Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Πρωταθλητής στη στατιστική, ουραγός στη βαθμολογία


Νομίζω ότι δεν έχω την αντοχή να ακούσω για άλλη μία φορά το γνωμικό με τον περίφημο νόμο του ποδοσφαίρου. Ο συγκεκριμένος νόμος δεν μας τιμωρεί... Μας έχει κλείσει το σπίτι.

Για άλλη μία φορά μπήκαμε δυνατά, πιέσαμε πολύ, δημιουργήσαμε πολλές σημαντικές ευκαιρίες κάποιες από αυτές μοναδικές και τελικά χάσαμε από άλλη μία ομάδα που έκανε το αυτονόητο. Σκόραρε όταν βρήκε την ευκαιρία.

Για άλλη μία φορά το χωνί στον άξονα (το γκολ του Κειτά ήταν απαράδεκτο για σοβαρή ομάδα), τα επιπόλαια λάθη και αυτή η εκνευριστική δυστοκία. Δυστυχώς για την ώρα ο Γιάννου δεν μπορεί να βρει στήριγμα σε συμπαίκτη του. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα, αν είχαμε τον Αραββίδη, θα είχαμε σήμερα τουλάχιστον έξι επιπλέον βαθμούς.

Η ομάδα δεν είναι κακή. Έχει όμως χτυπητά κενά στην επίθεση και στο κέντρο της άμυνας, ενώ είναι προφανές ότι λείπουν οι 2-3 έμπειροι παίκτες που να μπορούν να τη δέσουν. Αυτό, αν δεν βρούμε λύσεις από το υπάρχον ρόστερ, δεν μπορεί να αλλάξει μέχρι τον Γενάρη (στο μέτρο του δυνατού βέβαια). Μέχρι τότε θεωρώ ότι πρέπει να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στο ρόστερ μας (αυτό σημαίνει σκοπιμότητα, σφιχτή άμυνα και αντεπιθέσεις) και όχι να αναμένουμε την ώρα και τη στιγμή που το συγκεκριμένο ρόστερ θα αρχίσει να αποδίδει ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει ομάδα με πλήρες και έμπειρο δυναμικό, με τα ανάλογα βέβαια αποτελέσματα. Στην περίπτωση αυτή η παραμονή μας θα έχει κριθεί από τον πρώτο γύρο.
 
Τα όρια έχουν αρχίσει να στενεύουν, η ομάδα διαρκώς πέφτει βαθμολογικά και είναι δεδομένο ότι πρέπει να αρχίσει να συγκεντρώνει βαθμούς, ενόψει μάλιστα του δυσκολότερου δεύτερου γύρου. Τα δύο επόμενα παιχνίδια είναι κομβικά.

26 σχόλια:

EndyS είπε...

Θεωρώ ότι αυτοί οι παίκτες έχουν ένα όραμα: να πάρουν μεταγραφή.

Αυτή η παρακινηση που σωστά έχει δώσει η διοίκηση, έχει γυρίσει μπούμερανγκ και δυστυχώς θα το πληρώσουν και οι ίδιοι οι παίκτες.
Δεν υπάρχει δυστοκία, απλά παίκτες που θέλουν να γίνουν ήρωες και δεν ψάχνουν την τελική πασα. Παίκτες που ενώ δίπλα τους κάποιος είναι μόνος του φάτσα με το άδειο τέρμα, προσπαθούν να σκοράρουν.

Δεν θα συμφωνήσω ότι θέλουμε επιθετικό, ο Γιάννου μια χαρά είναι και τα 8-10 γκολ θα τα βάλει. Όσα θα βάλει και ο Μητρογλου στον γαυρο.
Αυτό που χρειάζεται είναι να καταλάβουν οι παίκτες ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι ατομικό άθλημα και δεν έχει σημασία ποιος βάζει το γκολ. Αλλά να μπαίνει γκολ.
Κανένας δεν θα ασχοληθεί με παίκτες μιας ομάδας που χαροπαλευει.

Α! Και λίγη ενίσχυση στην άμυνα δεν θα έβλαπτε. Αλήθεια ο Παντιδος γιατί δεν έπαιξε σήμερα?

