Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αλλαγή σελίδας


Μετά τα δύο αρητικά αποτελέσματα σε Κέρκυρα και Αγρίνιο και με δεδομένη τη βαθμολογική θέση της ομάδας, ήταν επιβεβλημένη η αλλαγή προπονητή. Ο Δημήτρης Τερεζόπουλος ανέλαβε ουσιαστικά την ομάδα Κ-20 και προσπάθησε μ’ αυτή και με κάποιες λίγες προσθήκες να μας κρατήσει στην κατηγορία. Δούλεψε σκληρά, προσπάθησε έντιμα και για μένα πέτυχε κάτι πάρα πολύ σπουδαίο: να μην δείχνει μια ομάδα πιτσιρικάδων, προερχόμενων από πρωταθλήματα υποδομών και μικρές κατηγορίες παράταιρη σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Θεωρώ ότι η προσπάθειά του «προδόθηκε» σε ένα κομβικό σημείο το καλοκαίρι. Ίσως υπήρχε σιγουριά ότι ο Αυλωνίτης θα επέστρεφε στην ομάδα και θα θωρακίζονταν ικανοποιητικά τα μετόπισθεν. Ίσως υπήρχε η αισιοδοξία ότι οι επιθετικοί της ομάδας θα μπορούσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Τελικά δεν έγινε τίποτα από τα δύο και ενώ η ομάδα έδειχνε καλό αγωνιστικό προφίλ δεν μπορούσε να εξασφαλίσει βαθμούς σε παιχνίδια που θεωρητικά ήταν δικά της λόγω των σημαντικών αγωνιστικών ελλείψεων και της απειρίας. Σίγουρα έχει κάνει λάθη και ο Τερεζόπουλος από τον πάγκο, ενώ χρεώνεται και την μη επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων που παρουσίαζε η ομάδα σε κάθε σχεδόν παιχνίδι. Αν τα βάλω όλα αυτά σε μία ζυγαριά θεωρώ ότι το τελικό πρόσημο είναι θετικό για τον Τερεζόπουλο, ο οποίος, είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα έχει μεγάλη εξέλιξη. Όπως και να χει όμως η ομάδα χρειάζονταν ένα ηλεκτροσοκ και εφόσον δεν μπορεί να κάνει σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ η μόνη δυνατή κίνηση ήταν η αλλαγή προπονητή.

 

Τις τελευταίες ώρες ακούμε ότι επικρατέστερος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Με δεδομένο ότι η αλλαγή προπονητή γίνεται, όπως είπαμε, ως ηλεκτροσοκ στην ομάδα, θεωρούμε ότι ο κος Ουζουνίδης έχει τα απαραίτητα βόλτ για να το πετύχει; Είναι ο προπονητής εκείνος που μπορεί να γεμίσει σιγουριά και αυτοπεποίθηση τους παίκτες και να δώσει ελπίδα στους φιλάθλους; Χωρίς να τον υποτιμώ, νομίζω πως όχι. Θα έλεγα ότι δεν θα είχα αντίρρηση να αναλάμβανε την ομάδα στην αρχή σεζόν, θεωρώ όμως ότι δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο στη δεδομένη συγκυρία. Χρειαζόμαστε έναν έμπειρο προπονητή που με το κύρος του να μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών και της εξέδρας.

 

Δεν ξέρω πόσοι τέτοιοι προπονητές υπάρχουν διαθέσιμοι, ποιο είναι το κασέ τους και το κυριότερο αν θέλουν να αναλάβουν την ομάδα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία. Υπάρχουν όμως δύο που το έχουν ξανακάνει με επιτυχία. Παράσχος, Μάντζιος. Προσωπικά θα επέλεγα κάποιον από αυτούς για να έχω το κεφάλι μου (κατά το δυνατόν) ήσυχο. Τον πρώτο γιατί τον θεωρώ από τους καλύτερους προπονητές του πρωταθλήματος και είναι βέβαιο ότι μπορεί να εμπνεύσει παίκτες και φιλάθλους, τον δεύτερο γιατί πολλές φορές μας έχει αναλάβει με επιτυχία στα δύσκολα και δεν θα χρειαστεί καθόλου χρόνο προσαρμογής καθώς θα έρθει και θα «κουμπώσει» άμεσα με παλιούς καλούς φίλος και συνεργάτες.

