Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Σωτηρία

Υπάρχουν κάποια παιχνίδια που είναι εξ ορισμού μεγάλα. Παιχνίδια που αν χαθούν σε στοιχειώνουν για μια ζωή ή που αν η ομάδα τα κερδίσει, μπορείς να λες με περηφάνια: " Ήμουν κι εγώ εκεί".
Ένα τέτοιο παιχνίδι ήταν και το χθεσινό. Πανιώνιοι από κάθε μέρος της Ελλάδας αλλά ακόμη και του εξωτερικού κινητοποιήθηκαν για να είναι εκεί στη μεγάλη στιγμή της ομάδας. Δεν ήταν παιχνίδι για να θυμόμαστε πράγματα που μας χωρίζουν, αλλά μόνο όσα μας ενώνουν. Κι αυτά είναι πολλά. Κόσμος, παλμός, φωνή. Όσο η ομάδα δυσκολεύονταν να σκοράρει, τόσο αφήναμε το ποδοσφαιρικό θέαμα που είχαμε μπροστά μας και ασχολούμασταν με τους άλλους. Κομπιουτεράκια, σενάρια, ραδιόφωνα. Η αγωνία στο ζενίθ. Κόντρα στον διαιτητή, στην μέτρια αγωνιστική μας εικόνα, στις συνεννοήσεις των υπόλοιπων, στα στοιχήματα, τα συμφέροντα και τις κακίες, η ομάδα ΕΜΕΙΝΕ εκεί που της αξίζει. Στην κατηγορία όπου έχει μεγαλουργήσει.

Μια ομάδα που ξεκίνησε με πιτσιρίκια στο γήπεδο και έναν άπειρο αλλά εξαιρετικά ταλαντούχο και έντιμο άνθρωπο στον πάγκο, ατσαλώθηκε στις δυσκολίες της κατηγορίας, έβγαλε χαρακτήρα, τσαμπουκά, παρουσίασε καλό θέαμα και ουσία επί Ουζουνίδη, που έβαλε κι αυτός το δικό του καλό άγγιγμα και κατάφερε να αποσπάσει τα θετικά σχόλια και τον σεβασμό κάθε φίλαθλου στην Ελλάδα. Οι μικροί για άλλη μία φορά έκαναν το θαύμα τους στην πλατεία. Αν δεν υπήρχε η απειρία, τα δικά μας λάθη και αρκετά διαιτητικά, η ομάδα αυτή θα μπορούσε να παίζει άνετα για την είσοδο στα play off (θα χρειάζονταν βέβαια και η αδειοδότηση) και όχι να διεκδικεί την παραμονή την τελευταία αγωνιστική σε πολλαπλές ισοβαθμίες. Αυτά όμως πέρασαν τη στιγμή που ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη και όλοι γίναμε ένα κουβάρι. Στο γήπεδο και στις εξέδρες.

Απ όλη αυτή την ιστορία και τη φετινή περιπέτεια βγαίνουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα: Η ομάδα έχει δυναμική. Έχει κόσμο. Έχει ταλέντο. Χρειάζονται όμως όλοι αυτοί ένα κίνητρο. Μια ελπίδα ότι θα ξαναδούμε τον Πανιώνιο που αγαπήσαμε. Κύριο, αξιοπρεπή, αυτόνομο. Μια ομάδα που να παίζει με τα δικά της παιδιά, τα απίστευτα πιτσιρίκια για όσους δεν θέλουν να ανήκουν στην κατηγορία των νικητών της ζωής με κάθε κόστος και μέσο...

Ο κόσμος ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ αρκετά. Πήραμε το μάθημά μας και θεωρώ ότι όλοι γίναμε σοφότεροι. Θεωρώ ότι πλέον ξέρουμε τι θέλουμε και τι ζητάμε. ΑΝ θέλετε ξέρουμε μέχρι που φτάνει το πάπλωμα μας... Ξέρουμε επίσης ότι παράγουμε ταλέντο. Ότι αξιοποιώντας το ταλέντο αυτό μπορούμε να είμαστε και αυτάρκεις οικονομικά. Κι αν συμβεί αυτό μπορούμε να είμαστε και εντελώς ανεξάρτητοι. 

Έχουμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο ανοχής. Η ομάδα και ο κόσμος δεν αντέχει άλλη μία τέτοια χρονιά. Αν δεν λάβουμε μέτρα από σήμερα του χρόνου τέτοιο καιρό η ομάδα θα πέφτει. Ο λόγος απλός. Θα ανέβουν ομάδες που δύσκολα θα πέσουν, θα δημιουργηθούν εντελώς νέες συμμαχίες στην κατηγορία με παίκτες ιδιαίτερα σκληρούς και επικίνδυνους και εμείς θα είμαστε ο αδύναμος κρίκος τόσο οικονομικά όσο και παραγοντικά. Η ομάδα έχει καλό κορμό που θα είναι ευχής έργο να κρατήσει για να μπορέσει να πουλήσει παίκτες την επόμενη σεζόν, η δυνατότητα των 100 δόσεων μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε ένα σοβαρό επενδυτή να προχωρήσει σε επανεκκίνηση όλου του συστήματος, ενώ πάντα υπάρχει η προοπτική του νέου γηπέδου, το οποίο πιθανό να μπορούμε να πετύχουμε ευκολότερα στη νέα πολιτική συγκυρία.

Αυτά είναι τα δεδομένα στο νέο σταυροδρόμι. Άνθρωποι υπάρχουν, όρεξη υπάρχει, μας λείπει μόνο η απόφαση του ενός που θα αντιληφθεί την θετική συγκυρία και μια μπουλντόζα που θα γκρεμίσει κάθε τι που θυμίζει τον σημερνό ανυπόληπτο σε κάθε επίπεδο Πανιώνιο.


Αυτά τα λίγα από μένα. Καλή βδομάδα σε όλους και πάντα επιτυχίες.

39 σχόλια:

tg3 είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους , παίκτες , Ουζουνίδη , Δάρρα , Ζαμάνη , Σκούρα και κόσμο...Πλέον ξέρουνε τι ζητάει ο κόσμος του Πανιωνίου και είμαι σίγουρος πως προς τα εκεί θα πορευτούν...Του χρόνου ένα σκαλί παραπάνω χωρίς δενεικούς και με σωστές κινήσεις...

zamis είπε...

