Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Κονσέρβα ροδάκινο

Τεχνικά προβλήματα με ανάγκασαν να απέχω για λίγο από αναρτήσεις και σχόλια, διάστημα που συνέπεσε με την πολύ καλή βαθμολογική πορεία της ομάδας. Δυστυχώς, η επίλυση των προβλημάτων συνέπεσε με ένα πολύ αρνητικό εντός έδρας αποτέλεσμα.

Χθες, οι ελάχιστοι που παρακολουθήσαμε τον αγώνα, περάσαμε ένα ιδιαίτερα βαρετό απόγευμα. Για 90 λεπτά παρακολουθούσαμε ένα ανούσιο θέαμα χωρίς φάσεις από τη δική μας πλευρά, κόντρα σε μια ομάδα που δεν είχε να παρουσιάσει απολύτως τίποτα. Είναι από αυτά τα παιχνίδια που πραγματικά σκέφτεσαι γιατί στο καλό πλήρωσες εισιτήριο (οι φίλοι με τις προσκλήσεις δεν το αντιμετωπίζουν ποτέ αυτό...) αφού δεν περνάς καλά και ψυχανεμίζεσαι ότι η τόση απραξία δεν θα βγει σε καλό...

Κάτι λοιπόν που η ομάδα δεν δημιουργούσε φάσεις, κάτι που ο προπονητής τράβηξε στον πάγκο παίκτες που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις, κάτι που στην τελευταία φάση μπαίνει ένα χαλαρό σουτ με γύρω στο τέρμα ένα σωρό παίκτες και να πως σου ξεκινάει στραβά η εβδομάδα...

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που σπαταλάμε βαθμούς στην τελευταία φάση του αγώνα, αποτέλεσμα που συμπίπτει με συγκεκριμένες επιλογές του κου Ουζουνίδη. Σεβόμενος την καλή εικόνα της ομάδας σε όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχα σκοπό να του κάνω κριτική, όμως η δήλωση του ότι χάσαμε ένα βαθμό και όχι τρεις, υπαινισσόμενος ότι το παιχνίδι ήταν σίγουρο Χ, ενώ ανταποκρίνεται στην αλήθεια, δεν αγγίζει καθόλου τους λόγους για τους οποίους όχι μόνο δεν κάναμε φάσεις κόντρα σε μια πλήρως ακίνδυνη ομάδα αλλά και γιατί δεν εντείναμε την όποια μας προσπάθεια. Και πως να το κάναμε αυτό, ιδίως μετά από τις αλλαγές του... Δεν είναι κακό να σφάλεις και να το παραδέχεσαι...

Σίγουρα οι 13 βαθμοί είναι πάρα πολύ καλοί γα το συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Από την άλλη υπάρχουν οικονομικές ανάγκες και θεωρώ πολύ πιθανό να πουλήσουμε παίκτες τον Γενάρη, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει αγωνιστικά. Συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο να σπαταλάμε βαθμούς (έστω και τον ένα κατά τον κο Ουζουνίδη) γιατί πολλές από τις ομάδες που αυτή τη στιγμή δείχνουν υποψήφιες για υποβιβασμό, έχουν μεγάλα περιθώρια βελτιώσεων κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο...

Συνεχίζουμε με εκτός έδρας αγώνα στη Λειβαδιά - το παιχνίδι δηλαδή που αποτελεί διαχρονικά την πλέον αποτυχημένη εκδρομή για σουβλάκια - . Μήπως μετά τα χθεσινό αποτέλεσμα, αυτό μπορεί να αλλάξει;


Κλείνοντας, θα ήθελα μία προσωπική χάρη. Ίσως να έχετε πληροφορηθεί ότι η ομάδα σκάκι του Πανιωνίου κατέλαβε την τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία η οποία οφείλεται στο μεράκι του έφορου κ. Γαβριήλ Χανταντ. Το τμήμα αυτό έχει ελάχιστα έσοδα (από τις συνδρομές των λίγων παιδιών, που απολαμβάνουν όμως εξαιρετικό επίπεδο προπόνησης σε έναν υπέροχο χώρο), και μικρά έξοδα, τα οποία δυστυχώς είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν γιατί καμιά φορά στον Πανιώνιο είμαστε ακριβοί στα πίτουρα... Το μεγάλο βασικό έξοδο που έχει το τμήμα είναι αυτό της συμμετοχής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και ανέρχεται γύρω στις 3.000 ετησίως. Αν υπάρχουν φίλοι που θα μπορούσαν να δώσουν ως χορηγία αυτό το ποσό, παρακαλώ να επικοινωνήσουν με το τμήμα. Είναι κρίμα να σταματήσει μια τόσο ωραία προσπάθεια. Ανατρέχοντας τόσο στη σελίδα του τμήματος όσο και στο facebook θα διαπιστώσετε ευχερώς για πόσο καλό και οργανωμένο τμήμα μιλάμε.

5 σχόλια:

antonis είπε...

