Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Το μοντέλο Κιντή και η ταφόπλακα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πολλές φορές έχουμε μιλήσει για το περίφημο μοντέλο Κιντή. Την απομίμηση του μοντέλου της Λυών.


Περιληπτικά, ο κος Κιντής θα ήθελε να επανδρωθεί ο Πανιώνιος από νέους και ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι θα προέρχονται από Αφρικανικές και Ασιατικές χώρες, προσβλέποντας στο αυξημένο κέρδος κατά την μεταπώληση. Με το μοντέλο αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί την αγωνιστική άνοδο των Αφρικανών παικτών σε σχέση με το χαμηλό κόστος απόκτησής τους.


Το σχέδιο Κιντή μου θυμίζει τη Μόνα Λίζα που είχα δει κρεμασμένη σε ένα χωριατόσπιτο, δίπλα στα κινέζικα κλουαζονέ. Καταλαβαίνεις ποια είναι αλλά δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτό που βλέπεις στο Λούβρο. Φθηνή απομίμηση.


Ολόκληρη η Αφρική υπήρξε αποικία διάφορων κρατών, τα οποία εξακολουθούν και διατηρούν ισχυρότατους δεσμούς. Όλως τυχαίως οι χώρες αυτές είναι ιδιαίτερα προηγμένες ποδοσφαιρικά. Ο ταλαντούχος Αφρικανός ονειρεύεται να παίξει σε μεγάλο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, γιατί θα λύσει το βιοποριστικό πρόβλημα της οικογένειάς του μέχρι τη συντέλεια του κόσμου.

Οι μεγάλες ομάδες έχουν από χρόνια εκτεταμένα και οργανωμένα δίκτυα στην Αφρικανική ήπειρο, όπως και ακαδημίες. Κοινώς, δεν τους ξεφεύγει κανένα ταλέντο. Ακόμη κι αν ένας ταλαντούχος παίκτης δεν ανακαλυφθεί από το δίκτυο στην Αφρική, μπορεί να ανακαλυφθεί από αντίστοιχο δίκτυο στην Ευρώπη. Είναι λογικό, ο Αφρικανός να θέλει να μετακομίσει σε εκείνη την Ευρωπαϊκή χώρα της οποίας μιλά τη γλώσσα. Στην πρώην αποικιακή δύναμη. Άρα φτάνουμε στο ίδιο αποτέλεσμα. Οδηγείται στο μεγάλο πρωτάθλημα.


Ο Πανιώνιος δεν γνωρίζει την Αφρικανική ήπειρο.Δεν γνωρίζει καν την αγορά έστω μίας χώρας. Της Νιγηρίας, με την οποία ο κος Κιντής είχε δεσμούς. Απόδειξη; Ότι φέραμε προς δοκιμή Αφρικανούς προερχόμενους από εντελώς διαφορετικές χώρες.Περίεργο για μιά ομάδα που υποτίθεται ότι προσπαθεί να στήσει δίκτυο σε μία από αυτές.


Εξάλλου η όποια προσπάθεια ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες. Αφού δεν έχουμε οργανωμένο δίκτυο ή ακαδημίες, αναγκαστικά ψάχνουμε μέσω γνωστού του γνωστού, ψαρεύοντας από τα ταλέντα που έμειναν στο ράφι. Κάποιος μας προτείνει κάποιους, στέλνουμε τους σκάουτερ, οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν ύστερα από ελάχιστες δοκιμές και παρουσιάσεις των παικτών. Οι παίκτες αυτοί όμως είναι τριτοδεύτεροι, γιατί οι καλοί έχουν ήδη κάνει φτερά..


Έστω ότι οι παίκτες αυτοί είναι κατάλληλοι για τον Πανιώνιο και το Ελληνικό πρωτάθλημα. Τι εξέλιξη μπορούν να έχουν; Τι μεταπωλητική αξία; Μικρή. Όπως είπαμε, οι καλοί έκαναν φτερά από νωρίς. Όπως λοιπόν είναι άγνωστη η μεταπωλητική τους αξία, άλλο τόσο άγνωστη είναι τις περισσότερες φορές και η ηλικία τους. Κοινώς πας για αρνάκι γάλακτος και μπορεί να τρως προβατίνα. Ξεχνάς λοιπόν την μεταπωλητική αξία.Εκτός κι αν τελικά δεν σε ενδιαφέρουν όλα αυτά, αλλά η μετακίνηση συγκεκριμένων παικτών.


Μπαίνεις λοιπόν σε όλο αυτό τον κόπο και τα έξοδα, με προοπτική να πετύχεις το διαμάντι στις λάσπες. Αξίζει όμως να κάνεις όλα αυτά και να μην ενισχύεις τις Ακαδημίες σου και το δίκτυο σκάουτιγκ στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, προκειμένου να προβείς σε επιλεγμένες μεταγραφικές κινήσεις, σύμφωνα μάλιστα με τους νόμους που επικρατούν στην Ελλάδα; Άλλωστε αυτούς τους παίκτες έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε στενά. Οι Βαλκάνιοι παίκτες είναι ταυτόχρονα και οικονομικοί μετανάστες στη χώρα μας. Προσβλέπουν στην εγκατάστασή τους εδώ.


Μέχρι εδώ αποδεικνύω ότι ακόμη κι αν εφαρμόσουμε πλήρως το σχέδιο της Λυών, τα περιθώρια επιτυχίας είναι μικρά, γιατί στην πραγματικότητα εφαρμόζουμε ένα κάκιστο αντίγραφο. Το μόνο κέρδος απ’ όλη την ιστορία, είναι ότι θεωρητικά μπορείς να χαμηλώσεις πολύ το μπάτζετ και να δημιουργήσεις μια ομάδα που να μπορεί πιθανόν με χαμηλότατο κόστος να βρεθεί πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.


Αποδεικνύεται πλέον ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Πανιωνίου στηρίχθηκε πολύ στο ενδεχόμενο εξίσωσης των Αφρικανών και των Αλβανών με τους Ευρωπαίους. Γι' αυτό και δοκιμάσαμε πολλούς, αλλά κρατήσαμε ελάχιστους. Είναι βέβαιο ότι κάποιοι από τους παίκτες που δοκιμάστηκαν αλλά δεν αποκτήθηκαν θα άφησαν καλές εντυπώσεις. Ίσως όχι τόσο καλές για να δεσμεύσουν θέση ξένου. Αν όμως ο κος Κιντής καταφέρει να εξισωθούν, τότε είναι βέβαιο ότι η ομάδα μας θα αναζητήσει όλους αυτούς και θα τους εντάξει στις δυνάμεις της. Κάποια επαφή θα κρατάμε, δεν μπορεί.


Η νομική «επιτυχία» αυτή μπορεί ίσως να δώσει κάποιες αγωνιστικές λύσεις στον Πανιώνιο, αλλά θα αποτελέσει την ταφόπλακα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η απόφαση αυτή δεν θα εφαρμοστεί στον Πανιώνιο αλλά σε ολόκληρο το Ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικά στον Ελληνικό αθλητισμό. Πόσο έτοιμοι όμως είμαστε να δεχθούμε τις χιλιάδες μέτριους Αφρικανούς ή Αλβανούς αθλητές που θα γεμίσουν το ελληνικό πρωτάθλημα (και όλα τα σπορ γενικά), με προσόντα το κάποιο ελάχιστο ταλέντο αλλά κυρίως την φθηνή τιμή; Και εδώ δεν μιλάμε για επιλεκτική απόκτηση, αλλά για μαζική εισαγωγή.


Ανεξάρτητα από το αν ο Πανιώνιος είναι αυτός που μέσω του προέδρου του προέβη στις ενέργειες για την εξίσωση Αλβανών και Αφρικανών με τους κοινοτικούς, όλοι εμείς οι Έλληνες φίλαθλοι, οι γονείς αθλούμενων παιδιών, πρέπει να ελπίσουμε στην αποτυχία του σχεδίου. Ο Ελληνικός αθλητισμός, η ελληνική αγορά και ο Πανιώνιος, δεν είναι έτοιμοι, ούτε χρειάζονται την εισαγωγή ποδοσφαιριστών με το κιλό. Χρειαζόμαστε τον καλό αθλητή (έλληνα ή μη) που μπορεί να ξεχωρίσει. Χρειαζόμαστε σε μεγάλο βαθμό Ελληνική ομάδα, για να μπορεί ο φίλαθλος να ταυτιστεί με τους παίκτες.


Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι το σχέδιο του κου Κιντή, εκτός από επικίνδυνο είναι και ντεμοντέ. Ελέω Πλατινί, οι Ευρωπαϊκές ομάδες ψάχνουν όχι μόνο κοινοτικούς αλλά κυρίως γηγενείς παίκτες. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν καταφέραμε να βρούμε φέτος Ευρωπαίο παίκτη της προκοπής. Αυτός και τα εξαντλήτικά παζάρια, συνοδευόμενα από παράλογους οικονομικούς όρους. Δεν κλείσαμε από νωρίς τους παίκτες που μας ενδιέφεραν, προσβλέποντας στην πτώση της τιμής τους αργά το καλοκαίρι. Η αυξημένη όμως ζήτηση ανέβασε τις τιμές των κοινοτικών και έτσι μείναμε μπουκάλα.Αξίζει να πούμε, ότι οι παίκτες αξίας από την ευρωπαίκή αγορά που μας ενδιέφεραν, κλείστηκαν άμεσα από άλλες ομάδες.Αυτό λέει πολλά για το φετεινό μεταγραφικό καλοκαίρι και τους λάθος χειρισμούς της διοίκησής μας.


Με λίγα λόγια η πανάκριβή επαγγελματική διοίκηση δεν διάβασε σωστά τις εξελίξεις. Έτσι, μπορούμε σήμερα να παρουσιάσουμε καλύτερα οικονομικά στοιχεία, αλλά σίγουρα χειρότερη αγωνιστική εικόνα, καθώς τα κενά μας μεγάλωσαν.


Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί θεωρούν υπεύθυνο τον κο Τσακίρη για τη σημερινή εικόνα της ομάδας. Σίγουρα έχει τις ευθύνες του. Εξακολουθώ όμως να πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει στον κο Κιντή. Ακόμη και μειωμένο, το μπάτζετ είναι αξιοπρόσεκτο. Το μόνο που είχε να κάνει ο κος Κιντής ήταν να ενισχύσει την ομάδα σε θέσεις που πονούσε. Δηλαδή ελάχιστες μεταγραφές σε καίρια σημεία. Διαψεύδοντας τον εαυτό του, προχώρησε σε μαζικές απομακρύνσεις παικτών, δημιουργώντας νέα κενά. Αυτά θα έπρεπε να τα καλύψει με κοινοτικούς (ως προς την ποιότητα) και Αφρικανούς για τη μείωση του μπάτζετ. Τι κατάφερε; Τίποτα.

