Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Αφιερωμένο στον νέο μου φίλο.

Όταν συνάντησα για πρώτη φορά τον κο Κιντή, τον ρώτησα να μου πει την πυραμίδα ιεραρχίας του νέου διοικητικού μοντέλου. Ποιος δηλαδή θα έκανε τι, για ποιο πράγμα θα ευθύνονταν και σε ποιόν θα λογοδοτούσε.

Μέσες άκρες μου είπε πως: Ο ίδιος θα ήταν ο πρόεδρος, θα είχε την συνολική ευθύνη του εγχειρήματος και θα λογοδοτούσε στον μεγαλομέτοχο. Ο αμέσως σημαντικότερος παράγοντας θα ήταν ο προπονητής, ο οποίος θα λογοδοτούσε σε εκείνον και θα ήταν υπεύθυνος για το σύνολο των αγωνιστικών θεμάτων. Μεταγραφές, προετοιμασία, στελέχωση του αγωνιστικού τμήματος, πειθαρχία, τα πάντα. Μου είχε πει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι ο προπονητής θα ήταν υπεύθυνος ακόμη και για την ώρα που θα έπεφταν στο κρεβάτι τους οι παίκτες. Με λίγα λόγια θα ήταν το απόλυτο αφεντικό.

Υπήρχε βέβαια και ειδικός λόγος γι αυτό. Ο κος Κιντής μας δήλωσε ευθαρσώς ότι ο ίδιος είχε συνειδητοποιήσει ότι δεν ήξερε τίποτα για το ποδόσφαιρο. Μας είχε πει ότι θα προσλάμβανε νέο και φιλόδοξο προπονητή, ο οποίος θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο σχέδιο για την ανάπτυξη των ακαδημιών, την ανάδειξη ταλέντων και την μεταγραφή φθηνών και ταλαντούχων παικτών. Αμέσως μετά, απολύθηκε ο κος Παράσχος και προσλήφθηκε ο κος Στόρε. Όλοι πιστέψαμε ότι αυτός ήταν επιλογή του κου Κιντή. Ξεχάσαμε όμως ένα σημαντικό στοιχείο. Το όνομα του κου Στόρε είχε ακουστεί στον Πανιώνιο πριν να εμφανιστεί στο προσκήνιο ο κος Κιντής. Άρα ίσως και να μην ήταν αυτός ο εκλεκτός…

Το λάθος αυτό μας έκανε να παραβλέψουμε μια σειρά από σημαντικά στοιχεία. Αν και η νέα διοίκηση έχριζε ως τον απόλυτο κυρίαρχο στο αγωνιστικό κομμάτι τον νέο προπονητή, εντούτοις ο κος Στόρε: δεν έφερε μαζί του βοηθό, δεν έφερε συνεργάτες, δεν έφερε παίκτες. Βολικός ο Σουηδός; Για να δούμε. Παράλληλα εκδιώχθηκαν από την ομάδα παραδοσιακά στελέχη. Τυχαίο;

Το πρώτο διάστημα ο κος Στόρε παρακολουθούσε συστηματικά τους νεαρούς Έλληνες παίκτες με σκοπό να διαπιστώσει ποιοι έκαναν για την πρώτη ομάδα, ποιοι ήταν εξελίξιμοι, άρα ικανοί έστω για τη δεύτερη και ποιοι απλά δεν έκαναν. Μολονότι στην πρώτη προπόνηση είδαμε ένα τεράστιο ρόστερ, αποτελούμενο από νεαρούς ποδοσφαιριστές, εντούτοις σήμερα ελάχιστοι βρίσκονταν σοβαρά στα υπ’ όψιν, καθώς έχασαν τις ελπίδες αναβάθμισης, από τις ορδές νεαρών Αφρικανών που γέμισαν την ομάδα. Οι Αφρικανοί ήταν επιλογή του κου Στόρε; Σίγουρα όχι. Άλλωστε στη Σουηδία δεν είχε δώσει τέτοιο δείγμα γραφής. Άρα στην πραγματικότητα του αφαιρέθηκε και το δικαίωμα να αναδείξει παίκτες από τις ακαδημίες. Αφού λοιπόν ο κος Στόρε δεν είχε συνεργάτες, δεν έφερε παίκτες, δεν ανέδειξε παίκτες, ποιες είναι ακριβώς οι αρμοδιότητές του και ποιο το μερίδιο ευθύνης του;

Μέσα σε όλο αυτό το μυστήριο, μας προκύπτει και ο Δανός εργοφυσιολόγος, ο οποίος προτείνει, κόβει ή εγκρίνει παίκτες, μολονότι δεν έχει ανακοινωθεί ποτέ ως συνεργάτης από την Π.Α.Ε. Πως εξηγείται λοιπόν το γεγονός ότι έχουμε προπονητή που ευθύνεται για τα πάντα, χωρίς όμως να έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες και από την άλλη να έχουμε έναν ημιεπίσημο συνεργάτη, ο οποίος αμείβεται με εξωφρενικό ποσό και λαμβάνει αποφάσεις που δεν του αναλογούν, ενώ δεν αποτελεί επισήμως μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας; Σημαντικό ότι ο συνεργάτης αυτός βλέπει την ομάδα περιστασιακά!!! Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία!!!

