάλο οικονομικό συμφέρον της ιστορίας  εκπροσωπήθηκε από πολιτικούς και έμπειρους δικηγόρους.

Πριν λοιπόν να αρχίσουμε να ευλογούμε τα γένια μας, ας έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτό που κυρίως έπεισε την επιτροπή ήταν η εγγυητική του Λιανού και η δημοσιογραφική πίεση που ασκήθηκε όλες αυτές τις ημέρες. Όλο αυτό το πολιτικό – νομικό team κατά πάσα πιθανότητα θα το βρούμε μπροστά μας.

Έστω όμως ότι τίποτα δεν ανατρέπεται και η ομάδα συνεχίζει κανονικά στην κατηγορία. Δεν υπάρχει πλέον η οικονομική ευρωστία του Λιανού. Η όποια διοίκηση προκύψει θα πρέπει με δικά της μέσα και σε ελάχιστες ημέρες να σχηματίσει ομάδα, αφού καταφέρει να πείσει τους αθλητές για την δυνατότητα της να ανταποκριθεί στα συμβόλαια. Με λίγα λόγια δεν ξέρουμε ποιους, πόσους και πόσο καλούς παίκτες θα έχουμε ώστε να μη βρεθούμε με συνοπτικές διαδικασίες στην Α2, κουβαλώντας μάλιστα τα όποια χρέη Λιανού.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι αναλαμβάνουν τη διοίκηση μπαίνουν σε μεγάλο προσωπικό κίνδυνο καθώς ουσιαστικά υποκύπτουν στο πάθος τους, την αγάπη τους για την ομάδα. Αν δεν κατορθώσει να δημιουργήσει αξιοπρεπή επαγγελματική ομάδα, τότε η διοίκηση θα κληθεί να στηριχτεί σε παίκτες από τις υποδομές. Μεγάλο  στοίχημα. Πέραν των άλλων θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρίας να δούμε αν ο κ. Λιανός είχε δίκιο ή άδικο που δεν στηρίχτηκε ποτέ στις υποδομές και θα αξιολογήσουμε τη δουλειά που γίνεται εκεί σε επίπεδο ποιότητας.

Το μεγαλύτερο ως στοίχημα είναι αυτό του κόσμου. Θα στηρίξει ο κόσμος τη διοίκηση και την ομάδα στο τόσο δύσκολο έργο τους ή θα αρκεστούμε στα 100 εισιτήρια, τις 1000 προσκλήσεις και στην ανέξοδη διαδικτυακή υποστήριξη;

Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε.

5 σχόλια:

EndyS είπε...

Εγώ προσωπικά το διαρκείας μου θα το πάρω. Μπορεί να μένω μακριά και να πηγαίνω σε λίγους αγώνες, είναι όμως το λιγότερο που μπορώ να κάνω.

NK99 είπε...

Ο Πανιώνιος πέρσι πήρε το πρωτάθλημα εφήβων. Επομένως τουλάχιστον κάτι θα γίνεται εκεί και είναι τεράστιο λάθος του Λιανού που δεν αξιοποίησε κάποιους παίκτες.

Ο κόσμος του Πανιωνίου αγαπάει το μπάσκετ. Δεν είναι μακριά άλλωστε η εποχή που πρωταγωνιστούσε και ανάγκαζε τις πληγές του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού ΠΑΟ και ΟΣΦΠ να χρησιμοποιούν αθέμιτες μεθόδους για να τον έχουν από κάτω.

Λευκές επιταγές πιστεύω δεν θα δοθούν λόγω της γνωστής τραγικής εμπειρίας του ποδοσφαίρου. Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά δεν υπαρχει άλλος προς το συμφέρον του συλλόγου. Ισοσκελισμένος προυπολογισμός, στήριξη στα νέα παιδιά και σχέδιο. Αυτά θα φέρουν κόσμο και ο κόσμος επενδυτή που για τα δεδομένα του μπασκετ δεν χρειάζεται να είναι μεγαθήριο ούτε καν Λιανός.

Σε άλλη περίπτωση εγώ προτιμώ την ομάδα Α. Το ποδόσφαιρο κυρίως αλλά και το μπάσκετ είναι οι βιτρίνες του συλλόγου για να προσελκύουν ανθρώπους (πελάτες, μέλη, αθλητές). Αν οι βιτρίνες είναι βρώμικες καλύτερα το μαγαζί να μην έχει βιτρίνες.

br fun_atic είπε...

Το κλου της βραδιάς είναι η δήλωση Μαργιέτη, σύμφωνα με την οποία αφήνει λέει μια ομάδα πλήρη από παίκτες και τεχνικό επιτελείο...

Δεν μας είπε βέβαια πως τους έφερε, ποιος τους διάλεξε, ποιος τέλος πάντων του είπε να τους φέρει. Α...βασικό. Δεν μας είπε και υπό ποια ιδιότητα τους έφερε. Ως wannabe μέτοχος;

Αν ενδιαφέρεται σοβαρά, οι μετοχές είναι εκεί και τον περιμένουν. Αν θέλει μπορεί και τώρα να κάνει πρόταση. Κι αν δεν θέλει να κάνει πρόταση στον Λιανό ας κάνει στα πρόσωπα που θα τις αποκτήσουν. Λέτε να του έλεγαν όχι, εάν και εφόσον είχε την οικονομική δυνατότητα;

Αποκλείεται...

Πάντως πρέπει να είναι κορόιδα όσοι πρόκειται να αναλάβουν που δεν έψαξαν τόσο πολύ τα οικονομικά στοιχεία του Λιανού. ΄κορόιδα ή βρήκαν μια ξεκάθαρη κατάσταση...

EndyS είπε...

Διαβάζω ότι αναλαμβάνει ο Λιναρδος προπονητής και το ροστερ ξεκινάει από την αρχη.

Ο Νίκος είναι αγαπητός και δικό μας παιδί, αλλά θεωρώ ότι ο Καλαφας με το ροστερ που είχε κάνει, ήταν καλύτερη επιλογή και θα μας κρατούσε στην κατηγορια.
Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δεν είμαι σίγουρος για την επιλογή αυτη.

brfunatic είπε...

Απο τοτε που τα διάβαζες βέβαια άλλαξαν πολλα