81 σχόλια:

br fun_atic είπε...

Είναι γνωστό ότι ο κος Κιντής δεν είναι ακριβώς η συμπάθειά μου (κανένα προσωπικό πρόβλημα βέβαια).
Το συγκεκριμένο είναι από τα πλέον περίπλοκα κείμενα που έχω γράψει ποτέ. Για να τα καταφέρω χρησιμοποίησα πληροφορίες που έλαβα από πολλές έγγυρες πηγές, τις οποίες και ευχαριστώ ιδιαιτέρως.
Θεωρώ ότι καταφέρνω να αποδομήσω πλήρως και με επιχειρήματα τοσο το αρχικό σχέδιο όσο και την πρακτική εφαρμογή του.

c@mel είπε...

Έπεσαν στα χέρια μου τα βίντεο από τα οποία διάλεξε ο Κιντής τους μεταγραφικούς στόχους του.

http://www.youtube.com/watch?v=4yabcFLlTAA&feature=related

Το δεξί μπακ πολύ μ' αρέσει και πονάμε σ' αυτή την θέση.

Ακούνα Ματάτα.

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενό σου είναι πολυ καλό, φίλτατε brfun κσι (απο ιδεολογική σκοπιά) λέει πράγματα στα οποία θα έπρεπε (όλοι μας!) να είχαμε επιμείνει, πριν ακόμα φανεί η γελοιότητα και ο τυχοδιωκτισμός του εγχειρήματος που σωστά περιγράφεις. Προσωπικά, δεν θα με ενδιέφερε μία ομάδα συνονθύλευμα ξένων (στυλ Άρη) ακόμα και αν έπαιρνε πρωταθλήματα. Η μεγαλύτερη προσφορά του Πανιώνιου είναι η αρμάδα των παικταράδων με τους οποίους τροφοδότησε τον ελληνικό αθλητισμό. Χωρίς αυτό, δεν ξέρω αν μας ενδιαφέρει ένας συλλογος που διακρίνεται με Αφρικανούς που - μετά - μοσχοπουλιούνται ....

Αντίστοιχης "ομορφιάς" ήταν και οι παπαρολογίες για τα φτηνα εισιτήρια και διαρκείας σε μετανάστες, "ο Πανιώνιος ενάντια στο ρατσισμό ...", κτλ. κτλ. Μάλλον, η επόμενη θέση του κ. Κιντή θα είναι στο ψηφοδέλτιο κάποιας "προοδευτικής πρωτοβουλίας". Ελπίζω να καταδέχεται να ασχοληθεί μαζί μας, στη Β Εθνική που θα είμαστε ....

Τέλος, πέρα από κάθε πλάκα, η ευθύνη Κιντή είναι - νομίζω - ασήμαντη. Δεν μπορείς να ψέξεις κάποιον επειδή βρέθηκε σε θέση αναντίστοιχη των προσόντων, των δυνατοτήτων και των οραμάτων του. Η ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν ανήκει στον κ.Τσακίρη, 1000%. Τα άλλα είναι συμπτώματα εθελοτυφλίας.

Η εποχή Τσακίρη ξεκίνησε με πολλά όνειρα. Φοβάμαι πως θα τελειώσει πολύ άσχημα. Και ίσως όχι άδικα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Ίσως δίνει μία απάντηση αυτό που είπε όταν τον ρώτησαν (όπως διαβασα κάπου, αν αληθεύει βέβαια ...) γιατί δεν πήρε τον Αρντιλλες στον πάγκο. "Θα ασχολιόντουσαν όλοι μαζί του", (φέρεται να) είπε. Ίσως τελικά, αυτή να είναι η απάντηση: η εικόνα ενός ανθρώπου που βαζει εαυτόν και όχι τον σύλλογο στο κέντρο της εικόνας,εξηγεί πολλά από αυτά που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια .... Επειδή, καμμία λογική εξήγηση δεν στέκει ....

amanAM είπε...

Μπρφάνιε, πολύ λογικά όσα γράφεις, εκτός από το σημείο που απαλλάσσεις τον Τσακίρη από την πλήρη ευθύνη του εγχειρήματος Κιντή.

Εάν ο Τσακίρης εμπιστευόταν για πρόεδρο έναν 20χρονο εξπέρ στο φουτμπολ μάνατζερ, θα θεωρούσες ότι φταίει και ο Τσακίρης λίγο, και ότι την κύρια ευθύνη την έχει ο 20χρονος? Τον Κιντή δεν τον επιλέξαμε εμείς, ούτε είναι κάποιος που κατέλαβε αυτό το αξίωμα με κάποιον άλλο τρόπο, είναι η επιλογή του Τσακίρη, και έχει την πλήρη ευθύνη για την επιλογή του.

-------------

Τον Πανιώνιο τον θυμούνται (και τον σέβονται) όλοι γιατί κάποτε ανέδειξε Σαραβάκους, Μαύρους, Αναστόπουλους, Δέδε, κλπ.
Δεν μας θυμούνται για κάποιον ξένο που κάποτε πέρασε από εμάς...

Griniaris είπε...

Είχα επισημάνει σε παλαιότερο σχόλιο τον κίνδυνο να μην περισσέψουν για μια ομάδα σαν τον Πανιώνιο αξιόλογοι τέτοιοι παίκτες.Δυστυχώς το προφανές ο κ. Κιντής δεν το είδε.Μικρή η ευθύνη του Τσακίρη που άφησε τον ενθουσιασμό του να τον πείσει για το εγχείρημα Κιντή.Τεράστια όμως η ευθύνη του που αφήνει την ομάδα να κατρακυλάει απροστάτευτη.Προκαλεί μεγάλη αγανάκτηση ο Πανιώνιος τη χρονιά που κλείνει 120 χρόνια ιστορίας,να παρουσιάζει αυτό το απίστευτο συνοθύλευμα...

IWN1998 είπε...

Προσωπικά πιστεύω ότι η προσπάθεια με σκάουτινγκ στην Αφρική δεν είναι λανθασμένη ιδέα. Λανθασμένη είναι η υπερβολή, μονομέρεια και ανελαστικότητα των σχεδιασμών Κιντή. Τα παραπάνω είναι ελαττώματα καταστροφικά έτσι και αλλιώς σε κάθε διαχειριστική προσπάθεια και όχι μόνο σε αυτή του Κιντείου Πανιωνίου.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πανιώνιος έγινε γνωστός για τους μεγάλους Έλληνες παίκτες που ανέδειξε άλλα απέκτησε και φήμη και για σημαντικούς ξένους που έπαιξαν σε αυτόν και όχι στα μεγαθήρια του ΠΟΚ, πχ Πάντιτς, Μπαρζώφ, Όουεν κλπ.

Η αλήθεια βρίσκεται ως συνήθως κάπου στη μέση και χάνεται από τα μάτια όσων με φανατισμό και ανελαστικότητα προσπαθούν να εφαρμόσουν ακραία σενάρια.

Καλοί κοινοτικοί ή διαβατηριούχοι παίκτες υπήρχαν διαθέσιμοι ως την ύστατη ώρα, αν είχε κάποιος διάθεση να ενεργήσει και όχι να κοροϊδέψει (δες περίπτωση Μουτούμπα). Ας δούμε πχ τις μεταγραφές της τελευταίας ώρας του Ηρακλή, Ντάνι και Ρομάν.

Ο Πανιώνιος και με βάση τις αποδεσμεύσεις, ήθελε 4-5 ενδεκαδάτους παίκτες. Εκτός του Μάχο και του Βαζ Τε των γνωστών προβλημάτων, που δεν είναι σίγουρο αν μπορέσει μέσα στη χρονιά να βγάζει ολόκληρους αγώνες και δεν μπορεί κανείς να στηρίζεται πάνω του, η ελπίδα είναι μήπως οι Βαρό και Ρίσγκαρντ μπορέσουν να σταθούν και να κλέισουν κενά. Οι άλλοι είναι "ζαριές" που ρίχνουμε μήπως μας βγουν.

Αλλά και ο τρόπος που έγιναν οι μεταγραφές, με τις συνεχείς δοκιμές, εντάξεις και αποχωρήσεις παικτών, υπονόμευσε την προετοιμασία και το έργο του προπονητή. Και η "θεοποίηση" της συμβολής του telecommuting του εργοφυσιολόγου-γκουρού και παρουσιαζόμενου να έχει καίριο λόγο επί παντός επιστητού, δεν μπορεί παρά να είναι ένα σημείο, που κινούμενο στα όρια της υπερβολής, κάθε άλλο παρά σε καλό μπορεί να αποβεί.

br fun_atic είπε...

Ο Πανιώνιος ήταν γνωστός και για τον Μπαρζόφ, τον Πάντιτς, τον Τζιμπουρ, τον Ρεκόμπα και τον Εστογιανώφ. Ήταν γνωστός δηλαδή για την ανακάληψη και απόκτηση ξένων παικτών που έκαναν καλύτερο το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Τσακίρης θα είχε τεράστια ευθύνη από την αρχή, αν προσλάμβανε ένα κατά τεκμήριο ακατάλληλο άτομο. Αν ήξερε ότι δεν έχει προσόντα ή αν οι συστάσεις που τον συνόδευαν ήταν κακές.
Άρα δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για το γεγονός ότι έφερε τον Κιντή.
Η ευθύνη του αρχίζει όταν αντιλαμβάνεται ότι δεν εκτελεί καλά την εργασία του, καθ' υπέρβαση των λογικών προθεσμιών (πρώτη προπόνηση, έναρξη προετοιμασίας, έναρξη πρωταθλήματος) ή των προθεσμιών που έχει θέσει ο ίδιος ο εργοδότης, και δεν προβαίνει σε ενέργειες.

Βέβαια όλα αυτά ισχύουν για όσους υποστηρίζουν ότι η ομάδα δεν είναι πλήρης. Υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν ότι η ομάδα δεν έχει κενά, αλλά χρειάζεται χρόνο για να δέσει.

IWN1998 είπε...