Ακριβως οπως το γραφεις.Αλλη μια τετοια χρονια δεν αντεχεται πλεον.

brahami3 είπε...

Συγχαρητηρια στην ομαδα μας!Παροτι δεν πρεπει να ειναι οι στοχοι του Πανιωνιου η παραμονη...Αλλα και μονο το γεγονος οτι απο τις 2.00 το μεσημερι εβλεπες ουρα στα εκδοτηρια αυτο και μονο σε πορωνει.Πανιωνια ατμοσφαιρα μετα απο πολυ καιρο και θυρα 3 απο τα παλια.Μακαρι του χρονου να ξεκινησει η αγωνιστικη μας αναγεννηση.

antonis είπε...


H φράση του κειμένου έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο ανοχής , αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα των φιλάθλων μας.
Η σημερινή διοίκηση αποδείχθηκε καλύτερη από τις προηγούμενες μνημονιακές, αλλά οφείλει να δώσει 2 εξηγήσεις στο κόσμο αν πραγματικά τον θέλει συμπαραστάτη και αρωγό στη προσπάθεια που κάνει.
Α) Πιο είναι το πραγματικό χρέος της ομάδας και πόσο αυτό έχει απομειωθεί την φετινή χρονιά. Μεγάλη μερίδα των λογικά σκεπτόμενων φιλάθλων πιστεύει ότι όλες οι διοικήσεις στη μετά Τσακίρη εποχή κάλυπταν η μία την άλλη, χωρίς ο Κόσμος να ξέρει αν υπάρχει βελτίωση η όχι στα οικονομικά του συλλόγου. Αν είσαι καθαρός και έχεις κάνει αγώνα ,δεν φοβάσαι να δώσεις στοιχεία.
Β) Πιο ο λόγος της προσπάθειας αυτής να ηγείται ο Κύριος Δάρας(πιο γαύρος και από τον Μαρινάκη) Η αίσθηση μου( χωρίς να έχω αποδείξεις) είναι ότι ο Δάρας έχει όντως βοηθήσει τον σύλλογο, αλλά η επιλογή του για την προεδρία, μόνο καλό δεν κάνει στην ψυχοσύνθεση του κόσμου. Όταν δίνεις μάχες οι στρατιώτες (φίλαθλοι) πρέπει να εμπνέονται από τους Στρατηγούς(προέδρους) γιατί το ποδόσφαιρο αν και επαγγελματικό όσο αφορά τους ποδοσφαιριστές και τους παράγοντες, εξακολουθεί να είναι βαθιά ερασιτεχνικό στη ψυχή των φιλάθλων.

John - Singapore είπε...

Συγχαρητήρια και απο Σιγκαπούρη! Συμφωνώ με πολλα απο αυτα που διαβάζω και προσθέτω και εγώ το εξής σκεπτικό. Η παρούσα Διοίκηση έβγαλε την χρονια με επιτυχία αφού δεν πέσαμε. Θέλω να πιστεύω πως αφού τα λεφτά εχουν τελειώσει προ πολλού, το έκανε χωρίς να βγάλει τίποτα για την πάρτη της και πρέπει να ειναι απο τις ελάχιστες Διοικήσεις των τελευταίων χρόνων που έκανε κάτι τέτοιο. Το ερωτημα μου ειναι αν ενάντια στην άποψη πολλών, τελικά ειναι εφικτό να εισαι καθαρός στο ποδόσφαιρο? φαίνεται πως ειναι! Αυτό προς κάποιον που ίσως σκεφτεί να ασχοληθεί...

br fun_atic είπε...

3060 τα εισιτήρια. Τεράστια η λίστα του τσάμπα

zamis είπε...

δλδ ο τσαμπας δεν πεθανε?...

Ron Barceló είπε...

Χωρις Κολοβο, Γιαννου, Φουντα του χρονου.
Χωρις ενημεροτητα, αρα χωρις μεταγραφες ουσιας (παρα μονο μεταγραφες τζοκερ κ ο,τι κατσει).
Χωρις δεκανικια, οπως κ φετος.

Ποσο αισιοδοξια χρειαζεται αραγε κανεις για να πειστει οτι θα συνεχιστει το παρατεταμενο θαυμα της σωτηριας αλλη μια χρονια?!
Οτι θα υπαρξει η πολυποθητη μεταμορφωση και αναταση σε ολους τους τομεις στην ΠΑΕ, χωρις αλλο παραμυθα περι επιστροφης γνωστου Μεσσια λεφτα- οπαδου-πρωην παραγοντα?!

Κουραγιο Πανιωναρα μου..

Ron Barceló είπε...

Φαση θα ειχε να αντιπαρεβαλες την περσινη σου αναρτηση μετα το τελευταιο παιχνιδι, με τη φετινη.

brfunatic είπε...

http://www.brfunatic.blogspot.gr/2014/04/blog-post_14.html

dimosthenis είπε...

Ανακούφιση και δικαίωση για όλους, παίχτες, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση και φιλάθλους. Ο Πανιώνιος με την προσπάθεια που κατέβαλε, το ποδόσφαιρο που επαιξε και τις δυσκολίες εγγενείς και κυρίως εξωγενείς, (διαιτησίες παραποδόσφαιρο) που αντιμετώπισε, κατάφερε αυτό που στον πρώτο γύρο φαινόταν ακατόρθωτο, να σταθεί ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ στα πόδια του και να σωθεί με τα δικά του κότσια, τη μαγκιά του.
Το πρώτο που πρέπει να κάνει η παρούσα διοίκηση (ανεξάρτητα αν βρεθεί στο μέλλον επενδυτής) είναι να κλείσει άμεσα συμφωνία με τον Ουζουνίδη, έναν άνθρωπο ευγενή, χαμηλών τόνων και αποτελεσματικό, που ταίριαξε απολύτως με το προφίλ της ομάδας.
Και απο αύριο να αρχίσει να κτίζει το νέο ρόστερ βασισμένο στη φιλοσοφία του καταξιωμένου προπονητή.
Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στη διοίκηση Δάρα - Ζαμάνη - Σκούρα και να τους ευχαριστήσω για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες.
Ειδικά για το γιατρό Κο Δάρα θα ήθελα να πω στο φίλο Αντώνη ότι μου θυμίζει λίγο εκείνον το άντρα που δένεται με μια αγαπημένη γυναίκα και μεγαλώνει με αγάπη ένα παιδί που δεν είναι δικό του. Γι αυτό δεν μπορώ να απευθύνω την οποιαδήποτε μομφή.
Να θυμίσω ότι η ομάδα στο δεύτερο γύρο συγκέντρωσε 28 βαθμούς όσους και ομάδες που είναι στην πρώτη τετράδα. Βέβαια οι 6 απο αυτούς προέρχονται απο Νίκη και ΟΦΗ και μάλιστα εκτός έδρας αλλά και πάλι οι 22 τουλάχιστον βαθμοί ανά γύρο έδινε σωτηρία.

