Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Στην κόψη


Ειλικρινά μου είναι δύσκολο να υπολογίσω πόσους δικούς μας βαθμούς έχουμε πετάξει φέτος. Οι βαθμοί αυτοί θα μπορούσαν στη χειρότερη περίπτωση να μας έχουν εξασφαλίσει την παραμονή από νωρίς, χωρίς να χρειάζεται το παιχνίδι ζωής ή θανάτου με τον ΠΑΟΚ ή υπολογισμούς με κομπιουτεράκια και στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσαν να μας φέρουν σε επίπεδα πλέι οφ. Τελικά όμως καταφέρνουμε πάντα να χύνουμε την καρδάρα με το γάλα που με κόπο παλεύουμε και τελικά να ευθυνομαστε εμείς οι ίδιοι και όχι οι κακοί άλλοι για τα προβλήματά μας.

Αν στο σημερινό παιχνίδι ο νικητής στέφοντας από τη στατιστική θα το είχαμε κερδίσει. Το χάσαμε για ένα και μόνο λόγο. Ο Ατρόμητος έχει ένα κανονικό σέντερ φόρ που βγάζει το ψωμί του επειδή κάνει γκολ την παραμικρή ευκαιρία. Εμεις τέτοιο παίκτη δεν έχουμε. Όταν σε μια τόσο δύσκολη έδρα δημιουργείς τόσες ευκαιρίες και τελικά φεύγεις με τρία γκολ στην πλάτη τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.

Το επόμενη παιχνίδι είναι τελικός. Τελικός σημαίνει κινητοποίηση, φθηνό εισιτήριο (γενική είσοδος 5 ευρώ), μη παροχή εισιτηρίων σε φιλοξενούμενους και παίκτες που να μασάνε σίδερα. Κερδίζουμε - μένουμε... Τόσο απλά.

19 σχόλια:

antonis είπε...


Δυο πράγματα πρέπει να προσέξουμε :
Α) Να μην χάσουμε την ψυχραιμία μας και αγχωθούμε παραπάνω από ότι πρέπει .
Β) Να αγνοήσουμε τις απουσίες του ΠΑΟΚ και το γεγονός ότι με Χ έχουμε βάσιμες πιθανότητες να σωθούμε.
Την Κυριακή Παίκτες Προπονητής και Κόσμος δίνουν εξετάσεις και θα τις περάσουμε.

EndyS είπε...

Το φωνάζω και το γράφω από την ημέρα που κερδίσαμε το Αγρίνιο, ότι δεν έχουμε σωθεί και ήταν μεγάλο λάθος που ο Δαρας μοίραζε συγχαρητήρια!!
Το καλό είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι αδιάφορος, με ελλείψεις και με κακή παράδοση στη Ν. Σμυρνη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπούνε μέσα 11 παίκτες για να διασυρθουν. Ίσα-ισα κάποιοι θα προσπαθήσουν να πάρουν την ευκαιρία και να δείξουν ότι αξίζουν μια θέση. Όμως αν είμαστε σοβαροί και ψύχραιμοι, τότε όλα θα εξαρτηθούν από εμάς.

EndyS είπε...

Είναι από τις λίγες φορές που θα διαφωνήσω με τον οικοδεσπότη, αλλά το πρόβλημα δεν είναι στο φορ.
Από την αρχή της χρονιάς γράφω ότι αν ο Γιάννου βάλει 8-10 γκολ, την δουλειά του θα την έχει κάνει.
Αν εξαιρέσεις κάποια πρωταθλήματα που κάποιες ομάδες βάζουν τα γκολ με το τσουβάλι και φυσικά τους Μεσι-Ροναλντο, σε όλα τα σοβαρά προταθληματα, σπάνια θα βρεις φορ να έχει βάλει περισσότερα από 10-12 γκολ. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα γκολ πρέπει να μπαίνουν από όλους τους παίκτες και όχι μόνο από το φορ.
Αυτό ίσχυε την εποχή του Κολοκοτρώνη και σε κάτι πρωταθλήματα παρωδία (θα μου πεις ότι και η "Σούπερ Λίγα είναι παρωδία, αλλά το αντιπαρερχομαι).

EndyS είπε...

Δεν μας λείπουν τα γκολ του Γιάννου, αλλά τα γκολ από τα στημένα.
Σε όλο τον κόσμο οι ομάδες θα πάρουν 5-10 γκολ από τους αμυντικούς τους σε κάποιο κόρνερ η' φάουλ. Εγώ δεν θυμάμαι πέρα από δύο γκολ, να έχουν μπει έτσι.
Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος.

Εν κατακλείδι, ο Γιάννου όχι μόνο έκανε την δόλια του παραπάνω από καλά, αλλά εξελίσσεται σε κανονικό φορ και μάλιστα από τα πολύ καλά και μακάρι να μείνει.

br fun_atic είπε...