Ναι? Αυτοί που ζητούν περιθώριο χρόνου για δέσιμο της ομάδας, έχουν δει την αριστερή της πτέρυγα σε κάποιο παιχνίδι? Έχουν προσέξει ότι στις επιθέσεις της δεν υπάρχει κυανέρυθρος παίκτης να υποδεχθεί σέντρα στη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων?
Κρατάω μια επιφύλαξη για τις προσθήκες Βαρό και Ρίσγκαρντ, που μπορεί να βελτιώσουν πράγματα ... αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για παίκτες που έχασαν την προετοιμασία!

br fun_atic είπε...

Εμείς δεν κάναμε σκάουτιγκ στην Αφρική. Προσπαθούμε να ενισχύσουμε την ομάδα με φθηνούς Αφρικανούς, γεμίζοντας παράλληλα με Αφρικανούς ολόκληρο το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Εδώ υπάρχει ακόμη μία σαχλαμάρα. Αν αυτό που προσπαθούμε γίνει προνόμιο όλων, τελικά δεν πρόκειται να ξεχωρίσουμε.

Πάμε σε κάτι άλλο. Υποτίθεται ότι ο κος Κιντής είχε προσβάσεις στη Νιγηρία. Έτσι μας είχε πει άλλωστε. Μπορεί να μας πει πόσους και ποιούς Νιγηριανούς παίκτες έφερε;

Αν ήξερε τόσο καλά τα κόλπα στην Αφρική, μπορεί να μας πει για ποιο λόγο, κατά τη διάρκεια επαφών με την Εσπανιόλ, αντάλλαξε όπως αναφέρθηκε, know how, με τους Ισπανούς για θέματα σκάουτιγκ στην Αφρική και ακαδημιών; Μήπως ήθελε να ρωτάει για να του λένε εκείνοι το how?

Αν φέρναμε παίκτες από τη Νιγηρία, θα μπορούσα να δεχθώ ότι κάνουμε μία προσπάθεια. Όταν όμως φέρνουμε παίκτες από διάφορες Αφρικανικές χώρες, μήπως έχω δικαίωμα να σκέφτομαι αν οι παίκτες αυτοί έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους; Κοινό μάνατζερ για παράδειγμα;;;

Έχουμε δει αν οι Χίκα και Σκούρτι (Αλβανοί και οι δύο που πέρασαν από τον Ολυμπιακό) συνδέονται μεταξύ τους με κάποιο τρόπο;

Όλα αυτά τα λέω γιατί πραγματικά θέλω να μάθω αν ο Πανιώνιος έπαψε να εξαρτάται από μάνατζερ, όπως είχε δεσμευθεί ο κος Κιντής, ή απλά άλλαξαν τα κόζα.

Ron Barceló είπε...

Κυκλοφορεί η λίστα με τους ελεύθερους προς μεταγγραφή παίκτες.

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=16494&subid=2&pubid=47366657

Κανείς μπορεί να διακρίνει περιπτώσεις αξιόλογες όπως ο Αντριάνο (παλιό φορ της Πόρτο-31) κ ο Βασέλ (Άγγλος γκολτζής που περιπλανήθηκε για τα λεφτά 1 χρόνο σε μικρομεσαία ομάδα της Τουρκίας-31). Έστω κ την τελευταία στιγμή, πλερώνεις κ καλύπτεις αξιοπρεπώς τις ανάγκες σου.

Άξιο αναφοράς είναι κ η συστηματική στελέχωση του τμήματος μπάσκετ. Τελευταία απόκτημα ένας τέως ΝΒΑερ, που μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Keith McLeod!
Σε συνδυασμό με το νεανικό κ αμιγώς ελληνικό σύνολο που δημιουργήθηκε, πρόκειται να δούμε ωραία πράγματα στο Αρτάκης.
Αξίζει να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια του Λιανού. Μακάρι να παραδειγματιστούν εκεί στην παε από τον υποδειγματικο τρόπο διαχείρισης του τμήματος μπάσκετ, από έναν άνθρωπο που αγαπάει τον Πανιώνιο πραγματικά κ ξέρει τι του γίνεται (χωρίς αυλοκόλακες κ λοιπές παρατρεχάμενους...)

br fun_atic είπε...

θα σας θυμίσω και κάτι άλλο. Μία από τις πρώτες ενέργειες του κου Κιντή ήταν η αλλαγή θέσης του κου Παυλόπουλου. Γιατί άλλαξε θέση (ουσιαστικά υποβαθμίστηκε) ο άνθρωπος εκείνος που είχε αποφασιστικό ρόλο στην επιλογή παικτών; Εδώ σε θέλω μάστορα...
Από εκείνο το σημείο και ύστερα αρχίζει ο Δανός να κόβει παίκτες, για λόγους κακών εργομετρικών και να προκρίνει άλλους, έστω και με προβλήματα.

br fun_atic είπε...

Και μια που αναφέρθηκε ο Άρης, θέλω να προσθέσω κάτι που μπορεί να βοηθήσει την κουβέντα. Απ' όσο ξέρω ο Άρης δεν αγόραζε παίκτες. Τπυς έπαιρνε δανεικούς. Ακόμη και αγόραζε όμως, έπαιρνε ποσοστό του παίκτη, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των δικαιωμάτων το είχαν μάνατζερ. Τι έκανε λοιπόν; Με λίγα χρήματα, αποτελούσε την βιτρίνα των γραφείων μάνατζερ. Αποκτούσε παίκτες από συγκεκριμένες αγορές, για να τον βοηθούν άμεσα αλλά μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (μέχρι να βρεθεί αγοραστής), δίνοντας στους μάνατζερ το δικαίωμα να δείξουν στην αγορά εμπόρευμα που τους είχε μείνει στο ράφι.

Άρα, μήπως πίσω από τον μεταγραφικό σχεδιασμό κάθε ομάδας, στην πραγματικότητα υπάρχει πόλεμος μάνατζερ, που προσπαθούν να επιβληθούν και να πετύχουν μέσω των διοικητικών αλλάγων;

Πως εξηγείται το φαινόμενο, διοικητικοί παράγοντες διάφορων ομάδων,μετά τη λήξη των καθηκόντων τους να ασχολήθηκαν όλως τυχαίως με το μανατζάρισμα παικτών;

amanAM είπε...

Υπήρξαν πολλοί αξιόλογοι ξένοι παίκτες στον Πανιώνιο, αλλά δεν είναι παρά ξένοι που πέρασαν και από τον Πανιώνιο. Δεν είναι παίκτες σαν τα μεγάλα Ελληνικά ονόματα του παρελθόντος που αναδείχτηκαν από την ομάδα μας, ή ακόμα και από παίκτες τύπου Σπυρόπουλου, Μάντζιου. Τζαβέλα που δεν έχουν καμία σχέση με τους αστέρες του παρελθόντος, αλλά αν μη τι άλλο, έγιναν γνωστοί από την παρουσία τους σε εμάς.

Ποιός μη Πανιώνιος θυμάται τον Πάντιτς ή τον Όουεν? Τον Τζιμπουρ τον θυμούνται, ίσως και τον Ντάριο Φερνάντεζ, αλλά και αυτούς σύντομα θα τους ξεχάσουν ότι είχαν κάποια σχέση με τον Πανιώνιο. Μαύρο, Αναστόπουλο και Σαραβάκο θυμούνται. Τι να λέμε τώρα.

Αυτόν που σίγουρα θα θυμούνται για πάντα, είναι τον Ρεκόμπα, αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που τον ανέδειξαν, εμείς είμαστε αυτοί που τον γηροκόμησαν.

Ένας Εγγλέζος ποδοσφαιρόφιλος, με ρώτησε ποιούς παίκτες έχει (και είχε) ο Πανιώνιος, και πέραν του Ρεκόμπα, δεν ήξερε κανέναν. Μάλιστα, δεν το πολυπίστεψε πως ο γνωστός Αλβάρο Ρεκόμπα έπαιξε σε μια άγνωστη Ελληνική ομάδα.

br fun_atic είπε...

Φτάνω λοιπόν σε ένα λογικό συμπέρασμα. Κόβει ο Δανός κάποιους παίκτες για τους Χ λόγους. Δικαίωμά του, ας πούμε.

Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει ότι έχει προτείνει παίκτες.Δηλαδή δεν έρχεται απλά να εγκρίνει παίκτες που μας ενδιαφέρει, αλλά να προτείνει δικούς του. Που τους ξέρει; Είναι φίλοι του; Παίζουν κολτσίνα στα καφενεία της Κοπενχάγης; Μήπως οι παίκτες αυτοί προέρχονται από το ίδιο γραφείο ή έστω από γραφεία με τα οποία ο Δανός έχει επαφές; Γιατί γκουρού - γκουρού, αλλά όλο και κάποιες διασυνδέσεις θα έχει.

Μήπως λοιπόν η επιλογή του Δανού δεν είχε να κάνει μόνο με το πόσο γκουρού είναι αλλά και με τις συγκεκριμένες διασυνδέσεις του;

Αν είχα αποδείξεις θα έγραφα καθαρά κάποια πράγματα. Δεν τις έχω. Οδηγούμαι σε κάποια σκέψεις με λογικό, θέλω να πιστεύω, συλλογισμό. Αν σφάλω, είμαι ανοιχτός στην αντίθετη άποψη.

br fun_atic είπε...

Θα σου θυμίσω Αντώνη ότι ο Μαύρος, ο Αναστόπουλος και ο Σαραβάκος, όπως και πολλοί άλλοι παίκτες που αναδείξαμε, είχαν σκοπό να μεταγραφούν στην ομάδα της καρδιάς τους.Προτιμώ λοιπόν να θυμάμαι τον Πανιώνιο του Θανάση Σαραβάκου, του Μήτσου Μαυρίκη, του Γουνδουλάκη και του Σκούφαλη, παρά τον Πανιώνιο - σκάλα.

Από τους τρεις που αναφέρεις μόνο ο Μαύρος τίμησε τον Πανιώνιο. Θα θυμάσαι βέβαια ότι όταν αποκτήσαμε τους Μαύρο και Αναστόπουλο στο τέλος της καριέρας τους, ο Αλενατόρε την έκανε με ελαφρά μόλις τον ζήτησε ο Ολυμπιακός.
Ο Σαραβάκος είναι αρχιβάζελος, δεν το συζητώ.