brfunatic είπε...

Τα πραγματα είναι απλα. Σε ενα πρωτάθλημα που κλαταρισαν οικονομικα δυο ομάδες και που θα έπεφταν 4, η ομάδα τα κατάφερε και επιπλέον έδειξε και πολύ καλά αγωνιστικα στοιχεια.

Κι αν μιλάμε για πολλους άδικα χαμένους βαθμούς στην έδρα μας, να θυμηθούμε τα παιχνίδια με τα 600 εισιτήρια και τους 100 πάνθηρες. Αντικειμενικά δεν υπήρξαν ποτε χειρότερες συνθήκες.

IWN1998 είπε...

Χαιρετώ όλους τους φίλους συμπανιώνιους και ας μου επιτραπούν κάποια σχόλια πάνω στα σχόλιά σας.

Για το Δάρα κατ' αρχάς. Δεν ξέρω πόσο Ολυμπιακός μπορεί να είναι, νομίζω ήταν και αθλητής του Ολυμπιακού από Ολυμπιακή οικογένεια, αλλά το να τον βλέπω στη Νέα Σμύρνη, στην Πλατεία να ψωνίζει με την οικογένειά του και το να τον βλέπω να βάζει το χέρι στη δική του τσέπη για να βοηθήσει τον Πανιώνιο σε πολλές περιπτώσεις, μου δημιουργεί καλύτερες εντυπώσεις για το γαβρογενή Δάρα από ότι για πολλά από τα Πανιώνια χέρια του πρόσφατου παρελθόντος. Και άλλωστε ο κος Τσακίρης έλεγε ξεκάθαρα ότι ήταν Παναθηναϊκός από μικρός. Και όμως ήταν εκείνος που διαχρονικά έβαλε τα περισσότερα χρήματα από την τσέπη του για τον Πανιώνιο και του χάρισε μια πενταετία αίγλης.
Η παρομοίωση για το Δάρα με τον άνδρα που δένεται με μια γυναίκα με παιδί από άλλο άνδρα, που το αγαπάει σαν παιδί του, ήταν πολύ πετυχημένη.

Για τα όποια σχετικά με συμμαχίες με άλλες ομάδες κλπ, οι συνεργασίες όταν είναι αξιοπρεπείς, δεν είναι αθέμιτες. Δεν είναι κακό να έχεις καλύτερες σχέσεις με κάποιους που σου δίνουν κάποια χρήματα για να αγοράσουν παίκτες από σένα και όχι με κείνους που καιροφυλακτούν να σου πάρουν παίκτες στο τζάμπα και κυρίως όταν αυτοί οι δεύτεροι γύρω σου, είναι η πλειονότητα. Το ζήτημα είναι να κρατάς τις όποιες συνεργασίες στο επίπεδο εκείνο που αρμόζει. Γίνεται αυτό ή έγινε στο παρελθόν; Είναι θέμα μεγαλύτερης συζήτησης και ευρύτερης κατάστασης του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι. Όπως και γενικότερα πάντως στη ζωή, το πόσο περήφανος και ανεξάρτητος είσαι εξαρτάται από το πόσο ικανός είσαι να ξύσεις μόνος σου την πλάτη σου, γι' αυτό και το σταδιακό νοικοκύρεμα είναι αυτό που θα μας κάνει σιγά σιγά να ξαναπατήσουμε γερά στα πόδια μας. Και εξάρτηση δεν είναι μόνον τα ακραία περί παραρτημάτων κλπ. Εξάρτηση είναι και το να μην μπορείς να κρατάς τους παίκτες σου κάθε χρόνο και να σου φεύγουν από δω και από κει ελεύθεροι. Απώλειες βέβαια πάντα είχαμε και θα έχουμε. Δεν γίνεται ακόμα και η καλύτερη ομάδα να είσαι και η πλουσιότερη. Πάντοτε άλλωστε ήμασταν το βήμα για παραπάνω ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις και επί Τσακίρη (βλέπε ... Μάκος...). Απλά μπορούμε να φθάσουμε να έχουμε ξανά έναν κορμό και να γίνουμε ελκυστικοί και στο να έρθουν παίκτες σε μας. Προς το παρόν είμαστε ελκυστικοί σε ταλέντα που αναζητούν ευκαιρίες, που δεν τους δίνουν οι άλλοι με τα ρόστερ των ξένων μισθοφόρων και των μανατζαραίων.

