Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Μαξίμ Παρτούς χωρίς δοκιμή; Οργανωθείτε!!!


Αργά το απόγευμα πληροφορηθήκαμε το ενδεχόμενο μεταγραφής του Μαξίμ Παρτούς στον Πανιώνιο. Το βιογραφικό του Γάλλου είναι γνωστό. Θα σταθούμε στο ότι είναι χαφ (κανείς δεν ξέρει όμως με σιγουριά αν είναι αριστερό, δεξί ή δημιουργικός μέσος), ότι είναι 20 ετών και ότι οι συμμετοχές του στην Παρί Σεν Ζερμέν μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού και συγκεκριμένα από τον αντίχειρα μέχρι και τον μέσο. Τυχαίο; Συμβολικό;

Το γιατί αποκτούμε έναν παίκτη σε θέση που δεν αντιμετωπίζουμε σημαντικό κενό είναι ένα θέμα. Το σημαντικό όμως είναι ο τρόπος απόκτησής του. Ένας τόσο νεαρός παίκτης, που προέρχεται από τεράστια αγωνιστική απραξία σε ομάδα υψηλού επιπέδου, δηλαδή που δεν μπορεί να βοηθήσει άμεσα, υπάρχει η πιθανότητα να αποκτηθεί χωρίς δοκιμή και χωρίς την έγκριση του Δανού εργοφυσιολόγου. Γιατί σιγά να μην προλάβει να αποφανθεί ο Γκουρού.

Ποιός ο λόγος λοιπόν που όλο το καλοκαίρι αναλωθήκαμε σε δοκιμές παικτών με τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά; Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε ότι ως πολύ νεαρός και ελεύθερος από την ΠΣΖ, λογικά θα μπορούσε εύκολα να βρει ποδοσφαιρική στέγη σε άλλη ομάδα του Σαμπιονά ή έστω της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας. Ή μήπως όχι;

Το ζήτημα είναι ότι στα επιθετικά χαφ βρίσκονται οι ακριβότερες μεταγραφές μας, οι παίκτες στους οποίους έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας είτε για αγωνιστική άνοδο είτε για συμφέρουσα πώληση. Τα ονόματά τους; Κούκετς (ακριβός), Χίκα (πανάκριβος), Κούμο (ακόμη πιο ακριβός), Βαζ Τε, Ρίσγκαρντ, Ριέρα και πολλοί άλλοι. Είναι τόσο αναμφισβήτητη η αξία του Γάλλου που θα καταφέρει να αποκαθηλώσει από την βασική ενδεκάδα κάποιον απ’ αυτούς; Ή μήπως την τελευταία ημέρα των μεταγραφών ψάχναμε απλά παίκτη πάγκου ή μια απλή εναλλακτική λύση στα αριστερά; Σε τέτοιο βαθμό έχουμε λύσει όλα τα άλλα μας προβλήματα;

Εκτός κι αν μιλάμε για δημιουργικό μέσο. Πόσο καλύτερος όμως μπορεί να είναι από τον πανάκριβο Κοιλιάρα ή τον Αναστασόπουλο; Ποιά η θέση πλέον του Κολοβού, ο οποίος έδειχνε να παίζει γερά στα πλάνα του Στόρε; Ζητώ συγνώμη για την παράθεση ονομάτων που αγωνίζονται σε κάθε θέση της μεσαίας γραμμής, αλλά είναι προφανές ότι δεν είναι ξεκάθαρη η θέση του Γάλλου.