Μήπως τελικά οι ξένοι παίκτες, που αποκτήσαμε και δεν δημιουργήσαμε, μας αγάπησαν περισσότερο;

Προσωπικά, δεν υποτιμώ τους σπουδαίους ξένους παίκτες μας. Ήταν συμβολή του Πανιωνίου στο Ελληνικό πρωτάθλημα να φέρει όλους αυτούς τους ξένους παικταράδες που λάμπρυναν με την παρουσία τους το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και να μην ξεχνάμε, ότι ο Πάντιτς, πήρε μεταγραφή από τον Πανιώνιο για την Αθλέτικο Μαδρίτης, σε εποχή που αυτό ήταν σχεδόν θαύμα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ οικοδεσπότη, έχω δύο απορίες σε σχέση με τον (πολύ γόνιμο) διάλογο που διεξάγεται:

[1] Γράφεις:

"Ο Τσακίρης θα είχε τεράστια ευθύνη από την αρχή, αν προσλάμβανε ένα κατά τεκμήριο ακατάλληλο άτομο. Αν ήξερε ότι δεν έχει προσόντα ή αν οι συστάσεις που τον συνόδευαν ήταν κακές.
Άρα δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για το γεγονός ότι έφερε τον Κιντή."

Μήπως μπορείς να μου θυμίσεις πόθεν τεκμαίρεται η καταλληλότητα του νυν Προέδρου μας; Πού θήτευσε και ποιες ήταν οι επιτυχίες του; Ποιές είναι οι καλές συστάσεις που τον συνοδεύουν;

Αν θυμάμαι καλά, μόνο από τη θητεία του στην ΑΕΚ ήταν γνωστός, η οποία κάθε άλλα παρά επιτυχημένη ήταν!
Και αν έχεις διάθεση να πειραματιστείς, ή να δώσεις μία ευκαιρία, τουλάχιστον δώσε την σε κάποιον που αποδεδειγμένα, θα θυσιάσει μέρος από την προσωπική-οικογενειακή-επαγγελματική ζωή για την ομάδα!!

[2] Γράφεις, επίσης:

"Βέβαια όλα αυτά ισχύουν για όσους υποστηρίζουν ότι η ομάδα δεν είναι πλήρης. Υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν ότι η ομάδα δεν έχει κενά, αλλά χρειάζεται χρόνο για να δέσει.".

Μήπως τα ίδια δεν ακούγαμε και πέρυσι με τον Maitre της τακτικής (την οποία δεν δούλευε ο Λίνεν και είχε έλθει να δουλέψει ο Βέλγος); Πόσες φορές πρέπει να ακούσουμε τις ίδιες παπαριές, από τους ίδιους ανθρώπους; Έλεος! Αν δεν σέβονται άλλοι τη νοημοσύνη μας, ας τη σεβαστούμε εμείς!

Και μην ξεχνάς: δεν θα έχουμε πάντα την τύχη με το μέρος μας. Πέρυσι, βρεθήκαμε να κινδυνεύουμε (μαθηματικά και από πλευράς ηθικού και ψυχολογίας) σε δύο σημεία του πρωταθλήματος. Αν είχαμε χάσει εντός στον πρώτο γύρο από τον Ατρόμητο, πιστεύω πως τελικά θα πέφταμε. Αλλά μας έκατσε και κερδίσαμε. Θα μας κάθεται πάντα; Μας αξίζει αυτή η ρουλέττα;

Τέλος, στο πολύ ωραίο σχόλιο του ο Αντώνης (http://panionios-gr.blogspot.com/2010/09/o.html) γράφει για το πόσο περήφανοι ήμασταν κάποτε. Τώρα που μπαίνω στο εργασιακό περιβάλλον και σηκώνονται όλοι και με ταιριαζουν στο δούλεμα (από το "έρχεσαι να με βοηθήσεις να σκάψω τον κήπο μου το Σάββατο"; μέχρι το "καλώς τον 120-χρόνια-στη-Β-Εθνική"), καταλαβαίνω καλά τι συμβαίνει ... Ας περιμένουν άλλοι να δέσει η ομάδα .... Στο γήπεδο δεν ξαναπατάω όσο διαρκεί αυτή η γελοιότητα.

br fun_atic είπε...

και το ιντερνετικό μαγαζί του δανού

http://www.bangsbosport.com/

Katrinos είπε...

Τελικά παίκτη που ήθελε ο προπονητής πήραμε?
Διαβάζοντας τη συνέντευξη του Μιχαλάκη,η μόνη περίπτωση που έχει εκφραστεί ξεκάθαρα ήταν του Μοτούμπο, πως λέγεται. Θα καταλάβουμε ποτέ ποιός είναι ο υπεύθυνος των μεταγραφών, εκτός απο το γενικό του Jim, εγώ φταίω για όλα , βρίστε εμένα κλπ..(ευχαρίστως θα έλεγα εγώ)

Στα ίδια πλαίσια. Τα τελευταία χρόνια και 'στα πλαίσια της διαφάνειας και της ενημέρωσης των φιλάθλων' υπήρχε τακτική αναφορά στα οικονομικά μεγέθη της ομάδας. Φέτος, σιγή. Δεν με ενδιαφέρει ντε και καλά να ξέρω ότι ξοδέψαμε χ λεφτά , εφ'όσον βλέπω σωστά πράγματα στο γήπεδο. Αλλά όταν βλέπεις αλλοπρόσαλες κινήσεις , σε πιάνει μια περιέργεια βρε αδερφέ , ιδιαίτερα όπως το έχει πεί και ο Ζάμης, να δείς τι λεφτά έχεις ξοδέψει σε σχέση και με τους αντιπάλους σου και φυσικά την ανάλυση των μεγεθών, πόσα έχεις ξοδέψει για παίκτες , πόσα για έξοδα διοίκησης κλπ.

Ευτυχώς για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και δυστυχώς για εμάς το μοντέλο Κιντή φαίνεται ότι δεν λειτουργεί. Πολύ απλά στερείται λογικής.

Εαν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα μοντέλο που ζηλεύω αυτό είναι του ΠΑΟΚ. Δεν στέκομαι σε αντεπιχειρήματα τύπου , πολύς κόσμος, πολιτική υποστήριξη, παρασκήνιο. Στέκομαι στη λογική του μοντέλου που θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε στη δική μας κλίμακα. Δυο -τρείς ποδοσφαιράνθρωποι της ομάδας , με συγκεκριμένο πλάνο, συνέπεια και ατελείωτο ψάξιμο έκαναν το ΠΑΟΚ απο τσίρκο ομάδα.

br fun_atic είπε...

@costas

Αυτό που έκανε ο Τσακίρης είναι αντίστοιχο με εκείνο που έκανε ο Βαρδινογιάννης με τον Φιλιππίδη.

Ο Κιντής έχει κάνει καλές σπουδές στα νομικά και στα οικονομικά, έχει περάσει από καλά επαγγελματικά πόστα και σε αντίθεση με τον Φιλιππίδη, είχε κάποια σχετική εμπειρία από το ποδόσφαιρο. Παράλληλα, είχε καλές συστάσεις ως προς την ικανότητα και την εντιμότητά του.

Με λίγα λόγια είχε τα τυπικά προσόντα να αναλάβει τη θέση.

Αν θέλεις τη γνώμη μου θα προτιμούσα στη θέση του κάποιον Πανιώνιο με μεγαλύτερη εμπειρία στο ποδόσφαιρο. Ιδανικός θα ήταν ο Τάκης Φύσσας (αν βέβαια δεν είχε τις υποχρεώσεις με την εθνική).

br fun_atic είπε...

Στόρε για τον Μουτούμπα

http://www.sport-fm.gr/article/290508

br fun_atic είπε...

@AMANAM
Με την κουβέντα ξέχασα να απαντήσω σε αυτό που ρωτούσες.
Γράφεις:
"Εάν ο Τσακίρης εμπιστευόταν για πρόεδρο έναν 20χρονο εξπέρ στο φουτμπολ μάνατζερ, θα θεωρούσες ότι φταίει και ο Τσακίρης λίγο, και ότι την κύρια ευθύνη την έχει ο 20χρονος? "

Ναι, αν είχε φέρει 20χρονο η ευθύνη του θα ήταν εξαρχής, διότι κατά τεκμήριο ο υποψήφιος πρόεδρος δεν είχε τα τυπικά προσόντα. Ο Κιντής από την άλλη έχει τυπικά προσόντα να αναλάβει τη θέση.Άρα συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Θα μπορούσα να καταλογίσω ευθύνη στον Τσακίρη για λανθασμένη επιλογή, αν ήξερα ανάμεσα σε ποιους άλλους υποψήφιους τον διάλεξε. Θα του καταλόγιζα επίσης ευθύνη αν ήξερα με βεβαιότητα ότι απέρριψε κάποιους καλύτερους ή πιο έμπειρους ή αν γνώριζα ότι δεν έψαξε καν την αγορά αλλά έβαλε πρόεδρο τον πρώτο που του συνέστησαν.

Σε κάθε περίπτωση ακόμη κι αν καταλογίσεις την πλήρη ευθύνη στον Τσακίρη, δεν λύνεις κανένα πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε λύσεις. Χρειαζόμαστε ανάληψη πρωτοβουλιών από τον κο Τσακίρη.

Συνεπώς δεν με ενδιαφέρει αν φταίει ή δεν φταίει ο Τσακίρης που έφερε τον κο Κιντή, αλλά απεναντίας με ενδιαφέρει πολύ να μάθω αν διαπιστώνει πρόβλημα αυτή τη στιγμή και με ποιο τρόπο σκέφτεται να κινηθεί για να το λύσει.

Τον Ματούμπα που τον ήθελε διακαώς ο προπονητής και που υποτίθεται θα έλυνε προβλήματα, δεν τον πήραμε λόγω οικονομικής διαφοράς. Αν δεν μας ζήτησε η Βιντεότον τον ουρανό με τα άστρα, ίσως να εξακολουθούμε να βλέπουμε το ίδιο στυλάκι, όπου προσπαθούμε να αγοράσουμε φθηνά, χωρίς να υπολογίζουμε τόσο τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Μιά και αναφέρθηκες στο πέρασμα Φιλιππίδη από τον Π.Α.Ο, δέν ξέρω τί καλό έκανε στον ΠΑΟ και εν πάση περιπτώσει, δέν νομίζω πως τον νοσταλγούνε οι βάζελοι. Το σίγουρο είναι ότι έκανε πολύ καλό στον εαυτό του με το πέρασμά του από εκεί.
Μετά ανέλαβε πρόεδρος σε κάποιον δημόσιο οργανισμό με σκανδαλώδεις αποδοχές!
Το ίδιο θα γίνει και με τον Κιντή. Αυτός δέν έχει να χάσει τίποτα με τα πειράματά του, αντιθέτως ακόμα και να μας καταστρέψει, αυτός φτιάχτηκε...