Για την επόμενη χρονιά. Χονδρικά νομίζω το χρέος είναι 4 εκατομμύρια και από αυτά γύρω στο 60% είναι η εφορία. Γύρω στα 2,5 με 3. Με τις 100 δόσεις θέλουμε γύρω στα 25 με 30 χιλιάρικα το μήνα για την εξυπηρέτηση αυτού του χρέους, δηλαδή 300 με 360 χιλ. το χρόνο. Τα λεφτά από τη συμμετοχή στη Super League - τηλεοπτικά δικαιώματα κλπ. είναι πόσα; Είναι γύρω στα 2 εκατ. ή και λίγο παραπάνω ή κάνω λάθος; Θεωρητικά με νοικοκυρεμένη διαχείριση, μπορείς να τα καταφέρεις. Άλλωστε και φέτος είχαμε το φθηνότερο ρόστερ αλλά όχι το χειρότερο ... Βλέπουμε ότι και τα ρόστερ μισθοφόρων, λεφτά τρώνε χωρίς ουσία. Ίσως δεν χρειάζεται τόσο επειγόντως ο Μεσσίας, που δεν υπάρχει άλλωστε, αλλά σίγουρα απαιτείται και πάλι η αποδοτική και συνετή οργάνωση και η στήριξη από τον κόσμο όσο το δυνατόν περισσότερο.
Τα πράγματα δεν θα είναι σίγουρα εύκολα αλλά μπορούν να μπουν βάσεις για να γίνουν καλύτερα.

br fun_atic είπε...

http://www.sport24.gr/interviews/daras-tsakirh-gurna-twra.3461851.html

Είναι έτσι όπως τα λέει ο Ίωνας.
Αν αφήσουμε στην άκρη τα σενάρια (παραρτήματα, γαύροι, ολυμπιακός κ.λ.π) και δούμε στεγνά την πορεία της συγκεκριμένης διοίκησης θα παρατηρήσουμε ότι:

Οικονομικά δείχνει νοικοκυρεμένη, αγωνιστικά ήταν κάτι παραπάνω από πετυχημένη, βγάζει έντονα στοιχεία οικογενειας και κάτι σημαντικό για μένα: ότι γίνονταν στα αποδυτήρια δεν το μάθαμε ΠΟΤΕ. Δεν θυμ΄μαι άλλη χρονιά τα τελευταία χρόνια χωρίς έντονες διαρροές, γκρίνιες παικτών απεργίες κ.λ.π

Με λίγα λόγια τα πήγαν πολύ καλά.

Προσωπικά θεωρώ ιδανικές τις συνθήκες επιστροφής του Τσακίρη με κάποιο τρόπο...Θεωρώ ότι δεν πρέπει να έρθει ως πρόεδρος ή εμφανής εταίρος, διότι η οικονομική του επιφάνεια θα δημιουργήσει τι ςίδιες παράλλογες απαιτήσεις.

zamis είπε...

Απ'το στομα σου στ'αυτι του

NK99 είπε...

Πράγματι είναι θετική εξέλιξη το γεγονός ότι δεν ακούστηκε ο Πανιώνιος στο στοίχημα, δεν βγήκαν πιστόλια στα αποδυτήρια, δεν αναρωτιέται κανείς που πήγαν τα έσοδα...αλλά ο συμβιβασμός με το ελάχιστο μειώνει το σύλλογο, λιγοστεύει τον κόσμο, απωθεί τα νέα παιδιά από το να γίνουν πανιώνιοι.

Η παρούσα διοίκηση ουδέποτε απευθύνθηκε στον κόσμο που έφυγε, ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει το σχέδιο της, ούτε ένα "κάντε υπομονή μέχρι να μπούμε στις δόσεις" δεν είπε...

Ο δε ερασιτέχνης θα μιλήσει όταν ξαναφανεί το ψητό....π.χ. κανένας παίκτης που θα πάει στον ΟΣΦΠ.

Τη στιγμή αυτή κακά τα ψέμματα ο Πανιώνιος και όχι μόνο χορεύει στο ρυθμό του ΟΣΦΠ, ψηφίζει ότι και ο ΟΣΦΠ, δανείζεται με ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ από τον ΟΣΦΠ και θα δώσει όποιον παίκτη βγάλει στον ΟΣΦΠ με το ποσό που θέλει ο ΟΣΦΠ ακόμα και αν αυτός είναι ο Ρονάλντο και τον θέλει η Ρεάλ με 50 εκ ευρώ.

Ο Πανιώνιος είναι το γαλατικό χωριό που είναι με τους Ρωμαίους που σήμερα λέγονται ΟΣΦΠ και αύριο ίσως ΑΕΚ...

Ο Πανιώνιος αν δεν κρατήσει τον κόσμο του είναι χαμένος. Πιστεύει κανείς ότι αν συνεχίσει να πορεύεται με τον τρόπο αυτό έχει καμμία τύχη να κρατήσει τον κόσμο του? Με 300 στις κερκίδες θα βρεθεί επιχειρηματίας να αναλάβει?

Κανείς δεν περιμένει να βγάλει λεφτά (νόμιμα) από το ποδόσφαιρο επομένως για να γίνει ελκυστικός ο σύλλογος στους επιχειρηματίες πρέπει εκπέμπει κάποια ζωντάνια να είναι αντικείμενο κάποιας προβολής.

antonis είπε...

Κακά τα ψέματα αλλά ο Πανιώνιος στη μετά Τσακίρη εποχή πορεύεται και διοικείται με κανόνες Ομερτά , όπου η απόλυτη σιγή, συγκάλυψη, και αδιαφάνεια βασιλεύουν.
Και για να εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμε , καμία διοίκηση δεν κατήγγειλε την προηγούμενη για το Χάος που παρέλαβε. Ούτε οι Βεντουροτσολάκιδες κατήγγειλαν Τον Τσακίρη για την Καταχρεωμένη ομάδα που παρελάβαν, ούτε αυτοί λογοδοτήσαν στο Τσάβαλο , ούτε ο Τσάβαλος απολογήθηκε στην νυν διοίκηση για την κατάντια που την παρέδωσε.
Δεν τους Τσουβαλιάζω όλους, αλλά η πρακτική τους και η συμπεριφορά τους συγκλίνουν σε 2 ασφαλέστατα συμπεράσματα. Πρώτον όλοι έχουν ράμματα για τις γούνες των άλλων αλλά κανείς δεν θέλει να ανοίξει του ασκούς του Αιόλου γιατί μπορεί να την πατήσει, και κατά δεύτερον παρόλο που ο Σύλλογος πλέι τα λοίσθια τα συμβόλαια και και τα χρήματα της Νοvα είναι αρκετά ικανοποιητικά για να βγαίνουν οι απαραίτητες μίζες.
Aν ο Σύλλογος δεν αποκαταστήσει την διαφάνεια και την αξιοπρέπεια του στα μάτια κυρίως των φιλάθλων του, να μην έχουμε απαιτήσεις από αυτούς να ξαναγυρίσουν στο γήπεδο.

br fun_atic είπε...

