Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΝΙΩΝΑΡΑ - Α.Ε.Κ Χ ΣΤΟ ΚΡΥΟ

Λίγος κόσμος, λίγες φάσεις, πολύ κρύο και τελικά ισοπαλία σε ένα παιχνίδι που είναι σημαντικό για όλους μας, αλλά τελικά έμοιαζε σαν τον αγώνα του Γιάννη κόντρα στο θεριό. Ίσως οι μόνοι που έμειναν ευχαριστημένοι να ήταν οι τεχνικοί των ομάδων που όχι μόνο δεν χρεώθηκαν ήττα σε ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά αντιθέτως μοιράστηκαν χρήσιμους βαθμούς.

Θα ξεκινήσω από τα γνωστά. Λίγος κόσμος. Θα έλεγα ελάχιστος για την σημασία του παιχνιδιού. Για άλλη μία φορά ακριβό εισιτήριο, για άλλη μία φορά προσκλήσεις, η μόνη διαφορά ότι  προσκλήσεις πήγαν και σε ΑΕΚτζηδες... Προσωπικά δεν άκουσα τίποτα για απαγόρευση μετακίνησης (ομαδικής ή ατομικής) οπαδών. Αυτό σημαίνει ότι για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ελέω κάρτας Κοντωνή, δεν μπορέσαμε να πάμε στην Λιβαδειά, δηλαδή στην πλέον αδιάφορη και ασφαλή έδρα, αντιθέτως όμως ένα σωρό Α.Ε.Κτζήδες γράφτηκαν στο σύστημα, κάθησαν δίπλα μας και παρακολούθησαν τον αγώνα (με ελάχιστα παρατράγουδα). Προσκλήσεις όμως δεν πήραν μόνο ΑΕΚτζήδες. Πήραμε κι εμείς.  Ειλικρινά αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Πάντα υπάρχει μια πρόσκληση για την 5-6 που με περιμένει στην πόρτα. Όχι μόνο δεν την έχω πάρει ποτέ αλλά αντιθέτως αγοράζω το εισιτήριό μου στην αγαπημένη μου θύρα. Αν για κάποιο λόγο τα οικονομικά μου δεν το επιτρέπουν είτε πηγαίνω σε φθηνότερη θύρα είτε δεν πηγαίνω στο γήπεδο. Τόσο απλά. Αυτό δεν το λέω για να κάνω τον έξυπνο. Το λέω γιατί αντιλαμβάνομαι  τη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε όλοι στα οικονομικά μας, την ανάγκη της ομάδας  να έχει έσοδα και βέβαια την υποχρέωσή μας να υποστηρίζουμε οικονομικά την προσπάθεια με όσα μπορούμε. Όχι όμως τσάμπα...

Το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Η Π.Α.Ε θα πρέπει επιτέλους να κινηθεί στο θέμα των εισιτηρίων, αφού είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος θέλει αλλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Προτείνω δύο λύσεις: α) Το εισιτήριο διαρκείας Β' γύρου, για να μπει ζεστό χρήμα με απαραίτητη  γενναία έκπτωση και β) σημαντική μείωση στην τιμή του απλού εισιτηρίου. Ο λόγος απλός. Είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε, τον Πανιώνιο τον παρακολουθούν και κάτοικοι της Ν. Σμύρνης που η πρώτη τους ομάδα είναι άλλη. Οι άνθρωποι αυτοί αποκλείεται να πληρώσουν αυτή την περίοδο ακριβό εισιτήριο για να παρακολουθήσουν την δεύτερη ομάδα τους. Άλλωστε το ίδιο συμβαίνει και με δικούς μας φιλάθλους.

