Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Βαθμολογική ανάσα

Μεγάλη βαθμολογική ανάσα πήρε η ομάδα μετά την επικράτησής της  με 2-1 επί της Νίκης Βόλου. Οι Βολιώτες παρατάχθηκαν με ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς, κλίνοντας κάθε διάδρομο.
Ο Πανιώνιος του πρώτου ημιχρόνου απάντησε με αρκετή υπομονή και κυκλοφορία της μπάλας, γεγονός που τον οδήγησε στην πρώτη του επαφή με το αντίπαλο τέρμα με το γκολ του Φούντα. Ο νεαρός παίκτης είναι ξεκάθαρα βελτιωμένος και μαζί με τον Τασουλή αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις της ομάδας. Οι δύο αυτοί παίκτες πρέπει οπωσδήποτε να δεθούν με συμβόλαια για να μην έχουμε το παλιό κακό προηγούμενο…
Ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα του Βόλου δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, η ομάδα μας δυσκολεύονταν να καθαρίσει το παιχνίδι. Ακόμη και με το γκολ του Κολοβού δεν νοιώθαμε σίγουροι για την ομαλή έκβαση του αγώνα και η ανησυχία όλων μας έγινε μεγαλύτερη ύστερα από το γκολ του Αναστασόπουλου στο καταραμένο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.
Τέλος καλό, όλα καλά, με αγωνία βέβαια και αυτό που μένει είναι οι τρεις πολύτιμοι βαθμοί, έναντι ενός αντιπάλου που θα αποτελέσει τον ρυθμιστή της παραμονής στον δεύτερο γύρο (όποιος δεν κερδίζει τη Νίκη θα έχει πρόβλημα).
Μοναδικό καινούριο στοιχείο στο παιχνίδι μας ήταν η επιστροφή στην άμυνα μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος. Από την άλλη δεν αποφύγαμε το εύκολο λάθος που επέτρεψε στη Νίκη να σκοράρει, ούτε μετουσιώσαμε σε γκολ τις σημαντικές ευκαιρίες του δεύτερου ημιχρόνου. Ένα άλλο βασικό πρόβλημα είναι ότι ο Κάνιο δεν κατάφερε (για άλλη μία φορά κατά τη γνώμη μου) να δώσει το κάτι παραπάνω που τόσο πολύ έχει ανάγκη η ομάδα και να δικαιολογήσει το τεράστιο για τα οικονομικά μας δεδομένο συμβόλαιό του. Σε αυτά τα παιχνίδια θα έπρεπε να δείχνει τη μεγάλη του κλάση, πράγμα που νομίζω ότι δεν έχει πράξει μέχρι τώρα ή τουλάχιστον στο βαθμό που θα περίμενα προσωπικά.
Το πρόγραμμα μέχρι και τη λήξη του πρώτου γύρου είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχει όμως ένα παιχνίδι κλειδί (Όφη), το οποίο μπορεί να καθορίσει σε πολύ μεγάλη βαθμό την επίτευξη ή μη του αγωνιστικούς στόχου της ομάδας και δύο παιχνίδια από τα οποία μπορούμε να περιμένουμε μια κάποια βαθμολογική συγκομιδή (Παναιτωλικός – Ατρόμητος). Σίγουρα θα χρειαστεί να κάνουμε μια μικρή ή μεγάλη υπέρβαση μέχρι το τέλος του γύρου, καθώς είναι δεδομένο ότι βαθμολογικά βρισκόμαστε πίσω σε σχέση με αυτό ου θα έπρεπε και που θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει.

Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η ομάδα χρειάζεται ένα παίκτη που να έχει το εύκολο γκολ. Χωρίς αυτός θα είναι πολύ δύσκολο να αποφύγουμε τα δύσκολα στον δεύτερο γύρο. 

9 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Επιτέλους!!! Μπήκαν λάμπες στις τουαλέτες της 4!!!! Τέλος στο dark room και στα κατουρημένα καβάλα

br fun_atic είπε...

Σήμερα στις 20:00 ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στην εκπομπή του καλού φίλου Χρήστου Καραθανάση (Leicester) στο NSTV live streaming. Ας στηρίξουμε και τους δύο με τις ερωτήσεις και τη συμμετοχή μας.

antonis είπε...