Καλό είναι να μιλάμε με στοιχεία ή πάνω σε κάποια δεδομένα.

1. Ο Τσακίρης άφησε καταχρεωμένο σύλλογο. Απ' όσο ξέρουμε κάθε χρόνο πλήρωνε ο ιδιος το άνοιγμα, άφησε χρήματα φεύγοντας και παίκτες που δεν πουλήθηκαν αλλά έμειναν ελεύθεροι.Τα λεφτά χάθηκαν και οι παίκτες έμειναν ελεύθεροι. Φταίει ο Τσακ;

2. Σχέσεις με Ολυμπιακό. Δανεικοί. Από τους δανεικούς, τρείς είναι οι σημαντικοί. Μήτρογλου, που μας έδωσε τη σωτηρία αλλά από τα αζήτητα βρέθηκε να πωλείται 15 εκ ευρώ από τον γαβ, με μεγάλη συνεισφορά της ομάδας μας, Σάμαρης (άλλα 10 εκ ευρώ στον γαβ) και Κολοβός, τον οποίο δεν ήθελε ο Ολυμπιακός και ο παίκτης ζήτησε να μας ενισχύσει. Με λίγα λόγια μας βοήθησε (όπως έχει κάνει με όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος) και τον βοηθήσαμε...Παράρτημα ή εμπορική συνεργασία;

Ψηφίσαμε ότι συμφέρει τον Ολυμπιακό. Θα ήθελα πολύ να ξέρω ποια ακριβώς ήταν αυτά τα θέματα.

Υποθέτω όμως ότι αν είμασταν το pet του Βαγγέλα, στον βαθμό που πιστεύουν πολλοί, θα είχαμε και πολύ καλύτερες διαιτησίες, με τελευταία του Σιδηρόπουλου.

Παράρτημα 3. Ελευθερόπουλος. Είχα γίνει κακός με πολύ κόσμο τότε. Δεν θα πω άλλα...

Διαχειριστικοί έλεγχοι. Το μεγάλο αγκάθι. Η τιμωρία στον Πανιώνιο είναι ταμπού...

Το πρόβλημά μας είναι απλό. Όλο μας το σύστημα είναι διεφθαρμένο όπως όλη η ελληνική κοινωνία, προσωπικά θεωρώ όμως ότι υπερβαίνουμε ακόμη κι αυτή. Μου τη δίνει να ακούω για αηδιασμένο κόσμο που από καθαρότητα δεν στηρίζει την ομάδα όταν στο τελευταίο παιχνίδι το γήπεδο ήταν γεμάτο και οι προσκλήσεις, αυτές που όλοι είδαμε...

Τελικά είμαστε πανηγυρτζήδες. Όταν η ομάδα κερδίζει τα ξεχνάμε όλα και γεμίζουμε το γήπεδο, αρκεί κάποιος να μας δίνει την προσκλησούλα. Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα την κάνουμε με ελαφρά...

Οκ λοιπόν, ο μέσος Πανιώνιος θέλει την ομάδα καθαρή και ανεξάρτητη. Δεκτό. Υπάρχει τέτοια ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα; Πως μπορεί να γίνει όταν εμείς έχουμε μπάτζετ β' εθνικής και ο Ολυμπιακός παίρνει κάθε χρόνο 20 μύρια από την Ευρώπη;

Γιατί αν δεν υπάρχει όλος αυτός ο κόσμος θα υποστήριζε τα άλλα τμήματα(τα ερασιτεχνικά) και τις υποδομές. Που είναι οι καθαροί οέο;;;

Δεν μέμφομαι κάποιον προσωπικά και ξέρω ότι εσείς συγκεκριμένα γράφετε από αγάπη. Όμως αν δείτε και την δική μου οπτική θα δείτε ότι ίσως κι εγώ να έχω κάπου δίκιο...

NK99 είπε...

Φαίνεται ότι ο άρχοντας της λίγδας δεν αγαπάει το ίδιο όλα τα pet του. Μπορεί να έχει μία παραπάνω αδυναμία στον Κομπότη και αν δεν τον είχε αναλάβει η δικαιοσύνη ακόμα δεν θα είχε σφυρίξει λήξη ο Σιδηρόπουλος. Υπάρχει η ομάδα του χωριού του, υπάρχει η Βέροια που είναι ο τρόμος των εταιριών στοιχημάτων, η Καλλονή που στα παιχνίδια με ΟΣΦΠ χάνει 3-0 στο 10....Όποιο δάχτυλο και να κόψεις πονάει....Αν ήταν στο χέρι του θα έπεφταν ο ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ που προχθες έσκασε 11 εκ. στην εφορία. Παρεπιπτόντως ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε να ενδιαφέρεται στο μοναδικό φετινό ματς που ήταν αδιάφορος. Κάτι λέει και αυτό...

Το ζήτημα είναι γιατί να είναι κανείς Πανιώνιος και όχι Λεβαδειακός. Τι αντιπροσωπεύει σήμερα ο Πανιώνιος? Γιατί να τον παρακολουθούμε? Τι προσφέρει στην κοινωνία και τι προσφέρει στους οπαδούς του?

Έχεις δίκιο για τους χαβαλετζήδες. Δεν είναι όμως σίγουρο ότι ήταν αυτοί που δεν πλήρωσαν το εισιτήριο τους...Λέω μήπως δεν πλήρωσαν οι τακτικοί θαμώνες που έχουν και προσβαση στις προσκλήσεις? Επίσης, είναι αυθαίρετη η ταύτιση όσων έχουν συνειδητά εγκαταλείψει το γήπεδο τα τελευταία τρία χρόνια με όσους μαζεύτηκαν την Κυριακή.

Σε κάθε περίπτωση αν δεν βρεθεί επιχειρηματίας η κατρακύλα θα συνεχιστεί υπό την ανοχή όσων ακόμα πάνε στο γήπεδο. Αν μετά από μία "πολύ καλή" αγωνιστικά σαιζόν η παραμονή ήρθε με το τελευταίο σφύριγμα αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε αν η χρονιά ήταν απλά "καλή". Το γεγονός αυτό δείχνει πόσο ετοιμόρροπο είναι και αυτό το σχέδιο.