Γιατί ο κος Μπάγκσμπο, εμφανίζεται παντού επισήμως ως εργοφυσιολόγος, αλλά εμείς τον έχουμε ανάγει σε γκουρού του ποδοσφαίρου; Μπορεί να μου αποδείξει κάποιος ότι στην Γιουβέντους, την Εθνική Δανίας ή όπου αλλού είχε δουλέψει επισήμως, έχαιρε τέτοιου σεβασμού; Αυτά ήταν τα καθήκοντά του κι εκεί; Με τίποτα. Γιατί σ' εμάς; Δικαιούται ο δικός μας βοηθός εργοφυσιολόγου να εργαστεί ως πρώτος προπονητής ή τεχνικός διευθυντής σε μία ομάδα πρώτης εθνικής άλλης χώρας; Όχι; Εμείς γιατί το δεχόμαστε;

Μετά λοιπόν από μερικούς μήνες και αφού συγκέντρωσα πληροφορίες και περίμενα τις κινήσεις όλων, θα προσπαθήσω να απαντήσω μόνος μου το ερώτημα που είχα θέσει στον κο Κιντή.

Γεώργιος Κιντής: Θεωρητικά έχει τη συνολική ευθύνη. Δεν ξέρει από ποδόσφαιρο, αλλά παρακολουθεί παίκτες. Δεν ξέρει από ποδόσφαιρο, αλλά κάνει τις επαφές με τις ομάδες. Αν δεν πετύχει ως προς το αγωνιστικό κομμάτι, κανείς δεν θα μπορεί να τον κατηγορήσει, απλά και μόνο επειδή ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν ξέρει το αντικείμενο. Αν αποτύχει ο υφιστάμενός του προπονητής, θα ευθύνεται; Όχι γιατί δεν ήταν επιλογή του. Ουσιαστικά λοιπόν, ευθύνεται μόνο ως προς τον Δανό, ο οποίος βέβαια δεν είναι επίσημος συνεργάτης. Σε τι θα ευθύνεται; Σίγουρα σ’ αυτό που ξέρει καλά. Στο οικονομικό σκέλος. Διαχειρίζεται ένα συγκεκριμένο μπάτζετ, το οπίο πρέπει να αξιοποιήσει χωρίς υπερβάσεις. Ο μεγαλομέτοχος έχει δηλώσει από την αρχή ότι μπορεί να συνεισφέρει μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ. Συνεπώς, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις φθηνές μεταγραφές και την απαλλαγή της ομάδας από τα μεγάλα συμβόλαια, θα πρέπει ο κος Κιντής να παρουσιάσει πλεόνασμα ή ισοσκελισμένο ισολογισμό. Αν όμως έχουμε υπέρβαση εξόδων, θα έχει αποτύχει και μάλιστα στο αντικείμενό του. Αυτό θα το ξέρουμε μέχρι τον Δεκέμβρη.

Γενς Μπάγκσμπο: Η υπέρτατη αρχή. Επειδή όμως η συγκεκριμένη υπέρτατη αρχή είναι αόρατη, είναι επί της ουσίας και ανεύθυνη.

Μίκαελ Στόρε. Υπεύθυνος για το αγωνιστικό κομμάτι, χωρίς όμως ουσιαστικές αρμοδιότητες. Τυπικά ευθύνεται για τα πάντα, ουσιαστικά όμως για τίποτα, γιατί τίποτα στην ομάδα δεν αποτελεί δική του επιλογή.

Κωνσταντίνος Τσακίρης. Ευθύνεται μόνο για την επιλογή των συνεργατών του. Είναι αυτός που θα πληρώσει το κρύσταλλο, μολονότι είναι ο μόνος που ματώνει οικονομικά. Γιατί; Γιατί κανείς άλλος δεν ευθύνεται για ΤΙΠΟΤΑ.

Τι έκανες λοιπόν Πρόεδρε; Πληρώνεις όλους αυτούς για να τ’ ακούς εσύ; Σου υπογράφω ότι το εγχείρημα θα αποτύχει. Και αυτή είναι η σειρά. Όσο ο Στόρε φέρνει καλά αποτελέσματα θα μένει στην ομάδα. Στην πρώτη στραβή ή το αργότερο μέχρι την 10η αγωνιστική θα φύγει. Γιατί; Γιατί θα είναι ο εύκολος στόχος. Αυτός που έχει φορτωθεί ευθύνες που δεν του αναλογούν. Μην περιμένεις από άλλον να αναλάβει ευθύνες. Θα σου παρουσιάσουν ως ιδανική λύση κάποιον γνωστό από τα παλιά, κάποιον με άρωμα Α.Ε.Κ, με γνώση της Ελληνικής πραγματικότητας και διαθέσιμο να δεχθεί όλο αυτό το σύστημα. Το πουλάκι όμως θα έχει πετάξει. Ο νέος προπονητής θα ανακαλύψει την Αμερική ,δηλαδή τα κενά της ομάδας, θα θελήσει να εφαρμόσει τη «δική του» αγωνιστική φιλοσοφία (τρομάρα του) και θα κληθείς εν μέσω πυρκαγιάς να καταβάλεις μεγάλα ποσά για να σωθεί η ομάδα. Ο προυπολογισμός θα πάει περίπατο βέβαια. Έτσι θα έχεις δώσει τα ίδια ή περισσότερα χρήματα για να καταλήξεις στα ίδια. Στην τρίτη στη σειρά αποτυχημένη σεζόν. Αν βέβαια έχεις καταφέρει να γλυτώσεις την ομάδα.Οι πιθανότητες να τα πάμε καλά είναι ελάχιστες. Αυτό θα οφείλεται στο πείσμα συγκεκριμένων παικτών (αν έχουν ακόμη) και στα αντανακλαστικά του Στόρε (αν τα δείξει).Αλλιώς μην περιμένεις. Άκου τον κόσμο. Σίγουρα θα στα λένε και οι δικοί σου άνθρωποι. Είναι αδύνατο να κάνουν όλοι μαζί λάθος. Θα κρατήσεις ότι αν και έχεις διορίσει επαγγελματική διοίκηση, η δημόσια εικόνα σου είναι στις λάσπες. Και μόνο αυτό αποδεικνύει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Ωραία στα είπα, έχω όμως να προτείνω λύσεις; Ναι. Στήριξε τον προπονητή. Είναι καλός και εργατικός. Δώστου πραγματικές αρμοδιότητες και αστον να δουλέψει όπως ξέρει. Αν νοιώσει ότι τον πιστεύουμε θα τα δώσει όλα. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει. Τον Δεκέμβρη αγόρασέ του τους παίκτες που θα σου πει εκείνος.Όχι πολλούς. Λίγους και άμεσα αξιοποιήσιμους.