Ως προς τα αγωνιστικά: Οι περισσότεροι ασχολήθηκαν με τις αμφισβητούμενες φάσεις. Υπάρχουν πολλές και για τις δύο ομάδες. Προσωπικά δεν στέκομαι ιδιαίτερα σ' αυτό καθώς θεωρώ ότι η Α.Ε.Κ του Σάββατου ήταν μια μετριότατη ομάδα, την οποία σαφέστατα και μπορούσε να κερδίσει ο  καλός Πανιώνιος αν έπαιζε πιο δυνατά. Θεωρώ ότι αυτό δεν συνέβη, κυρίως επειδή και οι δύο προπονητές, φοβούμενοι την ήττα, ήταν περισσότερο επιφυλακτικοί  απ' ότι έπρεπε, με αποτέλεσμα η ισοπαλία να έρθει φυσιολογικά. Αν βάλω σε ζυγαριά τις αμφισβητούμενες φάσεις τότε μάλλον ο Πανιώνιος αδικήθηκε περισσότερο, προσωπικά όμως ήθελα μια καθαρή νίκη στα ίσια, την οποία είμαι σίγουρος ότι θα πετυχαίναμε ακόμη και με κόντρα διαιτησία αν απλά δημιουργούσαμε περισσότερες φάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Ό,τι έγινε έγινε, δεν πήραμε την χαρά που όλοι θέλαμε, πήραμε όμως έναν βαθμό, χρήσιμο για την συνέχεια.

Ως προς την αντιπαλότητα με την Α.Ε.Κ: Πολλές φορές Α.Ε.Κτζήδες με ρωτούν για την κόντρα. Άνθρωποι που διαβάζουν την μαύρη ώρα των σπορ και το ΑΕΚ 365, που δέχθηκαν την κατεδάφιση του γηπέδου τους, την διόγκωση του χρέους της ομάδας σε αστρονομικά επίπεδα, περίεργες διοικήσεις επί σειρά ετών, την καταπάτηση σημαντικού μέρους του άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας για να χτίσει ο τίγρης γήπεδο εάν και εφόσον του το πληρώσει το κράτος, μάλλον δεν φημίζονται για την εξυπνάδα τους. Ας κάνουμε λοιπόν μια τελευταία προσπάθεια. Ο Πανιώνιος κύριοι είναι ομάδα που παράγει αθλητισμό. Δεν καταναλώνει. Παίζουμε με τα δικά μας παιδιά και χαιρόμαστε γι αυτό. Το μοναδικό που ζητάμε είναι να τους πουλάμε τη σωστή στιγμή και στην σωστή τιμή για να μπορούμε να συνεχίζουμε να κάνουμε το κέφι μας. Διαχρονικά θέλατε παίχτες μας χωρίς να πληρώνετε τον λογαριασμό. Τα παραδείγματα άπειρα. Ναι, πολλούς παίκτες τους πήραν τσάμπα νόμιμα. Το νόμιμο όμως δεν είναι πάντα ηθικό και ασφαλώς τέτοιες νόμιμες ενέργειες δικαιολογημένα δημιουργούν αγανάκτηση σε αυτόν που τις υφίσταται. Μην την ψάχνετε λοιπόν, ήσασταν διαχρονικά λάθος  και επιπλέον μπορούμε να αποδείξουμε ότι υπήρξατε ιδιαίτερα εχθρικοί με όλα τα Μικρασιατικά Σωματεία, τα οποία είτε θέλατε να εξαερώσετε (βλέπε Απόλλων) είτε να τα κρατάτε πάντα σε αισθητή διαφορά από εσάς, για να μπορείτε να πλασάρεστε ως ο μοναδικός εκπρόσωπος του Μικρασιατικού αθλητισμού. Αυτή είναι λοιπόν η αλήθεια για όποιον την καταλαβαίνει.


Τέλος πάντων. Αυτά όλα δεν έχουν σημασία... Το παιχνίδι τελείωσε και πάμε παρκάτω. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι στο Περιστέρι, από το οποίο όμως μπορούμε να έχουμε βαθμολογικό όφελος και από εκεί και πέρα δύσκολες ημέρες σε διοικητικό επίπεδο, αφού πρέπει να κλείσουν οι ανανεώσεις σημαντικών παικτών μας και να ενισχυθούμε όσο γίνεται περισσότερο. Καλή εβδομάδα σε όλους.

14 σχόλια:

John - Singapore είπε...