 

Καλό είναι η διοίκηση να σκεφτεί και να αποφασίσει με ψυχραιμία.

24 σχόλια:

EndyS είπε...

Sorry που ποστάρω κάτι άσχετο με το θέμα αλλά δεν μπορώ να μην το τονίσω.
Αυτή είναι η τοποθέτηση για το χθεσινό αγώνα της United, στο επίσημο σάιτ της ομάδας http://www.manutd.com/en/Fixtures-And-Results/Match-Reports/2014/Dec/Southampton-vs-Manchester-United-Premier-League-match-report.aspx?pageNo=3.
Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί οι άνθρωποι είναι τόσο μπροστά και θλίβομαι.
Αν τα γαυρο-βαζελο-χάνουμα είχαν κερδίσει όπως κέρδισε εχθές η United στην Τρίπολη για παράδειγμα, όχι ο γαύρος ή η πράσινη, αλλά οι λεγόμενες σοβαρές εφημερίδες τύπου Sportday, θα μίλαγαν για το "έξυπνο παιχνίδι" την "βαριά φανέλα" και ότι άλλο θα έβρισκαν για να χαϊδέψουν αυτιά.

EndyS είπε...

http://www.manutd.com/en/News-And-Features/Football-News/2014/Dec/Van-Gaal-says-United-were-lucky-against-Southampton.aspx

Και αυτές είναι οι δηλώσεις του προπονητή που λέει ότι ο αντίπαλος ήταν καλύτερος και ήταν τυχεροί που νίκησαν!!!.

Όπως ακριβώς γίνεται και στην Ελλάδα!!

Όμως εκεί οι άνθρωποι απευθύνονται σε ανθρώπους, δηλαδή σε νοήμοντα όντα. Όχι σε πίθηκους καύφρους που το μόνο που τους νοιάζει είναι να κερδίζει η ομαδάρα τους με κάθε τρόπο και σαν πρεζάκια μετά να ψάχνουν δημοσιεύματα για να τους χαίδέψουν τα αυτιά.
Δεν απευθύνονται σε ευνούχους κομπλεξικούς που το μόνο που τους νοιάζει είναι την επόμενη ημέρα να κάνουν καζούρα στους αντίπαλους, μήπως και ξεχάσουν τις σφαλιάρες που τρώνε.
Εκεί το ποδόσφαρο είναι σοβαρή υπόθεση και όχι πεδίο κονόμας και καφρίλας.

Ειλικρινά μετά από αυτό δεν ξέρω αν ασχοληθώ ξανά με τη Σούπερ Λίγδα

zamis είπε...

Προφανως Οτσαλαν η Ακης θα ηταν οτι καλυτερο.

EndyS είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά, πολύ ησυχία επεσε!!

Ron Barceló είπε...

Εχω θα μιλησω μετα το απογεματινο διπλο στο τηγανι.

Endys1 είπε...

Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες

Endys1 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ron Barceló είπε...

Και απο Γεναρη, με Σιαλμα και "Κριστιανο Ροναλντο των φτωχων" η γραμμη κρουσης θα πεταει φωτιες.

EndyS είπε...

Να δούμε τι θα κάνει και η άμυνα!!! Γιατί τι να το κάνεις να βάζεις γκολ, αν πίσω είσαι σουρωτηρι, δεν έχεις τύχη.

zouri1 είπε...

Θεωρω τον Ουζουνίδη παρα πολυ καλη επιλογή .Εχει τις ικανότητες και την πείρα να οδηγήσει την ομάδα κάπου ψηλότερα απο το απλα να σωθούμε .Μακαρι να τον κρατήσουμε αλλα 2 χρονια για να μπορέσει να δείξει την δουλεια του .Φυσικα να τον αφήσουν να δουλέψει και οι παίκτες να πληρώνονται .Ο Ακης τον θεωρω καλο λογω της αγάπης του για την ομάδα .Τον Παράσχο ποτε δεν τον θεώρησα καλο προπονητή για μια σύγχρονη ομάδα .