Αν δεν θέλεις να αλλάξει το διοικητικό μοντέλο μέσα στη σεζόν (καλό θα ήταν να το έκανες), δώσε στον καθέναν τις αρμοδιότητες που του αναλογούν. Στον Κιντή το οικονομικό κομμάτι και μόνο. Στον Μπάγκσμπο το κομμάτι του αντικειμένου του και μόνο. Κοίτα να ξαναμαζέψεις στην ομάδα ανθρώπους που τους αγαπάς και σ’ αγαπούν. Ανθρώπους που τους έχεις εμπιστοσύνη. Αυτή τη στιγμή είσαι ΜΟΝΟΣ σου. Ανανέωσε το Δ.Σ με ανθρώπους κύρους. Βγες στον κόσμο και ζήτα βοήθεια. Σε πιστεύουν και θα το κάνουν, αρκεί να δουν ότι υπάρχει πραγματική διάθεση. Είμαστε εδώ και να στηρίξουμε την ομάδα. Αρκεί να το ζητήσεις ΕΣΥ. Αρκεί να μπεις πρώτος.

Αγαπητέ Μίκαελ: Είσαι καλός προπονητής. Ως προϊστάμενος του αγωνιστικού τμήματος, οφείλεις να επιβάλεις τους όρους σου. Θέλουμε να δούμε τη δική σου δουλειά και όχι του κ. Κιντή και Μπάγκσμπο. Θέλουμε ομάδα. Δεν θέλουμε να ικανοποιήσουμε τους εγωισμούς και τις ματαιοδοξίες ανθρώπων που δεν μας εκτιμούν. Αν πιστεύεις ότι προπονητής είναι ο απλός υπάλληλος, τότε δεν κάνεις για τη δουλειά. Μην εκθέσεις δημόσια τη διοίκηση. Διεκδίκησε όμως με σθένος τις αρμοδιότητες που σου αναλογούν. Δείξε μας τη δουλειά σου. Διαπίστωσε αν σε εκτιμούν ή όχι. Δεν σε θέλουμε παρατηρητή ή διεκπεραιωτή αλλά πρωταγωνιστή. Να μην ξεχνάς. Πιθανότατα κάποιοι δεν σε θέλουν ή σε θεωρούν τον ο εύκολος στόχος. Μην κάθεσαι απαθής. Ο κόσμος σε πιστεύει και αυτή ίσως είναι η μεγάλη σου επαγγελματική ευκαιρία. Όσο κρατάς αυτή τη στάση θα είσαι ο εύκολος στόχος και ΔΕΝ θα έχεις καταφέρει να προστατεύσεις τον κόπο σου. Θα είναι κρίμα.

Δημοσιογράφοι: Αφήστε τις διαλέξεις στον τυροπιτά και πάρτε δημόσια θέση στα έντυπά σας. Οφείλετε να πείτε δημόσια τη γνώμη σας.

Η ομάδα μπορεί να πάει καλά. Αρκεί να ξαναθυμηθούμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. Ποιο ποδόσφαιρο μας αρέσει να βλέπουμε. Ποιους θέλουμε να κρατούν τις τύχες του συλλόγου. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε προσανατολισμό. Πάμε στα τυφλά. Ξυπνήστε!


36 σχόλια:

Katrinos είπε...

Επειδή πάντα και παντού, σε όλες τις καταστάσεις υπάρχει κάποιος που ωφελείται οικονομικά, μπορεί κάποιος να μας πει ποιός και πόσο?

Υπάρχει ένα πολύ σοφό ρητό που λέει ότι εαν βρεις που είναι τα λεφτά έχεις βρεί και τη λύση του προβλήματος......

και συμπληρώνω εγώ , ότι ακόμα και στην ανικανότητα υπάρχει δόλος.

Costix είπε...