Κανείς μας δεν είναι άγιος και ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ήταν αγγελικά πλασμένο αλλά όμως αυτό και άλλο η συνειδητή συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα με αντάλλαγμα την παρουσία στη sl.

tg3 είπε...

Το πιο σημαντικό που έχω να επισημάνω την τελευταία εβδομάδα πριν τον τελικό με τον Παοκ είναι πως έγινε μια ανευ προηγουμένου συστράτευση στους Πανιώνιους μέσω social media , αφισσες στους δρόμους , απο στόμα σε στόμα , χωρίς να υπάρχει (η σε ενα πολύ μικρο ποσοστό) αυτή η μεμψιμοιρια και η κακεντρεχιά που διακατέχει δυστυχώς τους οπαδούς μας τα τελευταία χρόνια (και επι Τσακίρη εποχή ακόμα...)

Μήπως , λέω μήπως , πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα αυτής της κίνησης τα οποία μόνο θετικά ήταν και να αφήσουμε στο σπίτι τη χοντρομουτσούνα και τον υποψιασμό που κουβαλάμε κάθε Κυριακή...???

ίσως τελικά αυτή να έιναι η γιατρειά μας καθώς ίσως αυτό να είναι η περιβόητη Πανιώνια διαφορετικότητα η οποία κατ'εμέ έχει χαθεί εδώ και αρκετό καιρό...

br fun_atic είπε...

Αγαπητοί φίλοι καταλαβαίνω ένα πράγμα. Για να είσαι διαφορετικός και αδέσμευτος πρέπει να είσαι οικονομικά αυτάρκης. Αυτό σημαίνει ότι παράγεις, πουλάς σε όποιον θέλεις και όσο θέλεις, αποκτάς (όποιον θέλεις και όσο κοστίζει) και δεν ασχολείσαι με τα παιχνίδια των άλλων.

Καλώς ή κακώς αυτό συνέβη μόνο επί εποχής Τσακίρη, Ούτε πριν ούτε μετά.

Αυτό σημαίνει ότι αναγκαστικά, χωρίς την οικονομική δύναμη που εξασφαλίζει την ανεξαρτησία, η ομάδα (ως ομάδα, παράγοντες κλπ και όχι ως φίλαθλοι, οπαδοί κλπ) δεν ήταν και τόσο διαφορετική...

Μου είναι αδιανόητο ότι δεν θυμόμαστε πως επί σειρά ετών φροντίζαμε να σώζουμε νωρίς τη χρονιά για να δίνουμε παιχνίδια, ώστε να βγαίνουν τα έξοδα της χρονιάς...Αυτό δεν είναι διαφορετικότητα. Ούτε είναι διαφορετικότητα να πουλάμε επιλεκτικά, να μπαίνουμε σε άρματα κλπ. Όλα αυτά τα έχουμε κάνει...

Ο ποδοσφαιρικός Πανιώνιος όσο μετέχει σε ένα διεφθαρμένο σύστημα έχει μόνο δύο επιλογές: ή να πάει κόντρα και να εξαφανιστεί ή να παίξει με τους όρους του (άρα αντίο διαφορετικότητα).

Την τρίτη επιλογή την είχαμε και τη διώξαμε...

br fun_atic είπε...

θεωρητικά δεν είναι κακή περίπτωση:

http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/sto-stoxastro-o-petropoulos/3086790

Δεν ξέρω μήπως θα έπρεπε να κοιτάμε και τον Βαγγελάκη τον Μάντζιο (με τα συν και τα πλην του).

br fun_atic είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/zitise-xrono-o-ouzounidis/3086844

Η απάντηση αυτή δεν προυποθέτει γνώση των οικονομικών δυνατοτήτων της επόμενης χρονιάς;

antonis είπε...

Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουμε τουλάχιστον 10 ομάδες Νοva και δυστυχώς ο Πανιώνιος κατατάσσεται μέσα σε αυτές.
Οι ομάδες Νονa έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά :
- Χαμηλή ως ανύπαρκτη προσέλευση και βάση φιλάθλων .
- Βλέπουν το κύπελο όχι σαν αγγαρεία αλλά ως κίνδυνο (μπορεί να τους στοιχήσει την κατηγορία) .
- Φοβούνται τον ισχυρό (γαύρος) αλλά και τον ανίσχυρο αφού δεν κόβουν βαθμούς όταν δεν έχουν κίνητρο.
- Συνήθως δεν ξέρουμε τον πρόεδρο τους, αλλά και όταν τον ξέρουμε είναι μάλλον υποστηρικτής άλλης ομάδας .
- Διαμαρτύρονται για την διαιτησία (συνήθως προληπτικά ) αλλά ποτέ όταν είναι σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.
-Οι παράγοντες τους είναι πιο επαγγελματίες και από τους ποσφοσφαιριστές, και όλοι μαζί έχουν ένα κοινό στόχο το καλύτερο συμβόλαιο η την καλύτερη μεταγραφή . Προσοχή η λέξη Κύπελλο είναι απαγορευμένη γιατί μπορεί να τους βγάλει εκτός στόχων (βλέπε Καλλόνη, Εργοτέλη, Λεβαδειακό που αποκλείστηκαν στους ομίλους από ομάδες τις πλάκας).,
- Αν σωθούν από νωρίς γίνονται η χαρά του κάθε τζογαδόρου και όποιας ομάδας έχει ανάγκη από βαθμούς ( βλέπε βέροια).
-Η ηθική-όραμα των ομάδων Νova περιστρέφεται γύρω από την παραμονή στην Κατηγορία, και είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για αυτό τον στόχο.
Αν τον πετύχουν θεωρούνται επιτυχημένοι (βλέπε Πανθρακικό ) αν όχι κλαίνε με μαύρο δάκρυ όχι για την Ιστορία του συλλόγου (βλέπε Εργοτέλη λεβαδειακό ) αλλά για τα λεφτά που θα χάσουν από το συμβόλαιο της Νοva .

