Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Σταχτοπούτα

Είχα πολύ καιρό να γράψω, κατά συνέπεια δεν είχα ευχηθεί για τη νέα χρονιά. Χρόνια πολλά λοιπόν, καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και εργασία.
Όσο περνάει ο καιρός, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να γράψω για τον Πανιώνιο. Ίσως γιατί  η καθημερινότητά του είναι κουραστική και ιδιαίτερα απογοητευτική. Δεν ξέρω αν είναι δική μου άποψη - πιστεύω ότι δεν είναι - αλλά πλέον δεν ελπίζω σε πολλά...

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι αυτό που είναι, παίζεται με τους κανόνες του και η ενασχόληση με αυτό προϋποθέτει μια σειρά ειδικών προσόντων... Στην άκρη λοιπόν.

Η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι όλο το υπόλοιπο. Δεν υπάρχει τομέας στο Πανιώνιο οικοδόμημα που να λειτουργεί. Δεν υπάρχουν αρχές, αξίες, προοπτική. Το μόνο που ακους είναι πως ο ένας "δάγκωσε" τον άλλο, πως "παντελώνιασε", πως έβγαλε μεροκάματο...Κανείς δεν συμπαθεί κανέναν και ο καθένας ξεχωριστά βγάζει στη φόρα τα άπλυτα του άλλου  που είναι ίδια ακριβώς με τα δικά του. Μικρομάγαζα, βασίλεια, μικρά και μεγάλα συμφέροντα  και όλα αυτά από υποτιθέμενα διαφορετικούς παράγοντες και φιλάθλους. Έτσι δεν πάμε πουθενά και είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει το οικοδόμημα...

Επειδή τυχαίνει να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο ένας δύο άνθρωποι που φροντίζουν για το μέλλον, που τροφοδοτούν την ομάδα με ταλεντάκια, εξακολουθούμε να κρατιόμαστε στη ζωή και να ασχολούμαστε κάπως με το θέμα. Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται, ότι τα ταλέντα στερεύουν και ότι μόνοι μας καταστρέφουμε καθημερινά την δεξαμενή των 3.000 αθλητών που θα μπορούσαν να τροφοδοτούν τον σύλλογο. Δεν είναι τυχαίο που ελάχιστοι παίκτες από τις υποδομές μας φτάνουν στις πρώτες ομάδες των αθλημάτων τους. Αυτό κάτι λέει...

Αφού λοιπόν έκανα τη δημόσια ψυχοθεραπεία μου, ας γράψω και δυο πραγματάκια για το σημερινό παιχνίδι. Από την αρχή της χρονιάς ξέραμε ότι η ομάδα είναι μια Κ20 με την προσθήκη δύο τριών παικτών αξίας. Όταν οι παίκτες αυτοί βρίσκονται σε καλή μέρα και εφόσον κατορθώσουμε να περιορίσουμε τα αμυντικά λάθη παίρνουμε αποτελέσματα. Όταν δεν συμβαίνουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, παρουσιάζουμε το κανονικό μας πρόσωπο, δηλαδή μιας ομάδας Κ-20. Κανονική Σταχτοπούτα λοιπόν.

Σήμερα ατυχήσαμε να έχουμε σε πολύ κακή μέρα και τον Κολοβό και τον Ιμπαγάσα, συνεπώς ήταν αδύνατο και να δημιουργήσουμε και να εκτελέσουμε. Όσο κι αυτό πονάει, χάσαμε πανηγυρικά από μία πολύ μέτρια ομάδα... Από την πρόσληψη του κου Ουζουνίδη μέχρι σήμερα είδαμε δυο-τρεις αλλαγές. Πρώτα απ' όλα είχε την τύχη που δεν είχε ο Τερεζόπουλος. Δεύτερον, κατόρθωσε να ανεβάσει ψυχολογικά και αγωνιστικά τον Ιμπαγάσα και τρίτον να βελτιώσει ελαφρώς την αμυντική λειτουργία της ομάδας, ουσιαστικά με το να πείσει τα αμυντικά χαφ να κρατούν περισσότερο τη θέση τους ώστε να μη δημιουργούνται ρήγματα στην άμυνα. Γι αυτό η καλή εικόνα, γι αυτό και οι βαθμοί. Σήμερα δυστυχώς δεν είχαμε τίποτα απ' αυτά και δυστυχώς χάσαμε βαθμούς από μία ποιοτικά κατώτερη ομάδα...Αυτή την ήττα, ίσως και να τη βρούμε μπροστά μας.