φιλε brfun, εξαιρετικο post. προσυπογραφω.
μια μικρη διορθωση κανε.
προτελευταια παραγραφος (αγαπητε Μικαελ), 3 γραμμη, μαλλον εννοεις
''Κιντη και Μπαγκσμπο'' αντι για
''ΚΙντη και Στορε''.

br fun_atic είπε...

Άμεσος δόλος: όταν επιθυμείς να κάνεις ζημιά.
Ενδεχόμενος δόλος: Θέλεις να κάνεις ζημιά, αλλά όχι αυτή ακριβώς που γίνεται.
Ενσυνείδητη αμέλεια. Όταν καταλαβαίνεις ότι από τη συμπεριφορά σου μπορεί να προκύψει ζημιά, συνεχίζεις όμως αποδεχόμενος το ενδεχόμενο.
Ασυνείδητη αμέλεια. Ούτε που σου περνάει από το μυαλό πόσο καραγκιόζης είσαι και τι ζημιά μπορεί να πτροκαλέσεις. Εκεί δεν φταις εσύ. Φταίνε όσοι σε ξέρουν και σε αφήνουν να κυκλοφορείς ελεύθερα.
Διαλέγεις και παίρνεις.

@costix Που είναι το λάθος; Δεν το εντοπίζω...

br fun_atic είπε...

το βρήκα. Ευχαριστώ!

zamis είπε...

Υπαρχει και η Μ.Α.(Μονιμη Αφασια)

Katrinos είπε...

@BR , δεν με έπιασες .

Μας λείπει , το ποιός ακριβώς είναι ο στόχος....

Εαν πάντως έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σε αυτά που γράφεις, θα έλεγα , Ενσυνείδητη αμέλεια με μπόλικη δόση μαλακίας.

Αλλά επιμένω , κάτι δεν έχουμε καταλάβει απο όλη την ιστορία.


Look for the money my friends ....

Katrinos είπε...

Μίκαελ Στόρε Πανιώνιος): Ήττα στην Ξάνθη λογικά σημαίνει και τέλος από τον Πανιώνιο. Πρέπει να έχει φύγει και να μην το ξέρει...

Costix είπε...

Ο Δαλουκας παλι εγραψε μεσα στου Χαριλαου...

@Katrinos
Ωραιο θεμα για συζητηση σε Παγκοσμιο !!

br fun_atic είπε...

Εκτός κι αν είναι μάγκας.η ενδεκάδα που γουστάρει, με το σύστημα που γουστάρει.όσο κερδίζει θα έχει μαζί του τον κόσμο.εκεί δεν τον πειράζει κανείς.αν χάσει,τουλάχιστον θα το έχει χαρεί

tsines είπε...

πιστεύω ότι πρέπει να προφυλάξουμε το τσακ απο την αποτυχία γιατί πάλι αυτός θα πληρώσει στο τέλος τα λάθη άλλων!
ο Τσακ είναι κεφάλαιο για το σύλλογο αλλά και ο ΜΟΝΟΣ που μπορεί να κάνει το κόσμο να δείξει υπομονή, πίστη και συμπαράσταση...δεν πρέπει να αφήσουμε την ομάδα να αυτοδιαλυθεί

br fun_atic είπε...

άκου τώρα πλάκα

Πιθανό σενάριο.
Ο Τσακίρης, πιστεύει τον Κιντή που με τη σειρά του πιστεύει τον Μπάγκσμπο που κι αυτός λογικά κάποιον πιστεύει.

Αν αυτός ο κάποιος κάνει λάθος, εκθέτει θεωρητικά τον Μπάγκσμπο (όχι ουσιαστικά γιατί δεν είναι επίσημος συνεργάτης),ο οποίος με τη σειρά του εκθέτει τον Κιντή και τον Στόρε. Ο Κιντής τη γλιτώνει γιατί έχει την συνολική ευθύνη και δεν ξέρει από ποδόσφαιρο, άρα την πληρώνει ο Στόρε, ο οποίος όμως πάντα μπορεί να σου πει ότι δεν έχει επιλέξει τίποτα και κανέναν. Όλοι αυτοί λοιπόν εκθέτουν τον Τσακίρη, ο οποίος τους επέλεξε. Άρα πληρώνει εκατομμύρια και τρώει και την αγελαδίτσα.

Μέχρι πέρσι όμως ο προπονητής ήταν προπονητής, ο γυμναστής γυμναστής, ο τεχνικός διευθυντής τεχνικός διευθυντής και η γραμματέας γραμματέας και όχι γενικός αρχηγός.

Φέτος όμως ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν, στο twilight zone, όπου κανείς δεν έχει ευθύνες,όλοι κάνουν κάτι διαφορετικό από το αντικείμενό τους και τελικά για όλα φταίει ο Τσακίρης.

Αν ο μεγαλομέτοχος δεν μπορεί να καταλάβει αυτό το τόσο απλό, είναι άξιος της μοίρας του.

br fun_atic είπε...

Πόσο πιο νιανιά πρέπει να του το κάνουμε, ότι θα πληρώσει με χρήματα και χλεύη τα λάθη (την αδιαφορία, την απειρία, τους εγωισμούς, τα καπρίτσια και τις χαζομάρες) των άλλων;;;

Εγώ φίλε είμαι ένας απλός μπλόγκερ. Δεν είμαι παράγοντας ποδοσφαίρου. Αν θέλει ο Τσακ ας σηκώσει το τηλέφωνο και ας πάρει πέντε ανθρώπους που τους έχει ή τους είχε εμπιστοσύνη.