Ron Barceló είπε...

Αμυντική γραμμή ερασιτεχνικού.
Κέντρο χαβαλέ και χημείο δεν κόβει όυτε με βαλέ.
Επίθεση από παρτάκηδες που δεν δίνουν από το αριστερό στο δεξί.
Αποκαρδιωτική εντελώς εικόνα..Μάκαρι να γίνει κανα θαύμα και να σωθεί η παρτίδα.

Ron Barceló είπε...

Κανονίστε μόνο να φάτε τον Τερεζο και να μας φορέσετε κανα φερέφωνο πάλι μπας και κάνουμε κανά περίεργο διπλό..Τα γνωστά, έχουν γνώση οι φύλακες..

brahami3 είπε...

Συμφωνω με την κριτικη του br funatic.για εμενα μεχρι στιγμης τρια δεδομενα υπαρχουν:
1)εχουμε πολυ καλη κυκλοφορια μπαλας
2)Το κεντρο της αμυνας μπαζει,σε σημειο που σε καθε ματς να δεχομαστε 1-2 γελια γκολ
3)μεγαλη δυσκολια στο σκοραρισμα.
Εμπειροι προπονητες βλεποντας πως αναπτυσομαστε παιζουνε κλειστα και με αντεπιθεσεις μας περνουν τα ματσακια.Μαλλον πρεπει να αρχιζουμε να σοβαρευομαστε και να παιζουμε και εμεις με μεγαλυτερη σκοπιμοτητα.Κριμα γιατι σημερα ειχε αρκετο κοσμο το γηπεδο που δυστηχως εφυγε πικραμενος με τον επαναλαμβανομενο τροπο που χανουμε.

zamis είπε...

Η ομαδα παιζει καλη μπαλιτσα.
Το προβλημα του Πανιωνιου δεν ειναι ο προπονητης,ειναι πολυ βαθυτερο,γι'αυτο ψυχραιμια.

antonis είπε...

Τίθεται θέμα προπονητή με όλο τον σεβασμό στο Τερεζόπουλο και στο έργο το. Δεν είναι τυχαίο ούτε μπορεί να φταίνε τα παιδαριώδη λάθη που κάθε φορά με 1.5 ευκαιρίες του αντιπάλου δεχόμαστε 2 Γκολ.
Το παιχνίδι με την Βέροια είναι χαρακτηριστικό για τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας και κατ’ επέκταση του Τερεζόπουλου.
Παίζαμε με παίκτη παραπάνω τα τελευταία 15 λεπτά και ενώ οπισθοχωρήσαμε μαζικά δεχτήκαμε στο τελευταίο τέταρτο όσες τελικές είχαμε δεχθεί μέχρι το 80 που έμεινε με 10 παίκτες η Βέροια.
Δεν το έχει αμυντικά ο Τερεζόπουλος και αυτό μπορεί να μας στοιχίσει μια κατηγορία. Η ομάδα πρέπει να παίρνει αυτό που δικαιούται και με αυτόν προπονητή έχουμε ήδη χάσει 5-6 βαθμούς (παναθηναικό-γιάννενα –λεβαδιακό-καλλονή)
Δεν πρέπει να χάσουμε την ψυχραιμία μας, αλλά αν δεν επέμβουμε σε ένα πρόβλημα που είναι κάτι παραπάνω εμφανές τοτε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Και όταν λέω επέμβαση ενώ κάποιο τεχνικό που να μπορεί να μαζέψει την κατάσταση αμυντικά και να ξέρει την ομάδα ( Οτσαλάν-Αναστόπουλος-Μάντζιος)

dimosthenis είπε...