Για την ιστορία ως Κωσταντινουπολίτης έκ καταγωγής που ευτυχώς είδε το φώς νωρίς... να ξεκαθαρίσω πως εις την Πόλη δεν υπήρχε Αθλητική Ενωση Κωσταντινουπολιτών... Πρόσφυγες από την Πόλη έφεραν στην Ελλάδα την Πέρα Κλούμπ που όντως υπήρχε στην Πόλη και απο αυτήν γεννήθηκε η ΑΕΚ των προσφύγων απο την Πόλη. Άρα η ΑΕΚ όπως και ο ΠΑΟΚ είναι ομάδες προσφύγων που ήρθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα και η τεράστια διαφορά είναι οτι ο Πανιωνιος, ο Απολλώνας αλλά και η φίλτατη Πέρα Κλούμπ της οποίας ο μέχρι πρότεινος πρόεδρος είναι κα καλός φίλος, (και οχι το ΑΣ Περα στο Φαληρο) και άλλες ομάδες ειναι ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ομάδες διότι υπήρχαν αυτούσιες και στην άλλη μεριά του Αιγαίου πριν εξαναγκαστούν να μετακομίσουν στην Ελλάδα... ΠΡΟΥΠΗΡΧΑΜΕ στον τόπο που κάποτε ακόμα ακόμα ήταν και υπό ελληνική διοιήκηση δεν γεννηθήκαμε σε ενα υπόγειο στην Αθήνα... Άλλο ομάδα προσφύγων και άλλο προσφυγική μάδα...
Χαίρομαι που επιτέλους διαβάζω ανάρτυση μετά από ανεξήγητη απουσία τόσων ημερών. Καλές Πανιώνιες γιορτές με υγεία κύριοι.

br fun_atic είπε...

Φίλοι αναγνώστες, αγαπητέ Γιάννη

Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει εντελώς η διαστρωμάτωση της περιοχής μας. Νομίζω ότι πλέον στη Ν.Σμύρνη έχουν μείνει ελάχιστοι Μικρασιάτες και σίγουρα λίγοι Πανιώνιοι. Φέρνοντας στο μυαλό μου ανθρώπους που κάνω παρέα και τους βλέπω στο γήπεδο, ελάχιστοι έχουν Μικρασιατική καταγωγή. Αναλογικά έχουμε πολλούς φίλους που η καταγωγή τους είναι από την Καλαματα, τη Μυτηλήνη κ.λ.π

Αυτό ασφαλώς και δεν είναι κακό. Όμως με αυτές τις συνθήκες είναι κάπως αστείο να επιμένεις στο προσφυγικό θέμα. Αυτό που μας ξεχωρίζει από την Α.Ε.Κ δεν είναι τόσο οι ιστορικές καταβολές. Είναι η νοοτροπία. Εμείς είμαστε σύλλογος που παράγει, ενώ η Α.Ε.Κ σύλλογος που πρωταγωνιστεί καταναλώνοντας (πολλές φορές εις βάρος των άλλων)...Είμαστε σύλλογος που υπάρχει χάρη στον κόπο των παιδιών των ακαδημιών και των προσπαθειών των γονιών και των προπονητών. Είμαστε σύλλογος που επιβιώνει επί διαχρονικά ανάμεσα στα πολλά λαμόγια πάντα βρίσκεται ένας τρελός που σέρνει το κάρο...

Ως γνήσιος Μικρασιάτης είναι βέβαιο ότι θα επέλεγα κάποια Μικρασιατική ομάδα. Να πω μόνο ότι ο παππούς που μου ήταν από τη Σμύρνη, όσο ζούσε στη Σμύρνη υποστήριζε τον Απόλλωνα, ενώ στην Ελλάδα έγινε Α.Ε.Κ, ενώ ο αδελφός του υπήρξε αποκλειστικά και μόνο Πανιώνιος.
Λόγω νοοτροπίας, στάσης ζωής, αγάπης για τη Ν.Σμύρνη και μεγάλης εκτίμησης σε συγγενή μου ο οποίος υπηρέτησε τον Πανιώνιο σε διοικητικό πόστο και την εικόνα του την έχω ακόμη στο μυαλό μου καθώς ήταν πανταχού παρών σε κάθε εγκατάσταση της ομάδας, δεν θα μπορούσα να είμαι τίποτα άλλο από Πανιώνιος.Τόσο απλά. Χωρίς προσφυγόμετρα. Το ότι ο Πανιώνιος είναι από τις πραγματικά προσφυγικές ομάδες με ιστορία και ύπαρξη και στις δύο πλευρές του Αιγαίου είναι ένας επι πλέον τίτλος τιμής.

