Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Η επίθεση άραξε σπίτι



Καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους, με υγεία στους παίκτες και επιτυχίες στην ομάδα.

Με δεδομένη την προιστορία και τη διαφορά μπάτζετ, το παιχνίδι στο "Καραισκάκης", μάλλον δεν υπολογίζεται στον βαθμολογικό προυπολογισμό της ομάδας. Θα έλεγα όμως ότι είναι πρόσφορο ως ένα πολύ δυνατό δοκιμαστικό παιχνίδι, ενόψει των υπόλοιπων  αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Στα πλαίσια αυτά, τόσο χθες όσο και τις προηγούμενες χρονιές, περίμενα να δω έναν δυναμικό και ψυχωμένο Πανιώνιο, που δεν θα φοβηθεί την ήττα ή τον αντίπαλο και που θα επιδιώξει να δείξει στην υπόλοιπη φίλαθλη ομάδα ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Όσες ομάδας έχουν πάει με τέτοια ψυχολογία, σε αρκετές περιπτώσεις έφυγαν με θετικό αποτέλεσμα, σε αντίθεση με εμάς που τις περισσότερες φορές πάμε φοβισμένοι και με διάθεση απλά και μόνο να κρατήσουμε το σκορ σε κάποιο αξιοπρεπές επίπεδο (που δεν το καταφέρνουμε πάντα).

Αυτό που είδαμε χθες ήταν κυριολεκτικά μισή ομάδα. Δεν υπάρχει δημιουργικό κέντρο, δεν είδαμε γρήγορα άκρα, μας έλειψαν οι επιθετικοί που δεν έχουν φτάσει σε επιθυμητό επίπεδο ενσωμάτωσης, οπότε η ομάδα αρκέστηκε σε ένα αμυντικό -  παθητικό ρόλο, περιορισμένη στο μισό γήπεδο. Αρχικά η αμυντική λειτουργία έδειχνε καλή, συνεπικουρούμενη από την νωθρή εμφάνιση του Ολυμπιακού. Όπως όμως κι αν το δεις, δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος από το αμυντικό στήσιμο, όταν δέχεσαι τρία γκολ, τα δύο από αυτά μάλλον εύκολα για μια ομάδα που θεωρητικά έχει δώσει έμφαση στην αμυντική της λειτουργία. Κάπως έτσι λοιπόν ήρθε η ταρίφα, με την ομάδα να ανησυχεί τους φιλάθλους.

Δεν θα επιμείνω στο αποτέλεσμα, ούτε στο δύσκολο πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών, για το οποίο θεωρώ ότι ο κ Ουζουνίδης έχει δίκιο ότι ενόψει του επιπέδου ετοιμότητάς μας ήταν προτιμότερο.

Στον φετινό σχεδιασμό έγιναν δύο μεγάλα λάθη. Πρώτον άρχισαν να αποκτηθούν επιθετικοί και δημιουργικοί παίκτες. Παράλληλα η ομάδα έδωσε ελάχιστα φιλικά παιχνίδια και μάλιστα και πάλι με μισή ομάδα. Συνεπώς, εξαιτίας αυτών, η προετοιμασία δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική. Ας ελπίσουμε ότι το κενό θα καλυφθεί σύντομα και χωρίς μεγάλες βαθμολογικές απώλειες.


Από το χθεσινό παιχνίδι θα ήθελα να ξεχωρίσω τον Παπαδόπουλο, που δείχνει αρκετά βελτιωμένος, τον Καρίμ, ο οποίος μπορεί να μην απείλησε την επίθεση, έδειξε όμως ότι ξέρει μπάλα, τον Μπουμάλ που ήτα δραστήριος και τον Παύλο Μητρόπουλο, ο οποίος θεωρώ ότι θα έπρεπε να βρίσκονταν στο αρχικό σχήμα.

5 σχόλια:

brfunatic είπε...