Δεν μπορώ να δεχθώ, την ομάδα να δέχεται τόσα και τέτοια παιδαριώδη γκολ. Ας ψάξει ο κόουτς, αν δεν το ξέρει ο ίδιος και οι παίχτες του, πώς αντιδρούν κάποιες σοβαρες ομάδες σε αντεπιθέσεις που γίνονται με έναν(!)ποδοσφαιριστή από την αντίπαλη ομάδα. Πρώτον ποιος κάνει φάουλ, πότε και πώς. Και να πάρει κεφάλια αν ο παίχτης του που ορίστηκε ρητά δεν το κάνει. Συνήθως αυτός που καλείται να κάνει το πρώτο μαρκάρισμα είναι ένας γρήγορος ποδοσφαιριστής ικανός σε αμυντικά τάκλιν.
Δεύτερο οι στόπερ συγκλίνουν και φτιάχνουν τείχος σε περίπτωση μετωπικής επίθεσης αντιπάλου, ώστε να μην περάσει με τίποτα ανάμεσά τους ο αντίπαλος. Δεχθήκαμε δυο γκολ χωρίς την παραμικρή αντίδραση με στόπερ τροχονόμους που σήκωσαν τις μπάρες. Πενήντα φορές αυτή η άσκηση στην επόμενη προπόνηση. Όποιος δεν το κάνει σωστα θα βλέπει τους άλλους από την εξέδρα. Γιατί αν οι αντίπαλοι δεν πέρναγαν ανάμεσα από τα στόπερ, θα έπρεπε να κινηθούν πλάγια οπότε κάποιος θα τους προλάβαινε.
Τρίτο στις στημένες φάσεις εμείς στην επίθεση δεν παίρνουμε ποτέ την πρώτη κεφαλιά, αντίθετα σε κάθε γκολ που δεχόμαστε (Βέροια)οι αντίπαλοι φθάνουν πρώτοι στην μπάλα γιατί έχουν δουλέψει περισσότερο από μας.
Τέλος δε δέχομαι την άποψη ατομικά λάθη γενικά και αόριστα. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και η παρουσία του συμπαίκτη αποτελεί το εχέγγυο περιορισμού των ατομικών λαθών. Το λάθος του τερματοφύλακα σε μια λαθεμένη απόκρουση καλούνται να το καλύψουν και οι υπόλοιποι παίχτες. Δεν μπορεί κανείς να βγάζει την ουρά του απέξω.
Η ομάδα όταν αναπτύσσεται παίζει σωστό ποδόσφαιρο. Όταν αμύνεται μπάζει από παντού, δεν κλείνει χώρους δεν κυνηγούν όλοι παραπατάει, γι αυτό και δέχεται σε όλα τα παιχνίδια γκολ. Αυτό είναι δείγμα ανωριμότητας αφενός και ότι δε μαθαίνει από τα λάθη της αφετέρου. Το πρώτο είναι φυσικό να το έχουμε, το δεύτερο είναι δουλειά του προπονητή.
Πέρσι με τον Παντελή αμυνόμασταν καλά, αλλά δεν παίζαμε μπάλα. Φέτος παίζουμε μπαλα και το προτιμώ αυτό αλλά δεν αμυνόμαστε.
Κρίμα η προσπάθεια του Παπαδόπουλου που έπιασε πέναλτι και τον αφήσανε εκτεθειμένο σε δυο φάσεις, ώστε να του κουρελιάσουν την ψυχολογία που με τόσο κόπο έφτιαξε.

zamis είπε...

Δημοσθενη,το πρωτο γκολ που τρωμε πρωταρχικα ειναι ευθυνη του τερματοφυλακα που το παιζει Τσιαρτας οταν κανει την πρωτη μπαλια,μην ξεχνας ακομα κι εκεινη την ντριμπλα που κανει μεσα στην περιοχη με τακουνακι...
Δεν διαφωνω ουτε σ'αυτα που γραφεις εσυ ουτε οι αλλοι φιλοι.
Αλλα επειδη πιστευω οτι ολα αυτα τα τραγικα που βλεπουμε να επαναλαμβανονται κανουν πρωτα απ'ολους τον Τερεζο κ τους παικτες να χτυπανε τα κεφαλια τους,ας δωσουμε λιγο χρονο ακομα.

antonis είπε...