Δεν είμαι Πανιώνιος επειδή είμαι πρόσφυγας. Είμαι γι αυτό και για όλα τα άλλα τα οποία δημιουργούν μια τεράστια ποιοτική διαφορά,όχι μόνο έναντι της Α.Ε.Κ αλλά έναντι οποιουδήποτε άλλου συλλόγου στην Ελλάδα.

br fun_atic είπε...

Ως προς το άλλο σκέλος. Ναι δεν γράφω συχνά. Πολλοί λόγοι. Πρώτα απ 'όλα, το μπλογκ ξεκίνησε σε εποχή ευημερίας. Πολλοί τότε απορούσαν για το αν έχω χρόνο να δουλέψω λόγω της ενασχόλησής μου με το μπλογκ. Η αλήθεια είναι ότι δούλευα και μάλιστα πολύ και το μπλογκ ήταν η καθημερινή μου ξεκούραση. Το διάλειμμα μου. Σήμερα οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους. Νομίζω ότι δεν έχω την ίδια ακριβώς διάθεση με τότε. Το ίδιο και οι φίλοι που στήριζαν το μπλογκ. Το έχω πει ότι εδώ γίνονταν ομαδική δουλειά. Ο br έδινε την αφορμή για να αρχίσουν να συνομιλούν πολλοί και ξεχωριστοί άνθρωποι, που είχαν δημιουργήσει τη δική τους διαδικτυακή περσόνα. Πόσους από αυτούς δεν τους έχει φάει η καθημερινότητα; Δεν είναι ξεκάθαρο από τη μη συμμετοχή τους. Είναι απόλυτα κατανοητό. Όμως με έναν το συγκεκριμένο μπλογκ απλά δεν δουλεύει...Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε ένα παγκόσμιο σε σουβλατζίδικο, εμείς που μαζεύαμε κόσμο και ντουνιά και απολαμβάναμε την παρέα ο ένας του άλλου...

Στην ίδια εποχή ευδαιμονίας είχαμε πίστη για κάτι καλύτερο. Όχι αγωνιστικά. Οικονομικά, οργανωτικά και κυρίως ηθικά. Πιστεύαμε ότι η οικονομική ευρωστία του Τσακίρη μπορούσε να εξασφαλίσει αυτό που πάντα ονειρευόμασταν. Την απόλυτη ανεξαρτησία κόντρα στην σαπίλα του ελληνικού αθλητισμού. Χάσαμε τον Τσακίρη από κακούς χειρισμούς και δικούς του και του Πανιωνίου και η ομάδα ξαναγύρισε στα ίδια... Σε ένα πρωτάθλημα που για να βγει ο κόπος σου στο γήπεδο θα πρέπει να δουλέψεις πολύ και στο παρασκήνιο.
Η διοίκηση Ζαμάνη - Δάρα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη μέχρι σήμερα. Τα οικονομικά ακούμε ότι πηγαίνουν καλά, αγωνιστικά είμαστε σούπερ αλλά το γήπεδο είναι άδειο. Να φταίει μόνο το ακριβό εισιτήριο ή μήπως ο κόσμος, ύστερα και από την εμπειρία Τσακίρη δεν υποστηρίζει ένα μοντέλο που μπορεί να εξασφαλίσει την ομάδα εντός κατεστημένου;

Το μπλογκ προσέφερε ιδέες. Ήταν ένα σημαντικό Think tank. Σήμερα όσες ιδέες και να βρούμε, με ποιο τρόπο μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αφού αντικειμενικά κινούμαστε σε εντελώς άλλη ρότα; Τι κοινό μπορούμε να έχουμε με στελέχη όπως ο κος Γκαγκάτσης; Το κώδικα επικοινωνίας;

Κάπως έτσι μπήκε στη ζωή μου ο ερασιτέχνης. Ο γνήσιος Πανιώνιος με όλα τα καλά και τα στραβά του...Κι εκεί υπάρχουν απογοητεύσεις. Δεν μπορείς να πετύχεις το μεγάλο και καμιά φορά ούτε το μικρό γιατί κάποιοι φροντίζουν να τον κρατούν μικρό...Στα δικά τους μέτρα...Όμως εκεί, όσο και να απογοητευτείς πάντα υπάρχει ελπίδα. Όσο και να σπαστείς, αντλείς χαρά από τις επιτυχίες των μικρών... Αν λοιπόν θέλετε να βοηθήσετε, αν θέλετε να ξαναδείτε τον Πανιώνιο που θυμάστε βοηθήστε τον ερασιτέχνη...

