Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Περί μεταγραφών και βραβεύσεων


Μετά από τη σύντομη διακοπή του πρωταθλήματος επιστρέφουμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με ένα πολύ δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα. Στο διάστημα που πέρασε, ύστερα από την οδυνηρή ήττα από τον ΠΑΟ, δεν κατορθώσαμε να συμπληρώσουμε τα κομμάτια του puzzle του ρόστερ μας.

Αυτό που κυρίως μου έκανε εντύπωση ήταν η αλλαγή πλάνων. Συγκεκριμένα, ενώ από το καλοκαίρι ακούμε ότι η ομάδα ψάχνει για έμπειρο σέντερ φόρ, προσανατολίζεται πλέον στην μεταγραφή κεντρικού αμυντικού, ο οποίος θα καταλάβει υπερπολίτιμη θέση μεταγραφής άνω ων 24 ετών.

Δεν αμφισβητώ ότι η ομάδα μπορεί να χρειάζεται κεντρικό αμυντικό. Νομίζω ότι διαπιστώσαμε όλοι τα αμυντικά προβλήματα, ιδίως τη μεγάλη δυσκολία μας στις στημένες φάσεις. Χωρίς να γνωρίζω σε βάθος την αγορά, εγώ προσωπικά δεν θα προτιμούσα την αγορά κεντρικού αμυντικού άνω των 24 ετών αλλά σέντερ φορ. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα νεαρών ακόμη και πρωτοεμφανιζόμενων κεντρικών αμυντικών που κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας ή ακόμη και να ξεχωρίσουν. Δυσκολεύομαι όμως να θυμηθώ τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια πρωτοεμφανιζόμενο σέντερ φορ που να καταφέρει να κάνει αίσθηση. Οι Κολοβός, Ντούνης και Αραβίδης είχαν καταφέρει να πετύχουν πέρσι τα 2/3 των τερμάτων της ομάδας, με την υποσημείωση ότι ο Αραβίδης είχε κατορθώσει μέσα σε δύο συνεχόμενες χρονιές να εκτοξεύσει την συγκομιδή του σε γκολ σε δυσθεώρητο σημείο, σε σχέση με τα μέχρι τότε στατιστικά του. Να μην ξεχνάμε ότι πέρσι είχαμε στις τάξεις μας και τον Καμπάνταη, ο οποίος μπορεί να παρέμενε κολλημένος στην στατιστική του επίδοση (2-3 γκολ ανά σεζόν), όμως τα τέρματα που πέτυχε ήταν σε εξαιρετικά κρίσιμα παιχνίδια. Επιπλέον η ομάδα πήρε πολύτιμη βοήθεια και από τον Ανδρέας Λάζνικ. Δυστυχώς φέτος όλοι αυτοί οι παίκτες θα μας λείψουν. Με δεδομένο ότι η ομάδα είναι καινούρια και δεν έχουμε ιδέα αν θα βρεθούν παίκτες που θα αναλάβουν κατά τρόπο αποτελεσματικό το σκοράρισμα, θεωρώ απόλυτα αναγκαία την απόκτηση ενός παίκτη που να μπορεί να πετύχει τουλάχιστον 6-8 τέρματα στη σεζόν. Μια τέτοια ενδιαφέρουσα περίπτωση δείχνει να είναι ο Σιαλμάς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρεθεί και κάποιος άλλος.

Πάμε τώρα στο θέμα της βράβευσης του Αχιλλέα Μπέου από τον Πανιώνιο. Ο κος Μπέος έχει τη δική του μακροχρόνια ιστορία στην ομάδα, με τα καλά και με τα άσχημά της. Αντίστοιχα, υπάρχουν πολλοί φίλοι της ομάδας που θεωρούν ότι έχει βοηθήσει πολύ, ενώ άλλοι δεν θέλουν να συνδέεται ο Πανιώνιος με τον νυν δήμαρχο Βόλου. Όλα αυτά αποδεικνύουν το προφανές. Ο κος Μπέος αποτελεί αμφιλεγόμενο πρόσωπο στην ιστορία της ομάδας. Δεν είναι κάπως περίεργο τόσο η ομάδα όσο και επίσημοι φορείς του συλλόγου (παλαίμαχοι) να έχουν τιμήσει ήδη δύο φορές τον κο Μπέο με το αμφιλεγόμενο όπως είπαμε έργο, από τη στιγμή που δεν έχουν τιμηθεί έστω μία φορά πρόσωπα τα οποία έχουν προσφέρει στην ομάδα πέραν πάσης αμφιβολίας; Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό με το οποίο δεν έχει προσφερθεί κανένα βραβείο στον Κωνσταντίνο Τσακίρη ύστερα από τον πακτωλό χρημάτων που έχει διαθέσει. Θεωρώ αδιανόητο να έχει δώσει ο άνθρωπος τόσα εκατομμύρια και να μην φέρει το όνομα του έστω ένα από τα γηπεδάκια 5Χ5, να μην του έχει δοθεί μια πλακέτα ένα μετάλλιο, ο,τιδήποτε. Ο Τσακίρης για τον Πανιώνιο είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ… Να μην  θυμηθώ ότι η θύρα 4 ονομάζονταν Θύρα Σταματελάτος για όσο χρόνο άντεξε η τσίγκινη ταμπέλα, που όταν αυτή κατέρρευσε, ουδείς μπήκε στον κόπο να την επαναφέρει. Πέρα όμως αό τους δύο αυτούς προέδρους υπήρξαν διαχρονικά και πολλά άλλα πρόσωπα τα οποία προσέφεραν χωρίς να έχουν λάβει καμία τιμητική διάκριση…