Αν βρεθεί έστω και ένας να του πει ότι αυτό που ζούμε έχει σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας (και γίνει) τότε θα κλείσω το μπλογκ μου. Θα έχει αποδειχθεί ότι δεν έχω κρίση, άρα δεν έχω δικαίωμα να ασχολούμαι με τα θέματα της ομάδας.

br fun_atic είπε...

Και πως να τον προστατεύσουμε;
Έστω ότι του άρεσε το σχέδιο. Το πίστεψε.
Δεν μπορεί να μην είδε ότι η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία χωρίς ολοκληρωμένο ρόστερ.
Δεν μπορεί να μην είδε ότι έχει τεράστια κενά.
Δεν μπορεί να μην είδε ότι δεν αποκτήθηκαν οι παίκτες αξίας.
Δεν μπορεί να μην είδε ότι η προετοιμασία ήταν ελλιπής.Δεν μπορεί να μην είδε ότι μετά από τόσες δοκιμές δεν βρήκαμε ούτε ένα λαβράκι.
Δεν μπορεί να μην είδε τα αποτελέσματα των φιλικών.Δεν μπορεί να μην διάβασε τα μπλογκ ή τις εφημερίδες.
Δεν μπορεί να μην άκουσε τα σχόλια του κόσμου.
Δεν μπορεί να μην κατάλαβε ότι κανείς δεν υποστηρίζει το σχέδιο.
Δεν μπορεί να μην άκουσε τις κοροϊδίες του Μπέου, του Αδαμίδι και του Μαρινάκη.

Τι άλλο περιμένει;;; Όλοι αυτοί κάνουν λάθος;;; Μα αυτοί δεν είναι που αγαπούν την ομάδα πέρα και πάνω απ' οτιδήποτε άλλο;

Πως να τον προστατεύσω λοιπόν; Να πω ότι δεν έχει καμία ευθύνη; Μα αν δεν λαμβάνει όλα αυτά τα μηνύματα, αντικειμενικά ευθύνεται και μάλιστα πολύ.

Ναι είναι κεφάλαιο για την ομάδα. Όσο όμως μπορεί να είναι ικανός ηγέτης. Όσο δηλαδή η κρίση του είναι σωστή, τα αντανακλαστικά του λειτουργούν και είναι ψηλά στη συνείδηση του κόσμου.

Γνώμη μου είναι ότι όσοι στην ομάδα τον αγαπούν, να του πουν τη γνώμη τους. Κι αν δεν τους ακούσει να παραιτηθούν μαζικά, μπας και ξυπνήσει.Καμιά φορά πρέπει να είσαι σκληρός μ' αυτούς που αγαπάς και σέβεσαι.

br fun_atic είπε...

Εκτός κι αν είναι σαν τον Χριστόδουλο, που δεν είχε καταλάβει επί 7 χρόνια ότι είχαμε χούντα, επειδή σπούδαζε...

IWN1998 είπε...

Αυτός που είπε ότι έχει τη συνολική ευθύνη, ξέρει ή δεν ξέρει από ποδόσφαιρο οφείλει ν' αναλάβει τις ευθύνες του ειδάλλως γίνεται γελοίος. Εκτός και αν δεν τον πειράζει να γίνεται γελοίος γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...

Όσο για το Στόρε, είναι ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΣ γιατί μπορεί να μην πρότεινε και έφερε ποδοσφαιριστές αλλά ενέκρινε και συναίνεσε. Συνεπώς είναι πλέον de facto το εύκολο θύμα.

Για τονκο Τσακίρη, ο Κιντής προς το παρόν είναι επιτυχημένος. Έφτιαξε την ομάδα χωρίς λεφτά κατ' ουσίαν, αφού μόνο τον Χίκα έχουμε πληρώσει 108.000 κατά τελευταίες πληροφορίες. Ίσως και το Ρίσγκαρντ αλλά πολύ αμφιβάλλω, γιατί όλα αμοιβαία κρατήθηκαν κρυφά σε αυτή τη μεταγραφή. Όλο ελεύθεροι. Έχει λοιπόν η ΠΑΕ ένα πλεόνασμα στη μεταγραφική περίοδο γύρω στο 1.5 εκατ. Ευρώ... Συνεπώς προς το παρόν ο κος Τσακίρης είναι περιχαρής.
Αυτό που μένει να δει είναι αν στοιχειωδώς τραβάει το πείραμα Κιντή.
Και ίσως μπορεί να τραβήξει...
Πολλοί, ακόμα και παλιότερα και σ' αυτό το blog,βγαίνουν και λένε πχ, γιατί είχαμε καλύτερου επιπέδου παίκτες στα καλά χρόνια Λίνεν;
Να θυμηθούμε κάτι Βάγκνερ και κάτι Μπερτέ; Ο Μαϊστόροβιτς ήταν καλύτερος από το Ρίσγκαρντ; Παίκτης Β' κατηγορίας ήταν;

Πολλά μπορούν να ειπωθούν και από τη μια και από την άλλη πλευρά. Θ' αποδειχτεί σύντομα η αλήθεια στο γήπεδο.