Πάνω που λέγαμε ότι θα πάρουμε ανάσα, ξαναβρεθήκαμε να αντιμετωπίζουμε το κάθε επόμενο παιχνίδι ως τελικό, αρχής γεννωμένης από το επόμενο...


Είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα, επιλογές δεν έχουμε ούτε περιθώρια να κάνουμε πίσω. Συνεχίζουμε...

14 σχόλια:

zouri1 είπε...

θεωρω οτιη ομαδα ηταν κουρασμενη .Ρισβανης οικονομου αστα να πανε ,Γιαννακοπουλος δεν ξερει τι θα πει εξοδος .Μπουμαλ τραγικος .Παρ ολα αυτα με λιγη τυχη θα ειχαμε μπορεσει να παρπουμε το Χ ,αλλα ...Παντως οφειλω να πω οτι ο Ζαμανης κανει δουλεια και δειχνει οτι σχεδον μονος του θα τα κλαταφερει .Η επιλογη Ουζουνιδη αριστη .

brfunatic είπε...

Μια που το αναφερεις, εχω να σου πω οτι ειναι πολλα στελεχη της ομαδας που λενε καλα λογια για τον Ζαμανη.

zamis είπε...

Και ο Παντιδος αριστος μαζι με τα χαφ..οσο για Μπουμαλ δεν θα επαιζε ποτε σε κανονικη ομαδα.
To δε κραξιμο που θα επεφτε στον Τερεζα μετα τη χτεσινη εμφανιση δεν το συζητω.

EndyS είπε...

Θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε την επιλογή Ουζουνιδη. Θα πρέπει να έχει πίστωση χρόνου, αλλά κάποιοι να του δείχνουν τα λάθη του.

Η επιλογή Ρισβανη για την αρχική ενδεκάδα χθες, αποδείχτηκε λάθος. Κι ελπίζω να μην έκαψε τον πιτσιρικά.
Όσο ταλέντο και να είναι, δεν πιστεύω ότι με πέντε προπονήσεις θα έπρεπε να είναι στο βασικό σχήμα. Σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούσε να παίξει (και δεν έπαιξε) καλύτερα από έναν άλλο παλαιότερο όπως για παράδειγμα ο Γκεντσος.

Αν ήταν τέτοιο τεράστιο ταλέντο ώστε να μπει και να σταθεί αμέσως στην ομάδα, θα τον είχε κρατήσει ο Παναθηναϊκός όπως ο γαύρος κράτησε τον Αυλωνιτη.

Δυστυχώς αυτή η πρακτική δείχνει περισσότερο άγχος για να ικανοποιήσουμε τον δανειστή, παρά το συμφέρον της ομάδας.
Θυμίζω ότι ο Ελε είχε φάει κράξιμο για τον Διαμαντακο, που στο τέλος της ημέρας βοήθησε κιόλας. Αν ήταν στην θέση του Ουζουνιδη ο Ελε, μπορεί και να είχαν στηθεί λαϊκά δικαστήρια.

zamis είπε...

Κατω τα χερια απ'τον Ελε

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Κάποιος σπουδαίος είχε πει κάποτε: «Η στατιστική είναι σαν τη μίνι φούστα! Αποκαλύπτει πολλά, αλλά κρύβει την ουσία»... Με την ολοκλήρωση του α’ γύρου, και με τους αριθμούς της στατιστικής υπηρεσίας της Super League να λένε και αλήθειες και ψέμματα, νομίζω ότι έχουν ενδιαφέρον αυτά τα στοιχεία και ας βγάλει ο καθένας συμπεράσματα:
-Ο Μπουμάλ έχει 40 τελικές προσπάθειες.
-Ο Κολοβός και Γιάννου έχουν 24 και 23 σουτ εντός εστίας
(7 και 6 γκολ αντίστοιχα, αλλά ο Κολοβός έχει 4 πέναλτι)
-6 χαμένες εύκαιρες ο Γιάννου
-Πάσες: 189 Μητρόπουλος, 164 Ιμπαγάσα
-Λάθη: Μπουμάλ 129, Κολοβός 111
-Φάουλ υπέρ: Κολοβός 42

ΥΓ. Μπράβο zamis...

br fun_atic είπε...

Ναι...η περίπτωση του Μπουμάλ πράγματι κρύβει την ουσία... Αναρίθμητες φορές τα ΄χει κάνει Μ :)

EndyS είπε...