IWN1998 είπε...

Οι δηλώσεις Στόρε για Μουτούμπα μάλλον απαξιώνουν το Στόρε. Πόσο κοντά μπορεί να φθάσαμε στην απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που η ομάδα του τον αγόρασε πριν 2 μήνες 1.4 εκατ. Ευρώ και ο Πρόεδρος την τον θεωρεί νέο Ροναλντίνιο? Είχαμε για τη μεταγραφή ΕΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ποσό κοντινό του 1.4 εκατ. Ευρώ γιατί μη μου πείτε ότι η Βιντεότον θα τον έδινε με λιγότερα μέσα σε 2 μήνες για να χάσει λεφτά? Και γιατί να τον δανείσει σε μας? Τόσο χάλιας είναι ο πανάκριβος "Ροναλντίνιο" που δεν έχει θέση να παίξει στην Βιντεότον του υποβαθμισμένου Ουγγρικού πρωταθλήματος και θα μας τον έδιναν εμάς για να πάρει αγώνες?

Το όλο σενάριο είναι πραγματική ιλαροτραγωδία και πιστεύω ότι κάποιοι το σκαρφίστηκαν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και για κάποιους δικούς του λόγους, που μάλλον δεν τον τιμούν συνεχίζει να το στηρίζει ο Στόρε. Ίσως για να λέει ότι να σας πρότεινα καλό παίκτη και εγώ και δεν τον πήρατε γιατί η συμβολή Στόρε στις μεταγραφές ως τώρα ήταν να "συναινέσει" (μάλλον άνευ όρων υποχρεωτικά...) στο δανεισμό Εστογιανόφ και να εγκρίνει εντάξεις ελεύθερων παικτών δοκιμαζόμενων, όχι προταθέντων από τον ίδιο, στυλ Πούπο.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Όσο για το άν βλέπει πρόβλημα ο Τσακ. και πώς σκοπεύει να το λύσει... μήν απορείς πιά. Δέν βλέπει τίποτα διότι δέν θέλει να δεί για τους δικούς του λόγους... δυστυχώς.
Τού έχουν κρούσει τον κώδωνα (εκτός από εμάς την πλέμπα) και άνθρωποι μέσα απ' την ομάδα εδώ και καιρό και πρόσφατα, με αποκορύφωμα την παραίτηση Κουτρούπη μετά το 2ο, 3ο ή τέλος πάντων κάποιο στάδιο τής προετοιμασίας στο Καρπενήσι.
Η γνώμη του είναι (πώς διάολο τον πείθει αυτός ο διαολεμένος)πως η ομάδα "παικτικά" είναι πλήρης!!!
Είπατε τίποτα;

Πτωχοί και άσχετοι, έ άσχετοι! Εδώ κάνει κουμάντο ο Κιντής και η υπέρτατη αρχή, ο γκουρού τού παγκοσμίου ποδοσφαίρου, και μιλάτε κιόλας...

claire είπε...

Οι επόμενες κινήσεις μας είναι για επιθετικό και μεσοεπιθετικό...
Επίσης ο Μανιάτης σύμφωνα μς το δημοσίευμα γυρνάει δεξιά στην άμυνα.
http://www.exedrasports.gr/football/superleague/article/?aid=74786

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΑ ΝΕΑ είπε...

@ Br έγραψες: "Έχουμε δει αν οι Χίκα και Σκούρτι (Αλβανοί και οι δύο που πέρασαν από τον Ολυμπιακό) συνδέονται μεταξύ τους με κάποιο τρόπο;"

Ναι εχουν τον ίδιο μάνατζερ. Τυχαίο; Δε νομίζω!

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ brfun,

δεν θα μας βγάλει μάλλον κάπου αυτή η συζήτηση. Ωστόσο, νιώθω έντονο τον πειρασμό να σου πω, πως οι καλές σπουδές στα νομικά και τα οικονομικά (ή σε άλλους κλάδους της επιστήμης) δεν αποτελούν - κατά τη γνώμη μου - προσόντα για να αναλάβεις Πρόεδρος μία ιστορικής ΠΑΕ. Καλό είναι να υπάρχουν, αλλά δεν αρκούν από μόνα τους.

Για την προτέρα επαγγελματική σταδιοδρομία του κ. Κιντή, δεν γνωρίζω, αλλά δεν σχετίζεται (απ' όσο ξέρω) με το ποδόσφαιρο. Και η μία ουσιαστική επαφή του με τον χώρο (ΑΕΚ), ήταν αποτυχημένη.

Για την εντιμότητά του και τις προθέσεις του, σε πιστεύω. ΚΑι πάλι δεν αρκούν αυτές οι διαβεβαιώσεις. Διαφωνώ λοιπόν μαζί σου πως είχε τα τυπικά προσόντα. Πιθανώς όμως να διέθετε ένα (και ουσιαστικότατο, για την περίπτωση): να "παραμυθιάζει" μεγαλομετόχους πως, ανέξοδα, θα κάνει την ομάδα Λυών, κερδοφόρα, υπόδειγμα ποδοσφαιρικής αειφορίας ... Αυτό το προσόν, ναι. Μάλλον το έχει. Τα αποτελέσματα βέβαια, δεν θα τα υποστεί αυτός, αλλά εμείς.

Όπως εύστοχα έγραψε η Ακραιφνής Πανιώνιος, σε κάποιο άλλο πόστο θα εξαργυρώσει τη δημοσιότητα της οποίας χαίρει. Η ομοιότητα με την (επίσης αποτυχημένη, ποδοσφαιρικά) περίπτωση Φιλιππίδη, είναι σαφής και ανησυχητική.

Τώρα, γιατί κάνει αυτές τις επιλογές ο κ. Τσακίρης, και τις υπερασπίζεται, ποιός ξέρει; Κοντεύοντας τα 50, είναι δύσκολο να το ρίξουμε στην ψυχανάλυση μεγαλομετόχων.

br fun_atic είπε...

@costas
τι προσόντα πρέπει να έχει ο διαχειριστής μιας Π.Α.Ε;

Όσο θα καθόμαστε να συζητάμε για το ποιος έχει την μεγαλύτερη ευθύνη, απλά θα χάνουμε το δάσος. Τα πράγματα είναι απλά. Σε προηγούμενο διοικητικό σχήμα, κάποιοι είχαν διασυνδέσεις με την Γερμανική αγορά. Έφεραν όλο το τεχνικό τιμ από τη Γερμανία και παίκτες από τη συγκεκριμένη αγορά.

Με την έλευση του Χούτου, που γνώριζε την Ιταλική αγορά, αφού οι νέοι έδιωξαν τους παλιούς που εμπόδιζαν, φέραμε παίκτες και προπονητές από την Ιταλική αγορά. Βλέπε Ρεκόμπα και εκείνον τον προπονητή για τους νέους.

Όταν ήρθε ο Φερέρα, προσπάθησε να φέρει παίκτες από την Ισπανική και την Βέλγικη αγορά. Οι νέοι έδιωξαν και πάλι τους παλιούς.

Αν τα σενάρια που ήθελαν τον Ρεκόμπα να έχει ποσοστό επί του Εστογιανώφ αληθεύουν, τότε μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς έγινε.Εδώ κολλάει και ο πεθερός του Ρεκόμπα, που όλως τυχαίως ήταν μάνατζερ. Δηλαδή οι Λάτιν ήρθαν, δεν είδαν φως και έφυγαν...

Σήμερα απλά τον πρώτο λόγο έχουν κάποιοι που γνωρίζουν την Αφρικανική αγορά (αλλά μας προσφέρουν το τριτοδεύτερο κομμάτι της - γιατί αυτό μας είναι προσιτό).

Αντί λοιπόν να ψάχνουμε ευθύνες, βιογραφικά και ψυχογραφήματα, ας δούμε το όλο θέμα ως παιχνίδι ανάμεσα σε μάνατζερ.

@Μάκης
άρα Μάκη μου δεν είμαστε ιδεολογικά υπερ της ελευθερίας εργασίας των Αλβανών...Πέφτω από τα σύννεφα...

br fun_atic είπε...

Αν δεις τα πράγματα ψυχρά, μπορείς να οδηγηθείς στο συμπέρασμα ότι το μοντέλο του Άρη είναι τελικά καλύτερο από το δικό μας. Ο Άρης πήρε απόφαση ότι δεν έχει χρήματα για μεγάλες μεταγραφές, συνεργάστηκε σταθερά με συγκεκριμένα γραφεία, τα οποία του προμήθευαν παίκτες. Του έλυναν πρόσκαιρα το αγωνιστικό πρόβλημα, ενώ ο Άρης τους παρείχε τη δυνατότητα να έρθουν στο προσκήνιο παίκτες που ήταν στα αζήτητα. Έτσι πήρε και κατιμάδες και καλούς παίκτες. Διαχρονικά βγήκαν όλοι κερδισμένοι. Έτσι είναι άλλωστε οι καλές και μακροχρόνιες συνεργασίες.
Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο έναν έλληνα έχει η ενδεκάδα του Άρη και τρεις στην καλύτερη περίπτωση η δική μας. Όχι για να μη νομίζουμε ότι κάνουμε την τομή στον Ελληνικό αθλητισμό...

Εμείς κάθε χρόνο αλλάζαμε απ' ότι καταλαβαίνω αγορά και μάνατζερ.Πιθανόν αυτό που παρακολουθούμε φέτος να είναι ένας αγώνας μάνατζερ και τίποτα άλλο.

Costix είπε...

Και βεβαια, δεν απαλλαχτηκαμε απο τους μανατζερς (και τις αμοιβες τους), οπως ειχε εξαγγειλει αρχικα ο Jim.

br fun_atic είπε...

τι μας έχει πει;
Εγώ δεν ξέρω από ποδόσφαιρο.Άρα έχει συνεργάτες που ξέρουν.Και προφανώς αυτοί δεν είναι πλατειακοί, αλλά μάνατζερ.

έχω τους ανθρώπους στη Νιγηρία:Προφανώς μιλάμε για τους ανθρώπους των μάνατζερ στη Νιγηρία και αλλού. Που έχουν την έδρα τους οι μάνατζερ; Άγνωστο.Σε κάποια ευρωπαίκή χώρα ίσως;;;

Εκεί μας προκύπτει ο Δανός, ο οποίος αντί να μετρά πόσο αντέχει ο Μανιάτης, προτείνει παίκτες. Άσχετο; Παράλληλα κόβει όσους μας προτείνονται και στις ίδιες ακριβώς θέσεις αγοράζουμε παίκτες που εγκρίνει. Γιατί δεν καλύπτονται οι θέσεις που έχουμε ανάγκη; Γιατί δεν λύθηκαν κάποια συμβόλαια ή γιατί αυτούς έχουν αυτούς πουλάνε, αυτούς αγοράζουμε. Κάτι σαν τα στραβά υποβρύχια...

