Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Προβλήματα με τον νόμο


Όταν αντιμετωπίζεις προβλήματα με τον νόμο δημιουργείς δυσκολίες στη ζωή σου, είτε αυτός ο νόμος είναι ο ποινικός, είτε ο νόμος του ποδοσφαίρου.

Εμείς έχουμε ανοιχτά πάρε δώσε με τον νόμο και βρισκόμαστε σχεδόν κάθε Κυριακή αντιμέτωποι με τη σκληρή του τιμωρία. Δυστυχώς, λόγω του ίδιου νόμου και σχεδόν με τον ίδιο τρόπο παραβίασής του έχουμε στερηθεί τουλάχιστον πέντε βαθμούς. Μια τρομακτική απώλεια σε ένα πρωτάθλημα από το οποίο θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες.

Θυμάμαι πολύ καλά όταν έγραφα στις αρχές της σεζόν ότι χρειαζόμαστε επειγόντως επιθετικό. Όχι ότι οι δικοί μας δεν είναι καλοί ή εξελίξιμοι, όμως κανείς από τους παίκτες μας δεν έχει το εύκολο γκολ. Για κανέναν δεν υπάρχει η σιγουριά ότι θα μπορούσε για παράδειγμα να πετύχει δέκα γκολ στο πρωτάθλημα. Αυτή η δυσκολία στη μετουσίωση των φάσεων (που αντικειμενικά δημιουργούμε) σε γκολ σε συνδυασμό με τα αμυντικά μπλακάουτ και την άρνησή μας να παίξουμε παιχνίδι σκοπιμότητας έστω και για δέκα λεπτά, μας έχουν οδηγήσει σε τρεις ήττες με γκολ στα τελειώματα του παιχνιδιού. Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται δεν είναι σύμπτωση. Εδώ χρειάζεται βελτίωση...

Κάθε χρόνο η ομάδα ξεκινάει με τον ίδιο τρόπο. Ακούμε  συνθήματα και τσιτάτα, τύπου πανιώνιος είσαι, γεννήθηκες στη φωτιά, δίνεις ευκαιρία στους νέους κ.λ.π και όταν κάτι στραβώσει όλοι αυτοί που τα είπαν γίνονται καπνός... Ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει και μουρμουράνε για τον προπονητή.

Ακούστε παλικάρια, τα πράγματα είναι πολύ απλά, αυτούς τους παίκτες έχουμε γιατί αυτούς μπορούμε να πληρώνουμε και μάλιστα με δυσκολία, αυτόν τον προπονητή έχουμε και μάλιστα είμαστε πολύ τυχεροί γι αυτό γιατί αν και άπειρος σε αυτό το επίπεδο έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα εργασίας. Οποιοσδήποτε καταλαβαίνει ότι δεν μπορείς να περιμένεις από την Κ20 ομάδα να μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσια ομάδες με καλύτερο ρόστερ, λεφτά και μεταγραφές. Για όλα αυτά χρειάζεται πίστη, δουλειά και υπομονή. Σίγουρα θα χρειαστεί και μια καλή μεταγραφή, την οποία πρέπει να ψάχνουμε από τώρα... Επειδή έτσι έχουν τα πράγματα και δεν αλλάζουν θα έλεγα  ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο να υποστηρίξουμε σοβαρά την ομάδα στα δύσκολα...

Πάνω κάτω το ίδιο ισχύει και για το μπάσκετ. Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να πω ότι δεν πιστεύω σε μαύρες μέρες στον αθλητισμό, σε θριάμβους και τεράστιες ήττες. Αυτού του είδους  οι μεγεθύνσεις δεν μ εκφράζουν. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποχωρεί από την ομάδα ο Λιανός, να την αναλαμβάνει στο παρά ένα μία ομάδα ανθρώπων χωρίς τα απαιτούμενα κεφάλαια, χωρίς παίκτες, χωρίς προπονητή, χωρίς προετοιμασία και να πιστεύουμε ότι σε τρεις αγωνιστικές μπορούμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Υπομονή και στήριξη κι εκεί. Αγάπη για την ομάδα. Εμπιστοσύνη στους παίκτες (όποιοι κι αν είναι), στον προπονητή (όποιος κι αν είναι) στη διοίκηση (όποια κι αν είναι). Καλώς ή κακώς δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι διαφορετικό γιατί δεν υπάρχουν τα λεφτά και ενδεχομένως ο χρόνος για άμεση βελτίωση της εικόνας.

9 σχόλια:

EndyS είπε...

Για άλλη μια φορά είχαμε τον έλεγχο, κάναμε φάσεις και τελικά χασαμε!!!

Κύριε Τερεζοπουλε, σύμπτωση επαναλαμβανομενη, παύει να είναι συμπτωση.
Το είχα γράψει από τα φιλικά. Η ομάδα οφείλει να τελειώνει τις φάσεις που θα κάνει, με όλους τους παίκτες. Δεν είναι μόνο δουλειά των επιθετικών το γκολ. Ο Μητρογλου στον γαυρο ζήτημα είναι ααν θα βάλει τα 15 από τα 60+ γκολ του γαυρου!!!
Επίσης δεν μπορεί η ομάδα να μην έχει ούτε ένα παιχνίδι με μηδέν παθητικό!!!!

Κόουτς καλή η κατοχή και το πασινγκ γκειμ, αλλά θα πρέπει να συνδυάζεται με αποτελέσματα.

zouri1 είπε...

