Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Γιατί ρε Γιώργο...


Τον Γιώργο Ρήγα τον γνωρίσαμε στο Blog από μία παρεξήγηση λόγω συνωνυμίας. Τα πράγματα όμως ήρθαν έτσι ώστε η γνωριμία μας να μην παραμείνει ανώνυμη και διαδικτυακή, αλλά να εξελιχθεί σε φιλία και σε πολύ στενή συνεργασία στα διοικητικά του Πανιώνιου. Υπέροχος άνθρωπος, ευγενής, μορφωμένος με μεγάλη Ακαδημαϊκή καριέρα και αναγνώριση στην Σουηδία. Με χιούμορ, οξυδέρκεια και τεράστια αγάπη για τον σύλλογο. Όνειρό του η βελτίωση των υποδομών του Πανιωνίου μέσα από επιστημονικά μοντέλα τα οποία κατείχε όσο ελάχιστοι. Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά τεράστιας αξίας.
Καθημερινά χάνουμε φίλους στον Πανιώνιο. Η απώλεια όμως του Γιώργου είναι τεράστια, όχι γιατί αποτέλεσε ιστορικό στέλεχος αλλά γιατί έστω και η ολιγόμηνη συμμετοχή του στα διοικητικά ήταν τιμή για τον σύλλογο.
Σε προσωπικό επίπεδο έχασα έναν καλό φίλο, έναν εξαιρετικό συνεργάτη, έναν υπέροχο άνθρωπο. Κάποιον που σε άκουγε με προσοχή και πραγματικό ενδιαφέρον και προσπαθούσε ειλικρινά να βρει λύση στο πρόβλημά σου.
Πριν από μερικούς μήνες με πήρε τηλέφωνο για να μου ζητήσει να συμμετάσχει στην προσπάθεια αναμόρφωσης του καταστατικού. Εκείνη την ημέρα μου ανακοίνωσε εμπιστευτικά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Πάγωσα, πίστευα όμως ότι θα το ξεπεράσει. Ήταν αγωνιστής και θεωρούσα πως λόγω της επιστημονικής του ιδιότητας θα μπορούσε να διατηρήσει την αυτοκυριαρχία του και να νικήσει την ασθένεια. Του έστειλα το σχέδιο και περίμενα για τις παρατηρήσεις του. Τα πράγματα ήρθαν έτσι και δεν πρόλαβε να μου απαντήσει.
Φίλε Γιώργο να ξέρεις ότι όταν καταθέσω προς έγκριση το νέο καταστατικό, αυτό θα είναι αφιερωμένο σε εσένα. Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω.

Θα ήθελα και κάτι άλλο. Ο Γιώργος ήθελε να φτιάξουμε το γηπεδάκι των υποδομών με τον καλύτερο τρόπο ώστε να μην διατρέχουν κίνδυνο οι αθλητές. Τα οικονομικά του συλλόγου και το πρωτάθλημα που είχαμε κάνει για να μαζέψουμε χρήματα επέτρεψαν να το ανακατασκευάσουμε με μεταχειρισμένο χλοοτάπητα. Σήμερα είναι πάλι σε κακή κατάσταση. Θα ήθελα λοιπόν να βρούμε τρόπους για να κατασκευάσουμε το γηπεδάκι με άριστο τρόπο και να του δώσουμε το όνομά του. Όποιος μπορεί να βοηθήσει στο σχέδιο αυτό με τον οποιοδήποτε τρόπο ή με ιδέες, παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν μπορώ να συμπληρώσω ούτε μια λέξη . Υπέροχο κείμενο Άκη , αντάξιο σε ένα τόσο καλό παιδί .

Δεν υπάρχουν πραγματικά λόγια , μεγάλη απώλεια !!!!

br fun_atic είπε...

Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ στον Γιώργο ήταν ο τρόπος που διατύπωνε αντίρρηση. Το έκανε με μια τόσο ευγενική ερώτηση που σχεδόν σε έκανε να πιστεύεις ότι ήταν μια δεύτερη σκέψη σου.

IWN1998 είπε...

Απλά να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου μέσω της σελίδας σου και αν και οι εποχές είναι δύσκολες, θα ήθελα σε ότι τρόπο βρεθεί για το γηπεδάκι, να προσφέρω κάτι με κάποιο τρόπο. Οι δικές μου ιδέες στη σημερινή κατάσταση έχουν μάλλον στερέψει αλλά σε ότι βρείτε θα ήθελα να συμμετάσχω όπως μπορώ.