Μας είχε πει ότι θα φέρνουμε παίκτες από γειτονικές χώρες. Η Αλβανία είναι γειτονική χώρα. Τυχαία οι δύο Αλβανοί που πήραμε, όπως είπε ο Μάκης έχουν τον ίδιο μάνατζερ;;;

Σ΄'όλο αυτό κολλάς τα τραπέζια με τους Αφρικανούς, τις Σ/Τ υπερ των Αλβανών και βγάζεις συμπέρασμα. Μα να μην έχουμε δει ούτε έναν Αφρικανό φίλαθλο; Έτσι για το ξεκάρφωμα...

Άρα το ζητούμενο δεν είναι αν φταίει περισσότερο ο Τσακίρης ή ο Κιντής, αλλά όιτι τελικά το πακέτο μάνατζερ που αγοράσαμε βγήκε μάπα.
Τα πράγματα έγιναν πολύ πιο απλά οταν απομακρύνθηκαν οι Παυλόπουλος και Παράσχος. Κοινή λογική.

c@mel είπε...

Στο μυαλό του Γιενς Μπάγκσμπο.

http://www.ksi.is/media/fraedsla/Jens_Bangsbo_2006.pdf

cdu είπε...

Αγαπητέ οικοδεσπότη:
δεν θέλω αυτή τη στιγμή να μπώ ξανά σε συζήτηση για το τι/ποιός φταίει. Όμως θέλω να διαφωνήσω μαζί σου σε ένα πράγμα, την καταλληλότητα του Κιντή, όχι τωπρα αλλά τη στιγμή της πρόσληψης.
Στις 17 Μαρτίου σε σχόλιο στο blog σου έγραψα τους λόγους για τους οποίους ο Κιντής ήταν ακατάλληλος. Να επισημάνω ότι η εμπειρία του Κιντή από όσα έχω καταφέρει να βρώ, ηπταν στις αγοραπωλησίες εταιρειών, και όχι στη διοίκηση - αυτό κάνει και τώρα στη ΠΑΕ -, ήταν αντιπρόεδρος σε θυγατρική της Εθνικής με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη - εμπειρία και ικανότητες ή κολλητηλίκια- και ότι στην αεκ, το κατόρθωμα του ήταν το άρθρο 44 - κάτι σαν Μπέος δηλαδή.
Ο Κιντής είναι απλά μια επιπλέον άστοχη επιλογή ξερόλα.

Bertheway είπε...

Πολύ σημαντική παράμετρος είναι και το κομμάτι με τους γηγενείς παίχτες που αναφέρει ο brf.Ο Πλατινί έχει ζητήσει παίχτες από ακαδημίες και εμείς θα έχουμε γεμίσει Αφρικανούς και Αλβανούς.Α,ρε Κιντή θα μας βγάλεις Champions Leage και δε θα μπορέσουμε να παίξουμε λόγω Πλατινί.Και τότε θα δώσεις καινούργια συνέντευξη τύπου με θέμα Αφρικανέ Αφρικανέ έλα να κάνουμε κονέ!!!!!!!!!!!!!

Ron Barceló είπε...

Έρχεται ο 33χρονος(?) Σαμπανί. Να δω τι θα βρείτε να πείτε τώρα που ο KeyD πλαισιώνει το μπαρμπα-Μπόσκο με εμπειρία κ αίγλη.

http://www.dokari.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19470:2010-09-03-06-32-20&catid=47:2008-06-09-00-30-45&Itemid=366

Ρε τι άλλο θα δούμε...

Griniaris είπε...

Αρχίζουμε και θυμίζουμε αυτούς που πάνε στο τέλος της λαϊκής και μαζεύουν ότι πετάνε οι παραγωγοί για να κλείσουν τους πάγκους...

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Γκρινιάρη μήν το λές αυτό. Εγώ πήγα προχθές στη λαϊκή κατά τις 14.30 γιατί δέν προλάβαινα νωρίτερα και πήρα καταπληκτικές ντομάτες και για σαλάτα και πιό ώριμες (έτοιμες για τον Κιντή), με 30 λεπτά μόνο!
Βέβαια οι μισοί πάγκοι είχαν φύγει, αλλά εγώ ντομάτες χρειαζόμουνα και βρήκα.
Έτσι ακριβώς θα γίνει και με το σέντερ φόρ που χρειαζόμαστε!
(Αλλιώς...κλάφ' τα Χαράλαμπε)

br fun_atic είπε...

έλα να πάρεις!!!!!
Το θέμα είναι να βρεθεί επιθετικός που να μπορεί να βοηθήσει άμεσα.

king_ego είπε...

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο του “goal” έχουμε τους περισσότερους ξένους στο roster μας 65.52%. Περάσαμε τον άρη yeah!

br fun_atic είπε...

Οι Αλβανοί και οι αφρικανοι δεν είναι ξένοι.είναι αδέλφια μας.εξάλλου υπάρχει και μια έγκυρη σκοπιανή μελέτη,σύμφωνα με την οποία οι έλληνες δεν είναι ευρωπαίοι αλλά απόγονοι αφρικανών.african people...unite!!!

Thanos Topouzis είπε...

Pou ftasame... (gia na mh pw katantisame).. na exoume tous perissoterous ksenous sto roster mas. Kamia empathia h ratsismos apenanti tous, alla pws na to kanoume, ton paniwnio ton theloume me ellhnes paiktes. As mhn ta isopedonoume ola..

amanAM είπε...

Επειδή είμαστε Ιστορικό σωματείο, καιρός να αποδείξουμε έμπρακτα την ιστορική μας συνέπεια.

Έλληνας είναι κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα χρώματος και καταγωγής, που έχει λάβει Ελληνική Παιδεία.

Ας δημιουργήσουμε ένα ΙΕΚ, το ΙΕΚ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, να μορφώσουμε όλους τους παίκτες της ομάδας μας, να γίνουν ψυχή τε και σώματι Έλληνες, βάσει της ιστορικής μας παράδοσης.

Όλοι οι άλλοι, θα είναι Βάρβαροι. Μόνο οι δικοί μας παίκτες θα είναι γνήσιοι Έλληνες, αφού θα λάβουν την κατάλληλη Παιδεία.

Έτσι, μπορούν να μπουν λεφτά και στα ταμεία της ΠΑΕ, αφού θα μπορούν να σπουδάσουν σε εμάς και μη ποδοσφαιριστές. Όποιος θέλει να γίνει Έλληνας, στο ΙΕΚ Πανιώνιος θα λαβαίνει το χρίσμα.

br fun_atic είπε...

Έχω μια καλή ιδέα.συνηθισμένη πρακτική των Τούρκων δουλέμπορων είναι να γεμίζουν βάρκες με αφρικανούς και να τις βυθιζουν μεσοπέλαγα.οι άνθρωποι αυτοί περισυλλέγονται από το λιμενικό και μεταφέρονται σε καταυλισμούς συγκέντρωσης.μήπως έχουμε κανένα κονέ στο λιμενικό;δεν μπορεί,απ´ όλους αυτούς όλο και κάποιος θα ξέρει μπαλιτσα.σ´εφτιαξα παλυ jim

c@mel είπε...

Πρόεδρος του ερασιτέχνη Πανιωνίου θα παραμείνει ο Γεράσιμος Βεντούρης!

http://www.sport-fm.gr/article/290853

br fun_atic είπε...

Και όχι μόνο.αυτό το θέμα θα το πιάσω αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το κείμενο της χρονιάς! Πραγματικά αξίζει το πούλιτζερ!

br fun_atic είπε...

Για λόγους ανωτέρας βίας,το σκ δεν θα είμαι στην Αθήνα,άρα θα χάσω το φιλικό.οποίος το δει και έχει διάθεση,ας γράψει τις εντυπώσεις του.το δείχνει κανείς;

br fun_atic είπε...

Όπου όλοι βέβαια ξέρουμε ποια είναι η ανωτέρα και ασκεί βία σε κάθε σπίτι :)

br fun_atic είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά ; Τι βουβαμάρα είναι αυτή;απ´ ότι μαθαίνω,μεγάλη επιτυχία του jim.μεγάλο ποσοστό Αλβανών στο γήπεδο.150 εμείς και καμία 15 αρια η αντιπροσωπία της ντιναμό και οι συγγενείς του Φώτη,ήτοι 10%.μαθαίνω ότι υπήρξαν και εκπρόσωποι άλλων βαλκανικών χωρών,αλλά αυτοί ούτε ήταν ούτε πρέπει να είναι το target group μας ...

τρελοπανιωνιος είπε...

Ποσό που θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλο, γι΄ αυτό και οι ελεγκτικές αρχές υποψιάζονται όχι μόνο ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και συμμετοχή σε «προκαθορισμένο» στοίχημα.

Στη λίστα ποδοσφαιριστές και παράγοντες

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η λίστα των καταθετών «πελατών» του Α.Τ. τόσο για την ταυτότητά τους όσο και για το ύψος των ποσών που κατέθεταν. Οι περισσότεροι από τον κατάλογο αυτό είναι ποδοσφαιριστές ομάδων Σούπερ Λιγκ (ή της Α΄ Εθνικής από το 2006 και πριν), ενώ δεν λείπουν και ποδοσφαιριστές της Φούτμπολ Λινγκ.

Υπάρχουν και ονόματα παραγόντων των ομάδων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και πολύ γνωστός διοικητικός παράγοντας μεγάλης ΠΑΕ που πρωταγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ. Ο συγκεκριμένος παράγοντας με τα αρχικά Γ.Λ. φέρεται να έχει καταθέσει στους λογαριασμούς του μάνατζερ 236.000 ευρώ τη διετία 2001-2002. Γνωστός ξένος ποδοσφαιριστής που έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια σε μεγάλη ελληνική ομάδα με τα αρχικά Ρ. Dj.(?????? σου λενε κατι αυτα τα αρχικα?????) φέρεται να είχε καταβάλει στον μάνατζερ το 2000 και το 2003 συνολικά 175.000 ευρώ.
http://scorernews.blogspot.com/2010/09/blog-post_3828.html#more

br fun_atic είπε...