EndyS είπε...

Χρόνια Πολλά σε όλους!!!
Καλά Χριστούγεννα με Υγεία!!!!

dimosthenis είπε...

Ευχές για όλους και καλή τύχη στην ομάδα μας.

John - Singapore είπε...

Καλή Ανάσταση στην Πανιώνια οικογένεια.

EndyS είπε...

http://www.gazzetta.gr/football/article/684787/pros-nea-smyrni-o-petropoylos

Είναι ένας παίκτης που έχω σε εκτίμηση. Αν αυτή η κίνηση γινόταν πέρυσι η' πρόπερσι θα ήμουν πολύ χαρούμενος.
Στην παρούσα φάση όμως με την απόδοση του Γιάννου και Κολοβο-Μπουμαλ να δείχνουν ότι μπορούν να παίξουν, έστω και κατά συνθήκη, στην κορυφή, δεν μπορώ να πω ότι ξετρελενομαι.
Προσωπικά θεωρώ ότι τη μία και μόνη μεταγραφή 24+ θα έπρεπε να την κάνουμε για αμυντικό, που έχουμε πρόβλημα και σχεδόν καθόλου αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις, παρά στην επίθεση.
Είναι πολυτέλεια να έχεις μια τρύπα τεράστια πίσω και να φέρνεις αναπληρωματικό του Γιάννου (θεωρώ το Γιάννου καλύτερο, αλλά και να μην είναι μέχρι να προσαρμοστεί ο νέος, ο Γιάννου θα παίζει καλύτερα)

EndyS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
EndyS είπε...

Εκτός βέβαια αν ο Μαρίνος ως άλλος Βαν Γκαλ παίξει με 3-5-2 και μας χρειάζεται δεύτερος επιθετικός. Με το υπάρχον ροστερ όμως δεν παίζει με την καμία, αφού ένας τέτοιος σχηματισμός αχρηστευει όλα τα εξτρεμ (Κολοβο, Μπουμαλ, Φούντα κλπ)

. είπε...

Έχουμε μεγάλη ανάγκη από σέντερ φόρ καί θά ήθελα ο άνω τών 24ων ετών πού δικαιούμαστε, νά παίζει σέ αυτήν τήν θέση, αλλά αυτοί πού έχουμε, είναι μιά κλάση ανώτεροι από τούς Σιαλμά, Μάτζιο, Πετρόπουλο. Τέτοιου είδους ενίσχυση δέν τήν χρειαζόμαστε.

zouri1 είπε...

Και γιατι δυσκολευόμαστε τοτε στο γκολ και περιμένουμε κανενα πεναλντι .Ο Πςτροπουλος θεωρω οτι ειναι αυτο που χρειαζόμαστε αυτη την στιγμη .Σε συζήτηση δε που ειχα μαζι του πριν 4-5 χρονια οταν ηταν στα πανω του στον βαζελο εκφραζόταν θετικά για τον Πανιωνιο .Σαν Πανιώνιοι εχουμε φυσικα καποια θεματα .Παικτες που αλλες ομάδες θα παρακαλούσαν ,εμεις τους ψιλό κρατούμε με πρόσφατο παράδειγμα τον Παπαδόπουλο .Ακομα και για τον Ιμπαγάσα γράψαμε .Για τον δε Ουζουνίδη ασε .Για αυτο ειμαστε ξεχωριστοί

zouri1 είπε...

Μαλλον ομως παει στον Παναιτωλικό .

EndyS είπε...