To πρόβλημα της ομάδας κατά γενική ομολογία εστιάζεται στον αμυντικό τομέα και δευτερευόντως στο επιθετικό κομμάτι (η σωστή διάγνωση πάνω από όλα).
Η ομάδα δεν έχει αξιόπιστο σέντερ μπάκ , ενώ ο προπονητής από ότι έχει δείξει αδυνατεί να στήσει αμυντικά την ομάδα. Η αμυντική λειτουργία δεν είναι απλά κακή, αλλά ανύπαρκτη, και αυτό το είδαμε στα τελευταία λεπτά όπου οι παίκτες κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να αμυνθούν και το γύρισαν στις καθυστερήσεις.

EndyS είπε...

Συμφωνώ με τον Αντώνη.

Αν τελικά ενισχυθεί κάπου η ομάδα τον Γενάρη, θα πρέπει να είναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Παντίδο.

brfunatic είπε...

Ισως να ήταν κάποια λύση ( με ρίσκο) η αποδέσμευση Κανιονκαι η απόκτηση δυο παικτών γιαβτην άμυνα και την επιθεση. Μεγαλος παικτης ο Αργεντινός αλλά αυτό το κάτι παραπάνω δεν το έχει δώσει μεχρι τώρα.Επιπλέον,όταν παιζει αμυνομαστε με 10( ή και με λιγότερους).

. είπε...

Δέν ξέρω άν τό πρόβλημα στήν άμυνα συνίσταται στήν απουσία ενός σέντερ μπάκ(πού μάλλον χρειάζεται) ή στό τρόπο λειτουργίας τήν ομάδας.
Σίγουρα όμως χρειαζόμαστε σέντερ φόρ τόν Ιανουάριο καί τό καλοκαίρι 10άρι άν φύγει ο Κολοβός. Άν ισχύουν οι φήμες γιά Καλτσά ή γιά Μάτζιο, προτιμώ νά μείνουμε όπως είμαστε. Έλεος μέ τά παλτά.
Συμφωνώ μέ τόν br, ο Ιμπαγάσα δέν νομίζω ότι είναι πλέον χρήσιμος.

Recoba είπε...

Ο Φουντας νομίζω ειναι δανεικός, οπότε να τον ¨δεσουμε¨ δεν παίζει. Καλά έπαιξε, αλλα ακόμη και στο γκολ ήταν τυχερός, αφού το αρχικό του πλασέ ηταν κακό, ενώ πρέπει να μαθει να μην εκνευρίζεται... Ο Ιμπαγάσά - δυστυχώς - σε κάθε ματς που περνάει εμφανίζεται χειρότερος!

Ακολουθεί ματς στην Κέρκυρα την Τετάρτη και μετά στον Παναιτωλικό την Κυριακή. Πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα στην Κέρκυρα...

EndyS είπε...

Ο Κανιο στα 38 του δεν μπορεί να παίζει όπως ο Μεσι. Έτσι κι αλλιώς αν έπαιζε θα ήταν σε άλλη ομάδα.
Μην περιμένετε απόδοση που να βγάζει ματιά. Αν μπορούσε να παίξει όπως παλιά, έστω και για λίγο, θα τον είχε κρατήσει ο γαύρος για να παίζει 30λεπτα.
Αυτό που θα δούμε είναι κάποιες σωστές μεταβίβασης και σωστό άπλωμα του παιχνιδιού (α ρε Φανουρη πόσο μου λειπεις!!) και την αυτοπεποίθηση που έχει η ομάδα όταν παίζει.
Αν αυτά αξίζουν το συμβόλαιο του δεν μπορώ να το πω εγώ, ίσως και κάνεις από εμάς.
Σε κάθε περίπτωση είναι παίκτης που μπορεί να σου πάρει ένα παιχνίδι (δεν το έχει κάνει ακόμα αλλά υπάρχουν αρκετά ακόμη) και σίγουρα θα είναι απαραίτητος όταν στο τέλος του πρωταθλήματος η μπάλα θα καίει.

br fun_atic είπε...

έχεις δίκιο για οτν Φούντα. Το είχα ξεχάσει.

Σαφέστατα και δεν περίμενα από τον Ιμπαγάσα να τρέχει σας έφηβος, θεωρώ όμως ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει αυτό που θα έπρεπε, δηλαδή τις 2-3 καλές τελικές. Αν σε όλα αυτά βάλεις τους τραυματισμούς και το μεγάλο συμβόλαιο, τότε ίσως οδηγηγθείς στο ίδιο συμπέρασμα.