Νομίζω φίλε Endys ότι κανονικό σένερ φορ είναι ο Ναπολεόνι. Ο Γιάννου έχει βελτιωθεί πολύ, έχει ταλέντο, σέντερ φόρ όμως με την πλήρη έννοια του όρου δεν είναι. Άλλωστε είναι εμφανές ότι και ο ίδιος προτιμέι να παίζει είτε στα πλάγια είτε πίσω από τον επιθετικό. Τέτοιους παίκτες έχουμε αρκετούς. Κεντρικό κανονικό δεν έχουμε.
Αυτό δεν μειώνει την συνεισφορά του Γιάννου, ο οποίος πετυχε πάρα πολλά τέρματα.Είναι παίκτης που θα ήθελα α παραμείνει και τον επόμενο χρόνο (αν και όλοι ξέρουμε ότι είναι ήδη φευγάτος). Η ομάδα όμως χρειάζεται σέντερ φορ και σίγυρα έναν έμπειρο τερματοφύλακα. Γιατί καιστη θέση αυτή είδαμε στο Περιστέρι πως είναι ο τερματοφύλακας που μπορεί να δίνει βαθμούς στην ομάδα του.

br fun_atic είπε...

Όπως είπα και στην αρχική ανάρτηση: γενική είσοδος 5 ευρώ.
Το γήπεδο γεμάτο (αυτά με τα 600-1000 εισιτήρια πρέπει να τα ξεχάσουμε). Πίστη και πάθος από όλους: παίκτες, τεχνική ηγεσία, κόσμο. Αλλιώς το παιχνίδι δεν βγαίνει εύκολα όσες ελλείψεις κι αν έχει ο ΠΑΟΚ, όσο αδιάφορος κι αν είναι (που δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι)...

br fun_atic είπε...

Στην αρχή της σεζόν έγραφα ότι θα έπρεπε να είχαμε καταφέρει να σωθούμε πριν τις 5 τελευταίες αγωνιστικές γιατί ήταν πολύ δύσκολες. Τελικά βρήκαμε τον τρόπο να έχουμε πετάξει βαθμούς καθ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά επιπλέον να πετάξουμε και σχεδόν σίγουρους βαθμούς (ανέλπιστυς θα λέγαμε) στο τέλος.
Δεν μας φταίει κανείς για το Χ με τον πλατανιά, για τν ισοφάριση του Ολυμπιακού, γι τις απίστευτες ευκαιρίες στο Περιστέρι και πολλά άλλα που αυτή τη στιγμή δεν μου έρχονται στο μυαλό.

Εμείς δώσαμε το δικαίωμα να συννενοούνται οι υπόλοιποι. Θα μπορούσαμε να τους είχαμε κόψει τον βήχα από καιρό.

Ron Barceló είπε...

Ωραια τα εφερε η τανα η τυχη.
Να παιζουμε με τα καρντασια τη χρονια.
Λοιπον, χωρις νικη πεφτουμε.
Ο Κομποτης ειναι καραδιπλο και ο Πανθραξ ασσος ξερος στο φιλικο με το σιχαμα.
Ο Θεος να βαλει το χερι του μονο, να μη κυνηγαμε το σκορ απο νωρις, γιατι προβλεπω πολυ στεναχωρια.
Οι μπουγατσες ΔΕ θα κατσουν να χασουν και το ξερουμε καλα αυτο.
Μακαρι να βγω ψευτης, αλλα θα ειναι με διαφορα το πιο δυσκολο παιχνιδι, κυριως λογω αγχους και απειριας διαχειρισης των ειδικων καταστασεων.

Ron Barceló είπε...

Ακομα θυμαμαι πως παρακαλαγε ο Λουτσιανο τον Φανουρη να χασει το πεναλτι και να σωθει η Χαλκηδονα.
Απο τοτε κραταει η κοντρα με τους βαζελους των δυτικων προαστιων.
Ναι μεν εμεις δεν ημασταν αδιαφοροι (ελεω πλει οφ) τοτε, αλλα ειναι αξιοπεριεργο τι (ασχημα) παιχνιδια μπορει να σου παιξει η τυχη καποιες φορες..

IWN1998 είπε...

Ελπίζω να μην φανούμε πολύ large και δώσουμε εισιτήρια...γιατί νομίζω ότι είμαστε ικανοί για κάτι τέτοιο...

Γιατί ο ΠΑΟΚ θεωρείται αδιάφορος; Δεν μου βγαίνει. Και η παράδοση είναι τόσο κακή, που να παίζει ρόλο; Το μόνο που μπορεί να παίζει ίσως ρόλο είναι η προσφυγική συγγένεια.

Αλλά αν περιμένουμε από τους όποιους άλλους κάτι, τότε νομίζω πως θα κόψουμε την όποια εγρήγορση χρειάζεται χωρίς λόγο.
Μόνος στόχος πρέπει να είναι η νίκη με όλες τις δικές μας δυνάμεις και αυτό σημαίνει επιτέλους να γίνουμε στοχειωδώς αποδοτικοί μπροστά στις ευκαιρίες που φτιάχνουμε και να ακούσουμε κατά γράμμα τις συμβουλές του προπονητή στην άμυνα και επιτέλους μετά από κάμποσα ματς να δώσουν το κάτι που απαιτείται τα γνωστά αμυντικά μας χαφ. Και κάποιος χρωστάει στον κόσμο κάτι και από το κύπελλο... Δεν εννοώ τον Κολοβό αλλά και αυτόν τον χρειαζόμαστε ομαδικό και στο καλύτερο δυνατό που να μπορεί να δώσει στην ομάδα. Ας συγκεντρωθεί λοπόν ο άλλος για να βγάλει τον καλό του εαυτό χωρίς κουτουράδες.