Καλώς η' κακώς (καλώς) ο Γιάννου κάνει μια εκπληκτική χρόνια. Ήδη έχει βάλει αρκετά γκολ (5-6 αν δεν κάνω λάθος) αλλά και το παιχνίδι του βοηθάει και την υπόλοιπη ομάδα. Σας θυμίζω ότι οι βαθμοί δεν χάθηκαν επειδή δεν κάναμε ευκαιρίες, αλλά γιατί οι μέσοι μας σπαταλούν τις ευκαιρίες που τους δίνονται.
Θα το γράφω συνέχεια, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο περιμένεις από τον φορ σου να βάλει το πολύ 10-15 γκολ. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται από τους μέσους. Και δεν λέω για την Μπαρτσα που είναι περίπτωση, αλλά δείτε πόσα γκολ θα βάλει ο Λεβαντοφσκι στη Μπαγερν, ο γαλος της Ρεαλ, ο Φαν Πέρσι στη Γιουναιτεντ κοκ.
Πάντα θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις όπως ο Ντιέγκο Κόστα φέτος (αν και θεωρώ ότι ήδη ξεφουσκωνει) αλλά ο κανόνας είναι αυτος.

Επομένως μια χαρά είναι ο Γιάννου. Τα 10+ γκολακια του θα τα βάλει και άλλους βαθμούς θα μας δώσει. Το θέμα στην επίθεση είναι να βγαίνουν φάσεις και να γίνονται γκολ από τους μέσους η' μεσοεπιθετικους.
Αν θέλουμε φορ θα είναι για αλλαγή του Γιάννου. Με ενα νεαρό 23αρι θα είναι μια χαρά, αλλά να σπαταλησουμε τη μοναδική επιλογή για 24+ σε επιθετικό, το θεωρώ μέγα λαθος.
Εκτός βέβαια αν ψάχνεις για αμυντικό και αυτό που βρίσκεις είναι ανάλογο με αυτό που έχεις, οπότε στις τελευταίες των μεταγραφών παίρνεις ότι καλύτερο μπορείς με τα χρήματα σου, ανεξαρτήτως θεσης.

Endys1 είπε...

Καλή Χρονιά αδέρφια!!
Χρόνια Πόλλά με Υγεία!!!
Να χαίρεστε τις οικογένειές σας και να έχετε όλοι μία υπέροχη χρονιά!!!!

δημητρης γουδι είπε...

ατυχια μονο τιποτα αλλο
τερεζοπουλος ουζουνιδης μουρινιο ειμαστε ΑΤΥΧΟΙ

EndyS είπε...

"Τύχη είναι όταν η προετοιμασία, συναντά την ευκαιρια" Σενεκας, αρχαίος Ρωμαίος φιλοσοφος.

Δεν υπάρχει τύχη και ατυχία, απλά ικανότητα και ανικανοτητα.
Ο Παοκ ήταν ικανός να εκμεταλλευτεί τα στημένα του και εμείς ανίκανοι να αμυνθουμε. Το ότι τρώμε τα γκολ στο πρώτο και δεύτερο δοκάρι μεγαλώνει την ανικανότητα μας, αφού είναι περιπτώσεις που δεν παίζουν ρόλο τα φυσικά προσόντα των παικτών (ύψος, άλμα, συγχονισμος) αλλά οι τοποθετησεις.

Αν στα παραπάνω προσθέσεις και μία πρέζα διαιτησίας, καταλαβαίνεις γιατί χασαμε.

Endys1 είπε...

Επίσης κάποιος θα πρέπει να πει σε κάποιους παίκτες, ειδικότερα στο Μπουμάλ και τον Κολοβό, ότι έχουν επιλέξει λάθος άθλημα.
Το ποδόσφαιρο σε γήπεδο είναι ομαδικό άθλημα. Αν θέλουν ατομικά αθλήματα, δόξα τω θεώ υπάρχουν πολλά. Μπορούν να κάνουν στίβο, τοξοβολία, πάλη κλπ. Μπορούν ακόμα να παίξουν και ποδοβόλει αν έχουν κόλλημα με την μπάλα.
Το γαμοάθλημα που έχουν όμως διαλέξει παίζεται με έντεκα και οι υπόλοιποι δέκα δεν είναι μόνο ονόματα στο φύλλο αγώνα, αλλά παίκτες που έχουν ρόλους.

Το να βλέπεις παικταράδες-δολοφόνους όπως οι Φαλκάο, Φαν Πέρσυ να είναι μόνοι τους με το τέρμα και να προτιμούν την έξτρα πάσα που θα σιγουρέψει το γκολ, απλά δείχνει πόσο μικροί είναι οι δικοί μας.