Χρόνος έχει δοθεί, γιατί τα λάθη της της άμυνας ήταν από τις πρώτες αγωνιστικές, και κάνεις δεν διαμαρτυρήθηκε.
Επίσης έχουν δοθεί και αρκετά Μπράβο (όχι αδικαιολόγητα) για το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας.
Τα δικαιολογημένα Μπράβο και καλά λόγια δεν αρκούν για να μείνουμε στην Κατηγορία.
Το πρόβλημα δεν είναι τα ατομικά λάθη αλλά το συνολικό στήσιμο της άμυνας π.χ ο Παπαδόπουλος κάνει την μακακία στο διώξιμο της μπάλας αλλά ο Μαυρούκος την στοπάρει λίγο μετά το Κέντρο και κάνει επέλαση χωρίς να του κάνει κανείς ένα έξυπνο φάουλ(τα βασικά δηλαδή).
Η Καλλονή δεν με ενθουσίασε καθόλου, αλλά έκανε τα αυτονόητα στην άμυνα, δεν άφηνε χώρους, και περίμενε τις ευκαιρίες της.
Ο Τερεζόπουλος δεν χρεώνεται τα λάθη των παικτών αλλά την εκνευριστικά επαναλαμβανόμενη κακή αμυντική λειτουργία της ομάδα.

EndyS είπε...

Σόρρυ που γίνομαι κουραστικος, αλλά ξαναρωταω: ο Παντιδος γιατί δεν επαιξε?

Επίσης διαφωνώ με τον Αρτζυ ότι το κέντρο δεν κόβει ούτε με βαλε.
Σιωπής-Μητροπουλος θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα αμυντικα χαφ στο πρωτάθλημα. Και κόβουν και ράβουν. Δεν είναι τυχαίο που τα γκολ τα τρως όταν έχει γίνει αλλαγή ο Σιωπης.

EndyS είπε...

Επίσης το να κρατήσεις το μηδέν, δεν είναι τόσο εύκολο αν δεν σου πάει καλά το παιχνίδι. Έχουμε να βρεθούμε μπροστά στο σκορ εδώ και πολύ καιρό (από τη Λεωφορο αν θυμαμαι). Όταν παίζεις στην έδρα σου και είσαι στο μηδέν, δεν γίνεται να περιμένεις το τέλος για το Χ. Όταν λοιπόν δεν μπορείς να σκοράρεις, ανοιγεσαι και λογικά το τρως όταν δεν έχεις ποιότητα στην αμυνα.

Το πρόβλημα επιμένω είναι η ομαδικοτητα. Αν ο κάθε ένας παίξει για το διπλανό του και όχι για τη πάρτη του, η ομάδα (με έναν αμυντικο το Γενάρη και χωρίς σοβαρούς τραυματισμους) προλαβαίνει να βγει Ευρώπη!!!!
Θα είναι πολύ καλή ομάδα, όταν γίνει Ομαδα.

zamis είπε...

http://www.panionianea.gr/2014/11/blog-post_99.html

ειναι σοβαρες δηλωσεις τωρα αυτες?

EndyS είπε...

Μετάφραση:
"Μιλήσαμε με τον Τσιωλη αλλά δεν τα βρήκαμε αρχικά (μάλλον θα ζήτησε μεταγραφές και βοηθούς αλλά το ταμείο είναι μείον), επειδή όμως είναι ευκαιρία με τη διακοπή να αναλάβει νέος προπονητής, θα το ξανασυζητήσουμε".

EndyS είπε...

Αυτά μας κάνει ο Δαρας και πως θα τον ξεπεράσουμε όταν φύγει. Ο άνθρωπος έχει τσίπα και δεν θέλει να λέει ψέματα (δεν ειρωνευομαι). Όχι σαν κάτι άλλα λαμογια που την Δευτέρα στήριξαν τον προπονητή και την Τρίτη τον εδιωχναν.

Πάντως θεωρώ ότι αν ο Τερεζο έχει λύση στο πρόβλημα (όχι με ευχολόγια και εικασίες) θα πρέπει να βγει στην διοίκηση και να την πει, όσο έχει ακόμα καιρό. Αν η διοίκηση πάρει αποφάσεις, αυτές μετά δεν αλλάζουν.

EndyS είπε...

Τελικά ο Παντιδος γιατί δεν έπαιξε. Γνωρίζει κανείς η' θα μείνω με την απορία?

brfunatic είπε...

Δεν ξέρουμε endys

antonis είπε...