Ron Barceló είπε...

[1]Σωζεσαι με νικη? = Παραρτημα του Μπαουγκ, φιλικο, χρωστουμενα απο την 'περιεργη' νικη στην Τουμπα.

[2]Σωζεσαι με ισοπαλια? = Παραρτημα του γαυρου, επιλογη του νιονιου απο το Βαγγελα, φορος υποτελειας ο επομενος 'Κολοβος' κ.ο.κ.

[3]Πεφτεις? = Ευχαριστημενοι απαντες, ξεβρωμισε το ποδοσφαιρο απο την ομαδα του Μπεου, του Λεπα, του Νεου Πανιωνιου, του εκνευριστικου 'Κωτσοβολου', των σκαφτιαδων, των στημενων κ.ο.κ.

Υπαρχει σωτηρια σε αυτον τον τραγελαφο και την διαδοχικη ξεφτιλα που ζουμε του τελευταια 4 χρονια?!

Same shit, different ..year

br fun_atic είπε...

Νομίζω ότι όλα τακτοποιούνται όταν υπάρχουν κοινά συμφέροντα. Συμφέρον του ΠΑΟΚ είναι να εκτίσουν ποινές παίκτες του και να ξεκουραστούν κάποιοι άλλοι.Αυτό δεν το λες ακριβώς αδιαφορία.

Συμφέρον δικό μας είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Για να συμβεί αυτό χρειάζεται πίστη, δύναμη, κινητοποίηση, κόσμος στο γήπεδο (άρα φθηνό εισιτήριο), τύχη, καθαρό μυαλό από παίκτες και προπονητή. Αφήνουμε έξω αστάθμιτους παράγοντες όπως η διαιτησία.

Ο ΠΑΟΚ δεν έρχεται γαι να μας δώσει το παιχνίδι ή ακόμη κι αν αυτό συμβαίνει, εμείς πρέπει να το αντιμετωπίσουε ως τελικό χωρίς αύριο.

IWN1998 είπε...

ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.
Το αφήνω το χωρίς αύριο αλλά ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ. Εκεί θα υπάρχει ο στόχος ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.
Και 100% όσων μπορούμε, να το βγάλουμε στο γήπεδο επιτέλους.
Και συνδρομή των φιλάθλων στην ομάδα χωρίς τα διάφορα που μπορεί να την φθείρουν. Και συνδρομή ως το τέλος γιατί σε μια τέτοια αγωνιστική, κάποιοι περιμένουν τα τελευταία λεπτά για εξελίξεις...

Endys1 είπε...

Τι γίνεται σε τριπλή ισοβαθμία με Θράκη και Λειβαδιά?
Αν φέρουμε Χ είναι το πιο πιθανό σενάριο

Μάγιστρος των Οφφικίων είπε...

Σε τριπλή ισοβαθμία (στους 43β.) Πανιωνίου, Πανθρακικού και Λεβαδειακού, ο Κομπότης πέφτει στην Football League…. Γενικά στις ισοβαθμίες οι Βοιωτοί υστερούν στις μισές περιπτώσεις
(8 από τα 16 σενάρια)…

IWN1998 είπε...

Δυστυχώς στις άλλες μισές εμείς υστερούμε...
Καλό είναι να αποφύγουμε ισοβαθμίες που είναι μέσα ο Πλατανιάς ή η Καλλονή γιατί εκεί υστερούμε.

Πάντως προέκυψε και μια ιστορία με την Κέρκυρα...

http://sports.in.gr/football/superleague/article/?aid=1231405125#ref=newsroombox

Unknown είπε...

με τρια Χ ειμαστε καλα
καλλονη πλατανιας πανιωνιος

βεβαια σ αυτην την περιπτωση αλλαζουμε σημα στην φανελα και βαζουμε τον πουστοεφηβο

br fun_atic είπε...

Θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάτι. Στέλεχος και μέλος του πανιωνίου που καταθέτει ενόρκως εις βάρος του συλλόγου σε δικαστήριο, έχει θέση στον σύλλογο;

NK99 είπε...

Απερίφραστα ΝΑΙ
Αν διώχναμε όσους έχουν κάνει κακό στο σύλλογο θα μέναμε χωρίς διοικήσεις πανιώνιων χεριών.
Φαντάζομαι ότι δεν είναι απλός οπαδός αλλά πανιώνιο χέρι.
Πες μας και το όνομα του για να μπεί στο πάνθεον των πανιώνιων ηρώων.
Ο Πανιώνιος μπορεί να έχει σταματήσει να βγάζει μεγάλους παίκτες όπως στο παρελθόν αλλά παραμένει αστείρευτη πηγή παραγοντικής σαβούρας.