Αυτό που δεν μπορεί κανείς ν' αρνηθεί είναι ότι οι κινήσεις μας ήταν σπασμωδικές, μη βασισμένες σε συνέχεια στις αγωνιστικές ανάγκες της ομάδας και με βασικό κριτήριο το να πληρώσουμε ελάχιστα και να μας βγουν κελεπούρια.
Μένει να δούμε αν οι επιλογές κάποιου που δεν ξέρει το τόπι υπό την ανοχή αυτού που το ξέρει αλλά θεωρεί επαγγελματικό του ρόλο να φτιάξει ομάδα με ότι του δώσουν, βγει στο γήπεδο.

ΥΓ1: Τον Στόρε τον προσέλαβαν όχι γιατί είχε πάρει το νταμπλ με την ΑΙΚ αλλά γιατί είχε τη φήμη του δουλευταρά στις μικρές της ομάδες που τις έβγαζε πρωταθλήτριες και γιατί με την προηγούμενη ομάδα του πριν από την ΑΙΚ είχε έρθει στην μέση της κατάταξης με μια ομάδα με πιτσιρικάδες.

ΥΓ2: Μήπως κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει την τακτική του να κάνει στον κάθε τυχάρπαστο 3ετή συμβόλαια΄, αν είναι πραγματικά 3ετή.
Υποθέτω ότι το κάνουμε μη και μας βγει κελεπούρι για να μπορούμε να τον πουλήσουμε και μη φύγει ελεύθερος. Αν δεν μας βγει όμως κελεπούρι αλλά παλτό; Τι γίνεται; Το φορτωνόμαστε 3 χρόνια ή προσπαθούμε με οικονομική επιβάρυνση να του διακόψουμε το συμβόλαιο;
Δεν θα ήταν πιο σωστα πχ 1+2 χρόνια συμβόλαια με μονομερές δικαίωμα ανανέωσης στο χρόνο πάνω από τον Πανιώνιο; Δεν μας μκάνεις φίθλε, φύγε...Εκτός και αν είναι τέτοια τελικά τα 3ετή συμβόλαια και δεν το ξέρουμε.

IWN1998 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
IWN1998 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
br fun_atic είπε...

Υποθέσεις ότι υπάρχει πλεόνασμα.υπάρχει;;;για τον χικα πχ τόσα δώσαμε στην ομάδα του.πόσο στοίχισε όμως συνολικά;

amanAM είπε...

Στην Αθλέτικο Μπιλμπάο παίζει ένας πιτσιρικάς Ισπανός, ονόματι Μουνια-ίν. Μουνιά μέσα δηλαδή.

Μαζί με τον Παρτούζ, θα γράφανε ιστορία στα Ελληνικά γήπεδα. Ας το σκεφτούν οι υπεύθυνοι...

Υπεύθυνοι? Τι λέω τώρα!
Ά ρε Τσακίρη, πως γίνεται να κοιμάσαι τόσο πολύ με τα τσαρούχια?

Ότι κάποιοι σε κοροϊδεύουν, αυτό είναι βέβαιο. Σε πείσανε τόσες φορές για διάφορα, αλλά μυαλό δεν έβαλες... Εντάξει, έχεις λεφτά για πέταμα, είναι κρίμα όμως να τα πετάς έτσι.

br fun_atic είπε...

Είναι βαρετό να του επισημαίνουμε για χρόνια τα ίδια ακριβώς λάθη,επαναλαμβάνοντας πόσο πολύ τον στηρίζουμε.δεν τρέχει και κάτι σπουδαίο.μιλάμε για ποδόσφαιρο,το οποίο,σε νορμαλ καταστάσεις,πρέπει να σε απασχολεί μερικές ώρες μια ημέρα της εβδομάδας.ας προβληματιστεί ο ίδιος που δίνει σε μία χρόνια για ένα χομπυ,όσα δεν φαντάζεται ο μέσος άνθρωπος ότι θα βγάλει σε μιά ζωή.άντε γιατί παράγινε η κλάψα.

amanAM είπε...

Το πιο αστείο, είναι πως ο Τσακίρης έχει χάσει τόσο πολύ την επαφή με την πραγματικότητα, που θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω κριτικής, διότι βάζει τα λεφτά του, ενώ εμείς το πολύ πολύ να αγοράσουμε ένα εισιτήριο.

Μοιάζει με κάτι εστιάτορες στο αγγλικό "Εφιάλτης στην Κουζίνα" που έχουν ρίξει πολλά λεφτά στην διακόσμηση, έχουν προσλάβει λάθος σεφ, λάθος σερβιτόρους, το μενού τους είναι για τα μπάζα, και... θυμώνουν με τους πελάτες που δεν είναι ευχαριστημένοι και δεν πατάνε στο μαγαζί τους!

Και παρόλο που οι ίδιοι καλούνε τον Ράμσεϊ (τον Άγγλο Μποτρίνι), αναγνωρίζοντας προφανώς ότι χρειάζονται βοήθεια, μόλις τους κάνει κριτική ο Ράμσεϊ, θυμώνουν με την κριτική.

Ρε γελοίε (εστιάτορα, κλπ), ο πελάτης έχει πάντα δίκιο! Ξεκαβάλα!!! Φτιάξε το μενού, βάλε την κουζίνα να δουλέψει σωστά, φτιάξε ένα σωστό περιβάλλον, και ο πελάτης θα στο γεμίσει το μαγαζί.