Με όλα αυτά θέλω να πω ότι υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να διατηρήσω το μπλογκ στη μορφή που είχε. Δεν σου κρύβω ότι πολλές φορές σκέφτηκα και να το κλείσω. Επειδή λοιπόν δυσκολεύομαι να πάρω αυτή την απόφαση, ουσιαστικά έχω δημιουργήσει μια πιο χαλαρή σχέση.

Ακόμη κι αν το μπλογκ δεν είναι αυτό που ήταν χαίρομαι γιατί από όλη αυτή τη διαδικασία έχω δημιουργήσει καλούς φίλους ου μπορεί να μη διαβάζουν την άποψή μου συχνά, όμως μπορούν να με πάρουν ένα τηλέφωνο, να πιούμε ένα καφέ ή να περάσουμε ευχάριστα το Κυριακάτικο απόγευμά μας...

br fun_atic είπε...

Χαίρομαι που δείχνοντας τον τρόπο σκέψης μου, είχα την ευκαιρία να μπω σε διοικητικά σχήματα και να προσφέρω όσο μπορούσα. Λυπάμαι που κριτήριο επιλογής μου ήταν ότι απλά διαθέτω τον κοινό νου... Βέβαια αυτό είναι μάλλον σπάνιο στα διοικητικά του Πανιωνίου :)

Αυτό που θα ήθελα είναι να μπορούσα να προσφέρω περισσότερο. Εξαργυρώνοντας την όποια απήχηση του μπλογκ να κάνω πράγματα για τον ερασιτέχνη... Για την ώρα ακόμη κι αυτό δείχνει δύσκολο...
Ήθελα να μπορώ να πείσω μερικούς φίλους να δώσουν μικρές χορηγίες. Να μπορεί για παράδειγμα το σκάκι να βρει τα 2.500 χιλιάρικα που δεν είχε για να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα. Να μπορούμε να μαζέψουμε δυο διαφημίσεις και να φτιάξουμε το γηπεδάκι των υποδομών του ποδοσφαίρου που μπαίνουν τα πιτσιρίκια και σπάνε τα πόδια τους...Να μπορούσαμε με κάποιο τρόπο να προσφέρουμε βοήθεια στο χάντμπολ που είναι το σούπερ αδικημένο τμημα...

Miltos@Chios είπε...

Το πολυ μεγαλο μου κερδος απο αυτον εδω τον ιστοτοπο,ειναι οτι ειχα την ευκαιρια να γνωρισω (ειτε διαδικτυακα , ειτε δια ζωσης )ενα σωρο αξιολογους ανθρωπους (περαν του διαχειριστη ).

Miltos@Chios είπε...

Το πολυ μεγαλο μου κερδος απο αυτον εδω τον ιστοτοπο,ειναι οτι ειχα την ευκαιρια να γνωρισω (ειτε διαδικτυακα , ειτε δια ζωσης )ενα σωρο αξιολογους ανθρωπους (περαν του διαχειριστη ).

Miltos@Chios είπε...

(παντως στην 2 δεν ειχε τοσο κρυο
.Ειχαμε τα Πανθηρακια διπλα και μας μεταδιδανε την ζεστη τους )

brahami3 είπε...