Είναι βέβαιο ότι ούτε ο Τσακίρης, ούτε η οικογένεια του Σταματελάτου, ούτε όλοι οι υπόλοιποι Πανιώνιοι που αντικειμενικά προσέφεραν, έχουν ανάγκη από τιμές και παράσημα. Το μεγαλύτερο παράσημο άλλωστε το δίνει ο κόσμος. Και επ αυτού, το μόνο που έχω να πω είναι ότι  οι δύο βραβεύσεις του κου Μπέου έγιναν στον Βόλο και σε εκδήλωση των παλαίμαχων, στην οποία οι περισσότεροι Πανιώνιοι απέφυγαν να παραβρεθούν…Αυτό κάτι λέει…

24 σχόλια:

zamis είπε...

Αντε και με το Νομπελ.

υ.γ. ελπιζω τα περι Κατσουρανη να ειναι μανατζεριστικα και να μην ισχυουν ουτε καν ως σκεψη

Μεταλλικες Κατασκευες είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
τρελοπανιωνιος είπε...

http://www.onsports.gr/Podosfairo/Super-League/item/427738-Panionios-Hamogela-gia-Giannoy

τρελοπανιωνιος είπε...

δεν βαζουν μυαλο... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΟΥ....

brfunatic είπε...

Ο Γιάννου είναι καλός παικτης, πολύ εξελιξιμος, ξεκίνησε εξαιρετικά τη χρόνια αλλά θέλει βοήθεια.
Η ομάδα δεν έχει plan b για την περιπτωση τραυματισμού, ντεφορμαρισματος ή τιμωρίας του. Επιπλέον δεν έχουμε ιδέα ποσά γκολ μπορεί να βάλει στη σεζόν.

brfunatic είπε...

Αυτο πάντως που του έδωσαν μια φανέλα που γράφει Αχιλλέας και δεν του μπαίνει με τίποτα, που το βάζεις;

Κι όλα αυτά μετα την περίφημη γενική συνέλευση που ψαχναμε να βρούμε ποιος μπράβος ηταν ποιου...

Γενική συνέλευση Πανιωνίου ΓΣΣ: "- Συγνώμη, υπάρχει πίσω εξοδος";

brfunatic είπε...

Και στο σημειο αυτό πετάγεται στο πόντιουμ ο κος Christos Pan ενημερώνοντας τα μέλη και το ΔΣ οτι δεν υπάρχει λογος ανησυχίας, ενω μετα απο 3'' κουνηθηκε όλη η τζαμαρια, έπεσαν δακρυγόνα, άρχισε το κυνηγητό μέχρι τη Συγγρού και το νυν τιμώμενο προσωπο φυγαδεύτηκε σε παρακείμενο διαμέρισμα προκειμένου να μην έχει την τύχη του αυτοκινήτου του.

brfunatic είπε...

Μετα απ όλα αυτά μπορούμε να καθιερωσουμε μερικά βραβεία όπως bravos of the year, best gorilla, smack down 2014, και το αντίστοιχο του Νόμπελ, Don Corleone...

zamis είπε...

Υπαρχουν αρκετοι nominees,ας μην νομιζει ο Αχιλλεας οτι θα το παιρνει καθε χρονο περιπατο..

Griniaris είπε...

Και μέσα σε όλα,μην ξεχνάμε,ότι πρόσφατα δήλωσε στις κάμερες ότι η ομάδα του είναι ο Ολυμπιακός Βόλου...

Όσον αφορά στο σέντερ μπακ,δυστυχώς ,θα συμφωνήσω...Η ομάδα είναι πολύ κοντή με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα σε όλες τις σέντρες...Τρανή απόδειξη τα δύο πρώτα παιχνίδια...Ο Γιάννου έδειξε ότι μπορεί,ας του δώσουμε μια ευκαιρία...Δεν ξέρω αν έχουμε την πολύτέλεια των δύο σεντερ φορ...

br fun_atic είπε...