Απόδειξη το σημερινό άρθρο του Τηλέμαχου Βαρβαρέσου στην sportday στο οποίο αναφέρει ότι: « …Σύμφωνα με τους Γάλλους δημοσιογράφους, η φυσική θέση του Παρτους είναι αριστερός χαφ! Πάντα κατ’ αυτούς, μπορεί να αγωνιστεί και στο δεξί άκρο της επίθεσης, αλλά και ως επιτελικός μέσος.». Αποφαίνονται δηλαδή για τη θέση ενός παίκτη που ουσιαστικά τον έχουν δει να αγωνίζεται 3 φορές στην πρώτη ομάδα!!! Εμείς πως συγκεντρώσαμε στοιχεία γι αυτόν; Που τον είδαμε να αγωνίζεται; Και κυρίως πότε; Γιατί απ’ ότι καταλαβαίνω ήταν θέμα απίστευτης τύχης να καταφέρεις να δεις αγωνιζόμενο τον Παρτούς σε αγώνα κανονικού πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση: Όταν μια ομάδα περιμένει τις μεταγραφές των ελεύθερων παικτών, προφανώς και ψάχνει το κελεπούρι. Κάποιον παίκτη μεγάλης εμπειρίας και αξίας, του οποίου το κασέ έχει πέσει και μπορεί να προσδώσει ποιότητα στην ομάδα που τον αποκτά. Έτσι ακριβώς αποκτήσαμε τους Ρεκόμπα και Εστογιανώφ. Στην τελευταία μέρα των μεταγραφών είχαμε εναποθέσει τις ελπίδες μας για την ενίσχυση της στις θέσεις που έχει ανάγκη, από παίκτες αξίας, όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί ο κος Κιντής. Θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τα μεσάνυχτα για να βεβαιωθούμε. Για την ώρα όμως φαίνεται ότι το κελεπούρι μας είναι ο Παρτούς. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πριν από δύο χρόνια περίπου, περιμέναμε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Σαμπόριο (1εκ ευρώ για το 50% - ποιός είσαι μεγάλε;) και τελικά αποκτήσαμε τον φαντομά Εκρά, ο οποίος αν δεν κάνω λάθος ακόμη βολοδέρνει.

Τελικά στον Πανιώνιο υπάρχει πλάνο; Έχει μείνει ένας λογικός άνθρωπος για να καταλάβει ότι όλα αυτά είναι παράλογα; Έχει μείνει κάποιος με αυτιά, ώστε να μπορεί να ακούσει τις ανησυχίες του κόσμου; Θέλουμε να κάνουμε ομάδα ή αποκτούμε απλά ελεύθερους παίκτες (μας κάνουν δεν μα κάνουν) με μόνο προσόντα την ηλικία και την πιθανότητα αόριστης μεταπωλητικής αξίας;

Είναι αδύνατον να κοιμάστε ήσυχοι με αυτές τις κινήσεις. Είναι ουτοπικό να πιστεύετε στην επιτυχία αυτού του υποτιθέμενου σχεδίου. Θα είναι θαύμα αν δεν κινδυνεύσουμε ή αν δεν χρειαστεί τον Δεκέμβριο να δαπανήσουμε τεράστια ποσά, εν μέσω πανικού, για να ενισχύσουμε την ομάδα. Θα είναι περίεργο αν δεν ξενερώσουν οι στυλοβάτες της ομάδας κι αν δεν αρχίσουν να ψάχνονται για μεταγραφή.

Αν τα καταφέρουμε, στήστε ένα άγαλμα του Στόρε στην πλατεία Ν. Σμύρνης, γιατί θα έχει καταφέρει το απίστευτο. Να βγει στην Ευρώπη (ή έστω να σωθεί) χωρίς σέντερ φορ, χωρίς αριστερό μπακ, χωρίς δεύτερο ποιοτικό σέντερ μπακ, χωρίς δημιουργικό μέσο και με μια ομάδα αποτελούμενη από Αφρικανούς, τραυματίες, ελάχιστους έμπειρους και μετρημένους παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα.

Φίλοι μου είπαν ότι ο κος Κιντής εμφανίστηκε στο γήπεδο με φουσκωτούς. Αυτό τουλάχιστον υποδηλώνει ότι έχει συναίσθηση των αντιδράσεων που μπορούν να φέρουν οι επιλογές του. Άρα μάλλον και ο ίδιος δεν έχει και μεγάλη εμπιστοσύνη στο περίφημο σχέδιό του. Πως συμβαδίζουν οι φουσκωτοί με τις διαρροές για 2η ή 3η θέση ή άνετη έξοδο στην Ευρώπη; Κρίμα που δεν σκέφτηκα να τον ρωτήσω.

12 σχόλια:

Griniaris είπε...

Πιθανόν να φοβάται ότι κάποιοι δεν θα αρκεστούν μόνο στο να τον βρίζουν μέχρι το Δεκέμβρη και θα του χαλάσουν την...μεταπωλητική του αξία.