Ο Πανιώνιος παρόλο που δεν είναι στο DNA του συλλόγου, εύκολα, αλλά και κατά την γνώμη μου δίκαια, κατατάσσεται ως ομάδα Νοva , γιατί συγκεντρώνει πολλά χαρακτηριστικά των ομάδων Νova.
Εύχομαι η τωρινή, και μάλλον επιτυχημένη διοίκηση, να αλλάξει την εικόνα του συλλόγου στα μάτια του Κόσμου της.
Πραγματικά δεν μας αξίζει αυτό που τραβάμε τα τελευταία χρόνια.

br fun_atic είπε...

Μια μικρή παρατήρηση. Δεν ξέρω ΤΙΠΟΤΑ από πόλο. Δεν το παρακολουθώ και δεν ήταν από τα αθλήματα που μου τραβούσε την προσοχή.

Παρόλα αυτά πήγα χθες στο κολυμβητήριο του Φαλήρου για να υποστηρίξω την προσπάθεια που κάνει ο προπονητής Αλέκος Βάσος για να κρατήσει την ομάδα στην Α κατηγορία, χωρίς μπάτζετ, με ελάχιστους έμπειρους παίκτες και κατά βάση με πιτσιρίκια.

Θα περίμενα να δω πολλούς από εμάς που μας αρέσει ο καθαρός αθλητισμός, που στηρίζουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που υποστηρίζουμε ότι δεν μας εκφράζει το μοντέλο του επαγγελματικού και νόβα αθλητισμού.

Μέχρι να έρθουν οι Πάνθηρες (στο β ημίχρονο) είμασταν συγγενείς και φίλοι. Οι ομάδα έχασε κατόπιν διαιτητικών αδικιών και για να σωθεί δίνει δύο παιχνίδια (Παρασκευή και Σάββατο) τα οποία πρέπει να κερδίσει και τα δύο για να μείνει στην κατηγορία.

Μήπως πρέπει κάποιες στιγμές να αποδεικνύουμε αυτά που λέμε;

Παρασκευή 20:30 στο Αρτάκης λοιπόν...

br fun_atic είπε...

http://www.sport-fm.gr/article/podosfairo/koitaei-kai-madzio-o-paniwnios/3087322

Νομίζωότι το δημοσίευμα δεν είναι ακριβές γιατί αν θυμάμαι καλά ο Μπακασέτας αποκτήθηκε ως ελεύθερος και έχει κάνει διετές συμβόλαιο.

Αυτό σημαίνει ότι με ένα καλό σέντερ φόρ (και ο Πετρόπουλος και ο Μάντζιος είναι μια χαρά για τη θέση) θα κλείσουμε ικανοποιητικά την τρύπα που θα αφήσει ο Γιαννου.

Ron Barceló είπε...

2/3 με μπασκετ, πολο.

Παραλιγο να καναμε 3 pit στους υποβιβασμους.

br fun_atic είπε...

Είναι τρεις διαφορετικές κταστάσεις.

Στο μπάσκετ θεωρώ ότι είχαμε πολλές ευκαιρίες και ακόμη μεγαλύτερες δυνατόττες για να σωθούμε. Έγιναν όμως πολλά και μεγάλα λάθη.Τα χρόνια που δεν δέναμε τα σκυτλιά με λουκάνικα στο μπάσκετ, είχαε την τύχη να έχουμε εξαιρετιούς παράγοντες. Μπορεί εκεί να υπήρε η διαφορά... Δεν υποτιμώ τους ανθρώπους που προσπάθησαν για το τμήμα, αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ κακό και τονίζω ότι μας δόθηαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουμε κάτι καλύτερο...

Το πόλο είναι εντελώς άλλη ιστορία. Για σειρά ετών υπήρξε το άγιο δισκοπότηρο του συλλόγου. Τρελό μπάτζετ, το οποίο κυριολεκτικά διέλυε τον ερασιτέχνη και όλα αυτά χωρίς κάποιο απτό αποτέλεσμα (τίτλος). Είχαμε φτάσει στο σημείο το πόλο που δεν έχει απολύτως καμία πηγή εσόδων (εισιτήρια, χορηγούς, τηλεόραση κ.λ.π) να χρειάζεται περίπου το 1/3 με 1/2 των εσόδων του ερασιτέχνη για να σταθεί... Ακόμη και σήμερα έρχονται στον ερασιτέχνη κατασχέσεις από πολίστες και οφειλές προηγούμενων ετών.

Ο Τσάβαλος προσπάθησε να περιορίσει το πρόβλημα αυτό και το κατάφερε. Όμως όσο μειώνεις το μπάτζετ τόσο μειώνεις και τις αγωνιστικές προσδοκίες. Είμαστε αρκετά χρόνια που παλεύουμε με την πλάτη στον τοίχο. Φέτος έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια, είναι δεδομένο όμως ότι η ομάδα ήταν άπειρη. Και πάλι το πάλεψε ιδιαίτερα. Το πόλο δεν το φοβάμαι. Εκτιμώ ότι σύντομα θα ξαναβρει τον δρόμο του.

Ποδόσφαιρο. Όσο στην ομάδα είναι ο Παυλόπουλος, θα είμαστε πολύ σκληρό καρύδι. Βέβαια, είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο παίζουμε ρώσικη ρουλέτα και είναι πιθανό κάποια στιγμή να τη βρούμε τη σφαίρα...Φέτς θα είναι μακράν η πιο δύσκολη χρονιά απ όλες...

Πράγματι υπήρξαν σημαντικές αγωνιστικές αποτυχίες και μάλστα σε προβεβλημένα τμήματα. Αντίστοιχα όμως υπήρξαν και εξαιρετικές επιτυχίες στο βόλλει, στο τζούντο, στο σκάκι, στην ενόργανη κ.λ.π

Έτσι είναι ο αθλητισμός. Χαρές και λύπες...Χωρίς χρήματα ακόμη και για τα απαραίτηα είναι δύσκολο να κρατάς το σωματείο ψηλά. Κι εδώ που πραγματικά δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τα απαραίτητα είναι θαύμα που εξακολουθούμε όχι μόνο να είμαστε στον χάρτη αλλά και σε καλό επίπεδο σε μια σειρά αθλημάτων

br fun_atic είπε...