Tα παιχνίδια με Πανθρακικό, Καλλονή και Βέροια αποτελούσαν κριτήριο για τις δυνατότητες της ομάδας, γιατί ασφαλή συμπεράσματα μπορεί να βγάλεις μόνο όταν παίζεις στην έδρα σου με θεωρητικά αλλά και πρακτικά υποδεέστερες ομάδες.
Η ομάδα έχει 3-4 καλούς παίκτες και καμία 10αριά φιλότιμους, πλην όμως μέτριους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν περιθώρια βελτίωσης λόγω του νεαρού της ηλικίας.
Το εν λόγω ρόστερ σου εξασφαλίζει άνετη παραμονή (κυρίως λόγω Πανθρακικού και Καλλονής) αλλά δεν σου δίνει και πολλές ελπίδες για κάτι παραπάνω.
Η διαφαινόμενη άνετη παραμονή πιστώνεται στον Ουζουνίδη, αλλά οφείλουμε να του χρεώσουμε τα κάκιστα κοουτσαρίσματα τόσο με τον τον Πανθρακικό όσο και και με την Βέροια.
Εν ολίγοις αναζητείται ελπίδα για τους ηρωικούς φιλάθλους που προσέρχονται στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν μια μέτρια ομάδα χωρίς ουσιαστικούς στόχους.

EndyS είπε...

@ antonis
Όχι απλά δεν είναι διαφαινόμενη η άνετη παραμονή, αλλά ούτε και η απλή παραμονή!!!

Ο Μαρίνος έχει κάνει φοβερή δουλειά στο αμυντικό κομμάτι, την προσέγγιση των αγώνων και τελικά την σοβαρότητα της ομάδας. Θεωρώ ότι είναι από τα βασικότερα σημεία που ομάδες οι οποίες προσδοκούν απλά στην παραμονή, θα πρέπει να δουλεύουν με συνέπεια.
Από την άλλη αυτή η καραμέλα για την αργή ενσωμάτωση των νέων επιθετικογενών παικτών, μειώνει πρώτα τους παίκτες και μετά τον ίδιο και την ομάδα.
Θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει αναλάβει τις ακαδημίες της ομάδας, αλλά την πρώτη ομάδα. Οι παίκτες δεν μαθαίνουν τώρα μπάλα, ούτε είναι ηλίθιοι για να χρειαστούν μήνες να μάθουν τα συστήματα του προπονητή.

Θα πρέπει να πει κάποιος στον προπονητή ότι οι δικαιολογίες είναι προσωρινές και η επίθεση όπως και η άμυνα της ομάδας είναι δουλειά όλων των παικτών και όχι μόνο των επιθετικογενών ή των αμυντικογενών ενίοτε.
Συνεπώς η ομάδα θα πρέπει να ξέρει να επιτίθεται και ν΄αμύνεται, ανεξάρτητα από τους παίκτες που παίζουν. Απλά όταν παίζουν οι πιο ταλαντούχοι, η ομάδα θα είναι πιο αποτελεσματική στο κομμάτι αυτό.
Εγώ προσωπικά δεν έχω δει κάποιο επιθετικό πλάνο εκτός από ατομικές ενέργειες.

br fun_atic είπε...

Νομίζω ότι το διπλό στη Λειβαδιά σε συνδυασμό με βαθμό ή βαθμούς που λογικά θα πάρουμε από τον Πλατανιά, μας δίνουν σημαντική βαθμολογική άνεση. Το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί η ανεση αυτή. Η ομάδα θα κυνηγήσει νέους στόχους (δύσκολο βέβαια με την μουρμούρα για τα 900 εισιτήρια) ή θα συναινέσει σε μεταγραφή παικτών τον Γενάρη, που βέβαια θα έχει και αγωνιστικό/βαθμολογικό αντίκτυπο, άρα μας χρειάζεται βαθμολογική άνεση για να παραμείνουμε ασφαλείς στη μάχη της παραμονής;

EndyS είπε...

Καμία άνεση!!
Έχουμε μπροστά μας τρεις αγώνες με Πλατανιά, Πας εντός και Ξάνθη εκτός, που είναι στα μέτρα μας.
Μετά στις επόμενες 7 αγωνιστικές έχουμε Παοκ,Ατρόμητο,ΠΑΟ εκτός και ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Ηρακλή και Αστέρα εντός. Με ΗΡΑ που δείχνει ο πιο βατός αντίπαλος, δεν έχουμε και την καλύτερη παράδοση.

Γι αυτό και ο Ζαμάνης έταξε πριμ για το 4Χ4 μαζί με το παιχνίδι της Λειβαδιάς.

br fun_atic είπε...

Ανακοινώθηκαν οι τιμές εισιτηρίων για το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Μεσημεριανό παιχνίδι που διεξάγεται Σάββατο, κόντρα στον Πλατανιά, τιμή εισιτηρίου στην 4 15 ευρώ.

Όσοι έχουν μείνει στην εποχή της ρόκας - παρμεζάνας και κάνουν εκκλήσεις στους φιλάθλους να σηκωθούν από τους καναπέδες, ας λάβουν υπόψιν ότι με 15 ευρώ τρώει μια τετραμελής οικογένεια, εάν και εφόσον ο πατέρας βρει μεροκάματο...

Με αυτή την πολιτική δεν θα υπάρχουν ούτε έσοδα, ούτε κόσμος...