Όπως το γεμίζαμε κι εμείς επί Λίνεν. Και εάν συνεχίζαμε σε σωστό δρόμο, θα ήταν πάντα γεμάτο τώρα πια.

Κάποιοι κλέβανε? Δημιούργησαν μαύρες τρύπες? Καλά έκανες και τους απομάκρυνες. Και μετά τι έκανες? Έφτιαξες ένα φάστ φούντ για φτωχούς μετανάστες? Ούτε αυτό το έκανες σωστά, διότι δεν το έκανες ελκυστικό ούτε γι αυτούς.

Θέλετε να μαζέψετε τέτοιο κόσμο στην Ν Σμύρνη? Είναι απλό:

Παραχωρήστε το γήπεδο στους μουσουλμάνους, να κάνουν εκεί τις προσευχές και τις τελετές τους!!! Με μοναδικό αντάλλαγμα, να αγοράσουν διαρκείας, σε προνομιούχα τιμή. Έτσι θα μιλήσετε στην ψυχή τους. Είναι τόσο απλό.

Εμάς, έτσι κι αλλιώς μας έχετε γραμμένους.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Ρε Αμαναμ, έχεις τρελλαθεί τελείως;
Τί τού βάζεις ιδέες;

br fun_atic είπε...

Συγνώμη, αλλά λόγω κακού προηγούμενου, δεν πρόκειται να οπτικοποιήσω την ιδέα του ΑΜΑΝΑΜ.
Άσε καλύτερα.

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Τόσον καιρό τώρα σπάμε το κεφάλι μας να αιτιολογήσουμε τα ανεξήγητα, να καταλάβουμε γιατί όλα αυτά κ.λ.π. Τα αυτονόητα έχουν καταργηθεί και τα απλά έχουν γίνει περίπλοκα. Το συμπέρασμα είναι πολύ εύκολο τελικά. Όπως σημείωσε ο Κατρίνος ξανά, και το έχουμε επισημάνει και σε άλλα σχόλια, κάποιος/οι επωφελούνται : follow the money!

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Όντως, brfun... μήν κάνεις κάνα αστείο! τη βάψαμε.

br fun_atic είπε...

Εδώ βέβαια έχουμε ξεχάσει μια σοβαρή λεπτομέρεια. Σε ένα υποτιθέμενα επαγγελματικό περιβάλλον, προίσταται και αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη κάποιος που δηλώνει ευθαρσώς ότι ΔΕΝ γνωρίζει το αντικείμενο. Δηλαδή αν αύριο με διορίσουν διευθυντή στον Δημόκριτο και βγω και πω ότι στη φυσική ήμουν σκράπας, θα φταίω αν σκάσει ο αντιδραστήρας;

Όταν συμβαίνει αυτό, μπορείς εύκολα να καταλάβεις γιατί κανείς άλλος δεν κάνει αυτό που ξέρει αλλά κάτι άλλο.

Όταν όμως όλοι κάνουν κάτι άλλο από αυτό που γνωρίζουν, τότε δεν υπάρχει επαγγελματικό περιβάλλον. Άρα δεν υπάρχει λόγος να τους πληρώνεις.

Ο μόνος που θεωρητικά κάνει τη δουλειά που ξέρει είναι ο Στόρε. Αν το δεις όμως ψύχραιμα, θα καταλάβεις ότι αφού δεν έχει κάνει καμία επιλογή και προπονεί ομάδα, στην πραγματικότητα δεν είναι κανονικός αλλά υπηρεσιακός προπονητής.Τον καταδικάζεις σε αποτυχία. Τον προετοιμάζεις για αποδιοπομπαίο τράγο. Κρίμα γιατί πραγματικά μπορεί να βοηθήσει και να παράξει έργο.

Ας θυμηθούν οι παλαιότεροι τα σκοτεινότερα χρόνια του Πανιωνίου και ας μου πουν αν υπήρξε άλλη φορά τέτοιο μπάχαλο.

Ενδεχόμενες αγωνιστικές επιτυχίες (ακόμη και διπλό σήμερα) δεν λύνουν το πρόβλημα. Το πρόβλημά μας δεν είναι κατά βάση αγωνιστικό, αλλά βαθύτατα διοικητικό.

Τσακ, πας να σηκώσεις μεγάλο σταυρό (άδικα, γιατί έχεις καλές προθέσεις). Πάρε μέτρα όσο είναι νωρίς. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και μπορείς εύκολα να κερδίσεις τους πάντες. Τώρα όμως. Όχι τον Δεκέμβριο, ούτε στο τέλος της σεζόν.

zamis είπε...

Αδελφια,τα πραματα ειναι απλα,μην καταπινετε την καμηλο και διυλιζετε τον κωνωπα.
Αφηστε τους ''στρατευμενους''να κανουν μαθηματα Πανιωνιτιδας,αστειοι ειναι και απελπιστικα μονοχνωτοι.
Αφηστε τα ''αφεντικα''να παιζουν.Μας εχουν καραγραμμενους και μας χλευαζουν.
Μην παιζετε αλλο το παιχνιδι τους.
Γινομαστε γραφικοι και δεν πρεπει να τους κανουμε την χαρη.

br fun_atic είπε...

Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται σε μεγάλο λούκι.
Δεν είναι οικονομικό ή καθαρά αγωνιστικό. Γι αυτό και πραγματικά δεν ξέρω πως και αν θα βγούμε.

br fun_atic είπε...

Όλη αυτή η ιστορία με τους Αφρικανούς είναι αστεία.Έχουμε κάνει έργα υποδομών και καλές Ακαδημίες γιατί θέλουμε να βγάλουμε νέους σπουδαίους παίκτες και επειδή στους οπαδούς μας αρέσει να αγωνίζονται στην ομάδα νέοι και ταλαντούχοι παίκτες.Πολύ ωραία.

Αφού έχουμε δώσει εκατομμύρια για όλα αυτά, αποφασίζουμε να φέρουμε φθηνούς Αφρικανούς, με την δικαιολογία ότι αυτοί είναι έτοιμοι παίκτες ακόμη και σε ηλικία 20 χρονών. Μπορεί οι Αφρικανοί να είναι φθηνοί,να μην ξεχνάμε όμως ότι οι Έλληνες είναι τσάμπα, γιατί απλά τους παράγουμε εμείς. Θεωρητικά λοιπόν υπερτερούν οι Αφρικανοί στο ότι είναι ενδεκαδάτοι.Παράλληλα όμως εμπιστευόμαστε ανθρώπους που έρχονται από την άλλη πλευρά του πλανήτη και δεν ξέρουμε από που κρατάει η σκούφια τους και όχι παίκτες που τους έχουμε από τότε που έβγαλαν τις πάνες και είναι και φίλαθλοι της ομάδας μας.

Άρα δαπανούμε χρήματα και στις υποδομές και για αγορά παικτών.

Τελικά κάποιος από τους περίφημους Αφρικανούς μας απέδειξε ότι ήταν έτοιμος παίκτης και σωστός επαγγελματίας (όχι ξενύχτια, όχι γκόμενες, όχι τσιγάρα κλπ) ή απλά αυτή τη στιγμή ικανοποιούμε τις φαντασιώσεις και τους εγωισμούς μιας συγκεκριμένης κάστας ανθρώπων, εις βάρος της ομάδας μας;

ΑκραιφνήςΠΑΝΙΩΝΙΟΣ είπε...

Μιά και αναφέρθηκες zamis μου, σε χλεύη και γράψιμο... δέν δίστασαν ακόμη και να γίνει η επίσημη φωτογράφιση τής ομάδας μ' αυτή την ανεκδιήγητη εμφάνιση πυτζάμας... Ποιός την είδε και δέν τους έκραξε... κι όμως αυτοί
...ζ'μπούτσα'μ!

Μήπως, σήμερα μάς παίρνει να μαζευτούμε όσοι μπορούμε να δούμε τον αγώνα μας μαζί; Και βέβαια να ρίξουμε και το θάψιμό μας να γουστάρουμε! Λέω τώρα...
Καμμιά ιδέα;

zamis είπε...

@Ακραιφνη
αυτο ακριβως λεω,στην ζ'μπούτσα'τς αυτοι μια,στην ζ'μπούτσα'μς εμεις δεκαμια.
Δεν εχει νοημα,επαναλαμβανομαστε αυτιστικα.

br fun_atic είπε...

Όπως μου θύμισε ο σύντροφος Griniaris, σήμερα είναι η επέτειος από το πρώτο παγκόσμιο. Μικρό, ιδιωτικό αλλά υπέροχο. Για 'μένα είναι ανάμνηση ζωής.

Για φέτος υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Ή μετατρέπουμε τα παγκόσμια σε μνημόσυνα ή περνάμε καλά μ' αυτά που έχουμε.

Καλώς ή κακώς όλοι μας μπορούμε να επισημάνουμε αλλά όχι να λύσουμε προβλήματα. Αν υπάρχει διάθεση να ακούσει κάποιος τις σκέψεις μας και να προβληματιστεί (στο βαθμό βέβαια που είναι σωστές) έχει καλώς. Αν πάλι όχι, δεν τρέχει και τίποτα.Άλλωστε ο καθένας είναι υπόλογος γι αυτά που έχει πει και έχει υποσχεθεί και αργά ή γρήγορα θα κληθεί να λογοδοτήσει.

br fun_atic είπε...

Θα θεωρούσα καλό να κάνουμε σύντομα ένα τεράστιο παγκόσμιο.Ανοιχτό με πολύ κόσμο. Όχι για να αποδείξουμε κάτι σε κάποιους ή για να χαλαστούμε. Για τη δική μας ευχαρίστηση.

Costix είπε...

Εγω ψηφιζω ΜΕΣΑ !!!!
Το επομενο ΣΚ παιζουμε την Κυριακη στις 6.15.
Αν παλι δεν μας φτανει απο 1.30 εως 5, το Σαββατο το μεσημερι ειναι ολο δικο μας. What do you say ???

Costix είπε...

Μεχρι και Καλυβια παω (ειδικα εαν το κανουμε Σαββατο). Ειδες για να μαζευω ποντους το καλοκαιρι!!!

br fun_atic είπε...

Μεγάλο και καλύβια λίγο δύσκολο.σε κάθε περίπτωση είμαι μέσα σε όλα