Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Χαρές και λύπες

Έστω και με καθυστέρηση, θα ήθελα να γράψω μερικά πράγματα για το παιχνίδι της Κυριακής αλλά και για το θρίλερ του μπάσκετ.

Νομίζω ότι όταν είδαμε το πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών, πολλοί πιστέψαμε ότι υπήρχαν σοβαρές πιθανότητες να μείνουμε χωρίς βαθμό ακόμη και για τέσσερις αγωνιστικές. Ευτυχώς που κάναμε λάθος και η ομάδα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας με 6 ολόκληρους βαθμούς ύστερα από 3 πολύ δύσκολα παιχνίδια. Αυτό σε συνδυασμό με την αγωνιστική πτώση αρκετών ομάδων, μας κάνει αισιόδοξους για τη συνέχεια και την επίτευξη (κατ αρχην) του στόχου της παραμονής στην κατηγορία.

Η ομάδα την Κυριακή έδειχνε διάθεση, είχε την κατοχή, έχασε κάποιες ευκαιρίες και τελικά ευτύχισε να κερδίσει το παιχνίδι με το γκολ του Μπακασέτα και το τραγικό σφάλμα του τερματοφύλακα του Π.Α.Ο. Ο Παναθηναικός, εντελώς συγκυριακά θα μπορούσε να ισοφαρίσει, μολονότι αυτό θα γίνονταν κόντρα στη ροή του αγώνα που τον ήθελε νωχελικό, απρογραμμάτιστο και ίσως αδιάβαστο. Το τελικό αποτέλεσμα θεωρώ ότι είναι δίκαιο. Η ομάδα έδειξε βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, χωρίς όμως και πάλι να πιάσει πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης. Για άλλη μία φορά έδειχνε σοβαρή στην άμυνα, με πολύ καλό κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τερματοφύλακα. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα η εμφάνιση του Καραμάνου. Εξακολουθούμε να περιμένουμε την ενσωμάτωση μιας σειράς παικτών. Μεγάλο ερωτηματικό για άλλη μία εβδομάδα ήταν η μη εμφάνιση του Μητρόπουλου στην βασική ενδεκάδα. Τέλος καλό όλα καλά. Απολαύσαμε μια σπουδαία νίκη με αρκετό κόσμο στις εξέδρες (που ταλαιπωρήθηκε άδικα στα εισιτήρια) και σε ένα γήπεδο που δέχθηκε όμορφες πινελιές συντήρησης.

Θα γκρινιάξω για ένα πράγμα. Παιδικά διαρκείας. Κάποια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το γήπεδο δεν έχει καινούριο αίμα, ότι είναι ακριβή διασκέδαση για έναν οικογενειάρχη και ως εκ τούτου τα παιδιά και οι έφηβοι να μπαίνουν στο γήπεδο εντελώς δωρεάν.

Μπάσκετ: Θα το πω σε δύο κουβέντες. Κυριολεκτικά στα παρά ένα και χάρη στην κινητοποίηση του ερασιτέχνη, το μπάσκετ απέφυγε τον υποβιβασμό στα τοπικά πρωταθλήματα. Έγινε ξεκάθαρο αυτό το οποίο ο ερασιτέχνης καταδείκνυε εδώ και μήνες, ότι δεν υπήρχε ολοκληρωμένο ρόστερ για την Α2 και φυσικά δεν υπήρχαν χρήματα για ένα τέτοιο εγχείρημα. Αν λοιπόν η ομάδα κατέβαινε στο πρωτάθλημα της Α2 και αργότερα αποσύρονταν (σχεδόν σίγουρο κατά τη γνώμη μου) την περίμενε η Α ΕΣΚΑΝΑ. Δυο ώρες πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, η ΚΑΕ δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α2 και αιτήθηκε τη συμμετοχή στη Β. Συνεπώς για άλλη μία φορά το βάρος πέφτει στον ερασιτέχνη για να αναλάβει βάρη που δεν δημιούργησε και που δύσκολα μπορεί να σηκώσει. Δεν είναι τιμή για τον Πανιώνιο να αγωνίζεται στη Β, ειλικρινά όμως είναι ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει και  μένουμε  ικανοποιημένοι επειδή  αποφεύχθηκε ο διασυρμός των τοπικών κατηγοριών. Σε καθαρά αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο θεωρούμε ότι με σημείο εκκίνησης την Β, ίσως θα είναι εύκολο να επανέλθουμε γρηγορότερα στην Α1 αφού η κατηγορία έχει μικρότερες απαιτήσεις και θα υπάρξει επαρκής χρόνος ανασύνταξης ώστε η ομάδα ανεβαίνοντας στην Ας να μπορεί να σταθεί με αξιώσεις. Δεν είναι εύκολο. Θα χρειαστεί δουλειά, οργάνωση και κυρίως στήριξη από τον κόσμο τόσο σε ηθικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Μια λοιπόν που στάθηκε αδύνατον να βρούμε πολλά λεφτά από τους λίγους, ας προσπαθήσουμε να τα βρούμε από τους πολλούς. Θεωρώ υποχρέωση όλων την αγορά διαρκείας και τη στήριξη της ομάδας με κάθε τρόπο (π.χ διαφημίσεις και χορηγίες). Χωρίς αυτό θα είναι αδύνατον να σταθούμε ακόμη και στο πρωτάθλημα της Β και από εκεί και πέρα ο δρόμος δεν έχει γυρισμό.


Καλά και κακά νέα λοιπόν, όπως είναι η ζωή, με ελπίδα όμως για ένα καλύτερο μέλλον.