Grin δεν λέω να μην πάρουμε Σέντερ μπακ.Λεω να μην πάρουμε σεντερ μπακ άνω των 24. Με τα 600.000 απο τον Κούρντι νομίζω ότι υπάρχει το περιθώριο για δυο ελεύθερους παίκτες.Να μην ξεχνάμε οτι τους πολλούς βαθμούς μπορούμε να τους πάρουμε στον πρώτο γύρο.

br fun_atic είπε...

Τελικά κανείς δεν ξέρει ποιος βράβευσε τον Αχιλλέα.Ο ερασιτέχνης, η ΠΑΕ και οι παλαίμαχοι αρνούνται ότι έλαβαν απόφαση . Με λίγα λόγια χρεώνουν τη βράβευση στον ..: Λίμα που έδωσε την πλακέτα και τη φανέλα σε λάθος νούμερο. Δηλαδή ο Νονι σκέφτηκε να παει την ομάδα στον Βόλο, να φτιάξει την πλακέτα και τη φανέλα , να φωνάξει τα ΜΜΕ και να τιμήσει αυτοβούλως τον Μπέο . Ρε τι άλλο θα ακούσουμε ...

br fun_atic είπε...

Για να το κάνουμε πιο εύκολο . Όποιο ΔΣ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Griniaris είπε...

Τελικά μάλλον η πλακέτα αποφάσισε από μόνη της...

brfunatic είπε...

Και η φανέλα!!! Πετάχτηκε απο το ράφι, μπήκε στον χώρο εκτύπωσης, πηρε το ΚΤΕΛ για Βόλο και ταξί για το γήπεδο...Αυτή τη στιγμή ειναι στην μανταριστρα!

zamis είπε...

http://www.gazzetta.gr/football/article/649472/kataggelies-velli

ο παικτης πρεπει να ειναι ο Βλαχοδημος,ο προπονητης που παει το μυαλο σας...?

br fun_atic είπε...

Αποκλειστικό! Ο κυρ Αλέκος ο φροντιστής θα τιμήσει τον Στρατό Γιδόπουλο.Αναζητείται ο κος Κοκκινακης για να τυπώσει το: " Στράτος" στην εμφάνιση .

John - Singapore είπε...

http://www.protothema.gr/article/408852/vrethikan-duo-epigrafes-ston-tafo-tis-amfipolis/

Ionikou rythmou...mple...kai mavro anti gia kokkino....

Panthiras o makaritis!!!

zamis είπε...

Απιθανα-κυριολεκτικα-πραγματα ακουω για τον κ.Αποσπορη και τη Βαρη..αυτα συμβαινουν οταν εχεις διοικηση πανταλονατη ναουμε

EndyS είπε...

Την Κυριακή θα έχει παιδικό εισιτήριο η' για να πάμε γηπεδο με τον μικρό θα θέλουμε 50 ευρώ?
Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τα χρήματα που χάνονται είναι περισσότερα από αυτά που κερδιζουν? Αυτές τις εποχές ο άλλος προτιμά να μην πάει ούτε ο ίδιος, από το να αφήσει το παιδί του και να πάει μόνος του.

eftychis είπε...

πηρα μια πληροφορια απολυτως εγκυρη

υπαρχουν ατομα που εργαζονται για την

παε (προπονητες , παικτες , κλπ)

που εχουν να πληρωθουν 12 μηνες και

δεν εχουν να φανε και χρωστουν 10 ενοικια

ας κανουμε κατι ολοι μαζι

οτι μπορει ο καθενας

brfunatic είπε...

@eftychis

Η προηγούμενη προσπάθεια που έγινε, προκειμένου να ενισχυθούν οι παίκτες της ομάδας ήταν συγκινητική ηταν αγνη, όμως δεν μπόρεσε να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε απόλυτα νούμερα.
Δυστυχώς ειναι πολύ κακή η συγκυρία. Όλοι βιώνουμε μια Λάρα πολύ σκληρή οικονομική πραγματικότητα και το κυριότερο έχουμε χασει την εμπιστοσύνη και την πίστη μας...

brfunatic είπε...

εκλογές στον ερασιτέχνη την Τέταρτη

John - Singapore είπε...

1890 - Ιδρύεται στη Σμύρνη ο μουσικογυμναστικός σύλλογος Ορφέας, από τα μέλη του οποίου, τρία χρόνια μετά, θα ιδρυθεί ο γυμναστικός σύλλογος Γυμνάσιον. Οι δύο σύλλογοι θα ενωθούν το 1898 και θα δημιουργήσουν τον Πανιώνιο Γυμναστικό Σύλλογο Σμύρνης.