Δηλαδή είδατε με το ίδιο εισητήριο χατ τρικ και γκολ φάουλ του μπόσκο;;;

amanAM είπε...

Ίσως επειδή ήταν φιλικό, ίσως επειδή δεν ανησυχούσα για το σκορ, ίσως γιατί δεν ξέρω τι κάνουν μερικοί παίκτες και παρατηρούσα τον τρόπο που κινιόντουσαν, όσα παρατήρησα εχθές εμένα προσωπικά με χαροποίησαν πολύ.

Είδα κινήσεις από τα άκρα, να κατεβαίνουν οι μπακ και να συμμετέχουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, είδα να πιέζουν όλοι όταν χάνεται η μπάλα για να μην αφήσουν τον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί τα κενά στην άμυνα επειδή προωθήθηκαν οι αμυντικοί, είδα πάθος, είδα ωραία 1-2 και τριγωνάκια, είδα μια ομάδα που δεν περιμένει κάποιο στημένο για να απειλήσει... Είδα κάθετες πάσες και ελάχιστες γιόμες. Η μπάλα κάτω, καλό πάσσινγκ γκέημ.

Βέβαια ο αντίπαλος ήταν αρκετά αδύναμος, αλλά η καλή μας παρουσία τον έκανε να φαίνεται ακόμα πιο αδύναμος.

Πιστεύω πως όταν θα δέσει η ομάδα, θα μάθουν καλύτερα τι ζητάει ο προπονητής, θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, θα παίξουμε ωραία μπάλα.

Το ρόστερ μας δεν είναι και τόσο για τα μπάζα. Ο δε προπονητής, έχω την αίσθηση πως είναι όντως πολύ καλός.

Είδα και κάποιον να κάθεται στα επίσημα και νομίζω πως αναγνώρισα πως είναι ο Κωστίξ, φώναζα από την 2 Κωστή και Κωστίξ, αλλά... άκουγα τον αντίλαλο της φωνής μου στο άδειο γήπεδο, αλλά δεν είδα αυτόν που "αναγνώρισα" σαν Κωστή, να αντιδράει... Κωστή εσύ ήσουνα στην μέση της θύρας των επισήμων?

amanAM είπε...

το πρώτο γκολ ήταν ουσιαστικά του Φανούρη, αλλά το τόπι το έσπρωξε μέσα ο Μπόσκο. Το δεύτερο, έπρεπε να το έχει βάλει ο Ριέρα, αλλά... μ@λ@κίστηκε, προσπάθησε να περάσει και τον τερματοφύλακα σε δεύτερο χρόνο και έχω την αίσθηση πως ανατράπηκε αλλά ο Δαλούκας δεν έδειξε τίποτα φυσικά, και στο ρημπάουντ το έβαλε ο Μπόσκο κι αυτό.

Το γκολ φάουλ του Μπόσκο, πραγματικά δεν πίστευα ότι το είδα. Μακάρι να μην είναι το μοναδικό.

Χάσαμε πολλές ευκαιρίες από αυτά που δεν χάνονται, το σκορ θα ήταν πιο δίκαιο σαν 5 ή 6-0. Το πέναλτι που καταλόγισε ο Δαλούκας, ήταν εντελώς αχρείαστο, εάν όντως έγινε, γιατί χωρίς ρηπλέυ δεν είμαι σίγουρος. Στο ζωντανό έμοιαζε πιο πολύ με βουτιά, παρά με ανατροπή. Υπερ του Πανιωνίου, δεν θα σφυριζότανε ποτέ τέτοιο πέναλτυ.

Griniaris είπε...

Τον αγωνα παρακολουθησαν μερικες χιλιαδες φιλαθλων γιατι πραγματικα καθε Πανιωνιος που βρεθηκε χθες στο γηπεδο αξιζε για χιλιους.Κατω απο αντιξοες συνθηκες που δημιουργησε γνωστος ιντερνιστας,αντεξαμε και ανταμοιφθηκαμε.Χατ τρικ και γκολ απο φαουλ του Μποσκο,με οτι μπορει να σημαινει αυτο για τη συνεχεια.

Πολυ καλη εμφανιση του Κουρντι αλλα δεν νομιζω οτι θα παρει ευκαιριες.Κατα διαστηματα ειδαμε κσλους συνδυασμους αλλα για να εχουν αποτελεσμα θελουν και αναλογους παικτες.Ισως ηταν νωρις αλλα ο Βαρο δεν εδειξε τιποτα πσιζοντας και στην καλη του πλευρα.Ο Ριερα θελει δικη του μπαλα και ο Βαζ Τε εκνευρισε αρκετα οχι τοσο με τις κακες του ενεργειες αλλα με το υφακι που ειχε...

amanAM είπε...

O Βαζ Τε όντως έχει ένα περίεργο στυλάκι, αλλά εκεί που εκνεύρισε τους πάντες, ήταν όταν έγινε κάποιο φάουλ, άφησε (σωστά) ο Δαλούκας το πλεονέκτημα υπερ μας, η μπάλα έφτασε στα πόδια του ΒαζΤε που ήταν μόνος του από αριστερά, κι αντί να τρέξει προς την εστία, την κλώτσησε εκνευρισμένος στα ουράνια.

Ο Κούρντι καλός.

Ο Ριέρα σαφώς ανέτοιμος, και υπερβολικά ατομιστής και φλύαρος.

Griniaris είπε...

Δυστυχως Αντωνη,ηταν καθαρο πεναλτι.Και λεω δυστυχως γιατι αποδειχθηκε ακομη μια φορα οτι ο Ομο δεν κανει για αυτη τη θεση.Απεναντι σε ενα σεντερ φορ που δυσκολα εδω θα επαιζε στη β εθνικη,καταφερε να χαρισει πεναλτι σε ασχετη φαση και να γλιτωσει μια-δυο κιτρινες σε τραβηγματα φανελας.Ειναι σιγουρο οτι σε κανονικο αγωνα θα ειχε αποβληθει...

Costix είπε...

Καλημερα, μπουμπουκια μου !!

Ναι, Αντωνακη, εγω ημουν, εκει ειναι η θεση μου. Δυστυχως δεν ακουσα την αγριοφωναρα σου η δεν το καταλαβα οτι απευθυνοταν σε μενα.

Τα γκολ εδω σε βιντεο

http://www.sport-fm.gr/article/290992

Το πεναλτυ του Ομο καθαροτατο.

Ο Μποσκο μεσα σε ολες τις φασεις, εξαιρετικος. Στο πρωτο γκολ κατεβαζει τη μπαλα ο γουνδουλας και χανει το κοντρολ, αποκρουει ο αμυντικος, πανω ομως στον Μποσκο, που εκτελει αυτοματα και χωρις δευτερη σκεψη.

Ο Ριερα φλυαρος και οχι ουσιαστικος, θελει νομιζω να του τραβηξει το αυτακι ο Στορε.

Ο Φανουρης, ο γνωστος φανουρης με πολυ παθος ομως εχθες.

Ο Βαζ Τε εδειξε πολυ καλα στοιχεια και ειδικα στο β' ημιχρονο που του αλλαξε θεση και τον εβαλε αριστερα και Φανουρη δεξια. Οντως πιστευω οτι αν τον κρατησουνε τα γονατα, θα δουμε ωραια μπαλα μ' αυτο το παιδι.

Κουρντι & Οκπακο ανετοι και ουσιαστικοι, με εξεπληξαν και ειδικα ο Κουρντι.

Ο Βαρο ολιγον βαρυς αλλα λογικο ειναι, αφου δεν εχει κανει καθολου προετοιμασια με την ομαδα, μου αρεσε που και αυτος εκανε προωθησεις στην επιθεση και απο σεντρα του βγηκε και το πρωτο γκολ. Στο δευτερο ημιχρονο πρεπει να κουραστηκε, θελει παιχνιδια αλλα φαινεται σοβαρος αμυντικος ο Γαλλος.

Για μεν η μεγαλυτερη εκπληξη ηταν ο Φουνκουαγιο, εξαιρετικος και στα αμυντικα του καθηκοντα, αλλα και με συνεχεις προωθησεις, ειδικα στο β' ημιχονο με τον Βαζ Τε συνδυαζοντουσαν εξαιρετικα. Εχει ταχυτητα, δυναμη και τεχνικη. Του λειπει βεβαια λιγο μποι, αλλα δεν μπορεις να τα εχεις ολα.

Ο Ομο, ο γνωστος Ομο με τα καλα του και τα κακα του. Δεν καταλαβαινω γιατι δεν χρησιμοποιησε καθολου Γιονσον, Κοντοε & Τσοτσα, μηπως συμβαινει κατι ???

Ο Λατκα αρχοντας των αιθερων, καθαρισε ολες τις φασεις στον αερα και μαλιστα εκανε και αρκετες προωθησεις.

Ο Μπελτις δεν απειληθηκε ιδιαιτερα, εκανε σωστες εξοδους, οπου χρειαστηκε καθαρισε τις φασεις (πλην του πεναλτυ βεβαια, που επεσε αναποδα).

Κουκετς αλλαγη και λιγα πραγματα, εχανε ευκολα τη μπαλα και φαινεται οτι κολησε φλυαρια απο τον Σιτο.
Κολοβος με πολυ βταλεντο, αν παρει παιχνιδια θα εχει λαμπρο μελλον.

Ο Μπαγκσμπο ηταν στο γηπεδο και παρακολουθησε τον αγωνα.

Οσο για τους φιλους που διαμαρτυρονται για τις ψηλες τιμες των εισητηριων, πιστευω οτι αυτο το κανει επιτηδες η ΠΑΕ για να υποχρεωσει τους φιλαθλους να παρουν περισσοτερα διαρκειας.

Costix είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Costix είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Costix είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Katrinos είπε...

@costix
Καλά βρε αγοράκι μου , τον Αντώνη δεν τον άκουγες , τρείς άνθρωποι σου φωνάζαμε απο δίπλα και εσύ τπτς. Μάλλον είχες εκστασιαστεί απο το χατ τρικ του Μπόσκο.

Το παρόν έδωσε και ο κύριος Μπάσμπο, το Jim δεν είδα , εκτός αν ήταν το καινούργιο παλικάρι που μοίραζε καφέδες,τσιπς, αναψυκτικά, διότι ήταν γνωστή φυσιογνωμία.....

Costix είπε...

Σορρυ, καποια μαλακια εκανα. Συνεχιζω.
Συμφωνω με τον Αμαναμ, η ομαδα πρεσαρε, ετρεξε, βγηκαν αυτοματισμοι και passing-game, η μπαλα κατω, εκανε ευκαιριες, το ροστερ εχει λυσεις, ισως η καλυτερη μας μεταγραφη ο Στορε !!