Κάπου όμως θα πρέπει να καταλάβουμε τη θέση στην οποία βρισκόμαστε. Λέμε ότι ο Πανιώνιος είναι μαγαζί γωνία.

Φεύγει ο Λιανός και αφήνει πίσω του μια ομάδα με μικρό χρέος, με γήπεδο, με κόσμο, με σοβαρές ακαδημίες, με έσοδα (τηλεοπτικά, εισιτήρια) και δυνατότητα, λόγω ακαδημιών ανάδειξης και πώλησης παικτών (θεωρητικά έστω). Αυτό είναι μαγαζί γωνία. Βρέθηκε κανείς να το αγοράσει; ΟΧΙ. ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

Όταν λοιπόν το μπάσκετ του Πανιωνίου δεν μπορεί να προσελκύσει σοβαρό επενδυτή, βάλε με το νου σου πόσο δύσκολο είναι να βρεις χρηγό για το πόλο ή για άλλο άθλημα ημιεπαγγελματικής φύσης...

NK99 είπε...

Η μεγάλη βιτρίνα είναι το ποδόσφαιρο και η μικρότερη το μπάσκετ. Οι επιτυχίες και η καλή εκπροσώπηση φέρνουν κόσμο.

Δεν καταλαβαίνω το άγχος να εκπροσωπείται ο σύλλογος σε όλα τα αθλήματα στη μεγάλη κατηγορία. Δεν είναι απαραίτητο καν να καλλιεργεί όλα τα σπορ. Ο ερασιτέχνης ως θεματοφύλακας θα έπρεπε να μη δίνει τα εμβλήματα του συλλόγου σε ακατάλληλους ανθρώπους που ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον ποδοπατώντας κάθε έννοια σεβασμού όχι μόνο απέναντι στο σύλλογο αλλά και στην ιδέα του αθλητισμού.

Ας πάνε οι κάθε λογής απατεώνες "πανιώνιοι" που ούτε εισιτήριο δεν πληρώνουν να ιδρύσουν δικούς τους συλλόγους με ενοικίαση εγκαταστάσεων και να καλλιεργούν όποια σπορ γουστάρουν...

Αυτά που έγραψε ο Θωμάκος για το πόλο προφανώς τα πιστεύω διότι είναι το ίδιο που συμβαίνει χρόνια τώρα στο σύλλογο. Τα καταραμένα πανιώνια χέρια που αφοδεύουν χρόνια τώρα εδώ και εκεί και από τη μπόχα έχει εξαφανιστεί ο κόσμος....

Unknown είπε...

http://www.panionianea.gr/2015/05/blog-post_19.html

Ron Barceló είπε...

http://www.kathimerini.gr/430932/article/epikairothta/ellada/to-le3iko-ths-podosfairikhs-paragkas

Η γνωση ειναι δυναμις.

EndyS είπε...

Τι έγινε ρε αδέρφια? Πολύ ησυχία έπεσε!!

Για το πινγκ-πονγκ Ζαμάνη Τσακίρη, υπάρχει κανένα σχόλιο?

br fun_atic είπε...

Δεν υπάρχει πινγκ πονγκ. Η αλήθεια είναι ότι αν ήθελε ο Τσακίρης, το παιχνίδι αυτό θα έληγε άμεσα και χωρίς πολλά πολλά...Να μην σου πω ότι ούτε που θα ξεκινούσε.

Νομίζω ότι η κάθε πλευρά έχει τη δική της στρατηγική.

Το στρατηγικό πλεονέκτημα όμως θα το έχει πάντα ο Τσακίρης... Στον πόλεμο ο αμυνόμενος για να έχει ελπίδες πρέπει να μπορεί να αντιπαραθέσει τουλάχιστον έναν στρατιώτη κόντρα σε τρεις επιτιθέμενους και αυτά σε συμβατική μάχη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα νούμερα είναι άλλα και η μία δύναμη είναι πυρηνική. Και να μην ξεχνάμε ότι ο Τσακ είναι καταδρομέας άρα το πράγμα πάει αλλού...

Ισχύς υπάρχει, αναζητείται διάθεση.

br fun_atic είπε...

Η κάθε μία πλευρά έχει τα συν και τα πλην της. Η πλευρά Δάρα θεωρητικά φορτώνεται το χρέος και έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί το μπάτζετ σε χαμηλότερα επίπεδα, να επιτύχει παράπλευρα έσοδα και να σχηματίσει ελεύθερα συμμαχίες, ενώ διοίκηση υπό τον Τσακίρη ως εμφανώς συμμετέχοντα δεν μπορεί να κάνει τίποτα απ' όλα αυτά...

Το ζήτημα είναι ότι αν η πλευρά Τσακίρη ενδιαφερθεί να αναλάβει την ομάδα σε δεύτερο χρόνο, ρισκάρει για το τι θα παραλάβει...

br fun_atic είπε...

Βέβαια δεν τίθεται θέμα για τις δυνατότητες που θα είχε η ομάδα υπό τον Τσακίρη, δεδομένου ότι η κατάσταση δείχνει διατηρήσιμη οικονομικά και διαθέτουμε βασικό κορμό παικτών, κάποιοι με μεταπωλητική αξία.

Εδώ ομάδες χωρίς τα δικά μας πλεονεκτήματα και κάνουν σημαντική πορεία με το τίποτα...

Η ουσία είναι ότι ο Τσακίρης έχει 100 πολύ καλούς λόγος γι να μην ασχοληθεί ποτέ και άλλους τόσους για να το πράξει τώρα...

brfunatic είπε...

http://www.panionianea.gr/2015/06/blog-post_12.html?m=1

brfunatic είπε...

http://www.panionianea.gr/2015/06/panionianeagr.html?m=1

Ως άνθρωπος της λεπτομέρειας πρόσεξα το 18 έναντι του 27 και του 22...
Θα προτιμούσα 19( 2/5/1919)!

Ron Barceló είπε...

Καλημερα,

αναμενω τα καθεκαστα της χθεσινης συνελευσης.
Πολυ feelgood τα κλιμα στης χαιρετουρες βλεπω.

Θα γυρισει ο τροχος?