Br fun αν και δεν γραφω πολυ συχνα,παντοτε διαβαζω με ιδιαιτερο ενδιαφερον τις δημοσιευσεις σου καθως και τα σχολια των συμπανιωνιων.Μακαρι να συνεχισεις να γραφεις και να μην ξενερωσεις και εσυ.Σε σχεση με το θεμα του κοσμου επειδη πιστευω οτι οι μικρες μικρες παρεουλες απαρτιζουν τελικα την κερκιδα απλα θα σου αναφερω την δικη μου περιπτωση για να καταλαβεις.Την εποχη τσακιρη ειμασταν μια παρεα 5-6 ατομων(αποκλειστικα πανιωνιων το τονιζω) που πηγαιναμε σταθερα καθε Κυριακη στο γηπεδο.Στα ντερμπι η παρεα μεγαλωνε ευκολα στα 10-11 ατομα.Την τελευταια τριετια ο μονος που συνεχιζει να πηγαινει ανελλιπως γηπεδο ειμαι εγω.Τα περισσοτερα απο τα αλλα φιλαρακια δεν εχουν ξαναπατησει ουτε το εχουν στο αμεσο προγραμμα τους...Κατα την ταπεινη μου αποψη ερμηνευοντας τα πραγματα πολυ επιφανειακα η εποχη βεντουρη τσολακακη και οι ρετσινιες που μας αφησαν ηταν καθοριστικη για πολλους..

EndyS είπε...

Κρίμα για χθες, τρεις βαθμοί πεταμενοι.
Θα πρέπει να προβλημάτισε το γεγονός ότι για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χάνουμε από μια ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΗ ομάδα που απλά δεν μπορέσαμε να την κοιτάξουμε στα μάτια. Ο Ατρόμητος δεν έχει σε καμία περίπτωση το ειδικό βάρος και την φανέλα των Παοκ-Αεκ, όμως έχει μια δύσκολη έδρα που σου δημιουργεί άγχος. Κι αν στην Ξάνθη, που είναι ανάλογη έδρα, μπήκες χαλαρά, χθες προσπάθησες όσο μπορούσες.
Καταλαβαίνω ότι ο χαρακτήρας δεν χτίζεται σε ένα μήνα, αλλά είναι λυπηρό.

EndyS είπε...

Χρόνια Πολλά, καλά Χριστούγεννα αδέρφια!!!

Να έχετε υγεία εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Unknown είπε...

φαγαμε κανονικο γκολ (το 3ο) μετά από 3 ματς

EndyS είπε...

Δυστυχώς και τα τρία ήταν κανονικά!!!

Για άλλη μια φορά γίναμε ο σάκος του μποξ για τον γαύρο. Όλοι πίσω για να φάμε όσο το δυνατόν λιγότερα και να κάνουμε τους παίκτες του γαύρου να δείχνουν διαστημικοί!!!
Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις (Ρισβάνης και Κόρμπος Σιώπης μόνο ανασταλτικά) οι υπόλοιποι έπαιξαν σας αδερφές.
Ειδικότερα από τη μέση και μπροστά νόμιζες ότι έπαιζαν άντρες εναντίον παίδων!! Ούτε μια μπαλιά δεν μπορούσαν να αλλάξουν.
Και για να μην αδικώ τους παίκτες, η μεγαλύτερη ευθύνη πάει στον προπονητή. Τι πάει να πει "μεγάλες ομάδες"? Αυτή η γαμονοοτροπία δυστυχώς δεν θα αλλάξει ποτέ!

Πάει η Νόριτς στην Αγγλία και παίρνει διπλό στηνν Γιουνάιτεντ. Γιατί? Γιατί προσπάθησε να παίξει τη μπάλα της. Γιατί δεν θεώρησε ότι είναι χαμένη από χέρι. Γιατί δεν έβλεπε τους αντιπάλους με δέος σαν να ήτανε γίγαντες!!!!
Το ίδιο έκανε η Γουέστ Χαμ που νίκησε εκτός Λίβερπουλ, Σιτυ, Άρσεναλ!!!! το ίδιο η Μπρονσμουθ και γενικά η κάθε ομάδα στο νησί.
Εμείς γιατί δεν μπορούμε να παίξουμε και να αλλάξουμε δύο πάσες όταν παίζουμε με τις λεγόμενες "μεγάλες ομάδες"? Γιατί να τις κάνουμε εμείς μεγάλες? και στην τελική γιατί δεν κατεβάζουμε τη δεύτερη ομάδα με αυτούς για να ξεκουράζονται οι βασικοί?

Unknown είπε...

Το 2ο ξεκινά από ανύπαρκτο οφσάιντ

Unknown είπε...

Κόρνερ