Έστω ότι οι παίκτες αυτοί αγοράζονται ομοθυμαδόν προκειμένου κάποτε να αποφέρουν έσοδα.Η δική μου απορία είναι,πότε ακριβώς θα πάρουν ευκαιρίες και σε πόσα παιχνίδια ώστε να ανέβει η αξία τους,αν ανέβει;Μήπως τελικά καταλήξουμε κάποια στιγμή με 45-50 παίκτες πάλι(λόγω τριετών συμβολαίων) με τους 20 να πληρώνονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι;

br fun_atic είπε...

Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Για να βγεις στην Ευρώπη πρέπει να μαζέψεις περίπου 40 με 45 βαθμούς. Άρα περιμένεις αποτελέσματα από τον πρώτο γύρο.

Έστω ότι ως πρόεδρος της Π.Α.Ε είσαι απόλυτα βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν άμεσα. Πιστεύει ότι έχεις κάνει καλές μεταγραφές, η ομάδα είναι πλήρης και σε υποστηρίζει ο μεγαλομέτοχος.
Λογικά όλο αυτό το καλό κλίμα θα περνούσε και στον κόσμο.

Ερώτημα: Γιατί δεν έχεις το καλό κλίμα; Γιατί κυκλοφορείς με φουσκωτούς σε ένα γήπεδο που κανονικά θα έπρεπε να σε αποθεώνει; Μήπως τελικά δεν είσαι τόσο σίγουρος για την επιτυχία; Αν ναι τι κάθεσαι αγόρι μου γλυκό και μιλάς για 2 και 3η θέση;

Νομίζω ότι έχει μπει για τα καλά στο πετσί της Πανιώνιας διαφορετικότητας.

@griniaris
φήμες αναφέρουν ότι ο κ. Κιντής πληροφορήθηκε ότι θα αυξηθούν οι αλλαγές από 3 σε 10. Οπότε θα έχει όλο το χρόνο να αναδείξει την πραμάτεια.

br fun_atic είπε...

Αφιερωμένο.
http://www.youtube.com/watch?v=qy58uWupIfE

br fun_atic είπε...

Κάτι σημαντικό, είναι ότι τα δημοσιεύματα φέρουν τον Παρτούς να έρχεται στην Αθήνα για να "...μιλήσει με τον Στόρε"!!!

Ron Barceló είπε...

Όταν σταματήσουν να παίζουν Football Manager εις βάρος του Πανιώνιου, τότε θα κερδίσουν κ πάλι το σεβασμό του κόσμου που έχουν καταξενερώσει φέτος. Ως τότε, θα αντιμετωπίζονται με το...'χιούμορ' κ την ειρωνεία που τους αρμόζει.

Απορώ πραγματικά με τον Στόρε. Είτε είναι άλλος ένας κωλοτούμπας, είτε πραγματικά διαθέτει μαγικές ικανότητες, είτε απλά συγκρατεί κ αυτός τα νεύρα του μέχρι το τελικό ξέσπασμα..

Κύριοι, είμαστε λίγοι κ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, προβλέπω να μένουμε ακόμη πιο λίγοι στο τέλος με αυτά κ με κείνα.

br fun_atic είπε...

Νεαρός, δουλευταράς, φιλόδοξος, πεισματάρης, ψώνιο με τη δουλειά του. Πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει, προφανώς γιατί το έχει ξανακάνει.

Όταν έχεις έναν τέτοιο άνθρωπο, με χαρακτηριστικά που τις περισσότερες φορές είναι το ζητούμενο, τι κάνεις; Τον αφήνεις να βολοδέρνει ή του δίνεις υλικό με το οποίο μπορεί να κάνει δουλειά; Όχι οπωσδήποτε ακριβό υλικό. Τουλάχιστον όμως μια πλήρη και σε αρκετά μεγάλο βαθμό ισορροπημένη ομάδα.

Η παραίτηση ή οι αιχμές του Στόρε σε τι θα βοηθούσαν αυτή τη στιγμή; Απλά και μόνο θα εξέθετε τη διοίκηση.Θα προφύλαγε τον εαυτό του καθώς θα αποποιούνταν των ευθυνών του, ενώ θα επιβεβαίωνε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ως καθ' ύλην αρμόδιος ότι το καράβι πάει στα βράχια.Άρα θα μεγάλωνε η εσωστρέφεια.