Βεβαια δεν ηταν οι αντιπαλοι και καμμια συπερ-ομαδα, δεν παυουν ομως να ειναι περυσινοι πρωταθλητες Αλβανιας, και αν μη τι αλλο, δεν ειναι χειροτεροι ας πουμε του γαυρου βολου.

Εγω παντως εφυγα χθες αισιοδοξος απο το γηπεδο.

Costix είπε...

@Κατρινος,
που να παρω χαμπαρι γερος ανθρωπος ??
και τα φορητα γιατι τα εχετε ???

IWN1998 είπε...

Μια παρατήρηση για τον Πάτρικ. Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι ξέρει μπάλα, απλά όταν προωθείται δεν έχει και λόγω σωματικών προσόντων τις γρήγορες επιστροφές. Και αυτό είναι αχίλλειος πτέρνα για μια ομάδα. Και μπορεί η αδυναμία του χθεσινού αντιπάλου να μην το ανέδειξε πλήρως το πρόβλημα αλλά είναι εκεί και μας περιμένει εκτός και αν ο προπονητής βάλει το Βαρό στη θέση αυτή ή υπάρχει καλύτερη αλληλοκάλυψη από τα κεντρικά μπακ.

Για το Βαρό, κατ' ανάγκη έπαιξε και καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια σαν αριστερός μπακ. Δεξιοπόδαρος είναι ο άνθρωπος και έχει παίξει αρκετά χρόνια στην καρριέρα του δεξιά.

Τέλος για τις καλές κριτικές για τον Οκπάκο, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Για μένα μπροστά στον Οκπάκο, ο Πούπο είναι Μέσι.

lefterix είπε...

Είστε άδικοι με εκειονά το Βαρό, γιά δεξί μπακ είναι σούπερ οεο! (κοντός ψαλός αλληλουϊα!!!)
Πολύ σωστές τοποθετήσεις γιά νομιστερ-φουγκουάγιο, θα τρίβετε τα μάτια σας σε λίγο καιρό...
Εκειουσές τους καπακάκο, Φριέρα, τι να πώ...
Πολύ λίγος ο Κούρντης...
Ο Όμος καλός στα καθήκοντα του Κόυμο (ρε μπάς κι εκεί καθιερωθεί και βγάλουμε κανα φράγκο;), αλλά οι γκέλες ενός μπάκ είναι μισό γκόλ...
Διαφωνώ γιά Μπέλιτς, δεν έκανε ούτε μία έξοδο, δεν κάνει....
Σάμαρης εξελίξιμος, αν και βλέπω ότι σπρώχνεται...
Βαζ Τε άστοχος πιό πολύ και από τον Αποσπόρη...
Μπόσκο μόνο γιά κάτι τέτοια παιχνίδια κάνει (του χρόνου άμα παίσουμε Β' να τον κρατήσουμε!!!)...
Και τα λιμά, για πρωταθλητισμό στη Β' σούπερ είναι....

Ο μέγας παίχταράς που ακόμα αντέχει τα βρισίματα είναι ο Μεγιστάνας Φανούρης....

br fun_atic είπε...

Τα φορητά τα έχουν για να λαμβάνουν mms!!

br fun_atic είπε...

Λευτεράκο εσένα σκεφτόμουν.ειμαι σε ένα beach bar που έχει υψώσει αναρχική σημαία και πριν από ώρα έπαιζε κρητικά

Costix είπε...

@brfun
γρηγορα ονομα/διευθυνση και λοιπα στοιχεια του beach bar !!!!

Costix είπε...

@Lefterix
Βρε κοπελι, που τον ειδες τον Σαμαρη, μωρε ???
Μαλλον τον Κουρντι εννοεις, που επαιξε ολο τον αγωνα (αμντικο χαφ).
Η τον Κολοβο, που ηταν η αλλαγη του Φανουρη.

br fun_atic είπε...

Για την ακρίβεια είναι καντίνα κρεπερι μπαράκι.Κρυονέρι (λιμανάκι) ακράτα.θέλεις φωτό με mms;σε ένα τοίχο εκεί γράφει και πανιωνάρα.το διεγραψαν βέβαια κάτι κοτόπουλα.

br fun_atic είπε...

@costix
Ετοιμάζομαι να σκοράρω μια σταυλίσια στο δερβενάκι!!!

lefterix είπε...

Έχεις δίκιο Κωστάκη μου, εκ παραδρομής έγραψα Σάμαρης αντί Κολοβός...
Εν κατακλέιδι η άποψή μου είναι ότι:
Ευτυχώς που ο Στόρε δείχνει πολύ αξιόλογα δείγματα δουλειάς, γιατί το ρόστερ είναι γιά τα μπάζα...
Όσοι παίτες αξίζουν, ή βαριούνται ή δεν μπορούν, οι υπόλοιποι είναι γιά κανα Θρίαμβο...

Costix είπε...

@brfun
σκοραρα και εγω μερικες εκει φετος. τα παλουκαρια που εχουνε την ταβερνα (5-6 αδελφια) ειναι ολοι ποδοσφαιροφιλοι, παραγοντες και παικτες της τοπικης ομαδας κλπ.
κανουνε και φοβερα πανηγυρια (σωτηρα 5/6 αυγουστου και 15αυγουστο) με ζαζοπουλο, κωστοπουλο, χαρα βερα κλπ.
πιτα εφαγες ???

br fun_atic είπε...

Όχι.αλλά εφαγα λουκάνικο.

br fun_atic είπε...

Την άνοιξη είχα πετύχει σε τραπέζι τον παναιγίαλειο

Costix είπε...

Δεν συμφωνω με τα ''βελη'' του Μακη κατα του Στορε (τον οποιο και θεωρω την καλυτερη μας ''μεταγραφη'' φετος), ομως και εμενα με προβληματισε η συμμετοχη για 84 έπτα του Οκπακο (σημειωτεον εμενα μου αφησε καλες εντυπωσεις) και η πληρης αποχη του Τσοτσα απο το παιχνιδι (δεν τον ειδα καθολου και προφανως δεν ητν καν στην αποστολη). Μηπως συμβαινει κατι ???
Αυτη τη στιγμη το ροστερ μας αποτελειται απο 28 παιχτες, συν τον Δανο, τον Οκπακο και τον Σκουρτη (εφοσον παρει την Ελληνικη υπηκοοτητα) μιλαμε για 31 παιχτες.
Good old days, δηλαδη...
Και ενα τελευταιο. Μηπως, μετα την πετυχημενη τοποθετηση του Μποσκο στην φυσικη του θεση με καλο αποτελεσμα, ηρθε και η ωρα για ολους τους ενδεκαδατους να γινει το ιδιο ??? Μανιατης δεξι μπακ, Κουμο αμυντικο χαφ κλπ.
Αντε, μπας και δουμε λιγο μπαλιτσα, ρε παιδια !!!
Μας φαγανε τα πειραματα.

br fun_atic είπε...

Το ότι όλοι αυτοί οι Αφρικανοί δεν αναφέρονται στο ρόστερ, δε σημαίνει ότι δεν υπολογίζονται από την ομάδα. Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση, όλοι αυτοί οι παίκτες να έχουν δοθεί σε άλλες ομάδες για να ψηθούν ή απλά για να περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για να ενταχθούν.Η ευκαιρία αυτή μπορεί να είναι η ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής συμφωνίας ή η εκκένωση θέσης ξένου.

Κι εγώ πιστεύω ότι αν έχουμε κάτι καλό αυτή τη χρονιά είναι ο προπονητής. Μακάρι ο άνθρωπος να είχε καλύτερο υλικό.Από τα λίγα που έχω δει και που τον έχω γνωρίσει, θεωρώ ότι ο Στόρε μπορεί να γίνει ο νέος Λίνεν. Αρκεί να μην επαναλάβει τα λάθη του Γερμανού. Μάλλον όμως τα επαναλαμβάνει.Στον Σουηδό άλλωστε έχουμε εναποθέσει όλες μας τις ελπίδες. Και αν η ομάδα ρολάρει, θα είναι αποκλειστικά δικό του έργο. Για να μην πω κατόρθωμα.

Bertheway είπε...

Ακούστε και κάτι που έμαθα για να δείτε πόσο καλοί ήταν οι παίχτες που έφερε ο Κιντής να δοκιμαστούν.Ένας νεαρός Αφρικάνος που ακούει στο όνομα Σόνυ αφού δεν έπεισε τον Στόρε πήγε το ΣΚ που μας πέρασε να δοκιμαστεί στην ομάδα της Βουλιαγμένης.Η ομάδα της Βουλιαγμένης αγωνίζεται στην Γ' κατηφορία της ΕΠΣΑΝΑ δηλαδη στην τελευταία ερασιτεχνική κατηγορία που υπάρχει.Αντε και σε λίγο καιρό θα φέρνουμε και παίχτες από το ανεξάρτητο του Αγ.Κοσμά.

br fun_atic είπε...

Μήπως οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι αποτελούν το "καταφύγιο" που έψαχνε ο κ. Κιντής, για να κρύβει τους Αφρικανούς; Δεν είναι περίεργο που αποδεικνύεται για πρώτη φορά ότι οι Αφρικανοί που δεν αποκτούνται δεν φεύγουν αλλά μένουν στην Ελλάδα;

br fun_atic είπε...

Από τη sporday: Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Μπόσκο Μπάλαμπαν μετά το τέλος του φιλικού αγώνα του Πανιώνιου με την Ντιναμό Τιράνων (3-1).

Ο Κροάτης επιθετικός πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ με την κυανέρυθρη φανέλα -έστω και σε φιλικό- και ήταν τόσο χαρούμενος, που μετά το τέλος της αναμέτρησης, πήρε αγκαλιά τα καινούργια του παπούτσια, τα καθάρισε και κάποια στιγμή τα φίλησε!

Να μην τα βγάλεις αγόρι μου. Μ' αυτά να βγάλεις τη χρονιά. Και το βράδυ ξέρεις. Κλείδωμα στο χρηματοκιβώτιο. Μην πάθουμε καμιά ζημιά και ψάχνουμε για εφάμιλλα παπούτσια.

Αυτό που η επιτυχία αποδίδεται στα παπούτσια μου θυμίζει την σταχτοπούτα. Ο σταχτοπούτος.

br fun_atic είπε...

υπάρχει και οπτικοποιημένη ανάρτηση για το θέμα!