Η Διοίκηση αποφάσισε να στηρίξει τον Τερεζόπουλο , ενώ πέρσι είχε εξαντλήσει την αυστηρότητα της με τον Παντελή.
Eίναι QUIZ για δυνατούς λύτες για το πως θα σωθούμε έχοντας -1 η -2 γκολ παθητικό από την άμυνα μας σε κάθε παιχνίδι.
Στο μόνο παιχνίδι που δεν δεχτήκαμε Γκόλ είναι με το ΦΩΣΤΗΡΑ που μας έκανε 4-5 κλασικότατες ευκαιρίες για ΓΚΟΛ, και μην νομίζει κανένας ότι ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ είναι καμία αξιόλογη ομάδα 0 βαθμούς έχει μετά από 5 αγωνιστικές στην Β εθνική.
Ο ΦΟΝΕΑΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΒΑΘΜΟ.

dimosthenis είπε...

Εγώ χάρηκα που έμεινε ο Τερεζόπουλος, γιατί έδωσε μια ποδοσφαιρική ταυτότητα στη τελείως νέα ομάδα μας η οποία παίζει μπάλα, δημιουργεί ευκαιρίες και παλεύει όλα τα ματς. Άποψή μου είναι πως χρειάζεται πολλη δουλειά στο αμυντικό κομμάτι της ομάδας, δουλειά όχι ατομική αλλά συλλογική. Δεν μπορεί ομάδες που δυσκολεύονται να βάλουν γκολ, όλες να έχουν σκοράρει εναντίον του Πανιώνιου και κάθε κατεβασιά του αντιπάλου να μυρίζει γκολ.
Η ομάδα δεν ξέρει να αμύνεται. Αν δεν μπορεί ο Τερεζόπουλος μόνος του ας υπάρχει από κοντά ένας τεχνικός διευθυντής που να βοηθήσει σ' αυτό το κομμάτι, πως μαρκάρουμε ομαδικα και ατομικά, πότε κάνουμε φάουλ σκοπιμότητας, πως εμποδίζουμε τον αντίπαλο να φθάσει στην μπάλα, πως κλείνουμε χώρους πότε μαρκάρουμε ατομικά, τι κάνουμε στις αντεπιθέσεις. Τότε και ατομικά λάθη θα καλύπτονται και τα γκολ που δέχεσαι θα είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας όπως είναι σήμερα. Δυο βδομάδες ας αξιοποιηθούν για να βελτιωθούμε αμυντικά, γιατί η ομάδα μας εμφανίζει μια αφέλεια επαναλαμβανόμενη, που την είχαμε και επί Λίνεν, όπως σωστά επισήμανε φίλος συμπανιώνιος αλλα η διαφορά τότε ήταν ότι από το δεύτερο γύρο είχαμε Τζιπούρ που έστελνε την μπάλα στο πλεκτό με πολλούς τρόπους, ενώ σήμερα παρατηρείται και δυστοκία στο τελείωμα.
Εύχομαι να αξιοποιηθεί το διάστημα των 2 βδομάδων και να δούμε και μια ομάδα να αμύνεται σωστά.

dimosthenis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
brfunatic είπε...

Τον Τερεζόπουλο τον στήριξε αλλη διοίκηση και τον Παντελή άλλη. Προσωπικά δεν μπορω ναζσυγκρινω τον Τερεζόπουλο με τον Παντελη, των 58 γραμμών άμυνας...

br fun_atic είπε...

για την ταμπακέρα δεν απάντησε: http://www.sport-fm.gr/article/eleutheropoulos-afiste-me-eksw-apo-tin-brwma-sas/797513

zamis είπε...

Aν και ενστικτωδως μου ερχεται να του πεταξω κορνεδες,θα κρατησω την ψυχραιμια μου και θα γελασω.

Recoba είπε...

Για την ¨ταμπακιέρα¨: http://www.sportday.gr/ΝΕΑ/57763/Το-δίκιο-τού-Ελευθερόπουλου

Είμαστε εντάξει, τώρα?

EndyS είπε...

Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις και να κρατήσεις το μηδέν με την Καλλιθέα, πως θα πας μπροστά?

zamis είπε...

Μπραβο Αντωνη...

Unknown είπε...

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sFY6VV6B6ug