9 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που συμμετέχω στο συγκεκριμένο συμβούλιο, γιατί παράγεται (ή έστω γίνεται προσπάθεια να παραχθεί) έργο ουσίας. Χαίρομαι επίσης που πρόεδρος είναι ο Μισαηλίδης ο οποίος είναι νοικοκύρης (πόσα χρόνια είχαμε να βρούμε πρόεδρο με αυτό το χαρακτηριστικό), δημοκρατικός, ευγενής ήπιων τόνων.

EndyS είπε...

Είναι η δεύτερη φορά που γράφεις για τον Μητρόπουλο. Τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη, ηγέτη και με τσαγανό.
Όμως με τις εμφανίσεις που κάνει φέτος ο Σιώπης, μόνο αντί του Κόρμπου θα μπορούσε να παίξει. Χρειαζόμαστε τα τρεξίματα και την ενέργεια του Σιώπη στο κέντρο.

Κρατάω μικρό καλάθι ακόμα για την ομάδα.
Όπως δεν είχα απογοητευτεί μετά από το Καραϊσκάκη, έτσι δεν πετάω στα σύννεφα τώρα. Χρειάζεται πολύ δουλειά στο δημιουργικό κομάτι γιατί αν φας ένα γκολ όπως είναι σήμερα η ομάδα, το πιο πιθανό είναι να φας κι αλλό παρά να το επιστρέψεις.
Θεωρώ ότι από την επόμενη αγωνιστική που είναι σε 15 ημέρες, θα πρέπει να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα. Θα είναι πάνω από ένα μήνα που θα έχει κλείσει το ρόστερ και θα πρέπει να δούμε κάτι.

. είπε...

Χρειαζόμασταν καί λίγο τήν τύχη. Μήπως έβαλε τό χεράκι του καί ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης ο οποίος συμπτωματικά γιόρταζε τήν Κυριακή τού Ἀγώνα;
Στή θύρα 2 δέν λειτουργούσαν οι τουαλέττες. Ἐπιεικώς απαράδεκτο.

EndyS είπε...

Τραγική η ομάδα.
Απέναντι σε μία άμυνα καφενείο, δεν μπορούσαν στο δεύτερο να αλλάξουν μία πάσα για να βγει μία σοβαρή επίθεση και να τελειώσει το παιχνίδι.
Κάποιος να πει στο Μαρίνο ότι
α) θα πρέπει να πασάρουν όλοι οι παίκτες. Η επίθεση δεν είναι δουλειά δύο ή τριών παικτών. Όπως όλη η ομάδα αμύνεται, έτσι κι όλη η ομάδα επιτίθεται.
β) το πούλμαν δεν θα κερδίζει πάντα βαθμούς. Μάλλον τις λιγότερες φορές θα φέρει αποτέλεσμα

Τέλος καλη είναι η αυτοπεποίθηση αλλά δεν έχει λογική να νομίζει οπ Μπακασέτας ότι ξαφνικά έγινε Ντιέγκο Κόστα και θα βγει πρώτος σκόρερ. Δύο φορές σήμερα ενώ μπορεί να βγάλει τετ α τετ τον Καραμάνο, προτιμάει το σουτ!!

Μαρίνο βρες τρόπο να επιτίθεται η ομάδα γιατί δεν κάνεις Χριστούγεννα!!!

brfunatic είπε...

Σε παιχνίδι 6 βαθμών πήραμε 1. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα.

Unknown είπε...

δουλευουμε το επιθετικο κομματι κι εκανε αλλαγη και τους 3 επιθετικους με αμυντικους

EndyS είπε...

Αυτό το παραμύθι με τους επιθετικογενείς και τους άλλους πρέπει να σταματήσει.
Σίγουρα ένας επιθετικογενής παίκτης μπορεί να κάνει την διαφορά με μια ατομική προσπάθεια ή με κάποια έμπνευση, αλλά το πως θα επιτεθεί η ομάδα είναι θέμα φιλοσοφίας.
Θα το καταλάβαινα η ομάδα να είχε ένα επιθετικό πλάνο που να το βλέπαμε, αλλά να μην ήταν αποτελεσματικό λόγω έλλειψης ταλέντου. Δυστυχώς δεν βλέπω κάποιο πλάνο παρά το μόνο που έχουμε δει έως τώρα είναι πούλμαν, η μπάλα στον Μπουμάλ ή στον Μπακασέτα και αν μας κάτσει να βάλουμε ένα γκολ καλώς.
Δυστυχώς δεν βγαίνει έτσι η χρονια.

EndyS είπε...

Σήμερα το θεώρησα καθήκον μου να βρεθώ στο κλειστό της Αρτάκης.

Δεν ξερω γιατί, αλλά στην παρουσίαση της ομάδας δάκρυσα!
Ήταν από τη στεναχώρια που έβλεπα την ομάδα θρύλο του Φάνη, του Μπόμπαν, του Ίβκοβοτς, του Γιαννάκη, των PJ Brown & Therl Bailey και τόσων άλλων τεράστιων ανθρώπων που υπηρέτησαν το σύλλογο, να παίζει στο Νότιο όμιλο της Β' Εθνικής?
Σκεπτόμουν πως θα ένιωθε ο Ανδρέας ο Βαρίκας αν έβλεπε την ομάδα από εκεί ψηλά?
Ή μήπως γιατί το κλειστό ήταν γεμάτο και με παλμό από τους Πάνθηρες, λες και παίζαμε με αντίπαλο της Α1 και όχι με μία ομάδα παλαιμάχων που είχαμε απέναντί μας.

Πραγματικά δεν ξέρω το γιατί, αλλά η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Κρίμα σε αυτούς που το έχασαν!!

Ανώνυμος είπε...

Baccarat - The most advanced way to play with the roulette wheel
Baccarat is hands down the kadangpintar most advanced way to play with the roulette 제왕 카지노 wheel. Play the best card games in our country – from Blackjack 바카라 사이트 to Baccarat.