Γιατί όσο καλα κι αν έχεις στήσει την ομάδα αμυντικά,αν δεν μπορείς να κρατήσεις μπάλα κι αν δεν απασχολεί καθόλου την αντίπαλη άμυνα, είναι στατιστικά βέβαιο οτι θα χάσεις γιατί ο αντίπαλος εκδηλώνει διαρκώς επιθεσεις.

Δεν αμφιβάλλω ότι όταν μπουν στο παιχνίδι και οι νεοαποκτημένες παίκτες η ομάδα θα ανέβει. Το θέμα είναι μέχρι ποτέ θα έχουμε ομάδα με γραμμές δυο ταχυτήτων.

brahami3 είπε...

Ετσι οπως ξεκινησε το ματς πιστευα οτι μπορουμε ανετα το 0-0 γιατι δεν απειλουμασταν ιδιαιτερα και το σιχαμα επαιζε σε αργο μοτιβο..αφου μπηκε το πρωτο γκολ του ολυμπιακου φανηνε οτι τελειωσε για εμας το παιχνιδι γιατι επιθετικα ημασταν αυπαρκτοι..δυο επισημανσεις.1) ο παπαδοπουλος φαινεται να εχει βελτιωθει αρκετα και να εχει αποκτησει εμπιστοσυνη στον εαυτο του. 2) με ψιλοαπογοητευσε ο μασουρας.το παιδι ξερει μπαλα αλλα ειναι και λιγο κατηγορια φτερου.χρειαζεται και λιγος τσαμπουκας. Τεσπα καλη συνεχεια να εχουμε.

Ron Barceló είπε...

Επικη ευκαιρια σπαταληθηκε χθες απεναντι στο φαντασμα του γαυρου που βολοδερνε.
Κριμα.
Το ποτηρι παντως το ειδα μισοαδειο με τους υπαρχοντες ετοιμους παιχτες.
Μηδενικο νευρο, ουτε φαουλ, κανονικο φιλικο ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Μοναδικη οαση ο Παπαδοπουλος με το αμυντικο διδυμο (γιατι οι ακραιοι ηταν σε αλλο γηπεδο).
Οπωσδηποτε ενα 10αρι σοβαρο που να φτιαχνει παιχνιδι (Κλειτον?).
Η ομαδα θελει δουλεια..πολυ δουλεια ακομα.
Ελπιζω σε μια καλυτερη συνεχεια γιατι τα πραγματα φετος θα ειναι πιο δυσκολα απο ποτε.

Καλη (και ανωδυνη) χρονια και απο μενα.

υγ1: Γιατι Μητροπουλος παγκο?
υγ2: Γιατι ο Αργεντινος εκτος 18αδας?
υγ3: Ξερουμε πως κινουνται τα διαρκειας?

Ron Barceló είπε...

Ο Τζιχαντιστης παντως δειχνει να το κατεχει το τοπι.
Για να δουμε..

EndyS είπε...

@Argy
Ό Αργεντίνος δεν είχε την μπλε κάρτα
Προτιμήθηκε ο Σιώπης αντί του Μητρό γιατί χρειαζόμασταν περισσότερο τρέξιμο στο κέντρο.
Προσωπικά πιστεύω ότι ο Σιώπης ήταν αδικημένος με τον Ουζουνίδη πέρυσι και χαίρομαι που του δίνει ευκαιρίες. Ελπίζω να τον δικαιώσει.

Θα διαφωνήσω σε αυτό που γράφει ο BR για τον σχεδιασμό.
Όταν δεν έχεις να πάρεις ρούχα δεν μπορείς να προγραμματίσεις τις αγορές σου, ούτε καν στις εκπτώσεις.
Περμένεις πότε οι άλλοι θα αφήσουν τα παλιά τους διαθεσιμά ώστε να πάρεις αυτά που σου κάνουν.

Εγώ είδα ότι έχει γίνει δουλειά και είμαι αισιόδοξος για την ομάδα φέτος.