Οι αριθμοί είναι κάποιες φορές ο καλύτερος τρόπος για να πεις ψέματα.
Σίγουρα οι Μπουμαλ και Κολοβος κάνουν αρκετά λάθη. Για να είμαστε δίκαιοι όμως θα έπρεπε να τα δούμε ως ποσοστό σε σχέση με τις επαφές. Ένας παίκτης που ζητάει και παίρνει συνέχεια την μπάλα είναι λογικό να κάνει περισσότερα λάθη σε απόλυτο αριθμό από κάποιον άλλο που έχει λιγότερες επαφές.
Επίσης παίζει ρόλο η θέση του καθένα. Είναι λογικό όταν αυτοί οι δύο παίρνουν την μπάλα μέσα στο μετρό Δευτέρα πρωί, να κάνουν λάθη. Σε αντίθεση ο Παντιδος που θα αλλάζει πασουλες οριζόντια με τον Γλέζο, έχοντας πενήντα μέτρα γηπεδο μπροστά του κι ένα "σκυλακι" να κοροϊδεύει, είναι λιγότερο πιθανό να κάνει λάθος. Επίσης ο Παντιδος έχει το περιθώριο να κάνει επαφή διώχνοντας σε κόρνερ και να μην πιαστεί σαν λάθος. Όταν όμως ο επιθετικός χάσει το κοντρόλ και φύγει πλάγιο θα χρεωθεί λάθος.
Τέλος παίζει ρόλο για την συνολική αξιολόγηση και πόσο σημαντικά είναι τα λάθη. Αν χάσει την μπάλα ο Μπουμαλ στην αντίπαλη περιοχή, μάλλον δεν θα μας κοστίσει. Αν όμως κάνει λάθος ο Παπαδόπουλος, μάλλον θα φάμε γκολ.

Αυτά για μην βγάζουμε λανθασμένα συμπεράσματα. Προσωπικά τα έχω χώσει και στους δυο, κυρίως γιατί είναι ατομιστες και έχουν πετάξει βαθμούς, αλλά πάνω απ' όλα να είμαστε δίκαιοι.


zamis είπε...

Ευτυχως δεν παιζει ο Φουντας.
Βαλε Μασουρα μεσα!!

br fun_atic είπε...

Μολονότι παρακολούθησα το παιχνίδι απέφυγα να κάνω ανάρτηση γιατί επί της ουσίας δεν είχα να κάνω κάποια διαφορετική τοποθέτηση.

Το ξαναείπαμε: Τη διαφορά στον Πανιώνιο την κάνει ο Κολοβός και ο Κάνιο. Αν ένας από τους δύο ή ακόμη χειρότερα και οι δυο δεν βρεθούν σε καλή μέρα, τότε πολύ δύσκολα κερδίζουμε.

Το παιχνίδι θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει, όπως πολύ εύκολα θα μπορούσαμε να το είχαμε χάσει. Πέρα από το χαμένο πέναλντι, θεωρώ ότι δεν χάσαμε άλλη ουσιαστική ευκαιρία, ενώ οι λάγοί θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις. Κρατάμε τον βαθμό και βλέπουμε...Κάποια στιγμή όπως πρέπει να κανουμε και νίκες. Αλλιώς θα πάμε άκλαφτοι και θα είναι κρίμα και βάση αγωνιστικής εικόνας και επειδή δύο ομάδες (Νίκη και Οφη΄) έχουν μπλέξει για τα καλά...

br fun_atic είπε...

Πολύ ωραία ατμόσφαιρα από τους πάνθηρες. Πάρα πολλοί βάζελοι στο γήπεδο, οι οποίοι προφανώς και μπαίνουν λόγω της ανυπαρξίας κάρτας φιλάθλου. Υπερβολική η αντίδραση της αστυνομίας σε κάποιες περιπτώσεις.

zamis είπε...

Ε αφου δεν εβαλε τον Μασουρα..

zamis είπε...

E ρε αβαβα που πεφτει..

John - Singapore είπε...

Τί γίνεται ρε παιδιά? Ο Πανιώνιος κερδισε την Κυριακή. Είναι και στους 8 του κυπέλλου. Δεν έχουμε τίποτα να πούμε? Να σχολιάσουμε? Όλοι μιλάνε για τον Βαρουφάκη και βαρέθηκα λίγο, ήθελα να μάθω για την Πανιωνάρα κάτι...