Η αντίδραση αυτή ή ενδεχόμενη παραίτηση θα είχαν νόημα 1-2 μήνες πριν. Κατά την έναρξη της προετοιμασίας ή κατά την ατέρμονη υποβολή παικτών σε δοκιμές. Τώρα δεν έχει νόημα.

Οι παίκτες δεν αλλάζουν μέχρι τον Δεκέμβριο, τα κενά θα παραμείνουν και θα πρέπει να έρθει κάποιος άλλος προπονητής, που θα προσπαθήσει να κάνει τι; Και πότε;

Προσωπικά θα εκτιμήσω αν ο Στόρε δεν αφήσει την παραμικρή αιχμή, γιατί στα δικά μου μάτια θα φανεί ότι ενδιαφέρεται για την ομάδα και για τη δημόσια εικόνα της. Το τι κάνει σε ιδιωτικές συζητήσεις δεν μπορώ να το ξέρω. Το ότι όμως δεν μεγαλώνει τους κλυδωνισμούς, ίσως είναι ένα κέρδος για την παρούσα φάση.
Αυτό όμως έχει να κάνει μόνο με το κλίμα και όχι με το αγωνιστικό πρόσωπο, για το οποίο πρέπει άμεσα να βρει λύσεις.

τρελοπανιωνιος είπε...

παει και ο κοντοχρηστος !!!!! μα ποσους Ελληνες εχουμε τελικα ? 8 ?
http://www.transfermarkt.de/en/super-league/letztetransfers/wettbewerb_GR1.html

amanAM είπε...

H προσωπική μου εμπειρία από Σουηδούς, είναι πως είναι εργατικοί και φιλότιμοι άνθρωποι, δεν μιλάνε, δεν διαμαρτύρονται και κρατάνε τις υποσχέσεις τους.

Εάν ο Σουηδός έχει απελπιστεί, δεν θα το πει, θα κάνει ότι μπορεί, και θα φύγει όταν πάψει να δεσμεύεται από τον λόγο του.

Δεν πρόκειται ποτέ να κάνει παιχνίδια εις βάρος της ομάδας για να πιέσει για να τον διώξουν, αλλά θα προσπαθήσει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα με το υλικό που διαθέτει.

Εκτός κι αν δεν είναι τυπικός Σουηδός, ο Στόρε.

Μην περιμένετε αντιδράσεις ή δηλώσεις. Ο τυπικός Σουηδός θα κάνει ότι μπορεί, με ότι έχει.

Όταν θα έρθει η ώρα της ανανέωσης της παραμονής του, τότε θα βάλει τους όρους του για να συνεχίσει, και τι θα πρέπει να αλλάξει, αλλιώς όσα και να του δώσουν, δεν πρόκειται να μείνει ούτε λεπτό παραπάνω.

Ο Σουηδός είναι η μόνη μας ελπίδα. Η μόνες σωστές κινήσεις, αυτός και ο Μάχο.

king_ego είπε...

Άσχετο, η επίσημη φωτογράφηση της ομάς έγινε με τις πυτζάμες!

Griniaris είπε...

Ο Κοντοχρήστος μάλλον δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσουν και τα άλλα μεγάλα ταλέντα που μαζεύουμε.Ένα παιδί που αρχικά έδειξε ότι κάτι μπορεί να κάνει,αναλώθηκε να βοηθάει την εφηβική ομάδα και χάθηκε στη μαυρίλα των 20χρονων Αφρικανών.Χωρίς ευκαιρίες,χωρίς προσοχή, μάλλον περιμέναμε να ξυπνήσει ένα πρωί και να παίζει σαν τον Μέσι...

br fun_atic είπε...

Μείνετε ήσυχοι.τον κλείσαμε.τη μεταγραφή μπορεί να χαλάσει μόνο γεύμα στον κρητικό ή ο γιατρός.ο φωτεινός...

Griniaris είπε...

Ακούστε μέχρι που φτάνει η ξεφτίλα μας.Ο Παρτούς θα υπογράψει σήμερα αλλά επειδή είναι τελευταία μέρα,θα υποβληθεί σε εξετάσεις και αν δεν τις περάσει δεν θα ισχύσει το συμβόλαιο(από Φιτσαντωνάκη)...