Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Κουβενέζικη Κάντιλακ





Όταν οι Αμερικάνοι επέβαλαν εμπάργκο στην Κούβα, φαίνονταν αδύνατον να συντηρηθούν τα αμερικανικής προέλευσης αυτοκίνητα, καθώς ήταν αδύνατη η εισαγωγή ανταλλακτικών. Οι Κουβανοί όμως, με ανταλλακτικά που έφτιαχναν οι ίδιοι, με πατέντες και με μεγάλη μαστοριά, κατάφερναν να κρατούν σε κίνηση κάθε αυτοκίνητο, το οποίο, κλασικό πλέον μοντέλο, είχε μεγάλη συναισθηματική, αισθητική και συλλεκτική αξία.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τον Πανιώνιο. Επί σειρά ετών, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ήταν αδύνατη η αγωνιστική ενίσχυση με έμπειρους παίκτες από την Ελλάδα ή το εξωτερικό και η μόνη λύση, η ανάδειξη παικτών από τα σπλάχνα του συλλόγου ή η απόκτηση νεαρών ταλαντούχων παικτών από άλλες ομάδες, στις οποίες είχαν αποκτήσει τον τίτλο των «τελειωμένων». Ο κατάλογος των παικτών που αναγεννήθηκαν τα τελευταία χρόνια στον Πανιώνιο είναι ατελείωτος.

Αυτή η ομάδα, σαν τις αμερικάνικες Κάντιλακ της Αβάνας, όχι μόνο κατάφερε να μην εξαερωθεί αλλά κάθε χρόνο εμφανίζονταν καλύτερη, ανεξαρτήτως του αριθμού των παικτών που έχανε. Στην Ελλάδα της κρίσης και της μιζέριας, ο Πανιώνιος έπιασε τον σφυγμό της εποχής και πέτυχε και την αγωνιστική και την οικονομική ανάταση. Σήμερα, αυτή η ομάδα αναγκάζει τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, να περνάει καλά και να πανηγυρίζει και τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο σχολείο με ψηλά το κεφάλι.

Ζούμε την Άνοιξη της Π.Α.Ε αλλά και του ερασιτέχνη, καθώς η μάνα του συλλόγου, έχει καταφέρει να παρουσιάζει μεγάλες αγωνιστικές επιτυχίες σε όλα τα τμήματα και παράλληλα να νοικοκυρεύει τα οικονομικά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αυτό μας γεμίζει με χαρά, υπερηφάνεια και αισιοδοξία
Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με την νίκη στο «Καραϊσκάκης», ούτε με τα όσα διαβάζαμε από ‘δω κι από ‘κει. Όποιος έχει μάτια βλέπει τη δουλειά που γίνεται και απολαμβάνει. Άλλωστε η παρουσία της ομάδας κόντρα στα υπόλοιπα μεγάλα σωματεία της χώρας ήταν ιδιαίτερα αξιόλογη φέτος και η νίκη στον Πειραιά η συνέχεια άλλων πολύ καλών αποτελεσμάτων. Για τους άλλους λοιπόν δεν θα μπορέσουμε…Μείνετε στα σενάρια, στις συνωμοσιολογίες και στη μιζέρια σας. Μίζεροι και κακομοίρηδες δεν υπήρξαμε ποτέ, ακόμη και στα δύσκολα. Υποστηρίζουμε μια πραγματικά μεγάλη ομάδα, είμαστε Πανιώνιοι και μόνο, ασχολούμαστε με τον σύλλογό μας, με τα παιδιά που μας εμπιστεύονται την διαπαιδαγώγησή τους και με κανέναν άλλο. Είμαστε η ζωντανή ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και δεν έχουμε ανάγκη από βοήθειες και δεκανίκια. Μόνοι μας και όλοι σας…

Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, με αφετηρία το εντός έδρας παιχνίδι με την Α.Ε.Κ. Ένα παιχνίδι που όλοι μας το θέλουμε πολύ, αλλά που δεν πρέπει να γίνει αυτοσκοπός καθώς φέτος ζήσαμε πραγματικά μεγάλες στιγμές και πιθανότητα θα ζήσουμε κι άλλες οπότε θα είναι άδικο να κριθεί όλη η χρονιά από το συγκεκριμένο παιχνίδι και μόνο. Ειλικρινά δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει η ομάδα και πως θα έρθουν τα πράγματα. Αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι μας πρέπει να βρεθούμε δίπλα στην ομάδα και την διοίκηση και να τους στηρίξουμε στις νίκες και στις δύσκολες στιγμές. Μακάρι, να εξακολουθήσουμε να ζούμε αυτό το υπέροχο παραμύθι και να βρεθούν κι άλλοι άνθρωποι με οικονομική επιφάνεια που θα θελήσουν να επενδύσουν χρήματα σε ένα σωματείο (Π.Α.Ε και ερασιτέχνη) που λόγω δομής και ιδιοσυγκρασίας μπορεί να αλλάξει αυτό που γνωρίζουμε ως ελληνικό αθλητισμό.

Υ.Γ
Το Blog δεν κλείνει, ούτε έκλεισε ποτέ. Χρειάστηκα όμως ένα μεγάλο διάλειμμα για να γεμίσω τις μπαταρίες μου (μεγάλος εγώ, μεγάλες και οι μπαταρίες). Σίγουρα η επαφή δεν θα είναι καθημερινή όπως παλιά, όμως, αν υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση δεν θα παραμείνει στο καθεστώς της υπολειτουργίας.


Μας πήρες τα μυαλά ιστορικέ!!!

1 σχόλιο:

EndyS είπε...

Καλησπέρα, δηλώνω παρουσία!
Άντε να μαζευόμαστε σιγά σιγά