επειδη δεν θελω να το παιξω και δεν ειμαι ειδικος ,νομιζω οτι πρεπει να κατσουν και να δουν τι συμβαινει στην ομαδα και εχουμε ηδη χασει 9 βαθμους περιπου .Μετα δεν θα προλαβαινουμε.ολες οι ομαδες βελτιωνονται

brfunatic είπε...

Οι εμφανείς λόγοι ειναι: ατυχία, έλλειψη συγκέντρωσης, ελλειψη εύκολου γκολ, σε κάποιο βαθμό ατομικισμός και παντελής έλλειψη σκοπιμότητας στο παιχνίδι. Κάπως έτσι είχε διαχειριστεί τα πραγματα και ο Ελε που είχε μονο νίκες και ήττες. Και η ισοπαλία του θεού ειναι...

amanAM είπε...

Φοβάμαι πως ήδη έχουμε πέσει...

NK99 είπε...

Το γκολ δεν είναι λεπτομέρεια στο ποδόσφαιρο. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα και αυτοί που τα βάζουν εύκολα στοιχίζουν.

Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν βγάζει παίκτες και αυτοί που ονομάζουμε τώρα ταλέντα απλά ξεχωρίζουν από τους τελείως ατάλαντους. Ο κόσμος του Πανιωνίου που έχει προλάβει κάποιους παίκτες ξέρει τι είναι αυθεντικό ταλέντο.

Το τελευταίο πράγμα για το οποίο μπορούν να κατηγορηθούν οι διοικήσεις της ΠΑΕ και της ΚΑΕ είναι ότι δεν φέρνουν καλούς παίκτες. Αυτό μπορεί ο Πανιωνιος με τα έσοδα που έχει αυτό κάνει.

Όποιος θέλει παίκτες ας μας υποδείξει και την αντίστοιχη πηγή εσόδων.

br fun_atic είπε...

Το δύσκολο νομίζω ότι είναι να βάζεις τη μπάλα κάτω και να δημιουργείς ευκαιρίες. Αυτό προυποθέτει ότι έχεις ένα καλά δουλεμένο σύνολο. Το γκολ είναι σημαντική λεπτομέρεια. Ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση που να έχει την ψυχραιμία να σκοράρει με τον πιο εύκολο τρόπο. Αυτό δεν έχουμε. Είτε δεν έχουμε δουλέψει καλά τα τελειώματα των φάσεων (που αυτό βελτιώνεται) ή δεν έχουμε παίκτη με την ποιότητα να μπορεί να πετύχει τα εύκολα γκολ (αυτό δεν βελτιώνεται - θελεις γκολτζή).

Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι παρόλο που τα προβλήματα έχουν εντοπιστεί από τα φιλικά και σίγουρα από τις πρώτες αγωνιστικές, θεωρώ ότι δεν έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Οι ίδιες αδράνειες στην άμυνα,το θανατηφόρο τελευταίο πεντάλεπτο, δυσκολία στο σκοράρισμα. Πάνω απ'όλα όμως αυτό που πρέπει να γίνει σε πρώτη είναι το παιχνίδι σκοπιμότητας, έστω και στα τελευταία λεπτά. Μέχρι σήμερα έχουμε ρισκάρει πολλά για τη νίκη, με αποτέλεσμα να χάνουμε και τους βαθμούς της ισοπαλίας. Έστω τρεις βαθμοί στα παιχνίδια με ΠΑΟ, ΠΑΣ και Λειβαδιά θα μας έδιναν άλλο αέρα...

. είπε...

Από τότε πού έφυγε ο Τζιμπούρ, μέ διάλειμμα μισή σαιζόν πού ήλθε ο Μήτρογλου, τό πρόβλημα τής ομάδας είναι κυρίως τό σέντερ φόρ. Τό φωνάζουμε χρόνια, ιδίως από τόν Μάιο καί φθάσαμε πάλι νά έχουμε αυτήν τήν έλλειψη. Μού αρέσει ο Γιάννου αλλά δέν είναι αυτό ακριβώς πού θέλουμε.
Η ομάδα χρειάζεται στήριξη καί υπομονή. Είναι αξιέπαινη η διοίκηση, καλός ο προπονητής, ταλαντούχα τά παιδιά, σαφώς καλλίτερο σύνολο από πέρυσι καί μέ προοπτικές βελτίωσης. Πρέπει όλοι νά είμαστε δίπλα καί ποτέ μά ποτέ αποδοκιμασίες σέ παίχτες.
Καημό τό έχω μετά από παιχνίδι στήν Νέα Σμύρνη νά μήν πληρώσουμε πρόστιμο γιά συμπεριφορά φιλάθλων.
Κλείνω μέ μιά απορία: Τήν αλλαγή τού Αργυρόπουλου μέ τόν Πάνο δέν τήν κατάλαβα. Περίμενα μετά τό γκόλ νά μπεί ο Μασούρας πού έχει πολύ μέλλον.

Δημήτρης Μπριάνης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΔΙΑΣΚΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΜΑΛ ΣΤΗ ΘΕΗ ΤΟΥ ΦΟΡ.....ΤΡΙΠΛΑ ΕΧΕΙ, ΣΟΥΤ ΕΧΕΙ,ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΙ......ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΜΑΛΛΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΕΞΤΡΕΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ .....Ο ΣΚΟΥΡΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ.ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..... ΚΟΟΥΤΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ....Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΥΣ